Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klassenbrief. Groep 3, 2015-2016. Groep 8, 2016-2017. Algemene informatie. De leerkrachten:"

Transcriptie

1 Groep 8, Groep 3, Algemene informatie De leerkrachten: Groep 8a juf Michelle en juf Antionetta Groep 8b Juf Sharona In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij binnenkomst. - We zijn allemaal op tijd in de klas. - De kinderen zitten in teams, deze teams worden samengesteld door de leerkracht en wisselen per vakantie. In de samenstelling wordt gekeken naar de behoefte en niveau van de leerlingen. - Tijdens de instructie momenten is het niet gebruikelijk dat de kinderen naar de wc gaan. - Het zelfstandig werken wordt ondersteund door een stoplicht (rood, de leerlingen werken zelfstandig. Oranje, de leerlingen mogen overleggen binnen het team. Groen, de leerkracht is beschikbaar voor vragen; dit gebeurt met behulp van het rood/groene kaartje op tafel). De leerkracht loopt een vaste ronde door de klas. - Tijdens het buitenspelen is er spelmateriaal beschikbaar. De kinderen mogen een stepje mee naar school nemen, deze moet wel inklapbaar zijn en onder de luizenzakken passen. - We gaan vriendelijk en sociaal met elkaar om. Er wordt niet gescholden of fysiek op elkaar gereageerd. - Ieder kind heeft 1 of 2 keer de klassendienst in het jaar. - Mobiele telefoons zijn uit in de klas. - Ouders zijn welkom om te komen kijken tijdens voordrachten. - Kinderen schrijven met een vulpen. Ze krijgen eenmalig een vulpen van school. Website van de school is Op de groepspagina is een agenda te vinden met daarin specifieke activiteiten in de groep. Daarnaast is er groepsnieuws en zijn er handige links te vinden. De kinderen kunnen hun verjaardag vieren in de klas. Graag een gezonde, kleine traktatie. Daarnaast kunnen de kinderen met twee vriendjes/vriendinnetjes de groepen 3-8 en de directie langsgaan met een verjaardagskaart. Uitnodigingen voor kinderfeestjes mogen niet in de school uitgedeeld worden m.u.v. een hele groep die uitgenodigd wordt.

2 Rekenen Vanaf vorig schooljaar wordt de methode Wereld in getallen gebruikt. De les start met een basisinstructie, hierna gaan de kinderen zelfstandig aan het werk. Er wordt gedifferentieerd in drie niveaugroepen. In groep 8 komen de volgende aspecten aan bod: 1. Getalbegrip over het miljoen. 2. Optellen en aftrekken t/m het miljoen en rekenen met kommagetallen. 3. Vermenigvuldigen op verschillende manieren. 4. Delen op verschillende manieren. 5. Getalbegrip kommagetallen. 6. Breuken en Procenten. 8. Geld en Tijd. 10. Meetkunde. 11. Zakrekenmachine. 12. Diversen (denk aan tabellen, grafieken, etc ) Thuis kunnen de bovenstaande aspecten geoefend worden. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de website Tijdens de rekenlessen worden regelmatig Coöperatieve structuren ingezet. Natuurlijk zijn er naast Ambrasoft nog veel meer handige en effectieve websites die ze kunnen gebruiken. Deze worden op de groepspagina gezet. Lezen Technisch lezen: In groep 8 hebben we geen methode voor Technisch lezen. Wel lezen we 3 keer per week 30 minuten in de klas. A.d.h.v. de DMT en AVI-toetsen delen we de kinderen in op niveaugroepen. Ook maken we subgroepen waarin wij met sommige kinderen extra oefenen met het Technisch lezen o.a. tijdens de leestijd of tijdens de weektaak. Begrijpend lezen We werken met de methode Goed Gelezen. Technisch lezen ondersteunt de instructie van de lessen voor Begrijpend lezen. De methode werkt met instructielessen uit een lesboek en de kinderen werken hiernaast nog zelfstandig met bakkaartlessen. Tijdens deze lessen worden regelmatig Coöperatieve structuren ingezet. Het is aan te raden om thuis te lezen met uw kind, dit kan door middel van samen lezen en/of zelfstandig lezen.

3 In groep 8 worden de strategieën samengevoegd: 1. Hoofgedachte. 2. Ordenen/Volgorde. 3. Samenvatten. 4. Oorzaak/Gevolg. 5. Vergelijken. 6. Verbanden. 7. Oordelen. 8. Indeling. 9. Verwijswoorden. Tutorlezen Op jaarbasis besteden wij twee keer een periode aandacht aan het Tutorlezen. Dit kan zijn in de vorm van mandjeslezen in de klas of gekoppeld worden aan een andere groep. Taal We werken met de methode Taalverhaal. Dit bestaat uit een lesboek en een maatschrift (werkboek) voor taalzwakkere leerlingen. Elk hoofdstuk bestaat uit acht lessen en begint met een luisterverhaal. Hierbij worden de moeilijke woorden uit het verhaal behandeld voor de woordenschat. In het hoofdstuk komen meerdere aspecten van taal aan bod zoals: Begrijpend luisteren/lezen, Woord- en zinsbouw en Stellen. Tijdens de taallessen worden regelmatig Coöperatieve structuren ingezet. Spelling We werken met de methode Taalverhaal Spelling. De kinderen werken in een werkboek, hierin komen 40 woordpakketten aan de orde per leerjaar. De woordpakketten bevatten verschillende spellingscategorieën, onthoudwoorden en werkwoorden. Tijdens deze lessen worden regelmatig Coöperatieve structuren ingezet. Regelmatig wordt u via de agenda van de leerlingen op de hoogte gebracht welke woordpakketten aan de orde komen in de groep, zodat u dit thuis extra kunt inoefenen. Ook staan de woordpakketten op het bord in de klas. We oefenen de onthoudwoorden op WRTS. Dit kunnen de kinderen thuis ook gebruiken.

4 Schrijven We werken met de methode Handschrift. Tijdens het schrijven wordt er gelet op de juiste schrijfhouding en pengreep. aanbod groep 8: Lopend schrift Blokschrift Tempo schrijven Ontwikkelen eigen handschrift Na advies keuze tussen blokschrift en lopend schrift (in overleg) Keuze balpen of vulpen na definitief advies Motoriek De kinderen hebben in groep 5 een vulpen van school gekregen. Wanneer deze beschadigd of kwijt is moet er een nieuwe vulpen van school gekocht worden. Weektaak Kinderen werken 4 x per week aan de weektaak. Het doel van de weektaak is onder andere om de leerlingen te leren omgaan met uitgestelde aandacht. Ook leren de kinderen inzicht in en overzicht over hun werk te krijgen. Ze leren een planning te maken, inschatten van werk en zelfstandig te werken. In de weektaak verwerken zij soms lessen, krijgen ze extra begeleiding, werken zij in de subgroep of krijgen ze extra oefeningen. De weektaak is gedifferentieerd in hoeveelheid en moeilijkheidsgraad. Zo kunnen alle leerlingen op eigen niveau en maat werken. Werkstuk en Spreekbeurt In de eerste helft van groep 8 houden de kinderen een boekbespreking. De leerkracht bespreekt de afspraken hierover met de leerlingen. Ze spreken ook samen een datum af. Na de kerstvakantie wordt het werkstuk gemaakt. De kinderen kiezen een onderwerp in overleg met de leerkracht. In principe wordt het werkstuk in groep 8 niet over dieren, landen en sporten gehouden. De inleverdatum wordt bepaald door de leerkracht. De kinderen hebben ongeveer 6 weken de tijd om hun werkstuk thuis te maken. Ouders kunnen helpen bij het zoeken naar passende informatie, maar wij hebben graag dat het kind het werkstuk echt zelf maakt. Na de voorjaarsvakantie worden de spreekbeurten gehouden. Deze mogen gaan over hetzelfde onderwerp als het werkstuk. Dit moet niet. Ouders en broers/zussen zijn van harte welkom tijdens de spreekbeurt in de klas. Verdere informatie over het werkstuk en de spreekbeurt volgt in een specifieke brief.

5 Wereldoriëntatie Voor wereldoriëntatie wordt er onder andere gebruik gemaakt van de methode Meander (Aardrijkskunde), Brandaan (Geschiedenis) en Argus Clou (Natuur) De kinderen krijgen na elk blok een samenvatting mee naar huis voor de toets. Bij Aardrijkskunde volgt ook een topografieblad welke dan ook geleerd dient te worden. Aanbod groep 8 Aardrijkskunde: Thema 1: Water Thema 2: Werk en energie. Thema 3: De aarde beweegt. Thema 4: Streken en klimaten. Thema 5: Allemaal mensen. Aanbod groep 8 Geschiedenis: Thema 1: De Gouden Eeuw. Thema 2: De Franse Tijd. Thema 3: Het ontstaan van een democratie. Thema 4: 2 Wereldoorlogen. Thema 5: Opnieuw oorlog. Aanbod groep 8 Natuur: Thema 1: De wereld in hokjes. Thema 2: Ruimteschip aarde. Thema 3: Ik hou(d) van jou. Thema 4: De zon in je tank. Thema 5: (On)beperkt houdbaar. Engels Er wordt gewerkt met de methode Real English. Voortbordurend op de leerstof van groep 7. Aanbod leerstof groep 8: 1. Voortbordurend op de leerstof van groep 7 2. Thema 1: Party-time 3. Thema 2: My school rules 4. Thema 3: Computers and the internet 5. Thema 4: Good timing! 6. Thema 5: Going out, staying in

6 Gym De kinderen gymmen twee keer per week op maandag, dinsdag en/of vrijdag in de sporthal onder leiding van de vakleerkracht en/of de eigen leerkracht. Er wordt verwacht dat de kinderen gymkleding, gymschoenen en een handdoek (en eventueel een washandje) bij zich hebben. Alle kinderen frissen zich na de gymles even op, douchen is mogelijk. Muziek Er wordt gewerkt met de methode Moet je doen Muziek als inspiratiebron. Hierin komen verschillende aspecten aan de orde, zoals liedjes aanleren, ritmes, hard/zacht, etc Op woensdag hebben de kinderen ook regelmatig zangkring onder leiding van een zangdocente en/of een leerkracht. Drama Er wordt gewerkt met de methode Moet je doen Drama als inspiratiebron. Hierin komen verschillende aspecten aan de orde zoals: uitbeelden, tableau vivant, toneel, etc Tijdens de weeksluiting wordt er opgetreden door de gehele groep of een klein groepje kinderen. Verkeer We maken gebruik van de lessen van Veilig verkeer Nederland. Deze lessen worden verwerkt in een werkboekje. Tijdens de lessen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: oversteken, zichtbaarheid in het verkeer, openbaar vervoer, verkeersregels en verkeersborden, etc Kamp De groepen 7 en 8 gaan samen aan het einde van het schooljaar vier dagen en drie nachten op kamp naar een kamphuis op De Hoge Rielen in België. Het kamp wordt georganiseerd door ouders en leerkrachten. De dagen dat de kinderen niet op kamp zijn, is er een regulier lesprogramma.

7 Overzicht traject V.O. groep 8 1. Informatieavond V.O. is aan het begin van het schooljaar Oktober 2016 wordt de Schoolvragenlijst afgenomen. 3. In November 2016 komt de adviescommissie bij elkaar, zij formuleert een voorlopig advies. 4. In November 2016 krijgt u een voorlopig advies. Zo kunt u in januari 2017 gericht gaan kijken op de open dagen op het VO. 5. Aanvraag LWOO start ook in deze maand, indien van toepassing wordt u geïnformeerd. 6. In januari 2017 worden de Cito M8-toetsen afgenomen. 7. De adviescommissie bepaalt daarna het definitieve advies. 8. In februari 2017 wordt het definitieve advies met u besproken. 9. In februari 2017 ontvangt u het OKR en het schoolrapport. 10. In maart 2017 schrijft u uw kind in op het Voortgezet Onderwijs. Denk aan de sluitingsdatum! 11. In april 2017 wordt de Cito-Eindtoets afgenomen. Eventueel kan het definitieve advies nog naar boven worden bijgesteld. Tot Slot Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd een afspraak met de groepsleerkracht maken. Denkt u aan het gegevensformulier en het inschrijven voor de creatieve ochtend en techniekkasteel?

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle Groep 8, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 7, Algemene informatie groep 7. De leerkrachten:

Klassenbrief. Groep 3, Groep 7, Algemene informatie groep 7. De leerkrachten: Groep 7, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie groep 7 De leerkrachten: Groep 7a juf Iris & meester Jan Groep 6/7b juf Floor Klassenafspraken - De kinderen begroeten de leerkracht bij binnenkomst.

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor Groep 6, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 8, Algemene informatie

Klassenbrief. Groep 8, Algemene informatie Algemene informatie Leerkrachten: Juf Michelle (ma-don)/ Sharona (vrij) en Juf Susanne (ma-vrij) Afspraken in de klas: 1 ste week samen met de kinderen gemaakt d.m.v. SCL. Website: www.demeander-delfgauw.nl

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen zitten in teams,

Nadere informatie

Klassenbrief. Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan. Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt.

Klassenbrief. Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan. Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt. Algemene informatie Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt. Website: www.demeander-delfgauw.nl Verjaardag leerkrachten. Rekenen Nieuwe methode

Nadere informatie

Klassenbrief. www.demeander-delfgauw.nl. Groep 5, 2015-2016. Algemene informatie

Klassenbrief. www.demeander-delfgauw.nl. Groep 5, 2015-2016. Algemene informatie Algemene informatie Welkom op de informatieavond van groep 5 Voorstellen : Groep 5a : juf Anneke ma, di, wo juf Albertine do, vr Groep 5b : juf Dorith ma, di, wo juf Lineke do, vr www.demeander-delfgauw.nl

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

Informatie boekje groep 8

Informatie boekje groep 8 Informatie boekje groep 8 Groepsinformatie groep 8 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 8 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen

Rekenen Methode: Wereld in Getallen Welkom! Van harte welkom in groep 7. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden apart gemaakt en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

Informatie boekje groep 6

Informatie boekje groep 6 Informatie boekje groep 6 Groepsinformatie groep 6 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 6 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23 info@devlonder.nl www.devlonder.nl Wat doen we op de Vlonder in groep 7? Rekenen Methode Wereld in getallen Oriëntatie in de getallen - Getallen

Nadere informatie

Informatie groep 6. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 6 uit.

Informatie groep 6. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 6 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 6 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie

Groep 7, 2015-2016. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2015-2016. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN

Basisschool De Vlonder Heufkens LV UDEN Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23 info@devlonder.nl www.devlonder.nl Wat doen we op de Vlonder in groep 7? Rekenen Methode Wereld in getallen Oriëntatie in de getallen - Getallen

Nadere informatie

Leerkracht: Josefien Groep: 3/4 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaire: Jessica (maandag en dinsdag)

Leerkracht: Josefien Groep: 3/4 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaire: Jessica (maandag en dinsdag) Welkom! Leerkracht: Josefien Groep: 3/4 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaire: Jessica (maandag en dinsdag) Leerkracht: Denice Groep: 4/5 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaires: Pjotr (maandag) en

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag en dinsdag) Paula van der Poel (donderdag)

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje GROEP 8 Schooljaar 2015-2016 De leerkrachten van groep 8 Groep 8A: Ellen Kruiper (ma vr) Nienke Faas (di-woe do) Groep 8B: Petra Stempher Informatieboekje groep 8 Uw kind zit nu in groep

Nadere informatie

Informatieavond groep 7

Informatieavond groep 7 Informatieavond groep 7 Fulltime Stagaire Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar Ziekte/ afwezigheid even melden Tijdens het inloopkwartier s morgens korte boodschap 10 minuten avond Afspraken worden

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal Actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal Actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 6. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Informatie avond groep 7 Uw adresgegevens kloppen die? Welke vakken zijn er in groep 7?

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

LEERSTOF REKENEN/WISKUNDE

LEERSTOF REKENEN/WISKUNDE INLEIDING Inzet van leerkrachten en leerlingen is van groot belang. Hulp van ouders is zeer noodzakelijk. WELKOM Informatie-avond groep 7 Vigdis Jonckheer Mensing College GODSDIENST Rooms-katholieke school

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk

Beleid huiswerk/hulpwerk Beleid huiswerk/ Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6a Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag- en dinsdagmiddag, woensdag) Paula

Nadere informatie

Informatie over groep 4

Informatie over groep 4 Informatie over groep 4 Godsdienst Wij volgen de methode Trefwoord. Dit is een godsdienstmethode met lesmateriaal voor de hele basisschool. Er wordt gewerkt aan de hand van verschillende thema s.dit zijn

Nadere informatie

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit.

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 5 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 5

Informatieboekje GROEP 5 Informatieboekje GROEP 5 Schooljaar 2015-2016 Wat doen we eigenlijk allemaal in groep 5? Rekenen We werken met de rekenmethode De Wereld in Getallen. Deze methode is zodanig samengesteld dat er leerstof

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 4. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten

Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten Welkom Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten Huiswerk Klassenouders / hulpouders Mededelingen

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier 2015-2016 Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar

Informatieboekje GROEP 8. Schooljaar Informatieboekje GROEP 8 Schooljaar 2016-2017 De leerkrachten van groep 8 Groep 8A: Petra Stempher (ma-vrij) Groep 8B: Nienke Faas (ma-di-woe) Ellen Kruiper (do-vrij) Informatieboekje groep 8 Uw kind zit

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Gwendy Reek Linda Huijsmans Bapo 7b Bas Mauriks 7c Debby van Twillert Anne-Claire Andreoli IB-er: Jeannette Vos Boco: Kaija de Gooijer ma, di, do, vr wo ma t/m

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Groep 6a met juf Irma, juf Marjo en juf Anouk Groep 6b van juf Lisette, juf Marjolein en juf Anouk Taal en Spelling Taal in Beeld en Spelling in Beeld Taal

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen

Rekenen Methode: Wereld in Getallen Welkom! Van harte welkom in groep 5.Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2017/ 2018 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar 2013-2014. Cluster 5/6

Informatieavond schooljaar 2013-2014. Cluster 5/6 Informatieavond schooljaar 2013-2014 Cluster 5/6 Even voorstellen: 5a juf Ilse 5b juf Tess stagiaire Phuong-Thao 6a juf Dianne 6b meester Rob en juf Anneke Extra ondersteuning juf Sylvia Wat is een aanspreekpunt?

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot -Samen talig en talentvol de wereld in- Groep 7 2017-2018 Court.vandersloot court.vandersloot@agora.nu Wat kunnen jullie verwachten dit schooljaar? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera uitvoering

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2018/ 2019 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatieavond groep 7

Informatieavond groep 7 Informatieavond groep 7 Judith van der Bijl-Jaspers Michel Verdoorn ma-di-wo do-vr Op woensdag om de week voor extra begeleiding van groepjes en individuele leerlingen Via de schooltelefoon zijn we bereikbaar

Nadere informatie

Welkom bij de infoavond. groep 6

Welkom bij de infoavond. groep 6 Welkom bij de infoavond van groep 6 Agenda Voorstellen Toelichting vakken Leerlingenzorg Algemene zaken Vragenrondje Even voorstellen Tamara Schenkels. Ellen van den Wildenberg. Lezen Technisch lezen Estafette

Nadere informatie