De kleuters die met hun ouders in het voortoezicht zaten, worden samen met de juf van dienst rustig naar de klas gebracht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De kleuters die met hun ouders in het voortoezicht zaten, worden samen met de juf van dienst rustig naar de klas gebracht."

Transcriptie

1 Klaswerking in de poezenklas bij juf Muriel en juf Nathalie Bovenbouw* 2 de en 3 de kleuterklas * De Bollekens Klaswerking Dagindeling in de poezenklas *7u00 Het dagverblijf opent zijn deuren -Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 8u15 -De kleuters spelen er in de hoekjes naar keuze *8u15 De kleuters die met hun ouders in het voortoezicht zaten, worden samen met de juf van dienst rustig naar de klas gebracht. -fruit, groente, rozijnen, noten, koekje zonder chocolade in een doosje (met naam)worden in de bak gelegd, gelieve sinaasappels wel te schillen en in een doosje te stoppen. Al het andere fruit schil ik. Let op! Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag = fruitdag Woensdag= koekjesdag -kleuterturen is op dinsdag en op vrijdag, gelieve gemakkelijke kledij te voorzien die dag. -onthaalmoment in de klas: de kleuters kiezen een spel, puzzel, computer (enkel op woensdag en vrijdag) of maken een tekening. Tijdens de werktijd gaan de overige hoeken open. Tijdens dit onthaalmoment probeer ik zoveel mogelijk de rust te bewaren om iedere kleuter te ontvangen en eventueel te luisteren naar jullie. Ik bied een spel aan en begeleid dit of begeleid een opdracht met de 3 de afdeling. Hoeken aanwezig in de klas: -knuffelhoek/verkleedhoek(3kls): hier kunnen kleuters zich verkleden en tot rollenspel komen, deze hoek wijzigt naar de noden/behoeftes van de kleuters.

2 -praathoek/kring: hier verzamelen we om te praten met elkaar, taalactiviteiten te doen, wiskundige spelletjes, muziek, met andere woorden om samen met alle kleuters opvoedende en educatieve activiteiten te doen. -bouw- en autohoek(5kls): in de kring, met speelgoed, bouwmateriaal samen spelen of samen tot een constructie komen. -thematafel(3kls): hier kunnen kleuters in boekjes kijken en met materiaal spelen die over het thema gaan. -werkhoek(8kls): hier kunnen de kleuters zich expressief uitleven, materiaal staat voorhanden, iedere week worden hier de mooiste dingen gemaakt met oog op creativiteit. Samen oplossingen zoeken voor een probleem, zelf materiaal nemenuitdelen en ook samen alles terug opruimen. -Puzzels en opvoedende spelen: alles zit opgeborgen in 3 kasten, in de open kast mogen de kleuters zelf een spel/puzzel nemen en nadien terug opruimen. In de gesloten kasten zitten enkel de spelletjes die samen met mij gespeeld worden, onder begeleiding, op vraag en wanneer de kls het alleen kunnen spelen mogen ze hieruit ook zelfstandig een spel kiezen. Er is een kast met wiskundige opvoedende spelen en er is een kast met opvoedende spelen om de taal te stimuleren. Hierop leg ik de nadruk om samen een spel te spelen, samen een puzzel te maken, elkaar helpen als iets niet goed lukt, hulp durven vragen -computers(6kls): de computerhoek gaat open op woensdag en vrijdag, per 2 aan een computer een spel spelen, om beurt, een kleuter van de 2 de samen met iemand van de 3 de om van elkaar te leren. -tekenhoek(8): tekenmateriaal is voorhanden, kls kunnen hier naar hartenlust tekenen, knippen, kleven.. de kls nemen zelfstandig het materiaal en ruimen alles ook netjes terug op. -poppenhoek en winkel(4kls): hier kunnen kls samen tot rollenspel komen, eten koken, naar de winkel gaan en met centjes betalen, voor de poppen zorgen, een badje geven en kleertjes aandoen.kortom samen spelen en problemen oplossen, materiaal delen met elkaar en ook samen een ruzie oplossen of proberen -zandtafel(4kls): met emmers en potjes in allerlei formaten spelen, kijken hoeveel er in kan, hoelang het duurt om met een lepeltje iets op te vullen, met stokjes en buisjes en schelpen misschien een zandkasteel maken, water erbij doen en zandtaarten maken zand leren opvegen. -schrijf- en tekenzandtafel(2kls): fijne motoriek bevorderen, voorbereidende schrijfoefeningen doen -denkmuur, cijfermuur en lettermuur: vooral voor de 3 de afdeling maar natuurlijk ook vrij voor de 2 de afdeling. Hier hangen cijfers en hoeveelheden, letters en woorden die met die letters gemaakt zijn, de letter van de week in aangroei gedurende het jaar.

3 -tekenbord en grote tafel(kleuters van de 3 de afdeling): hier heeft iedere kleuter van de 3 de afdeling een map waar opdrachten, werkjes, vrije teksten ingaan. Regelmatig ga ik met die kleuters in deze hoek werken, een opdracht geven met voorbereiding naar het eerste leerjaar toe. Samen of juist alleen en rustig aan een opdracht werken, hulp vragen als het nodig is *8u50 -als het belletje rinkelt, ruimen we alles netjes op en verzamelen we rustig de kring. -de lijst wordt ingevuld -de verschillende kalenders worden overlopen (seizoenkalender, verjaardagskalender en maandkalender enkel wanneer het van toepassing is.) De daglijn van iris en Michiel: versje lezen, aanbrengen dag per dag, kleuren+dagen van de week benoemen, begrippen als vandaag, morgen, gisteren, overmorgen en eergisteren komen geleidelijk aan bod, soms is er een combinatie met een aftelkalender (bv sint en piet, Moederdag.) Maandag=rood Dinsdag=blauw Woensdag=groen (juf Nathalie is in de klas, mijn ouderschapsverlof eindigt op '15, dan zal ik weer fulltime in de klas staan) Donderdag=paars Vrijdag=geel Zaterdag en zondag=wit De weeklijn: per dag worden de prenten van de activiteiten die die dag aan bod komen, opgehangen. De begrippen eerst, daarna komen aan bod. Activiteiten die terugkeren zoals speeltijd, fruit eten etc. blijven hangen. Soms wordt een activiteit al op maandag aangekondigd, bv. zwemmen op woensdag, een uitstap zodat de kleuters naar die dag toe kunnen leven en aftellen Een weekevaluatie wordt aan het einde van de week gedaan, iedere avond is er ook een korte dagevaluatie waarin kleuters kunnen vertellen wat leuk of niet leuk was De scheurkalender: iedere dag een blaadje eraf! Het cijfer dat er op staat wordt samen gelezen en de weerman van dienst zoekt dit terug op de weerkalender. Begrippen als meer en minder hanteren we als het einde van het jaar in het zicht is, als er een vakantie in zicht is dan bekijken we het aantal, dat er nog aanhangen (wie ons op het einde van het jaar en nieuwe kan bezorgen zijn we heel dankbaar!) De weerkalender: het weer met. De weerman of weervrouw van dienst neemt het weer waar in al zijn facetten, temperatuur, wind, welke kledij doen we aan zon staat niet garant voor warm weer! De kaartjes die passen worden opgehangen en nadien tekent de weerman of vrouw het ook nog eens op een maandrooster, op die

4 manier kunnen we aan iedere maand zien hoeveel keer de zon scheen, hoeveel dagen het regende.of zelfs maanden met elkaar vergelijken. De seizoenkalender: spreekt voor zich kenmerken per seizoen worden besproken. De maandkalender: als er een nieuwe maand zich aankondigt, hangen we deze op en bespreken we de kenmerken, bv december komt de sint, we hangen ook de jarigen erbij zodat de kleuters weten in welke maand ze verjaren! Als ze dan jarig geweest zijn dan verhuizen ze naar het juiste cijfer op de verjaardagskalender. De verjaardagskalender: dit gebeurt aan hand van cijfers. Per maand hangen de jarigen klaar op de maandkalender en ook in de rij van de jarigen, als ze dan jarig zijn verhuizen ze naar het juiste cijfer! Doordat we met die rij werken zien de kinderen ook wie eerst zal jarig zijn, wie erna komt, hoeveel kinderen al jarig geweest zijn, hoeveel er nog moeten komen... Die dag staat in teken van de jarige! Ze mogen op de verjaardag stoel, worden geschminkt (wie wil), we zingen liedjes en maken een kroon samen. Wie een traktatie wil meebrengen mag, maar dan wel graag iets om in de klas samen te eten, cake of pannenkoeken zijn nog altijd het leukst! En liefst zo min mogelijk slagroom. Het takenbord: wordt iedere week veranderd, kls kiezen zelf een taak, symbool van de kls wordt bij de juiste taak gehangen. Keuzebord: iedere hoek heeft een symbool, ik hang een aanbod aan het keuzebord en de kleuters maken om beurt een keuze. *9u10 Gezamenlijke activiteit: Op maandag is er steeds een mindmap=praatronde en toonmoment dan mogen de kleuters iets meebrengen, bv een foldertje van iets waar ze naartoe zijn geweest, een foto van iets wat ze dan gezien hebben, een voorwerp waarover ze iets willen vertellen... Niet iedereen komt aan bod tijdens de mindmap zelf, maar ik maak die dag steeds tijd vrij voor iedereen! Later in het jaar kan het gebeuren dat de 3 de afdeling een vrije tekst maakt op maandag en dat de 2 de afdeling een mindmap doet met mij. Ik noteer dit steeds op de mindmap. Van hieruit vertrekken we om een thema of onderwerp uit te werken, waarover willen we meer weten-leren? Samen met de kleuters wordt er overlegd en gekozen, we maken een planning op, wat gaan we doen, wat willen we weten als er dan een onderwerp gekozen wordt dan werken we dat samen uit tot een project, we stellen samen een planning op van wat ze erover willen leren-weten-doen en we werken dit uit, sommige projecten kunnen makkelijk uitlopen tot een week of 3, anderen kunnen na een paar dagen al gedaan zijn. Het is leuk als de kinderen dan zaken (boeken, materiaal, foto's...) mee hebben die aansluiten bij het project of misschien wil er zelfs wel eens een ouder meewerken aan het project...er kan veel!

5 De andere dagen beginnen steeds met een heel kort vertelmomentje en nadien met ofwel een muziekactiviteit, verhaal vertellen, wiskundige initiatie, nieuwsronde, zelf een verhaal maken *9u40 Fruit eten, ik schil het fruit, de kls nemen de juiste vuilnisemmers, we sorteren, kls drinken water van de waterkan of van een meegebrachte fles (hervulbare fles), ondertussen luisteren we naar muziek, we proberen zo veel mogelijk netjes te eten en als we een keertje morsen dan poetsen we het zelf op! Toiletbezoek. *10u Werktijd! In het begin van de week maken we een planning op volgens het onderwerp waarover we meer willen weten/leren en van daaruit maken we iets in de werkhoek, knutselen. Kleuters die zin hebben om te werken komen aan bod, iedereen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd om in de werkhoek iets te maken. De andere kleuters kiezen iets aan het keuzebord of doen een opdracht. *10u45 Opruimtijd, toiletbezoek, jassen aantrekken en in de rij verzamelen. *11u Speeltijd *11u30 Verzamelen in de rij om terug naar de klas te gaan, rustig in de kring zitten, afsluiten met een korte activiteit of gesprekje. *11u55 De kleuters worden afgehaald door de kinderverzorgsters en gaan eten in het Stibo. De kleuters zitten in verschillende groepen, in verschillende ruimtes. Voor praktische vragen kan je steeds terecht bij een begeleidster van het Stibo. Op woensdag mogen de kleuters die naar huis gaan vanaf 11u45 in de klas afgehaald worden, de kleuters die blijven eten brengt Juf Jana om 12u10 naar de Stibo. *13u30 De kleuters worden door de kinderverzorgster naar de klas gebracht en verzamelen in de kring. We werken met een nieuwe groep kleuters in de werkhoek, de andere kleuters kiezen iets aan het keuzebord of doen een opdrachtje. Ofwel doen we een kringactiviteit. *14u30

6 Opruimen, toiletbezoek, jas aantrekken en in de rij verzamelen. *14u45 Speeltijd. *15u Verzamelen in de rij om terug naar de klas te gaan, boekentas en spullen nemen en verzamelen in de kring voor een dagevaluatie, wat hebben we gedaan? Wat was er leuk of net minder leuk? *15u25 Einde van de schooldag, de kleuters kunnen vanaf dan afgehaald worden in de klas. Om 15u40 vertrek ik met de rest van de kleuters naar de Stibo, daar eten ze een 4- uurtje en kunnen ze nog wat spelen voor ze door jullie worden opgehaald. *18u De Stibo sluit zijn deuren. Algemeen *vragen staat vrij! *Liedjes en versjes hangen uit in mijn gangetje *Onze mindmap kan je daar ook inkijken, het thema waarover we praten hangt erbij zodat jullie materiaal of boeken daar over kunnen meebrengen, ik probeer zoveel mogelijk de kleuters er in te betrekken, in wat bij hun leeft. *Voor de nieuwsronde heb ik krantenartikelen nodig, je kan samen met je kind een artikel kiezen, uitknippen en bespreken waarover het gaat, je kind kan dit dan in de klas komen doen, ik schrijf dan wat kort op waarover het gaat en iemand maakt er een tekening bij. *gelieve het meebrengen van eigen speelgoed zo veel mogelijk te beperken, we hebben heel wat leuk speelgoed in de klas voorhanden! *Per maand hangt er een info blad met wat we die maand zullen doen vooraan in de gang en in het gangetje aan de klas, gelieve dit steeds in het oog te houden aangezien we zo min mogelijk brieven nog meegeven. Ik probeer zoveel mogelijk alles via mail door te sturen naar jullie, de maandelijkse planning stuur ik ook door via mail zodat jullie van alles op de hoogte blijven, jullie kunnen mij ook gerust via mail contacteren om dringende zaken te melden *Er hangt ook uit wie in de 2 de en in de 3 de afdeling zit, oudercontacten worden per afdeling gegeven dus steeds goed kijken voor welke groep het is.

7 *Zwemmen vanaf januari in twee gemengde groepen, ouders in het water zijn steeds welkom! *Alles naamtekenen *We eten enkel op woensdag een gezond koekje, alle andere dagen eten we s morgens fruit. *Iedere kleuter mag een flesje water, of nog beter, een drinkbus meebrengen naar de klas! Naamtekenen! *Leerplichtige kleuters hebben bij afwezigheid, een doktersattest nodig! Ouders mogen ook viermaal zelf een briefje schrijven, bij 1 dag afwezigheid, vanaf de 4 de dag is een doktersattest verplicht. *Na schooltijd mag je kleuter nog even met de fiets, onder begeleiding van de ouder, fietsen maar leer je kleuter om die dan ook terug te parkeren op de juiste plaats.. *Bij sommige uitstappen heb ik ouders nodig, ik vermeld dit steeds op het info blad of via mail, wie wil mag zich steeds intekenen! *Leuk, anders dan anders knutselmateriaal kunnen we steeds gebruiken! (restjes stof, restjes tafelzeil, knopen in alle vormen-kleuren en formaten, parels, lintjes en inpakpapier, doosjes bv. van doopsuiker, oude fotokaders die anders naar de kringloopwinkel moeten, schoendozen (grote en kleine), restjes inpakpapier, *neem af en toe ook eens een kijkje op onze website *gelieve allergieën-intoleranties-ziektes ook tijdig door te geven aan mij! Zodat ook ik hiermee rekening kan houden! Tips voor ouders die een kleuter hebben die in de 3 de afdeling zit *Naam steeds in scriptletters aanbrengen = het type letter die ik nu gebruik. *Ik hanteer overal de linkerbovenhoek (leesrichting) *de 3 de afdeling heeft een naamkaart en een werkmap, daarin zitten oefenblaadjes over onderwerpen die ze in de klas leerden, geen zoethouders, na verloop van tijd is er een stukje contractwerk bij, dat wil zeggen dat ze zelf hun opdrachtjes moeten plannen binnen een bepaalde tijdsduur. Jullie mogen deze map steeds inkijken samen met jullie kind. *Voorbereiden naar het eerste leerjaar toe: activiteiten samen, voorbereidende schrijfoefeningen, rijmen, woorden in lettergrepen klappen, lange en korte woorden,

8 eerste letter van een woord, zelfde letter zoeken, verschillende begrippen aanbrengen, 1 meer en minder deze zaken kunnen jullie ook samen met je kind in spelvorm oefenen, bv. in de wagen het is ook belangrijk dat kinderen die naar het eerste gaan meervoudige opdrachten aankunnen, in de klas oefenen we daarop maar dat kan thuis ook door jullie kind een eens de tafel te laten dekken, de opdracht is dan : neem bv. 4 borden, 4 messen en 4 vorken en leg die netjes op tafel, meerdere dingen na elkaar vragen zodat ze gestimuleerd worden om zaken te onthouden, meehelpen bij het boodschappen doen... *we kijken ook naar ik mik loreland, dit is het verhaal van Mik die de letters gaat zoeken die Karbonkel heeft verstopt, via you tube kan je al deze afleveringen ook vinden dus dan kan je gerust thuis ook eens kijken. *in de klas is er iedere week de letter van de week! Uit het vogelhuisje halen we een letter die we bespreken, hoe ziet die eruit? Hoe klinkt die letter? We zingen de letter en tekenen de letter in de lucht, we zoeken woorden waar die letter in voorkomt.. tijdens die week blijven we verder woorden zoeken met die letter, we zoeken hem in de krant-tijdschrift en kleven hem op een groot blad, we zoeken de juiste letterstempel helpen jullie je kleuter mee om ook leuke woorden met weekletter te vinden? *er zijn intergratie activiteiten met de kinderen en juffen van het eerste leerjaar van de Bollekensschool Aarzel niet om vragen te stellen! Juf Muriel&Juf Nathalie

9

10

Klaswerking. Dagindeling in de egeltjesklas

Klaswerking. Dagindeling in de egeltjesklas Dagindeling in de egeltjesklas 07u00 Klaswerking Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u15 De kinderen worden

Nadere informatie

klaswerking: juf Sigrid

klaswerking: juf Sigrid klaswerking: juf Sigrid Dagindeling in de kikkerklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen

Nadere informatie

Dagindeling in de kikkerklas

Dagindeling in de kikkerklas Dagindeling in de kikkerklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze. - Om 8 u00 is er toezicht in de

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling

Klaswerking. Dagindeling Dagindeling 07u00 Klaswerking Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u15 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen worden opgehaald uit

Nadere informatie

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Infoavond Beste ouders, Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Vol enthousiasme kijken we ernaar uit om dit schooljaar

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling

Klaswerking. Dagindeling Dagindeling 07u00 Klaswerking Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen worden opgehaald uit

Nadere informatie

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust contact op om een kijkje te komen nemen in de klas.

Nadere informatie

Welkom in de Juleskes klas

Welkom in de Juleskes klas Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal

Nadere informatie

Infofolder. Schooluren algemeen. Schooluren klas

Infofolder. Schooluren algemeen. Schooluren klas Schooluren algemeen Infofolder De kinderen kunnen terecht in het STIBO vanaf 07u00. De naschoolse opvang kan tot 18u00 In de klas starten we vanaf 8u20 tot 11u55 en van 13u30 tot 15u25. Het middagmaal

Nadere informatie

Van harte welkom in de derde kleuterklas!

Van harte welkom in de derde kleuterklas! Van harte welkom in de derde kleuterklas! Hallo iedereen, Ik ben juf Els! Mijn huisje staat in Gutschoven (Heers)! Daar woon ik samen met mijn man Steve en twee kapoenen Yinthe (6 jaar) en Tess (3 jaar).

Nadere informatie

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt.

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt. De kleuters zijn dol op hem. Jules wordt overal bij betrokken. s Morgens maken we hem wakker, hij speelt gans de dag mee en s avonds stoppen we hem terug in zijn bedje. Jules is meer dan enkel een klaspop.

Nadere informatie

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly In de eerste kleuterklas is het vooral belangrijk dat de kleuters zich veilig en goed voelen:het welbevinden van de kleuters staat

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de konijnenklas

Klaswerking. Dagindeling in de konijnenklas Klaswerking Dagindeling in de konijnenklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen worden

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket Geldbeugel

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg Olen TEL:

Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg Olen TEL: Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg 129 2250 Olen TEL: 014215588 www.toermalijn-olen.be H Leerlijn kalenders Kleuterschool Daglijn 2,5 3 jarigen 4- jarigen 5-jarigen Prenten Dag Jules:

Nadere informatie

klaswerking Dagindeling in de flamingoklas

klaswerking Dagindeling in de flamingoklas klaswerking Dagindeling in de flamingoklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen worden

Nadere informatie

SCHOOLPAKKET. Verjaardagskalender Kapstok - & boekenstaskaartjes Takenkaartjes Hoeken van de klas

SCHOOLPAKKET. Verjaardagskalender Kapstok - & boekenstaskaartjes Takenkaartjes Hoeken van de klas SCHOOLPAKKET Harry Tilley bvba, Stijn Streuvelslaan 24, 2980 Zoersel, T. +32 475 459399, F. +32 3 2933055, E.: info@rubeenrutje.be Weerkalender Dagen van de week Lengtemeter Daglijnkaarten Verjaardagskalender

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle 02/ /

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle   02/ / Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen

Nadere informatie

Infobrochure Kleuterschool

Infobrochure Kleuterschool Infobrochure Kleuterschool Mijn nieuwe klas Heel veel kindjes bij elkaar. Oh! Wat leuk! Wat doen ze daar? Spelen in de poppenhoek, Plaatjes kijken in een boek Verven met een grote kwast Kijken of de puzzel

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de kikkerklas

Klaswerking. Dagindeling in de kikkerklas Klaswerking Dagindeling in de kikkerklas 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u15 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u20 De kinderen worden

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje Welkom! in de tweede kleuterklas * Een woordje van Rube en Rutje Wie zijn wij? Juf Myrna Juf Laura Wie zijn wij? Juf Anja Zorg coördinator Staat op woensdag in K2B Wie zijn wij? Juf Katleen K2A heeft turnen

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

Welkom in de rupsenklas!

Welkom in de rupsenklas! Welkom in de rupsenklas! Beste mama en papa, WELKOM IN DE RUPSENKLAS! In deze infobundel zet ik alles even op een rijtje voor de mama s en de papa s. Ook voor jullie zal het een speciale dag worden. Ik

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

Kalenders afdeling Wingenestraat PKM 1KM 2KM 3KM

Kalenders afdeling Wingenestraat PKM 1KM 2KM 3KM PKM 1KM 2KM 3KM WEEKKALENDER WEEKKALENDER WEEKKALENDER WEEKKALENDER * Dagen van de week worden voorgesteld met een pictogram + kleur : Maandag maan rood Dinsdag dikje oranje Woensdag hondje Donderdag donder

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de Bijenklas

Klaswerking. Dagindeling in de Bijenklas Klaswerking Dagindeling in de Bijenklas 07u00 08u15 08u20 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze De kinderen

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Zie ook takenlijst al eerder verschenen op mail. Nieuwe klasouder: Tom Colebunders ( papa van Neo )

Zie ook takenlijst al eerder verschenen op mail. Nieuwe klasouder: Tom Colebunders ( papa van Neo ) Klasoverleg oudste kleuters 1-24/09/2008 Algemene info 1. Voorstelling leerkrachten en ouders. * Mireille en Lieselot: leerkrachten oudste kleuters * Sven: een jongen van Home Martine Van Camp die Mireille

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 5 Thema: fruit Maandag 26 september. Vandaag is Ben kapitein! En Gianny is terug. Hij is ziek geweest, en weer genezen. En, het is open- klas-dag! Iedereen is welkom om

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten.

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten. Gesubsidieerde Vrije Basisschool DE TANDEM St.-Benedictusstraat 14A, 2640 Mortsel Van Dijckstraat 5, 2640 Mortsel Tel.: 03/440.51.19 Fax: 03/449.78.89 directie@detandem.net www.detandem.net Hoe verloopt

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

WELKOM IN DE PEUTERKLAS!

WELKOM IN DE PEUTERKLAS! WELKOM IN DE PEUTERKLAS! Even voorstellen Juf Sophie: Klasjuf peuterklas Juf Maud: Klasjuf 1 ste kleuterklas Juf Veerle: Kinderverzorgster Juf Greet: Turnjuf Grootste taak peuterjuf Veiligheid bieden Zich

Nadere informatie

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS Bij rustig weer spelen de peuters graag buiten. Bij regen of bij koud weer spelen de kleinste kleuters tijdens de speeltijd in de overdekte en verwarmde zaal. De peuters,

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be Mijn school: Mijn klas: Vrije basisschool Heilig Graf Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be de bijtjesklas 3 e kleuterklas Mijn juf: Joke Brijs Mijn kenteken:

Nadere informatie

Welkom in ons klasje. Voormiddag

Welkom in ons klasje. Voormiddag Welkom in ons klasje Iedere morgen worden onze kleinste kleuters opgevangen in ons klasje. Dit telkens van 8 uur tot 8.30 uur. Om 8.30 begint onze school. Wij starten eerst met een toiletbezoek. Voormiddag

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 8 Thema: De brandweer! Vandaag is Gianny Ben kan nog niet naar kapitein. En wie komt er op bezoek? Ben! school komen want zijn arm zit nog altijd in de gips. En daarna gaat

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Naar het eerste leerjaar

Naar het eerste leerjaar Naar het eerste leerjaar Overgang eerste leerjaar We kijken eerder naar het ontwikkelingsniveau van uw kind dan naar de leeftijd en proberen het zo een stukje verder te brengen in zijn ontwikkeling. De

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Nathalie in de bijtjesklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 schooljaar

Informatiefolder groep 1 schooljaar Informatiefolder groep 1 schooljaar 2015-2016. Alle kinderen krijgen deze informatiefolder mee naar huis. Binnenkort hebben wij een gesprek met U waarbij wij de leidraad oudergesprekken bespreken. Voor

Nadere informatie

~ 1 ~ Beste ouders, Ik ben juf Charlotte, kleuterleidster van de 3 de kleuterklas.

~ 1 ~ Beste ouders, Ik ben juf Charlotte, kleuterleidster van de 3 de kleuterklas. Beste ouders, Ik ben juf Charlotte, kleuterleidster van de 3 de kleuterklas. Dit jaar zal ik jullie zoon/dochter mee op sleeptouw nemen doorheen hun laatste jaar op onze kleuterschool! Als u in de loop

Nadere informatie

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Basisschool De Notelaar Schoolstraat 40 9950 Waarschoot Tel: 09/377.27.96 www.notelaar-waarschoot.be Contactpersoon: Eef De Lathouwer - Lieselot

Nadere informatie

Klasoudervergadering sterrenstofjes

Klasoudervergadering sterrenstofjes Klasoudervergadering sterrenstofjes Hallo allemaal. Hopelijk vonden jullie een leuke werkgroep waarbinnen jullie je graag willen engageren. Betrokkenheid van ouders is onze school namelijk belangrijk.

Nadere informatie

Samenvatting info avond K3A

Samenvatting info avond K3A Samenvatting info avond K3A Voor de ouders die er jammer genoeg niet bij konden zijn, of voor de mensen die al de informatie nog eens rustig willen doornemen, heb ik de voornaamste punten samengevat: 1.

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de ballenklas

Klaswerking. Dagindeling in de ballenklas Dagindeling in de ballenklas Klaswerking 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u20 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u15 08u20 De kleuters

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

De eerste keer naar school

De eerste keer naar school De eerste keer naar school Mag je kleuter naar school? Als je kind 2 jaar en 6 maanden oud is, mag het naar de kleuterschool. Niet op zomaar een dag. Er zijn 7 instapmomentjes. - De eerste schooldag na

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas Welkom in de 2 de kleuterklas. Naar school Mijn buikje kriebelt! s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Afscheid nemen mag

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Je Peuter mag nu naar school

Je Peuter mag nu naar school Je Peuter mag nu naar school Binnenkort gaat je kind voor het eerst naar school. Een grote stap voor je kind en voor jou. Een nieuwe situatie, die veel vragen kan oproepen. Elke dag vroeg opstaan, het

Nadere informatie

Klaswerking. Dagindeling in de vlinderklas.

Klaswerking. Dagindeling in de vlinderklas. Klaswerking Dagindeling in de vlinderklas. 07u00 Het dagverblijf opent zijn deuren - Kinderverzorgsters zorgen voor de opvang tot 08u15 - De kleuters spelen er in hoekjes naar keuze 08u15 De kinderen worden

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij?

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR 2018-2019 Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? Kleuterbrochure versie september 2018 1 Pedagogisch project De

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Welkom, Welkom in het CKG Koningin Fabiola, te Ronse Hallo, Ik ben Floddertje! 1. Wat is een CKG? CKG is de afkorting van

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden.

Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Naar school Mijn buikje kriebelt s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Afscheid

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie