Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard"

Transcriptie

1 Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Brug Aduard, rondweg Aduard-Nieuwklap, knooppunt Nieuwklap en vervangen deklaag N983 van brug tot N355 Versie 19 februari Waarom worden deze projecten uitgevoerd? De brug Aduard, de rondweg Aduard-Nieuwklap en het knooppunt Nieuwklap worden vervangen en aangelegd in het kader van het verbeteren van de hoofdvaarweg Lemmer- Delfzijl. Doel van het verbeteren van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is zorgen dat grotere schepen vlot en veilig kunnen doorvaren. De vaarweg wordt dieper en breder gemaakt en bruggen worden vervangen. Daardoor wordt de vaarweg geschikt voor klasse Va-schepen. Dit zijn schepen van 110 bij 11,4 meter met een gewicht van ongeveer ton. Ook gaat het dan om schepen met vier lagen containers en tweebaksduwvaart in gestrekte formatie. Dit laatste is een combinatie van een duweenheid en twee duwbakken achter elkaar, met een totale lengte van ongeveer 190 meter. Zo is de weg vrij voor meer transport over water. 2. Wat gaat er de komende jaren allemaal gebeuren in Aduard? De komende jaren wordt de brug in Aduard vervangen en worden de rondweg Aduard- Nieuwklap en het knooppunt Nieuwklap aangelegd. In 2016 wordt de deklaag van de weg door het dorp, van de brug tot aan de Friesestraatweg, vervangen, omdat deze aan vervanging toe is. De planning hiervan wordt afgestemd met de aanleg van de brug Dorkwerd en de andere projecten in en om Aduard. Verwacht wordt dat dit in de zomer van 2016 kan. 3. Waarom zijn de projecten nog niet gestart? De planuitwerking heeft meer tijd gekost dan verwacht. En het vervangen van de brug bij Dorkwerd heeft voorrang gekregen, doordat deze 80 jaar oude brug is aangevaren. Daarnaast moesten er voor het vervangen van de brug Aduard nog voldoende middelen worden gevonden. Ten slotte hebben wij nog niet voor alle projecten de benodigde gronden kunnen aankopen. Een eventueel onteigeningsprocedure kan de uitvoering van de projecten verder vertragen. 4. Wanneer gaat wat gebeuren? De planning voor het vervangen van de deklaag van de weg door Aduard (N983) is nog niet bekend. Deze wordt afgestemd met de voortgang van de bouw van de brug Dorkwerd en de andere projecten in en om Aduard. Verwacht wordt dat dit in de zomer van 2016 kan. De werkzaamheden duren ongeveer een maand. Streven is om de weg zo kort mogelijk af te sluiten, waarbij de woningen bereikbaar blijven.

2 Voor de projecten vervangen brug Aduard, aanleg Rondweg Aduard-Nieuwklap en knooppunt Nieuwklap is de voorlopige planning: Nieuwklap Rondweg Brug Aduard Start uitvoering April 2016 Augustus 2017* Augustus Risico op vertragen door: Uitvoeringsrisico's * Uitvoeringsrisico's Uitvoeringsrisico's Onteigening (in geval van cassatie, termijn onbekend) * De rondweg wordt mogelijk al eerder als bouwweg aangelegd. Grondaankoop (mogelijk 1 jaar) Vergunningprocedures (enkele maanden tot 1 jaar) 5. Hoe ziet de (voorlopige) planning voor het vervangen van de brug Aduard er nu uit? Brug Aduard Start uitvoering Augustus 2016 Risico op vertragen door: Uitvoeringsrisico's Grondaankoop (mogelijk 1 jaar) Vergunningprocedures (enkele maanden tot een jaar) 6. Hoe ziet de (voorlopige) planning voor de aanleg van de Rondweg Aduard-Nieuwklap er nu uit? Rondweg Aduard-Nieuwklap Start uitvoering Augustus 2017* Risico op vertragen door: Uitvoeringsrisico's * De rondweg wordt mogelijk al eerder als bouwweg aangelegd. 7. Hoe ziet de (voorlopige) planning voor de aanleg van het knooppunt Nieuwklap er nu uit? Nieuwklap Start uitvoering April 2016 Risico vertragen door: Uitvoeringsrisico's Onteigening (in geval van cassatie, termijn onbekend)

3 8. Hoe ziet de planning voor de nieuwe deklaag op de N983 er uit? De exacte planning voor het vervangen van de deklaag van de weg door Aduard is nog niet bekend. Deze wordt afgestemd met de voortgang van de bouw van de brug Dorkwerd en de andere projecten in en om Aduard. Verwacht wordt dat dit in de zomer van 2016 kan. De werkzaamheden duren ongeveer een maand en de weg wordt zo kort mogelijk afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. 9. Wat zijn uitvoeringsrisico s? Bij uitvoeringsrisico s kunt u denken aan archeologische vondsten. Voorafgaand aan de uitvoering is het gebied uitgebreid archeologisch onderzocht. Toch kan het voorkomen dat er alsnog iets wordt gevonden. Daarvoor wordt het werk dan stilgelegd. Andere voorbeelden van uitvoeringsrisico s zijn technische tegenvallers, een faillissement van een (onder)aannemer of tegenvallende weersomstandigheden. 10. Wat zijn de risico's voor de (voorlopige) planning? Grondaankoop en de gebruikelijke uitvoeringsrisico's, zoals tegenvallende zetting van grond of een faillissement van een (onder)aannemer, kunnen tot vertraging leiden. Bij de laatste risico s kunt u denken aan technische tegenvallers en slechte weersomstandigheden. Wanneer grond niet in de minne kan worden aangekocht, is de provincie genoodzaakt te onteigenen en dat duurt minimaal één jaar. 11. Wie is er verantwoordelijk voor de wegen in Aduard? De provincie is wegbeheerder en verantwoordelijk voor de verharding van de weg in Aduard. De voetpaden en riolering in het dorp zijn in beheer bij de gemeente Zuidhorn. 12. Wie is na de oplevering verantwoordelijk voor de brug? Na de oplevering van de brug is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de brug en de gemeente voor de weg. De weg over de brug blijft een provinciale weg. 13. Hoe gaat provincie met de huidige weg door Aduard om tot de rondweg in gebruik wordt genomen? De afdeling Beheer en Onderhoud van de provincie Groningen wil de deklaag van de weg door het dorp in 2016 vervangen. Vorig jaar is een noodreparatie uitgevoerd, maar deze is niet goed uitgepakt. Daarom wordt dit jaar de deklaag alsnog vervangen. De planning hiervan wordt afgestemd met de voortgang van de bouw van de brug Dorkwerd, brug Aduard en knooppunt Nieuwklap. Verwacht wordt dat dit voor de zomer van 2016 kan. De werkzaamheden duren ongeveer een maand. De weg wordt zo kort mogelijk afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. 14. Hoe gaat gemeente daarna met de weg om? Dit is nog niet bekend. De gemeente werkt op dit moment aan de plannen daarvoor. 15. Wat gebeurt er met de oude brug? De oude brug wordt afgebroken, zodra de nieuwe brug klaar is. Dan rijdt het verkeer dus tijdelijk over de Albert Harkemaweg totdat de rondweg Aduard-Nieuwklap en het knooppunt Nieuwklap klaar zijn. 16. Is het mogelijk de oude brug tijdelijk als alternatief te gebruiken voor verkeer? Die mogelijkheid wordt nog onderzocht.

4 17. Hoe vaak wordt de weg door Aduard afgesloten tijdens het onderhoud van de N983? De werkzaamheden voor het vervangen van de deklaag van de weg door Aduard (N983) duren ongeveer een maand. De weg wordt zo kort mogelijk afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. 18. Hoe lang wordt de weg afgesloten? De werkzaamheden zullen ongeveer een maand duren. De weg wordt zo kort mogelijk afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. 19. Komt er bouwverkeer door het dorp? Ja, dat is helaas niet helemaal te vermijden. 20. Zo ja, hoeveel en in welke periodes? Dit is afhankelijk van het verkeersplan en wordt meegenomen in het tijdelijk verkeersbesluit. 21. Wat zijn alternatieve routes? Dit is afhankelijk van het verkeersplan en wordt meegenomen in het tijdelijk verkeersbesluit. 22. Wat betekent het nieuwe bedrijf van Drenth (voormalig V&D pand) voor het aantal vrachtwagens dat door het dorp rijdt? Toen dit pand nog werd gebruikt door V&D reden daar 100 tot 150 vrachtwagens per dag op en neer. We verwachten dat dat bij Drenth ook zo is. 23. Waar rijden vrachtwagens tijdens de werkzaamheden langs? Voor het vervangen van de brug bij Nieuwklap voert de aannemer zoveel mogelijk materiaal over water aan. Voor de aanleg van de rondweg Aduard-Nieuwklap zal waarschijnlijk ook zo veel mogelijk over water worden aangevoerd. Voor het vervangen van de brug Aduard is nog niet bekend hoe de aanvoer van materiaal gaat lopen. Voor de werkzaamheden aan de noordzijde van het kanaal, zullen de meeste vrachtwagens over de bestaande brug gaan rijden. 24. Gaat de provincie op korte termijn de weg nog aanpakken? De afdeling Beheer en Onderhoud van de provincie Groningen wil de deklaag van de weg door het dorp in 2016 vervangen. Vorig jaar is een noodreparatie uitgevoerd, maar deze is niet goed uitgepakt. Daarom wordt dit jaar de deklaag alsnog vervangen. De planning hiervan wordt afgestemd met de voortgang van de bouw van de brug Dorkwerd, brug Aduard en knooppunt Nieuwklap. Verwacht wordt dat dit voor de zomer van 2016 kan. De werkzaamheden duren ongeveer een maand. De weg wordt zo kort mogelijk afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. 25. En wanneer gebeurt wat? Dat is op dit moment nog niet bekend. De planning wordt afgestemd met de voortgang van de bouw van de brug Dorkwerd en de andere projecten in en om Aduard. Verwacht wordt dat dit in de zomer van 2016 kan. De werkzaamheden zullen ongeveer een maand duren. De weg wordt zo kort mogelijk afgesloten. De woningen blijven bereikbaar. 26. Komt er een zebrapad op de Heereweg, bij de bushaltes nabij de Bernardusweg? Ja, er komt een zebrapad. En, omdat daarvoor de weg moet worden aangepast, combineren we de aanleg van het zebrapad (de oversteekplaats) met het vervangen van de deklaag van de weg.

5 27. Welke maatregelen worden genomen voor de fietsers, voetgangers, gehandicapten? Voor de fietsers worden fietspaden aangelegd en aangesloten op de bestaande wegen zoals gepresenteerd in het ontwerp. Voor voetgangers en gehandicapten hoeven geen extra/andere maatregelen genomen te worden. 28. Hoe zit het met het geplande project van de politie om de snelheid op de weg in Aduard te handhaven? De oorspronkelijke planning was dat het handhavingsproject in de loop van 2015 zou starten, na de afronding van de werkzaamheden aan de weg. Die werkzaamheden zijn uiteindelijk pas in de loop van oktober uitgevoerd. Toen was het te laat om het project nog te starten. Omdat we inmiddels hebben besloten om in de loop van dit jaar het wegdek in het dorp opnieuw aan te pakken, gaan we samen met politie en het Openbaar Ministerie bekijken wat een goede planning is voor het project. Belangrijk is daarbij wel dat er voldoende agenten beschikbaar zijn. 29. Kunnen archeologische vondsten het project nog vertragen? Vooraf is uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. Daarbij is niets gevonden. We verwachten niets aan te treffen, maar dat kunnen we op een historisch zo belangrijke plek en bij zo n groot project nooit helemaal uitsluiten. Als dat zo is kan dit vertraging opleveren. 30. Wat is een plasbrandaandachtsgebied? Een plasbrandaandachtsgebied is een zone, in dit geval van 25 meter, waar veiligheidseisen gelden. Bij beide bruggen wordt, doordat het kanaal wordt verbreed, deze zone verschoven. Bij de brug Zuidhorn is hierdoor één woning binnen deze zogenoemde PAG-zone komen te liggen. Op advies van de Omgevingsdienst ( en de Veiligheidsregio Groningen ( is het deel van de woning dat binnen deze zone valt, brandveilig gemaakt. 31. Moeten er in Aduard ook woningen worden verbouwd omdat ze binnen het plasbrandaandachtsgebied komen te liggen? Nee, dat is niet nodig. Bij de brug Aduard komen vier woningen deels binnen het plasbrandaandachtsgebied (PAG) te liggen. Daarom is met Rijkswaterstaat gekeken of de veiligheid van de woningen kan worden gegarandeerd. Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat er geen extra bouweisen gelden voor bouwwerken langs de vaarwegen en dat geen maatregelen nodig zijn aan bestaande bebouwing. Uit het standpunt van Rijkswaterstaat en de reactie van de Omgevingsdienst daarop kan worden geconcludeerd, dat er bij de brug Aduard geen woningen hoeven te worden verbouwd.

onderdelen Knoop-punt Nieuwklap Nieuwklap

onderdelen Knoop-punt Nieuwklap Nieuwklap Nieuwklap Het project Nieuwklap maakt onderdeel uit van de aanleg van een rondweg om de kern van Aduard in de toekomst te verschonen van doorgaand verkeer. Om die reden wordt er een nieuwe weg aangelegd

Nadere informatie

Welkom. Vervanging bruggen Aduard en Dorkwerd

Welkom. Vervanging bruggen Aduard en Dorkwerd Welkom Vervanging bruggen Aduard en Dorkwerd Avondindeling 20:00 u. Opening en inleiding 20:05 u. Basisontwerp bruggen VSK Inleiding 20:25 u. Vragen/opmerkingen 20:35 u. Proces bruggen Aduard en Dorkwerd

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

25 juni 2013 Corr.nr , BWb Nummer 36/2013 Zaaknr

25 juni 2013 Corr.nr , BWb Nummer 36/2013 Zaaknr 25 juni 2013 Corr.nr. 2013-26.444, BWb Nummer 36/2013 Zaaknr. 465922 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor een aanpassing van het krediet voor de vervanging van de

Nadere informatie

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen de vervanging van de brug bij Dorkwerd

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen de vervanging van de brug bij Dorkwerd provincie /^ groningen v o o r d r a c h t 25 oktober 2011 Corr.nr. 2011-45.255, VB Zaaknr. 354516 Nummer 30/2011 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen de vervanging van

Nadere informatie

Provincie Groningen: verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen N355 en bouwweg bij Nieuwklap in de gemeente Zuidhorn

Provincie Groningen: verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen N355 en bouwweg bij Nieuwklap in de gemeente Zuidhorn STAATSCOURANT 3 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 40356 augustus 2016 Provincie Groningen: verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen N355 en bouwweg bij Nieuwklap

Nadere informatie

Bijlage 1. Voortgangsrapportage voor Infrastructurele werken

Bijlage 1. Voortgangsrapportage voor Infrastructurele werken Bijlage 1. Voortgangsrapportage voor Infrastructurele werken Inleiding In overeenstemming met de afspraken gemaakt in de vergadering van het presidium van 29 januari 2014 wordt de Voortgangsrapportage

Nadere informatie

Variantenstudie Paddepoelsterbrug Door:

Variantenstudie Paddepoelsterbrug Door: Variantenstudie Paddepoelsterbrug Door: In samenwerking met: Augustus 2013 Inhoud Aanleiding Doelstelling Achtergrond Knelpunten Variantenstudie Belanghebbenden Planning Vragen 2 Aanleiding Doelstelling

Nadere informatie

3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.652, BWb Nummer 28/2014 Zaaknr. 518425

3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.652, BWb Nummer 28/2014 Zaaknr. 518425 3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.652, BWb Nummer 28/2014 Zaaknr. 518425 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het beschikbaar stellen van krediet ten behoeve van de realisatie

Nadere informatie

Variantenstudie Gerrit Krolbruggen Door:

Variantenstudie Gerrit Krolbruggen Door: Variantenstudie Gerrit Krolbruggen Door: In samenwerking met: November2013 Inhoud Aanleiding Doelstelling Achtergrond Bereikbaarheid UMCG Knelpunten Variantenstudie Belanghebbenden Planning Vragen 2 Aanleiding

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

13 juni 2006 Nr , VV Nummer 16/2006

13 juni 2006 Nr , VV Nummer 16/2006 13 juni 2006 Nr. 2006-10.520, VV Nummer 16/2006 SAMENVATTING: In uw vergadering van 29 maart 2006 is de Studie naar de wegverbinding Groningen - Zuidhorn (N355 en het voorkeursalternatief vastgesteld als

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

WELKOM! INLOOPBIJEENKOMST N355 ZUIDHORN - GRONINGEN. Contact?

WELKOM! INLOOPBIJEENKOMST N355 ZUIDHORN - GRONINGEN. Contact? WELKOM Waar komt u vandaan? Waar komt u vandaan? N983 hkanaal Van Starkenborg Van Starkenborgh kanaal Paddepoel Noordhorn Aduard Aduard Zuidhorn Dorkwerd Re i td iep p die en Ho Nieuwklap Reitdiep Slaperstil

Nadere informatie

3 juni 2014 Corr.nr , BWb Nummer 29/2014 Zaaknr

3 juni 2014 Corr.nr , BWb Nummer 29/2014 Zaaknr 3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.649, BWb Nummer 29/2014 Zaaknr. 518426 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het beschikbaar stellen van krediet ten behoeve van de realisatie

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING MOGELIJKE OPLOSSINGEN. GEN...4 Drie opties Draagvlak voor keuze 3 UITWERKING VOORKEUROPTIE

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING MOGELIJKE OPLOSSINGEN. GEN...4 Drie opties Draagvlak voor keuze 3 UITWERKING VOORKEUROPTIE BRUG DE STUW INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING...3 2 MOGELIJKE OPLOSSINGEN GEN...4 Drie opties Draagvlak voor keuze 3 UITWERKING VOORKEUROPTIE ROPTIE...7 Locatie Kostenraming Planning 4 FINANCIERING...8 2 1 INLEIDING

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Zuidoost op Dreef Werkzaamheden aan de dreven in Zuidoost

Zuidoost op Dreef Werkzaamheden aan de dreven in Zuidoost Zuidoost op Dreef aan de dreven in Zuidoost Herziening nieuwsbrief 19 augustus 2013 In deze nieuwsbrief leest u over de werkzaamheden die vanaf september 2013 tot november 2014 plaatsvinden aan verschillende

Nadere informatie

Molenmaker Techniek B.V. Sneek

Molenmaker Techniek B.V. Sneek December 2015 Molenmaker Techniek B.V. Sneek Inhoud 10 jaar Molenmaker Techniek B.V. www.mts-cilinders.nl Eigen transport Lopende projecten Gerealiseerde projecten 10 jaar Molenmaker Techniek B.V. Dit

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 27 november 2007 Briefnummer : 2007-48.095/48/A.11, BW Zaaknummer : 65542 Behandeld door : Bosma R.J. Telefoonnummer : (050) 316 4536 Antwoord op : Bijlage :

Nadere informatie

Advies externe veiligheid

Advies externe veiligheid Advies externe veiligheid Onderwerp: Bestemmingsplan Spoorbrug Zuidhorn ODG zaaknr: 31323 Aan: Evenhuis, S Van: Drenth, Alfred Datum: 12-12-2014 Collegiale toets: Stijkel, Karel Inleiding De provincie

Nadere informatie

Bruggen bouwen over de Waterboulevard

Bruggen bouwen over de Waterboulevard Bruggen bouwen over de Waterboulevard Beter en goedkoper (voorstel Leefbaar Almelo en ChristenUnie) Bert Hümmels: Volgens ons hoeft de veel te dure categorie 4 brug in de Egbert Gorterstraat niet! Als

Nadere informatie

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten.

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. BIJLAGE 1A Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. Ter verzekering van de goede gang van zaken bij de realisatie van bouwwerken

Nadere informatie

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant?

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant? Aan aan- en afwezigen en tijd bespreking, 20.00 uur Plaats bespreking Het Plashuis, Noorden Projectnummer 01.0638 E-mail noordsedorpsweg @waternet.nl Aanwezig bewoners en geïnteresseerden Onderwerp bespreking

Nadere informatie

Stikstoffabriek Zuidbroek 2

Stikstoffabriek Zuidbroek 2 Stikstoffabriek Zuidbroek 2 INFORMATIEAVOND 17 JULI 2018 1 Inhoud Korte terugblik informatie bijeenkomst d.d. 21 juni 2018 Terugkoppeling acties beperken overlast werkverkeer Toelichting 1e aanzet verkeersplan

Nadere informatie

Windpark De Veenwieken

Windpark De Veenwieken Nieuwsbrief editie 3 juni 2018 Windpark De Veenwieken In het gebied tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg is windpark De Veenwieken gepland. In deze nieuwsbrief houden initiatiefnemers De Wieken BV en

Nadere informatie

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation Verplaatsing busstation Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier Herinrichting Weerwatergebied De lokale wegen, fietspaden en de busbaan worden in dit gebied verlegd ter voorbereiding op gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Nieuwsbrief november 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Het gaat goed. Tot nu toe zijn we zeker tevreden. We hebben even last gehad van een natte periode,

Nadere informatie

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten. Raadsinformatiebrief Onderwerp Verkeersbesluiten Oude Grintweg Inleiding/aanleiding De reconstructie van de Oude Grintweg en de aanleg van het fietspad naar Boxtel naderen hun voltooiing. Ook het plaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Fasering en Bouwmethoden. Dick Winters - Martin van den Berg Edwin Megens Amstelstroom te Ouderkerk aan de Amstel, d.d.

Fasering en Bouwmethoden. Dick Winters - Martin van den Berg Edwin Megens Amstelstroom te Ouderkerk aan de Amstel, d.d. Fasering en Bouwmethoden Dick Winters - Martin van den Berg Edwin Megens Amstelstroom te Ouderkerk aan de Amstel, d.d. 22 januari 2018 Inhoud Provincie Noord-Holland: Stand van zaken Provinciaal Inrichtingsplan

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Fotoreportage Werkzaamheden Almere Haven

Fotoreportage Werkzaamheden Almere Haven Fotoreportage Werkzaamheden Almere Haven De laatste weken is hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe afrit Almere Haven (afrit 4). Eind november is het nieuwe wegdek geasfalteerd en vanaf 17 december

Nadere informatie

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Inleiding In het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad staat dat we de infrastructuur van de fietspaden willen versterken door goede, veilige en duurzame fietspaden. Dit plan voor snelfietsroutes is

Nadere informatie

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht.

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6117 4 februari 2016 Verkeersbesluit plaatsing verkeersborden en aanbrengen verkeerstekens op het wegdek van afrit Harlingen

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832

24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832 fmff^ groningen Pifypiordrac h t 24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het realiseren van de

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

Informatiebulletin Reconstructie gedeelte Baarschotsestraat en Bouwrijp maken fase 1 Tuindorp Baarschot Dorst

Informatiebulletin Reconstructie gedeelte Baarschotsestraat en Bouwrijp maken fase 1 Tuindorp Baarschot Dorst Informatiebulletin Reconstructie gedeelte Baarschotsestraat en Bouwrijp maken fase 1 Tuindorp Baarschot Dorst Binnenkort starten de werkzaamheden in Dorst-west als voorbereiding op de bouw van de eerste

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Gevaarsborden. Gevaarsborden. Gevaarsborden. Gevaarsborden. Pas op borden Driehoekige borden met punt naar boven met een rode rand

Gevaarsborden. Gevaarsborden. Gevaarsborden. Gevaarsborden. Pas op borden Driehoekige borden met punt naar boven met een rode rand Gevaarsborden Gevaarsborden Betekenis: Zebrapad voor voetgangers. Verwoording: Pas op, hier steken voetgangers over! Betekenis: Overweg zonder slagbomen. Verwoording: Pas op, er zijn geen slagbomen en

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Vervanging Bosbrug periode januari december 2013

Vervanging Bosbrug periode januari december 2013 Vervanging Bosbrug periode januari december 2013 Verloop van werkzaamheden Overzicht van het geplande en gerealiseerde werk. Bestaande situatie Gemeente Den Haag b l Blad 1 Gemeente Den Haag Periode 2012

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

DriekoppenLand. 17 februari 2016

DriekoppenLand. 17 februari 2016 DriekoppenLand 17 februari 2016 DrieKoppenLand Totale plan Agenda: Introductie en voorgeschiedenis presentatie varianten bouwverkeer vragen Burgerinitiatief DrieKoppenLand Op initiatief en in opdracht

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1018-RBO

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: M20150812

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: M20150812 Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: M20150812 Locatie: Veldhoven, Mullerlaan; bushalten / doorsteek middenberm Datum uitgifte advies: 14-10-2015 Rol Veilig Verkeer

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl.

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. Energiefabriek West Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. 15 december 2016 Jacob Knoops, directeur Johan van IJmeren, projectmanager Inhoud

Nadere informatie

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Ruim 100 omwonenden uit Borgharen en Itteren kwamen af op de informatiebijeenkomst op 4 juni jl. over de nieuwe

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0949-RBO

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME?

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? In het plan-mer (milieueffectrapport) werden verschillende locaties voor de vertrek- en aankomstbundel voorgesteld en onderzocht: Pelikaan, Ramskapelle,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2011

Nieuwsbrief 15 januari 2011 Nieuwsbrief 15 januari 2011 In deze nieuwsbrief zullen de gebeurtenissen van het jaar 2010 de revue passeren, voor zover ze betrekking hebben op ons dorp. Projecten Van de grote projecten, die op stapel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr juni Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr juni Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15869 4 juni 2014 VERKEERSBESLUIT Onderwerp: verkeersmaatregelen Veerwagenweg en omgeving en Heemsteedseweg Het college

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

Nieuwsflits OV SAAL Special

Nieuwsflits OV SAAL Special Special, juli 2013 Nieuwsflits OV SAAL Special In deze Nieuwsflits Special laten wij u zien hoe de aanleg van het zogenoemde palenmatras in zijn werk gaat. Dit palenmatras wordt aangelegd om de slappe

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Dijkverbetering. beleef het mee! Eemshaven-Delfzijl. Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV

Dijkverbetering. beleef het mee! Eemshaven-Delfzijl. Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl beleef het mee! Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV De zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt

Nadere informatie

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig :

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 24 oktober 2012 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK)

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

8 april 2014 Corr.nr , BO Nummer 14/2014 Zaaknr

8 april 2014 Corr.nr , BO Nummer 14/2014 Zaaknr 8 april 2014 Corr.nr. 2014-07935, BO Nummer 14/2014 Zaaknr. 496758 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor de overdracht van de provinciale weg N981, het wegvak ter

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

5 april Westendorp J.M. (050) uw bericht van 6 maart

5 april Westendorp J.M. (050) uw  bericht van 6 maart provincie groningen Martinikerkhof 12 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groningen t.a.v. de dienst RO/EZ Postbus 7081 9701 JB GRONINGEN 050 316 49 II Datum 050 316 49 33 Doc.nummer Zaaknummer

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Appingedam. Raadsagenda d.d.: 14 maart 2012 Voorstel nummer : 11

Raadsvoorstel. Gemeente Appingedam. Raadsagenda d.d.: 14 maart 2012 Voorstel nummer : 11 Gemeente Appingedam Raadsvoorstel Raadsagenda d.d.: 14 maart 2012 Voorstel nummer : 11 Behandelend ambtenaar : H.Wessels Telefoonnummer : 0596 691171 E-mailadres : H.Wessels@appingedam.nl Portefeuillehouder

Nadere informatie

. Door een aanpassing in de manier van testen zijn er in de Wisselstraat geen werkzaamheden. Bewoners zijn hierover per / brief geïnformeerd.

. Door een aanpassing in de manier van testen zijn er in de Wisselstraat geen werkzaamheden. Bewoners zijn hierover per  / brief geïnformeerd. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Zoals aangegeven rijdt het bouwverkeer, zolang het Oortjespad nog niet optimaal is ingericht, terug via de Van Teylingenweg richting het noorden.

Zoals aangegeven rijdt het bouwverkeer, zolang het Oortjespad nog niet optimaal is ingericht, terug via de Van Teylingenweg richting het noorden. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R.00155 Van: college van burgemeester en wethouders ţcmecnle WOERDEN Datum : 3 april 2018 Portefeuillehouder(s) : wethouder Ten Hagen Portefeuille(s)

Nadere informatie

Herbouwen van de brug in de Herentalsebaan over het Albertkanaal in Viersel. ir. Stefan Sablon nv De Scheepvaart Zandhoven 13 juni 2013

Herbouwen van de brug in de Herentalsebaan over het Albertkanaal in Viersel. ir. Stefan Sablon nv De Scheepvaart Zandhoven 13 juni 2013 Herbouwen van de brug in de Herentalsebaan over het Albertkanaal in Viersel ir. Stefan Sablon nv De Scheepvaart Zandhoven 13 juni 2013 Herbouwen brug Viersel Reden van herbouw Project Verhoging bruggen

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Het ombouwen van een bestaande toegangsweg tot verplicht fietspad voor Rie Mastenbroeksportpark in Almere Stad Verkeersbesluit Gemeente Almere Het ombouwen van een bestaande toegangsweg tot verplicht fietspad

Nadere informatie

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen Infovergadering 26 september 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke AWV Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km gewestwegen,

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Variantenstudie uitgevoerd... 3 Status en vervolg...

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Herinrichting N972 Zuiderveen

Herinrichting N972 Zuiderveen Zuiderveen Welkom - Informatieavond 18 november 2010 - Gemeentehuis Oldambt, Winschoten Provincie Groningen, gemeente Oldambt Doel van de bijeenkomst Informatie geven over het verkeerskundig onderzoek

Nadere informatie

Kübra Ozisik September

Kübra Ozisik September Kübra Ozisik September 2018 www.ois-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Fietsen in de stad 4 2.3 Bewaakte

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen.

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen. Nummer 39 mei 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de Dag van de bouw, de weekendafsluiting van de Arnhemseweg

Nadere informatie