VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D"

Transcriptie

1 VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D Bespreking van de agendapunten 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering - De heer Marcel De Mey meldt dat, omtrent de slechte zichtbaarheid aan het T Kruisken, er geen melding werd gemaakt in het verslag. Dit is bij deze rechtgezet. Tevens kunnen wij melden dat de beplanting door de aannemer gesnoeid werd waardoor de zichtbaarheid sterk is toegenomen. - Commissaris Luc De Vos heeft het verslag van de vorige vergadering niet ontvangen. De secretaris zal hem een verslag overmaken. - Johan Van Wambeke wenst nogmaals terug te komen op punt 2 van het verslag Woonproject Van Speybroeck. Betrokkene uit zijn ongenoegen omtrent het feit dat de raad reeds in het verleden advies gegeven had in verband met deze aangelegenheid en men enkele jaren nadien terug dient te debatteren omtrent zaken die reeds behandeld werden. Betrokkene wenst duidelijk te stellen dat, wanneer de beslissingen reeds genomen zijn, en de adviezen reeds gegeven zijn men nadien niet meer het punt op de agenda van de verkeersraad dient te brengen om de zaak te officialiseren. Het studiebureau legt wellicht meer gewicht in de schaal dan de adviesraad. Betrokkene heeft wel zijn bedenkingen bij deze manier van werken, en wenst dit standpunt duidelijk te maken t.o.v de leden van het college. - Jean-Pierre Burvenich stelt zich vragen in verband met de rotonde bij project 2 voorstel 2 Woonproject Van Speybroeck. Het is wel degelijk zo dat VOORSTEL 1 : aanbrengen van een rotonde met doorlopende parallelweg langs de tunnel aansluitend op de rotonde door de raad werd geadviseerd als beste en veiligste oplossing voor het fietsverkeer. 2. Verkeersveiligheid Rodenbachstraat en Frans De Potterstraat brief De Schryver. Mevrouw De Schryver beklaagt zich erover dat er in de woonwijk te snel gereden wordt en vraagt of het mogelijk is om snelheidsremmende maatregelen te nemen teneinde overdreven snelheden onmogelijk te maken. Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan, de wijk zone 30 wordt. De raad vindt het tevens niet opportuun om snelheidsremmende maatregelen te nemen in de verkaveling. 3. Verkeersveiligheid Bommelstraat Bommelstraat overdreven snelheid - petitie De wegenis van de Bommelstraat bevond zich in slechte staat waardoor beslist werd om de putten uit te vullen en de wegenis te overlagen met asfalt. Er werd tevens een fietssuggestiestrook aangebracht. Na de overlaging ontvingen wij een petitie van burgers uit de onmiddellijke omgeving met de vraag om snelheidsremmende maatregelen te nemen daar er zeer snel gereden wordt op de

2 herstelde weg. Vooral het stuk tussen het Kivietpark en het Wielewaalpark is zeer gevaarlijk voor fietsers. Wij meldden aan betrokkenen dat deze zaak besproken zou worden op de eerstkomende adviesraad. In afwachting van het advies van de raad werken verkeersborden C km/uur aangebracht. Onlangs voerde de politie snelheidsmetingen uit in de Bommelstraat. Er werden op één week 3000 voertuigen gecontroleerd. 36 % van de voertuigen reed 50 km uur en meer dan 60 % reed meer dan 60 km/uur, wat er toch op wijst dat in de Bommelstraat te snel gereden wordt en er dus snelheidscontroles dienen te gebeuren. Commissaris De Vos meldt dat de borden C43 moeten weggenomen worden wil men kunnen verbaliseren. De borden C43 horen niet thuis binnen de aanduiding bebouwde kom. De technische dienst doet het nodige om de borden weg te nemen. De raad adviseert om geen borden te plaatsen binnen de bebouwde kom maar wel op de wegenis 50 km uur aan te brengen. Tevens dienen snelheidscontroles gehouden te worden door de lokale politie. De raad adviseert tevens om in het kader van het doortrekken van de verkaveling een asverschuiving aan te brengen op de Bommelstraat. Voorlopig zullen geen structurele maatregelen genomen worden in afwachting van de heraanleg van de weg. Voor de heraanleg van de weg dient men een asverschuiving te voorzien. 4. Verkeersveiligheid Den Duiver 30 km/u ipv 50 km/uur - petitie De bewoners van de verkaveling Den Duiver beklagen zich erover dat er in de woonwijk veel te snel gereden gereden wordt en vragen om een snelheidsbeperking in te voeren van 30 km/u. Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan, de wijk zone 30 wordt.. 5. Parkeeroverlast Aan de Bocht GB contact : brief Van Laecke De heer Van Laecke beklaagt zich over het feit dat er wildgeparkeerd wordt voor zijn deur door bezoekers van de Contact GB, dit ten gevolge van de te kleine parking en vraagt om een parkeerverbod in te voeren. Hoofd technische dienst, Carlos Vermeiren, meldt dat het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de normen zoals vermeld in de bouwvergunning bij de aanvraag van de winkel. De raad adviseert dat het aantal parkeerplaatsen wettelijk geregeld is en het niet opportuun is om een parkeerverbod in te voeren. 6. Verkeersveiligheid in de Eikelstraat mail Aspeele Mevrouw Aspeele beklaagt er zich over dat er heel hard gereden wordt in het eerste deel van de Eikelstraat.

3 Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan, de wijk zone 30 wordt. De raad vindt het tevens niet opportuun om snelheidsremmende maatregelen te nemen in de verkaveling. 7. Fietspaden Den Beer parkeergelegenheden De heer Steven Vanderlinden beklaagt zich over het feit dat auto s geparkeerd staan ter hoogte van zijn deur en vraagt om paaltjes te plaatsen en eventueel beplanting aan te brengen teneinde het parkeren te verhinderen. De heer Vanderlinden vraagt dat de auto s parkeren op de openbare weg. Hoofdt Technische dienst meldt dat deze weg zich bevindt binnen de bebouwde kom en men dus mag parkeren op de verharde berm. De auto s staan reglementair geparkeerd en hinderen de fietsers helemaal niet. De raad adviseert dat de bestaande situatie de meest veilige is en er dus geen paaltjes geplaatst worden. De raad acht het niet opportuun om de huidige situatie te wijzigen. 8. Fietskastjes aan het Station De heer Carlos Vermeiren kreeg onlangs een meldingskaart binnen van een burger die zijn fietshelm gestolen is alhoewel deze aan de fiets bevestigd was. Het dragen van de helm is verplicht maar kan nergens opgeborgen worden. Betrokkene vroeg of het niet mogelijk was om fietskastjes te plaatsen ter hoogte van fietsenstallingen. Carlos meldt tevens dat er binnenkort langs de spoorweg overdekte fietsenstallingen zullen geplaatst worden. De raad adviseert om bij de nieuw aan te brengen overdekte fietsenstallingen fietskastjes te voorzien. 9. Door particulieren onrechtmatig gedane aanplantingen en geplaatste constructies op de openbare weg toelichting Marcel De Mey. De heer Marcel De Mey licht toe dat aanplantingen en obstakels buiten de rooilijn zeer gevaarlijk zijn. Tevens wens hij er de gemeente op te wijzen dat hieromtrent geen beleid gevoerd wordt. Betrokkene wenst dat hier paal en perk aan gesteld wordt en men over gaat tot het nemen van preventieve maatregelen hieromtrent. De raad adviseert om, in verband met het hinderlijk aanbrengen van voorwerpen op de openbare weg, het volgende : - Het ambtshalve optreden van de lokale politie bij het vaststellen van onregelmatigheden in de voortuinstrook die hinderlijk kunnen zijn voor de weggebruiker in het kader van de openbare veiligheid - Meldingsplicht door de wijkagent bij het vaststellen van obstakels in de voortuinstrook - Duidelijke informatie in het gemeenteklappertje omtrent termen als voortuinstrook en rooilijn.

4 Het advies dient door de gemeentelijke autoriteiten gevolgd te worden. De raad meldt tevens dat de politieke autoriteiten dringend hun verantwoordelijkheid dienen te nemen. 10. Reglement gebruik gemeentelijke infrastructuur en organiseren van afvalarme evenementen advies. De raad stelt voor om dit punt te verdagen naar de volgende adviesraad. 11. Varia * Melding Paul Carlier ivm afwateringsprobleem landbouwwegen Zevergem De heer Paul Carlier ontving een in verband met de aangebrachte uitwijkstroken langs de landbouwwegen te Zevergem. Bij hevige neerslag blijven grote plassen water staan op de asfaltverharding en wordt de grachtkant drassig. Door het kruisend verkeer wordt de graskant kapot gereden en blijft het water in de geulen staan. Het landbouwverkeer laat heel wat aarde achter op de openbare weg waardoor het onveilig wordt en er kans bestaat op slipgevaar. Betrokkene vraagt om dringend het afwateringsprobleem aan te pakken. De heer Carlos Vermeiren, hoofd technische dienst, meldt dat er regelmatig geulen gemaakt worden naar de grachten om de afwatering te bevorderen. De raad adviseert om de reeds genomen maatregelen te blijven uitvoeren teneinde het afwateringsprobleem verder te bevorderen. * Mededeling Wim Goeteyn - aanpassingen website ivm leden Adviesraad De heer Wim Goeteyn vraagt om op de website een aanpassing te doen bij de vertegenwoordigers in de adviesraad voor veiligheid en verkeer. Mevrouw Veerle Van De Putte dient vervangen te worden door Wim Goeteyn als afgevaardigde van de Gemeentelijke Basisschool. De informatieambtenaar zal hieromtrent ingelicht worden zodat de aanpassing kan gebeuren. * Melding Carlos Vermeiren in verband met fietsers die oversteken op het voetpad. De heer Vermeiren stelt vast dat in de Polderdreef heel wat fietsers al fietsend oversteken op het zebrapad. Aan de ingang van de school springen ze van de fiets omdat ze op de school niet mogen fietsen. Hij vraagt zich af of dit toegestaan is door het verkeersreglement dat fietsers al fietsend oversteken op een zebrapad. De raad meldt dat fietsers mogen oversteken met de fiets via het zebrapad maar zij iedere voorrang als voetganger verliezen. Een voetganger die aanstalten maakt om het zebrapad te betreden heeft altijd voorrang. De raad adviseert om de schooldirectie te sensibiliseren dat het zebrapad gebruikt dient te worden door voetgangers of door fietsers met de fiets aan de hand.

5 Volgende vergadering Wegens te weinig agendapunten zal de vergadering van woensdag 22 november 2006 niet doorgaan. De volgende vergadering zal plaats hebben in de Raadzaal van het gemeentehuis op woensdag 13 december 2006 om uur gevolgd door een eindejaarsdrink Met hoogachting, Koen De Bleeckere Secretaris

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig verslag :

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig verslag : Bespreking van de agendapunten VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D. 21.05.2008 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 21.05.2008. De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00- Raadzaal De Pinte - -

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00- Raadzaal De Pinte - - MOBILITEITSRAAD - - Woensdag 28.11.2018 / 20u00- Raadzaal De Pinte - - leden met stemgerechtigde functie (21): AANWEZIG AFWEZIG VERONTSCHULDIGD Geïnteresseerde burgers/deskundigen Frank Van hoorde ONDERVOORZITTER

Nadere informatie

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D. 17.01.2006 Bespreking van de agendapunten Vooraf De voorzitter van de adviesraad wenst iedereen een gelukkig en gezond 2006. 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering

Nadere informatie

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk, 1. Delannoylaan: Uit verkeersmetingen bleek dat er veel te snel gereden wordt in de Vlaanderenlaan / Delannoylaan / Corspelsestraat.

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00-21u30 / Raadzaal De Pinte - -

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00-21u30 / Raadzaal De Pinte - - MOBILITEITSRAAD - - Woensdag 24.01.2018 / 20u00-21u30 / Raadzaal De Pinte - - leden met stemgerechtigde functie (21): AANWEZIG AFWEZIG VERONTSCHULDIGD deskundigen en geïnteresseerde burgers / vrijwilligers

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Adjudant de Keyzerstraat De wijkwerking de Zavelschilder heeft gevraagd om in de Adjudant de Keyserstraat snelheidsremmende maatregelen te nemen. Bovendien wordt deze

Nadere informatie

Verslag. Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015. E- mail nummer Lieven

Verslag. Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015. E- mail nummer Lieven Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezig: Verslag Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015 Naam Functie Telefoon E- mail nummer Lieven Voorzitter, wnd. Van Cauwenberghe Afgevaardigde CD&V 0472/56.85.92 vancauwenberghelieven@skynet.be

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie.

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie. Verslag verkeerscommissie van 17 november 2015. Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 09u00. Einde: 11u00. Laarne, 17 november 2015. Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Tom

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer)

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer) : : Verslag Gecomove 10/10/2014 Aanwezig wezig: Er wordt opgemerkt dat het verslag betreffende het agendapunt over Mobiliteitsmetingen in de Kanaalstraat en de Delannoylaan niet volledig is en aangevuld

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Sint-Laureins Adres: Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel: 09/218 76.40 Fax: 09/379.07.77 E-mail: logistiek@sint-laureins.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Aanvraag voor

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

AANVRAAG OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS (VOP)

AANVRAAG OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS (VOP) Tellingen oversteekbewegingen (in de ochtend/avondspits telkens 1 uur) AANVRAAG OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS (VOP) Nazicht aanbevelingen voetgangersvademecum: 1 snelheid; 2 verkeersintensiteit; 3 zichtbaarheid

Nadere informatie

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne;

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 05 april 2019. Begin: 09u00. Einde: 12u00. Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Frank Janssens Alain De Jonge Koenraad Patoor Renaat Verstuyft Marc Peleman

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 15 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 61040 november 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 1017729 Onderwerp: Aanpassingen Stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47219 december 2015 VERKEERSBESLUIT Nummer 15u0031264/ 2015.12819 Onderwerp: Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Inspraaknotitie aanpassing Verspronckweg-Noord

Inspraaknotitie aanpassing Verspronckweg-Noord Inspraakbijeenkomst: Datum: 19 november 2015 Locatie: Haarlemmer Kweektuin, Haarlem Vraag Antwoord gemeente Inspreker Verkeer 1 Kan er bij elke kruising één vluchtheuvel worden geplaatst ipv twee vluchtheuvels

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging.

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging. Verslag van de Verkeerscommissie van 12 maart 2019. Begin: 09u00. Einde: 10u00. Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Frank Janssens Alain De Jonge Koenraad Patoor Marc Peleman Eddy Raman Verontschuldigd: Renaat

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts C om het even B links D beide kanten mogen 2 Wat moet je doen

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

gemeentelijke adviesraad voor veilig verkeer algemene vergadering

gemeentelijke adviesraad voor veilig verkeer algemene vergadering gemeentelijke adviesraad voor veilig verkeer algemene vergadering Algemene vergadering gemeentelijke adviesraad voor veilig verkeer Vergadering van 28 maart 2018 in de vergaderzaal van het gemeentehuis

Nadere informatie

BORCHI DI TRAFIKO NOBO ANEKSO LEI DI TRAFIKO 2000

BORCHI DI TRAFIKO NOBO ANEKSO LEI DI TRAFIKO 2000 BORCHI DI TRAFIKO NOBO ANEKSO LEI DI TRAFIKO 2000 Willemstad, juli 2000 Bijlage 1 Verkeersborden met omschrijving _ Noot Ingeval de in deze bijlage opgenomen borden op een electronisch signaleringsbord

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid Wijk van de maand Stationsbuurt Noord en Zuid Wat verandert er zoal voor de voetganger? Heraanleg trottoirs Veilige oversteek Circuit Walk - Citadelpark Heraanleg trottoirs Sint-Denijslaan tussen Vaerwyckweg

Nadere informatie

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00- / Raadzaal De Pinte - -

MOBILITEITSRAAD - - Woensdag / 20u00- / Raadzaal De Pinte - - MOBILITEITSRAAD - - Woensdag 26.09.2018 / 20u00- / Raadzaal De Pinte - - leden met stemgerechtigde functie (21): AANWEZIG AFWEZIG VERONTSCHULDIGD Frank Van hoorde ONDERVOORZITTER / EFFECTIEF LID GECORO

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 20 mei 2019

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 20 mei 2019 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 20 mei 2019 Aanwezig: Jan Stoens, Voorzitter gemeenteraad wn. Karolien Damman, Burgemeester Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie,

Nadere informatie

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom!

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom! Infomoment herinrichting N8 Melden Welkom! Verloop van de avond Uitgangspunten project Verloop project tot nu (PCV) Bedenkingen/vragen Nieuw voorstel Volgende stappen Uitgangspunten Uitgangspunten Oversteken

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement Brussel-19

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement Brussel-19 Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester Arrondissement Brussel-19 VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Ekeren, Rob van RB S1 RAD: RAD140709 woensdag 9 juli 2014 BW: BW140603 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 9 juli 2014 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Rob

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD VERKEERSBESLUIT Datum: 6 mei 2014 Onderwerp: verkeersbesluit voor de Stationsweg. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 17 januari 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 17 januari 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 17 januari 2019 2019_CVB_00305 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Veronicastraat - Voorzien van

Nadere informatie

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving STAATSCOURANT 1 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62836 november 2017 Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving Nr. 2017-483602 Burgemeester

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12119 29 april 2015 ONTWERP - VERKEERSBESLUIT Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg en nieuw aan te leggen parallelweg

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Parkeren op Bevrijdingsplein Op de Gecomove d.d. 02 juni 2017 werd de vraag om tijdelijk te parkeren op het Bevrijdingsplein besproken. De Gecomove heeft dit ongunstig geadviseerd. De motivering hiervoor

Nadere informatie

Wij trekken de rode kaart voor u Parkeer voortaan veiliger dan nu!!!

Wij trekken de rode kaart voor u Parkeer voortaan veiliger dan nu!!! Wij trekken de rode kaart voor u Parkeer voortaan veiliger dan nu!!! Help mee zorg dragen voor een veilige omgeving voor uw kinderen en die van hun vriendjes. Respecteer daarom de wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Locatie: De dorpsschool wordt gesitueerd op de hoek van de Bremlaan en

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de

Nadere informatie

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond 16 mei 2017 Gemeentehuis Leek Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Betreft: Reactienota bij het schetsontwerp (6 maart 2017) Inleiding In 2015 hebben de raad

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement BRUSSEL-19

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement BRUSSEL-19 Overzicht Verkeersinbreuken 2015 Arrondissement BRUSSEL-19 VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2007-2015 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 TOTAAL AANTAL OI + PV 328.637

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tweede brede werksessie, 7 juli 2015 Arno Jonker, Paul van den Bosch en Natalie Veenkamp DTV Consultants fietsen en lopen innovatie internationaal

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Geachte ouders/verzorgers, In de bijlage treft uw een vragenlijst aan omtrent de verkeersveiligheid in de nabijheid van

Nadere informatie

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS Zagerijstraat: - slechte straatverlichting - masterplan openbare verlichting voor heel het grondgebied - overdreven snelheid in de straat De politie stelt dat flitscontroles

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

VERO voor voetgangers basisschool Pulle

VERO voor voetgangers basisschool Pulle VERO voor voetgangers basisschool Pulle 1 Stappen in groep Het vertrekpunt veilig verlaten Kloosterstraat 7 Het vertrek en eindpunt van de VERO voor voetgangers is de parking voor de school (Kloosterstraat).

Nadere informatie

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11)

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11) Intitulé : MINISTERIELE REGELING van 18 januari 2000 no. 1 ter uitvoering van artikel 3, tweede lid, en artikel 8, eerste lid, van het Landsbesluit verkeersregels (AB 1999 no. 39) Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad

Overzicht Verkeersinbreuken Administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad Overzicht Verkeersinbreuken 2016 Administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Administratief Arrondissement Brussel-Hoofdstad Vergelijking per jaar: 2008-2016

Nadere informatie

ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK. Jan Bonneure

ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK. Jan Bonneure ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK Jan Bonneure ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK - van een integrale aanpak van verkeersonveiligheid, - kan rekenen op een draagvlak bij weggebruikers èn bij politie ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ HERSTAL

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ HERSTAL Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 TOTAAL AANTAL

Nadere informatie

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren.

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren. Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be Voor een veilig en leefbaar Oostende! Op zoek naar goede fietspaden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Hoe rijden de auto s in en uit de nieuwe wijk? In gesprek over opties

Hoe rijden de auto s in en uit de nieuwe wijk? In gesprek over opties Hoe rijden de auto s in en uit de nieuwe wijk? In gesprek over opties Informatieavond omwonenden Inventarisatie woonwensen Samen ontwerpen Los eerst bestaande knelpunten op Voorkom extra autoverkeer door

Nadere informatie

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering Werkgroep verkeer 11 juni 2014 Begin vergadering 9:30 Einde vergadering 11:00 Volgende vergadering Februari 2015 datum nog te bepalen Aanwezig Franky De Graeve (VBS OLV Deinze), Paul Schaubroeck (Leiepoort,

Nadere informatie

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren;

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren; STAATSCOURANT Nr. 33722 7 oktober 2015 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verkeersbesluit wijzigen voorrang fietsoversteek Clemensstraat Soest Kenmerk Ruimte/1345519 Burgemeester

Nadere informatie