GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015"

Transcriptie

1 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten met de Frankendijk te herinrichten als een T-kruispunt door de weg rechts van het verkeerseiland (komende vanuit De Scheuten) af te sluiten met paaltjes. Dit betreft een proefopstelling die wordt geëvalueerd. Deze (voor) meting werd uitgevoerd om duidelijke cijfers te hebben over de hoeveelheid verkeer, de snelheid en de samenstelling ervan. Na uitvoering van deze maatregel zal er opnieuw een mobiliteitsmeting uitgevoerd worden en het resultaat van die (na)meting zal getoetst worden aan deze voormeting. 2. Kruisstraat Inwoners van de Kruisstraat (gedeelte vervat tussen de Driesstraat en de Dennenstraat) hebben gemeld dat er te snel gereden wordt in hun straat en dat hier veel sluikverkeer is. Naar aanleiding van deze melding werd een mobiliteitsmeting uitgevoerd. De Gecomove neemt kennis van de resultaten van de mobiliteitsmetingen uitgevoerd in de Frankendijk en de Kruisstraat 1. Frankendijk maart / april 2015 De snelheidslimiet in de Frankendijk bedraagt 50 km/uur Meting uitgevoerd van 26 maart tot en met 02 april 2015 Gemeten voertuigen: voertuigen (234 tweewielers / auto s / bestelwagens / 90 vrachtwagens / 41 vrachtwagens met trailer) 18,66 % van de voertuigen reed sneller dan de toegelaten snelheid van 50 km/uur en 3,06 % reed sneller dan 60 km/uur Het aandeel zwaar verkeer (+5 ton) bedroeg 0,62 % De maximum gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur 85 % van de gemeten voertuigen reed trager of gelijk aan 52 km/uur (V85 km/u) 2. Kruisstraat mei / juni 2015 De snelheidslimiet in de Kruisstraat bedraagt 50 km/uur

2 Meting uitgevoerd van 28 mei tot en met 04 juni 2015 (meting uitgevoerd in het gedeelte tussen de Driesstraat en de Dennenstraat) Gemeten voertuigen: voertuigen (454 tweewielers / auto s / 539 bestelwagens / 30 vrachtwagens / 10 vrachtwagens met trailer) 59,68 % van de voertuigen reed sneller dan de toegelaten snelheid van 50 km/uur en 28,72 % reed sneller dan 60 km/uur Het aandeel zwaar verkeer (+5 ton) bedroeg 0,36 % De maximum gemeten snelheid bedroeg 121 km/uur 85 % van de gemeten voertuigen reed trager of gelijk aan 67 km/uur (V85 km/u) Conclusie: Om na te gaan of de inrichting van een weg voldoet om de vooropgestelde maximumsnelheid ter bereiken wordt in de verkeerskunde gebruik gemaakt van de V85-regel. V85 is de snelheid die door 85% van de automobilisten niet wordt overschreden. De V85-regel is een eenvoudig manier om na te gaan of een snelheidslimiet overeenstemt met de weg en zijn omgeving. Deze regel weerspiegelt de snelheid die een ruime meerderheid van automobilisten als redelijk en veilig beschouwt. Indien de V85 de vastgestelde maximumsnelheid ruim overschrijdt, correspondeert de inrichting van de weg niet met het snelheidsregime en zal de wegbeheerder maatregelen moeten nemen om snelheid en inrichting met elkaar in overeenstemming te brengen door aanpassing van de infrastructuur of het nemen van snelheidsremmende maatregelen. 1. Frankendijk Aan de hand van deze meting zal de maatregel met betrekking tot het verkeerseiland op het kruispunt van de Frankendijk met De Scheuten (inrichten van een T-kruispunt) geëvalueerd worden. Na uitvoering zal er een nameting uitgevoerd worden die wordt getoetst aan de resultaten van deze voormeting. 2. Kruisstraat Uit de meting blijkt dat de inrichting van de weg niet in overeenstemming is met het geldende snelheidsregime. In de Dennenstraat zal de beplanting langs de weg vervangen worden en zullen de inwoners geïnformeerd worden over de mogelijkheid tot het parkeren van hun wagen op de weg. Gezien de Dennenstraat in het verlengde van de Kruisstraat ligt zal deze maatregel ook effect hebben op de snelheid in de Kruisstraat. De Gecomove adviseert om daarbovenop een asverschuiving in te richten halverwege de Kruisstraat (gedeelte tussen de Driesstraat en Dennenstraat).

3 : Guy Legein : Benoit Folens Vrachtwagenparking Reigersvliet Het is verboden voor vrachtwagens om op het openbaar domein in Leopoldsburg. Dit is enkel toegelaten op de vrachtwagenparking gelegen op Reigersvliet ter hoogte van de voormalig militaire mess Prins Filip (Burkelstraat). Met de ontwikkeling van de nieuwe gevangenis moet deze vrachtwagenparking verdwijnen en moet er een andere locatie gezocht worden waar parkeren van vrachtwagens is toegelaten. Gezien de centrale ligging van het domein Reigervliet (tussen Leopoldsburg en Heppen) stelt de Gecomove voor om bij de ontwikkeling van het domein Reigersvliet een voldoende grote ruimte te voorzien en in te richten waar vrachtwagens kunnen parkeren.

4 : Guy Legein : Benoit Folens Verkaveling Adjudant de Keyserstraat In de Adjudant de Keyserstraat tussen de Ferdinand Van Baelstraat en de spoorwegovergang wordt een nieuwe verkaveling ingericht. Het ontwerp van deze verkaveling werd nagekeken door de verschillende gemeentelijke diensten en besproken op een overleg d.d. 28 mei Tijdens dit overleg zijn met betrekking tot mobiliteit volgende wijzigingen aan het ontwerp voorgesteld: - Aanbrengen van een snelheidsremmende maatregel t.h.v. aansluiting nieuwe weg op Adj. De Keyserstraat bij voorkeur een verhoogd kruispunt - Weg tussen de verkaveling en de spoorlijn is 6m breed: voor de bereikbaarheid van de parkeerplaatsen aan achterkant sporthal en voor de brandweer e.d. Deze weg dient ook als Kiss & Ride strook (doorrijden tot aan sporthal en draaien). Deze weg wordt niet overgedragen aan de gemeente en kan later gebruikt worden als doorgang naar eventueel bijkomende parkeerplaatsen op het eigen terrein van de school - Geen parkeervakken naast nieuwe weg: bezoekers beter op eigen terrein parkeren De Gecomove geeft gunstig advies met betrekking tot het ontwerp verkaveling in de Adjudant de Keyserstraat en de op het overleg d.d. 28 mei 2015 voorgestelde wijzigingen. 1. Gezien het feit dat deze verkaveling in een schoolomgeving ligt en veel schoolgaande jeugd zich via de Adjudant De Keyserstraat van en naar school verplaatst moet er een snelheidsremmende maatregel voorzien worden ter hoogte van de aansluiting van de nieuwe weg met de Adjudant De Keyserstraat. Doordat de Adjudant de Keyserstraat deel uit maakt van de omleidingsweg bij activiteiten in het centrum en de nieuwe weg op beperkte afstand voorzien is van de spoorwegovergang is de Gecomove van oordeel dat een verhoogd kruispunt de meest geschikte maatregel is. 2. Gelet op de plannen met betrekking tot de stationsomgeving en dat hierbij de mogelijkheid bestaat dat de parking op de hoek van IJzerlei en Diestersteenweg op een andere locatie wordt ingericht en veel leerkrachten hun wagen parkeren op deze parking moet de mogelijkheid voorzien worden dat de leerkrachten kunnen parkeren op de terreinen van de school. De toegang tot deze parking, alsook de toelevering van materialen aan de school kan niet gebeuren via de weg die toegang geeft tot de bouwpercelen.

5 3. Het bezoekersparkeren moet georganiseerd worden op de bouwpercelen zelf en niet op het openbaar domein.

6 : Guy Legein : Benoit Folens Snelheidsbeperking Bivakstraat en Heppenstraat Via een elektronisch schrijven kaart een inwoner de slechte staat van de Bivakstraat aan. Daarnaast wordt gevraagd om een snelheidsbeperking in te voeren in de Bivakstraat en de Heppenstraat en maatregelen te nemen aan de uitgang van de school Sint-Michiel gelegen in de Adjudant De Keyserstraat. De Gecomove adviseert om momenteel nog geen maatregelen te nemen in de Bivakstraat, Heppenstraat en Adjudant De Keyserstraat omwille van: 1. Op Vlaams niveau is men aan een wetgeving aan het werken waarbij de standaard maximum toegelaten snelheid van 90 km/u terug gebracht wordt tot maximum 70 km/u. Nadat deze wetgeving van kracht is (gepland in 2015) bedraagt de maximumsnelheid in de Bivakstraat en Heppenstraat 70 km/u. 2. Het wegdek in de Bivakstraat zal in het kader van rioleringswerken opgebroken en opnieuw aangelegd worden. 3. De mogelijkheid bestaat dat de Heppenstraat onderdeel zal uitmaken van de ontsluiting van het te ontwikkelen domein Reigersvliet. 4. Er bestaat onduidelijkheid over de toekomstige eigendomssituatie van de Eenenslaan. Deze weg gaat ongeveer ter hoogte van het kruispunt met de Heppenstraat over in de Bivakstraat. De Eenenslaan is momenteel eigendom van het Ministerie van Defensie, terwijl de Bivakstraat en Heppenstraat gemeentewegen zijn. 5. In de Adjudant De Keyserstraat wordt ter hoogte van de schooluitgang een nieuwe verkaveling aangelegd waarbij o.a. de achteruitgang van de school wordt heringericht.

7 : Guy Legein : Benoit Folens Pater Asteerstraat woonerf / spelende kinderen Een inwoner van de Pater Asteerstraat vraagt of er een bord woonerf of spelende kinderen kan geplaatst worden in de Pater Asteerstraat. De Gecomove adviseert om niet in te gaan op de vraag om een bord woonerf of spelende kinderen te plaatsen in de Pater Asteerstraat. - Woonerf: de inrichting van de Pater Asteerstraat beantwoord niet aan de wettelijke voorwaarden gesteld voor een woonerf. Zo bedraagt de maximumsnelheid in een woonerf 20 km/u terwijl de Pater Asteerstraat is ingericht als weg waar 50 km/u is toegelaten. - Spelende kinderen: Gezien de ligging en de inrichting van de Pater Asteerstraat bestaat het verkeer uitsluitend uit plaatselijk verkeer (bewoners van de straat). Gezien hier weinig tot geen doorgaand verkeer is, is het plaatsen van een bord spelende kinderen overbodig. De inwoners kunnen steeds een aanvraag indienen om een tijdens de zomermaanden een speelstraat te organiseren in hun straat.

8 : Guy Legein : Benoit Folens Onderwerp rp: Adjudant De Keyserstraat opmerking Asverschuiving In de Adjudant De Keyserstraat is tussen de Ferdinand Van Baelstraat en de Sint Antoniusstraat ter bescherming van de schoolgaande jeugd een asverschuiving geplaatst. Inwoners die ter hoogte van deze asverschuiving woningen hebben opmerkingen met betrekking tot deze maatregel geformuleerd: 1. De borden die de voorrangsregeling op de asverschuiving duidelijk maken staan te ver van de asverschuiving waardoor deze niet duidelijk is. Hierdoor ontstaan discussies tussen chauffeurs en wordt een bewoner gehinderd om zijn inrit op te rijden. 2. Geparkeerde voertuigen hinderen de fietsers en zorgen ervoor dat fietsers de asverschuiving moeten nemen in plaats van er langs te rijden zoals is voorzien. Voor- en nametingen tonen aan dat de asverschuiving een duidelijk snelheidsremmend effect heeft. Na de inrichting van deze asverschuiving is het aantal snelheidsovertredingen gedaald met ruim 10 % (van 17,65 % naar 6,95 %). Bovendien bedraagt de V85 nu 45 km/uur en ligt dus lager dan het geldende snelheidsregime (50 km/u). Dit geeft aan dat de inrichting van de weg voldoet om het geldende snelheidsregime te handhaven. Om de voorrangsregeling op deze asverschuiving te verduidelijk wordt geadviseerd om de borden te herhalen op de elementen die deze asverschuiving vormen. De Gecomove stelt tevens voor om de belijning die het fietspad aanduidt te verlengen zodat voertuigen verder van de asverschuiving parkeren en fietsers de asverschuiving rechts kunnen voorbij rijden.

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk, 1. Delannoylaan: Uit verkeersmetingen bleek dat er veel te snel gereden wordt in de Vlaanderenlaan / Delannoylaan / Corspelsestraat.

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer)

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer) : : Verslag Gecomove 10/10/2014 Aanwezig wezig: Er wordt opgemerkt dat het verslag betreffende het agendapunt over Mobiliteitsmetingen in de Kanaalstraat en de Delannoylaan niet volledig is en aangevuld

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Adjudant de Keyzerstraat De wijkwerking de Zavelschilder heeft gevraagd om in de Adjudant de Keyserstraat snelheidsremmende maatregelen te nemen. Bovendien wordt deze

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014 : : Kanaalstraat De melder vraagt om in de Kanaalstraat een fysieke hoogtebeperking te plaatsen ter beperking van het zwaar verkeer in deze straat. Hij stelt voor om deze hoogtebeperking te plaatsen ter

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 3 juli 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: HD-TREFFEN - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 22 mei 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: KAMP KNALT - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ Reglement Signalisatie, Aan de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer werd gevraagd om een reglement op te maken betreffende het plaatsen van signalisatie voor bedrijven en organisaties. Voorstel

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Parkeren op Bevrijdingsplein Op de Gecomove d.d. 02 juni 2017 werd de vraag om tijdelijk te parkeren op het Bevrijdingsplein besproken. De Gecomove heeft dit ongunstig geadviseerd. De motivering hiervoor

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmetingen, schepen van mobiliteit In de maanden augustus / september 2013 werden verkeersmetingen uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels en

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 16 februari 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 46 2018_CBS_00275 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Chopinlaan - Goedkeuring

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 15 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 61040 november 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 1017729 Onderwerp: Aanpassingen Stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Ontwerprichtlijn Versie 1, 11/0/019 Gevleugelde voetgangersoversteken Zebrapaden zorgen ervoor dat voetgangers veilig

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis Welkom 23/10/2014 Open WiFi netwerk: t Godshuis Filip Van Alboom Test uw kennis van de wegcode Commercieel vantwoordelijke VAB Rijschool A. Ik heb voorrang B. Ik moet voorrang verlenen De bus verlaat de

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.0866 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Verkeersbesluit Diamantlaan Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Het verkeersbesluit Diamantlaan met de bijbehorende tekening ST 12066 ongewijzigd

Nadere informatie

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Huidige éénrichtingsverkeer - Werken van de school ongeveer afgerond. - In kader van werken aan Bergstraat 6 - In beslagname deel openbaar domein - Hinder door

Nadere informatie

Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012

Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012 Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012 Update bij eerder verschenen rapportage Blauwe brommers op fietspaden 2011 Samenvatting Snorfietsen rijden op de fietspaden in Amsterdam massaal nog steeds

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d N o t a C o m m i s s i e Onderwerp Aanbeveling voor de verduidelijking van snelheidslimieten langs provinciale wegen. Samenvatting Een te hoge snelheid vormt in veel

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/ Contactgegevens Jeugddienst

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

VERHUISBOEKJE NIEUWBOUW

VERHUISBOEKJE NIEUWBOUW VERHUISBOEKJE NIEUWBOUW Tel: 071 5892824 info@daltondeleeuwerik.nl Beste ouders, Donderdag 30 oktober t/m dinsdag 4 november zullen in het teken staan van de verhuizing naar onze nieuwbouw. De werkgroep

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015)

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015) Advies milieuraad 16 november 2015 MINA-RAAD Secretariaat: Dorp 1, 9830 St.-Martens-Latem tel. 09/282 17 46 fax. 09/282 17 31 e-mail: jana.verlinde@sint-martens-latem.be advies ontwerp mobiliteitsplan

Nadere informatie

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Smalle straat, parking aan beide kanten moeilijke doorgang Veel schade aan auto s door doorgaand verkeer (vrachtwagens ) Weinig plaats voor fietsers,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05954 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 januari 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 22 2018_CBS_00023 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Dr Spitaelslaan - maatregelen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05316 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

Spelende kinderen in de straat!

Spelende kinderen in de straat! Speelstraten Spelende kinderen in de straat! Zelfs in een gemeente als Stabroek wordt speelruimte voor kinderen en jongeren traag maar zeker verdrongen door huizen en auto s. Er zijn kinderen die over

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie.

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie. Verslag verkeerscommissie van 17 november 2015. Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 09u00. Einde: 11u00. Laarne, 17 november 2015. Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Tom

Nadere informatie

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering Werkgroep verkeer 11 juni 2014 Begin vergadering 9:30 Einde vergadering 11:00 Volgende vergadering Februari 2015 datum nog te bepalen Aanwezig Franky De Graeve (VBS OLV Deinze), Paul Schaubroeck (Leiepoort,

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02038 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Aanvraagformulier & reglement speelstraten

Aanvraagformulier & reglement speelstraten Aanvraagformulier & reglement speelstraten REGLEMENT SPEELSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel Besluit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Uittreksel uit de notulen van college van burgemeester en schepenen Vergadering van Vergadering van Aanwezig : E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde,g. Legein en S. Verbeeck

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04074 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers In de onderstaande tabel staan alle wensen/iceeën die bewoners en ondernemers hebben aangedragen tijdens de informatieavonden of via email. In de vierde kolom

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01796 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam 1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus 70091 1007 KB Amsterdam Per fax ingekomen d.d. 16-01-2014 Per brief geregistreerd onder nummer IN-14-09424 d.d. 17-01-2014 1.1. Cliënte is eigenaar van het perceel

Nadere informatie

Evaluatiecriteria proefopstelling: Evaluatiecriteria proefopstelling:

Evaluatiecriteria proefopstelling: Evaluatiecriteria proefopstelling: Verslag evaluatie proefopstelling BEV Astridstraat Locatie: Noorderlicht Administratief Centrum Sanitary Datum: 13 februari 2018 Aanvang: 20 uur Einde: 21u30 Aanwezigen: ca. 32 bewoners Historiek: het

Nadere informatie

Evaluatie verkeerssituatie School B

Evaluatie verkeerssituatie School B Evaluatie verkeerssituatie School B Opgesteld door G. Smilda Afdeling Openbare Werken Concept November 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Analyse verkeerssituatie... 2 Verkeersgedrag: lopen en fietsen...

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01102 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10948 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06299 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11891 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Aanvraagformulier speelstraat Wortegem-Petegem Straatnaam:... Deelgemeente:... Datum:../../. Welke speeluren (het kan tussen 10u en 20u):

Aanvraagformulier speelstraat Wortegem-Petegem Straatnaam:... Deelgemeente:... Datum:../../. Welke speeluren (het kan tussen 10u en 20u): Aanvraagformulier speelstraat Wortegem-Petegem Straatnaam:... Deelgemeente:...... Datum:../../. Welke speeluren (het kan tussen 10u en 20u): De speelstraat wordt ingericht in: de volledige straat een deel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00877 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

Overzicht fases herinrichting 3A-knooppunt

Overzicht fases herinrichting 3A-knooppunt Overzicht fases herinrichting 3A-knooppunt Fase 1 (vanaf maandag 5 februari tot vermoedelijk eind mei 2018) De eerste fase situeert zich aan de zuidkant van de N36. Die eerste fase is verder verdeeld in

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07653 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02623 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school.

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Papenaardekenstraat 53 2900 Schoten VERKEERSPLAN 1. Inleiding Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Vermits iedereen zich in het verkeer moet

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07835 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

Infobrochure speelstraten in Zwalm

Infobrochure speelstraten in Zwalm 1 Infobrochure speelstraten in Zwalm 1. Wat is een speelstraat? 2. Hoe wordt mijn straat een speelstraat? 3. Tips 4. De afsprakennota 5. Formulieren aanvraag + bijlage 1. Wat is een speelstraat? Een speelstraat

Nadere informatie

Verkeersveiligheid op maat

Verkeersveiligheid op maat Verkeersveiligheid op maat Rapportage bestuurlijk overleg Middelburg 23 september 2008 Provincie Zeeland Provincie Zeeland_23 september 2008_Rapportage bestuurlijk overleg 1 1 Inleiding Door Rijkswaterstaat

Nadere informatie

SPEELSTRATEN. Speelstraten zijn er enkel tijdens de zomervakantie.

SPEELSTRATEN. Speelstraten zijn er enkel tijdens de zomervakantie. SPEELSTRATEN SPEELSTRATEN Wat is een speelstraat? Een speelstraat is een begrip uit de wegcode en wordt gedefinieerd in het koninklijk besluit van 1 december 1975: een openbare weg, waar tijdelijk en tijdens

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS Aanwezig: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad van 20 december 2018. Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Chris Jamar, derde

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05710 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11842 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie