VERBETERING VAN DE VIERVANTFLAT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERBETERING VAN DE VIERVANTFLAT"

Transcriptie

1 VERBETERING VAN DE VIERVANTFLAT

2 Woonstad Rotterdam wil haar woningen in goede conditie houden en toekomstbestendig maken. De afgelopen periode zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd en op basis van deze uitkomsten is er een plan voor de Sterflats gemaakt. De reacties en wensen uit de HVA werkcommissie Sterflats (een afvaardiging van bewoners) zijn zo veel mogelijk meegenomen. Het volgende willen we doen: - het energiezuiniger maken van de woningen door het vernieuwen van het huidige verwarmingssysteem en het beter isoleren van de gevels en het dak. Het energielabel van de woningen stijgt hierdoor van E en F naar een B en C! - het verbeteren van de uitstraling van de gevels en de entree - gecombineerd met diverse reguliere onderhoudsingrepen waarbij schoon, heel en veilig het uitgangspunt is. Wat levert het u op? Uw woning is straks comfortabeler en energiezuiniger, uw woongebouw veiliger en mooier. We hebben intensief overlegd met de werkcommissie over de werkzaamheden en de communicatie. Het is onvermijdelijk dat u enige tijd overlast ondervindt van de werkzaamheden. Wij vragen uw begrip hiervoor. Ondanks dat uw woning verbeterd wordt, vraagt Woonstad Rotterdam daar geen huurverhoging voor. Over deze brochure Woonstad Rotterdam vindt het belangrijk dat u goed bent ingelicht over wat er precies gaat gebeuren. In deze brochure leest u alle informatie die nodig is om goed geïnformeerd te zijn. Woonstad Rotterdam gaat reguliere onderhoudsingrepen doen waaraan u altijd medewerking moet verlenen. Daarnaast zijn er werkzaamheden waarvoor wij uw instemming vragen. Wij willen graag weten wat u er van vindt. Wij vragen u te reageren via het formulier dat u los in deze brochure vindt. Na ontvangst van de verklaringen van alle huurders in het complex, zal Woonstad Rotterdam u nader informeren over het vervolg. Voor wie is deze brochure bedoeld? De brochure is alleen bedoeld voor de bewoners van de woningen aan de Viervantstraat. Woonstad Rotterdam is van plan om ook in de andere Sterflats een vergelijkbare verbetering door te voeren. We gaan echter beginnen met de Viervantstraat. De planning is om de andere flats in 2017 en 2018 ook aan te gaan pakken. Over de definitieve planning worden de bewoners van die flats op een later moment ook uitgebreid geïnformeerd. Modelwoning en website Naast de brochure wordt er een modelwoning ingericht en komt er een speciale website met daarop een filmpje van de werkzaamheden. Hier kunt u precies zien hoe het er allemaal gaat uitzien. In deze brochure hebben we alles zo duidelijk mogelijk omschreven maar de ervaring leert dat het vaak veel beter werkt om het met eigen ogen te kunnen zien. Heeft u nog vragen? Er komt veel informatie op u af. Misschien heeft u, na het lezen van deze brochure, nog vragen. Achter in deze brochure leest u waar u met uw vragen en of opmerkingen terecht kunt.

3 WERKZAAMHEDEN IN UW WONING Om de woningen toekomstbestendig te maken, gaan wij de woningen op een aantal punten verbeteren. Kozijnen: deuren en ramen De kozijnen van deuren en ramen (niet draaiende delen) worden waar nodig hersteld en krijgen een schilderbeurt. De kozijnen worden in een andere kleur geschilderd. Het voorstel is om de kozijnen in een roomwitte kleur te schilderen. De verschillende klepraampjes worden vervangen door vaste raampjes met een ventilatierooster. Aan de voorzijde komt een suskast. Hiermee kunt u ventileren zonder dat er geen geluiden van buiten naar binnen komen. Al het glas zowel aan de voor- als aan de achterkant wordt vervangen door beter isolerend HR++ glas (met uitzondering waar dit glas al is geplaatst). Omdat dit glas zwaarder is dan het huidige glas worden (als dit noodzakelijk is) de kozijnen van draaiende delen ook vervangen. Asbest Er is een asbestinventarisatie uitgevoerd om vast te stellen waar asbesthoudende materialen aan de buitenzijde van de woning en in de algemene ruimtes aanwezig zijn. Aan de buitenzijde van uw woning is in de panelen asbesthoudend materiaal aangetroffen. Deze panelen worden volledig vervangen. Dit gebeurt natuurlijk volledig veilig volgens alle geldende wet- en regelgeving. We willen gelijk panelen met een andere kleur plaatsen. De bedoeling is roomwit gekleurde panelen te plaatsen. In de algemene ruimtes is geen asbest aangetroffen. Verwarming Het huidige collectieve verwarmingssysteem wordt vervangen door een systeem op stadsverwarming (restwarmte). Woonstad Rotterdam heeft na uitgebreid onderzoek gekozen voor stadswarmte omdat dit voor de Sterflats op dit moment de meest duurzame wijze van verwarmen is. In plaats van het huidige 1 pijpsysteem komt er een 2 pijpsysteem met nieuwe en iets grotere radiatoren in de woning. Het pijpsysteem komt langs de plinten op dezelfde plaats als nu de pijp ligt en wordt afgedekt door een plint. Zoals nu ook al het geval is. In de keuken komt een individuele meter, ook wel een afleverset genoemd. Een afleverset is eigenlijk gewoon een individuele energiemeter. Hierdoor kan per woning precies bepaald worden hoeveel energie er is gebruikt. Dit is een veel eerlijker systeem dan het huidige collectieve systeem. U heeft nu met Woonstad Rotterdam een overeenkomst voor de levering van warmte. Na de werkzaamheden bent u verplicht deze overeenkomst met Eneco te sluiten. Eneco is de enige partij op Rotterdam Noord die stadsverwarming levert. Eneco moet zich aan dezelfde warmtewet houden als Woonstad Rotterdam. Dit betekent voor u bijvoorbeeld dat het maximale tarief voor afname van gigajoules blijft gelden. Let op: Woonstad Rotterdam heeft nog geen definitieve overeenkomst gesloten met Eneco. Dit doen we pas op het moment dat de bewoners hebben ingestemd met het plan. Als we er met Eneco dan niet uitzouden komen, zou het dus kunnen dat we nog een andere oplossing moeten zoeken. De overgang van het 1 pijp- naar het 2 pijpsysteem gaat in ieder geval door.

4 Keuken De nieuwe afleverset voor het nieuwe verwarmingssysteem wordt in de keuken geplaatst. Om deze goed te kunnen inpassen gaat Woonstad Rotterdam overal een nieuwe keuken plaatsen. We kiezen er gelijk voor om de gasaansluiting af te sluiten. Dit doen we omdat het beter is voor de collectieve veiligheid. Er doen zich immers steeds meer incidenten voor met gas in flatgebouwen de laatste jaren. Daarna is het voor u alleen mogelijk om elektrisch te koken. In uw nieuwe keuken wordt door Woonstad Rotterdam een nieuwe kookplaat plus aansluiting op kosten van Woonstad Rotterdam geplaatst. De kookplaat wordt eigendom van de huurder. Het warme water wordt door stadsverwarming geleverd. De boiler is dan niet meer nodig en wordt verwijderd. Badkamer en toilet Woonstad Rotterdam gaat uw badkamer en toilet alleen vervangen als dat technisch noodzakelijk is. Denkt u dat uw badkamer en/of toilet technisch niet meer in goede staat zijn dan kunt u dat op het losse reactieformulier in deze brochure aangeven. Woonstad Rotterdam komt dit vervolgens inspecteren en neemt dan een beslissing. Badkamers en toiletten die recent nog zijn vervangen worden uiteraard niet vervangen. Wanneer u liever uw oude badkamer/toilet behoudt, voert Woonstad Rotterdam een technische inspectie uit om te bepalen of deze nog voldoet. Als dat niet het geval is dan wordt de badkamer/toilet toch vervangen. We hebben over de keuze voor het plaatsen van een nieuwe keuken lang gesproken met de werkcommissie. Ook zij zijn overtuigd dat dit een goede oplossing is. Zij hebben voorgesteld om workshops elektrisch koken voor de bewoners te organiseren. Wij vinden dit een heel leuk idee waarmee we samen aan de slag gaan. Er verandert heel wat in de keuken maar u krijgt er een mooie en moderne keuken voor terug. Woonstad Rotterdam biedt u de mogelijkheid om zelf een keuze te maken als het gaat om de uitstraling van de keuken. Dit betekent dat u uit de keukenfolder een keuze kan maken als het gaat om de kleur van de keuken, het blad en de greepjes. Voor de keuzemogelijkheden verwijzen wij u naar de aparte keukenfolder.

5 WERKZAAMHEDEN IN EN AAN HET GEBOUW Ook in en aan het gebouw worden werkzaamheden uitgevoerd waardoor het een duurzamer gebouw wordt waarin u prettig kan wonen. Dak De dakbedekking wordt vervangen waarbij het dak wordt voorzien van een nieuw isolatiepakket. Hierdoor worden vooral de woningen op de bovenste etage beter geïsoleerd. Entree De entree wordt veiliger en overzichtelijker. Er komt meer glas, zodat u optimaal zicht heeft op de omliggende openbare ruimte. De toegang wordt voorzien van een elektronisch slot. Dit betekent dat u met een zogenaamde tag het gebouw binnen kan komen. Dit systeem is veel makkelijker in het beheer. Als een bewoner een tag kwijt raakt is deze namelijk op afstand onklaar te maken. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een traditionele sleutel. Hierdoor wordt het voor mensen die niets in het gebouw te zoeken hebben nog moeilijker om binnen te komen. Dat draagt weer bij aan de veiligheid. Bergingen De bergingen worden beter verlicht en er komt meer glas in de algemene toegangsdeuren. Uiteraard spelen veiligheidsaspecten hierbij een belangrijke rol. Meer glas betekent betere zichtbaarheid maar glas is natuurlijk ook kwetsbaarder. We zoeken daarin een optimale balans. Er komt ook een elektronisch slot waardoor het sleutelbeheer veel beter wordt. In de bergingsgangen komt LED-verlichting met terugdimmers. Lift Er is nu één lift die stopt op de even verdiepingen en er is één lift die stopt op de oneven verdiepingen. Woonstad Rotterdam gaat de liftinstallatie vernieuwen en zodanig aanpassen dat beide liften stoppen op elke verdieping. Daardoor hoeft u minder lang te wachten op de lift. Ook de uitstraling van de liften en de hal bij de lift krijgen een meer eigentijdse sfeer. Galerij Het hekwerk op de galerij heeft nu een fel blauwe kleur. Omdat Woonstad Rotterdam de uitstraling van het gebouw wil verbeteren hebben we ervoor gekozen om de kleur naar grijs-antraciet te wijzigen. Tevens gaan we de wand van de hal voor de liften vernieuwen, deze wordt naar voren geplaatst. Hierdoor ontstaat een meer eigentijds beeld als je voor de flat staat. De begane grond De begane grond is erg druk en maakt een rommelige indruk. Door deze te betegelen krijgt deze een rustigere uitstraling. Op dit moment staan er voor het gebouw veel fietsen, ook dit gaan we tijdens het project aanpakken. Om te voorkomen dat er grofvuil door bewoners in de algemene ruimtes wordt geplaatst gaan we kijken naar een definitieve oplossing. De woningen op de begane grond worden ook beter geïsoleerd. Dat doen we door de plafonds van alle bergingen te isoleren. Deze moeten daarom voor een bepaalde periode leeggeruimd worden. Voor deze periode worden tijdelijke bergingen ter beschikking gesteld.

6 PRAKTISCHE VRAGEN EN ANTWOORDEN Er gaat heel wat gebeuren en dat gaat u als bewoner merken. Na het maken van het plan gaan er allerlei praktische zaken spelen. Wanneer beginnen de werkzaamheden? Wat houden ze precies in? Wanneer komen ze bij mij thuis? En hoe lang? Veel vragen kunnen we nu nog niet heel precies beantwoorden, maar we geven u in deze brochure wel een indicatie. Woonstad Rotterdam vindt het belangrijk om u tijdig te informeren en met u in gesprek te gaan over wat de ingreep voor u persoonlijk betekent. Daarnaast vragen wij uw toestemming om de plannen te kunnen uitvoeren. Wat is de planning van de werkzaamheden Vanaf 13 november vragen we alle bewoners om aan te geven wat zij van de plannen vinden. Op basis hiervan kan het project aanbesteedt worden. Als we die twee stappen hebben genomen wordt het project voor een definitief besluit aan het bestuur van Woonstad Rotterdam voorgelegd. Als het bestuur akkoord gaat dan staat niets de uitvoering meer in de weg. We denken nu dat de werkzaamheden in maart 2016 kunnen starten. Uiteraard houden we met het stookseizoen rekening als het gaat om het vervangen van de verwarming. Worden de bewoners uitverhuisd tijdens de werkzaamheden? Nee, u kunt gewoon in uw woning blijven wonen. Daarom komt u niet in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding. Natuurlijk moeten er wel wat maatregelen genomen worden. Zoals het verplaatsen van uw spullen. Ook aan de kant van de aannemer worden maatregelen genomen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Het glas wordt in circa 1 tot 2 dagen vervangen. Dus s ochtends eruit en voor de avond er weer in. Aan het einde van elke dag zal de woning weer dicht zitten en dus bewoonbaar zijn. De aannemer neemt maatregelen om overmatige stofontwikkeling in de woning te voorkomen. Bij het verwijderen van de asbestpanelen worden passende maatregelen genomen. Indien bij u ook de badkamer en het toilet vervangen worden geeft dit natuurlijk hinder. U kunt bijvoorbeeld zeker minimaal 5 dagen uw douche niet gebruiken. Wij maken het mogelijk dat u gedurende deze dagen op bepaalde momenten elders gebruik kunt maken van de douche, bijvoorbeeld in de modelwoning. Onze ervaring leert dat bewoners er meestal voor kiezen om op de sportschool of bij familie/vrienden te gaan douchen. Als u op dit punt problemen voorziet kunt u dat gelijk op het formulier in deze brochure aangeven. Het toilet in uw woning kan aan het einde van elke werkdag weer gebruikt worden. Gedurende de werkzaamheden zorgen wij er voor dat u op verschillende plekken gebruik kunt maken van een toilet. Bijvoorbeeld in de modelwoning of in de huismeesterruimte of door het plaatsen van een toiletwagen. Maatwerk Indien er persoonlijke omstandigheden zijn waardoor bewoners voorzien dat de genoemde maatregelen voor hun niet werken en zij kunnen dat niet zelf regelen dan kan daarover overleg gevoerd worden. Wij noemen dit maatwerk. In het overleg gaan we gezamenlijk op zoek naar passende oplossingen waarbij er in eerste instantie altijd gekeken wordt naar wat de bewoner zelf kan doen.

7 Moet ik thuisblijven tijdens de werkzaamheden? Voor de werkzaamheden moet de aannemer in uw woning zijn. Het is hiervoor noodzakelijk dat u zelf, of een familielid of kennis, toegang verschaft. U kunt er ook voor kiezen om de sleutel bij de aannemer achter te laten zodat de aannemer de werkzaamheden kan uitvoeren. De werkzaamheden in uw woning nemen naar verwachting 3 weken (ma t/m vrijdag) in beslag. De werkzaamheden vinden zowel binnen als buiten plaats. U wordt ruim van te voren benaderd door de aannemer om een afspraak te maken zodat u precies weet wanneer en hoe lang er iemand thuis moet zijn. Om de uitvoering vlot te laten verlopen, is het belangrijk dat de aannemer op de afgesproken dagen in uw woning aan de slag kan. De huismeester houdt tijdens de werkzaamheden zoveel als mogelijk een oogje in het zeil. Bij problemen kan hij ook telefonisch benaderd worden. Waarom is uw medewerking zo belangrijk? De woningen worden per 13 boven elkaar gelegen woningen (per streng) aangepakt, dit betekent dat de woningen die boven en onder uw woning zitten tegelijk worden aangepakt. Dit is noodzakelijk omdat er leidingen door de vloeren naar boven gebracht moeten worden. Het is daarom zeer belangrijk dat iedereen in de aangegeven periode de woning beschikbaar stelt. Anders kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Als een bewoner op het aangegeven tijdstip geen medewerking verleent is de aannemer genoodzaakt om op andere wijze toegang tot de woning te krijgen. De daarmee samenhangende extra kosten worden verhaald op deze bewoner. Wij hebben hierin helaas geen andere keuze. De werkzaamheden worden hoe dan ook uitgevoerd volgens planning. U begrijpt natuurlijk dat het heel erg vervelend is als 12 bewoners wel meewerken en 1 bewoner niet! Leeg opleveren van de berging In uw berging wordt het plafond vernieuwd en er worden leidingen op het plafond geplaatst bestemd voor het nieuwe verwarmingssysteem. Hiervoor vragen wij u de berging leeg te halen voor een periode van minimaal 5 werkdagen. Woonstad Rotterdam zorgt ervoor dat u uw spullen kunt stallen in een tijdelijke container. Bereikbaarheid gebouw en woning Het kan voorkomen dat vanwege de werkzaamheden een trappenhuis of galerij enkele uren buiten gebruik is. Wanneer de lift buiten gebruik is door werkzaamheden zorgt Woonstad Rotterdam voor een tijdelijke lift. Deze voldoet aan alle eisen van een personenlift en zal volstrekt veilig zijn. Werknemer over de vloer De werkzaamheden bereidt de aannemer zorgvuldig voor en voert hij netjes uit. Zo legt de aannemer bijvoorbeeld plastic over de spullen die in uw woning staan. Tijdens de uitvoering wordt rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. Het is dan wel zaak dat u deze omstandigheden van te voren aan ons heeft verteld. Binnen redelijke grenzen wordt de overlast zo veel mogelijk beperkt. Medewerkers proberen zich in uw situatie te verplaatsen en met u mee te denken. De werknemers van de aannemer kunnen zich op verzoek legitimeren. De werktijden liggen over het algemeen tussen en uur. Sloopwerkzaamheden worden indien mogelijk pas vanaf 8.30 uur uitgevoerd. Ook worden er afspraken met de aannemer gemaakt over het gebruik van bijvoorbeeld radio s. Financiële tegemoetkoming Woonstad Rotterdam is ervan overtuigd dat u profiteert van de verbeteringen in uw woning en het woongebouw. Tegelijkertijd weet Woonstad Rotterdam dat de ingreep, hoe efficiënt dit ook zal verlopen, gepaard zal gaan met een bepaalde mate van hinder. Als compensatie hiervoor biedt Woonstad Rotterdam een vergoeding van 250. Deze vergoeding is bedoeld om nieuwe pannen te kunnen kopen, als vergoeding voor de eventuele hinder en om kleine schades te kunnen herstellen. Deze vergoeding wordt uitbetaald nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. Schade Hoewel de aannemer natuurlijk zo voorzichtig mogelijk te werk zal gaan kan er iets gebeuren waardoor er toch schade in uw woning ontstaat. We zorgen ervoor dat dit in overleg met de aannemer zo snel als mogelijk wordt opgelost. Belangrijk is dat de schade altijd direct dezelfde avond of volgende ochtend gemeld wordt bij de aannemer of de huismeester. Geen huurverhoging Voor alle werkzaamheden die Woonstad Rotterdam uitvoert krijgt u als zittende huurder geen huurverhoging. Kosten energie Uit alle berekeningen blijkt dat het Viervantflat na de ingreep veel duurzamer en beter geïsoleerd zal zijn. Wij zijn er van overtuigd dat de bewoners bij gelijkblijvend stookgedrag na de ingreep een comfortabelere woning en een lagere energierekening hebben. Dit is echter van zo veel aspecten afhankelijk dat we hier geen harde bedragen kunnen noemen. In de overeenkomst die Woonstad Rotterdam gaat sluiten met Eneco worden afspraken gemaakt over het vastrecht dat de bewoners gaan betalen. De bedoeling van Woonstad Rotterdam is dat het vastrecht over de komende 25 jaar niet hoger zal zijn dan dat wat de bewoners nu in totaal aan vastrecht voor hun energielasten kwijt zijn. U gaat 200 (pp 2015) voor het vastrecht betalen. Jaarlijks wordt dit bedrag door Eneco geïndexeerd. Uw instemming nodig Zoals gezegd, bestaat een deel van de werkzaamheden aan de woning uit onderhoudswerkzaamheden. Er wordt ook een aantal zaken aan uw woning en het woongebouw gewijzigd waarvoor wij uw instemming nodig hebben. Uw reactie kunt u geven via het formulier dat los in deze brochure is opgenomen. Onder de reguliere onderhoudswerkzaamheden vallen: het verwijderen van asbest en het schilderen van de kozijnen. Onder de werkzaamheden waarvoor instemming nodig is vallen: kleurwijzigingen, het plaatsen van betere isolerende beglazing, het vervangen van het verwarmingssysteem, het plaatsen van de nieuwe keuken, het plaatsen van een nieuwe badkamer en/of toilet, isoleren van het dak, veranderen van de entree, veranderen van de bergingen, aanpassingen aan de lift, omkleuren van de galerijhekken, veranderen van de begane grond.

8 Hoe nu verder? Om u verder te infomeren over het verloop van de planning en u een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van het resultaat van de uit te voeren werkzaamheden zetten wij de volgende middelen in. Modelwoning Woonstad Rotterdam opent voor u een modelwoning in de flat aan de Vinckenbrinckstraat 11. Hier kunt u precies zien wat het eindresultaat wordt. In de modelwoning is op een aantal momenten een medewerker van Woonstad Rotterdam aanwezig om u uitgebreid te informeren over de aanpak van de woning. Kantoor huismeester (Huslystraat op de hoek) In deze ruimte zijn tijdens de duur van het gehele projectmedewerkers van Woonstad Rotterdam aanwezig. Deze ruimte wordt ook benut door de aannemer en is op gezette tijden geopend voor uw vragen die betrekking hebben op de onderhoudswerkzaamheden. Hier wordt u later over geïnformeerd. Natuurlijk is uw huismeester, William Tielenius Kruythoff, zoals u gewend bent bereikbaar voor alle vragen over uw leefomgeving. Informatiefilm Om u een goed beeld te geven van wat u te wachten staat in uw woning hebben we een film gemaakt van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de modelwoning. Zo kunt u goed zien wat de verbeteringen inhouden en wat dit daadwerkelijk voor u betekent. Deze film kan u helpen bij het geven van de instemming voor het project en wij hopen dat u minder wordt geconfronteerd met onverwachte verrassingen. De film kunt u zien op de website of in de modelwoning aan de Vinckenbrinckstraat 11. Website Speciaal voor het verbeteringsproject aan de Viervantflat hebben wij een website verbetering-sterflats geopend waar u alle informatie rustig terug kunt lezen. Rustplek Woonstad Rotterdam stelt tijdens de werkzaamheden een ruimte beschikbaar waar een huurder een korte tijd (een aantal uren) gebruik van kan maken. Wij hopen dat de bewoners het voorstel tot verbetering als iets positiefs ervaren. Na afloop van de werkzaamheden kunt u genieten van een fraai opgeknapte woning die weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd.

9

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en A. Schweitzerslaan in Haarlem Informatie voor bewoners Aan dit boekje kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat

Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat 1 We gaan aan de slag! Het groot onderhoud in de Van Beethovenflat start binnenkort. Velen van u hebben we gezien op de bewonersavonden. Daarnaast hebben

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Zijpendaalstraat groot onderhoud

Zijpendaalstraat groot onderhoud Inhoud Wat komen we doen? Wie gaat het werk uitvoeren? Met wie heeft u contact? Planning Nieuwe sleutels Isolatieglas Steigers Wat doet de aannemer voor u? Wat wordt er van u verwacht? Rustwoning Bouwplaatsinrichting

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b 1 Inhoudsopgave 1. Zuiniger en comfortabeler 3 2. Wat gaat er precies gebeuren? 4 2.1

Nadere informatie

Onderhoud Verbetering en Nieuwbouw

Onderhoud Verbetering en Nieuwbouw Onderhoud Verbetering en Nieuwbouw Opdrachtgever de Alliantie Heiligenbergerweg 60 3816 AL Amersfoort 088 00 232 00 info@de-alliantie.nl www.de-alliantie.nl Valkenhorst 43-165 De inhoud van deze brochure

Nadere informatie

EnErgiE zuiniger van jouw woning

EnErgiE zuiniger van jouw woning EnErgiE zuiniger maken van jouw woning 2016 EnErgiE zuiniger maken van jouw woning, 2016 Inhoud 02 Waarom dit boekje? 04 Waarom jouw woning energiezuiniger? 04 Wat komen we bij jou doen: 1. Reeds geïsoleerde

Nadere informatie

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52 Onderhoudsproject de Donge 1 t/m 23, 30 t/m 52 Geachte bewoner(s) Met dit boekje willen we u als bewoner van de Donge informeren over het groot onderhoud dat Patrimonium Barendrecht laat uitvoeren aan

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b 1 Nijestee gaat onderhoud uitvoeren aan uw woning en woongebouw.

Nadere informatie

Inhoud Renovatie in Bewoonde Staat

Inhoud Renovatie in Bewoonde Staat Renovatie in Bewoonde Staat 2014-2017 Inhoud Renovatie in Bewoonde Staat 1. Inleiding 3 2. Ondertekening 4 3. Ingrepen in bewoonde staat 5 3.1 Welke ingrepen? 5 4. Vergoedingsregeling 6 4.1 Voorwaarden

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve

Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve Informatiebrochure groot onderhoud Heerdehoeve 2, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23 en 25 Lemsterlandhoeve 4, 10, 12, 16, 18, 24, 26, 28, 30 en

Nadere informatie

Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1

Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1 Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1 Hieronder leest u de meest gestelde vragen over de nieuwbouwwoningen in fase 1 van het Centrumplan. De vragen zijn gerangschikt per woningtype. Type:

Nadere informatie

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Inleiding Wat gaan we doen? Vereiste werkzaamheden een koker wordt geplaatst in een hoek van de De afgelopen maanden is er onderhoud. We berekenen

Nadere informatie

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting.

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting. Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers)

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) 1 Projectplan Van Deyssel Noord Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) Over deze brochure 2 3 Inhoud 1 Aanleiding voor de aanpak 4 2 Werkzaamheden in uw woning 5 3 Werkzaamheden buiten uw woning

Nadere informatie

Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan

Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan 1. Waarom renovatie? Waarom wil Portaal uw woning renoveren? Zoals u wellicht

Nadere informatie

Technische omschrijving woningen

Technische omschrijving woningen Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

Klaroenstraat Rapsodiestraat

Klaroenstraat Rapsodiestraat Klaroenstraat Rapsodiestraat 120 appartementen weer als nieuw Deel 2, uitvoering groot onderhoud Klaroenstraat Rapsodiestraat Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Waarom verbeteringen aan uw woning... 3 1.2 Wanneer

Nadere informatie

UITVOERINGSBOEKJE. Groenhoek Driebergen. Toelichting op de uitvoering van het grootonderhoud

UITVOERINGSBOEKJE. Groenhoek Driebergen. Toelichting op de uitvoering van het grootonderhoud UITVOERINGSBOEKJE Groenhoek Driebergen Toelichting op de uitvoering van het grootonderhoud 1 Inleiding In maart 2019 starten we in opdracht van Heuvelrug Wonen met de werkzaamheden aan de woningen aan

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

VVE Résidence De KONINGSHAVEN BEWONERSINFORMATIE

VVE Résidence De KONINGSHAVEN BEWONERSINFORMATIE VVE Résidence De KONINGSHAVEN Onderhouds buitenschilderwerk Woontoren Koningshaven 2 t/m 150 BEWONERSINFORMATIE Talen Apeldoorn B.V. INHOUDSOPGAVE 1. WIE IS TALEN APELDOORN B.V.? 1 2. WAT GAAT ER GEBEUREN?

Nadere informatie

Met deze brochure informeren wij u over het aanstaande onderhoud aan uw woning.

Met deze brochure informeren wij u over het aanstaande onderhoud aan uw woning. Voorwoord Vorig jaar zijn we met u in gesprek gegaan om gezamenlijk te overleggen wat we met uw woning gaan doen. Uit die gesprekken is veel informatie opgehaald. Er is een goed beeld ontstaan over de

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje gele blokken, 31 januari 2018 FM A FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Nieuwsbrief Artiestenbuurt Huurder Adres nummer Postcode plaats Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Voor u ligt de vierde Nieuwsbrief van Vidomes over de stand van zaken in uw buurt. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4)

Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4) Mei 2013 Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4) Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de plannen voor seniorenhuisvesting op het Rembrandtplein

Nadere informatie

Verhuizen. Wat u moet weten als u gaat verhuizen

Verhuizen. Wat u moet weten als u gaat verhuizen Verhuizen Wat u moet weten als u gaat verhuizen Inhoudsopgave 5 6 7 8 9 10 11 De huur opzeggen De huuropzegging intrekken Uw woning opleveren Overname Heeft u iets veranderd? Wel of geen inspectie van

Nadere informatie

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis Algemene informatie Opname In de komende periode maakt de woonconsulent met u een persoonlijke afspraak voor de opname in uw woning. De uitvoerder komt bij u langs om de opname te doen, hij bekijkt enkele

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse Groot onderhoud Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse De Kleine Ooievaar Ooievaarstraat 70 t/m 212 Rembrandtplein flat 3 Rembrandtplein 145 t/m 240 Rembrandtplein flat 4 Rembrandtplein 73 t/m 144 Groot

Nadere informatie

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten:

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Onderhoud 84 WONINGEN Sprundel De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Graaf Ansfriedstraat Benedictastraat Anna Leonorastraat Anna Salomestraat Koekoekstraat Noorderstraat 8 september

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

Technische omschrijving opgesteld door KondorWessels Vastgoed 21-02-2013

Technische omschrijving opgesteld door KondorWessels Vastgoed 21-02-2013 Technische omschrijving kopers Deze technische omschrijving is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van de uitvoering.

Nadere informatie

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Naalrand 25 t/m

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen.

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen. Modernisering 48 woningen te Swifterbant Inhoudsopgave : - Voorstellen - Moderniseren : - Werkzaamheden - Routing - Planning - Communicatie - De overlast voor u : - Akkoordverklaring - Planning 1 Uitgangspunten:

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje groene blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van de

Nadere informatie

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud. Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud. Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60 Afbeelding niet heel groot. Hebben jullie een grotere? Project Hoevenbuurt Informatiebrochure groot onderhoud Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60 December

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cluster 20

Nieuwsbrief Cluster 20 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin september met het onderhoud aan uw woning. Nieuwsbrief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie

Onderhoud aan woonbeleving in Berkelpark

Onderhoud aan woonbeleving in Berkelpark Onderhoud aan woonbeleving in Berkelpark Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat gaat er gebeuren... 4 Maatregelen in beeld gebracht... 6 Persoonlijk gesprek als voorbereiding... 9 Planning... 9 Welke voorbereidingen

Nadere informatie

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan De Poolster in De Cocksdorp 20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Klimpstraat

Nadere informatie

Kan ik mijn woning aanpassen?

Kan ik mijn woning aanpassen? Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV s) U wilt prettig wonen. U wilt zich thuis voelen in een woning die bij u past. Dat begrijpen wij. Wilt u uw keuken moderniseren of een wasmachineaansluiting? Dan geven

Nadere informatie

Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong

Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong Wie zijn wij? SACON Hanneke Rinkel Carin Kiezebrink SWZ Harry Boeve Richard Zuidberg Giska Eisma Gemeente Zwolle Wim van Hattum TRAVERS René van Rijn Wat

Nadere informatie

Stap in de vernieuwing van de wijk

Stap in de vernieuwing van de wijk Stap in de vernieuwing van de wijk Samen kijken naar de beste aanpak voor uw woning Van verouderd naar eigentijds en fijn wonen Resultaten onderzoek Intermaris wil voor de toekomst weten waar de mogelijkheden

Nadere informatie

Vraagprijs 160.000,- k.k.

Vraagprijs 160.000,- k.k. BAARSCHOOTSEKREEK 4D ROTTERDAM Rustig gelegen 3-kamer appartement met royaal balkon op het zuiden in het luxe appartementencomplex De Olympus in Rotterdam IJsselmonde. Het appartement ligt op de 2e etage,

Nadere informatie

In deze brief geven wij een toelichting waarin staat welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en wanneer.

In deze brief geven wij een toelichting waarin staat welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en wanneer. A J Rennenstraat C. Kombrinkstraat KRAGGENBURG Behandeld door: de heer A.W.B. Rouhof Ons kenmerk: M380963 Datum: 28 juli 2015 Onderwerp: onderhoudswerkzaamheden Geachte heer, mevrouw, Op 11 augustus starten

Nadere informatie

Onderhoud We gaan beginnen!

Onderhoud We gaan beginnen! Onderhoud We gaan beginnen! Inhoud 1. We gaan beginnen... 3 2. Asbest verwijdering... 4 3. Start werkzaamheden... 5 4. Schotelantenne verwijderen... 7 5. Overlast... 8 6. Belangrijke telefoonummers...

Nadere informatie

TE KOOP TILBURG, EUROPALAAN 65

TE KOOP TILBURG, EUROPALAAN 65 Droomhuistilburg.nl TE KOOP TILBURG, EUROPALAAN 65 LICHT EN COMFORTABEL APPARTEMENT IN TILBURG-WEST. INSTAPKLAAR MET SCHITTEREND UITZICHT OP BREDE GROENSTROOK. EEN ABSOLUTE BUITENKANS! DEZE LICHTE EN ZONNIGE

Nadere informatie

over woningverbetering

over woningverbetering over woningverbetering In deze brochure staat wat u van Lefier kunt verwachten bij een woningverbetering van uw woning. Ook kunt lezen wat wij van u verwachten. wat is woningverbetering? Onder woningverbetering

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag

De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag www.derodedriehoek.nl INHOUD INLEIDING 2 Uw contactpersoon 2 Projectteam 3 Huurverhogingen en tegemoetkomingen 4 Hulp tijdens het werk 4 Aandacht voor hulpbehoevenden

Nadere informatie

De Krijntjes. Onderhoud De Krijntjes. Rucphen. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat

De Krijntjes. Onderhoud De Krijntjes. Rucphen. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat Onderhoud De Krijntjes Rucphen De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat De Krijntjes Jan van Eyckstraat Pieter Breughelstraat Rubensstraat van den Houtestraat

Nadere informatie

Vraagprijs 218.000,- k.k.

Vraagprijs 218.000,- k.k. SASSEMERHOF 66 SASSENHEIM Royaal en uitstekend onderhouden 3-kamer appartement met balkon op het zuiden in het luxe appartementencomplex De Sassemerhof. Het appartement ligt op de 7e etage en beschikt

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Nieuwsbrief december 2015 Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Brief voor: EIGENAREN IN Gemengde BLOKKEN Inhoud Inleiding Uitvoeringsplanning

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN groot onderhoud

SOCIAAL PLAN groot onderhoud SOCIAAL PLAN groot onderhoud Inhoud Uw thuis is ons werk Onderhoud aan uw woning Planning van werkzaamheden Voorzieningen tijdens de werkzaamheden Wat betekent dit voor uw portemonnee? Schade Plezierig

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Informatieboekje, april 2014. Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg

Informatieboekje, april 2014. Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg Informatieboekje, april 2014 Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg Waarom onderhoud? Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw appartement en dat u er

Nadere informatie

Versterken naar nul-op-de-meter

Versterken naar nul-op-de-meter Versterken naar nul-op-de-meter Inhoudsopgave 1. Goed wonen voor iedereen... 2 2. Ons plan in tien stappen 3 3. Nul-op-de-meter: wat is dat? 4 4. Hoe doen we dat? 5 5. Wat kost dat? 6 2 1. Goed wonen voor

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-83513

Nadere informatie

Stationsplein 55 te Eindhoven Vraagprijs ,-- Kosten Koper

Stationsplein 55 te Eindhoven Vraagprijs ,-- Kosten Koper Stationsplein 55 te Eindhoven Vraagprijs 319.000,-- Kosten Koper ALTIJD AL WILLEN WONEN IN HARTJE CENTRUM EINDHOVEN? KOM DAN SNEL EEN KIJKJE NEMEN BIJ DIT GERENOVEERD APPARTEMENT GELEGEN IN HET LUXE SEEPAERDSTAD

Nadere informatie

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen ALLES OVER verhuizen 4 U heeft de huur opgezegd van uw woning of u bent van plan binnenkort te verhuizen. Hier komt

Nadere informatie

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Plannen Woontij in Oosterend 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Terugblik op de vergadering van 10 April Huisbezoeken Overleg klankbordgroep

Nadere informatie

Herman Robbersstraat 60 C, 3031 RH Rotterdam

Herman Robbersstraat 60 C, 3031 RH Rotterdam Herman Robbersstraat 60 C, 3031 RH Rotterdam 260.000,- k.k. Omschrijving Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat de Goudsesingel, en de buurt eromheen, zowel Rubroek als dit gedeelte van het Centrum

Nadere informatie

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren.

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren. Technische omschrijving Splitsing in twee appartementen Hoge Rijndijk 94 H leiden 1 Sloopwerk Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe

Nadere informatie

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud?

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud? Geachte bewoner, In opdracht van Kleurrijk Wonen gaat Weijman Vastgoedonderhoud B.V. binnenkort onderhoudswerkzaamheden aan uw woning verrichten. Middels dit boekje informeren wij u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-83513

Nadere informatie

Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer

Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer 12_ERA Renovatiekalender Woondekken april2017.indd 1 30/05/2017 10:35 Wat gebeurt er van dag tot dag in mijn woning? Veiligheid op nummer 1! Wij gaan werkzaamheden

Nadere informatie

De Thun 105, Heerlen. Contact Email: welkom+ruijters.nl@rv-eb.nl Telefoon: Onbekend Website: http://huistekoop.nl/ De Thun 105, Heerlen.

De Thun 105, Heerlen. Contact Email: welkom+ruijters.nl@rv-eb.nl Telefoon: Onbekend Website: http://huistekoop.nl/ De Thun 105, Heerlen. Algemene informatie Straat: De Thun 105 Postcode: 6419XG Stad: Heerlen Perceeloppervlakte: 136 m² Woonoppervlakte: 120 m² Volume: 420 m³ Bouwjaar: 1976 Type: Tussenwoning Prijs: 174.900 k.k. Contact Email:

Nadere informatie

GRONINGEN Studentenlaan 34 - A

GRONINGEN Studentenlaan 34 - A GRONINGEN Studentenlaan 34 - A Vraagprijs: 139.000 k.k. 088-203 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verkoopt! Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie met ambities

Nadere informatie

Graag informeren wij u nader over de start van de buiten werkzaamheden in uw complex en wat dit voor u gaat betekenen.

Graag informeren wij u nader over de start van de buiten werkzaamheden in uw complex en wat dit voor u gaat betekenen. Breda, 24 april 2017 Beste bewoner, Graag informeren wij u nader over de start van de buiten werkzaamheden in uw complex en wat dit voor u gaat betekenen. Wat gaan we doen? Komende periode starten we met

Nadere informatie

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. ENQUETE RENOVATIE HAMWIJCK VAN HET TOILET EN DE DOUCHERUIMTE 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke

Nadere informatie

Informatiebrochure nieuwbouw voor terugkeerders uit de Struikbuurt

Informatiebrochure nieuwbouw voor terugkeerders uit de Struikbuurt Informatiebrochure nieuwbouw voor terugkeerders uit de Struikbuurt Burgemeester Vening Meineszlaan 150 t/m 208 30 sociale huur appartementen Impressie hoek Burgemeester Vening Meineszlaan hoek Burgemeester

Nadere informatie

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 Woononderzoek De Eng Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 December 2011 Inleiding Op dit moment denkt Portaal na over de toekomst van acht flats in de Soester wijk De Eng. Het zijn flats die begin jaren

Nadere informatie

Waarom wordt flat 11 opgeknapt?

Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom renovatie/groot onderhoud van flat 11? Flat 11 - Prinses Margrietlaan te Kerkebosch Zeist De flat is uit de jaren 60 en heeft een opknapbeurt nodig. 17520. Voorlopig

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

afspraken bij collectieve woningverbetering

afspraken bij collectieve woningverbetering afspraken bij collectieve woningverbetering contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

HUURPRIJS 695,- EXCL. HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG

HUURPRIJS 695,- EXCL. HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG HUURAPPARTEMENTEN HALDERENG HUURPRIJS 695,- EXCL. 5 appartementen begane grond : nummers 29, 31, 33, 35, 37 5 appartementen 1e woonlaag : nummers 49, 51, 53, 55, 57 Op een prachtige centrale locatie in

Nadere informatie

Mooier Meijhorst. Vernieuwing 270 appartementen. www.mooiermeijhorst.nl

Mooier Meijhorst. Vernieuwing 270 appartementen. www.mooiermeijhorst.nl Mooier Meijhorst Vernieuwing 270 appartementen www.mooiermeijhorst.nl 2 Inhoud 1 INLEIDING... 4 1.1 Waarom verbeteringen aan uw woning?... 4 1.2 Wanneer starten de werkzaamheden?... 4 1.3 Op de hoogte

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure

Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure Algemene informatie nieuwbouw appartementen Oranjestraat. Omgeving: In het centrum van Tubbergen ligt de Oranjestraat. Woningstichting Tubbergen

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij woningverbetering

uw rechten en plichten bij woningverbetering uw rechten en plichten bij woningverbetering 2017 www.lefier.nl Lefier gaat uw woning verbeteren. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt verbeterd. inleiding Lefier

Nadere informatie

VERHUURBROCHURE. 8 appartementen in voormalig kantoorpand Marktstraat Raalte

VERHUURBROCHURE. 8 appartementen in voormalig kantoorpand Marktstraat Raalte VERHUURBROCHURE 8 appartementen in voormalig kantoorpand Marktstraat Raalte Verhuurbrochure Marktstraat 65 Raalte Inleiding... 3 De omgeving... 3 Duurzaamheid... 3 Hergebruik van gebouw... 3 Energiezuinig...

Nadere informatie

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning.

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Werk in uitvoering Nummer 4 - december 2013 Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Wat er vooraf ging. Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie

Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig?

Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig? Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig? Omschrijving aanpassing Toestemming noodzakelijk Mag blijven zitten (als technisch in orde) Verwijderen of plaatsen van

Nadere informatie

Verbeterplan Parnassiaflats

Verbeterplan Parnassiaflats Renovatie Parnassiaflats Verbeterplan Parnassiaflats bewonersinformatieboekje juni 2014 bewonersinformatie over het groot onderhoud van complex 3218 Kerspelstraat 1 t/m 47 Markestraat 1 t/m 47 Prinses

Nadere informatie

Groot onderhoud Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg nieuws 1

Groot onderhoud Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg nieuws 1 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over het groot onderhoud aan de Heilige Stoel, Homberg en Kraaijenberg in Wijchen. Op dit moment werkt Talis aan de voorbereidingen. Op 10 en 11 maart organiseerden wij

Nadere informatie

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk 14 Nul op de Meter woningen Groenhove te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk Deze projectdocumentatie is met zorg samengesteld. De tekst en tekeningen in deze brochure

Nadere informatie

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135 Graag informeren wij u over de start van de saneringswerkzaamheden bij de dakrand van uw flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. Medewerkers van Mitros hebben u begin deze week gebeld om u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Woningverbetering in Serviceflat Sonneburgh. Bewonersvergadering 31 maart 2015

Woningverbetering in Serviceflat Sonneburgh. Bewonersvergadering 31 maart 2015 Woningverbetering in Serviceflat Sonneburgh Bewonersvergadering 31 maart 2015 1 Opening Welkom Voorstelrondje In de pauze gelegenheid om vragen in te leveren Na de pauze ruim de tijd om op vragen in te

Nadere informatie