A G E N D A =============

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A G E N D A ============="

Transcriptie

1 Vergadering van de Gemeenteraad op 16 april 2015 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De h. B. Deloof (voorzitter ocmw) (maakt geen deel uit van de gemeenteraad) De hh. E. Lemey, G. Vandesompele, C. Vereecke, J. Deylgat, mevr. F. Decock, de h. J Schietgat, mevr. A. Vandenbussche, de hh. C. Delneste, B. Deroo, mevr. H. Vanhauwaert, de h. J. Dujardin, mevr. A. Dendauw Van Ooteghem, de hh. L. Dewaele, S. Vanderbeke, A. Vandenheede en T. Schietgat (raadsleden) Mevr. V. Vanhoutte (secretaris) Verontschuldigd : de h. R. Bouckaert (raadslid) De vergadering begint om uur. Openbare zitting A G E N D A ============= 1. Goedkeuren verslag van de voorgaande zitting Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die aangeeft dat zijn fractie het verslag niet kan goedkeuren omdat zij in hoofdzaak niet tevreden zijn over de weergave. Er zijn een zestal opmerkingen : 1. Bij agendapunt 12 wordt vermeld dat zij zich zullen onthouden om dezelfde redenen als aangegeven in agendapunt 2 overeenkomst tot oprichting van een interlokale vereniging ILV-Parkeren regio Kortrijk goedkeuring. Dit geldt ook voor agendapunt Op p2 van het verslag staat er het is alweer een uitholling van de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen. Het is een uitholling van de gemeenteraad en niet van het college van burgemeester en schepenen. 3. p2. 8ste zin datgene dat door de schepen werd gezegd nl. er werd onmiddellijk om de sleutel gegaan., is niet correct. 4. Er wordt verwezen naar de zin Er zijn diverse zaken waardoor zij verbolgen zijn en zij voelen zich niet erkend als gemeenteraadslid.. Hier wenst men een taalkundige opmerking te geven. De zin moet zijn zij voelen zich niet erkend als gemeenteraadsleden. 5. p3. Bovenaan : er wordt veel men gebruikt en dit wordt als zeer algemeen beschouwd.

2 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 2 6. p8. Agendapunt 11 In het verslag werd niet opgenomen dat schepen J. Deprez gemeld heeft dat er i-pads gingen worden gegeven aan de raadsleden en dat er een checklist werd afgegeven door raadslid C. Vereecke. In deze weergave van het verslag kan de fractie (H)eerlijk Kuurne zich niet terugvinden en zij zullen dit dan ook niet goedkeuren. Met 15 ja-stemmen en 7 neen-stemmen ((H)eerlijk Kuurne). Het verslag van de gemeenteraad van 19 maart 2015 wordt goedgekeurd. 2. Kerkfabrieken Sint-Michiel, Sint-Pieter en Sint-Katharina jaarrekeningen 2014 advies De dienstjaarrekening van de kerkfabriek Sint-Michiel werd door de betrokken kerkraad vastgesteld met een exploitatieoverschot van ,16 EUR en een investeringsoverschot van 0 EUR. De dienstjaarrekening van de kerkfabriek Sint-Pieter werd door de betrokken kerkraad vastgesteld met een exploitatieoverschot van ,51 EUR en een investeringsoverschot van 0 EUR. De dienstjaarrekening van de kerkfabriek Sint-Katharina werd door de betrokken kerkraad vastgesteld met een exploitatieoverschot van ,97 EUR en een investeringsoverschot van 1.496,48 EUR. De gemeenteraad verleent gunstig advies aan de dienstjaarrekening 2014 van : - de kerkfabriek Sint-Michiel - de kerkfabriek Sint-Pieter - de kerkfabriek Sint-Katharina 3. Samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur en T.C. Leiemeers VZW goedkeuring Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die principieel voor dergelijke overeenkomsten is maar toch een aantal opmerkingen wenst te geven om hun onthouding te motiveren : Er werd in het verleden een overeenkomst afgesloten met TC d Hoeve. Dit werd gedaan met een erfpachtovereenkomst. In deze overeenkomst staat dat ze instaan voor alle investeringen en voor het onderhoud. De voorliggende overeenkomst is een samenwerkingsovereenkomst terwijl dit eigenlijk een gebruiksovereenkomst zou moeten zijn. Onder artikel 2.4 staat vermeld dat de kosten om schade te betalen, kunnen worden verhaald op de leden van de vereniging. Het is heel moeilijk om een derde te verbinden. Je sluit een overeenkomst af met de vereniging en de tekst moet een verbintenis zijn tussen de gemeente en de vereniging. Het is dan de Burgerlijke Aansprakelijkheid van de vereniging die zal tussenkomen bij schade. De fractie ((H)eerlijk Kuurne zal zich onthouden omwille van de niet goede opmaak van de overeenkomst. Er wordt gevraagd of de voorzitter van de gemeenteraad deze opmerkingen als een amendement kan aanvaarden?

3 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 3 Gelet op de tussenkomst van schepen J. Deprez die geen probleem heeft met de aanpassing van deze overeenkomst; Gelet op de aanvulling van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die meldt dat als dit amendement wordt goedgekeurd, hun onthouding zal worden ingetrokken en er dan goedkeuring kan worden gegeven aan de overeenkomst; De voorzitter van de raad leest het amendement voor en gaat dan over tot de stemming omtrent de aanvaarding van het amendement : Het amendement wordt met eenparigheid van stemmen aanvaard. Vervolgens gaat de voorzitter van de raad over tot de stemming omtrent het goedkeuren van het agendapunt, waarvan artikel 2.4 werd aangepast als volgt : De vereniging, die de tennisterreinen gebruikt, is aansprakelijk voor de vernieling of beschadiging van de accommodatie. De vereniging zal zich hiervoor op een passende wijze in burgerlijke aansprakelijkheid laten verzekeren. De leden van de vereniging zijn verplicht om schade, al dan niet moedwillig aangebracht, aan de gebouwen, banen, netpalen en/of netten, gereedschappen of overige goederen behorende bij het tennispark, onmiddellijk aan de sportdienst te melden. De kosten om de schade te herstellen zullen dan ook verhaald worden op de vereniging. Met eenparigheid van stemmen : De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur en T.C. Leiemeers goed. Deze heeft als hoofddoel om door samenwerking tussen beide partijen het gebruik en onderhoud van de gravel tennis terreinen op het sportpark te optimaliseren. 4. Algemeen retributiereglement - goedkeuren aanpassingen Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die vraagt om dit agendapunt uit te stellen omdat de adviezen van de verschillende adviesraden ontbreken. Indien dit niet wordt uitgesteld, zal dit niet worden goedgekeurd. Burgemeester F. Benoit vraagt aan de voorzitter om de zitting 5 min. te schorsen. De voorzitter van de raad gaat over tot schorsing van de zitting. Na 5 minuten wordt de zitting terug hernomen en stelt de voorzitter van de raad voor om te stemmen over het uitstel van dit agendapunt. Burgemeester F. Benoit meldt dat de punten werden besproken in de adviesraden maar dat de verslagen van de adviesraden niet in het dossier staken. De voorzitter van de raad gaat over tot de stemming en herhaalt de vraag : nl. gaat de raad akkoord om dit agendapunt uit te stellen? De stemming heeft volgende uitslag : 22 ja-stemmen Dit punt wordt met 22 ja-stemmen uitgesteld.

4 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 4 5. Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Kuurne, svk de Poort en het OCMW van Kuurne - goedkeuring Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die meldt dat de fractie (H)eerlijk Kuurne zich qua principe niet gaat verzetten omdat ze het een goede zaak vinden om kwalitatieve woningen aan te bieden aan de mensen die het minder goed hebben. De fractie (H)eerlijk Kuurne zal zich echter onthouden omdat ze niet goed meer weten wat de beleidslijn inzake wonen nu is. Er is het woonplan, er zijn de samenwerkingsovereenkomsten met Eigen Gift - Eigen Hulp, met Woonwijs en nu met svk De Poort. Zij hebben vier concrete opmerkingen : 1. De Sociale Bouwmaatschappij Hoe moet er nu met de sociale invulling worden omgegaan? Waarschijnlijk weten ook de gemeentebesturen dit niet meer. Voor welk soort woningen wordt er gekozen? Er is visitatie geweest en daar werd opgemerkt dat de gemeente aandacht moet hebben voor woongelegenheden met meer dan twee slaapkamers, voor de nieuw samengestelde gezinnen. Dit is opgenomen in de overeenkomst maar waarom zet je dan ook nog in op private woongelegenheden met max. 1 slaapkamer en geef je hier een toelage van 450 EUR voor? 2. Leiedal Het project Warmer Wonen is voor de gemeenteraad niet gekend. Binnen Leiedal is er in 2014 geen overleg gebeurd met de hogere overheden (oa. provincie). Het is aangewezen dat het project Warmer Wonen wordt toegelicht aan de leden van de gemeenteraad. 3. Provinciebestuur Is de provinciale toelage nog nodig? Vanaf 2017 is de provincie niet meer bevoegd voor persoonsgebonden materies en voor de subsidieaanvraag werd de raad gegeven om het project Warmer Wonen in te dienen onder milieu en energie. De gemeentebesturen hebben dan per brief gemeld dat dit geen zaak van duurzaamheid is maar wel van welzijn. Wat dan met de continuering van dit project als de provinciale middelen wegvallen? Na 3 jaar dient dit project met eigen middelen te worden verder gezet. 4. Vlaanderen en Europa Volgens recente informatie is het niet uitgesloten dat het project Warmer Wonen financieel geholpen wordt vanuit de Vlaamse overheid en vanuit Europa. Uit de verslagen van Leiedal (december 2014) is gebleken dat er een schrijven werd gericht aan de ministers Turtelboom en Homans en wordt opgemerkt dat het project Warmer Wonen dan toch plots gecatalogeerd wordt onder duurzaamheid en energie, wetende dat de opmerkingen van de provincie dat dit geen welzijn is maar duurzaamheid en energie, niet geloofd werden. Kortom, de fractie (H)eerlijk Kuurne is het spoor kwijt. Gelet op het antwoord van schepen F. Watteeuw die aangeeft dat het woonplan herbekeken wordt en dat er hiervoor al een woonplatform georganiseerd werd en de problematiek inzake het sociaal objectief ook daar werd besproken. Het Kabinet

5 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 5 is dit aan het onderzoeken. Hij hoopt in het najaar het aangepaste woonplan te kunnen presenteren. Wat betreft uw opmerking ivm de woning met 1 slaapkamer : het is een vrij algemene overeenkomst die ook voor andere besturen wordt gebruikt. We willen naar 20 woningen gaan en elke woning dient te worden voorgelegd. Er wordt gestreefd naar woningen met meerdere slaapkamers. Wat betreft uw opmerking van Leiedal : we zijn aan het kijken hoe men dit waardevol project kan realiseren en verder laten bestaan. Dergelijke subsidies zijn noodzakelijk. Gelet op de aanvulling van raadslid E. Lemey (NV-A en lid raad van Bestuur Leiedal) waarbij gemeld wordt dat Minster Turtelboom nogmaals wordt aangeschreven. Het Kabinet van Minster Homans heeft reeds een datum vooropgesteld maar die zal waarschijnlijk niet weerhouden worden omdat dit samenvalt met een datum van de raad van bestuur. Raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) wijst op het mooie project van Woonwijs en roept dan ook op dat wie ook een mandaat heeft, het project Warmer Wonen goed moet verdedigen. Het is belangrijk dat er eens duidelijkheid komt omtrent wie dit project nu moet subsidiëren. Hij is tevreden met de antwoorden maar blijft toch nog beetje op zijn honger zitten. Met 15 ja-stemmen en 7 onthoudingen ((H)eerlijk Kuurne). De gemeente, het OCMW en het sociaal verhuurkantoor De Poort (verder afgekort als SVK) gaan een samenwerkingsovereenkomst aan waarbij de gemeente en het OCMW het SVK ondersteunen om welbepaalde doelstellingen te realiseren die gekaderd zijn in het lokaal woonbeleid van de gemeente Kuurne voor de periode De concrete doelstellingen van deze overeenkomst zijn : Versterken en coördineren van de inspanningen in de gemeente op vlak van : o actieve prospectie en inhuurname van extra SVK- woningen o de kwaliteit van het SVK-patrimonium o huurderbegeleiding en afstemming met de sociale dienst van het OCMW. De nodige budgetten zijn voorzien op artikel GBB-FIN / in het budget voor het jaar De gemeenteraad verbindt zich ertoe de nodige kredieten te voorzien voor de volgende werkjaren via aanpassing van het meerjarenplan. 6. Overeenkomst tussen het gemeentebestuur Kuurne en Hyboma N.V. Goedkeuring Op 5 juli 2010 sloten de gemeente Kuurne en Hyboma N.V. een overeenkomst voor de gronden gelegen Koolakker (Bondgenotenlaan). De buurtbewoners van Koolakker vragen al geruime tijd om een speelruimte aan te leggen. Omdat het gemeentebestuur wil ingaan op deze vraag is het aangewezen om een overeenkomst op te maken waarin de afspraken vermeld staan voor het inrichten van het perceel als speelruimte. De grond, gelegen tussen perceel 30 en 39 die in het verkavelingsplan voorzien is als groenzone, kan ingericht worden als speelruimte nog voor de overdracht van de wegenis gebeurd is. Dit betekent dat het bestuur speeltoestellen en speelprikkels op deze zone zal aanbrengen in het

6 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 6 voorjaar van Het bestuur is zelf verantwoordelijk voor de plaatsing, keuring en onderhoud van deze speeltoestellen en speelprikkels. De andere afspraken in verband met de aanleg en het onderhoud van de groene ruimten zoals beschreven in de overeenkomst van 5 juli 2010 blijven volledig behouden. Op vraag van de voorzitter, neemt raadslid E. Lemey het voorzitterschap waar voor de behandeling van dit agendapunt. Op deze manier kan de voorzitter zijn functie van schepen opnemen en het agendapunt toelichten en verdedigen. 7. Leveren en plaatsen van speeltoestellen Koolakker - Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen De gemeenteraad keurt het bestek met nr. VT/ED/2015/461 en de raming voor de opdracht Leveren en plaatsen van speeltoestellen Koolakker goed, opgesteld door de Vrijetijdsdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,14 EUR excl. btw of ,00 EUR incl. 21% btw. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE-4 (ACT-13). De h. F. Ramon (voorzitter) neemt het voorzitterschap opnieuw waar. 8. Intercommunale Leiedal goedkeuren agenda en vaststellen van het mandaat van vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering van 26 mei 2015 De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan volgende agendapunten van de Algemene vergadering van de intercommunale Leiedal op 26 mei 2015: 1. Verslag van de activiteiten in 2014; 2. Goedkeuring van de jaarrekening per 31/12/2014; 3. Kwijting van bestuurders en commissaris-revisor; 4. Vervanging bestuurders met raadgevende stem - aktename; 5. Verlenging mandaat commissaris-revisor; 6. Aanstelling secretaris; 7. Maatregelen in het kader van de programmawet Aanvullende interesse in wederzijdse exclusiviteiten; De gemeenteraad zal de aangeduide vertegenwoordiger en/of zijn plaatsvervanger opdragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in huidige zitting en als dusdanig de op de agenda geplaatste punten van de Algemene vergadering van de intercommunale Leiedal op 26 mei 2015, waarvoor een beslissing moet worden genomen, goed te keuren.

7 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 7 9. Intercommunale IMOG goedkeuren agenda en vaststellen van het mandaat van vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering der aandeelhouders van 19 mei 2015 De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan volgende agendapunten van de Algemene Vergadering der aandeelhouders van de intercommunale IMOG op 19 mei 2015: 1. Verslag van de Raad van Bestuur 2. Lezing van de jaarrekening per Verslag van de Commissaris-Revisor 4. Goedkeuren van de jaarrekening, afgesloten per Kwijting aan de Bestuurders, Commissaris-Revisor 6. Goedkeuren van de toewijzing van het resultaat 7. Aanzuiveren historische tekorten 8. Statutaire benoemingen 9. Huldiging medewerker met 25 en 35 jaar dienst 10. Toelichting activiteiten Varia De gemeenteraad zal de aangeduide vertegenwoordiger en/of zijn plaatsvervanger opdragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in huidige zitting en als dusdanig de op de agenda geplaatste punten van de Algemene Vergadering der aandeelhouders van de intercommunale IMOG op 19 mei 2015, waarvoor een beslissing moet worden genomen, goed te keuren. 10. West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem - Bissegem goedkeuren agenda en vaststellen van het mandaat van vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering van 19 mei 2015 De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan volgende agendapunten van de Algemene Vergadering van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem- Bissegem van 19 mei 2015 : 1. Verslaggeving van de raad van bestuur aan de algemene Vergadering over het dienstjaar Bespreking en goedkeuring van de jaarrekening per 31 december Verslag van de commissaris aan de Algemene Vergadering. 4. Kwijting van de bestuurders en van de commissaris. 5. Varia. De gemeenteraad draagt de in zitting van heden aangeduide vertegenwoordiger en/of zijn plaatsvervanger op zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in onderhavig raadsbesluit en als dusdanig de op de agenda geplaatste punten van de Algemene Vergadering van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem van 19 mei 2015, waarvoor een beslissing moet worden genomen, goed te keuren. 11. West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem - Bissegem aanduiden van een vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering van 19 mei 2015

8 Verslag vergadering Gemeenteraad van 16 april 2015 vervolg 8 Vertegenwoordiger Algemene Vergadering Mevr. Charlotte Debeuf bekomt 15 stemmen, Er zijn 7 blanco stembiljetten. Plaatsvervangend vertegenwoordiger Algemene Vergadering De heer Johan Bossuyt bekomt 15 stemmen, Er zijn 7 blanco stembiljetten. Mevr. Charlotte Debeuf, raadslid, wonende Koning Boudewijnstraat 91 te 8520 Kuurne, wordt aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente Kuurne om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem op 19 mei De heer Johan Bossuyt, raadslid, wonende Weidenstraat 109 te 8520 Kuurne, wordt aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Kuurne om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem op 19 mei Het vertegenwoordigingsmandaat kan steeds door de gemeenteraad worden ingetrokken en neemt van rechtswege een einde wanneer de vertegenwoordiger of de plaatsvervangend vertegenwoordiger de hoedanigheid van gemeenteraadslid verliezen en dit uiterlijk op de datum van de installatie van de nieuwe gemeenteraad, volgend op de vernieuwing van de gemeenteraad. De agenda is afgewerkt en de vergadering wordt geheven. De Gemeentesecretaris, De Voorzitter van de Raad,

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 15 juli 2015 Aanwezig: De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De h. F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De h. B. Deloof

Nadere informatie

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 21 mei 2015 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

A G E N D A ============= Mevr. C. Debeuf en de h. R. Bouckaert (raadsleden) zijn niet aanwezig bij de aanvang van de zitting.

A G E N D A ============= Mevr. C. Debeuf en de h. R. Bouckaert (raadsleden) zijn niet aanwezig bij de aanvang van de zitting. Vergadering van de Gemeenteraad op 21 november 2013 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h. J. Deprez (schepenen),

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verontschuldigd: De h. C. Delneste, mevr. H. Vanhauwaert, mevr. A. Dendauw Van Ooteghem en de h. S. Vanderbeke (raadsleden) A G E N D A =============

Verontschuldigd: De h. C. Delneste, mevr. H. Vanhauwaert, mevr. A. Dendauw Van Ooteghem en de h. S. Vanderbeke (raadsleden) A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 20 maart 2014 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h. J. Deprez (schepenen),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 19 december 2013 Pagina 1/5 Aanwezig De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier

Nadere informatie

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 15 oktober 2015 Aanwezig: De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen)

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN SPOEDEISENDE BEHANDELING VAN EEN AGENDAPUNT 1. Spoedeisende behandeling van een punt dat niet op de agenda

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 26 januari 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 26 januari 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 26 januari 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 21 april 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 21 april 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 21 april 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 mei 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 mei 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 mei 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Zitting van 21 juni 2018. Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van woensdag 25 april 2018

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van woensdag 25 april 2018 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van woensdag 25 april 2018 Aanwezig: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann Messelier, Jan

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 25 april 2019

Notulen van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 25 april 2019 Notulen van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 25 april 2019 Aanwezig: Chris Delneste, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Ann Messelier, Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 mei 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 mei 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 mei 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 september 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 september 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 september 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 29 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMWraadsleden

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Gemeentebestuur K U U R N E Uittreksel uit de Notulen van de Gemeenteraad Zitting van 22 december 2008

Gemeentebestuur K U U R N E Uittreksel uit de Notulen van de Gemeenteraad Zitting van 22 december 2008 Gemeentebestuur K U U R N E Uittreksel uit de Notulen van de Gemeenteraad --------------------------------------------- Zitting van 22 december 2008 Aanwezig: De h. G. Vandesompele, schepen-voorzitter

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers, L.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 maart 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 maart 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 maart 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen; Rik BUYSE,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 15 oktober 2015 Pagina 1/7 Aanwezig De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2014

GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2014 GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren verslag van de vorige zitting - openbare zitting. De gemeenteraad wordt voorgesteld zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 21 september 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 21 september 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 21 september 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 7 maart 2011 Pagina 1/5 Aanwezig De h. G. Vandesompele (voorzitter) De h. Carl Vereecke (burgemeester) De hh. F. Benoit, J. Deylgat, R. Bouckaert

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 17 november 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 17 november 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 17 november 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Ann Messelier, Jan

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies,

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies, PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 25 januari 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke, voorzitter, Freddy

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie