Nieuwsbrief leerlijnen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief leerlijnen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief leerlijnen Beste gebruiker van de module leerlijnen, In deze nieuwsbrief vindt u informatie die voor u als gebruiker van de module leerlijnen in ParnasSys interessant is. Zo vindt u bijvoorbeeld welke doorontwikkelingen er de de afgelopen periode zijn geweest en wordt er achtergrondinformatie bij het gebruik van leerlijnen gegeven. Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen naar andere mensen in uw organisatie waar de inhoud relevant voor is? Zij kunnen zich ook aanmelden om de nieuwsbrief rechtstreeks te ontvangen, via info.leerlijnen@driestar-educatief.nl. We wensen u veel leesplezier! Gouda, september 2013 Mevr. drs. B. (Bertine) Haverhals projectleider leerlijnen, onderwijsadviseur en orthopedagoog B.Haverhals@driestar-educatief.nl Mevr. S.W. (Suzanna) Sturm MA Projectmedewerker leerlijnen S.W.Sturm@driestar-educatief.nl Inhoud Technische ontwikkelingen... 2 Actief niet actief... 2 Sublesgroepplannen evalueren... 2 Betaalde leerlijnenpakketten... 2 Beginsituatie (snel) afvinken... 3 Wensen?... 3 Website voor gebruikers... 3 Leerlijnen voor kleuters... 3 Leerlijnen jonge kind... 3 KIJK! (Nieuw) beschikbare leerlijnenpakketten... 4 Passende Perspectieven (rekenen en taal)... 4 Rekenboog (leerlijn rekenen voor ZML)... 4 STAP (rekenen)... 4 CED pakketten met Rekenboog... 5 Google Chrome... 5

2 Technische ontwikkelingen De module leerlijnen is voortdurend in doorontwikkeling. Onderstaand vindt u de zaken die met de afgelopen updates van ParnasSys zijn gerealiseerd. Via supportportaal en via de gebruikerswebsite kunt u de nieuwe handleidingen downloaden. De recente ontwikkelingen: Actief niet actief Op veel plaatsen worden standaard alleen de actieve items getoond. Items die u gedeactiveerd hebt omdat u ze niet (meer) gebruikt, maar niet kunt of wilt verwijderen, worden niet getoond. Dit geldt voor de schermen met het overzicht van de leerlijnenpakketten, van de leerroutes en van de (subles)groepen. Wilt u de nietactieve items zien? In het selectievenster Status kunt u dit selecteren. Wilt u zowel de actieve als de niet-actieve items zien? Dan kunt u de bovenste, lege regel aanklikken. Sublesgroepplannen evalueren De mogelijkheden om uw plannen te evalueren worden steeds groter. We adviseren de volgende werkwijze, om zowel kwantitatief als kwalitatief te evalueren: Ga naar groep>selecteer een sublesgroep>begeleiding>leerlijnen>doelen afvinken 1. Vink de behaalde doelen af, geef eventueel een score aan per doel/leerling. Klik op opslaan. 2. Daarna schrijft u een kwalitatieve evaluatie in het aanpakveld van de sublesgroep. Eventueel doet u dit ook voor individuele leerlingen, in het aanpakveld van de betreffende leerling. Inmiddels is het mogelijk om een evaluatie te beschrijven wanneer de datum van het sublesgroepplan al verstreken is. Ook kunt u nu een aanpak schrijven wanneer de datum van het plan in de toekomst ligt. Daarnaast is de grootte van het vak aanpak aangepast, zodat u meer tekst kwijt kunt. Betaalde leerlijnenpakketten Het is mogelijk gemaakt om leerlijnen in de module alleen na betaling aan scholen aan te bieden. Scholen kunnen deze pakketten alleen gebruiken wanneer zij dit op het orderformulier hebben aangegeven en hiervoor een bepaald bedrag betalen. De verwachting is dat er steeds meer uitgevers zullen zijn die hun leerlijnen door deze mogelijkheid in het systeem willen plaatsen. U wordt op de hoogte gehouden van de leerlijnen die beschikbaar komen.

3 Beginsituatie (snel) afvinken U kunt de beginsituatie nu heel snel afvinken. U kunt namelijk doelen afvinken per beheersingsniveau. U kunt zo voor een leergebied of een leerlijn een heel beheersingsniveau afvinken: Ga naar een leerling > begeleiding > leerlijnen > scoren. Klik onderaan op de knop beheersingsniveaus afvinken. U kunt een vinkje zetten achter de leergebieden voor de beheersingsniveaus waarvan de leerling alle doelen al gehaald heeft. Met behulp van het pijltje voor het leergebied kunt u de onderliggende leerlijnen zien en eventueel per leerlijn de beheersingsniveaus afvinken. Wensen? Achter de schermen gaan de ontwikkelingen voor de leerlijnen door. Zowel Driestar Educatief als ParnasSys onderzoeken steeds hoe de module nog gebruiksvriendelijker kan worden. We proberen daarom ook scholen zo uitgebreid mogelijk te begeleiden bij de implementatie van de leerlijnen. De ervaringen in de praktijk zijn van groot belang bij de doorontwikkeling. We nodigen u daarom uit om uw wensen of vragen aan ons door te geven. Dit kan via het mailadres info.leerlijnen@driestar-educatief.nl, of via de onderwijsadviseur die bij u op school komt. Website voor gebruikers Voor u als gebruiker van de module leerlijnen is er ook een website ontwikkeld, waar u meer informatie kunt vinden over de beschikbare leerlijnen. Zo vindt u hier bijvoorbeeld een overzicht van alle beschikbare leerlijnenpakketten zowel de pakketten die standaard in de database staan als de pakketten die (gratis) op te vragen zijn via info.leerlijnen@driestar-educatief.nl. Kijk eens rond op deze website: Leerlijnen voor kleuters Leerlijnen jonge kind Recent zijn er leerlijnen voor groep 1-2 beschikbaar gekomen. Driestar Educatief heeft hiervoor zelf een pakket ontwikkeld: leerlijnen jonge kind. De inhouden van de leerlijnen kunt u bekijken op onze leerlijnenwebsite voor gebruikers: onder het kopje Achtergrondinformatie leerlijnen voor groep 1 en 2. Dit leerlijnenpakket is vanaf augustus 2013 voor alle scholen die een abonnement hebben op de module leerlijnen gratis beschikbaar.

4 KIJK!1-2 Naast deze leerlijnen voor het jonge kind zijn nu ook de ontwikkelingslijnen van KIJK!1-2 van Bazalt in de module leerlijnen opgenomen. Voor het gebruik van deze lijnen dient u náast het abonnement op de module leerlijnen een abonnement te nemen op de KIJK!inhouden. U kunt hiervoor het orderformulier op de volgende site gebruiken: Voor meer informatie over KIJK! kunt u klikken op de afbeelding. (Nieuw) beschikbare leerlijnenpakketten Passende Perspectieven (rekenen en taal) De leerlijnenpakketten Passende Perspectieven rekenen en taal zijn speciaal ontwikkeld door de SLO voor leerlingen die de referentieniveaus niet halen op het moment dat het van hen wordt verwacht. Ook met zulke leerlingen wil je werken aan landelijke, hoge doelen, maar dan wel aan doelen die perspectief bieden voor deze leerlingen. De leerlijnen van Passende Perspectieven ondersteunen ib ers en leerkrachten daarin. De leerlijnen (inclusief planning) van Passende Perspectieven zijn beschikbaar voor alle scholen die met de module leerlijnen werken. U vindt ze in de database. Meer informatie over deze pakketten vindt u wanneer u op de afbeeldingen klikt. Rekenboog (leerlijn rekenen voor ZML) Betekenisvol reken-wiskunde onderwijs binnen het ZML vraagt van leerkrachten een goede planning van doelen, zicht op leerlijnen én didactische vaardigheden om aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen. ParnasSys biedt de mogelijkheid om op een praktische manier de ontwikkeling van de leerlingen binnen de leerlijnen van Rekenboog te registreren en te plannen. Driestar educatief ondersteunt scholen bij het implementeren van de leerlijnen uit Rekenboog met behulp van ParnasSys. Daarnaast bieden wij een traject waarin meteen de mogelijkheid er is om schoolbreed een impuls te geven aan het rekenonderwijs. Ook kunnen de leerkrachten verder geprofessionaliseerd worden in het gebruik van de lessen die binnen het project Rekenboog.zml zijn ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een begeleidingstraject rondom de implementatie van de materialen van Rekenboog.zml? Neem dan contact op met Janneke van Klaveren, onderwijsadviseur rekenen (j.vanklaveren@driestar-educatief.nl; ). STAP (rekenen) STAP staat voor SLO Tool Arrangementen Plannen en is ontwikkeld door de SLO. STAP is een digitaal instrument voor het plannen van onderwijsarrangementen voor rekenen in het basisonderwijs. STAP ondersteunt leraren en intern begeleiders bij het kiezen en stap voor stap invullen van passende onderwijsarrangementen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

5 Op verzoek van de ontwikkelaars van STAP zijn we de inhouden die via het STAPprogramma beschikbaar zijn voor scholen, ook aan het invoeren in de module leerlijnen. Concreet gaat het om: - Een compacte leerlijn rekenen, waarbij drie leerroutes worden onderscheiden (VMBO, BB/BK-LWOO, PRO) - Per doel een niet-methodegebonden lesactiviteit met concrete suggesties (ongeveer 1A4, in pdf beschikbaar) - Per doel verwijzingen naar lessen uit de methoden WIG (versie 4) en de nieuwe Pluspunt. Voor het in kaart brengen van de pedagogische en didactische onderwijsbehoeften hebben de ontwikkelaars van STAP praktische handvatten ontwikkeld. Die komen mogelijk beschikbaar als formats voor notitiecategorieën. Voor meer informatie over STAP zie De bedoeling is dat deze leerlijn vanaf medio oktober 2013 beschikbaar is voor gebruikers. Mocht u al eerder iets willen proberen, dan kunt u contact met ons opnemen. CED-ZML-pakketten met Rekenboog Van het leerlijnenpakket CED VSO 2012 en het pakket CED ZML SO 2012 is een versie beschikbaar waarin de leerlijn Rekenboog met bronnen is opgenomen. Google Chrome We willen alle gebruikers er nogmaals op attenderen dat de module leerlijnen het beste werkt in de browser Google Chrome of Firefox. De module is ontwikkeld in een nieuwe techniek, die nog niet door volledig in de huidige versies van Internet Explorer wordt ondersteund. De module werkt in IE trager en er komen soms foutmeldingen.

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Leerlijnen Ontwikkeling volgen en onderwijs plannen aan de hand van leerlijnen met uw leerlingvolgsysteem. Driestar educatief T ALENT IN ONTWIKKELING

Leerlijnen Ontwikkeling volgen en onderwijs plannen aan de hand van leerlijnen met uw leerlingvolgsysteem. Driestar educatief T ALENT IN ONTWIKKELING Leerlijnen Ontwikkeling volgen en onderwijs plannen aan de hand van leerlijnen met uw leerlingvolgsysteem Driestar educatief T ALENT IN ONTWIKKELING O leerlijnen H a n d e l i n g s g e r i c h t w e r

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Alle leerlingen

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart > Wat wilt u doen?

Nadere informatie

De module leerlijnen. Module leerlijnen

De module leerlijnen. Module leerlijnen De module leerlijnen Module leerlijnen Opzet presentatie Module leerlijnen in ParnasSys? Wat is het? Wat levert het op? (jonge kind + 3-8) Wat doet de leerkracht? Hoe verder? Mogelijk traject en aanschaf

Nadere informatie

ParnasSys Academie. De module leerlijnen in ParnasSys

ParnasSys Academie. De module leerlijnen in ParnasSys De module leerlijnen in ParnasSys Doelgroepen SO en VSO alle clusters Sbo Regulier onderwijs: Peuters en kleuters Meer- en hoogbegaafde leerlingen Leerlingen met een ontwikkelingsperspectief en een aangepaste

Nadere informatie

Handleiding KIJK! in ParnasSys. Februari 2014

Handleiding KIJK! in ParnasSys. Februari 2014 Handleiding KIJK! in ParnasSys Februari 2014 Inhoud Inleiding... 3 1. Instellen van KIJK! in ParnasSys door de beheerder... 4 De KIJK! observatielijsten... 4 Leerlingen koppelen aan een leerlijnenpakket

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen peuters. in ParnasSys

Handleiding. Leerlijnen peuters. in ParnasSys Handleiding Leerlijnen peuters in ParnasSys Versie Maart 2016 Inhoud Inleiding 3 1. Invoeren van peuters in ParnasSys Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Instellen van Leerlijnen peuters in ParnasSys

Nadere informatie

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys Handleiding Plannen opstellen in ParnasSys Inhoud Groepsplan opstellen... 3 1. Groepsplan aanmaken... 3 2. Doelen en aanpak invullen... 4 3. Verslag uitvoering... 5 4. Verslag evaluatie... 5 Clusterplan/individueel

Nadere informatie

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Februari 2014

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Februari 2014 Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie Februari 2014 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie Maart 2016 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie December 2014 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Handleiding KIJK! in ParnasSys. December 2014

Handleiding KIJK! in ParnasSys. December 2014 Handleiding KIJK! in ParnasSys December 2014 Inhoud Inleiding... 3 1. Instellen van KIJK! in ParnasSys door de beheerder... 4 De KIJK! observatielijsten... 4 Leerlingen koppelen aan een leerlijnenpakket

Nadere informatie

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Maart 2014

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Maart 2014 Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie Maart 2014 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Handleiding. Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys

Handleiding. Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys Handleiding Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys Versie Februari 2017 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys door

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor leerlingen

Handleiding Magister 6 voor leerlingen Inloggen Magister Magister is het leerlingenadministratiesysteem dat door het Strabrecht College wordt gebruikt om je voortgang te kunnen registreren. Als leerling heb je ook toegang tot Magister om bijvoorbeeld

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

Handleiding. Beheer Leerlijnen

Handleiding. Beheer Leerlijnen Handleiding Beheer Leerlijnen December 2014 Inhoudsopgave 2. Inleiding Leerlijnen... 5 Uitgangspunten van de leerlijnenmodule... 5 3. Werkwijze beheer... 7 Stap 1: Instellen namen en hoeveelheid leerroutes...

Nadere informatie

De online leeromgeving voor het basisonderwijs

De online leeromgeving voor het basisonderwijs Starters handleiding De online leeromgeving voor het basisonderwijs Deze uitleg kunt u gebruiken als u kennis wilt maken met de belangrijkste functionaliteiten van Plannex. Waarom Plannex? Elke leerling

Nadere informatie

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies.

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Inhoudsopgave 1 Verwijderen wachtwoorden... 1 1.1 Internet

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Training en Implementatie... 4 2. Starten met de

Nadere informatie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Inhoud Inleiding... 3 1. Training en Implementatie... 4 2. Starten met de

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen voor de leerkracht

Handleiding. Leerlijnen voor de leerkracht Handleiding Leerlijnen voor de leerkracht December 2014 1. Inhoudsopgave 2. Voordat u begint... 5 De leerkrachtwerkwijze in vogelvlucht... 5 Handelingsgericht werken en de leerlijnenmodule... 6 De leerlijnenmodule

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

Workshop. Aanleiding van de projectaanvraag Uitgangspunten van de activiteiten Opbouw van de website Ervaringen uit de pilots Aan de slag!

Workshop. Aanleiding van de projectaanvraag Uitgangspunten van de activiteiten Opbouw van de website Ervaringen uit de pilots Aan de slag! Workshop Aanleiding van de projectaanvraag Uitgangspunten van de activiteiten Opbouw van de website Ervaringen uit de pilots Aan de slag! Aanleiding Passende Perspectieven Rekenen Niet alle leerlingen

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel...2 2 Werkwijze...3 3 Minimale vereisten...3 4 Inloggen op de site...4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be...4 5 Wachtwoord

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

Groepskaart 3 Resultaten niet-methodetoetsen 3 Notities 4 Mogelijkheden 4 Plannen 4 Mogelijkheden 4 Zien (SEO) (volgt) 4 Groepspercentages 4

Groepskaart 3 Resultaten niet-methodetoetsen 3 Notities 4 Mogelijkheden 4 Plannen 4 Mogelijkheden 4 Zien (SEO) (volgt) 4 Groepspercentages 4 Schoolhandleiding Parnassys 2012 Inhoudsopgave Groepskaart 3 Resultaten niet-methodetoetsen 3 Notities 4 Mogelijkheden 4 Plannen 4 Mogelijkheden 4 Zien (SEO) (volgt) 4 Groepspercentages 4 Toetsen en streefdoelen

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Scholing ParnasSys-leerlijnen Mogelijke trajecten

Scholing ParnasSys-leerlijnen Mogelijke trajecten Scholing ParnasSys-leerlijnen Mogelijke trajecten Individuele scholen of scholengroepen die gaan werken met de module leerlijnen van ParnasSys, zullen inhoudelijk worden begeleid bij de implementatie door

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

FAQ. Groeidocument Passenderwijs. Versie maart 2015

FAQ. Groeidocument Passenderwijs. Versie maart 2015 FAQ Groeidocument Passenderwijs Versie maart 2015 In dit document proberen wij veelvoorkomende (technische) vragen rondom het Groeidocument te beantwoorden. Mocht dit document geen antwoord geven op uw

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we hoe men toegang krijgt tot het systeem en hoe de verschillende onderdelen gebruikt kunnen worden. - Inloggen 2.

Hieronder beschrijven we hoe men toegang krijgt tot het systeem en hoe de verschillende onderdelen gebruikt kunnen worden. - Inloggen 2. Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze scholen. In Magister kan het rooster, de aanwezigheid en

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS.

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Handleiding inloggen Talent en Salaris (web) Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Hiervoor typ je in het webadres van je browser het volgende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

Handreiking. Ontwikkelingsperspectief (OPP) Passenderwijs

Handreiking. Ontwikkelingsperspectief (OPP) Passenderwijs Handreiking Ontwikkelingsperspectief (OPP) Passenderwijs In het Speciaal (Basis) Onderwijs wordt al langere tijd voor alle leerlingen een ontwikkelingsperspectief opgesteld. In het basisonderwijs verwachtte

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding leerlingvolgsysteem

Handleiding leerlingvolgsysteem Handleiding leerlingvolgsysteem Het digikeuzebord waarbinnen een beredeneerd aanbod kinderen geobserveerd worden met een helder portfolio tot gevolg! Inleiding Welkom bij de handleiding voor het werken

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

HANDLEIDING PD4PD-SCAN

HANDLEIDING PD4PD-SCAN HANDLEIDING PD4PD-SCAN INLEIDING 2 HOE WERKT DE PD4PD SCAN 2 AANMELDEN 3 EERSTE KEER INLOGGEN 3 STARTPAGINA 4 STAP 1 ROLLENKEUZE 5 STAP 2 ASSESSMENT AANMAKEN 6 2A: VRAGENLIJST INVULLEN 6 2B: RAPPORTAGE

Nadere informatie

KIJK!observatielijsten in ParnasSys

KIJK!observatielijsten in ParnasSys KIJK!observatielijsten in ParnasSys Versie 19-03-2013 Suggesties voor het invoeren van KIJK!observatielijsten in ParnasSys, zodat ze op de groepskaart zichtbaar zijn. Een (xml)bestand met de inhouden van

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders en leerlingen

Magister 6 voor ouders en leerlingen Magister 6 voor ouders en leerlingen Introductie Ouders en leerlingen kunnen gebruik maken van de nieuwe Magister 6. Deze versie van Magister is platform onafhankelijk en kan dus gebruikt worden op alle

Nadere informatie

Handleiding ZIEN!-leerlingvragenlijst

Handleiding ZIEN!-leerlingvragenlijst Handleiding ZIEN!-leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs Versie 3.1 - Oktober 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys Inhoud Inleiding 3 A - Het gebruik

Nadere informatie

Handleiding Moodle leerlingen

Handleiding Moodle leerlingen Handleiding Moodle leerlingen Welkom op ons nieuw leerplatform Moodle. In deze handleiding kan je nalezen hoe je de belangrijkste functies gebruikt. Een docent kan per cursus bepalen welke functies worden

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Handleiding ZIEN!-leerlingvragenlijst

Handleiding ZIEN!-leerlingvragenlijst Handleiding ZIEN!-leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs Versie februari 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys Inhoud Inleiding 3 A - Het gebruik van

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor ouders

Handleiding Magister 6 voor ouders Handleiding Magister 6 voor ouders Handleiding Magister 6 Pagina 1 Inleiding Het Merletcollege gebruikt voor haar leerlingen- en cijferadministratie het software pakket Magister. Hiervan is ook een webversie

Nadere informatie

Handreiking. Ontwikkelingsperspectief (OPP) Passenderwijs

Handreiking. Ontwikkelingsperspectief (OPP) Passenderwijs Handreiking Ontwikkelingsperspectief (OPP) Passenderwijs In het Speciaal (Basis) Onderwijs wordt al langere tijd voor alle leerlingen een ontwikkelingsperspectief opgesteld. In het basisonderwijs verwachtte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Handleiding. Beheer Leerlijnen

Handleiding. Beheer Leerlijnen Handleiding Beheer Leerlijnen 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding Leerlijnen... 5 Uitgangspunten van de leerlijnenmodule... 5 3. Werkwijze beheer... 7 Stap 1: Instellen namen en hoeveelheid

Nadere informatie

Unit-ICT Docs Handleiding

Unit-ICT Docs Handleiding Unit-ICT Docs Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Docs?... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Beginnen met Unit ICT Docs... 4 Mappen maken... 5 Een document Uploaden.... 6 Een Document

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER 6

HANDLEIDING MAGISTER 6 BONAVENTURACOLLEGE HANDLEIDING MAGISTER 6 OUDERS/VERZORGERS Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 2 De Tour... 3 Vandaag scherm ouders / verzorgers... 4 Agenda scherm... 5 Aanwezigheid scherm... 5 Cijferoverzicht

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding Parnassys Ouderportaal de Klimophoeve

Handleiding Parnassys Ouderportaal de Klimophoeve Handleiding Parnassys Ouderportaal de Klimophoeve Versie 1.0 18 mei 2014 Inleiding Als team van de Klimophoeve vinden wij openheid naar ouders belangrijk. Bij ons administratie- en leerlingvolgsysteem

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN VERSIE: 7 februari 2017 Opgelet: werkplekduaal.be wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd. Het is dan ook mogelijk dat er af en toe iets wijzigt aan de

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Handleiding voor het aanpassen of opnieuw overnemen van het leerlijnenpakket Kader voor ontwikkeling - april 2017

Handleiding voor het aanpassen of opnieuw overnemen van het leerlijnenpakket Kader voor ontwikkeling - april 2017 Handleiding voor het aanpassen of opnieuw overnemen van het leerlijnenpakket Kader voor ontwikkeling - april 2017 Aanleiding Het SLO, de ontwikkelaars van het leerlijnenpakket Kader voor ontwikkeling,

Nadere informatie

Handleiding. Beheer Leerlijnen

Handleiding. Beheer Leerlijnen Handleiding Beheer Leerlijnen september 2017 Inhoudsopgave Inleiding Leerlijnen... 4 Uitgangspunten van de leerlijnenmodule... 5 1. Werkwijze beheer module leerlijnen... 7 Stap 1: Leerlijnenpakket kiezen...

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen Inleiding Nieuwe zaken koppelt geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek aan actualiteit. Met aantrekkelijke en flexibel inzetbare lessen op basis van het laatste nieuws, brengt Nieuwe zaken wekelijks

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Releasenotes SCOL release September 2012

Releasenotes SCOL release September 2012 Releasenotes SCOL release 3.4.8 September 2012 Release 3.4.8 Dit zijn de releasenotes van SCOL-release 3.4.8. Deze release is het vervolg op de 3.4.7 release. Het keuzemenu achter Rol in scherm Beheer

Nadere informatie

DocuPED. webapplicatie. gebruikershandleiding

DocuPED. webapplicatie. gebruikershandleiding DocuPED webapplicatie gebruikershandleiding Februari 2017 INLEIDING Voor u ligt de gebruikershandleiding van de NVKL-webapplicatie DocuPED. Met DocuPED kunnen NVKL-leden eenvoudig een constructiedossier

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

ABC Marketingtool Handleiding

ABC Marketingtool Handleiding ABC Marketingtool Handleiding Zelf doelgericht zoeken naar nieuwe sales leads in de ABC B2B database doet u met ABC Marketingtool. Met deze krachtige, online tool stelt u zelf eenvoudige tot complexe zoekopdrachten

Nadere informatie

Docentenhandleiding De Docentenmodule

Docentenhandleiding De Docentenmodule Docentenhandleiding 3 De Docentenmodule Versie 2 Jutten Simulation 02-10-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn cursussen... 5 4. Cursusbeheer... 6 5. Cursusvoortgang... 7 6. Resultaten...

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding online Groeidocument voor de gebruikers

Handleiding online Groeidocument voor de gebruikers voor de gebruikers 2 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Openen van het Groeidocument... 4 3. Lezen en koppelen van documenten / bestanden aan het Groeidocument... 5 4. Rapportage Groeidocument... 8 3 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding inkoopmodule. DSW Zorgverzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar

Handleiding inkoopmodule. DSW Zorgverzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar Handleiding inkoopmodule DSW Zorgverzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar 1 1.Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u via de digitale inkoopmodule van DSW Zorgverzekeraar/Stad Holland Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2012 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Werkwijze... 3 3 Minimale vereisten... 3 4 Inloggen op de site... 4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be... 4

Nadere informatie

Docentenhandleiding - Algemeen

Docentenhandleiding - Algemeen 2018 Docentenhandleiding - Algemeen Training & Support Telefoon: 036-3030363 Email: support@bettermarks.nl Introductie Beste Bettermarks docenten, Welkom bij de algemene docentenhandleiding van Bettermarks.

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zojuist een account aangemaakt op het besloten deel van de website van wijkgemeente 1 (of u wilt uw profiel bewerken). Hieronder

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

Handleiding Ondersteuningsvraag

Handleiding Ondersteuningsvraag Handleiding Ondersteuningsvraag Beste directeur en/of ib er, Voor je ligt de handleiding over het vernieuwde gebruik van de profielen. Gebruiksvriendelijkheid en verscherping van de veiligheid zijn aanleiding

Nadere informatie

Handleiding leerlijnen Beheerversie

Handleiding leerlijnen Beheerversie Handleiding leerlijnen Beheerversie Versie november 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voordat je begint... 4 Uitgangspunten van de leerlijnenmodule... 5 1. Werkwijze beheer module leerlijnen... 7 Stap

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0 Cliënthandleiding Aangifte service Versie 6.0 Inhoudsopgave 1 Inloggen/systeemeisen... 3 1.1 Systeemeisen...3 1.2 Inloggen op het portaal...3 2 Aangifte Service... 4 2.1 Inleiding...4 2.2 Het aangifte

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie