Nota van uitgangspunten Santrijngebied.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van uitgangspunten Santrijngebied."

Transcriptie

1 Nota van uitgangspunten Santrijngebied. Inleiding. Al meer dan 10 jaar worden er plannen ontwikkeld voor de herontwikkeling van het Santrijngebied. Het Santrijngebied is globaal het gebied tussen Strijenstraat, Torenstraat, Markt en Rutselboslaan. Basis voor de planvorming in de afgelopen periode was het Masterplan en beeldkwaliteit Santrijn Oosterhout (8 december 2008) en het daaraan ten grondslag gelegen Ontwikkeldocument Santrijn komt tot uitvoering (30 juni 2008). Het Masterplan en de grondexploitatie zijn op 27 januari 2009 vastgesteld door de gemeenteraad. Op 13 juli 2010 is het Bestemmingsplan Santrijn door de raad vastgesteld. Dit, inmiddels onherroepelijke, bestemmingsplan maakt de realisatie van de in het Masterplan opgenomen ontwikkeling van een Huis voor Cultuur, woningbouw, detailhandel en parkeergarage mogelijk. In het Coalitieakkoord is onder programma 7, bouwen en wonen, het volgende opgenomen: De bouw van het Huis voor Cultuur en de herinrichting van het Santrijngebied leveren een belangrijke kwaliteitsimpuls voor het voorzieningenniveau van onze gemeente en voor de stedelijke kwaliteit van onze binnenstad. De coalitie is overtuigd van de wenselijkheid van deze ontwikkeling en is tegelijkertijd van mening dat met de realisatie pas kan worden begonnen als duidelijk is dat de financiering binnen het financieel kader past zoals de gemeenteraad dat begin 2009 heeft vastgesteld. Hierover komt begin 2011 duidelijkheid.. Deze besluitvorming heeft plaatsgevonden 21 december Het college heeft besloten De planvorming voor het Santrijngebied niet in de huidige omvang voort te zetten en alternatieven te onderzoeken zonder Huis voor Cultuur. Daarbij heeft het college opgemerkt dat dit besluit niet betekent dat een Huis voor Cultuur voor eens en altijd van de baan is. Naast de hiervoor genoemde stukken hebben ook de volgende documenten betrekking op het Santrijngebied: Actieplan Stadshart (16 december 2009); Cultuurnota Laat duizend bloemen bloeien (15 juli 2009); Coalitieakkoord ; Conceptinrichtingsplan (juni 2010, nog niet vastgesteld); Projectopdracht bezuiniging bibliotheek (25 januari 2011).

2 Op basis van de recente besluitvorming en de hiervoor genoemde documenten zijn de volgende doelstellingen en uitgangspunten geformuleerd voor de herontwikkeling van het Santrijngebied zonder de realisatie van een Huis voor Cultuur. Algemene doelstellingen: Versterken van de centrumfunctie van het Santrijngebied; Verbetering van de huidige structuur van Santrijn tot een hoogwaardig binnenstedelijk milieu; Herinrichting van de toegang tot het centrum tot een hoogwaardige representatieve entree; Herinrichting van Santrijn tot een gebied met een verblijfs- en ontmoetingsfunctie voor bewoners en bezoekers; Verbetering van de huisvesting van Theater de Bussel, bibliotheek Theek 5 en het Filmtheater de Bussel. Een eventuele uitbreiding van het culturele aanbod dient aantoonbaar te voldoen aan de vraag en een structureel positief effect op de exploitatie van de cultuurinstelling(en) te hebben. Deze doelstellingen geven aan wat met de herontwikkeling van het Santrijngebied bereikt moet worden, waaraan het eindresultaat moet voldoen. Daarnaast zijn uitgangspunten geformuleerd, dit zijn zaken die als basis moeten worden meegenomen bij het uitwerken van de alternatieven. Bij de uiteindelijke bepaling van het voorkeursalternatief wordt per alternatief aangegeven in hoeverre dit alternatief voldoet aan de geformuleerde doelstellingen en uitgangspunten. Voor het realiseren van deze doelstellingen worden de volgende uitgangspunten gehanteerd, onderverdeeld in de volgende categorieën: 1. stedenbouwkundige uitgangspunten; 2. uitgangspunten voor het openbaar gebied, verkeer, parkeren, groen en water; 3. uitgangspunten voor wonen; 4. uitgangspunten voor duurzaamheid; 5. uitgangspunten voor de culturele voorzieningen; 6. uitgangspunten voor detailhandel en horeca; 7. financiële uitgangspunten. 1. Stedenbouwkundige uitgangspunten. Het bestemmingsplan Santrijn is in principe leidend voor het opstellen van een geactualiseerd Masterplan. De huidige locatie van Theater De Bussel en Theek 5 heeft in dit bestemmingsplan echter geen culturele bestemming meer. Op basis van het overgangsrecht is het mogelijk om deze functies op deze locatie te handhaven. Op termijn moet de culturele bestemming in een actualisatie van het bestemmingsplan weer worden opgenomen. Verbeteren van de stedenbouwkundige structuur: Voorzien in een sterk stedenbouwkundig raamwerk voor bebouwing en openbare ruimte. Toevoegen van stedelijk wonen. Duidelijke herkenbaarheid van verschillende openbare ruimtes. Samenhang tussen de bebouwing en bijbehorende functies. Differentiatie en variatie in bebouwing. Herkenbaarheid door onderscheidende architectuur.

3 Toepassen en stimuleren van meervoudig ruimtegebruik. Verbeteren van de entree vanaf de Strijenstraat richting centrum: Representatieve entree voor het centrum en het Santrijngebied. Royaal profiel voor Torenstraat. Vanaf de rotonde zicht op de Basiliektoren. Oriëntatie van bebouwing op deze entree. Verbeteren van de groene ruimte richting het centrum: Het groen tot in het stadshart brengen door het creëren van een park dat verbinding legt met de omgeving rond de Basiliek. Verbeteren van waardevolle stedelijke ruimtes: Het creëren van (sociaal) veilige openbare verblijfsgebieden. Kwaliteit van de openbare ruimte is een grote meerwaarde voor de totale ontwikkeling. Openbare ruimte inzetten voor verblijf en ontmoeting door bewoners en bezoekers. Openbare ruimte in samenhang ontwerpen waarbij de verschillende ruimtes herkenbaar en duidelijk te onderscheiden zijn. Bebouwing inzetten als begeleiding van de pleinruimtes. Functies/bebouwing op de begane grond hebben een sterke relatie met de openbare ruimte. Het dominerende beeld van verharding en auto s terugbrengen en het parkeren zoveel mogelijk aan het straatbeeld onttrekken. 2. Uitgangspunten voor het openbaar gebied, verkeer, parkeren en groen. Algemeen: De kwaliteit van de openbare ruimte is een grote meerwaarde voor de totale ontwikkeling van het Santrijngebied. Het gebruik van duurzame materialen, verlichting en straatmeubilair, een zorgvuldige detaillering en een beheer volgens kwaliteitsniveau B zorgen voor een verzorgde openbare ruimte. De openbare ruimte dient als plaats voor verblijf en ontmoeting door bewoners en bezoekers. De openbare ruimte dient in samenhang te worden ontworpen waarbij de verschillende ruimtes herkenbaar en duidelijk te onderscheiden zijn. Kwaliteit van de openbare ruimte dient de woonkwaliteit te versterken. Aandacht voor het verkeer (fietsparkeren, laden en lossen, hulpdiensten en weekmarkt) De Leidraad Inrichting Openbare Ruimte (LIOR) is zoveel mogelijk leidend. Verkeerstructuur: Het realiseren van een heldere verkeerstructuur conform het bestemmingsplan. Centrale en representatieve ontsluiting van het Santrijngebied en het centrum via de Torenstraat. Een gebouwde openbare parkeervoorziening niet rechtstreeks op de Torenstraat en/of de Strijenstraat ontsluiten en voldoende afstand t.o.v. de rotonde Strijenstraat in acht nemen. De doorstroming van het verkeer op de Strijenstraat en de rotonde Strijenstraat-Torenstraat dient gewaarborgd te zijn.

4 Parkeren: Het is wenselijk het straatparkeren zo veel mogelijk onder te brengen in een gebouwde parkeervoorziening (ondergronds of bovengronds). Parkeerplaatsen die bij de herontwikkeling verloren gaan (ongeacht of dat openbare of privéparkeerplaatsen betreft), dienen 1 op 1 gecompenseerd te worden in het gebied in deze gebouwde parkeervoorziening. Het Torenplein en het Basiliekplein worden autovrij of minimaal autoluw. Het Waterlooplein dient als parkeerterrein gehandhaafd te worden (voor vergunninghouders). Het resterende straatparkeren dient zoveel mogelijk uit het zicht plaats te vinden. Uitbreiding aantal parkeerplaatsen dient gekoppeld te zijn aan uitbreiding / toevoeging functies aan het gebied. Hiervoor worden de volgende parkeernormen gehanteerd: wonen: afhankelijk van de prijsklasse, maximaal 1,7 ppl per woning inclusief 0,3 voor bezoekers, bij woningen dient minimaal 1 parkeerplaats op eigen terrein te worden gerealiseerd. (fim)theater: 0,4 ppl / zitplaats; bibliotheek: 1,2 ppl / 100 m2 bvo; winkels: 3,8 ppl / 100 m2 bvo. Een gebouwde openbare parkeervoorziening moet rendabel zijn, een eventueel onrendabele top moet vanuit het parkeerfonds kunnen worden gedekt. Parkeergelegenheid dient voor meerdere motieven te worden ingezet (meervoudig gebruik). Parkeren dient bij nieuwbouw (zo veel mogelijk) plaats te vinden op eigen terrein. Groen: Het groen tot in het stadshart brengen door het versterken en uitbreiden van het bestaande park tot de omgeving rond de Basiliek. Het Valkenplein wordt zo veel mogelijk onderdeel van het park. De vervallen parkeerruimte wordt elders in het plan gecompenseerd. Opwaardering van groen in het openbaar gebied. Sociale veiligheid belangrijk in ontwerp. Behoud van monumentale bomen. Bomencompensatie volgens de compensatierichtlijn. Beperken beheerkosten door beheerbewust te ontwerpen. Water: Bij herontwikkeling van het gebied moet zo veel mogelijk waterneutraal gebouwd worden. Hiermee wordt bedoeld dat het regenwater zo veel als mogelijk in het gebied moet blijven (bodeminfiltratie waar mogelijk). Van de bestaande bebouwing/verharding moet zo veel mogelijk regenwater afgekoppeld worden. Onderhoudsaspecten bepalen mede de te kiezen oplossingsrichtingen. Overschotten aan regenwater kunnen worden afgevoerd naar de regenwaterriolering in de Strijenstraat en Hoofseweg. Er moet gerekend worden met regenbui 10 voor de waterneutrale opgaaf en om water op straat te voorkomen. Een regenbui 100 moet aangehouden worden om inundatie (onder water zetten van een gebied) te voorkomen. Het vuilwaterriool hoeft niet te worden aangepast als gevolg van uitbreiding van het woningaantal.

5 3. Uitgangspunten voor wonen. Woningbouw in het gebied dient primair een volkshuisvestelijk doel. Daarnaast moet de woningbouw een stedenbouwkundige meerwaarde te hebben. Woningbouw dient niet alleen gerealiseerd te worden omwille van de financiële haalbaarheid. Functies/bebouwing op begane grond hebben een sterke relatie met de openbare ruimte Ontsluiting van de woning op straatniveau. Verscheidenheid in woningbouwprogramma. Wonen in combinatie met andere functies, bijvoorbeeld in combinatie met maatschappelijke functies, commerciële functies of bibliotheek. 4. Uitgangspunten voor duurzaamheid. Bij woningaantallen kleiner dan 200 streven naar het bouwen met een 10% verscherpte EPC ten opzichte van het bouwbesluit. Zo veel mogelijk zongericht verkavelen. Rekening houden met de principes van duurzaam bouwen. Door de gemeente te realiseren gebouwen dienen te worden gerealiseerd met een minimaal 20% verscherpte EPC. Bij deze nieuwe gebouwen dienen alle energiemaatregelen uitgevoerd te worden die binnen de levensduur kunnen worden terugverdiend. 5. Uitgangspunten voor de culturele voorzieningen. Theater De Bussel, de bibliotheek en zo mogelijk het Filmtheater blijven gehuisvest in het Santrijngebied. H19 zal niet in het Santrijngebied gehuisvest worden. Theater De Bussel zal gehuisvest blijven in het huidige gebouw. Het achterstallig onderhoud aan het gebouw de Bussel uitvoeren. Er zal een quick scan worden uitgevoerd om te bepalen welke theatertechnische aanpassingen noodzakelijk zijn. De uiterlijke verschijningsvorm van het gebouw De Bussel zal worden verbeterd ten behoeve van de opwaardering van het Santrijngebied. De aanpassingen moeten flexibel zijn, waardoor er kan worden ingespeeld op veranderingen in de toekomst. Er wordt gestreefd naar multifunctioneel ruimtegebruik. De ruimtebehoefte van de culturele voorzieningen dient objectief en zo mogelijk conform normeringen te worden bepaald. De bibliotheek dient te functioneren als een sterke centrale vestiging die voor alle burgers goed bereikbaar is. Om met de tijd mee te kunnen is er de wens van Theek 5 om een belevingsbibliotheek op te zetten overeenkomstig de landelijke ontwikkelingen van bibliotheken. De huidige huisvesting van de bibliotheek in Oosterhout biedt te weinig ruimte om aan de wensen die behoren bij deze nieuwe functie te voorzien. In de cultuurnota: Laat duizend bloemen bloeien staat het cultuurbeleid voor de periode Hierin is vastgesteld dat kunst in de openbare ruimte onderdeel van de opdracht voor stedelijke ontwikkelingen wordt. Deze wordt gefinancierd door in de berekeningen een percentage te reserveren voor kunst en door actief in te spelen op de bereidheid van veel particuliere ontwikkelaars ook in kunst te investeren.

6 6. Uitgangspunten voor detailhandel en horeca. Het evenwicht in de stad terugbrengen door het creëren van ruimte voor detailhandel in het Santrijngebied die groot genoeg is om te fungeren als publiekstrekker, gecombineerd met goede parkeervoorzieningen. Deze publiekstrekker dient te bestaan uit één (of twee) relatief grootschalige winkel(s) (dus geen kleine eenheden) met een formule die nog niet in Oosterhout aanwezig is. Uitbreiding hotel conform het bestemmingsplan Santrijn met ca. 550 m2 bvo (opgenomen als wro-zone wijzigingsgebied). 7. Financiële uitgangspunten. De beschikbare bestemmingsreserve voor het Santrijnproject handhaven tot op het moment dat op basis van het geactualiseerde Masterplan inzicht gegeven kan worden in de kosten en opbrengsten. Verwacht mag worden dat de herontwikkeling van het Santrijngebied op basis van een geactualiseerd Masterplan, dus zonder Huis voor Cultuur, substantieel minder zal kosten dan de beschikbare bestemmingsreserve.

Herontwikkeling Santrijngebied. De zes alternatieven. November 2011

Herontwikkeling Santrijngebied. De zes alternatieven. November 2011 Herontwikkeling Santrijngebied De zes alternatieven November 2011 Inhoudsopgave Inleiding 3 Alternatief 1 7 Alternatief 2 14 Alternatief 3 21 Alternatief 4 28 Alternatief 5 35 Alternatief 6 42 Samenvatting

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

Herijking Masterplan, Fase II. concept 2 augustus 2011

Herijking Masterplan, Fase II. concept 2 augustus 2011 Herijking Masterplan, Fase II concept 2 augustus 2011 Inleiding Het masterplan Schieveste zoals het tot nu toe is uitgewerkt, is minder geschikt voor het huisvesten van kleinere volumes. Het starten van

Nadere informatie

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid:

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid: NOTITIE Project Branding en Strandhotel Cadzand-Bad Onderdeel Verkeer: Bepalen aantal parkeerplaatsen en toets onderzoeken bestemmingsplan Code CTZ P01 N001 def Datum 23 april 2013 Achtergrond In Cadzand-Bad

Nadere informatie

Onderbouwing parkeerbalans (her)ontwikkeling Schalkstad

Onderbouwing parkeerbalans (her)ontwikkeling Schalkstad Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014 Ontwikkelkader woonboulevard Februari 2014 1 Aanleiding, doel en aanpak Historie Onderzoek BRO, 2009 In dit rapport is de (stedelijke) marktruimte voor woondetailhandel onderzocht. Conclusie is dat woondetailhandel

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid:

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid: NOTITIE Project Onderdeel Verkeer: Bepalen aantal parkeerplaatsen en toets onderzoeken bestemmingsplan Code N001 def Datum 21 maart 2012 Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer, uw brief ons kenmerk behandeld door Stefan van Bogget doorkiesnr. (040) 289 37 60 Geldrop 26 september 2007 onderwerp Verslag informatieavond integrale visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte bedrijventerreinen Oss Leidraad beoordelen van verzoeken en klachten van ondernemers

Kwaliteit openbare ruimte bedrijventerreinen Oss Leidraad beoordelen van verzoeken en klachten van ondernemers Kwaliteit openbare ruimte bedrijventerreinen Oss Leidraad beoordelen van verzoeken en klachten van ondernemers Gemeente Oss Afdeling Beheer Openbare Ruimte Definitief Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Herenstraat is een typisch perifeer centrummilieu ofwel aanloopgebied. Om ingespeeld te blijven op toekomstige

Nadere informatie

Naar een ondergrondse parkeervoorziening Tapijn? Scenario s ter discussie

Naar een ondergrondse parkeervoorziening Tapijn? Scenario s ter discussie Naar een ondergrondse parkeervoorziening Tapijn? Scenario s ter discussie Waarom nu? Raadsbesluit in september is noodzakelijk, omdat anders 1 van de 3 scenario s niet meer volledig mogelijk is. Immers:

Nadere informatie

Herontwikkelingsmogelijkheden. Veldheim Stenia

Herontwikkelingsmogelijkheden. Veldheim Stenia Herontwikkelingsmogelijkheden Veldheim Stenia Behorend bij collegebesluit van 20 maart 2018 1 1. Inleiding Aan de Utrechtseweg liggen drie percelen die eigendom waren van Veldheim Stenia. Het gaat om de

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie TORENSTRAAT 7A OOSTERHOUT

Vrijblijvende informatie TORENSTRAAT 7A OOSTERHOUT Vrijblijvende informatie TORENSTRAAT 7A OOSTERHOUT VRIJBLIJVENDE INFORMATIE TORENSTRAAT 7A OOSTERHOUT Algemeen : Centraal in de Benelux, midden in het hart van Brabant ligt Oosterhout. Oosterhout is

Nadere informatie

2.2 Provinciaal beleid

2.2 Provinciaal beleid Bijlage behorend bij het raadsvoorstel en -besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Hoek Markt- Veestraat (wijzigingen tekst toelichting zijn cursief weergegeven). 2.2 Provinciaal beleid

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4

Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4 Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4 3 Beleid Betaalt de gebruiker? Beleid Clearing House zorgt voor eenvoudiger parkeren Ontwerp Quick scan biedt inzicht Operationeel Betrouwbare rapportages voor groeiend Almere

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008 Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht December 2008 Inhoudsopgave Inleiding Stedenbouwkundig plan Verkeer en parkeren Architectuur Erfafscheidingen Groen en spelen December 2008-02

Nadere informatie

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem Gemeente Kaag en Braassem SPARK Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T. 070 3177005 F. 070 3178066 www.spark-parkeren.nl 24 februari 2010 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Situatiebeschrijving...

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing parkeernormen bestemmingsplan Stadscentrum 2008-2009

Beleidsregels ontheffing parkeernormen bestemmingsplan Stadscentrum 2008-2009 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen; gelet op de Wet ruimtelijke ordening, de Algemene wet bestuursrecht en het bestemmingsplan Stadscentrum 2008; overwegende dat de raad

Nadere informatie

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Welkom! Wijkpost Rokkeveen Opzet van de avond Inleiding Stand van zaken, Variantenstudie - Deelgebied A: Agaat - Deelgebied B: Zenobiagang - Deelgebied

Nadere informatie

Locatie Turkse Moskee Ede

Locatie Turkse Moskee Ede Behoort bij V.R. 2012/102 Afwegingsnotitie Locatie Turkse Moskee Ede Oktober 2012 blz. 1 1. Aanleiding In november 2010 heeft De Turkse Moskee Ede (initiatiefnemer) bij de gemeente een verzoek ingediend

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Stand van zaken huisvesting Vrijdag A. van der Molen De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 0650255191 2 7123239 - Geachte heer, mevrouw, Bij de besluitvorming over de fusie van Kunstencentrum

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

NOTA KOSTENVERHAAL OP BASIS VAN DE STRUCTUURVISIE NEDERWEERT

NOTA KOSTENVERHAAL OP BASIS VAN DE STRUCTUURVISIE NEDERWEERT NOTA KOSTENVERHAAL OP BASIS VAN DE STRUCTUURVISIE NEDERWEERT Nota kostenverhaal op basis van de structuurvisie Nederweert. 2 NOTA KOSTENVERHAAL OP BASIS VAN DE STRUCTUURVISIE NEDERWEERT Datum: november

Nadere informatie

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief in opdracht van en Nota van Goudse Poort Samenvatting Definitief Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten Geeresteinselaan 57 Postbus 57 3930 EB Woudenberg Telefoon (033) 286 82 11 Fax (033) 286 82 00

Nadere informatie

Nota parkeernormen en parkeervoorzieningen. gemeente. Alphen aan den Rijn

Nota parkeernormen en parkeervoorzieningen. gemeente. Alphen aan den Rijn Nota parkeernormen en parkeervoorzieningen 2014 gemeente Alphen aan den Rijn 1 Inhoud Nut en noodzaak-... 3 1. Inleiding.... 3 2. Uitgangspunten.... 3 3. Aanleiding... 4 A. Parkeervoorzieningen auto...

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Jeroen van Spijk. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Jeroen van Spijk. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden

Nadere informatie

LAAKHAVEN WEST. stedenbouwkundig model beeld kwaliteitsplan. Gemeente D en H aag

LAAKHAVEN WEST. stedenbouwkundig model beeld kwaliteitsplan. Gemeente D en H aag LAAKHAVEN WEST stedenbouwkundig model beeld kwaliteitsplan dienst stedelijke ontwikkeling ism Group for Architecture oktober 1999 Gemeente D en H aag i Het bedrijventerrein Laakhaven is in het begin

Nadere informatie

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA INHOUDSOPGAVE Parkeernormen 3 Uitgangspunten 3 Parkeernorm woningen 3 Rekenfactoren parkeren op eigen terrein 5 Parkeernormen overige voorzieningen 6 Dubbelgebruik

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. Uitwerkingsplan Veerstraat

ZIENSWIJZENNOTA. Uitwerkingsplan Veerstraat ZIENSWIJZENNOTA Uitwerkingsplan Veerstraat Gemeente Hilversum, Dienst Stad Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Team Bestemmingsplannen & Monumenten December 2010 Pagina 2 van 17 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Bespreekpunten deze avond: stand van zaken (wat hebben we tot nu toe laten zien) proces: stedenbouwkundig plan bestemmingsplan bouwplannen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 LIGGING 1. 1 21. IMPRESSIE HUIDIGE SITUATIE ZONERING HUIDIGE FUNCTIES 1. 3 AMBITIE EN UITDAGING DYNAMISCHE EN LEVENDIGE BUURT DIVERSITEIT IN WONINGTYPEN

Nadere informatie

Verkeer en vervoer 1 RAADSINFORMATIE inzake beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten

Verkeer en vervoer 1 RAADSINFORMATIE inzake beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spui boulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum Begrotingsprogramma Bijlage(n)

Nadere informatie

Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden

Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden PLAnUItLeG Het PLeIn Het centraal in Leiden-Noord gelegen winkelcentrum Kooiplein wordt uitgebreid tot ca. 7.000 m 2. Het nieuwe winkelcentrum Kooiplein

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer Programmafiche Arnhem Sleutelproject Zuidelijke binnenstad

Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer Programmafiche Arnhem Sleutelproject Zuidelijke binnenstad Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2013-001827 Programmafiche Arnhem Sleutelproject Zuidelijke binnenstad Arnhem Sleutelproject: Zuidelijke binnenstad (najaar 2014) Doel(en) Versterking van de binnenstad

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

MEMO BERICHT. aan: CommissieRuimte. van: Burgemeesteren Wethouders. datum: 29maart2017. onderwerp: Ophefenparkeerplaatsen Waalkade

MEMO BERICHT. aan: CommissieRuimte. van: Burgemeesteren Wethouders. datum: 29maart2017. onderwerp: Ophefenparkeerplaatsen Waalkade GemeenteTiel Achterweg2,4001MVTiel Postbus6325,4000HHTiel Telefoon: (0344)637111 Telefax: (0344)637299 Doorkiesnummer:(0344)637403 MEMO BERICHT aan: van: datum: CommissieRuimte Burgemeesteren Wethouders

Nadere informatie

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren Ontwikkelingskader t Kraaiennest Oosthuizen Faciliteren en Regisseren 1 Doelstelling De richtlijnen zijn erop gericht om met initiatieven tot herbestemming en herontwikkeling enerzijds aan te sluiten op

Nadere informatie

Informatienota. Onderwerp Afdoening Motie 50: maak van een groen Emmaplein een sluitende businesscase

Informatienota. Onderwerp Afdoening Motie 50: maak van een groen Emmaplein een sluitende businesscase Informatienota Onderwerp Afdoening Motie 50: maak van een groen Emmaplein een sluitende businesscase Nummer 2018/64875 Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Ontwerp stedenbouwkundig plan discotheek N57 Hellevoetsluis 22 november 2010

Ontwerp stedenbouwkundig plan discotheek N57 Hellevoetsluis 22 november 2010 Ontwerp stedenbouwkundig plan discotheek N57 Hellevoetsluis 22 november 2010 Inhoud - Uitgangspunten - Het landschappelijk model - Ontwerp openbare ruimte - Ontwerp gebouw - Planexploitatie 2 Situatie

Nadere informatie

10 Principes 29 september 2015

10 Principes 29 september 2015 10 Principes 29 september 2015 Ligging Karakteristiek Optelsom van de eenheid 0. INTRO Tien principes voor goede inpassing van de koepel in Haarlem 1. vastmaken aan de stad 2. typologie van de compositie

Nadere informatie

Contactpersoon: mevr. S. Jansma Ons kenmerk: Bij Afdeling/Team: Regie & Ontwikkeling Zaaknummer: Cbb

Contactpersoon: mevr. S. Jansma Ons kenmerk: Bij Afdeling/Team: Regie & Ontwikkeling Zaaknummer: Cbb Contactpersoon: mevr. S. Jansma Ons kenmerk: Bij19-278 Afdeling/Team: Regie & Ontwikkeling Zaaknummer: Cbb190113 E-mail: post@heerhugowaard.nl RAADSINFORMATIEBRIEF Aan de Gemeenteraad van Heerhugowaard

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug Masterplan t Bouwhuis Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug 1. landgoederen Zorgterrein t Bouwhuis

Nadere informatie

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Opinienota Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2019/401758 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling PCM Auteur Dieben, G.C. Telefoonnummer

Nadere informatie

A. Het Stadshart en haar omgeving

A. Het Stadshart en haar omgeving A. Het Stadshart en haar omgeving Welke sfeer willen we in het Stadshart? Welke kwaliteit streven we na? Hoe kan het Stadshart goed worden ontsloten? Hoe sluit het winkelgebied aan op haar omgeving? Deelprocessen

Nadere informatie

Ladder voor duurzame verstedelijking

Ladder voor duurzame verstedelijking Ladder voor duurzame verstedelijking Klik om de modelstijlen te bewerken Tweede niveau Derde niveau Vierde niveau Vijfde niveau Ladder voor duurzame verstedelijking 1. Waar komt het vandaan? 2. Wat is

Nadere informatie

1. gebiedsidentiteit

1. gebiedsidentiteit M E M O Aan Van : klankbordgroep HKA / St. Marten : Portaal Aantal pagina s : 3 Datum : 14 oktober 2008 Betreft : reactie op advies d.d. 15 september 2008 Status : ter informatie Portaal stelt een definitief

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer o3.r6os.oox Inboeknummer oasoo4y48 C!assificatienummer x.sxs.ax Dossiernummer 340.403 20 september 2003 Raads inforrnatiebrief Betreft ontwikkeling Stationslocatie Zuid-Oost,

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie

Nota parkeernormen Gemeente Meppel

Nota parkeernormen Gemeente Meppel Nota parkeernormen Gemeente Meppel 1 Nota parkeernormen Gemeente Meppel 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1. Aanleiding... 4 1.2. Achtergronden... 4 2. Juridisch kader... 4 2.1. Juridsch... 4 2.2. Parkeerbeleid...

Nadere informatie

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp RAADSVOORSTEL Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp Voorgesteld raadsbesluit: Vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor de locatie Eurowerft

Nadere informatie

Nota parkeernormen Winterswijk

Nota parkeernormen Winterswijk Afdeling OPR team Civiel en Verkeer Mei 2013 1 1. Inleiding. Het parkeerbeleid in Winterswijk is onderdeel van het verkeer- en vervoersbeleid, zoals vastgelegd in het Verkeersstructuurplan (VSP 2010) en

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit:

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit: Raadsstuk Onderwerp Vaststellen SPvE ten behoeve van verkoop en ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2016/500469 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige beheerstaken Afdeling GOB

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking

Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking Augustus 2011 Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma 1. Inleiding Diverse woningbouwlocaties uit het Masterplan Herstructurering

Nadere informatie

Het centrum vernieuwd Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad. Definitief, raadsbesluit 17 januari 2005

Het centrum vernieuwd Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad. Definitief, raadsbesluit 17 januari 2005 Het centrum vernieuwd Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad Definitief, raadsbesluit 17 januari 2005 2 referentiebeelden 0 3 6 9 12 Inhoudsopgave Voorwoord De visie 2 5 Openbare ruimte & leefbaarheid

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

Az. 0(4 zoto. immilm. immumr mow. Gerneente Zeist. T.a.v de gemeenteraad. Herontwikkeling percelen Veldheim Stenia. Geachte eden van de raad,

Az. 0(4 zoto. immilm. immumr mow. Gerneente Zeist. T.a.v de gemeenteraad. Herontwikkeling percelen Veldheim Stenia. Geachte eden van de raad, Publiekshal. Het Rond 1, Zeist www.zeist.n1 wvvw.twitttercom/gemeentezeist immimmir immilm. immumr mow _ago Postbus 513, 3700 AM, Zeist Telefoon 14 030. zeist@zeist.n1 www.facebook.com/gemeentezeist Gerneente

Nadere informatie

Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. Mí30í00 PvdA Eén in plaats van twee garages

Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. Mí30í00 PvdA Eén in plaats van twee garages Raadsvergadering 28 november 20í3 Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. I rto Ondenrerp indiener M130í00 D66 Bomen Mí30100 D66 Geïntegreerde nadeelcompensatieregeling

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

VERKEER. Legenda. parkeergarage. ontsluiting parkeergarage. ontsluiting ondergronds. entree parkeergarages (indicatief) bevoorrading.

VERKEER. Legenda. parkeergarage. ontsluiting parkeergarage. ontsluiting ondergronds. entree parkeergarages (indicatief) bevoorrading. Legenda parkeergarage ontsluiting parkeergarage ontsluiting ondergronds entree parkeergarages (indicatief) bevoorrading 30 km zone fietsenstalling (indicatief) VERKEER Verkeersstructuur Voor de bereikbaarheid

Nadere informatie

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli Toepassing ASVV2012

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli Toepassing ASVV2012 Nota Parkeernormen Toepassing ASVV2012 Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli 2013 Nota Parkeernormen Gemeente Bodegraven Reeuwijk 2013 1 Inhoud 1. Parkeernormen en parkeereis... 3 2. Parkeernormen

Nadere informatie

Anders omgaan met Parkeernormen

Anders omgaan met Parkeernormen Anders omgaan met Parkeernormen Rob Tiemersma - gemeente Utrecht Parkeervak 21 april 2015 8-5-2006 1 1. Utrecht Aatrekkelijk en Bereikbaar 2 Utrecht groeit als kool Verdeling jaarlijkse bevolkingsgroei

Nadere informatie

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN Om een levendig gebied te creëren wordt als programma ingezet op een mix van wonen, werken en voorzieningen. Door deze functies op de begane grond te mengen ontstaat zowel

Nadere informatie

Lutmastraat 175 Amsterdam

Lutmastraat 175 Amsterdam allard architecture bv Lutmastraat 175 Amsterdam SO bestemmingsplan scan 25.02.2014 bestaande situatie foto s Lutmastraat 175 voorgevel Lutmastraat 175 2 allard architecture bv bestaande situatie page

Nadere informatie

WDO. Bestuurlijke overeenkomst Westelijke Dordtse Oever. Rijk, Provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Dordrecht 20 april 2009

WDO. Bestuurlijke overeenkomst Westelijke Dordtse Oever. Rijk, Provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Dordrecht 20 april 2009 WDO Bestuurlijke overeenkomst Westelijke Dordtse Oever Rijk, Provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Dordrecht 20 april 2009 Opvang Bovenregionale vraag HW: Ridderster Westelijke Dordtse

Nadere informatie

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit 82 Uitwerkingsplan wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit Den Helder Stadshart 83 N 3.6.STADSHART WONEN / IN CONTRAST MET DE RUIGHEID VAN DE ZEE EN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN IS HET STADSHART

Nadere informatie

11. Parkeernormen De bouwverordening en parkeernormen Parkeernormen en aanwezigheidspercentages

11. Parkeernormen De bouwverordening en parkeernormen Parkeernormen en aanwezigheidspercentages 11. Parkeernormen 11.1 De bouwverordening en parkeernormen De gemeente Vught stelt eisen aan de aanleg van parkeervoorzieningen bij het aanvragen van een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning).

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

INLEIDING Toen de directie van het Nationaal Historisch Museum (NHM) in september 2008 werd benoemd kreeg zij de opdracht van de Raad van Toezicht zo snel mogelijk een besluit voor te bereiden ten aanzien

Nadere informatie

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Een terugblik In 2012 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Middenwaard vastgesteld. De Ontwikkelvisie geeft richting aan

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 1SS Inboeknummer OOP003056 Beslisdatum B%W 1 september 2000 Dossiernummer 036.404 Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van

Nadere informatie

Kavelpaspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2

Kavelpaspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2 paspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2 4 5 Bebouwing Maximaal totaal bruto vloeroppervlak 4.000 m2 volgens NEN 2580. Ondergrondse ruimten worden niet meegerekend bij de bepaling

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007

Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007 Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007 Vastgesteld B&W: 19 juni 2007 en Raad: 30 oktober 2007 Inleiding Aanleiding Op 25 oktober 2005 heeft de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Harinxmaland Fase 1 E

Beeldkwaliteitsplan Harinxmaland Fase 1 E Beeldkwaliteitsplan Harinxmaland Fase 1 E Beeldkwaliteitsplan Fase 1 E Harinxmaland Vastgesteld door de gemeenteraad op Inhoud 1. Inleiding... 4 1.1 Achtergrond... 4 1.2 Plangebied... 5 2. Uitgangspunten...

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Toelichting Vastgesteld paraplubestemmingsplan Parkeernormen auto en fiets NL.IMRO.0342.PPSOE0002-0301 18 september 2014

Toelichting Vastgesteld paraplubestemmingsplan Parkeernormen auto en fiets NL.IMRO.0342.PPSOE0002-0301 18 september 2014 Toelichting Vastgesteld paraplubestemmingsplan Parkeernormen auto en fiets NL.IMRO.0342.PPSOE0002-0301 18 september 2014 september 2014) 1 september 2014) 2 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING... 5 1.1

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Van gemeentehuis naar gemeenschapshuis toelichting proces & aan te leveren stukken septembercyclus. Datum: 11-6-2015 Kenmerk: 0525lspr010a

Van gemeentehuis naar gemeenschapshuis toelichting proces & aan te leveren stukken septembercyclus. Datum: 11-6-2015 Kenmerk: 0525lspr010a Van gemeentehuis naar gemeenschapshuis toelichting proces & aan te leveren stukken septembercyclus Datum: 11-6-2015 Kenmerk: 0525lspr010a Coalitieakkoord Het gemeentehuis wordt duurzamer, energiezuiniger

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

PARKEERBALANS Haarlem Schalkstad na (her)ontwikkeling

PARKEERBALANS Haarlem Schalkstad na (her)ontwikkeling PARKEERBALANS Haarlem Schalkstad na (her)ontwikkeling Den Haag, 28 april 2014 Auteurs: Peter Kerklaan/Roger Kersten/Machiel Broeren Status: Definitief Kenmerk: RK/MB/60-140114 Balans Schalkstad.docx Inhoudsopgave

Nadere informatie

1,7 parkeerplaats per 100 m 2 b.v.o.

1,7 parkeerplaats per 100 m 2 b.v.o. BESTEMMINGSPLAN NOORDERHAVEN PARKEERNORMEN In tabel 1 is per functie een parkeernorm opgenomen. De parkeernormen zijn gebaseerd op de landelijke parkeerkencijfers die door het kenniscentrum CROW uit (literatuur)onderzoek

Nadere informatie