Citymarketingbeleid Emmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016"

Transcriptie

1 Citymarketingbeleid Emmen emmen Maakt Meer Mogelijk

2

3 Inleiding Emmen is een gemeente met bijna inwoners, en is daarmee de tweede gemeente in Noord-Nederland. Emmen is met name bekend om het Dierenpark Emmen. Maar inwoners en bedrijven in Emmen weten dat dit gebied meer te bieden heeft. De gemeente beseft dat het imago van Emmen buiten de regio niet altijd strookt met de werkelijke situatie (de identiteit). Vandaar dat de gemeente in 2011 heeft gewerkt aan een sterk fundament voor de citymarketing van Emmen in de komende jaren. Met citymarketing willen we een eenduidig, compleet en eerlijk beeld geven van wat Emmen inwoners, bedrijven en bezoekers te bieden heeft. Dit beeld moet samenhangen met onze identiteit: een energieke gemeente van aanpakken en doen. We streven er naar dat alle inwoners, bedrijven en andere direct betrokkenen bij Emmen dit beeld willen uitdragen. Deze brochure geeft meer informatie over het fundament en de strategie van de gemeente Emmen op het gebied van citymarketing.

4 De keuzes Als je geen keuze maakt, dan kunnen mensen ook niet voor je kiezen Hieronder staat weergegeven welke keuzes de gemeente heeft gemaakt: We willen met één gezicht naar buiten toe We hebben een uniek en prachtig veenlandschap, maar ook het grootste industrieterrein van Noord- Nederland. We hebben een mooi dierenpark, maar ook een populair winkelcentrum, met zo n 9 miljoen bezoekers per jaar. De verschillende unieke eigenschappen van Emmen vormen samen het gezicht van Emmen. We positioneren Emmen als: een energieke gemeente, van aanpakken en doen! Dit moet in tekst en beeld worden verbeeld, zodat er één gezicht naar buiten toe ontstaat. Emmen is van ons allemaal Inwoners en bedrijven die in Emmen wonen, weten wat Emmen te bieden heeft. Zij zijn er trots op om in deze gemeente te wonen en te werken. Samen zijn we verantwoordelijk voor het imago van Emmen. Samenwerking is dan ook de sleutel voor succesvolle citymarketing. Collectieve trots Ja, we zijn trots op Emmen. Maar dat is nog wel vaak stille trots. En toch, wanneer we de mogelijkheid hebben om Emmen aan de buitenwereld te laten zien, zoals bij de Vuelta in 2009, dan haken we massaal aan. Citymarketing is bedoeld om deze collectieve trots vaker te beleven.

5 emmen Maakt Meer Mogelijk In 2004 is de slogan emmen Maakt Meer Mogelijk geïntroduceerd. Deze slogan blijft bestaan, en zal in de toekomst fungeren als het label van citymarketing Emmen. In elke citymarketinguiting zal deze slogan dan ook zichtbaar zijn. Vooral warm, maar ook koud Bij warme citymarketing richten wij ons op inwoners en bedrijven in Emmen. Zij moeten Emmen een warm hart toedragen en dit willen uitdragen. Bij koude citymarketing worden (massamediale) communicatiemiddelen ingezet om mensen buiten de regio te verleiden naar Emmen te komen. Wij richten ons met name op warme citymarketing. Wanneer we koude citymarketing inzetten, is dit altijd zoveel mogelijk in samenwerking met andere partijen. Citymarketing ondersteunt de gemeentelijke doelen In de collegebrief staat: We willen een gemeente waar het aangenaam wonen is, een gemeente die economisch vitaal is en werk biedt aan wie dat zoekt. Citymarketing ondersteunt de doelen van de gemeente. Er wordt dan ook zoveel mogelijk samenwerking gezocht met de beleidsterreinen van de gemeentelijke organisatie. Onderzoeken, evalueren, bijstellen Bij de uitvoering van citymarketing hebben we te maken met uiteenlopende actoren en factoren, waardoor het kan zijn dat de strategie op een bepaald moment op punten moet worden bijgesteld. Vandaar dat onderzoek, evaluatie en bijstellen een continu proces moet zijn, om ervoor te zorgen dat de doelen van citymarketing kunnen worden gehaald. Wonen, werken en vrije tijd We kiezen voor drie domeinen; wonen, werken en vrije tijd, waarbij we voor elk domein kiezen voor een bepaalde strategie, doelgroep, doelstelling en boodschap.

6 Werken in Emmen Het eerste domein binnen citymarketing Emmen is het domein Werken. Hieronder wordt aandacht besteed aan USP s, doelgroepen, doelen en strategie. Unique Selling Points (USP) De ligging aan de A37 op de grens van Duitsland, gecombineerd met de ondernemersruimte (letterlijk en figuurlijk), maakt Emmen interessant voor de industrie, transport en logistiek. De centrumontwikkeling, de vaarroute Erica Ter Apel en andere ontwikkelingen in de recreatie en leisure, zorgen voor de nodige kansen voor bedrijven die in deze sectoren werkzaam zijn. Door de vergrijzing zal de behoefte aan goede zorginstellingen en daarmee verwante gebieden (domotica, persoonlijke dienstverlening, e.d.) toenemen. Doelgroepen Jonge gezinnen (zie domein Wonen) Internationaal georiënteerde bedrijven in de industrieel logistieke sector Bedrijven in de sectoren recreatie en leisure De zorgsector Doelen Hieronder geven we de doelen weer per doelgroep, met uitzondering van de doelgroep jonge gezinnen. Deze zijn bij het domein Wonen al genoemd. 1 Bedrijven in Emmen zijn positief over Emmen. Zij zien Emmen als een ondernemersvriendelijke gemeente en dragen dit ook uit. 2 Bedrijven die gevestigd zijn in Noord-Nederland weten dat er in Emmen kansen liggen voor de sectoren transport, industrie, logistiek, recreatie/leisure en de zorg. 3 Bedrijven in de industrieel logistieke sector buiten Noord-Nederland zien Emmen als een belangrijk tussenstation tussen Rotterdam en Hamburg/Scandinavië. 4 Investeerders weten dat Emmen een gemeente is, waar kansen liggen op het gebied van transport, industrie, logistiek, recreatie/ leisure en zorg. 5 Onderwijsinstellingen in Emmen en omgeving weten welke kansen er zijn op de arbeidsmarkt en spelen hier in hun onderwijsprogramma op in door middel van nauwe samenwerking met bedrijfsleven en overheid. Strategie Hieronder wordt per doel de strategie benoemd: Doel 1: Samen met ondernemers en onderwijsinstellingen in Emmen worden de volgende zaken opgepakt: Volledige en actuele digitale informatie op Leesbare en actuele schriftelijke informatievoorziening in de vorm van flyers, brochures, in te zetten bij onder andere het Ondernemersplein Emmen Presentatiemateriaal voor beurs of informatiemarkt Laagdrempelige informatiebijeenkomsten en evenementen voor bedrijven in Emmen Daarnaast is het van belang dat de gemeente zich blijft inzetten om een ondernemersvriendelijke gemeente te blijven. Ook aan de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt moet aandacht worden besteed.

7 Doel 2: het college draagt buiten Emmen uit dat de gemeente kansen biedt voor de genoemde sectoren. Regionale en landelijke massamedia, evenementen en presentatie op beurzen moeten het beeld van Werken in Emmen positief gaan beïnvloeden. Doel 3: In samenwerking met andere gemeenten aan de A37, Drenthe presenteren op beurzen waar de industrieel, logistieke sector vertegenwoordigd is Via netwerkcontacten en huidige bedrijven, potentials uitnodigen voor een Dagje Emmen. Hiermee is inmiddels ervaring opgedaan door EZ en de resultaten zijn positief. Via landelijke en internationale media Emmen neerzetten als belangrijke schakel tussen Rotterdam en Hamburg. Doel 4: Naast dat wij bedrijven naar Emmen willen trekken, willen we ook graag dat organisaties, overheden en bedrijven investeren in deze gemeente. Middels lobby willen wij investeerders geïnteresseerd maken in de kansen die wij hier te bieden hebben. De (marketing)communicatie van Emmen moet aansluiten bij de lobbymomenten van Emmen/ Noord-Nederland. Doel 5: Wij willen de contacten met onderwijsinstellingen op alle niveaus aanhalen om gezamenlijk met het bedrijfsleven te zoeken naar samenwerkingsverbanden om de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te verbeteren.

8 Wonen in Emmen Het tweede domein binnen citymarketing Emmen is het domein Wonen. Hieronder wordt aandacht besteed aan USP s, doelgroepen, doelen en strategie. Unique Selling Points (USP) Emmen heeft veel woningen middenin of direct grenzend aan natuurgebieden (water, bos, veen, platteland) Vanwege het relatief groot aantal inwoners zijn er veel voorzieningen dichtbij huis Emmen heeft het aantal inwoners van een grote stad, maar de dorpse mentaliteit overheerst Emmen heeft het grootste bedrijventerrein van Noord-Nederland en is een belangrijke toeristische trekpleister. Daardoor is er relatief veel werk in dit gebied. Doelgroepen Huidige bewoners van Emmen Jonge gezinnen buiten Emmen Doelen De volgende zaken moeten in een periode van vier jaar zijn verbeterd: 1 Huidige bewoners zijn trots op Emmen. 2 Huidige bewoners weten waar zij de informatie kunnen krijgen over woningen in Emmen, op het moment dat zij op zoek gaan naar een andere woonomgeving/woonmilieu. 3 Jonge gezinnen buiten Emmen hebben een positief beeld van Emmen als mogelijke woonomgeving. Strategie Hieronder wordt per doel de strategie benoemd: Doel 1: De eigen bewoners zijn de beste ambassadeurs van de gemeente. Vandaar dat er een digitaal ambassadeursplatform wordt opgericht, waar bewoners informatie over evenementen en activiteiten kunnen vinden én plaatsen, zodat zij hun vrienden, familie en kennissen kunnen uitnodigen. Doel 2: Samen met woonaanbieders in Emmen worden de volgende zaken opgepakt: Volledige en actuele digitale informatie op Leesbare en actuele schriftelijke informatievoorziening in de vorm van flyers, brochures en kavelboekjes, tot en met een kavelmap voor nieuwbouwtrajecten. Presentatiemateriaal voor lokale of regionale beurzen of informatiemarkten Laagdrempelige informatiebijeenkomsten en evenementen voor bewoners van Emmen Doel 3: Onderzoek wijst uit dat circa 34% van de jonge gezinnen in het westen van het land graag zouden willen verhuizen naar een plek met meer ruimte, meer vrijheid en meer natuur. De ervaringen uit het weekend Proefleven van Marketing Drenthe (waar Emmen intensief aan heeft meegewerkt) wijzen uit dat jonge gezinnen zich hier graag willen vestigen, mits zij een baan kunnen krijgen in dit gebied. Aan de andere kant hebben bedrijven en organisaties in Drenthe soms moeite met het invullen van vacatures voor hoger opgeleiden. Het betreft hier vaak specifieke vakgebieden, in onder meer de zorgsector en de industriële sector. Er liggen voor Emmen dus kansen om de vraag naar hoger opgeleiden te koppelen aan de vraag van jonge gezinnen uit het westen naar meer rust en ruimte. In samenwerking met Marketing Drenthe en andere regionale partijen wordt Drenthe als woonen werkprovincie op de kaart gezet bij gezinnen die op zoek zijn naar rust en ruimte. Emmen profileert zich hierbij als plaats waar alle voorzieningen dichtbij huis zijn.

9 Vrije tijd in Emmen Het derde domein binnen citymarketing Emmen is het domein Vrije tijd. Hieronder wordt aandacht besteed aan USP s, doelgroepen, doelen en strategie. Unique Selling Points (USP) Dierenpark Emmen Attractieparken voor families en kinderen (Plopsaland, Veenpark, Hunebedcentrum, Boomkroonpad) Internationaal Natuurpark Veenland Diversiteit winkelcentrum Emmen Unieke Emmense evenementen (Vlindermarkt, Gouden Pijl, Alles Kids in Drenthe) De combinatie tussen recreatie, natuurgebieden en winkelaanbod zorgt voor een afwisselend dagje uit of vraagt om een verblijf van meerdere dagen. Doelgroepen Jonge gezinnen met kleine kinderen (tot 10 jaar) uit Drenthe, Noord-Nederland, Nederland en Duitsland Families en koppels uit Drenthe, Noord- Nederland, Nederland en Duitsland. Voor mensen die hun vrije tijd het liefst in de natuur doorbrengen is deze gemeente interessant. Alle voorzieningen zijn dichtbij, maar toch is de natuur vaak letterlijk om de hoek. Doelen 1 Potentiële bezoekers in Nederland en Duitsland weten wat Emmen en omgeving hen te bieden heeft en staan positief tegenover een bezoek aan Emmen. 2 Bewoners in Noord-Nederland weten dat Emmen een divers winkelaanbod heeft en staan positief tegenover een dagje winkelen in Emmen 3 Bewoners van Emmen weten wat Emmen te bieden heeft aan vrije tijdsbesteding en dragen dit uit. Strategie Hieronder wordt per doel de strategie benoemd: Doel 1: Samen met de recreatieve sector worden de volgende zaken opgepakt: informatievoorziening op straat (informatieborden, Tourist Info Punt, e.d.) informatievoorziening online inzet regionale en landelijke massamedia en online marketing/social media, bij voorkeur en indien mogelijk in samenwerking met Marketing Drenthe. presentatiemateriaal voor beurzen, bijeenkomsten, bij voorkeur en indien mogelijk in samenwerking met Marketing Drenthe Doel 2: Via regionale massamedia en online marketing/ social media het winkelcentrum in Emmen promoten. Doel 3: In samenwerking met lokale partners de bewoners actief informeren over de mogelijkheden van vrijetijdsbesteding in Emmen: ondersteuning bij het realiseren van een cultureel en recreatief magazine voor Emmen via het ambassadeursplatform cross-selling/ korting aanbieden voor evenementen en activiteiten in Emmen online en offline informatiemateriaal zijn up to date en verbonden met elkaar.

10 Stichting Emmen Marketing Bedrijven, bewoners en bezoekers hebben een fundament nodig om op te kunnen bouwen. Dit fundament zal gevonden worden in een Stichting Emmen Marketing. Deze stichting is verantwoordelijk voor: Het aantrekken en beheren van een netwerk van mensen die Emmen een warm hart toedragen (ambassadeurs van Emmen) Het (deels) beheren van een digitaal ambassadeursplatform ten behoeve van warme citymarketing Het maken van een jaarplan en marketingkalender met concrete doelstellingen en acties. Het opzetten van een proces van meten, evalueren en bijsturen, met als doel citymarketing accountable te maken. Ondersteuning bij de bewaking van beelden, boodschappen en vormentaal, die als basis dient voor de (marketing)communicatie voor de komende jaren. Aan de slag Het citymarketingbeleid is eind december 2011 vastgesteld in de raad. Begin 2012 wordt de stichting citymarketing opgericht. Deze stichting gaat bepalen welke activiteiten moeten worden uitgevoerd om de bovengenoemde doelen te kunnen realiseren. Om citymarketing in Emmen tot een succes te maken gaan ondernemers, bewoners, de nieuwe Stichting Emmen Marketing en de gemeente nauw samenwerken. Samen maken we meer mogelijk; emmen Maakt Meer Mogelijk.

11

12 44604 Dit is een uitgave van gemeente Emmen Postbus RA Emmen t i

RIS.4679. Plan van aanpak Citymarketing Emmen

RIS.4679. Plan van aanpak Citymarketing Emmen RIS.4679 Plan van aanpak Citymarketing Emmen Auteur: Eline Faber Datum: november 2010 1 Inleiding Citymarketing is in gemeenten in Nederland sterk in ontwikkeling. Menig gemeente heeft een citymarketeer,

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Enkele succesvolle voorbeelden

Enkele succesvolle voorbeelden Enkele succesvolle voorbeelden OP ZOEK NAAR HET DNA VAN MOERDIJK Bevorderen van behouden een voorkeur voor de zorgen dat product en communicatie op orde zijn om relevante doelgroepen aan te spreken

Nadere informatie

Samen werken in / aan het Land van Cuijk

Samen werken in / aan het Land van Cuijk WERKPLAN 2017 Samen werken in / aan het Land van Cuijk De ambitie van het RBT Land van Cuijk Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk wil meer toeristen en recreanten verleiden om naar het Land

Nadere informatie

Marketing Zaanstreek 2016. donderdag 16 juni

Marketing Zaanstreek 2016. donderdag 16 juni Marketing Zaanstreek 2016 donderdag 16 juni Marketing Zaanstreek Activiteitenprogramma 2016 Januari t/m maart: Marketingstrategie + Activiteitenprogramma April t/m december: Uitvoering activiteitenprogramma

Nadere informatie

if*- V. \k Beleidsnota Citymarketing Emmen yflxh Gemeente ' ^fpfp Emmen 'tan^-- KIKS^S^ \ i "*=«Wi W^^«'! - ...

if*- V. \k Beleidsnota Citymarketing Emmen yflxh Gemeente ' ^fpfp Emmen 'tan^-- KIKS^S^ \ i *=«Wi W^^«'! - ... yflxh Gemeente ' ^fpfp Emmen Beleidsnota Citymarketing Emmen 2012-2016 "*=«Wi W^^«'! - KIKS^S^ if*- V. \k i j A. ' ^ 'tan^-- rv - : ' f i I ï '. l :: '. < o...' 'ï' v i \ i II I T * " ff - * " -."! *-f

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

Citymarketingplan 2016

Citymarketingplan 2016 Citymarketingplan 2016 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Hoofdstuk 1 Citymarketingplan 2014-2018 Pagina 4 1.1 Organisatie Stichting Woerden Marketing Pagina 4 Hoofdstuk 2 Doelstellingen 2016 Pagina 5 Hoofstuk

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

Marketing 8 november 2012

Marketing 8 november 2012 Marketing 8 november 2012 Terugblik - Gesprekken met sleutelfiguren - Bijeenkomst Natuurlijk samen re-creëren 10 september 2012 - Leefstijlonderzoek - Mini-workshops - Graagmuur Doel van de workshop Marketing

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 9 14/828. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 9 14/828. Raad svoorstel Onderwerp: Beleidskader Recreatie & Toerisme 2015-2019'Kansen verzilveren' Portefeuillehouder: B.D. Wilms Afdeling : Beleid, Ontwikkeling en Directiestaf Team : Economie Steller:Nelleke Mulder,

Nadere informatie

Marktonderzoek Waterrijk

Marktonderzoek Waterrijk Marktonderzoek Waterrijk Almelo Amersfoort, 30 juli 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding van het onderzoek 2 1.2 Onderzoeksvraag 2 1.3 Methode 2 2 Beoordeling plan Waterrijk 3 2.1 Waterrijk

Nadere informatie

Citymarketing Meierijstad

Citymarketing Meierijstad Citymarketing Meierijstad Inleiding Steeds meer bewoners, bezoekers en bedrijven kiezen op grond van beeldvorming en imago voor een gemeente of regio. Daarom houden steeds meer gemeenten zich bezig met

Nadere informatie

RIS.4675 Kaders Citymarketing Emmen

RIS.4675 Kaders Citymarketing Emmen RIS.4675 Kaders Citymarketing Emmen 2010-2014 Auteur: Eline Faber Datum: november 2010 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Kaders... 4 1.1 Ambitie, missie en interne organisatie... 4 1.2 Historie... 5 1.3

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam

Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam Amsterdam Marketing Amsterdam Marketing, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam.

Nadere informatie

Alles draait om beleving

Alles draait om beleving Samen ondernemen Alles draait om beleving Samen beleven Samenvatting Strategisch Businessplan Ondernemersfonds Tilburg Het is 2020 experience marketing horeca dienstensector beleving detailhandel events

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad

Voorstel Gemeenteraad *16vra00082* 16vra00082 Voorstel Gemeenteraad Datum B&W vergadering: 09-05-2016 Datum Raadsvergadering: 07-07-2016 Afdeling: WZO Raadscie: Portefeuillehouder: Steller: P.P.M.H. Voncken Onderwerp Raadsvoorstel

Nadere informatie

Kansen van Regiomarketing voor Zuidoost Drenthe

Kansen van Regiomarketing voor Zuidoost Drenthe Kansen van Regiomarketing voor Zuidoost Drenthe Derde Kamer Bijeenkomst De regio weer op de kaart Hotel Van der Valk, Nieuw Amsterdam, 21 september 2006 Prof.dr. P.H. Pellenbarg Faculteit der Ruimtelijke

Nadere informatie

Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011

Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011 Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011 Programma De vraag van Jackie Chan beantwoord Citymarketing Basics Strategie bij promotie van Veenendaal De vraag van Kees beantwoord Verschillen en overeenkomsten

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016 VVV Maastricht lidmaatschap 2016 1 facts & figures BEZOEKEN 3.000.000 IN MAASTRICHT, PER JAAR 2E HOTELSTAD VAN NEDERLAND 2E TOERISTENSTAD VAN NEDERLAND 2E MONUMENTENSTAD VAN NEDERLAND STERKSTE TOERISTISCHE

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012

Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012 Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012 Welkom 1. Opening 2. Voorstelrondje en toelichting doel van de avond 3. Workshop 1 e deel 1. USP s en kernkwaliteiten 2. Leefstijlen 4. Pauze (20 min.) 1. Op

Nadere informatie

Tabel 1 Aanbevelingen om de relatie met FoodValley te versterken. Overige betrokkenen ICT bedrijven, ICT Valley, BKV. situatie

Tabel 1 Aanbevelingen om de relatie met FoodValley te versterken. Overige betrokkenen ICT bedrijven, ICT Valley, BKV. situatie Samenvatting De gemeente maakt sinds 2011 onderdeel uit van de bestuurlijke regio FoodValley. In de regio FoodValley heeft elke gemeente een economisch profiel gekozen dat moet bijdragen aan de doelstelling

Nadere informatie

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015 Amersfoort voor Delft Jos van Winkel, 4 september 2015 EERST de CIJFERS: quizz! 1. Inwonertal, aantal bedrijven 2. Hoe oud is de stad? 3. Hoeveel studenten? 4. Hoeveel raadsleden, hoeveel ambtenaren? kenmerken

Nadere informatie

STAPPEN. moet je beleven. Ondernemend Vitaal Uitnodigend. Kwaliteitsimpuls economie CAL. Recreatie & toerisme Beleving Identiteit

STAPPEN. moet je beleven. Ondernemend Vitaal Uitnodigend. Kwaliteitsimpuls economie CAL. Recreatie & toerisme Beleving Identiteit STAPPEN 2008 Kwaliteitsimpuls economie CAL Ondernemend Vitaal Uitnodigend 2010 City marketing strategie CAL Recreatie & toerisme Beleving Identiteit 2012 Heerlijkheid CAL Zichtbaar Herkenbaar + Managerial

Nadere informatie

ONZE MISSIE. Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren

ONZE MISSIE. Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren ONZE MISSIE Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren Onze visie PUUR Zaanse middenstanders steunen en in The Spotlight zegen, waardoor onze economische

Nadere informatie

voorstel NARVIC Adviesbureau voor communicatie, januari 2011

voorstel NARVIC Adviesbureau voor communicatie, januari 2011 voorstel NARVIC Adviesbureau voor communicatie, januari 2011 Even voorstellen Menno Bakker, communicatiebureau NARVIC Opgericht in 2000 Achtergrond: RUG, communicatie, journalistiek, marketing 5 professionals

Nadere informatie

Stichting Peelpromotie. Beleidsplan

Stichting Peelpromotie. Beleidsplan Stichting Peelpromotie Beleidsplan 2017-2020 Maart 2017 Inhoud pag. Inleiding 3 2. Pijlers 5 2.1 Digitale vindbaarheid 5 2.2 Verhalen van De Peel 6 2.3 Regionale initiatieven en producten 7 2.4 Gebiedspromotie

Nadere informatie

Adriana Stam 14 maart 2019

Adriana Stam 14 maart 2019 Adriana Stam 14 maart 2019 team Holland boven Amsterdam Marlies Groot, campagnes en marketing marlies@hollandbovenamsterdam.com / 0613427722 Jeroen Kor, partnerships jeroen@hollandbovenamsterdam.com /

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname?

Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname? Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname? Wie is Viduro? Visie, duurzaam, route Ons team: Wat is de kracht van Viduro? De kracht van uw organisatie Strategie Offline en online Implementatie en uitvoering

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE ECONOMISCHE AGENDA DE BEVELANDEN

OPLEGNOTITIE ECONOMISCHE AGENDA DE BEVELANDEN OPLEGNOTITIE ECONOMISCHE AGENDA DE BEVELANDEN Aan : Kerngroep De Bevelanden Van : Werkgroep Werken Datum : 11-10-2016 Onderwerp : Economische agenda De Bevelanden In het najaar van 2014 heeft het Bestuurlijk

Nadere informatie

PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM)

PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM) PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM) is een aanwinst voor alle ondernemers Onze missie PUUR ZAANS Citymarke2ng (PZCM) richt zich op het zo goed mogelijk profileren van een stad, dorp, winkelstraat,

Nadere informatie

Jongeren aan het werk in de BIZ

Jongeren aan het werk in de BIZ Jongeren aan het werk in de BIZ Een advies voor het creëren van banen voor jongeren in Haagse bedrijven investeringszones Den Haag, juni 2017 In een notendop Er liggen kansen op werk voor jongeren bij

Nadere informatie

Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend

Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend Daarom wordt er gewerkt aan een sterke destinatiemarketingstrategie, die Noord Holland Noord bestrijkt VAN: De regio Noord Holland

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Emmen. E. Faber. Geachte leden van de raad,

Aan de raad van de gemeente Emmen. E. Faber. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. gemeente.emmen.nl Aan de raad van de gemeente Emmen Concernstrategie Advies en ons kenmerk uw

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Intentieverklaring Autonoom Vervoer

Intentieverklaring Autonoom Vervoer Intentieverklaring Autonoom Vervoer Bereikbaarheid en leefbaarheid Noord-Nederland Foto: NASA Gezamenlijke doelstelling Autonoom vervoer (autonome voertuigen, platooning, e.d.) gaat de komende jaren een

Nadere informatie

Communicatie advies gemeente Culemborg. Marieke Kamphuis 4 september 2017

Communicatie advies gemeente Culemborg. Marieke Kamphuis 4 september 2017 Communicatie advies gemeente Culemborg Marieke Kamphuis 4 september 2017 De maatschappij verandert in snel tempo. Hoe wij met elkaar communiceren en onze verwachtingen daarover ook. Wij willen als college

Nadere informatie

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

De Duitse gast in Overijssel

De Duitse gast in Overijssel De Duitse gast in Overijssel Onderzoek Duitse gast in Overijssel Diepte interviews Duitse gasten in Overijssel Zomer- en najaarsmeting Right Marktonderzoek Panelonderzoek NordRheinWestfalen en Niedersachsen

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas STRATEGISCH PLAN Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Strategisch plan toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Dit zijn de krachtlijnen uit het Strategisch plan Toerisme en Stadspromotie

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Van bedrijventerrein naar bedrijfsvoordeel.

Van bedrijventerrein naar bedrijfsvoordeel. Van bedrijventerrein naar bedrijfsvoordeel. MEPPEL Bruisend en ondernemend Meppel heeft een rijke historie op het gebied van de grafische industrie en als handelsstad. Tijden veranderen en Meppel heeft

Nadere informatie

Plannen Economische Agenda 20113-2014

Plannen Economische Agenda 20113-2014 Plannen Economische Agenda 20113-2014 Aanvalsplan 1: Marketing regio Amersfoort: be good and tell it Wat is het doel: Gerichte marketingcampagnes starten op het gebied van ondernemen in Amersfoort en de

Nadere informatie

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen:

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen: 59 9 COMMUNICATIEPLAN Op het moment dat een afdeling de beoordeling zwak of zeer zwak krijgt, komt er meteen veel op de schoolleiding af. Een zeer zwakke school heeft zes weken de tijd om een verbeterplan

Nadere informatie

Plan van aanpak Het plan van aanpak voor dit project bestaat uit drie fasen:

Plan van aanpak Het plan van aanpak voor dit project bestaat uit drie fasen: Samenvatting tussenrapport Toekomstvisie FNV KIEM Testen van de geformuleerde visies op de vakbond van de toekomst aan de huidige behoeften van leden en potentiële leden. Aanleiding Project FNV KIEM in

Nadere informatie

Actualisatie Centrumvisie Rhenen

Actualisatie Centrumvisie Rhenen Actualisatie Centrumvisie Rhenen Vanavond: naar een actuele visie Visie 2009, stand 2016 Trends en middelgrote centrumgebieden Marktruimte Actualisatie van de visie In gesprek over het vervolg, hoe realiseren

Nadere informatie

1. Uitbreiding van de scholenvoorziening met een doorlopende leerlijn op het gebied van metaal en energie; op mbo-niveau 4, hbo en WO.

1. Uitbreiding van de scholenvoorziening met een doorlopende leerlijn op het gebied van metaal en energie; op mbo-niveau 4, hbo en WO. 1 Arbeidsmarkt Creëert een stabiele arbeidsmarkt waarin de werkzoekende centraal staat. Voorzieningen zijn gericht op een leven lang leren. Bedrijfsleven en beroepsbevolking hebben een nauwe relatie, waarbij

Nadere informatie

Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal

Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal Jeanette van t Zelfde (ANWB) Samenvatting Worden ANWB-leden beperkt in het gebruik van hun fiets door angst voor fietsdiefstal?

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Koers Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek

Koers Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek 1 Koers Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek 1. Inleiding De werkgroep Communicatie & Educatie Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek werkt al enige tijd aan een

Nadere informatie

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering?

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering? Agendapunt 2 Vergadering : BORA Datum : 28 juni 2018 Onderwerp : Startdocument Dialoog Regioprofilering Bijlagen : 1 Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor

Nadere informatie

Van bedrijventerrein naar bedrijfsvoordeel.

Van bedrijventerrein naar bedrijfsvoordeel. Van bedrijventerrein naar bedrijfsvoordeel. MEPPEL Bruisend en ondernemend De kracht van het collectief. Projecten Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid heeft ICC-Parkmanagement hoog in het vaandel

Nadere informatie

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk;

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk; MEMO Aan Van : Jan Arie Meijer : Carole Bakker Onderwerp : Communicatieplan Promotie jachthaven Hellevoetsluis Datum : 26 oktober 2012 1. Inleiding Op 13 oktober 2011 (advies 20110670) heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

1.1 Bevolkingsontwikkeling 9. 1.2 Bevolkingsopbouw 10. 1.2.1 Vergrijzing 11. 1.3 Migratie 11. 1.4 Samenvatting 12

1.1 Bevolkingsontwikkeling 9. 1.2 Bevolkingsopbouw 10. 1.2.1 Vergrijzing 11. 1.3 Migratie 11. 1.4 Samenvatting 12 inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Bevolking 9 1.1 Bevolkingsontwikkeling 9 1.2 Bevolkingsopbouw 10 1.2.1 Vergrijzing 11 1.3 Migratie 11 1.4 Samenvatting 12 2. Ontwikkelingen van de werkloosheid 13 2.1 Ontwikkeling

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

Begroting 2013 en meerjarenbegroting

Begroting 2013 en meerjarenbegroting Begroting 2013 en meerjarenbegroting 2014-2016. Voorzitter, college, collega raadsleden, mensen op de publieke tribune, luisteraars van de Zuidwest FM en lezers van onze GBWP bijdrage. Onze bijdrage vandaag

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Leon Pouwels 11 juni 2014 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond - onderzoeksopzet Doelstelling Steekproef Methode De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 4 08/775

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 4 08/775 = o~~çëîççêëíéä= låçéêïéêéw= Marketingcampagne Delftlanden. Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Els Lammers, telefoon ((0591)68 9692) = ^~å=çé=öéãééåíéê~~ç= sççêöéëíéäç=äéëäìáí= Instemmen met het vervolg

Nadere informatie

Presentatie Strategisch marketingplan Land van Borsele, geeft je energie. Merkwaardige Identiteit dr. Gerard van Keken 8 december 2016

Presentatie Strategisch marketingplan Land van Borsele, geeft je energie. Merkwaardige Identiteit dr. Gerard van Keken 8 december 2016 Presentatie Strategisch marketingplan Land van Borsele, geeft je energie Merkwaardige Identiteit dr. Gerard van Keken 8 december 2016 Inhoud vanavond 1. Doel onderzoek & rapportage 2. Gebiedsanalyse toeristisch

Nadere informatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie Bijlage 4b Communicatie en participatie INHOUD 1 Op weg naar een Definitief Ontwerp voor Kerckebosch... 3 2 Informeren en betrekken... 3 3 Participatie... 4 Communicatie en participatie 2 Op weg naar een

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Ondernemen in. Moerdijk

Ondernemen in. Moerdijk Ondernemen in Moerdijk Colofon Gemaakt in opdracht van gemeente Moerdijk, d.d. maart 2009 Tekst: gemeente Moerdijk Ontwerp, opmaak en lay-out: afdeling Informatievoorziening en Facilitair, cluster Repro,

Nadere informatie

zzp er in beeld Dit is een onderzoek van Kamer van Koophandel Rotterdam April 2012

zzp er in beeld Dit is een onderzoek van Kamer van Koophandel Rotterdam April 2012 zzp er in beeld Dit is een onderzoek van Kamer van Koophandel Rotterdam April 2012 Samenvatting ZZP er in beeld Er zijn bijna 800.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in Nederland. Zzp ers hebben

Nadere informatie

PINK ELEPHANT De volgende stap in recruitment We believe that People and IT are the strategic assets of tomorrow s leading companies Welke weg hebben we bewandeld? Recruitment tool Webinar LinkedIn Collega

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

10-punten plan VNG - Gastvrij Nederland: basis voor nieuw toeristisch-recreatief beleid

10-punten plan VNG - Gastvrij Nederland: basis voor nieuw toeristisch-recreatief beleid 10-punten plan VNG - Gastvrij Nederland: basis voor nieuw toeristisch-recreatief beleid Gastvrij Nederland 1, Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd en de Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Bedrijvenpakket Glazen Huis 2008

Bedrijvenpakket Glazen Huis 2008 Bedrijvenpakket Glazen Huis 2008 S.G. Daedalus S.G. Daedalus is de studievereniging van de opleiding Industrieel Ontwerpen (IO) aan de Universiteit Twente. Momenteel telt zij 550 leden, waarvan ruim een

Nadere informatie

Nota van B&W. 1. Samenvatting

Nota van B&W. 1. Samenvatting gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Citymarketingvisie Haarlemmermeer 2013-2016 Portefeuillehouder mr. A.Th.H. van Dijk Collegevergadenng 5 maart 2013 Inlichtingen lnge van der Weij (023 567

Nadere informatie

Jaarplan D.H.A. van Hemmen voorzitter

Jaarplan D.H.A. van Hemmen voorzitter Jaarplan 2019 D.H.A. van Hemmen voorzitter Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Nunspeet uit de kunst... 4 Missie, visie, strategie... 5 Doelstellingen... 7 Organisatie... 8 Evenementen 2019... 9 Begroting...

Nadere informatie

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:??????

voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:?????? Koning Willem Alexanderkanaal Een beleefroute voor vaartoeristen, fietsers en wandelaars Tekst:?????? Tekst: Bert Dijenborgh - Foto s: Dianne Dijenborgh 12 Drenthe MagazinE 1216-DM31_ ALEXANDERKANAAL.indd

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

Binnenstadsmanagement in de toekomst

Binnenstadsmanagement in de toekomst Binnenstadsmanagement in de toekomst Felix Wigman Themabijeenkomst 1 april 2015 #transitiecm Inhoud 1. Terugblik op de afgelopen 35 jaar 2. Veranderingen in de binnenstad 3. Participatie in binnenstadsmanagement

Nadere informatie

Regiomarketing Groningen-Centraal. Waar Stad en Platteland elkaar ontmoeten

Regiomarketing Groningen-Centraal. Waar Stad en Platteland elkaar ontmoeten Regiomarketing Groningen-Centraal Waar Stad en Platteland elkaar ontmoeten Susanna Lemstra Bureau Com&Co, Stedum februari 2012 1 1.0. Inleiding Al enige tijd heeft de regio Groningen-Centraal aangegeven

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

Beleidskader VERKOOP, MARKETING- EN COMMUNICATIESTRATEGIE (VMC) 2011-2015

Beleidskader VERKOOP, MARKETING- EN COMMUNICATIESTRATEGIE (VMC) 2011-2015 UITGANGSPUNTEN VMC-STRATEGIE 2011 TOT EN MET 2015 0. INLEIDING In 2007 is de basis gelegd voor het missie- en visietraject van Triodus met de belangrijkste opdracht het leveren van een bijdrage aan de

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Marketing Call to action

Marketing Call to action Marketing Call to action 24-11-2015 De tijd is rijp voor Utrecht Marketing [werktitel] Het Utrechtse college vraagt om een plan om de marketing van Utrecht met elkaar krachtig en slagvaardig neer te zetten.

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

Op zoek naar winkelbeleving. VOGON studiemiddag Rotterdam

Op zoek naar winkelbeleving. VOGON studiemiddag Rotterdam Op zoek naar winkelbeleving VOGON studiemiddag Rotterdam I&O Research 1. Bureau voor marktonderzoek en advies 2. 50, 3, 500, 750.000+ 3. Datacollectie in huis 4. Klantbeleving: Retail (KSO2011) Ambulante

Nadere informatie

Geheim van Soest. April Lex Bergers. Pauline Maring

Geheim van Soest. April Lex Bergers. Pauline Maring Geheim van Soest April 2013 Lex Bergers Pauline Maring Inhoud 1. Wie zijn wij? 2. Wat doen wij? 3. Waar ligt onze kracht? 4. Waar hebben we behoefte aan? 2 Wie zijn wij? Óók in Soest woonachtig en belangeloos

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Startbijeenkomst Felix Wigman, BRO 205X00691 Programma Opening wethouder Presentatie BRO Centrumschouw met 4 verhalen: verblijven, retail, cultuur en wonen

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie