Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 juni

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 juni"

Transcriptie

1 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 juni Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Jibbe Littmann, Manon Walthie (tot uur), Max Wezenaar, Miranda Thijssen (20.35 uur), Milou Samuels, Tanja Schrijnemakers, Ine Drummen, Dhr. de Munck, Lucette van Duijn (PMR lid h/v ) Lucien Beckers (oudergeleding vmbo ), Fabienne Borst, Uranella de Goey (oudergeleding h/v ), Max Imandt (aspirant leerlinggeleding VMBO) Denzel Smissaert (aspirant leerlinggeleding VMBO), 1) Welkom en opening 2) Vaststellen agenda Toevoeging: staking+ vrijwillige ouderbijdrage 3) Staking Dhr. de Munck: Afgelopen donderdagmiddag zijn we er op gewezen dat er op FB een anoniem bericht stond om op te roepen tot een staking op vrijdag. Deze anonieme bron zou vanuit het SMC komen maar dit is niet bewezen. Dhr. de Munck licht toe dat docenten de klassen zijn ingegaan om uit te leggen dat stakingen voor leerlingen gebonden is aan regels. De rust is teruggekomen. Twee leden van de ouderraad en MR (oudergeleding) hebben zich niet gedistantieerd hiervan. Dit zal intern bij de MR SMC worden besproken. Ook het bestuur is hier van op de hoogte. De voorzitter heeft ook aangevraagd dit toe te voegen als agendapunt bij het eerstvolgende voorzittersoverleg. PMR VMBO: in hoeverre heeft onze oudergeleding contact met de oudergeleding en OR van het VMBO? Geen. Dhr. Beckers beschrijft hoe de toenaderingpogingen op VWO in ieder geval telkens mislukt zijn. 4) Vrijwillige ouderbijdrage De OR stemt in met de vrijwillige ouderbijdrage. Oudergeleding: vervalt de gespreide bepaling? Dhr. de Munck: je kunt nog altijd een gespreide betaling doen, de extra kosten die dit met zich meebracht zijn vervangen. Dit is dus een positieve ontwikkeling. De MR stemt in met de vrijwillige ouderbijdrage. Dhr. de Munck verlaat de vergadering 19.43

2 5) Follow-up notulen 16 mei PTA: de leerlingengeleding nodigen de heer Perry uit voor een duidelijk antwoord omtrent de totstandkoming van de herkansingsregeling. Camerabeveiliging -> de schoolleiding ontvangt een mail om nogmaals antwoord te krijgen op de vragen rondom de Wet op Privacy. Notulen worden gearresteerd. 6) Mail CD in reactie op taakbeleid De leden uit de werkgroep taakbeleid (M. Samuels als docent, I. Ottenheijm als MR lid) lichten e.e.a. toe. De stemming zal pas na de zomervakantie plaatsvinden tot groot ongenoegen van de aanwezige werkgroepleden. De MR zal een brief opstellen aan de CD, met de vraag waarom e.e.a. nu vertraagd is en wat de CD hier aan gaat doen. In hoeverre is het mogelijk dat de PMR leden VMBO de stemcommissie vormen voor dit domein? 7) Plaatsingsprocedure+geruchtencircuit De voorzitter licht de brief aan de MR SMC toe i.v.m. het verspreiden van geruchten om de verplaatsbaarheid/verschuifbaarheid van MR leden PMC. Er is een brief naar de CD gestuurd en naar de voorzitter van de MR SMC. 8) Leerlingenstatuut Grootste aanpassing: toevoeging regel over formatieve metingen. De PMR geeft aan dat het lastig is om hier een maximum aan te stellen daar de formatieve meting in allerlei vormen kan voorkomen. De metingen hoeven ook geen werkdruk te veroorzaken. Wel dient er goed te worden gekeken naar de huidige toepassing van formatieve metingen. De leerlingen zullen de projectleider toetssystematiek hier een mail over sturen. 9) Evaluatie VWO 1 Er is voldaan aan het verzoek om een evaluatie van vwo aan te leveren. Er zal nog een aanvulling komen n.a.v. de evaluatie met docenten. De MR is in afwachting van definitieve evaluatie waarin alle geledingen zijn gekend. 10) Gezonde school en rookverbod De PMR licht toe wat er in de onderwijscommissie VWO is besproken aangaande de gezonde school. Rookverbod: Leerlinggeleding VMBO: op VMBO mag niet gerookt worden op school maar dus staat iedereen buiten de school. Dit is ook geen oplossing. Leerlinggeleding VMBO: als ze van het terrein afgaan weet je niet wat er gebeurt. Oudergeleding: Dan heb je wel een rookzone nodig, zodat niet rokers nergens last van hebben. Leerlinggelding h/v: we hebben hier wel een rookzone. PMR: ik ben bang dat ze dan buiten school gaan roken en de vraag is wat ze dan gaan doen.

3 Leerlinggeleding h/v: wat is de mate waarin je het rookverbod kunt doorzetten? PMR: Je mag als bevoegd gezag zeggen dat er niet meer mag worden gerookt op het terrein. Oudergeleding h/v: wat gaat er gebeuren als je het verbiedt? PMR VMBO: als school mag je niet toestaan dat er gerookt wordt Oudergeleding h/v: dit speelt op verschillende instellingen PMR VMBO: de rookvrije zones zijn voor 16+. Leerlinggeleding h/v: dit zou worden uitgezocht binnen de veiligheidsraad. Waarschijnlijk wordt dit pas na de vakantie besproken. PMR VMBO: is er met de leerlingraad gesproken over de gezonde school? Leerlinggeleding h/v: er is in de veiligheidsraad door dhr. Spinder hierover gesproken maar er is nooit echt aan de leerlingen gevraagd wat zij hiervan vinden. PMR h/v: dit gaat wel nog worden besproken. PMR h/v: mag een leerling een vlaai hebben als hij jarig is? Leerlinggeleding vmbo: dat mag, als je maar je eigen troep opruimt Leerlinggeleding h/v: waar praten we over? Hoezo hebben wij zelf niets te zeggen over wat we eten? Oudergeleding h/v: er is een verschil tussen wat je aanbiedt en wat je toelaat. 11) Gebruik mobiele telefoon in de klas De vraag wordt gesteld door een PMR lid of een beleid kan worden ontwikkelend m.b.t. het telefoongebruik op school dat meeromvattend is dan het huidige beleid. Oudergeleding: is er beleid? PMR h/v: het is docent afhankelijk vaak. Er moet duidelijker beleid komen. Leerlinggeleding: in het ABC staat dat alle telefoon uitgeschakeld moeten zijn en de docent anders een straf mag opleggen. We kunnen wel iets in het leerlingenstatuut opnemen. PMR h/v: Er zijn ook voordelen aan het hebben van telefoon in de klas, gebruik van woordenboek etc. Het wordt veel gebruikt als onderdeel van de les. Dit is een belangrijke overweging. PMR VMBO: er is zeker een onderscheid tussen het functionele gebruik van de school en het gewone gebruik. Je moet leerlingen duidelijk maken waarom je niet wil dat ze het gebruiken, bijvoorbeeld de zwakke concentratie etc. PMR h/v: en dan hebben we het nog niet over het maken van foto s van toetsen etc. Leerlinggeleding: is het niet ook deels eigen verantwoordelijkheid van de leerling? PMR h/v: is leerplicht eigen verantwoordelijkheid van de leerling? PMR h/v: ga andere scholen langs Oudergeleding: op het Bonnefanten College is een pilot gedraaid met een telefoontas waar leerlingen hun telefoon in kunnen hangen wanneer deze niet functioneel gebruikt hoeft te worden. Oudergeleding: wat zegt dit over de lessen? De MR is het over eens dat dit punt besproken dient te worden volgend schooljaar. De MR zal een brief naar de schoolleiding sturen of hier beleid op voorbereid kan worden. 12) Lesuren MAW De MR stemt in met de eerder gestelde voorwaarden. 13) Nieuw lid GMR oudergeleding M. Walthie heeft nagevraagd of er een ouder of leerling in de GMR kan plaatsnemen. Er is nog één jaar plek voor een ouder, hierna drie jaar voor een leerling. Oudergeleding/OPRlid: ook voor de OPR dient een nieuw iemand te komen.

4 Dhr. Roelofs kan worden bevraagd over de inhoud van het GMR-lidmaatschap. Dhr. van Bekhoven licht toe wat de OPR functie inhoudt. Dit gaat voornamelijk om het nieuwe beleid van het samenwerkingsverband. Ook dhr. van Bekhoven kan worden bevraagd over de inhoud van het OPR-lidmaatschap. Tijdens de eerste vergadering van volgend schooljaar zal dit moeten worden besloten. 14) Data MR vergaderingen I.v.m. de verplaatsing van de meivakantie dient de vergadering van 24 april te worden verplaatst naar 8 mei. In de vergaderplanner vanuit de CD staat dat er een domeinvergadering is op 3 oktober. Dit wordt 5 oktober. De voorzitter stuurt nog een overzicht rond met de definitieve data. De secretaris stuurt deze data door naar de OR. 15) Berichten uit de GMR Er wordt binnen de GMR gesproken over de locatie van de GMR vergaderingen. Ook is er gesproken over de toekomstige MR structuur (domeinen). Het zal geen automatische worden dat als 2 clusters een clusterraad beginnen alle LVO scholen dit dienen te doen. In het voorzittersoverleg is ook gezegd dat men eerst als MR meer wil weten, wat zijn de consequenties etc. en dat het punt daarna pas in de GMR moet terugkomen. De GMR moet hier wel een besluit in nemen maar niet zonder de MRs 16) Berichten uit het voorzittersoverleg Bij het voorzittersoverleg is afgesproken dat alle zaken naar A. Janssen en I. Drummen worden gestuurd i.v.m. het aftreden van de huidige voorzitter en secretaris. De MR heeft gevraagd om aanwezig te zijn bij de gesprekken over verschuifbare/verplaatsbare docenten. Het schoolplan en jaarplan komen uiterlijk 30 juni ter kennisgeving naar de MRs. De BAC voor het tweede lid CD is compleet. Gesprekken volgen op 29/6 Er wordt een bureau aangenomen om de huisvesting in Maastricht te onderzoeken. De samenwerking LVO Maastricht en LVO Heuvelland wat betreft financiën wordt niet doorgezet. De voorzitter heeft gevraagd wat de huidige status van dhr. van Etten (GITP) is in het onderzoeken en begeleiden van een cluster MR in Maastricht. De CD had hier geen antwoord op. Mevr. Fortuin heeft hier geen uitspraak over gedaan. 17) Laatste vergadering dit schooljaar De laatste vergadering wordt gehouden op 11 juli in restaurant In den Hoof. Inloop Ingrid Ottenheijm regelt dit. De locatiedirecteuren worden ook uitgenodigd. Inloop tussen en uur. Start vergadering om uur. De secretaris stuurt een uitnodiging rond.

5 18) Rondvraag Oudergeleding VMBO: Vrijwillige ouderbijdrage VMBO - Oudergeleding VMBO: De vrijwillige ouderbijdrage VMBO is nog niet ontvangen. PMR VMBO: Vaksectievoorzitters en teamleiders hebben concept ontvangen. We gaan er vanuit dat dit hierna naar de oudergeleding gestuurd gaat worden. Voorzitter: dit stuk dient dus uiterlijk 4 juli aan de secretaris te zijn gestuurd. Oudergeleding VMBO: Wat gebeurt er als een MR niet instemt en een andere MR wel? - Dan komt er een nieuw stuk tot het is opgelost. - PMR VMBO: we zijn nu twee keer samen geweest met de PMR SMC en dat werkt goed. Monique Fortuin begeleidt dit. Afgelopen vergadering was zeer plezierig, van beide kanten. Tropenrooster - Leerlinggeleding h/v: In de leerlingenraad is besproken of er geen werkgroep moet worden opgezet over een vaste regeling rondom het tropenrooster. Er ligt nu geen beleid en er wordt ad hoc gehandeld. - De MR zal hierover een vraag stellen aan de schoolleiding en zal hierin benadrukken dat zij graag Maastrichtbreed één beleid willen zien. - Leerlinggeleding vmbo: mag een school besluiten om niet over te gaan naar een tropenrooster omdat de onderwijstijd niet gehaald is. - PMR: neen. Leerlinggeleding VMBO - Leerlinggeleding h/v: mogen er twee leden leerlinggeleding VMBO komen? Voorzitter: dit dient volgend jaar besproken met de nieuwe MR. Vertegenwoordiging MR - Oudergeleding h/v: wat fijn om te zien hoeveel nieuwe mensen zich hebben aangemeld. Lessenverdeling h/v - PMR h/v: Dit jaar wordt op deze locatie door de schoolleiding een lessenverdeling samengesteld. Is het wel mogelijk dat secties hier zaken in kunnen aanpassen? De schoolleiding zal hierover vanuit de PMR een vraag krijgen. - PMR VMBO: bij ons is juist voor het eerst aan de vaksecties gevraagd om de indeling te maken. Inzet personeel in begeleiding activiteiten en docenten hier in - N.a.v. het verhaal rondom het overlijden van een leerling op een basisschool en de consequenties: kan er een LVO breed beleid komen? Docenten willen straks niet meer mee. De schoolleiding zal hierover een vraag ontvangen. In de GMR is hier al over gesproken. De geleding vanuit de MR zal de vraag in de GMR wederom stellen.

6 Overdacht secretariaat - Dhr. Roelofs zal zijn overdracht van de schooljaren tot aan de huidige secretaris geven zodat de nieuwe secretaris het compleet overzicht kan ontvangen. Einde vergadering Besluitenlijst Vrijwillige ouderbijdrage: Uren MAW leerjaar 4,5: De oudergeleding van de MR van het Porta Mosana College stemt in met het voorstel vrijwillige ouderbijdrage schooljaar Inzake de uren maatschappijwetenschappen, namelijk de wijziging voor de duur van één jaar van drie uur in V4 en twee uur in V5 naar twee uur in V4 en drie uur in V5 heeft de MR tijdens haar voorbespreking in de vergadering van 16 mei jl. het volgende besloten: De MR geeft een positief advies voor de duur van één schooljaar, met dien verstande dat er goed wordt gekeken naar de invulling van vwo 5 inzake de werkdruk van leerlingen en dat er na één jaar geëvalueerd wordt.

Jaarverslag. Van de medezeggenschapsraad van het

Jaarverslag. Van de medezeggenschapsraad van het Jaarverslag Van de medezeggenschapsraad van het Porta Mosana College te Maastricht Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding Belangrijke thema s in schooljaar 2014-2015 waren de OOM-plannen en de daarbijbehorende

Nadere informatie

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 11 april

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 11 april Porta Mosana College Notulen MR vergadering 11 april Aanwezig: Afwezig: Gasten: Toehoorders: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs (not.), Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm (besluitenlijst), Jibbe Littmann, Manon

Nadere informatie

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 16 mei

Porta Mosana College Notulen MR vergadering 16 mei Porta Mosana College Notulen MR vergadering 16 mei Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Jibbe Littmann, Manon Walthie (tot 21.00 uur), Max Wezenaar, Miranda

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 26 januari 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 26 januari 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 26 januari 2016 Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Anton Keurentjes, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Sophie Bergmeijer,

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 20 september 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 20 september 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 20 september 2016 Aanwezig: Afwezig mkg: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Huub Janssen (vanaf 20.15), Ingrid Ottenheijm, Armand Stevens, Manon Walthie

Nadere informatie

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 Tijdstip: 19:00 19:45 uur Locatie: Noormannensingel Aanwezig: Bert Heijnens, Enno Soeren,

Nadere informatie

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College: Vergadering op: 14 november uur Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Aanwezig: Ine

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College: Vergadering op: 14 november uur Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Aanwezig: Ine Notulen MR Vergadering Porta Mosana College: Vergadering op: 14 november 2017 19.30-22.15 uur Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Aanwezig: Ine Drummen, Lucette van Duijn, Martin Wlazlo, Anton Janssen,

Nadere informatie

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College: Vergadering op: 19 december Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College: Vergadering op: 19 december Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Notulen MR Vergadering Porta Mosana College: Vergadering op: 19 december 2017 19.30-22.00 Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Aanwezig: Ine Drummen, Lucette van Duijn, Martin Wlazlo, Anton Janssen,

Nadere informatie

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College INTERN: Vergadering op: 27 februari

Notulen MR Vergadering Porta Mosana College INTERN: Vergadering op: 27 februari Notulen MR Vergadering Porta Mosana College INTERN: Vergadering op: 27 februari 2018 20.00-22.00 Locatie: Personeelskamer Oude Molenweg Aanwezig: Ben Perry Voorafgaande aan de vergadering vindt van 19.30-20.00

Nadere informatie

Jaarverslag. Bonnefanten College. van de medezeggenschapsraad van het. over 2013

Jaarverslag. Bonnefanten College. van de medezeggenschapsraad van het. over 2013 Jaarverslag van de medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College over 2013 Maastricht, 1 januari 2013 31 december 2013 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT TBV

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 18-04-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over snoeien doet bloeien. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Tussengevoegd als punt 8 Leerlingenstatuut

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 5 april 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 5 april 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 5 april 2016 Aanwezig: Afwezig: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Anton Keurentjes, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Armand Stevens, Manon Walthie, Milou Samuels,

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Anton Keurentjes, Johan Moes, Twan Wijnants, Monique Vanbroeckhoven.

Afwezig met kennisgeving: Anton Keurentjes, Johan Moes, Twan Wijnants, Monique Vanbroeckhoven. Notulen MR-vergadering 13 juni 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Peter Leenders, Mary-Jane Lommers, Guy de Munck, Dina Paris, Daniëlle

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

MR Vergadering 20 Januari 2015

MR Vergadering 20 Januari 2015 MR Vergadering 20 Januari 2015 Gasten: Dhr. Laarmans, locatiedirecteur VMBO en Dhr. De Munck, locatiedirecteur VWO Ouder VMBO, mogelijk nieuw lid. Leerling VWO, mogelijk nieuw lid. Aftredend lid MR, aanwezig

Nadere informatie

Afwezig zonder kennisgeving: Mw. Jacky Lamoré, Monique Vanbroeckhoven.

Afwezig zonder kennisgeving: Mw. Jacky Lamoré, Monique Vanbroeckhoven. Notulen MR-vergadering 1 november 2016 Aanwezig: John Finders, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Anton Keurentjes, Peter Leenders, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Guy de Munck, Dina Paris, Daniëlle

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2016-2017 Maastricht, september 2017 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2015-2016 Maastricht, september 2016 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel

Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel MR Vergadering donderdag 13 juni 2019 NOTULEN Aanwezig: Paulien, Ellen, Karin, Samira, Marja, Robbie, Kariem, Geert Afwezig: Jorien Notulist: Kariem 1. Opening

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2014-2015 Maastricht, oktober 2015 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Bernard Lievegoed School Verslag MR-vergadering Voorzitter: Verslag: 22 juni 2017, van 18.45 22.00 uur Ariane Schut Anique Duijzings Aanwezig oudergeleding/ Leerling-geleding: Aanwezig

Nadere informatie

Jaarverslag. Bonnefanten College

Jaarverslag. Bonnefanten College Jaarverslag Van de medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College over 2014 Maastricht, 1 januari 2014 31 december 2014 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het medezeggenschapsreglement t.b.v.

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 14-02-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulant: Dhr. T. Bolhuis, mevr. M. van den Haspel, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke,

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Tom Habets, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Johan Moes, Guy de Munck.

Afwezig met kennisgeving: Tom Habets, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Johan Moes, Guy de Munck. Notulen MR vergadering dinsdag 20 september 2016 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Peter Leenders, Dina Paris, Trix Savelberg, Monique Vanbroeckhoven, Léon

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad Stadslyceum

Jaarverslag medezeggenschapsraad Stadslyceum Jaarverslag medezeggenschapsraad Stadslyceum 2018-2019 Inhoudsopgave jaarverslag 1. Inleiding 2. Samenstelling en organisatie medezeggenschapsraad 2.1 Gegevens medezeggenschapsraad 2.2 Samenstelling medezeggenschapsraad

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2016

JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2016 JAARVERSLAG van de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD over 2016 Bonnefanten College, Bernard Lievegoed School Maart 2017 Voorwoord Hierbij presenteert de Medezeggenschapsraad van het Bonnefanten College zijn jaarverslag

Nadere informatie

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend:

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend: Notulen MR 11 januari 19.30 Ingelaste vergadering i.h.k.v. begroting, profielkeuze en flexrooster Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht Notulen MR-vergadering 3 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht   Notulen MR-vergadering 3 oktober 2017 Notulen MR-vergadering 3 oktober 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, Armand Gozé, Bert Heijnens, Anton Keurentjes, Mary- Jane Lommers, Guy de Munck, Daniëlle Pekelharing, Trix Savelberg, John Vroemen, Monique

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 14-06-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. J. Goedhart, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr.

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: Gast: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr. C.H.A. de

Nadere informatie

MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: Voorbespreking zonder directie

MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: Voorbespreking zonder directie MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: 19.30 22.45 Voorbespreking zonder directie 0. invulling secretarisschap voor rest van het schooljaar / notulist De secretaris heeft haar taak neergelegd. De

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

1. Opening 2. Notulen 14 december 2016 Notulen 11 december 3. Schoolgids

1. Opening 2. Notulen 14 december 2016 Notulen 11 december 3. Schoolgids Notulen MR 7 maart 2017 19.30 Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier, Harry Chambone, Justin de Rover, Liam Huizinga 1. Opening Punt 10

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

notulen 2e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 2e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 14-11-2017 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 2e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief) aanwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), Doortje

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

MR NOTULEN 20 juni 2017

MR NOTULEN 20 juni 2017 MR NOTULEN 20 juni 2017 Aanwezig : Arthur, Bouwine, Jeannette, Madeleine, Monique Afwezig : Joyce, Nynke Gast : Gejo, Rosan Notulen : Jeannette Tijdstip : 20.00-22.30 uur Plaats : Verlengde Fortlaan, Bussum

Nadere informatie

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig:

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig: Notulen (P/MR) Notulen 14-06-2017 Aanwezig: Ernie Delleman Dorolien Regelink Wilma Schrijver Karen Tempels Agnes Tuinte Lars Krabben borg Hans Reede Leonie Salemink Afwezig: Wilfried Schoof Sifra Hoof

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Inhoud Agenda... 1 Vergaderschema... 2 September... 2 Oktober... 3 November/december... 3 Januari/februari...

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel.

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. 03-02 Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. Aanwezig: Tanja Dohmen, Yvonne Halders, Bert Heijnens, Mary-Jane Lommers, Piet Minartz, Harry Oomen, Enno Soeren, Luc

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: Donderdag 21 mei 2015 Aanwezig: Renske van IJsseldijk, Bart Udding, Jeroen Huizinga, Hennie Kok, Hans Kikkert, Ivar Duppen, Tanja Klaassen, Paul Krugers, Bart

Nadere informatie

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop.

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop. MR 8 11/04/2016 Afwezig: Robert Brauer, Marc Chong 1. Opening en Mededelingen Ouders: Er wordt gekeken naar de communicatie richting ouders vanuit de ouderraad. Dit moet duidelijker. 2. Ingekomen en uitgaande

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Verslag MR-vergadering 9 juni 2016, van 19.00 22.00 uur Voorzitter: Ariane Schut Verslag: Anique Duijzings/Ariane Schut Aanwezig oudergeleding/ Leerling-geleding: Aanwezig personeelsgeleding:

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019.

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019. 5 Notulen MR-vergadering 18 april 2018 10 Samenstelling: Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Dhr. Moons 15 20 25 30 35 Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. van de Wetering Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr.

Nadere informatie

van de medezeggenschapsraad Terra Nigra Schooljaar

van de medezeggenschapsraad Terra Nigra Schooljaar Jaarverslag van de medezeggenschapsraad Terra Nigra Schooljaar 2016-2017 Verantwoording De secretaris van de MR doet jaarlijks schriftelijk verslag van de werkzaamheden van de raad. Een afschrift van dit

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen Notulen MRO 30 maart 2015 Afwezig: Laurens Verheijden, Johan Winters, Erwin van Cruchten en Layla Smeets. 1. Opening 2. Notulen vorige vergadering Onderwijsprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar het

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

notulen 6e MR vergadering schooljaar

notulen 6e MR vergadering schooljaar datum: 07-06-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 6e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Ellen ter Averst (og, voorzitter), Nancy Tadey

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Peter Leenders, Monique Vanbroeckhoven.

Afwezig met kennisgeving: Peter Leenders, Monique Vanbroeckhoven. Notulen MR vergadering 18 april 2017 Aanwezig: Jack Cortenraad, Tanja Dohmen, Ingrid Eggen,John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Guy de

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Een speciaal welkom voor Tanja van Duuren van het CJG

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Een speciaal welkom voor Tanja van Duuren van het CJG Notulen ouderraad 17 november Aanwezig: Jos Palmen, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Monique Heijnsdijk, Marlie Schroën, Annemarie Lukassen, Patrick

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht Notulen MR-vergadering 4 juli 2017

Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht   Notulen MR-vergadering 4 juli 2017 Notulen MR-vergadering 4 juli 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Anton Keurentjes, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Guy de Munck, Dina

Nadere informatie

Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob, Geert van Stiphout

Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob, Geert van Stiphout Medezeggenschapsraad St. Antonius Abt Notulen 28 september 2015 Aanwezig: Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob,

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GMR, 18 december 2018

Verslag van de vergadering van de GMR, 18 december 2018 Verslag van de vergadering van de GMR, 18 december Aanwezig: Martijn Hendriks, Deirdre de Jonge, Jeannet Bos, Bianca Geerts, Pieter van Loe, Natasja Timmerman, Christophe Meijer, Roelof Koopmans, David

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering Er zijn geen verdere opmerkingen. De notulen zijn bij dezen vastgesteld.

2. Verslag vorige vergadering Er zijn geen verdere opmerkingen. De notulen zijn bij dezen vastgesteld. 5 Notulen MR-vergadering 1 november 2018 Samenstelling: 10 15 20 25 30 35 40 45 50 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Dhr. de Wilde Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Tonnaer Dhr. van de Wetering Leerlinggeleding:

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Monique Vanbroeckhoven, Guy de Munck.

Afwezig met kennisgeving: Monique Vanbroeckhoven, Guy de Munck. Notulen MR-vergadering 23 mei 2017 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Armand Gozé, Bert Heijnens, Jan Kerckhoffs, Anton Keurentjes, Peter Leenders, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Dina

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. S.G. De Rietlanden Dit keer mooi op tijd

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. S.G. De Rietlanden Dit keer mooi op tijd Jaarverslag Medezeggenschapsraad S.G. De Rietlanden 2015-2016 Dit keer mooi op tijd 26 oktober 2016 Inleiding: De MR-jaarverslagen van de jaren 2013-2014 en 2014-2015 hadden als titel beter laat dan nooit

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter heet iedereen welkom en meldt dat de vergadering vanaf agendapunt 6 in beslotenheid zal plaatsvinden.

1. Opening De voorzitter heet iedereen welkom en meldt dat de vergadering vanaf agendapunt 6 in beslotenheid zal plaatsvinden. Medezeggenschapsraad Sint-Maartenscollege Maastricht Email: mr@sint-maartenscollege.nl Notulen MR-vergadering 5 juli 2016. Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Tom Habets, Bert Heijnens,

Nadere informatie

- Toevoegen: Evaluatie stipuren - Verwijderen: Uitvoeringsplan (informatief)

- Toevoegen: Evaluatie stipuren - Verwijderen: Uitvoeringsplan (informatief) 5 Notulen MR-vergadering 14 december 2016 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding (SL): Dhr. Breuer Dhr Moons vanaf agendapunt 3 E aanwezig. Namens de MR: Oudergeleding (OG): Dhr. Bergsma

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Datum: 28 maart 2017 Tijd: 20:00 uur Locatie: RKBS Sint Jan, Dongen Aanwezig: Leerkrachten: Iris, Marieke Ouders: Ingrid, Inge (voorzitter), Barbara Vanuit GMR: Mark Wempe Verslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 De medezeggenschapsraad van het Scala College bestond in het schooljaar 2017-2018 uit de volgende personen: Namens de ouders: Marijn Koelemij, Linda Nieuwenhuizen, Marc Vrij, in

Nadere informatie

Jaarverslag DMR Ichthus College Kampen

Jaarverslag DMR Ichthus College Kampen Jaarverslag DMR Ichthus College Kampen 2014-2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 De wet medezeggenschap op scholen 4 De leden van de DMR 4 Samenwerking met de directie 5 Waar heeft de DMR zich

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant Notulen 22 september 2014 MR personeel + directie + ouders + leerlingen Agenda 1. Opening en welkom heten van de nieuwe ouders 2. Uitleg: wat is nu de MR? 3. Notulen vorige vergadering 4. Ingekomen stukken

Nadere informatie

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Paragraaf 1: algemeen Artikel 1: betekenis In het leerlingenraadreglement staan alle rechten en plichten van de leerlingenraad van het Comenius

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 19 juni 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur (met aanvulling extra MR vergadering 10 juli 2017) Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Thea Zuiderduin, Saskia

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar 2016-2017 V0.1 Inhoud Vergaderschema... 2 Agenda... 2 Aandachtsgebieden... 2 Onderwerpen naar seizoen... 3 Overzicht van

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Monique Vanbroeckhoven, Armand Gozé, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Guy de Munck, Dina Paris.

Afwezig met kennisgeving: Monique Vanbroeckhoven, Armand Gozé, Jan Kerckhoffs, Jacky Lamoré, Guy de Munck, Dina Paris. Notulen MR-vergadering 13 december 2016 Aanwezig: Tanja Dohmen, John Finders, Jules Geraerds, Bert Heijnens, Anton Keurentjes, Eunice Keydener, Peter Leenders, Mary-Jane Lommers, Johan Moes, Trix Savelberg,

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Deelraad Medezeggenschap (DMR)

Deelraad Medezeggenschap (DMR) Deelraad Medezeggenschap (DMR) In het schooljaar 2014-2015 is de Deelraad MR van start gegaan. Waar de voorganger de Klankbordgroep alleen een adviserende rol had, is voor de Deelraad MR in de wet vastgelegd

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Sonja Ummels Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling 3. Vergaderingen 4. Activiteiten 5. Speerpunten schooljaar 2015-2016 1. Voorwoord

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 20 juni nr. 20 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Angèle opent de vergadering en heet de leden van de CvB welkom. 02. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

01. Opening / Welkom Angèle opent de vergadering en heet de leden van de CvB welkom. 02. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 24 juni 2019 Aanwezig: GMR Angèle Gubbels, Ron van Wessel, Bram Schloesser en Stephan Gerards CvB dhr. R. Kruszel en mw. K. Huijnen Bestuurssecr. dhr. J. Wevers

Nadere informatie