Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)"

Transcriptie

1 Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van Beek, Gabby Wieten, Yvonne Uiterloo, Muriel van Vuure, Sandra Linger, Eveline Kruisheer en Gerda Scholtens. Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Aanwezig schoolleiding: Judit Weekenborg (rector) en Caroline de Haas (MT) Agendapunten: 1. Opening en vaststellen agenda 2. Notulen 16 juni Mededelingen MT 4. Update SVOL (Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad) 5. Update klankbordavond schooljaar 2014/ Jaarplan 2015/2016 SGL (belangrijke data voor OR) 7. Jaarplan 2015/2016 OR (in concept). + Actielijst OR 8. SVOL thema-avond/update 9. Ouderavond/Marina van der Wal 10. Open dag Almere / Studie Experience Vragen, opmerkingen en ingekomen mail van ouders/verzorgers 12. Rondvraag en sluiting 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter heet iedereen welkom en bedankt in het bijzonder Judit Weekenborg voor haar aanwezigheid. Er zijn drie nieuwe ouders aanwezig en worden van harte welkom geheten. De agenda wordt vastgesteld. Verder vraagt de voorzitter aan de leden van de OR geen persoonlijke zaken in de vergadering te melden of te bespreken. Hier zijn de vergaderingen van de OR niet voor bedoeld. Dit kan natuurlijk wel via de daarvoor bestemde kanalen. Ook wordt de MT bedankt voor het onder de aandacht brengen van de OR op de informatieavonden. Hierna wordt het woord aan Judit Weekenborg gegeven, zodat zij zich als nieuwe rector kan voorstellen aan de OR.

2 2. Notulen 16 juni 2015 Iedereen heeft voor de zomervakantie al per mail kunnen reageren op de notulen. De notulen zijn daarom ook al op de site geplaatst. De voorzitter meldt dat Tamara het nieuwe lid vanuit de oudergeleding wordt voor de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad), omdat Menno Nuberg hiermee gestopt is. Tamara geeft aan dat ze bedenkingen heeft over het penningmeesterschap i.v.m. declareren. Caroline geeft aan dat dit op verschillende manieren mogelijk is. Tamara gaat hiermee akkoord en zal het penningmeesterschap op zich blijven nemen. 3. Mededelingen MT Er wordt aangegeven dat er bij het begin van dit schooljaar veel uitval van lesuren is geweest. Dit kwam voornamelijk door ziekte van leerkrachten en betrof voornamelijk de VMBO. Dit was natuurlijk niet te voorzien. De schoolleiding is hier erg druk mee geweest, om zoveel mogelijk het uitval van de lessen te beperken, vooral voor de examenklassen. De ouders zijn hierover geïnformeerd. De uitnodigingsbrieven voor de informatieavonden aan het begin van dit schooljaar, is voor het overgrote deel goed gegaan. Er wordt wel geconstateerd, dat op sommige brieven niet aangegeven was voor welke afdeling de uitnodiging betrof. Dit was bij de schoolleiding ook al bekend. Het MT deelt mede dat er twee personen van de afdeling communicatie meer uitleg/instructie krijgen over Magister. Op deze manier kan er meer uit Magister worden gehaald, ook wat betreft bijvoorbeeld uitnodigingsbrieven. Eind november komt de schoolinspectie weer langs. Tot op heden is de school druk bezig geweest met de verbeterplannen die ze van de schoolinspectie hebben gekregen. Dit schooljaar zijn de flexuren voor alle examenklassen en het werk-af voor VMBO ingevoerd. 4. Update SVOL (Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad) Er is samen met de gemeente op 8 september jl. een architectenbureau aangesteld om mee te lopen met de werkgroepen voor de VMBO en HAVO/VWO. Dit is vooralsnog alleen voor advies. De twee werkgroepen lopen goed. In een latere fase, als er meer duidelijkheid en meer bekend is, worden de ouders/verzorgers geïnformeerd over het verloop van de SVOL. Er is hier bewust voor gekozen, zodat de informatie die wordt doorgegeven helemaal correct en definitief is. Hierdoor zullen er geen onduidelijkheden ontstaan.

3 5. Update klankbordavond schooljaar 2014/2015 Er wordt gevraagd wat er met de informatie uit de klankbordavond van vorig schooljaar is gedaan. Het MT geeft aan dat dit is meegenomen in verschillende werkgroepen. Tevens wordt opgemerkt dat er een terugkoppeling had moeten plaatsvinden naar de ouders/verzorgers, die hierbij aanwezig waren. Dit had door de ouderraad opgepakt moeten worden. Anja zal dit punt op de actielijst plaatsen voor de volgende vergadering. 6. Jaarplan 2015/2016 SGL (belangrijke data voor OR) Er wordt aan de schoolleiding gevraagd bij welke activiteiten de hulp van de OR gewenst is. Het MT meldt dat de activiteiten waar inzet van de OR gewenst is, niet is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, zoals bijvoorbeeld het Open Huis, surveilleren bij examens en de diploma-uitreiking. Voor het Open Huis is er wel een actievere aanpak van de ouderraad gewenst. 7. Jaarplan 2015/2016 OR (in concept) + Actielijst OR Nu we weten waar de inzet van de OR gewenst is, kan dit worden opgenomen in het jaarplan van de OR. Verder wordt er aan alle OR-leden gevraagd om hiervoor eventueel input aan te leveren, zodat we bij de volgende vergadering een definitief jaarplan kunnen vaststellen. Paul merkt op dat het misschien een goed idee is om het Jaarplan OR als een vast agendapunt op de agenda te plaatsen bij iedere OR-vergadering. Dit wordt door een ieder akkoord bevonden. Het MT geeft aan dat het misschien een goed idee is, dat de OR een vaste rubriek schrijft in elke nieuwsbrief aan de ouders/verzorgers. In de volgende vergadering zal het jaarplan worden vastgesteld (actielijst). 8. SVOL thema-avond/update Het MT meldt dat de SVOL thema-avond van vorig schooljaar niet is doorgegaan, dit in verband met het overlijden van twee leerlingen. De SGL heeft in mei een extra ouderavond georganiseerd naar aanleiding van deze verdrietige gebeurtenis. Dit schooljaar zal De Rietlanden de SVOL thema-avond organiseren. De datum hiervoor is 13 april Ouderavond/Marina van der Wal In de vorige vergadering kwam Jolanda met het idee om Marina van der Wal uit te nodigen voor een ouderavond op de SGL. In deze vergadering had zij meer informatie voor deze eventuele ouderavond. Marina van der Wal is opvoedkundige, directeur van de Stichting Mama weet alles en treedt vaak in de media. Ze is de vaste opvoedkundige in het blad Vrouw van De Telegraaf en is vaak te gast bij het tv programma Koffietijd. Ze geeft sinds de jaren negentig ook ouderavonden op scholen en op dit moment is het haar theatershow Een puber in huis, die ze op ouderavonden geeft.

4 Jolanda zal al deze informatie per mail doorspelen naar Caroline, zodat zij dit kan bespreken in het MT (actielijst). Tevens wordt er ook geopperd dat dit misschien leuk is voor de SVOL thema-avond, als de SGL aan de beurt is om dit te organiseren. 10. Open dag Almere / Studie Experience Jolanda wijst het MT op het interactief evenement Studie Experience, dat in Almere op 19 november a.s. wordt gehouden. Dit is een studie & beroepskeuze event voor (voor)laatste leerlingen van het VMBO, HAVO en VWO en dat in meerdere plaatsen in Nederland wordt gehouden. De OR wil leerlingen en ouders/verzorgers hierover graag informeren. Het MT geeft aan dat de school al actief bezig is met beroepskeuzes e.d. en dat we deze informatie over dit event beter kunnen doorspelen naar de decaan J. Smit. Jolanda zal dit per mail doen (actielijst). 11. Vragen, opmerkingen en ingekomen mail van ouders/verzorgers De eerste vraag is waarom de studiereis HAVO naar Londen van mei 2016 naar oktober 2015 is verplaatst. Het MT meldt dat dit te maken heeft met de examens in mei en dat het in deze periode belangrijk is dat alle leerkrachten aanwezig zijn op school en niet een aantal op studiereis zijn. Er wordt opgemerkt dat de extra materialen die besteld moeten worden voor het begin van een nieuw schooljaar bij Iddink erg duur zijn. Het MT geeft aan dat het niet verplicht is om deze materialen bij Iddink te bestellen, maar dat dit natuurlijk ook bij andere websites gekocht kan worden, waar het misschien goedkoper is. Verder is er een vraag waarom bij de SGL de klassenindeling pas zo laat voor begin van het nieuwe schooljaar wordt doorgegeven. Hier is bewust voor gekozen. In het verleden was dit voor de zomervakantie, maar dat gaf nog veel meer onrust. Bijvoorbeeld leerlingen die hun vakkenpakket op het laatste moment wilde aanpassen om zo bij hun vriend of vriendin in de klas te kunnen blijven. Tevens zijn er vaak nog last minute wijzigen door determinatie. In de boekenlijsten die door de SGL naar Iddink voor bestelling is doorgegeven, bleken een aantal fouten te zitten. Hierdoor begonnen sommige klassen met foutieve boeken of hadden voor sommige vakken geen boeken. Het MT betreurt dit en is hier in het begin van het schooljaar druk mee bezig geweest om dit zo snel mogelijk via Iddink op te lossen.

5 12. Rondvraag en sluiting Gabby vraagt of alle leden van de OR en het MT een nieuwe lijst met NAW-gegevens kunnen krijgen van alle leden. Anja zal dit oppakken (actielijst). Verder wordt er gevraagd wanneer de input voor het jaarplan bij het bestuur binnen moet zijn. Er wordt afgesproken dat dit voor de herfstvakantie g d moet worden. Er wordt aangegeven of het begin van de volgende vergadering weer gewoon om uur kan. Voor veel leden is uur erg haasten. Besloten wordt weer gewoon om uur te beginnen. De voorzitter sluit de vergadering om uur. De volgende vergadering is dinsdag 27 oktober 2015, aanvang uur.

Notulen MR-vergadering 29 september 2016

Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Paul Borrias, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 19 januari 2017

Notulen MR-vergadering 19 januari 2017 Notulen MR-vergadering 19 januari 2017 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Harold Rutgers, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen,

Nadere informatie

Harold Rutgers, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerretsen en Boyd Rossen

Harold Rutgers, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerretsen en Boyd Rossen Notulen MR-vergadering 8 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Datum: Locatie: Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Steve Abdul Sovan, Paul Borrias, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Miranda

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 februari 2016

Notulen MR-vergadering 18 februari 2016 Notulen MR-vergadering 18 februari 2016 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Miranda van Kollenburg, Karien Luursema, Sandra

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 30 juni 2016

Notulen MR-vergadering 30 juni 2016 Notulen MR-vergadering 30 juni 2016 Aanwezig: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Paul Borrias, Karien Luursema, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen, Steve Abdul Sovan, Tamara

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 13 juli 2017

Notulen MR-vergadering 13 juli 2017 Notulen MR-vergadering 13 juli 2017 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Sandra Grootenboer (vice-voorzitter), Hendrik van den Berg, Harold Rutgers, Lonneke Elzinga, Timo van Beek, Steve

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 16 februari 2017

Notulen MR-vergadering 16 februari 2017 Notulen MR-vergadering 16 februari 2017 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Harold Rutgers, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 31 maart 2016

Notulen MR-vergadering 31 maart 2016 Notulen MR-vergadering 31 maart 2016 Aanwezig: Marianne ten Berge, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Miranda van Kollenburg, Karien Luursema, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van:

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Activiteitenplan MR SGL 2015-2016 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 11 juni 2015

Notulen MR-vergadering 11 juni 2015 Notulen MR-vergadering 11 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Harold Rutgers, Jolanda Boud, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Miranda van Kollenburg, Karien Luursema,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 31 mei 2018

Notulen MR-vergadering 31 mei 2018 Notulen MR-vergadering 31 mei 2018 Aanwezig: Afwezig: Sandra Grootenboer (vice-voorzitter), Miranda van Kollenburg, Hetty O Connor, Hendrik van den Berg, Harold Rutgers; Ruben Ras Ouderraad: Jolanda Boud,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 22 maart 2018

Notulen MR-vergadering 22 maart 2018 Notulen MR-vergadering 22 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Sandra Grootenboer (vice-voorzitter), Miranda van Kollenburg, Marianne ten Berge, Hetty O Connor, Hendrik van den Berg, Harold Rutgers; Ouderraad:

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 18-04-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over snoeien doet bloeien. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Tussengevoegd als punt 8 Leerlingenstatuut

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 14 februari 2019

Notulen MR-vergadering 14 februari 2019 Notulen MR-vergadering 14 februari 2019 Aanwezig: Afwezig: Sandra Grootenboer (voorzitter), Miranda van Kollenburg, Hetty O Connor, Hendrik van den Berg, Harold Rutgers, Ouderraad: Timo van Beek, Anja

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga Activiteitenplan MR SGL 2017-2018 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 5 februari 2015

Notulen MR-vergadering 5 februari 2015 Notulen MR-vergadering 5 februari 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Sandra Grootenboer, Esther Gerritzen, Harold Rutgers, Paul Borrias, Tiemen Klopstra,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur MR OBS Harlekijn Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur mr@obsharlekijn.net Plaats: directiekamer Aanwezig waren: MR-leden: ouders: Nicole

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector)

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector) Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mees (rector) Daphny Paap Eveline Gerrits Seb Goezinnen (penningmeester / notulist) Michael Smit Julie

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 9 januari 2014

Notulen MR-vergadering 9 januari 2014 Notulen MR-vergadering 9 januari 2014 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Daphne Borst, Marco van Esterik, Esther Gerritzen, Sandra Grootenboer, Tiemen Klopstra,

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast.

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast. Notulen MR-vergadering maandag 20 juni OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Marga, Corrie en Yvonne Afwezig: - Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Punt 5 Vaststelling

Nadere informatie

Notulen gmr-vergadering d.d. 2 februari 2017

Notulen gmr-vergadering d.d. 2 februari 2017 Notulen gmr-vergadering d.d. 2 februari 2017 Aanwezig: Dhr. Peter Lemmens (OP De Rietlanden, voorzitter) Mevr. Marianne ten Berge (OP SGL, ter vergadering benoemde secretaris/penningmeester) Dhr. Kees

Nadere informatie

Aanwezig: Rianne van de Brink, Janita van den Brink, Eveline Timmer, Carolien van

Aanwezig: Rianne van de Brink, Janita van den Brink, Eveline Timmer, Carolien van Notulen vergadering oudercommissie Bijdehandjes, locatie het Kinderhuisje te Bennekom. Dinsdag 12 mei 2015 Voorzitter: Carolien van de Wakker Notulist: Susanne Zeggelaar 1 2 Aanwezig: Rianne van de Brink,

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2017-2018 Versie 1.0 Definitief 16 oktober 2018 MR Jaarplan 2017-2018 OBS De Watermolen Definitief Versie 1.0 16 oktober 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 22 september 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Schalkwijk (notulen), Benthe

Nadere informatie

Notulen MR 1 datum 18 september 2018

Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Plaats Aanvang Afsluiting Aanwezig Afwezig Kbs De Werft 19.30 uur Nr Agendapunten Tijd Verantwoordelijke Verslag Besluiten 01 Opening en vaststellen agenda secretaris

Nadere informatie

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken. MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR 15-09-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle e-mail: mr@debolstergilze.nl Willemse, Jacco Graumans, Daniëlle

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouderraad oktober 2017

Nieuwsbrief Ouderraad oktober 2017 Nieuwsbrief Ouderraad oktober 2017 Beste ouders, Inmiddels is dit schooljaar zo n twee maanden bezig en is de herfstvakantie alweer in het vooruitzicht. Graag verwelkomen we namens de Ouderraad (OR) de

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

4. Ingekomen stukken ter informatie (bijlage) - Nieuwsbulletin maart 2018

4. Ingekomen stukken ter informatie (bijlage) - Nieuwsbulletin maart 2018 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 23 april 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 15 januari 2015

Notulen MR-vergadering 15 januari 2015 Notulen MR-vergadering 15 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Sandra Grootenboer, Esther Gerritzen, Daphne Borst, Lesley Harris, Karien Luursema (secretaris),

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 12-07-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over veerkracht van de leerkracht m.b.t. leerlingen en hun ouders. Hoe houd je het vol? Werken vanuit

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 19 maart 2015

Notulen MR-vergadering 19 maart 2015 Notulen MR-vergadering 19 maart 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Sandra Grootenboer, Esther Gerritzen, Harold Rutgers, Tiemen Klopstra,, Steve Abdul Sovan,

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Wim Velthuis (penningm.)

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 Aanwezig Rol Inge Stassar N Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink Y Team Anja Brugman N Ouder Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Wim Boog

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen vergadering Oudervereniging SGL 13 januari 2010 Aanwezig Afwezig 1. Opening en vaststellen agenda

Notulen vergadering Oudervereniging SGL 13 januari 2010 Aanwezig Afwezig 1. Opening en vaststellen agenda Notulen vergadering Oudervereniging SGL 13 januari 2010 Aanwezig: Anja Veelenturf, Jan de Wit, Marieke Kral (vz), John Bedet, Carolien Hoekman, Steve Abdul Sovan, Ed Meijer, Gabby Wieten, Hans Otto, Irma

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd.

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd. Notulen MR-vergadering dinsdag 29 maart OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Marga 1. Opening/ vaststellen agenda De schoolgids en

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014 Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 21-5-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan Provily Notulist: Anja 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen 5 minuten 3. Notulen

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

Notulen medezeggenschapsraad t Getij

Notulen medezeggenschapsraad t Getij Notulen medezeggenschapsraad t Getij Donderdag 4 februari 2016 Aanwezig : Konrad van de Velde, Mirjam Goense, Sandra Goossen, Bas Gijsel, Wendy van Waes, Joost van Wijk en Diana Bogaert Namens directie

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari 2017 19.00-21.30 - AGENDA Omschrijving / doel van agendering directeur aanwezig? - instemming - advies - meningsvorming 0a MR Jaarverslag 2015-2016 Vaststellen

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Arenda Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Figge-Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Velthuis

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

MR Jaarverslag

MR Jaarverslag MR Jaarverslag 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Haarschool over het schooljaar 2014/2015. Met dit verslag legt de MR formeel verantwoording af

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 1 december 2016

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 1 december 2016 Bladzijde 1 ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag Aanwezig : mw. I. Baks-Vrieswijk, dhr. B. Karstenberg, mw. K. Stijnis, dhr. H. Vrooland, dhr. J. Landman, mw. E.

Nadere informatie

Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya.

Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya. Onderwerp: Notulen ouderraad Datum: Aanwezig: Arjan Gerritsen, Hein van Herwijnen, Nienke Houkes, Mandy Sanders, Rob Sanders, Yvonne Vriens, Nabila Adbdellati, mevrouw Rükayya. Afwezig: Susanne van Kauwen,

Nadere informatie

Basisschool LeerRijk Notulen

Basisschool LeerRijk Notulen Basisschool LeerRijk Notulen 17.01.2017 MR Basisschool Leerrijk Ger Vranken Paula Verstappen Ans Schatorje Chantal Janssen Esther Smits Monique Debeij Anke Biesmans Oudergeleding - afwezig: ziek Oudergeleding

Nadere informatie

2015-2016. Jaarplan MR

2015-2016. Jaarplan MR 2015-2016 Jaarplan MR MR Griendencollege 2015-2016 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 4 4. Structurele onderwerpen... 6 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties Notulen MR-vergadering d.d. 04-07- Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Afwezig: Tjally Wijngaards Nr. Onderwerp Acties 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Afwezig : Esma Salmi, Joyce Douven, Marlie Schroën, Ingrid Kusters en Laurens Verheijen.

Afwezig : Esma Salmi, Joyce Douven, Marlie Schroën, Ingrid Kusters en Laurens Verheijen. Notulen ouderraad 17 mei Aanwezig: Palmen, Marjo van Gog, Anja Nooijen, Esther Heesakkers, Annemarie Lukassen, Patrick van Wordragen, Erwin van Cruchten, Monique Ramakers, Susanne Kalders, Judith Seuren,

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie