AANVULLENDE VRAGEN OVER KUNSTGRASVOETBALVELDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANVULLENDE VRAGEN OVER KUNSTGRASVOETBALVELDEN"

Transcriptie

1 Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meerssen. betreft: aanvullende vragen ex artikel 40 RvO betreffende kunstgrasvelden Meerssen, 22 augustus Geacht College, Uw raadsinformatiebrief d.d. 4 augustus jl. betreffende de kunstgrasvelden hebben wij in goede orde ontvangen, waarvoor dank. Niettemin hebben wij het als teleurstellend ervaren dat deze raadsinformatiebrief ons als raadsleden pas werd toegezonden nádat onze fractie artikel 40-vragen over deze kwestie heeft gesteld. Het collegebesluit waarover de brief gaat is op 12 juli genomen. We stellen daarmee vast dat de raad pas 3,5 week ná het collegebesluit over de kunstgrasvelden formeel wordt geïnformeerd - dát lijkt ons een kwalijke zaak. Het verbaast ons dat u in de raadsinformatiebrief dat aspect volledig onbenoemd laat. Een verontschuldiging aan de raad voor die omissie had ons wel gepast geleken. Eerder heeft onze fractie u vragen ex artikel 40 van het Reglement van Orde over deze kwestie doen toekomen, te weten in een brief d.d Wij zijn nog in afwachting van een beantwoording door het college. Uw raadsinformatiebrief heeft nieuwe vragen bij onze fractie opgeroepen die wij u bij dezen willen doen toekomen. Gelieve deze vragen weliswaar separaat te behandelen, maar tevens te beschouwen als een aanvulling op onze eerdere artikel 40-vragen. Dat betekent dat wij u verzoeken voor de beantwoording van de vragen in deze brief niet de termijn van 30 dagen te gebruiken, maar deze termijn zo kort mogelijk te houden, zodat wij uw reactie in zijn totale samenhang kunnen beoordelen. Met name omdat onze vragen over een recente raadsinformatiebrief van het college gaan lijkt ons dat verzoek geen onmogelijke opgave. Dan nu onze vragen over de raadsinformatiebrief:

2 Pagina1, alinea 3: Er wordt gesteld dat de bespelingsdruk hoog is. Onze fractie kan deze bewering niet beoordelen aangezien cijfermatige gegevens ontbreken. We zijn echter wel geïnteresseerd in het onderzoeksverslag van bureau Kybys. Bij dezen daarom ons verzoek om ons dit verslag zo spoedig mogelijk te doen toekomen. Verder daarover de volgende vragen: Vraag 1a: Hoeveel heeft dit onderzoek gekost? Vraag 1b: Uit welk budget zijn deze kosten betaald? Pagina 1, alinea 3: In deze alinea staat een conclusie van Kybys die volgens ons een tegenstrijdigheid in zich draagt: '. met een trainingsveld en een wedstrijdveld is de capaciteit voldoende, maar de bespelingsdruk is hoog'. -1- Een uitspraak over de capaciteit van sportvelden is ons inziens juist altijd gerelateerd aan bespelingsdruk (afhankelijk van aantal teams en aantal trainingen, c.q. wedstrijden) - dat zit in die capaciteitsbepaling als het ware 'opgesloten'. De stelling van Kybys lijkt ons derhalve niet correct. De kwaliteit van de velden is echter een ander aspect en we kunnen ons voorstellen dat die beïnvloed wordt/werd door de hevige regenval en de ligging in de nabijheid van de Geul. Maar: geldt dat ook niet voor het sportcomplex van SV Meerssen? Daar stroomt de Geul zelfs nog dichter bij het sportcomplex. Deze situatie is al jaren zo en wij hebben pas in het voorjaar van 2016 via de lokale omroep vernomen dat er een urgentie bij RVU door natuuromstandigheden zou zijn. Daarvoor hebben ons dergelijke signalen niet bereikt, noch zijn die in de raad aan de orde geweest. Vraag 2: Kunt u ons over bovenstaande nader informeren en een en ander toelichten? Pagina 2, alinea 1: De jaarlijkse onderhoudskosten van de natuurgrasvelden van RVU worden hier afgezet tegen die van andere sportverenigingen ( ,- versus ,-). Wat echter niet duidelijk is of die de onderhoudskosten per veld zijn of voor het gehele sportcomplex. Het ene sportcomplex is immers groter dan het andere. Vraag 3: Kunt u ons een gespecificeerd overzicht verstrekken waarmee de jaarlijkse onderhoudskosten van de sportaccommodaties van alle voetbalverenigingen op heldere en inzichtelijke wijze in kaart worden gebracht? Pagina 2, alinea 1: Er staat dat deze situatie al sinds langere tijd duurt. Onze fractie heeft daarover nooit eerder signalen of informatie ontvangen. Vraag 4a

3 : Wat is: 'sinds langere tijd'? Sinds welk jaar? Vraag 4b: Zijn er documenten, bv. verslagen van gesprekken of aanvragen, waaruit blijkt dat deze situatie al langer bestaat en ook eerder is aangekaart bij de gemeente? Pagina 2, alinea 1: Als mede-argument voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld bij RVU wordt gesteld dat de huidige natuurgrasvelden meer vrijwilligersuren voor onderhoud vragen. Echter: in de nieuwe situatie wordt 1 natuurgrasveld gehandhaafd, maar niet meer door de gemeente onderhouden. Dus moeten vrijwilligers dat gaan doen: maaien, herstellen, bemesten, walsen, bijzaaien, e.d. Het kan niet anders dan dat dit nóg meer vrijwilligersuren gaat kosten. Daarnaast vraagt het onderhouden van een natuurgrasveld de nodige specifieke deskundigheid en inzet van materieel. Vraag 5a: Bent u het met ons eens dat het onderhouden van het resterende natuurgrasveld door RVU zelf ook de nodige vrijwilligersuren vraagt? Vraag 5b: Gelet op de specifiek benodigde deskundigheid en materiële inzet: wat zijn de mogelijke consequenties en risico s voor de gemeente als gevolg van het door RVU zelf onderhouden van een natuurgrasveld? Pagina 2, alinea 2: Hier staat: "Na doorberekening van alle kosten bleek dat de aanleg van één kunstgrasveld (inclusief onderhoud) in Rothem goedkoper is dan het onderhoud (en vervanging) van de twee natuurgrasvelden." Volgens ons is dit een onjuiste bewering. Kosten van aanleg zijn nl. van een geheel andere orde dan jaarlijkse onderhoudskosten. Enige nuancering en verduidelijking lijkt ons wel nodig. Vraag 6: Kunt u de bewering in het hierboven vermelde citaat nader uitleggen en met cijfers onderbouwen?

4 Pagina 2, alinea 2: Als al jarenlang zo'n groot verschil in onderhoudskosten is en hier een mogelijkheid ligt om in de jaarlijkse kosten fors te besparen, dan verbaast het ons dat deze optie niet eerder aan de orde is gekomen, met name tijdens de eerdere zoektocht naar bezuinigingen. Toen is die optie tot kostenbesparing niet door ambtenaren aan de orde gesteld. Vraag 7: Kunt u ons uitleggen hoe het mogelijk is dat deze optie nu pas aan de orde komt en niet eerder, bv. bij het opstellen van de begroting 2015? Pagina 2, het overzichtsstaatje: We verbazen ons over de manier waarop hier cijfers gepresenteerd worden aan raadsleden; deze is naar onze mening weinig inzichtelijk en dus moeilijk te doorgronden door raadsleden. Voorbeeld: in de 3e cijferkolom staan drie begrippen: 'geraamd/=, beschikbaar = huidig budget. Vraag 8: Mogen we daaruit kiezen of is het gissen welke term op elk daaronder vermeld bedrag van toepassing is? Pagina 2, het overzichtsstaatje: Bij de afschrijvingskosten of kapitaallasten (al worden beide termen niet gehanteerd, wij vragen ons af waarom niet) in regel A1 en A2 is te zien dat het investeringsbedrag gespreid is over 10 jaar (gedeeld door 10), zonder rentebijtelling. In eerdere en vergelijkbare situaties werd door de Afdeling Financiën bij investeringen steeds de vuistregel aangehouden: afschrijving op annuïteitsbasis met een rentepercentage van 3. Zou dat ook nu toegepast worden, dan komen we voor de kunstgrasvelden op andere en hogere bedragen uit. Vraag 9a: Wat is de ratio achter de keuze om het investeringsbedrag door 10 te delen? Vraag 9b: Wordt deze berekening binnen de gemeentelijke organisatie in vergelijkbare situaties consequent op deze manier toegepast? Graag nadere uitleg. Pagina 2, het overzichtsstaatje: Dan het investeringsbedrag van het kunstgrasveld van RVU. Dat wordt blijkbaar niet over 10 jaar uitgesmeerd, dus niet door 10 gedeeld zoals bij SV Meerssen en VV Bunde, maar er staat een jaarlijks bedrag van ,-. Vraag 10: Waar is dat bedrag op gebaseerd en hoe is dat berekend?

5 Pagina 2, het overzichtsstaatje: Bij A4 staat helder de term: 'totaal investering'. Blijkbaar ziet het college de aanleg van kunstgrasvelden (ook die van SV Meerssen en VV Bunde) dus tóch als investering. Dat staat haaks op de bewering van de wethouder tijdens de raadsvergadering van 3 augustus jl. (gedaan namens het college) dat het in dezen niet om een investering zou gaan, maar om onderhoud. Vraag 11a: Wat is het nu: gaat het bij de aanleg van het kunstgrasveld bij RVU volgens u om een investering of om onderhoud? Vraag 11b: Als u bij uw eerdere uitleg van de wethouder blijft dat het om onderhoud gaat, hoe kan het dan dat hier de term investering wordt gehanteerd? Pagina 2, het overzichtsstaatje: De kosten van het jaarlijkse onderhoud van het nieuwe kunstgrasveld van RVU zijn duurder dan die van de nieuwe kunstgrasvelden van SV Meerssen en VV Bunde, nl ,- versus 1.900,-. Er wordt hierover geen nadere toelichting of verklaring gegeven. Vraag 12: Kunt u dit verschil nader verduidelijken? Pagina 2, het overzichtsstaatje: Onderaan staat bij 'bezuiniging jaarlijks' het bedrag van 7.975, We hebben dit nagerekend en dit blijkt het verschil te zijn tussen bedrag C4 in de voorlaatste kolom en bedrag C4 in de laatste kolom. De voorlaatste kolom zijn echter de bedragen die geraamd waren (behalve bij C3), de laatste kolom de werkelijke bedragen (althans: volgens de prijsopgave van het uitvoerend bedrijf nemen wij aan). Het verschil kan echter niet als bezuiniging betiteld worden. Dat kan alleen maar door de werkelijke huidige kosten te vergelijken met de kosten ná de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden. Bij C3 (RVU) staat dan weer niet het geraamde bedrag, maar de werkelijke huidige kosten. Onze conclusie: Verwarrende en zelfs misleidende cijfers. Er wordt in de raadsinformatiebrief beweert dat het verschil in jaarlijkse kosten is aangegeven, maar dat is niet juist. Vraag 13: Bent u het eens of oneens met onze conclusie? Graag uw antwoord nader motiveren. Pagina 2, het overzichtsstaatje: Behalve het bedrag bij C3 RVU staan nergens de huidige jaarlijkse kosten van de kunstgrasvelden (en dan graag gespecificeerd en nader toegelicht). Wil men echter kunnen bepalen of men een

6 besparing bereikt, dan is dit absoluut nodig. Vraag 14: Kunt u ons alsnog een helder en gespecificeerd overzicht geven van de huidige jaarlijkse kosten (dus vóór de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden) om die vervolgens te vergelijken met de nieuwe kosten en dan het verschil aan te geven? Pagina 2, laatste alinea: Er wordt gesteld dat er sprake is van 'een stabiel aantal leden bij RVU in het verleden, heden en naar verwachting ook in de toekomst' als argument voor de aanleg van het kunstgrasveld. Echter: voor het bepalen van de capaciteitsbehoefte qua aantal sportvelden zijn ledenaantallen uit het verleden absoluut niet relevant, die van heden enigszins, maar het gaat vooral om de prognose voor de komende 10 jaar. En dan zouden wij de bewering die er nu staat graag onderbouwd willen zien. Dit aspect zou ons inziens een belangrijk onderdeel van het accommodatiebeleidsplan moeten zijn, maar dat is er dus niet. Vraag 15: Waar is deze bewering op gebaseerd? Zijn er betrouwbare gegevens voorhanden? Zo ja, welke? Algemeen: Vraag 16: Is het alternatief van een natuurgrasveld met extra drainage overwogen, c.q. onderzocht? Zo ja, wat is daarvan het resultaat? Zo nee, waarom niet? Tot zover onze vragen naar aanleiding van de raadsinformatiebrief over de kunstgrasvelden. Dan het volgende: Recent heeft ons een brief van de Tennisclub Meerssen bereikt; deze brief is naar alle raadleden verzonden. Volledigheidshalve is een kopie van deze brief bijgevoegd. Ook over deze brief hebben wij enkele vragen en wel de volgende: Pagina 1, alinea 2: Het bestuur van deze tennisclub geeft in haar brief aan dat er begin dit jaar een gesprek is geweest met wethouder Cortenraede, waarin de wethouder heeft medegedeeld dat in afwachting van het nog op te stellen accommodatiebeleid van de gemeente geen (vervangings-)investeringen bij de tennisverenigingen zouden worden gedaan. Vraag 17a: Klopt deze voornoemde berichtgeving van de Tennisclub Bunde? Vraag 17b

7 : Zo ja, waarom is die lijn dan niet aangehouden ten aanzien van de voetbalverenigingen SV Meerssen, VV Bunde en met name RVU? Pagina 2, alinea 2: Het bestuur van de TC Bunde geeft aan dat 6 velden op hun sportaccommodatie al zijn afgeschreven. Ook schrijft dit bestuur dat zij zelf zorgt voor het onderhoud van de velden en dus ook zelf opdraait voor de daarbij behorende kosten. Vraag 18a: Is deze berichtgeving van TC Bunde juist? Vraag 18b: In hoeverre is er sprake van een ongelijke behandeling van sportverenigingen door het gemeentebestuur van Meerssen als het gaat om het onderhouden en vervangen van de sportvelden? Tot slot: In het tv-programma Bie-kletse van de lokale omroep MeerVandaag van zondag 7 augustus werd bericht dat RVU sinds kort een nieuwe lichtinstallatie heeft die door de gemeente werd betaald, terwijl die van SV Meerssen door de voetbalvereniging zelf werd bekostigd. Zie hiervoor de link: (na 9 minuten komt het betreffende fragment) Vraag 19a: Is deze voornoemde berichtgeving van MeerVandaag juist? Vraag 19b: Zo ja, graag nadere uitleg en informatie over deze kwestie. Vraag 19c: Zo ja: waarom werd de raad hierover niet geïnformeerd? Vraag 19d: Zo nee: op welke wijze zorgt u ervoor dat deze berichtgeving wordt gecorrigeerd? We nemen aan dat onze vragen duidelijk voor u zijn en zien uw schriftelijke reactie met belangstelling tegemoet. Verder verblijven wij, met vriendelijke groet, De Fractie BRUG-M, namens deze: Jan Gulikers, fractievoorzitter.

VERZONDEN 3 1 AUG 2016

VERZONDEN 3 1 AUG 2016 Sfeervol Meerssen / / / in Aan: De heer J.J.M. Gulikers Past M Sterckenstr 14 6231 JG MEERSSEN VERZONDEN 3 1 AUG 2016 Uw kenmerk: Ons kenmerk: 265800 Contact: Telefoonnummer: KlantContactCentrum (KCC 14

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 Stiens, 9 september 2013 Raadsvergadering: 26 september 2013 Voorstelnummer: 2013/ 48 Portefeuillehouder: A. Wachter Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

3.1 Concrete voorstellen van ProCensus

3.1 Concrete voorstellen van ProCensus Raadsvoorstel Onderwerp: Kunstgras R.K.V.V. Zwaluw V.F.C. Afdeling: Samenlevingszaken Datum behandeling in B&W: 2 juni 2009 Datum raadsvergadering: 9 juli 2009 Nummer: 2009-48 1. Inleiding Op 21 april

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 17 Onderwerp: kunstgrasvelden Voetbalverenigingen Berg 28 en Walram.

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 17 Onderwerp: kunstgrasvelden Voetbalverenigingen Berg 28 en Walram. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 14 december 2015 Agenda nr: 17 Onderwerp: kunstgrasvelden Voetbalverenigingen Berg 28 en Walram. Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Gewijzigd Voorstel aan de raad

Gewijzigd Voorstel aan de raad Gewijzigd Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 december 2007 Nummer voorstel: 2007/130 Voor raadsvergadering d.d.: 18-12-2007 Agendapunt:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/49

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/49 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 6-6-2013 Nummer voorstel: 2013/49 Voor raadsvergadering d.d.: 18-06-2013 Agendapunt: 22 Onderwerp:

Nadere informatie

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO)

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 18 januari 2019 Onderwerp : Raadsbrief tarievennota sport Geacht College, Wij zijn bijzonder teleurgesteld over de inhoud van bijgevoegde brief.

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 26 november 2009 Nr. Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel om een krediet van maximaal 350.000 beschikbaar te stellen om de capaciteitsproblemen van

Nadere informatie

Laat Wijdemeren de gemeente Stichtse Vecht in de steek?

Laat Wijdemeren de gemeente Stichtse Vecht in de steek? Schriftelijke vragen van De Lokale Partij www.delokalepartij.org twitter: @DeLokalePartij_ email: info@delokalepartij.org Wijdemeren, 28 juli 2015. Schriftelijke vragen De Lokale Partij Laat Wijdemeren

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Aanleg nieuwe sportvelden. Onderwerp: Aanleg nieuwe sportvelden

Raadsvoorstel: Aanleg nieuwe sportvelden. Onderwerp: Aanleg nieuwe sportvelden Raadsvoorstel: 2016-1603 Onderwerp: Aanleg nieuwe sportvelden Datum: 13-06-2016 Portefeuillehouder: J. Freije I & O: B &A / Raadsvergadering: 07-07-2016 Programma: Cultuur en sport Opsteller: Y. Kromhout/A.

Nadere informatie

Ad van der Heijden raad mei 2012

Ad van der Heijden raad mei 2012 Agendapunt commissie: 5 steller telefoonnummer email Ad van der Heijden 040-2083 633 adh@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Kunstgrasveld voetbalvereniging rkvv Dommelen.

Nadere informatie

Bijlage overwegingen kunstgras

Bijlage overwegingen kunstgras Bijlage overwegingen kunstgras Algemeen In het algemeen heeft de sport in Nederland de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Meer mensen sporten en leggen steeds meer verband tussen sport

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Aanvraag drie kunstgrasvelden 1- Notagegevens Notanummer 2016-002238 Datum 13-12-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Grijsen Team BO 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

DIGITALE STEM- OF KIESWIJZER.

DIGITALE STEM- OF KIESWIJZER. Sinds zondagavond 18 maart is er een digitale Stem- of Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Meerssen 'in de lucht'. Een initiatief van dhr. Christian Janssen, inwoner van de gemeente Meerssen.

Nadere informatie

1.1 klopt dit? en zo ja, waarom alleen met coalitiefracties?

1.1 klopt dit? en zo ja, waarom alleen met coalitiefracties? Technische vragen VVD- Blaricum mbt aangenomen motie vado (ingediend door coalitie dd 31 mei jl) BVV- kunstgrasvelden en kleedruimten VVD maakt zich zorgen over de wijze van bestuur en besluitvorming op

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764 Preadvies Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764 Onderwerp : Voorstel inzake garantstelling derde kunstgrasveld DES Programma : 6. Cultuur

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld en gedeeltelijke privatisering Bunnik 73

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld en gedeeltelijke privatisering Bunnik 73 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 09-10-2014 14-090 Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld en gedeeltelijke privatisering Bunnik 73 Aan de raad, Onderwerp Gemeentelijke bijdrage kunstgrasveld

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012 Reg.nr: FLO/2011/18042 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: Uitwerking opties realisatie tweede hockeyveld Kollenberg Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

2. Een krediet van. 345.000 beschikbaar stellen voor de aanleg van een kunstgrasveld ten behoeve van v.v. D.T.D. en deze investering activeren.

2. Een krediet van. 345.000 beschikbaar stellen voor de aanleg van een kunstgrasveld ten behoeve van v.v. D.T.D. en deze investering activeren. 17 Stiens, 4 oktober 2013 Raadsvergadering: 14 november 2013 Voorstelnummer: 2013/ 48 Portefeuillehouder: A. Wachter Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-06-2011 11-063 Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Gevraagde beslissing 1. Instemmen

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV

Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV gemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV A. Elzakalai Erik Metgod (023 676988)

Nadere informatie

TOEPASSING ARTIKEL 169 VAN DE GEMEENTEWET

TOEPASSING ARTIKEL 169 VAN DE GEMEENTEWET Op donderdag 9 november jl. vergaderde de gemeenteraad van Meerssen de hele dag. Hoofdonderwerp was de begroting 2018 en de meerjarenbegroting voor de periode tot en met 2021. De fractie BRUG-M blikt in

Nadere informatie

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Zaaknummer 00474132 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Collegevoorstel Feitelijke informatie In de brief van 6 mei 2016 stelt raadslid de heer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld met garantstelling. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld met garantstelling. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 juni 2017 17-047 Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld met garantstelling Aan de raad, Onderwerp Kunstgras SV Odijk voetbal, renovatie trainingsveld

Nadere informatie

: Vragen o.g.v. art 61 reglement van orde : Vragen van D 66 n.a.v. de brief dd van de WMO adviesraad

: Vragen o.g.v. art 61 reglement van orde : Vragen van D 66 n.a.v. de brief dd van de WMO adviesraad Heusden p/a H. Nijenstein Copernicuslaan 4 5251 CZ Vlijmen Tel. 06 2251 8263 I: nijenstein@home.nl W: www.d66heusden.nl Aan : College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Heusden Drunen, 8 juli 2010

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de CDA-fractie aangaande de OBGZ Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De CDA-fractie heeft ons College

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Renovatie speelveld annex trainingsveld aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Renovatie speelveld annex trainingsveld aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Nico Oud beheer en onderhoud 7 9 mei 2016 Renovatie speelveld annex trainingsveld Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij u het

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013 Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013 Collegevoorstel Zaaknummer: 00364519 Inleiding Raadslid de heer Van der Lee van Heusden Transparant stelt in een brief van 11 oktober

Nadere informatie

Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken opties.

Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken opties. Bijlage 1: Vergelijking drie opties verbetering sportcomplex Ellecom Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout ontvangen 2 1 JUN2011. streef:

Gemeente Oosterhout ontvangen 2 1 JUN2011. streef: O IN.1112223 Aantekenen Raad van de Gemeente Oosterhout t.a.v. de fractievoorzitters Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Oosterhout, 17 juni 2011 Gemeente Oosterhout ontvangen streef: 2 1 JUN2011 * * BIL

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Gemeente Bussum Aanleggen kunstgrasvelden ten behoeve van BFC Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Volgnr.M^lt?^

GEMEENTE NUTH Volgnr.M^lt?^ Aan: Raad van de Gemeente Nuth Van: Bestuur St.WMO Platform Nuth Ingek. 1 3 NOV 2009 D.d. 15-11-2009 OJ./N Betreft: Vervoersvoorziening "hoog tarief"via Regiota&'iaSS.nr.rlU.?... Geachte Raad van de Gemeente

Nadere informatie

14R.00426. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426. Gemeente Woerden

14R.00426. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426. Gemeente Woerden RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426 ^ 3 gemeente WOERDEN Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 7 oktober 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d.

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d. RAADSVOORSTEL Inhoud Onderwerp Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener d.d. 2-4-2015 Reeds gestelde kaders Raad d.d. Korte inhoud/samenvatting Het college heeft een toekomstvisie voor het zwembad De Marke

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Datum 17 mei 2019 Onderwerp Uitvoering amendement kunstgrasvelden Wij willen Door de aanleg van kunstgrasvelden o.a. het meervoudig gebruik vergroten, het behoud van de sociale

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RVO DS-Dreigend faillissement jeugdzorgaanbieder Intermetzo 1- Notagegevens Notanummer 2016-000777 Datum 06-05-2016 Programma: 09 Jeugd en

Nadere informatie

Privatiseren veldonderhoud voetbalvelden 13ini01280

Privatiseren veldonderhoud voetbalvelden 13ini01280 Privatiseren veldonderhoud voetbalvelden 13ini01280 1. De opdracht In de begroting 2013 e.v. is de volgende taakstelling ten aanzien van de voetbalvelden opgenomen: 1. In 2013 een bezuiniging van 67.500,--

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103

Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103 Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103 Roden, 20 november 2003 Onderwerp Renovatie voormalig korfbalveld complex VV Peize Voorstel A. Een krediet van 94.700,00 (excl. BTW) beschikbaar stellen voor:

Nadere informatie

vergadering 8 april 2010

vergadering 8 april 2010 RAADSVOORSTEL Doel: besluitvormend voorstelnummer 2010/21 registratienummer 151047 behandelend ambtenaar Jeroen Reijnaerts vergadering 8 april 2010 portefeuillehouder W.T. Hollart doorkiesnummer 0252-783

Nadere informatie

CDA Kerkrade fractiesecretariaat: Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade

CDA Kerkrade  fractiesecretariaat: Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus AP Kerkrade CDA Kerkrade www.cdakerkrade.nl fractiesecretariaat: jja.bellen@home.nl Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade, 19 juni 2014 Betreft: Art. 38 vragen m.b.t.

Nadere informatie

Te stellen eisen over de eigen inbreng van de verenigingen in de vorm van huur, financiële bijdrage in de investering, zelfwerkzaamheid etc.

Te stellen eisen over de eigen inbreng van de verenigingen in de vorm van huur, financiële bijdrage in de investering, zelfwerkzaamheid etc. *BM1302201* BM1302201 Raadsmededeling RAADSMEDEDELING Onderwerp Dossier kunstgrasvoetbalvelden Steenbergen; 10 september 2013 Aan de Raad, 1. leiding Uit de verslaglegging van het besloten overleg van

Nadere informatie

Goudse Schadeverzekeringen N.V, gevestigd te Gouda, hierna te noemen: Aangeslotene,

Goudse Schadeverzekeringen N.V, gevestigd te Gouda, hierna te noemen: Aangeslotene, Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-233 d.d. 17 augustus 2015 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr. E.E. Ribbers, secretaris) Samenvatting Autoverzekering. Consument heeft een

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.3

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.3 RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.3 Raadsvergadering van 8 oktober 2009 Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de renovatie was- en kleedruimte V.V. Noordhoek en omvormen gravelbanen naar kunstgrasbanen

Nadere informatie

De SP fractie heeft de volgende art. 38 vragen m.b.t. de HHT gelden (huishoudelijke hulp toelage).

De SP fractie heeft de volgende art. 38 vragen m.b.t. de HHT gelden (huishoudelijke hulp toelage). Aan: Van: Betreft: Antwoord: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade SP Kerkrade Kaardebol 26 6467HV Kerkrade Vragen artikel 38 inzake HHT gelden Schriftelijk Datum: 23-03-2017

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voor raadsvergadering d.d.: 29-05-2012 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren;

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren; Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: M.J.J.M. Zuiderwijk User-id: ZUIM1 Tel: 5038 Onderwerp: WMO-BETREKKEN FINANCIËLE DRAAGKRACHT Toelichting: Bij het verstrekken van hulp bij het huishouden,

Nadere informatie

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022, Bestuur en Middelen / 1042 Portefeuillehouder J. van der Meer, B. Jeene

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/103

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/103 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-12-2013 Nummer voorstel: 2013/103 Voor raadsvergadering d.d.: 17-12-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

Van AB WODV Verzonden. Referentie Kenmerk Z/16/001737/ Datum 28 februari 2017 Pagina 1 van 5 Bijlage(n) Onderwerp Huisvesting WODV

Van AB WODV Verzonden. Referentie Kenmerk Z/16/001737/ Datum 28 februari 2017 Pagina 1 van 5 Bijlage(n) Onderwerp Huisvesting WODV Van AB WODV Verzonden Referentie Kenmerk Z/16/001737/17168 Datum 28 februari 2017 Pagina 1 van 5 Bijlage(n) Onderwerp Huisvesting WODV Geachte heer, mevrouw, Door de DLW-fractie zijn op 13 januari 2017

Nadere informatie

B&W Vergadering. 985,- per jaar en met toepassing van het in het onderhavige voorstel genoemde ingroeimodel bij de betaling van deze vergoeding;

B&W Vergadering. 985,- per jaar en met toepassing van het in het onderhavige voorstel genoemde ingroeimodel bij de betaling van deze vergoeding; 2.1.9 Opstalrecht VV Swalmen 1 Dossier 568 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 568 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 26 juli 2016 Agendapunt 2.1.9 Omschrijving Opstalrecht VV Swalmen Zaaknummer 42099-2015

Nadere informatie

Nr: Schipluiden: 07 juni Onderwerp: Uitgangspunten renovatie sportvelden. Aan de Raad

Nr: Schipluiden: 07 juni Onderwerp: Uitgangspunten renovatie sportvelden. Aan de Raad Nr: 2012-05-06 Schipluiden: 07 juni 2012 Onderwerp: Uitgangspunten renovatie sportvelden Aan de Raad Tijdens de raadscommissie Samenleving van 15 mei 2012 is een voorstel over de toekomstige renovatie

Nadere informatie

Datum: 25 april 2017 Onderwerp: Beantwoording art 40 RVO vragen documenten mbt aanleg kunstgrasveld Rothem Bijlagen: diverse

Datum: 25 april 2017 Onderwerp: Beantwoording art 40 RVO vragen documenten mbt aanleg kunstgrasveld Rothem Bijlagen: diverse Aan: De heer Mr. G. van der Bijl Proost de Beaufortstraat 24 6231 EB MEERSSEN Uw kenmerk: Contact: KlantContactCentrum (KCC) Ons kenmerk: 295914 Telefoon: 14 043 Datum: 25 april 2017 Onderwerp: Beantwoording

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Meer jaren onderhoudsplanning sportparken

Meer jaren onderhoudsplanning sportparken Voorziening Onderhoud Sportvelden in de gemeente Beek Projectnummer: Datum: Versie: Gecontroleerd door: BEK026 7 Dhr. R. van Rijt blad 1 van 24 Inhoud blz. 1 Inleiding 3 2 Gevolgde werkwijze 4 2.1 Bepalen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OWZHH25

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OWZHH25 Zaaknummer: OWZHH25 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de voorbereidingskosten voor de revitalisering van de Voorste Venne Collegevoorstel Inleiding

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. SV2000 in de gelegenheid te stellen om alsnog vóór 4 oktober 2016 de aangeboden huurovereenkomst te ondertekenen;

B&W Vergadering. 1. SV2000 in de gelegenheid te stellen om alsnog vóór 4 oktober 2016 de aangeboden huurovereenkomst te ondertekenen; 2.1.9 Doorbelasting energiekosten 2015 voetbalvereniging SVC2000 1 Dossier 628 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 628 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 30 augustus 2016 Agendapunt 2.1.9 Omschrijving

Nadere informatie

VOORSTEL de drainage van de twee lage velden op sportpark De Heijkuul (Vitesse 08) te vernieuwen en de velden en het tussengelegen pad te renoveren.

VOORSTEL de drainage van de twee lage velden op sportpark De Heijkuul (Vitesse 08) te vernieuwen en de velden en het tussengelegen pad te renoveren. VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 20 april 2015 AGENDA NR. 5, Cie S&M 07-04-2015 VOORSTEL de drainage van de twee lage velden op sportpark De Heijkuul (Vitesse 08) te vernieuwen en de velden en het tussengelegen

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2011/53830 Besluitnummer: 14 6a Onderwerp: Ondergrondse beregening voetbalaccommodaties Baarlo, Kessel en Meijel Advies: 1.

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Tonok Bwefar Brederostraat AT Zwolle +31 (0)

Tonok Bwefar Brederostraat AT Zwolle +31 (0) Tonok Bwefar Brederostraat 20 8023 AT Zwolle +31 (0) 6 27 028 131 voorzitter@zac-basketbal.nl Wethouder en Raadsleden met de portefeuille sport Gemeente Zwolle Zwolle, 7 november 2015 Betreft: voorgestelde

Nadere informatie

Aan het bestuur van de Sociale Dienst NW Fryslân.

Aan het bestuur van de Sociale Dienst NW Fryslân. Aan het bestuur van de Sociale Dienst NW Fryslân. Franeker, 22 november 2016 Betreft: Advies lokale regelgeving WMO 2015 Geacht bestuur, Op 20 oktober jl. ontvingen wij uw verzoek om advies over de volgende

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Zaaknummer: OWZAP06 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 13 april 2011 stelt de fractie VVD vragen op grond

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1108973 Datum: Behandeld door: 3 December 2013 griffie Afdeling/Team: Griffie / Onderwerp: digitalisering raad Samenvatting:

Nadere informatie

1 van 8. Noordwijk, 22 januari College van burgemeester en wethouders van Noordwijk Postbus AG NOORDWIJK. Betreft: Project Bloemenzee,

1 van 8. Noordwijk, 22 januari College van burgemeester en wethouders van Noordwijk Postbus AG NOORDWIJK. Betreft: Project Bloemenzee, Noordwijk, 22 januari 2014 College van burgemeester en wethouders van Noordwijk Postbus 298 2200 AG NOORDWIJK Betreft: Project Bloemenzee, de échte feiten Geacht college, Op 17 december 2013 heeft onze

Nadere informatie

1. In het voorstel wordt een budget gevraagd voor de aanleg van een fietspad en het omleggen van enige parkeerplaatsen.

1. In het voorstel wordt een budget gevraagd voor de aanleg van een fietspad en het omleggen van enige parkeerplaatsen. Beantwoording schriftelijke vragen van fractie Totaal Lokaal aan het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2013 Onderwerp: begrotingswijziging project Ludgerusschool Workum GEVRAAGDE

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP conform artikel 39 - Wmo-voorzieningen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De raadsfractie

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2. Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO

Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2. Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO INITIATIEFVOORSTEL Vergadering d.d.: 12 februari 2009 Agendanummer: B2 Onderwerp: Voorstel tot verbetering voetbalaccommodaties WVV 67 en RKVV METO Initiatiefnemer: fracties CDA, ABZ, PvdA en VVD Portefeuillehouder:

Nadere informatie

: mevr. F. Langerak-Oostrom. : M. van Dam

: mevr. F. Langerak-Oostrom. : M. van Dam 11 DEC 2017 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 28 november 2017 Zaaknummer :500127 Datum Raadsvergadering : 11 december 2017 Portefeuillehouder : mevr. F. Langerak-Oostrom

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Almelo

Rekenkamercommissie Almelo Rekenkamercommissie Almelo Postadres: Gemeente Almelo Postbus 5100 7600 GC Almelo Aan de leden van de Raad van de gemeente Almelo In c.c. aan het College van B&W Bezoekadres: Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo

Nadere informatie

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 24 mei 2016 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 24 mei 2016 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 24 mei 2016 Corr. nr.: 2016.17323 Onderwerp : Voorstel inzake gerechtelijke uitspraak inzake exploitatievergoedingen buitensportverenigingen

Nadere informatie

Betreft: diverse bezwaren rondom Fokkerdea1, e.v. Op 15 februari 2016 heb ik u een brief geschreven met daarin opgenomen een

Betreft: diverse bezwaren rondom Fokkerdea1, e.v. Op 15 februari 2016 heb ik u een brief geschreven met daarin opgenomen een College van Burgemeester en Wethouders Leden van de Raad p/a de Gemeentesecretaris Markt 22 3351 P Papendrecht MPGpD2O1 7020608320028 GPD 06.02.2017 0028 Papendrecht, 2 februari 2017. Betreft: diverse

Nadere informatie

Inburgeringsexamen gehaald, toch volle pond betaald

Inburgeringsexamen gehaald, toch volle pond betaald Rapport Inburgeringsexamen gehaald, toch volle pond betaald Een onderzoek naar de informatieverstrekking door de Dienst Uitvoering Onderwijs over de Wet Inburgering 2007. Oordeel Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar

Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Amersfoort Postbus 4000 3800 AE Amersfoort AANGETEKEND Betreft: Reactie op brief dd 7 mei jl. van Gem. Amersfoort aan Stichting. (SHB&L) inzake WOB verzoek

Nadere informatie

Behoeftebepaling Steenbergen -

Behoeftebepaling Steenbergen - Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Behoeftebepaling Steenbergen - Wedstrijd- en trainingscapaciteit Seizoen 2013-14 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Huidige situatie 3 2. Behoeftebepaling algemeen 4 Voorwaarden...

Nadere informatie

De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN. Beste meneer Van der Lee,

De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN. Beste meneer Van der Lee, De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN ONS KENMERK: 00364078 UW KENMERK: HT 2013047 UW BRIEF VAN: 11 oktober 2013 BEHANDELD DOOR: Frank Verbaan ONDERWERP: AANTAL BIJLAGEN: 1 DATUM: 24 oktober

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kerkrade Postbus 600 6460 AP Kerkrade Betreft: art. 38 RvO vragen inzake het functioneren van Welzorg Kerkrade, 11 januari 2017 Geacht College,

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer Dossiernummer 32-2009 OORDEEL Verzoeker de heer E. namens mevrouw O. te Almelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2009 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2009 onder nummer

Nadere informatie

Aan de Raad. Honoreren kredietaanvraag personeel / materieel voertuig; Honoreren kredietaanvraag hulpverleningsvaartuig.

Aan de Raad. Honoreren kredietaanvraag personeel / materieel voertuig; Honoreren kredietaanvraag hulpverleningsvaartuig. Raadsvergadering 13 maart 2003 Aan de Raad Agendapunt 11 Made, 27 februari 2003 Onderwerp Honoreren kredietaanvraag personeel / materieel voertuig; Honoreren kredietaanvraag hulpverleningsvaartuig. Voorstel

Nadere informatie

Notitie Harmonisatie tarieven buitensportaccommodaties

Notitie Harmonisatie tarieven buitensportaccommodaties Notitie Harmonisatie tarieven buitensportaccommodaties Coevorden juni 2012 1 Notitie uitwerking harmonisatie tarieven buitensportaccommodaties Op 11 november 2008 heeft de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 16-036 Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) inclusief eigen frictiekosten Aan de raad, Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Aan de griffier van de gemeenteraad Postbus 900 6040 AX Roermond Roermond, 2 mei 2014 Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Voor wat betreft een volledige inleiding,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO Deventer Sociaal over terugbetaling ouderbijdrage Jeugdzorg 1- Notagegevens Notanummer 2016-000526 Datum 25-03-2016 Programma: 09 Jeugd

Nadere informatie

Beantwoording vragen over rookvrije sportaccommodaties en gezonde sportkantines

Beantwoording vragen over rookvrije sportaccommodaties en gezonde sportkantines Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen over rookvrije sportaccommodaties en gezonde sportkantines Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Op

Nadere informatie

Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F

Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T F /r1 Pagina 1 van 6 Memo M2000: Wmo-vragen inzake uitvoering eigen bijdrageregeling Maarssen Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Behandeld door Mark Renaud Direct nummer 0346-254 361 E-mail mark.renaud@stichtsevecht.nl

Nadere informatie

adviesburo r.i.e.t Onderzoek voetbal kunstgrasvelden in de gemeente Papendrecht Rapport Opdrachtgever: Gemeente Papendrecht Papendrecht

adviesburo r.i.e.t Onderzoek voetbal kunstgrasvelden in de gemeente Papendrecht Rapport Opdrachtgever: Gemeente Papendrecht Papendrecht Rapport Onderzoek voetbal kunstgrasvelden in de gemeente Papendrecht Opdrachtgever: Gemeente Papendrecht Papendrecht DEFINITIEF Projectnummer: 12033 Bunnik 23 oktober 2012 adviesburo r.i.e.t ruimtelijke

Nadere informatie

Graag reageren wij op een aantal brieven welke wij van uw bestuur mochten ontvangen.

Graag reageren wij op een aantal brieven welke wij van uw bestuur mochten ontvangen. Waterschap Brabantse Delta Het dagelijks bestuur t.a.v. de voorzitter, de heer J.A.M. Vos, dijkgraaf Ons kenmerk: pvdb/090602.01 Breda, 2 juni 2009 Geachte heer Vos, beste Joseph, Graag reageren wij op

Nadere informatie

Ons kenmerk U14-047493 Beh. door J.W. Labruyere Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Beleid, Reg ie & Projecten 1

Ons kenmerk U14-047493 Beh. door J.W. Labruyere Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Beleid, Reg ie & Projecten 1 ~. Geme Bergen op Zoom -----::>--- ~ ~ 1 De Fractie van de BSD De heer Van der Kallen en de heer Van den Kieboom Nieuwstraat 4 4611 RS Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll lllll lllll lllll

Nadere informatie

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Toelichting over de behandeling van: Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Van: Commissie voor bezwaarschriften d.d. 13 juni

Nadere informatie

Zaaknummer: KCSVH02. Onderwerp: Artikel 61-vragen CDA openbaarheid nota toelichting bouwgrondexploitatie

Zaaknummer: KCSVH02. Onderwerp: Artikel 61-vragen CDA openbaarheid nota toelichting bouwgrondexploitatie 000498632 Zaaknummer: KCSVH02 Onderwerp: Artikel 61-vragen CDA openbaarheid nota toelichting bouwgrondexploitatie Collegevoorstel Inleiding Bij brief van 10 juni jl vraagt mevrouw Rijnders-Huisman namens

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: B6 Onderwerp: beschikbaarstelling krediet t.b.v. aanleg van een kunstgrasveld voor Achilles'29 Datum B&W-vergadering: 22 december 2015 Datum raadsvergadering: 28 januari

Nadere informatie

Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake organisatorische en financiële problemen stichting de Voorste Venne

Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake organisatorische en financiële problemen stichting de Voorste Venne College Onderwerp: V200900925 Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake organisatorische en financiële problemen stichting de Voorste Venne Collegevoorstel Inleiding: De fractie Heusden Eén

Nadere informatie

Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 8661 / CM. van Dam/E.P. van Andel

Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 8661 / CM. van Dam/E.P. van Andel gemeente WOERDEN Gemeenteraad Gemeente Woerden 12.007774 Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postbus 45 3440 AA Woerden Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 25/04/2012 Griffie Telefoon

Nadere informatie