Haal alle terrines en de hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Haal alle terrines en de hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast"

Transcriptie

1 Kerstmenu A Haal alle terrines en de hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Bereidingswijze 1 ste gang Rundersukade, gepofte pompoen, Amsterdams zuur en winterse salade De rundersukade kan op het(midden) bord. Maak de sla aan met de helft van de dressing. Mocht het niet voldoende zijn kan u altijd nog wat toevoegen. Leg de winterse salade op de sukade. Hier vervolgens weer het Amsterdams zuur bovenop. De stukje gepofte pompoen kan speels om de sukade heen gelegd worden. Rillette van gerookte makreel met rivierkreeftjes, salade van biet en winterpeen Leg de salade in het midden van het bord. Maak met 2 eetlepels bolletjes van de rillette of schep de rillette zo op het bord. Leg de rillette op de salade. De rivierkreeftjes kunnen hier weer speels omheen. Bereidingswijze 2 de gang Beef Wellington met een gratin van knolselderij, pommes duchesse en wintergroenten Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop een eidooier los met een klein scheutje melk. Smeer hier de Wellington mee in. Niet te dik, alleen de bovenkant!! Dit is puur voor de kleur. Om het vlees medium te bereiden moet u de Beef Wellington ongeveer 15 minuten in de oven zetten. Wenst u het vlees well done dan de baktijd 5 minuten verlengen. De gratin en pomme duchesse moet ongeveer 15 minuten in de oven. De wintergroenten ongeveer 10 minuten. Leg in het midden van het bord de Wellington en zet de gratin ernaast met de wintergroenten. De pomme duchesse kan daarna ook uit het vormpje en erbij op het bord Zachtgegaarde eendenborst, geroosterde groenten, stoofpeer, pommes duchesse en met een jus van rode biet Verwarm de oven voor op 160 graden. De eend is al gaar. Verwarm een koekenpan zonder vet en bak hierin de eend op de vetkant. Zodra het vet krokant is kan de eend eruit. Dit duur niet zo lang. Plaats als eerste de pomme duchesse in de oven ongeveer 15 minuten. Vervolgens na 10 minuten de groenten. De eend wordt de laatste 5 minuten ook in de oven geplaatst. Verwarm ondertussen de jus in een pannetje. Schep de groenten in het midden van het bord. Haal de pomme duchesse uit het vormpje en zet die bij de groenten. Snijd de eend in tweeën en leg deze op naast de groenten en de pomme duchesse. Plaats vervolgens de stoofpeer op het bord. Giet vervolgens de jus over de eend. Bereidingswijze 3 de gang Sluit het kerstdiner af met het nagerecht. Haal deze ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast alvorens deze te serveren.

2 Kerstmenu B Bereidingswijze 1 ste gang Huisgerookte zalm met verschillende bereidingen van bloemkool, crème van ei en mierikswortel Schep ongeveer een eetlepel van de crème op het midden van het bord. Maak met de achterkant van een lepel een rondje van de crème. Leg hier de zalm op als een soort rechthoekje. Schep je salade van bloemkool en de geroosterde bloemkool hieromheen. Lepel crème van ei en de overgebleven bloemkoolcrème eromheen. Terrine van gevogelte met eend, salade van bospaddestoelen en Ras el hanout Leg de terrine op het bord. Meng de paddenstoelen, sla en de wortellinten door elkaar. En leg dit weer boven of naast de terrine Bereidingswijze 2 de gang Runder entrecôte van grain fed, geroosterde groenten, stoofperen, pommes duchesse en een jus van sjalot Voorverwarm de oven op 160 graden. Plaats als eerste de pomme duchesse in de oven ongeveer 15 minuten. Vervolgens na 10 minuten de groenten. Om het vlees medium te bereiden moet u de entrecote de laatste ongeveer 6 minuten in de oven zetten. Wenst u het vlees liever medium rare verkort de baktijd dan met 2 minuten. Wenst u het vlees well done dan de baktijd 3 minuten verlengen. Verwarm ondertussen in een pannetje de jus. Breng het vlees op smaak met peper en zout als het op het bord ligt. Laat het vlees even rusten voordat u het snijd. Snijd het vlees in plakken en leg dit op het bord. Het stoofpeertje erbij en eromheen de jus. Zachtgegaarde fazant met zuurkool, krokant spek, rookworst, puree en jus van spek en zouthout Voorverwarm de oven op 160 graden. De fazant is al gaar. Pak een koekenpan en verwarm deze. Bak de fazant op de vetkant in de pan. Als het vet een kleur heeft is deze goed. Dit duurt niet te lang. Verwarm ondertussen de jus in een pannetje. Verwarm de zuurkool met de worst en de puree in de oven. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet de laatste 5 minuten de fazant erbij. Schep de zuurkool en de puree in het midden van het bord. Snijd de fazant in tweeën en leg deze op naast de groenten en puree. Plaats vervolgens het krokante spek en de rookworst op het bord. Giet vervolgens de jus over de fazant. Bereidingswijze 3 de gang Sluit het kerstdiner af met het nagerecht. Haal deze ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast alvorens deze te serveren.

3 Vegetarisch kerstmenu Bereidingswijze vegetarisch voorgerecht Linzensalade met gepofte rode ui, zongedroogde tomaatjes, paddenstoelen en gepocheerd eitje Plaats de linzen in de gewenste vorm op het bord. Leg de eitjes even een halve minuut in warm water. Zodat even de kou er af is. Bereidingswijze vegetarisch hoofdgerecht Gepofte zoete aardappel met brie de Meaux en winterse groenten en een saus van bospaddenstoelen Voorverwarm de oven op 160 graden. Plaats de aardappel in de oven 15 minuten. Maar let op de kaas. Zorg dat deze niet zwart word. De groenten na 10 minuten erbij plaatsen. Verwarm in een pannetje de saus. Leg de aardappel in het midden van het bord en leg de groenten ernaast. Schenk vervolgens de saus op het bord. A la carte Bereidingswijze voorgerechten Rundersukade, gepofte pompoen, Amsterdams zuur en winterse salade De rundersukade kan op het(midden) bord. Maak de sla aan met de helft van de dressing. Mocht het niet voldoende zijn kan u altijd nog wat toevoegen. Leg de winterse salade op de sukade. Hier vervolgens weer het Amsterdams zuur bovenop. De stukje gepofte pompoen kan speels om de sukade heen gelegd worden. Rillette van gerookte makreel met rivierkreeftjes, salade van biet en winterpeen Leg de salade in het midden van het bord. Maak met 2 eetlepels bolletjes van de rillette of schep de rillette zo op het bord. Leg de rillette op de salade. De rivierkreeftjes kunnen hier weer speels omheen. Huisgerookte zalm met verschillende bereidingen van bloemkool, crème van ei en mierikswortel Schep ongeveer een eetlepel van de crème op het midden van het bord. Maak met de achterkant van een lepel een rondje van de crème. Leg hier de zalm op als een soort rechthoekje. Schep je salade van bloemkool en de geroosterde bloemkool hieromheen. Lepel crème van ei en de overgebleven bloemkoolcrème eromheen. Terrine van gevogelte met eend, salade van bospaddenstoelen en Ras el hanout Leg de terrine op het bord. Meng de paddenstoelen, sla en de wortellinten door elkaar. En leg dit weer boven of naast de terrine Linzensalade met gepofte rode ui, zongedroogde tomaatjes, paddenstoelen en gepocheerd ei Plaats de linzen in de gewenste vorm op het bord. Leg de eitjes even een halve minuut in warm water. Zodat even de kou er af is.

4 Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Bereidingswijze tussengerecht Heldere ossenstaart bouillon met winterpeen, ossenstaart, bospaddenstoelen en verse groene kruiden Verwarm de bouillon in een pannetje en Schenk daarna de bouillon in een kom of bord. Bereidingswijze hoofdgerechten Beef Wellington met een gratin van knolselderij, pomme duchesse en wintergroenten Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop een eidooier los met een klein scheutje melk. Smeer hier de Wellington mee in. Niet te dik, alleen de kovenkant!! Dit is puur voor de kleur. Om het vlees medium te bereiden moet u de Beef Wellington ongeveer 15 minuten in de oven zetten. Wenst u het vlees liever medium rare verkort de baktijd dan met 5 minuten. Wenst u het vlees well done dan de baktijd 5 minuten verlengen. De gratin en pomme duchesse moet ongeveer 15 minuten in de oven. De wintergroenten ongeveer 10 minuten. Leg in het midden van het bord de Wellington en zet de gratin ernaast met de wintergroenten. De pomme duchesse kan daarna ook uit het vormpje en erbij op het bord Zachtgegaarde eendenborst, geroosterde groenten, stoofpeer, pommes duchesse en met een jus van rode biet Verwarm de oven voor op 160 graden. De eend is al gaar. Verwarm een koekenpan zonder vet en bak hierin de eend op de vetkant. Zodra het vet krokant is kan de eend eruit. Dit duur niet zo lang. Plaats als eerste de pomme duchesse in de oven ongeveer 15 minuten. Vervolgens na 10 minuten de groenten. De eend wordt de laatste 5 minuten ook in de oven geplaatst. Verwarm ondertussen de jus in een pannetje. Schep de groenten in het midden van het bord. Haal de pomme duchesse uit het vormpje en zet die bij de groenten. Snijd de eend in tweeën en leg deze op naast de groenten en de pomme duchesse. Plaats vervolgens de stoofpeer op het bord. Giet vervolgens de jus over de eend. Runder entrecôte van grain fed, geroosterde groenten, stoofperen, pommes duchesse en een jus van sjalot Voorverwarm de oven op 160 graden. Plaats als eerste de pomme duchesse in de oven ongeveer 15 minuten. Vervolgens na 10 minuten de groenten. Om het vlees medium te bereiden moet u de entrecote de laatste ongeveer 6 minuten in de oven zetten. Wenst u het vlees liever medium rare verkort de baktijd dan met 2 minuten. Wenst u het vlees well done dan de baktijd 3 minuten verlengen. Verwarm ondertussen in een pannetje de jus. Breng het vlees op smaak met peper en zout als het op het bord ligt. Laat het vlees even rusten voordat u het snijd. Snijd het vlees in plakken en leg dit op het bord. Het stoofpeertje erbij en eromheen de jus. Zachtgegaarde fazant met zuurkool, krokant spek, rookworst, puree en jus van spek en zouthout Voorverwarm de oven op 160 graden. De fazant is al gaar. Pak een koekenpan en verwarm deze. Bak de fazant op de vetkant in de pan. Als het vet een kleur heeft is deze goed. Dit duurt niet te lang. Verwarm ondertussen de jus in een pannetje. Verwarm de zuurkool met de worst en de puree in de oven. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet de laatste 5 minuten de fazant erbij. Schep de zuurkool en de puree in het midden van het bord. Snijd de fazant in tweeën en leg deze op naast de groenten en puree. Plaats vervolgens het krokante spek en de rookworst op het bord. Giet vervolgens de jus over de fazant.

5 Gepofte zoete aardappel met brie de Meaux en winterse groenten en een saus van bospaddenstoelen Voorverwarm de oven op 160 graden. Plaats de aardappel in de oven 15 minuten. Maar let op de kaas. Zorg dat deze niet zwart word. De groenten na 10 minuten erbij plaatsen. Verwarm in een pannetje de saus. Leg de aardappel in het midden van het bord en leg de groenten ernaast. Schenk vervolgens de saus op het bord. Wildstoof met wintergroenten en puree van aardappel Voorverwarm de oven op 160 graden en zet de wildstoof, de puree en de wintergroenten gedurende 20 minuten in de oven. Schep alles om de 10 minuten even om zodat het gelijkmatig warm wordt. Schep op het midden van het bord een lepel stoof. Schep er de puree en groenten naast. Bereidingswijze Kindermenu 1 e gang Rundercarpaccio met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, salsa van tomaat en rucola sla. Laat de carpaccio op kamertemperatuur komen en breng het op smaak met peper en zout. Maak de rucola aan met de dressing. Leg vervolgens de rucola in het midden van de carpaccio verdeel de overige ingrediënten over de rest van de carpaccio. 2 e gang Kippendij op oostersewijze, wintergroenten, pommes duchess en haricots verts Voorverwarm de oven op 160 graden. Plaats de pomme duchesse 15 minuten in de oven. Plaats vervolgens na 10 minuten de kippendijen en de wintergroenten en de haricots verts in de oven. 3 e gang Sluit het kerstdiner af met het nagerecht. Extra Rundercarpaccio met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, salsa van tomaat en rucola sla. Laat de carpaccio op kamertemperatuur komen en breng het op smaak met peper en zout. Maak de rucola aan met de dressing. Leg vervolgens de rucola in het midden van de carpaccio verdeel de overige ingrediënten over de rest van de carpaccio. Quiche Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de quiche vervolgens ongeveer 25 minuten af. Tips and tricks: Heeft u en Wellington en vegetarisch gerecht? Let er dan op dat de bereidingstijd van de aardappel korter word. Dit geld ook voor de combinatie van Wellington en fazant. Het is hier beter de fazant af te garen in de pan. 3 minuten om en om. Doe vooral rustig. Het is tenslotte kerst.

Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast

Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Kerstmenu A Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Bereidingswijze 1 ste gang Mousse van witvis met bospeen, dragon en rivierkreeftjes en een saus van remoulade en appel.

Nadere informatie

Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast

Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Kerstmenu A Bereidingswijze 1 ste gang Mousse van forel met een crème van mierikswortel en zoetzure groenten. Leg de zoetzure groenten in het midden het bord. Daarop de mousse van forel zetten. Doe vervolgens

Nadere informatie

Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast

Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Kerstmenu A Haal alle hoofdgerechten ongeveer een uur van te voren uit de koelkast Bereidingswijze 1 ste gang Marbré van sukade met Pata Negra ham, frisse knolsalade en een compote van vijgen. Haal de

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Bestellijst kerst 2018

Bestellijst kerst 2018 Bestellijst kerst 2018 Luxe 3-gangen menu s De menu s zijn uit te breiden met gerechten van de à la carte lijst. Menu A ( 30,00 p.p.) Mousse van forel met een crème van mierikswortel en zoetzure groenten

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Hemels menu mei 2019 Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Rundercarpaccio (2 pers.) 200 gr rundercarpaccio Pijnboompitten

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

BEREIDING VAN HET. Kerst. Thuismenu

BEREIDING VAN HET. Kerst. Thuismenu BEREIDING VAN HET Kerst Thuismenu Geachte gast, Hartelijk dank voor uw kerstbestelling. Onze chef kok Daniël van de Kant en zijn keukenbrigade hebben uw gerechten met uiterste zorg bereid en verpakt. Wij

Nadere informatie

Voorgerechten. Tussengerechten. Hoofdgerechten. Dessert

Voorgerechten. Tussengerechten. Hoofdgerechten. Dessert Chefs menu 1 3 gangen 31,50 per persoon 4 gangen 36,50 per persoon Voorgerechten Vegetarisch, vis- en vleesgerecht van de chef Tussengerechten Kreeftensoep tartaar van gamba Courgettesoep Hollandse garnaal

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

LUNCHGERECHTEN. TONIJNSALADE Huisgemaakt tonijnsalade, kappertjes en cherrytomaat. 6,95

LUNCHGERECHTEN. TONIJNSALADE Huisgemaakt tonijnsalade, kappertjes en cherrytomaat. 6,95 LUNCHGERECHTEN SOEP STADSE SOEP Geserveerd in een glas 3,95 Geserveerd in een bord 5,95 SOEP VAN POMODORI TOMAAT Geserveerd in een glas 3,95 Geserveerd in een bord 5,95 BROOD U KUNT KIEZEN UIT Licht, donker,

Nadere informatie

LUNCHGERECHTEN. TONIJNSALADE Huisgemaakt tonijnsalade, kappertjes en cherrytomaat. 6,95

LUNCHGERECHTEN. TONIJNSALADE Huisgemaakt tonijnsalade, kappertjes en cherrytomaat. 6,95 LUNCHGERECHTEN SOEP STADSE SOEP Geserveerd in een glas 3,95 Geserveerd in een bord 5,95 SOEP VAN POMODORI TOMAAT Geserveerd in een glas 3,95 Geserveerd in een bord 5,95 BROOD U KUNT KIEZEN UIT Licht, donker,

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! Vanaf deze week zal KOOK-OOK meer gebruik gaan maken van groentes uit Zwolle.

Beste KOOK-OOK klant! Vanaf deze week zal KOOK-OOK meer gebruik gaan maken van groentes uit Zwolle. Beste KOOK-OOK klant! Vanaf deze week zal KOOK-OOK meer gebruik gaan maken van groentes uit Zwolle. KOOK-OOK zal namelijk groentes gaan gebruiken afkomstig van het biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2015

consumptief-horeca CSPE KB 2015 consumptief-horeca CSPE KB 2015 bijlage 2 variant b menu b Amuse van bruschetta met gerookte eend en vijgenconfiture *** Prei-veloutésoep *** Gestoofde heilbotfilet met kreeftensaus gegratineerde venkel

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2015

consumptief-horeca CSPE KB 2015 consumptief-horeca CSPE KB 2015 bijlage 2 variant a menu a Amuse van bruschetta met gerookte eend en vijgenconfiture *** Champignon-veloutésoep *** Gestoofde scholrolletjes met kreeftensaus gegratineerde

Nadere informatie

Parkhotel verrassingsmenu. Begeleidend wijnarrangement

Parkhotel verrassingsmenu. Begeleidend wijnarrangement Parkhotel verrassingsmenu 4 gangen verrassingsmenu Amuse voorgerecht tussengerecht hoofdgerecht dessert of kaas 35,50 5 gangen verrassingsmenu Amuse voorgerecht tussengerecht spoom hoofdgerecht dessert

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Kerst bij Hotel Breda Princeville

Kerst bij Hotel Breda Princeville Kerst bij Hotel Breda Princeville Breng de feestdagen gezellig door bij Hotel Breda Princeville Ook dit jaar kunt u weer heerlijk komen genieten met uw familie en vrienden tijdens de feestdagen. Tijdens

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

(Gerechten voor 10 Personen) Met Rochefort. Roodbaarsfilet met veldsla. Met een biersaus van Toverschot

(Gerechten voor 10 Personen) Met Rochefort. Roodbaarsfilet met veldsla. Met een biersaus van Toverschot Kokkerellen met bier (Gerechten voor 10 Personen) Geitenkaas met Ardenner ham en Rucola Met Rochefort Roodbaarsfilet met veldsla Met een biersaus van Toverschot Wilde eendenboutjes met appel Geserveerd

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie.

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie. Gebakken coquilles met een stamppot van bospeen en verse gember. Ingrediënten;(stamppot) Geschilde in stukken gesneden bospeen. Fijn gesneden verse gember Zout Iets gembervocht Iets olijf olie. Werkwijze;.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Receptuur t Streekfornuus voor ZorgAccent Het kerstmenu: *Lichtgebonden crèmesoep met tuinkruiden *Varkenshaasmedaillons met champignonsroomsaus *Gebakken aardappelen/aardappelpuree *Gemengde sla *Miniquiche

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Voorgerecht: Carpaccio van zalm met piccalilly, salade van bonen en een crème van witte bonen

Voorgerecht: Carpaccio van zalm met piccalilly, salade van bonen en een crème van witte bonen R eden Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, wijn-spijs combinaties, Kookstudio vis fileren,

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

HelloFresh Kerstmenu 2014

HelloFresh Kerstmenu 2014 HelloFresh Kerstmenu 0 Romige bospaddenstoelensoep met handgemaakt desembrood Kalfsentrecôte met gesmoorde sjalotjes, risotto, frisse salade en koolrabifrietjes Panna cotta met stoofpeertjes Aan de slag

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle.

Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle. Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle. De meeste groentes die in de KOOK-OOK tas zitten, zijn afkomstig van het biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Blini van zure room met doperwt en mint, rookspek van eigen varken en kwartelei

Blini van zure room met doperwt en mint, rookspek van eigen varken en kwartelei Blini van zure room met doperwt en mint, rookspek van eigen varken en kwartelei Ingrediënten voor 16 personen. 250 gram zure room 2 eieren paar el bloem 250 gram doperwten schoon paar takjes mint peper

Nadere informatie

Heeft u nog vragen of speciale wensen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Heeft u nog vragen of speciale wensen? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Geachte gast, Kerstmis 2017 staat weer voor de deur Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid hebben wij met veel zorg, passie en enthousiasme een prachtig Kerstmenu voor u samengesteld. Op 1 ste en 2

Nadere informatie

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3)

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3) Dessrt Desserts: Chocolademousse met kokos Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Houd 4 el slagroom apart voor de garnering. Meng het cacaopoeder, kokosschaafsel en de kaneel met de mascarpone. Roer

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Alternatief week 16 Maandag

Alternatief week 16 Maandag Alternatief week 16 Maandag 1450 kcal 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 30+ kaas met plakjes komkommer 1

Nadere informatie

Kookles 3 28-03-2015

Kookles 3 28-03-2015 Kookles 3 28-03-2015 Amuse Gepocheerd ei op ham-komkommer-tartaar Voorgerecht Salade van gerookte gevogelte Hoofdgerecht Diamanthaas in een jasje van bladerdeeg (alternatieve Beef Wellington) Aardappelquiche

Nadere informatie

Welkom bij kerstdiner.nl - xmascatering. Inhoudsopgave. Bij alle voorgerechten serveren wij: - salade - sjalottendressing - bruschetta

Welkom bij kerstdiner.nl - xmascatering. Inhoudsopgave. Bij alle voorgerechten serveren wij: - salade - sjalottendressing - bruschetta Bereiding en advies Genieten tijdens de kerst Inhoudsopgave Welkom bij kerstdiner.nl - xmascatering De voorgerechten Gerookte geitenkaas 3 Lichtgerookte rundercarpaccio 3 Gerookte VOC zalm 4 Gerookte ganzenborst

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

KERST 2016 CATERINGMOGELIJKHEDEN

KERST 2016 CATERINGMOGELIJKHEDEN KERST 2016 CATERINGMOGELIJKHEDEN Wat hebben wij dit jaar te bieden: KLEINE GERECHTJES DINER 3 OF 4 GANGEN 4 voorgerechtjes, 4 hoofdgerechten, 3 dessertjes Eenvoudig zelf op te warmen KOUDE LUXE VIS/VLEES

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Menu - TO EAT - STARTER

Menu - TO EAT - STARTER Menu - TO EAT - STARTER Zalmbonbon Gerookte zalm gevuld met garnalen en avocado - of Gevulde rijstbladeren rijstbladeren gevuld met vis of vlees en diverse groente MAIN COURSE Vegetarische risotto risotto

Nadere informatie

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer!

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! 20 Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! Kies max. 6 ingrediënten (benodigdheden) en verzin daar met elkaar een voorgerecht, een hoofdgerecht of een toetje (dessert) mee... GROENTE Bietjes Spruitjes Rode

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Pompoenrisotto. Eet smakelijk!

Pompoenrisotto. Eet smakelijk! Pompoenrisotto 1 pompoen 150 gram winterpeen 4 el olijfolie Verse salie 50 gram boter 1 grote ui, gesnipperd 300 gram risottorijst 250 ml droge witte wijn 1 liter kippenbouillon 100 gram geraspte Italiaanse

Nadere informatie