Reacties informatiebijeenkomst Park Vogelenzang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reacties informatiebijeenkomst Park Vogelenzang"

Transcriptie

1 Reacties informatiebijeenkomst Park Vogelenzang Input Reactie gemeente/ggz Wijziging in het SPVE 1 Zorg dat eerst bestaande bebouwing wordt gevuld en als er behoefte is er nieuwbouw plaats vindt De behoeft aan woningen is berekend op 400. De bestaande gebouwen bevatten onvoldoende ruimte om die behoefte in te vullen. Om die reden is het niet noodzakelijk om hierover voorwaarden te stellen. Wel is het zo dat de huidige eigenaar het belangrijk vindt dat de monumentale gebouwen snel een nieuwe functie krijgen omdat anders de staat van onderhoud van de Opnemen in het SPVE dat de maximale woningbehoefte niet geheel in Park Vogelenzang wordt gerealiseerd. Het zal gaan om maximaal 2/3 (of 300) van deze berekende behoefte. Zo blijft de landschappelijke waarde van het gebied behouden. gebouwen afneemt. Daarnaast willen gemeente en GGZ ingeest niet de maximale berekende woningbouwbehoefte in Park Vogelenzang realiseren. 2 Het gebied heeft een landschappelijk karakter Eens met de constatering. Daarom is landschap Geen. Is reeds opgenomen in het SPVE dat behouden moet worden. uitgangspunt bij SPVE en Stedenbouwkundig Plan. 3 Verzocht wordt om een Wij selecteren een bureau op Geen. bureau uit de buurt te betrekken voor het onderzoek van de supermarkt kwaliteit, vakkennis en ervaring op soortgelijke onderzoeken. 4 Bennebroekers moeten Wij onderschrijven het belang Geen. betrokken zijn bij het project Park Vogelenzang van betrokkenheid en zullen een voorstel maken hoe de participatie wordt vormgegeven. Inmiddels heeft een algemene informatiebijeenkomst plaatsgevonden en worden focusgroepen samengesteld. 5 Is er wel behoefte aan een grotere supermarkt? De behoefte aan een grotere supermarkt is nog niet bekend. Daarom zal onderzoek worden gedaan naar de marktruimte op deze locatie, ook gericht op de huidige winkelstraat aan de Zwarteweg. In het SPVE is aangekondigd dat er een Distributie Planologisch Onderzoek wordt opgesteld.

2 6. Maximaal 4 of 5 lagen op een supermarkt is veel te veel. 7. Vrees voor toename van verkeer, mede door vestiging van de supermarkt. 8. Het hele plan zou niet hoger mogen worden dan 3 lagen om het landschap te behouden. 9. Er wordt een voorkeur uitgesproken voor woningen tov een supermarkt als het qua opbrengst niets uitmaakt. Het voorstel is om op de supermarkt nog maximaal 3 lagen appartementen mogelijk te maken. De supermarkt zelf bestaat uit een laag van 4 tot 6 meter. De maximale hoogte wordt dan 15 meter. Dat is dezelfde hoogte als nu al in het gebied mag volgens het huidige bestemmingsplan. Verkeersonderzoek moet uitwijzen of de huidige wegen de eventuele verkeerstoename kan opvangen en of er maatregelen genomen kunnen worden om verkeer goed te geleiden. In principe is het idee om in het midden de gebouwen wat hoger te maken (vergelijkbaar met de bestaande monumentale gebouwen). In de randen is het voorstel om 3 lagen toe te staan met af en toe een hoger element erin. Een supermarkt op de locatie is nog niet zeker, dit is afhankelijk van onderzoek. Echter GGZ ingeest heeft voorkeur voor een supermarkt op het terrein zodat er op het terrein een mogelijkheid is voor cliënten om boodschappen te doen. Daarnaast kan de supermarkt ook een rol spelen in het In het SPVE wordt opgenomen dat boven de supermarkt nog maximaal 3 lagen appartementen kunnen komen. In het SPVE wordt de mogelijkheid opnemen om de knik in de noordelijke ontsluiting te aanpassen. In het SPVE wordt opgenomen dat in de randen woningen met 3 lagen komen (met incidentele hogere elementen van 4 lagen), in het midden komen appartementen. Wel wordt er in het SPVE opgenomen dat er op enkele plekken hoger bouwen mogelijk is maar dat dan het bebouwde oppervlak kleiner moet worden. In het Stedenbouwkundigplan wordt dit vervolgens uitgewerkt. Opties Wonen en Detailhandel worden beide opgenomen in het SPVE.

3 10. Een supermarkt tast het aanwezige landschap aan. 11. Creëer ontmoetingsplaatsen in het gebied. 12. Blij met het behoud van het landschappelijke karakter. 13. Tegen vestiging van een drogisterij en wijnhandel, ook vanwege de cliënten. 14. Startnotitie uit de periode van fusie met Bloemendaal, hierin staat dat er geen supermarkt in het gebied mag komen. integreren in de maatschappij. De supermarkt levert op de huidige locatie voor overlast op. Het vestigen van een supermarkt, maar ook van woningen, zal een verandering betekenen van de aanblik. De locatie die nu onderzocht gaat worden is echter vanuit landschappelijk en verkeersoogpunt de beste plek op het terrein van GGZ ingeest. Het deelgebied is al sterk bebouwd en verhard en ligt gunstig bij een grote weg. De gemeente en GGZ ingeest staan positief over het creëren van ontmoetingsplaatsen in het gebied. Het midden gebied leent zich hier goed voor. Ook bijv. de Watertoren zou een functie kunnen krijgen als eetcafé. Landschap zal altijd een belangrijke drager zijn van de ontwikkeling in het gebied. Het DPO zal onderzoeken wat de ruimte is voor deze functies in het gebied. Mocht er inderdaad detailhandel komen en in het bijzonder een wijnhandel dan is het aan GGZ ingeest om afspraken te maken om misstanden met cliënten tegen te gaan. De startnotitie is vastgesteld in Intussen is de situatie anders. Er is een structuurvisie vastgesteld die bepaald hoe ruimtelijke kwaliteit kan toe nemen, waar gebouwd kan worden etc. Inmiddels is ook bekend dat een optie voor supermarkt - namelijk de locatie voormalig gemeentehuis Bennebroek - Geen. In het SPVE wordt aangegeven dat in het Stedenbouwkundig Plan ontmoetingsplekken en speelvoorzieningen aan worden geven. Geen. Landschap is een van de uitgangspunten van het SPVE. Geen. Geen. Het noordelijke gedeelte blijft zoekgebied voor een supermarkt.

4 15 Verzorgt wordt te onderzoeken of het mogelijk is de detailhandel (supermarkt) meer naar het zuiden tot te verplaatsen. niet geschikt is voor een supermarkt. Er wordt nog in het SPVE nog geen uitspraak gedaan over het al dan niet vestigen van een supermarkt. De keuze voor het noordelijke deel van de bebouwingsvlek is gekozen vanwege de ontsluiten. Mogelijk is om de ontwikkeling iets naar het zuiden te verplaatsen. Het Stedenbouwkundig Plan moet hier een visie op geven. Het zoekgebied in het SPVE waar detailhandel/supermarkt mogelijk is wordt groter gemaakt hierdoor zou de locatie wat zuidelijker kunnen komen dan nu het geval is. Inspraak reactie Dorpsraad Bennebroek nav de behandeling van het projectplan in september 2014 in de raad. Input Dorpsraad Reactie Gemeente GGZ Wijziging in het SPVE a. Landschappelijk karakter van het park behouden; met bestemmingsfuncties wonen, werk en zorg b. Behoud van zichtlijnen Noord-Zuid-as. Dit betekent geen extra bebouwing vanaf zuidpunt aan bosrand tot aan uiterste noordpunt. Ook niet op het stuk grond tussen villa Uitzicht (bij Winterrustlaan) en het hoofdgebouw, inclusief de vijver. Dit ligt grotendeels op grondgebied van provincie Zuid Holland. c. Onderzoeken of behoefte is aan meer zorgwoningen in Bennebroek en bebouwing daarop aanpassen d. Nauwkeurig plaats bepalen voor enige hoogbouw met 3 Eens met de constatering. Daarom is landschap uitgangspunt bij SPVE en Stedenbouwkundig Plan. De Noord-Zuid-as is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van de oorspronkelijke inrichting. Deze zal worden gehandhaafd voor zover deze ligt op het Bennebroekse deel. De gemeente kan geen uitspraken doen over de ontwikkelingen in Hillegom. Echter GGZ ingeest heeft geen plannen om de as in het Hillegomse gedeelte te bebouwen. Er zal in de volgende fase (opstellen Stedenbouwkundig plan) nader onderzoek worden gedaan naar de woningbehoefte. Er wordt in het SPVE aangegeven tot hoe hoog er Geen. Is reeds opgenomen in het SPVE. Geen. De zichtlijnen zijn opgenomen in het SPVE. Onderhoudsplicht is opgenomen in het SPVE. Hoogte is in het SPVE opgenomen. De

5 tot 4 lagen e. Rest woningen met ruime kavels en aan Leidsevaartzijde achter duinwal geschakelde/ rijwoningen f. Aantal wooneenheden in nauwe samenspraak met projectgroep en gemeente bepalen. g. In/rond Watertoren realisatie van bijvoorbeeld Grand Café niet uitsluiten. Ook theehuis in voorheen Elim (nu Speeldoos) is mogelijkheid om te onderzoeken. h. Geen detailhandel op terrein, vanwege grote concurrentie met winkels aan Zwarteweg, problemen met ontsluiting en vooral met behoud van het landschappelijk karakter. i. Extra aandacht voor het onderhoud van het bos, ook i.v.m. aanwezigheid van Begraafplaats. Er bestaan nog gebouwd kan worden. In het midden kunnen appartementen tot 4 lagen komen. Aan de randen eengezinswoningen met een enkele hoger bebouwing op een eventuele supermarkt en als bijzonder element bij een rij woningen. De precieze uitwerking van typen en aantallen woningen zal plaatsvinden in het Stedenbouwkundig plan. Voor het aantal en type woningen zal onderzoek worden gedaan. In de vervolgfase zal hierover met de focusgroep worden gesproken. De watertoren heeft de aanduiding horeca, kantoor, detailhandel, kinderopvang gekregen. Hiermee is een breed palet aan functies mogelijk waardoor goed ingespeeld kan worden initiatieven. De Speeldoos heeft de aanduiding detailhandel, horeca, wonen, onderwijs en kantoor. Er wordt in het SPVE op een aantal plekken detailhandel mogelijk gemaakt. Het gaat om ondergeschikte detailhandel. Daarnaast is het mogelijk om 1 supermarkt te realiseren. Een supermarkt op de locatie is nog niet zeker, dit is afhankelijk van onderzoek. Het SPVE gaat nadrukkelijk in op het Groen en landschap. En vindt het daarom van belang dat een oorspronkelijke mogelijkheid om 5 lagen te bouwen is terug gebracht naar 4 lagen. Echter met de mogelijkheid naar 5 lagen te gaan mits het bouwoppervlak afneemt. Rijwoningen of vrijstaande woningen worden voorgesteld aan de randen van het gebied. In het SPVE is opgenomen dat nader woningbehoefte nodig is. Geen. SPVE geeft o.a. horeca aan voor de watertoren en Speeldoos. Geen. Het SPVE maakt detailhandel mogelijk. -

6 steeds grafrechten. Onderhoud vindt nu plaats door GGZ ingeest. j. Geen globaal bestemmingsplan k. Geen doorgaande wegen met Bloemhof en/of Bloemveld. relatie wordt gelegd met het bos, bijv. ten aanzien van het gebruik door wandelaars. Het overgrote deel van het bos ligt in Hillegom. Onderhoud blijft voorlopig bij GGZ ingeest. Het geldende bestemmingsplan is verouderd. De gemeente wil zo snel mogelijk starten met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Daarbij zullen onderdelen die direct bestemd kunnen worden ook zo in het bestemmingsplan opgenomen worden. Onderdelen die nog niet in detail zijn uitgewerkt worden in het bestemmingsplan opgenomen als wijzigingsbevoegdheid of uitwerkingsbevoegdheid. De verkeerssituatie door Bloemhof/veld blijft ongewijzigd. Langzaam verkeer kan via de Watermuntlaan richting het noorden. Autoverkeer zal direct via de Rijksstraatweg worden ontsloten. In het SPVE is opgenomen dat de uiteindelijke planologisch-juridische invulling van de ontwikkeling plaatsvindt in de vorm van een bestemmingsplan met een aantal uit te werken planonderdelen, daar waar de precieze invulling nog niet bekend is. De planonderdelen worden voorzien van een set regels afkomstig uit het op te stellen integraal stedenbouwkundig plan. De looproute door Bloemhof over het terrein van de VVE van Bloemveld wordt uit het SPVE gehaald.

Algemene Ledenvergadering 18-11-2014 Welkom Leden, donateurs en andere belangstellenden

Algemene Ledenvergadering 18-11-2014 Welkom Leden, donateurs en andere belangstellenden Algemene Ledenvergadering 18-11-2014 Welkom Leden, donateurs en andere belangstellenden AGENDA Mededelingen Bestuur, verkiezing Dagelijks Bestuur Financieel verslag, Communicatie Korte samenvatting activiteiten

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan Bennebroek, 14 mei 2019 ZIENSWIJZE Geachte leden van de gemeenteraad van Bloemendaal, Hierbij dient de Dorpsraad Bennebroek zienswijze in op het ontwerpbestemmingsplan Park Vogelenzang. Deze zienswijze

Nadere informatie

Beoordeling verplaatsing AH naar Park Vogelenzang

Beoordeling verplaatsing AH naar Park Vogelenzang Beoordeling verplaatsing AH naar Park Vogelenzang Februari 2016-2016004605 Aanleiding en proces Al vele jaren heeft Albert Heijn Zwetsloot B.V. de wens de supermarkt met Dio drogisterij en slijterij Gall

Nadere informatie

PREMATURE ONTWIKKELINGEN LANDELIJK GEBIED

PREMATURE ONTWIKKELINGEN LANDELIJK GEBIED PREMATURE ONTWIKKELINGEN LANDELIJK GEBIED In de aanloop naar het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan Landelijk Gebied is er een aantal plannen gepresenteerd welke mogelijk in de planperiode van dit

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

aan de ambtenaren van de afdeling Bouwen en Wonen en het College van B&W en de gemeenteraad.

aan de ambtenaren van de afdeling Bouwen en Wonen en het College van B&W en de gemeenteraad. ADVIES van de Focusgroep Supermarkt met betrekking tot de eventuele verplaatsing van Albert Heijn, DioDrogist en Gall&Gall van de Schoollaan te Bennebroek naar Park Vogelenzang te Bennebroek aan de ambtenaren

Nadere informatie

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen Beleidskader Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen In het buitengebied 1. Inleiding Het Streekplan Gelderland (2005) biedt nieuwe beleidsruimte voor

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28 Gemeente Boekel. NieuwBlauw Stedenbouw en landschap

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28 Gemeente Boekel. NieuwBlauw Stedenbouw en landschap ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28 Gemeente Boekel NieuwBlauw Stedenbouw en landschap NieuwBlauw Stedenbouw en landschap Team: ir Sander Klein Obbink ing. Ingmar Bisschop MUrb

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug Masterplan t Bouwhuis Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug 1. landgoederen Zorgterrein t Bouwhuis

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Status: Definitief Gemeente Den Haag Projectmanagement Den Haag Opsteller: Jerry de Vries, projectleider Inleiding De gemeente wenst te beschikken

Nadere informatie

Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord

Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord Versie 15 mei 2018 Locatie Waar ligt Buytewech-Noord? Buytewech-Noord ligt aan de rand van de kern Nieuwkoop, ten noorden van Park Buytewech en ten

Nadere informatie

Geachte Burgemeester en Wethouders,

Geachte Burgemeester en Wethouders, Datum : 22 juni 2015 Betreft : Agendapunt 15, Park Vogelenzang (Bennebroek), Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bijlage : Inspreeknotitie d.d. 9 juni 2015 bij de Commissie Grondgebied Geachte Burgemeester

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

T E K O O P. Koenraadtweg 22 te Maarheeze

T E K O O P. Koenraadtweg 22 te Maarheeze Koenraadtweg 22 - Maarheeze De Koenraadtweg is de mooie lommerrijke, doorgaande weg die de dorpskern van Maarheeze verbindt met de sportvelden, de villaparken en het natuurgebied De Pan. Het uitzicht wordt

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II, Herziening I Betreft Status Bovenkamp II Heerde vastgesteld Datum 30 mei 2011 Bovenkamp II, herziening I, vastgesteld,

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

Bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties. Vastgesteld

Bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties. Vastgesteld Bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 11 oktober 2018 Partiële herziening verspreide locaties bestemmingsplan Partiële herziening verspreide locaties (vastgesteld)

Nadere informatie

romb u datum 14 juni 2017 Pleitnota BP herziening Ruimte voor Ruimte opsteller Dhr. E.W. Lamberts, Rombou BV telefoon (06)

romb u datum 14 juni 2017 Pleitnota BP herziening Ruimte voor Ruimte opsteller Dhr. E.W. Lamberts, Rombou BV telefoon (06) onderwerp reclamant Pleitnota BP herziening Ruimte voor Ruimte De heer L.J. Herlaar, Waterweg 3 in Vierpolders datum 14 juni 2017 opsteller Dhr. E.W. Lamberts, Rombou BV telefoon (06)5156 7142 Geachte

Nadere informatie

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 4-1 -2016 Bestemmingsplan "Kern Hilvarenbeek" Artikel 17 Wonen 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor "Wonen" aangewezen gronden zijn bestemd voor het wonen

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma 2016-2020 gemeente Harlingen In 2013 heeft de gemeenteraad de woonvisie voor de gemeente Harlingen voor de periode 2013 2020 vastgesteld. In de woonvisie

Nadere informatie

beschrijving plankaart.

beschrijving plankaart. 06. plan. "Op en langs het voormalige tracé van de A9 wordt de vrijkomende ruimte gebruikt om nieuwe hoogwaardige woongebieden te realiseren binnen de bebouwde kom van Badhoevedorp. Deze gebieden krijgen

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Een terugblik In 2012 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Middenwaard vastgesteld. De Ontwikkelvisie geeft richting aan

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009 Bestemmingsplan Zuidpolder-Oost derde partiële herziening 2009 Gemeente Edam-Volendam Vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 21 oktober 2010 Inhoud toelichting 1. Inleiding 1.1 Vigerende bestemmingsplannen

Nadere informatie

Een historische locatie, een nieuw geluid. Factsheet

Een historische locatie, een nieuw geluid. Factsheet Een historische locatie, een nieuw geluid. Factsheet Te koop: Ontwikkellocatie Park Vogelenzang Maximaal 250 woningen op ca. 12,5 hectare terrein / Unieke Ontwikkellocatie / Park Vogelenzang GGZ ingeest

Nadere informatie

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze Losplaats ong. - Maarheeze De Losplaats is een lommerrijk pad gelegen aan de rand van de jonge wijk Bruine Akkers. Voorzieningen zoals de winkelstraat, scholen en zorgvoorzieningen zijn binnen een tiental

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Bestemmingsplan : Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Datum vaststelling raad : 29

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b

Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b Gemeente Beemster Uitwerkings- en wijzigingsplan De Keyser, fase 1a en 1b Mei 2014 Kenmerk 0370-07-C01 Projectnummer 0370-07 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Inspraakreacties 2 2.1. Inspraakreactie 1 2

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 2 e Bijeenkomst Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 6 december 2016 Programma 19:30 uur Opening, welkom en programma 19:45 uur Informatie ontwikkeling Ringdijk44 e.o. 20:15 uur Openbare Ruimte

Nadere informatie

Bestemming vrijstaande woningen W-A2 De Opslach Ryptsjerk

Bestemming vrijstaande woningen W-A2 De Opslach Ryptsjerk Bestemming vrijstaande woningen W-A2 De Opslach Ryptsjerk Artikel 5: Wonen - A2 (vrijstaande woningen) 5.1. Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - A2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen

Nadere informatie

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Abbenes' / NL.IMRO.0394.BPGabbabbenes-B001

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Abbenes' / NL.IMRO.0394.BPGabbabbenes-B001 V Postbus 3103 Tel: 023-711 40 57 Rabobank 17.08.83.523 KvK nr: 556 39 755 BTWnr8517.97.696.B.01 Gemeenteraad van Haarlemmermeer Raadhuisplein 1 2132 TZ HOOFDDORP Gem. Haarlemmermeer 1 Website: ww\ '.smcconsultants.nl

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Idn: NL.IMRO.0733.BPASPDEENGIIZZ-VS01 Versie: Definitief Asperen, 25 mei 2016 Definitief 25 mei 2016 1 Definitief 25 mei 2016 2 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Nota Inspraak Bestemmingsplan Iepenlaan deelgebied 7. Gemeente Uithoorn Augustus 2016

Nota Inspraak Bestemmingsplan Iepenlaan deelgebied 7. Gemeente Uithoorn Augustus 2016 Nota Inspraak Bestemmingsplan Iepenlaan deelgebied 7 Gemeente Uithoorn Augustus 2016 Het voorontwerpbestemmingsplan Iepenlaan deelgebied 7 heeft in de periode van 1 juli 2016 t/m 14 juli 2016 ter inzage

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

bestemmingsplan Zevender 1 e herziening van de gemeente Schoonhoven

bestemmingsplan Zevender 1 e herziening van de gemeente Schoonhoven bestemmingsplan Zevender 1 e herziening van de gemeente Schoonhoven bestemmingsplan Zevender 1 e herziening van de gemeente Schoonhoven Opdrachtgever: het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Voorontwerp bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Gemeente Gorinchem d.d. 2 november 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Reacties vooroverleg. 4

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

Informatieavond over woningbouwlocatie Stiereveld Watergang

Informatieavond over woningbouwlocatie Stiereveld Watergang Informatieavond over woningbouwlocatie Stiereveld Watergang 1. Welkom en korte inleiding. 2. Woningbouwlocatie Stiereveld: a. De historie in het kort. b. Presentatie van de stedenbouwkundige visie door

Nadere informatie

Het geheel is meer dan de som der delen. Verslag Focusgroep maart Park Vogelenzang Bennebroek

Het geheel is meer dan de som der delen. Verslag Focusgroep maart Park Vogelenzang Bennebroek Het geheel is meer dan de som der delen Verslag Focusgroep 1 21 maart 2016 Park Vogelenzang Bennebroek inleiding Als onderdeel van de herontwikkeling van Park Vogelenzang wordt het door de gemeenteraad

Nadere informatie

Het geheel is meer dan de som der delen. Verslag Focusgroep maart Park Vogelenzang Bennebroek

Het geheel is meer dan de som der delen. Verslag Focusgroep maart Park Vogelenzang Bennebroek Het geheel is meer dan de som der delen Verslag Focusgroep 1 21 maart 2016 Park Vogelenzang Bennebroek inleiding Als onderdeel van de herontwikkeling van Park Vogelenzang wordt het door de gemeenteraad

Nadere informatie

Inspraak bestemmingsplan Binnenstad van de gemeente Hattem

Inspraak bestemmingsplan Binnenstad van de gemeente Hattem Inspraak bestemmingsplan Binnenstad van de gemeente Hattem Indiener 1 Albert Heijn supermarkt Vosselman, Vechtstraat 7, 8051 JM HATTEM In hoofdstuk 3.2.1 bij Gemeentelijk beleid/ditstributieplanologisch

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 november 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan De Run, Boekel Samenvatting Naar aanleiding van

Nadere informatie

Woningbouwlocatie Watergang t Schouw

Woningbouwlocatie Watergang t Schouw Woningbouwlocatie Watergang t Schouw Inspraakavond voor het Stedenbouwkundig programma van eisen Woningbouwlocatie Watergang t Schouw 20.00 uur Welkom en korte inleiding 20.10 uur Presentatie stedenbouwkundige

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

schoorl klopt zoeken naar alternatief masterplan

schoorl klopt zoeken naar alternatief masterplan schoorl klopt zoeken naar alternatief masterplan centrum faseerbaar en met minder sloop/tracé sportlaan behouden aad trompert 7 mei 2012 masterplan schoorl klopt Heroverweging planuitgangspunten Uitgangspunten

Nadere informatie

RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR

RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR GEMEENTE TILBURG RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR Clarissenhof Tilburg Auteur L. Jansen Datum 25 augustus 2014 Pagina 1 van 14 Pagina 2 van 14 Inhoud 1 Inleiding... 4 1.1 Onderzoek...

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsavond Programma Onderwerp Hoogeveen Ontwikkelt Bestemmingsplan Bentinckspark 2009 Samenvatting Het bestemmingsplan Bentinckspark 2009 wordt ter vaststelling

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de vestiging van Iriszorg op de locatie Gondel 3611 te Lelystad. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op: 16.000,--. Opdracht: 3232360 Datum: mei 2012 Adviseur:

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

RAPPORTAGE ENQUÊTE SUPERMARKT BENNEBROEK

RAPPORTAGE ENQUÊTE SUPERMARKT BENNEBROEK RAPPORTAGE ENQUÊTE SUPERMARKT BENNEBROEK December 2015 Samenvatting Het rapport dat voor u ligt bevat de analyse van de enquête welke afgenomen is in december 2015 in Bennebroek en omliggende kernen.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit Datum: Registratienr.: BP Openbaar

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit Datum: Registratienr.: BP Openbaar BP14.00639 Openbaar Onderwerp Herontwikkeling Clarissenstraat 31-33 Samenvatting De Nivo-garage is eigendom van St. Jozef. De ligging mag fraai zijn, de bijkomende kosten voor ontwikkeling zijn fors. De

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7752133 B&W verg. : 29 mei 2018 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de

Nadere informatie

Nota van zienswijzen bestemmingsplan De Nollen. 14 februari 2013

Nota van zienswijzen bestemmingsplan De Nollen. 14 februari 2013 Nota van zienswijzen bestemmingsplan De Nollen 14 februari 2013 Het ontwerpbestemmingsplan De Nollen heeft, na publicatie op 24 oktober 2012 (gerectificeerd op 31 oktober 2012), met ingang van 25 oktober

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Bijlage Nota van beantwoording Z int Inspraakprocedure en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Laantje van Van Wissen

Bijlage Nota van beantwoording Z int Inspraakprocedure en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Laantje van Van Wissen Bijlage Nota van beantwoording Z 24681 int 12867 Inspraakprocedure en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Laantje van Van Wissen Inleiding Op 23 juni 2015 heeft het College van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan.

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan. Programma's en Projecten bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft internet www.delft.nl Telefoon 14015 Verslag Datum 31-10-2017 Ons kenmerk Opsteller

Nadere informatie

Exploitatieplan Middenboulevard

Exploitatieplan Middenboulevard Exploitatieplan Middenboulevard Badhuisplein Definitief Gemeente Zandvoort Postbus 2 2040 AA ZANDVOORT Grontmij Nederland B.V. Assen, 6 november 2009 Verantwoording Titel : Exploitatieplan Middenboulevard

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Aan gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 20 mei 2014 Beantwoording vragen Beraad & Advies Ruimte

Nadere informatie

UDDELERWEG 69A: NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. 1. Vooroverleg op grond van artikel Bro. 2. Inspraakreacties

UDDELERWEG 69A: NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. 1. Vooroverleg op grond van artikel Bro. 2. Inspraakreacties UDDELERWEG 69A: NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG 1. Vooroverleg op grond van artikel 3.1.1 Bro Op het voorontwerp van het bestemmingsplan Uddelerweg 69a is in het kader van het vooroverleg een reactie ontvangen

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

Informatieavond SPVE Westrand Sportcluster 26 september 2011

Informatieavond SPVE Westrand Sportcluster 26 september 2011 Informatieavond SPVE Westrand Sportcluster 26 september 2011 Agenda opening portefeuillehouder Westrand, Peter de Baat toelichting opzet informatieavond door voorzitter Westrandgroep, Anne Lize van der

Nadere informatie

a. op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd. Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel:

a. op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd. Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel: Artikel 3 Verkeer Verblijf 3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Verkeer Verblijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonstraten; b. paden; c. parkeervoorzieningen; d. groenvoorzieningen; e. openbare

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014 Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid 3 februari 2014 Algemeen: Niet zelfstandig benoemd zijn verbetering type, spellingsfouten en zinsconstructies. Verbeeldingen: wijzigingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1. Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2

Inhoudsopgave 1. Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1. Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1 Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2 Hoofdstuk 3 Algemene regels 6 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

Artikel 16 Woongebied

Artikel 16 Woongebied blad -1- Artikel 16 Woongebied 16.1 Bestemmingsomschrijving De voor Woongebied aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woningen met bijbehorende voorzieningen zoals tuinen en erven, alsmede aan huis verbonden

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem oktober 2009 1. Omschrijving van het project 3 2. Beschrijving van het projectgebied 4 3. Geldende planologische situatie

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

Notitie voor raadsleden t.b.v. beeldvorming en oordeelsvorming in cie grondgebied 20 februari 18 over het VOSP Reinwaterpark 2017

Notitie voor raadsleden t.b.v. beeldvorming en oordeelsvorming in cie grondgebied 20 februari 18 over het VOSP Reinwaterpark 2017 Notitie voor raadsleden t.b.v. beeldvorming en oordeelsvorming in cie grondgebied 20 februari 18 over het VOSP Reinwaterpark 2017 1.Samenvatting zienswijze van de Vrienden van Middenduin op VOSP RWP 2017

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen 17 september 2014 Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning Eindrapport zienswijzen Gemeente Venray Postbus 500 5800 AM Venray Inhoud 1 Inleiding 6 2 Zienswijzen bestemmingsplan

Nadere informatie

Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,- k.k. HOORNEWEG 6 PUTTEN Unieke kans! Zelf een woning bouwen op een perceel van ca. 1,2 hectare aan de bosrand van het Veluws bos. Deze schitterende locatie is ideaal geschikt voor paardenliefhebbers en hobbyboeren.

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

Overveen Brouwerskolkweg 2 >>>

Overveen Brouwerskolkweg 2 >>> Overveen Brouwerskolkweg 2 >>> Overveen Brouwerskolkweg 2 project stedenbouwkundige visie ten behoeve van herontwikkeling locatie gebouw Publieke Werken gemeente Bloemdaal en naastgelegen perceel ontwerpers

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten- Zuid

Voorontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten- Zuid 1 Gemeente Houten Voorontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten- Zuid Nota inspraak en wettelijk vooroverleg (geanonimiseerde versie) April 2015 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim Gemeente Hof van Twente. 4 november 2015 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim Deze notitie kent de volgende opbouw: A. Inspraakreacties

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN KOM BEEK EN DONK 1 E HERZIENING GEMEENTE LAARBEEK. 28 januari 2016 vastgesteld

BESTEMMINGSPLAN KOM BEEK EN DONK 1 E HERZIENING GEMEENTE LAARBEEK. 28 januari 2016 vastgesteld BESTEMMINGSPLAN KOM BEEK EN DONK 1 E HERZIENING 28 januari 2016 vastgesteld 51-017 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Aanleiding... 5 1.2 Plangebied... 6 1.3 Vigerend bestemmingsplan...

Nadere informatie

Verslag vooroverleg en inspraak ''Bestemmingplan kern Hellouw'' Gemeente Neerijnen

Verslag vooroverleg en inspraak ''Bestemmingplan kern Hellouw'' Gemeente Neerijnen Verslag vooroverleg en inspraak ''Bestemmingplan kern Hellouw'' Gemeente Neerijnen Colofon Opgesteld door : S. Gores Datum : September 2012 Versie : 1 Document : Intern2012/1315 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht;

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht; ^2 gemeente T -^^fc Nijkerk RAADSBESLUIT Nummer: 2012-094 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 2 oktober 2012; gelet op het bepaalde in artikel 2.27. lid 1, van de Wet algemene

Nadere informatie

TE HUUR. Schiedamseweg 19 te Rotterdam

TE HUUR. Schiedamseweg 19 te Rotterdam TE HUUR Schiedamseweg 19 te Rotterdam Betreft Unieke locatie gelegen aan de Schiedamseweg 19 in Rotterdam West "Delfshaven". Deze voormalige bioscoop is de laatste 15 jaar in gebruik geweest als theater

Nadere informatie

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat)

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) Toelichting 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) 1 e wijzigingsplan Buitengebied noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitwerking 3 2.1 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel 3 december 2015 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en

Nadere informatie

Invulling voormalig gemeentehuis Delden

Invulling voormalig gemeentehuis Delden Invulling voormalig gemeentehuis Delden Resultaten peiling 5 Hofpanel 30 juni 2009 Inleiding De gemeente Hof van Twente neemt dit najaar een beslissing over een nieuwe invulling van de locatie van het

Nadere informatie

Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie

Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie Gemeente Zoetermeer 16-9-2010 1 Overlegreacties In het kader van artikel 3.1.1 Bro is ruimtelijk relevante informatie inzake het voorgenomen

Nadere informatie