INSTRUCTIE VOOR HET AANLEVEREN VAN STUDENTGEGEVENS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INSTRUCTIE VOOR HET AANLEVEREN VAN STUDENTGEGEVENS"

Transcriptie

1 INSTRUCTIE VOOR HET AANLEVEREN VAN STUDENTGEGEVENS WELKE STUDENTEN WORDEN AANGELEVERD? Alle studenten die geaccrediteerd onderwijs volgen moeten worden aangeleverd. Er zijn ook postmasteropleidingen die geen geaccrediteerd onderwijs aanbieden. Die studenten mogen dus niet aangeleverd worden. Alle opleidingen in het CROHO-register zijn geaccrediteerde opleidingen. Ook niet-bekostigde opleidingen kunnen geaccrediteerd zijn. Het kan voorkomen dat een student op uw instelling twee opleidingen of meer volgt. Indien dit het geval is mag deze student slechts eenmaal aangeleverd worden. Bij een samenwerkingsverband (joint degree) wordt een opleiding aangeboden in samenwerking met één of meerdere instellingen. Elke student die een opleiding volgt binnen een samenwerkingsverband mag in totaal maar één keer worden aangeleverd voor die opleiding (dus slechts door één van de betrokken instellingen). U moet zelf afstemmen met de andere instelling wie de student aanlevert. MANIER VAN AANLEVEREN Het is belangrijk dat u de studentgegevens aanlevert in Excel en het bestand de volgende naam geeft: BRIN-code gevolgd door _adressen NSE2019 en het versienummer. Bijvoorbeeld: 21PL_adressen_NSE2019_v1. Let u hierbij op het versiebeheer. Mochten er onverhoopt onvolkomenheden in uw eerste aangeleverde bestand zitten, dan kunt u een nieuw bestand met bovenstaande bestandsnaam en de toevoeging _v2 uploaden. De laatste versie die wij ontvangen, gebruiken wij voor het aanschrijven van uw studenten. Het aanleveren van de studentgegevens gebeurt via een uploadfaciliteit op de NSE-portal. Voor de NSE 2019 wordt gebruik gemaakt van de portal binnen de beveiligde omgeving van GfK omgeving, welke te bereiken is via De studentgegevens kunnen niet per aangeleverd worden. Nadat u heeft bevestigd deel te nemen aan de NSE 2019 krijgt u een gedetailleerde instructie over hoe u deze uploadfaciliteit kunt gebruiken. De uploadfaciliteit controleert op een aantal punten de juistheid en volledigheid van de variabelen in uw bestand. Denk hierbij aan een controle of de verplichte velden gevuld zijn. U blijft zelf echter eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Wij raden u daarom aan zelf altijd enkele controles uit te voeren. Een eenvoudige, maar noodzakelijke controle die alleen u goed kunt doen, is bijvoorbeeld of het totale aantal studenten correct is.

2 MOMENT VAN AANLEVEREN: Het definitieve bestand met studentgegevens ontvangen wij graag uiterlijk 14 december Liever ontvangen we het al begin december. Om ervoor te zorgen dat het uploaden van de studentgegevens voorspoedig zal verlopen zullen we een planning per instelling afgeven. Wanneer iedere instelling zich aan deze planning houdt, zullen er geen problemen ontstaan met de capaciteit van de server tijdens het uploaden. Ipsos zal in de periode van 17 t/m 21 december 2018 contact met u opnemen als er onduidelijkheden of eventuele fouten zijn naar aanleiding van de aangeleverde studentgegevens. NOODZAKELIJKE VELDEN Let op: niet-bekostigd is géén geldige reden om studenten niet aan te leveren : U levert voor álle studenten ten minste één adres aan. In de meeste gevallen zal dat het adres van de instelling zijn. Het is niet mogelijk achteraf adressen toe te voegen of te verwijderen. Controleer voor het uploaden daarom goed of al uw studenten in het aan te leveren bestand zitten. 2. Voorkeurstaal: Hierin kunt u aangeven in welke taal alle s aan de student verzonden moeten worden. U kunt dit in de kolom Voorkeurstaal met een code aangeven: 1= Nederlands 2= Engels 3= Duits 4= Alle talen Indien u geen voorkeur aangeeft worden in de altijd alle drie de talen getoond, te beginnen met Nederlands. Als u maar één taal aanlevert, dan zal die taal consequent worden gebruikt in alle communicatie die per aan de student wordt verstuurd. Studenten kunnen in de vragenlijst zelf alsnog kiezen in welke taal ze de enquête willen invullen. 3. De actuele BRIN-code: Sluit u hierbij a.u.b. aan bij het meest actuele CROHO bestand!

3 OPTIONELE VELDEN 1. 2: Indien u ervoor kiest ook privé adressen aan te leveren, zullen wij deze adressen ook gebruiken bij het aanschrijven van de studenten. Dit werkt respons verhogend. Indien u privé adressen aanlevert gaat Ipsos ervan uit dat u een passende grondslag heeft voor het aanleveren van deze adressen. Het is niet mogelijk achteraf adressen toe te voegen of te verwijderen. Controleer voor het uploaden daarom goed of al uw studenten in het aan te leveren bestand zitten. 2. Zeven extra labels: Wellicht wilt u beschikken over extra informatie, bijvoorbeeld opleidingsnamen die afwijken van het CROHO. We denken daarbij bijvoorbeeld aan facultaire of andere organisatorische indelingen, honoursstudenten of andere student-gerelateerde informatie die niet uit andere bronnen voorhanden is. We noemen dit labels. U kunt maximaal zeven extra labels (velden) aanleveren. Indien u labels aanlevert gaat Ipsos ervan uit dat u een passende grondslag heeft voor het aanleveren van labels. Ten aanzien van deze velden merken wij het volgende op: Indien er een Label wordt gevuld, zult u gevraagd worden wat de inhoud van deze variabele is. Ipsos gaat na in hoeverre deze velden privacygevoelig zijn (te herleiden zijn naar specifieke studenten) en neemt hierover bij twijfel contact met u op. Er vindt GEEN inhoudelijke controle plaats op bijvoorbeeld type- of spelfouten; de velden worden opgenomen zoals u ze heeft aangeleverd. U dient de kolommen waarin deze labels staan, te voorzien van de volgende namen: Label1, Label2, Label3, Label4, Label5, Label6, Label7. Wilt u dezelfde labels gebruiken als in ? Zorgt u dan dat de informatie onder hetzelfde label staat als waar u het in eerdere jaren heeft opgenomen. Dat voorkomt veel ongemak, want dan komt het niet voor dat u zelf na oplevering moeite moet doen om de juiste gegevens in dezelfde kolom te krijgen. 3. Eén extra tekstregel uitnodigingsmail: Dat kan een uitnodigingszin zijn die de studenten extra stimuleert mee te doen met de NSE. Als u voor een bepaalde voorkeurstaal (Nederlands, Engels of Duits) heeft gekozen, dan geldt dat u de uitnodigingszin in deze betreffende taal dient aan te leveren. Mocht u ervoor kiezen om gebruik te maken van alle talen in de mail dan dient u dus de uitnodigingszin in alle talen aan te leveren. De uitnodigingsregel mag maximaal uit 500 tekens bestaan. Ten aanzien van dit laatste aspect merken wij op dat, indien u deze gegevens in het studentbestand meelevert, u ook per student de extra uitnodigingszin kunt laten variëren. Het is belangrijk dat ALLE velden in één bestand zijn opgenomen en dat de bestandsnaam voldoet aan de eisen zoals beschreven in dit document en het format.

4 AANVULLENDE INFORMATIE Door de aangepast wetgeving (AVG) is er dit jaar voor gekozen om slechts een zeer beperkte set aan studentgegevens aan te laten leveren. Om bepaalde facetten uit de NSE uit te kunnen voeren, verzoeken wij u om aanvullende informatie aan te leveren. Dit is nodig voor bijvoorbeeld de weging, responsoverzichten en de beveiliging van de eindproducten. Dit betreft de aantallen studenten op een geaggregeerd niveau. De benodigde aantallen zijn de volgende combinatie van gegevens: Brin*Croho*Locatie*Opleidingsvorm*Studiejaar*Type Student. Voor Studiejaar dienen de volgende definities te worden gehanteerd: Eerstejaars: bachelor studenten die in 2018 zijn gestart met de opleiding. Ouderejaars: de student is voor 2018 ingeschreven voor huidige (bachelor) hoofdopleiding, of is een Indien er binnen een combinatie van deze variabelen een N<5 is, mag dit aantal niet worden aangeleverd. Dan is het namelijk indirect persoonsgegeven. Om deze reden heeft Ipsos een macro in Excel ontwikkeld. Dit macro zorgt ervoor dat de gegevens tot een niveau worden teruggebracht, waarop er minstens 5 of meer studenten in die combinatie van variabelen zitten (hoger geaggregeerd niveau). Het geheel aantal van de studenten dient namelijk te worden aangeleverd. Het macro schrijft een apart bestand uit, dat aan Ipsos dient te worden aangeleverd via . In de downloadomgeving van de portal kunt u het Excel-bestand vinden waarin de aantallen op celniveau moeten worden ingevuld en het bestand met het macro dat hierover gedraaid moet worden. Tevens staat er een uitleg over hoe u dit macro dient te gebruiken. LET OP: indien u gebruik wilt maken van een andere naam voor uw instelling, of andere namen voor de aangeboden opleiding(en) dan dient u dit in een apart tabblad aan te geven. - Instellingsnaamlokaal: indien u voor uw instelling een andere naam hanteert dan die in het CROHO-register, kunt u deze hier aangeven. Deze naam wordt aan de student getoond in het lijstje met instellingen in plaats van BrinNaamActueel. Deze wordt onder de aangegeven BrinActueel geschaard in de bestanden/overzichten. - Opleidingsnaamlokaal: indien u voor uw instelling andere namen hanteert voor opleidingen dan die in het CROHO-register staan, kunt u deze hier aangeven. Deze namen worden aan de student getoond in het lijstje met opleidingen in plaats van CrohoNaamActueel. Ze worden onder de aangegeven CrohoActueel geschaard in de bestanden/overzichten. - Faculteiten: u kunt ook faculteiten aanleveren met de actuele CROHO-codes die daar onder vallen. Na aanlevering beslissen Ipsos en Studiekeuze123 of dit wordt gebruikt voor routing in de vragenlijst.

5 VOORBEELD VAN AANVULLENDE GEGEVENS: BrinActueel Instellingsnaamlokaal 00XX ABC University BrinActueel CrohoActueel Opleidingsnaamlokaal 00XX Art, Media and Society ManagementCultural Diversity Online Culture Vormgeving: Animatie Vormgeving: Audiovisuele Vormgeving Vormgeving: Grafische Vormgeving fysiotherapie afstudeerrichting Geriatrie fysiotherapie afstudeerrichting Kinderfysiotherapie BrinActueel Faculteit CrohoActueel 00XX Economie en Bedrijfskunde Geesteswetenschappen Recht Diergeneeskunde 99999

6 VOORBEELDBESTANDEN Op de portal vindt u een Excel-bestand dat als voorbeeld dient voor het bestand dat u moet uploaden. Hierin staan alle datadefinities en de gebruikte codes. Wij vragen u bij het aanmaken van uw bestand deze definities en structuur nauwgezet te volgen. Alle headers/kolommen moeten dezelfde naamgeving en volgorde hebben zoals in de format. Wij raden u dan ook aan om dit bestand te gebruiken en te vullen met uw studentgegevens.

7 BIJLAGE 1 OVERZICHT VELDEN EN CODES Dataformat verplichte velden: 1 adres student van instelling Voorkeurstaal 1=Nederlands 2=Engels 3=Duits 4=Alle talen BRIN Zie Centraal Register Hoger Onderwijs 2018: Dataformat optionele velden: 2 Optioneel, kan gebruikt worden voor privé adres Label1 Label2 Label3 Label4 Label5 Label6 Label7 Uitnodigingstekst NL Tekstveld (maximaal 500 karakters) Uitnodigingstekst EN Tekstveld (maximaal 500 karakters) Uitnodigingstekst DU Tekstveld (maximaal 500 karakters)

8 Dataformat geaggregeerde gegevens: Brin Croho Locatie Opleidingsvorm Studiejaar Type Student 00XX Arnhem voltijd eerstejaars Regulier 10 Utrecht voltijd eerstejaars Regulier 10 Populatieaantal

9 22222 Arnhem voltijd eerstejaars Regulier 10 Utrecht voltijd eerstejaars Regulier 10

10 33333 Arnhem voltijd eerstejaars Regulier 10 Utrecht voltijd eerstejaars Regulier 10

11

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Voor NSE 2018 Studenten: Alle studenten die geaccrediteerd onderwijs volgen moeten worden aangeleverd. Er zijn ook postmasteropleidingen die geen geaccrediteerd

Nadere informatie

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Voor NSE 2016 Manier van aanleveren Het is belangrijk dat u de studentgegevens aanlevert in Excel en daaraan de volgende naam geeft: BRIN-code gevolgd

Nadere informatie

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Voor NSE 2017 Manier van aanleveren Het is belangrijk dat u de studentgegevens aanlevert in Excel en het bestand de volgende naam geeft: BRIN-code gevolgd

Nadere informatie

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens

Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Instructie voor het aanleveren van Studentgegevens Voor NSE 2014 Manier van aanleveren Het is belangrijk dat u de studentgegevens aanlevert in Excel en daaraan de volgende naam geeft: BRIN-code gevolgd

Nadere informatie

UPLOADTOOL NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019

UPLOADTOOL NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 UPLOADTOOL NSE 2019 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 UPLOADEN VAN STUDENTGEGEVENS Het aanleveren van de studentgegevens gebeurt via

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 UPLOAD FACILITEIT NSE 2017 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE 2018 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 INHOUDSOPGAVE Uploaden van studentgegevens 3 Stap 1 5 Stap

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2013

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2013 UPLOAD FACILITEIT NSE 2013 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2013 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2016

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2016 WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2016 2-10-2015 EVEN VOORSTELLEN: TEAMLEDEN NSE 2016 Lex Sijtsma Projectleider - Studiekeuze123 Projectleider NSE Peter van de Vijver Research Manager - GfK Eindverantwoordelijk

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 UPLOAD FACILITEIT NSE 2015 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE Studiekeuze123, GfK

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE Studiekeuze123, GfK WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2017 Studiekeuze123, GfK 27-09-2016 EVEN VOORSTELLEN: TEAMLEDEN NSE 2017 Lex Sijtsma Productmanager NSE - Studiekeuze123 Opdrachtgever Marij Tillmanns Research Manager

Nadere informatie

POPULATIETOOL NSE 2019

POPULATIETOOL NSE 2019 POPULATIETOOL NSE 2019 Instructie aanleveren van populatiecijfers voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 WAAROM DEZE POPULATIETOOL? In verband met de AVG mogen voor de uitvoering van

Nadere informatie

Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2015

Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2015 Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2015 Even voorstellen: Teamleden NSE 2015 Lex Sijtsma Projectleider - Studiekeuze123 Projectleider NSE Peter van de Vijver Research Manager - GfK Eindverantwoordelijk

Nadere informatie

Even voorstellen: Teamleden NSE 2014

Even voorstellen: Teamleden NSE 2014 Even voorstellen: Teamleden NSE 2014 Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2014 Lex Sijtsma Projectleider - Studiekeuze123 Projectleider NSE Peter van de Vijver Research Manager - GfK Intomart Verantwoordelijk

Nadere informatie

Toelichting op de Vragenlijst NSE 2018

Toelichting op de Vragenlijst NSE 2018 Toelichting op de Vragenlijst NSE 2018 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Wijzigingen in de vragenlijst NSE 2018... 3 1.1 Aanpassing bestaande vragen... 3 1.2 Nieuwe vragen... 3 2. Wijzigingen

Nadere informatie

Memo. Aanpak NSE 2019

Memo. Aanpak NSE 2019 Memo Aanpak NSE 2019 Inleiding In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) is in juli 2018 een tijdelijke adviesgroep van start gegaan (naast de formele werkgroep NSE) om de NSE

Nadere informatie

Aanpak NSE 2019 SK

Aanpak NSE 2019 SK Aanpak NSE 2019 SK123 18.0283 Inleiding In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) is in juli 2018 een tijdelijke adviesgroep van start gegaan (naast de formele werkgroep NSE) om

Nadere informatie

Routeboek voor de Nationale Studentenenquête 2012

Routeboek voor de Nationale Studentenenquête 2012 Routeboek voor de Nationale Studentenenquête 2012 Verantwoord evalueren Inhoudsopgave Voorwoord 1 Inleiding 1.1 Wat is de Nationale Studentenenquête 1.2 Wat is de waarde van de NSE voor instellingen 1.2.1

Nadere informatie

Bruto respons NSE 2017

Bruto respons NSE 2017 Aantal studenten per dag Bruto respons VERSLAG NSE SLOTBIJEENKOMST 6 JUNI 2017 WELKOM EN OPENING Lex Sijtsma van Studiekeuze123 heet alle aanwezigen (circa 15 personen) van harte welkom. Het is een druk

Nadere informatie

Planning. Kijk op voor het laatste nieuws en de meest actuele planning.

Planning. Kijk op  voor het laatste nieuws en de meest actuele planning. Routeboek 2013 Planning 4 oktober 2012 Startbijeenkomst Nationale Studenten Enquête 2013 Begin oktober 2012 Telefonisch contact over deelname NSE 2013 Week van 15 oktober 2012 Studiekeuze123 verstuurt

Nadere informatie

INSTRUCTIE MONITOREN TUSSENTIJDSE RESPONS NSE 2017

INSTRUCTIE MONITOREN TUSSENTIJDSE RESPONS NSE 2017 INSTRUCTIE MONITOREN TUSSENTIJDSE RESPONS NSE 2017 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Belangrijk om vooraf te weten... 2 Definitie van respons... 2 Het naslaan van de actuele respons... 3 Het responsoverzicht

Nadere informatie

INSTRUCTIE MONITOREN TUSSENTIJDSE RESPONS NSE 2018

INSTRUCTIE MONITOREN TUSSENTIJDSE RESPONS NSE 2018 INSTRUCTIE MONITOREN TUSSENTIJDSE RESPONS NSE 2018 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Belangrijk om vooraf te weten... 2 Definitie van respons... 2 Het naslaan van de actuele respons... 3 Het responsoverzicht

Nadere informatie

Verslag startbijeenkomst NSE 2019

Verslag startbijeenkomst NSE 2019 Verslag startbijeenkomst NSE 2019 Datum bijeenkomst: dinsdag 9 oktober 20181. WELKOM EN OPENING 1. WELKOM EN OPENING De NSE productmanager van Studiekeuze123 heet alle aanwezige contactpersonen van harte

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

1. Aanlevering databestanden CQI Farmacie 2016

1. Aanlevering databestanden CQI Farmacie 2016 Memo Aan Meetbureaus die willen gaan meten met de CQI Farmacie voor de landelijke benchmark 2016 Afzender dr. ir. M.H. (Maarten) Batterink Datum Barneveld, 11 november 2015 Significant Thorbeckelaan 91

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BESTANDSKOPPELING OVERGANGSRECHT KINDREGELINGEN. Versie 1.0 Datum Augustus 2014 Communicatie Inlichtingenbureau

GEBRUIKERSHANDLEIDING BESTANDSKOPPELING OVERGANGSRECHT KINDREGELINGEN. Versie 1.0 Datum Augustus 2014 Communicatie Inlichtingenbureau GEBRUIKERSHANDLEIDING BESTANDSKOPPELING OVERGANGSRECHT KINDREGELINGEN Versie 1.0 Datum Augustus 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 4 Bestandskoppeling met het Inlichtingenbureau...

Nadere informatie

Bestandsbeschrijving. bestand Verwerkingsverslag

Bestandsbeschrijving. bestand Verwerkingsverslag Bestandsbeschrijving bestand Verwerkingsverslag Versie: 1.1 Status: Definitief Datum: 3 februari 2015 Inleiding Nadat DUO het aanleverbestand Inschrijvingen en graden NBO voor HO heeft ingelezen, zal DUO

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden Excel bestand Uitleg Excelbestand uploaden - Handmatig aanmelden patiënten In dit document wordt het gebruik van Qualiview uitgelegd. Omdat u gebruik maakt van software waarmee

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE

PRIVACYVERKLARING NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE PRIVACYVERKLARING NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE Studiekeuze123, gevestigd aan Arthur van Schendelstraat 600, 3511 MJ Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven

Nadere informatie

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Hieronder volgen kort de stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met het uitzetten

Nadere informatie

Bestandsbeschrijving en veelgestelde vragen. Bestand Deelnames en resultaten HO Niet bekostigd onderwijs

Bestandsbeschrijving en veelgestelde vragen. Bestand Deelnames en resultaten HO Niet bekostigd onderwijs Bestandsbeschrijving en veelgestelde vragen Bestand Deelnames en resultaten HO Niet bekostigd onderwijs Versie: 1.4 Status: Definitief Datum: 3 februari 2015 Inleiding Dit document bestaat uit drie delen.

Nadere informatie

HANDLEIDING MBO CARD 2017

HANDLEIDING MBO CARD 2017 HANDLEIDING MBO CARD 2017 CJP mei 2016 INHOUD DE SCHOOL AANMELDEN EN MBO CARDS BESTELLEN... 3 1. ALGEMEEN OVER DE ORDERWEBSITE... 3 2. STAP 1 DE SCHOOL AANMELDEN... 4 3. STAP 2 DE LEERLING- EN DOCENTGEGEVENS

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE

PRIVACYVERKLARING NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE PRIVACYVERKLARING NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE Studiekeuze123, gevestigd aan Arthur van Schendelstraat 600, 3511 MJ Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven

Nadere informatie

RESPONSMONITORING NSE 2014

RESPONSMONITORING NSE 2014 RESPONSMONITORING NSE 2014 Instructie voor het monitoren van de tussentijdse respons op de Nationale Studenten Enquête 2014 Inhoud Belangrijk om vooraf te weten... 3 Definitie van respons... 3 Het naslaan

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview Inhoudsopgave 1. Gebruik Excel upload... 3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen... 3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens... 4 1.2.1 Eenmalig

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Schoolbeheerder

Handleiding Schoolbeheerder Handleiding Schoolbeheerder Ontwikkeld door Universiteit Utrecht in opdracht van de VO-Raad Technische realisatie QDelft Contactgegevens: Voor inhoudelijke vragen stap2@vo-raad.nl Voor technische vragen

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Hieronder volgen kort de 8 stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met

Nadere informatie

Verslag Evaluatiebijeenkomst NSE 2014, 26 juni 2014, van 15.00 uur tot 17.00 uur bij SURF, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht

Verslag Evaluatiebijeenkomst NSE 2014, 26 juni 2014, van 15.00 uur tot 17.00 uur bij SURF, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht Verslag Evaluatiebijeenkomst NSE 2014, 26 juni 2014, van 15.00 uur tot 17.00 uur bij SURF, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht Aanwezig: Anita Kuijpers (GfK), Cynthia de Gans (Inholland), Daphne Rijk (verslag,

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur. 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014

Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur. 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014 Gehouden te: SURF (VK 5a) Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014 Lex Sijtsma opent de bijeenkomst

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING?

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING? MBO Card 2015-2016 VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? Deze handleiding is bedoeld voor de persoon of de personen die op de MBO-scholen de taken verrichten die met de MBO Card te maken hebben. CJP noemt de persoon

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg Gebruikershandleiding Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg V1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Excel-template voor het uploaden van je

Nadere informatie

Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2016

Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2016 Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2016 Stichting Studiekeuze123, gevestigd te Utrecht, vertegenwoordigd door mevrouw I. Kolkhuis Tanke-Prinsenberg in de functie van directeur,

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Bron en definities studentenaantallen Vereniging Hogescholen

Bron en definities studentenaantallen Vereniging Hogescholen klik hier voor de nieuwste versie van dit bestand Versie 11-2-2019 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Disclaimer... 2 Nieuw deze versie... 3 Bron: 1cijferHO... 4 Studentenaantallen... 4 Inschrijvingen...

Nadere informatie

Programma informatiebijeenkomst JOB-monitor 2018

Programma informatiebijeenkomst JOB-monitor 2018 Programma informatiebijeenkomst JOB-monitor 2018 10.00-10.20: Introductie JOB en JOB-monitor 11.20-10.30: JOB-monitor 2018: - Veranderingen en planning 10.30-11.00: ResearchNed - Onderzoeksopzet 11.15

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

1 Aanmelden nieuwe parkeer dataset

1 Aanmelden nieuwe parkeer dataset Dit document beschrijft het proces voor het aanmelden en beheren van parkeer datasets ten behoeve van de Parkeer Data Catalogus van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. 1 Aanmelden nieuwe parkeer

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

REGELS STATUSTOEKENNING SUBSIDIE VRAAGFINANCIERING 2018

REGELS STATUSTOEKENNING SUBSIDIE VRAAGFINANCIERING 2018 REGELS STATUSTOEKENNING SUBSIDIE VRAAGFINANCIERING 2018 De regels voor het bepalen van de bekostigingsstatus van een inschrijving en graadverlening in het kader van het experiment vraagfinanciering, conform

Nadere informatie

Werken met leerpaden. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina PORTAL 1.20.

Werken met leerpaden. Inleiding. Handleiding Zermelo. Copyright 2018, Zermelo Software BV - pagina 1. Op deze pagina PORTAL 1.20. Werken met leerpaden Inleiding PORTAL 20 Bij een leerling kan per afdelingsdeelname een leerpad bepaald worden. Een leerpad omschrijft het overkoepelende programma wat de leerling volgt, wat vaak een combinatie

Nadere informatie

Handleiding ZWIP Zorg- en WelzijnsInfoPortaal

Handleiding ZWIP Zorg- en WelzijnsInfoPortaal Handleiding ZWIP Zorg- en WelzijnsInfoPortaal Handleiding voor zorgverleners ZWIP Handleiding april 2015 1 1 Inleiding Deze handleiding dient ter verduidelijking van het gebruik van de ZWIP applicatie.

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

Handleiding voor aanleveren van telefoonnummers voor nummerherkenning

Handleiding voor aanleveren van telefoonnummers voor nummerherkenning Handleiding voor aanleveren van telefoonnummers voor nummerherkenning 1. Stap voor stap nummers aanleveren Stap 1: inloggen op de website voor nummerherkenning Stap 2: soort kantoor aangeven Stap 3: check

Nadere informatie

Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019

Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019 Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019 Inhoudsopgave Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave...2 Toelichting bij uitvraag...3 Inleiding...3

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker IBAN BIC Service Gebruikersinstructies IBAN BIC MultiChecker Disclaimer Dit document is door de stichting IBAN Service NL opgesteld. De grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het opstellen van

Nadere informatie

MAAK EEN VRAGENLIJSTJE MET FORMS IN OFFICE 365

MAAK EEN VRAGENLIJSTJE MET FORMS IN OFFICE 365 MAAK EEN VRAGENLIJSTJE MET FORMS IN OFFICE 365 Er zijn tal van programma`s waarmee je een vragenlijstje of enquête kunt maken. SurveyMonkey en Survio.com schieten mij als eerste te binnen. En met een privé

Nadere informatie

Handleiding PSA MyCard applicatie

Handleiding PSA MyCard applicatie Handleiding PSA MyCard applicatie Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende functies van de portal. De portal wordt gebruikt om auto s en klanten aan te melden voor een MyCard. Daarnaast

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE V31-03-14 Uploaden respondentenbestand in Excel via de portal In dit document wordt het gebruik van de portal uitgelegd waarmee u beveiligd uw respondent

Nadere informatie

Handleiding Kandidaatbeheer (voor bedrijven)

Handleiding Kandidaatbeheer (voor bedrijven) (voor bedrijven) Deze handleiding beschrijft hoe u, als bedrijf, kandidaten kunt beheren op de GPI-website (www.gpi.nu of https://gpi.explainsafe.nl). Alleen de aangewezen beheerders van een bedrijf (bedrijfscontactpersoon)

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Snel gegevens importeren en updaten met Importeren uit Excel voor SAP Business One

Snel gegevens importeren en updaten met Importeren uit Excel voor SAP Business One Snel gegevens importeren en updaten met Importeren uit Excel voor SAP Business One Wellicht moet u regelmatig grote aantallen stamgegevens toevoegen of aanpassen, zoals zakenpartner stamgegevens of artikel

Nadere informatie

Handleiding ZWIP. Zorg- en WelzijnsInfoPortaal. ZWIP Handleiding - mei

Handleiding ZWIP. Zorg- en WelzijnsInfoPortaal. ZWIP Handleiding - mei Handleiding ZWIP Zorg- en WelzijnsInfoPortaal ZWIP Handleiding - mei 2014 1 Inleiding Deze handleiding dient ter verduidelijking van het gebruik van de ZWIP applicatie. De mogelijkheden van de applicatie

Nadere informatie

Handleiding Schoolbeheerder

Handleiding Schoolbeheerder Handleiding Schoolbeheerder Ontwikkeld door Universiteit Utrecht in opdracht van de VO-Raad Technische realisatie QDelft Contactgegevens: Voor inhoudelijke vragen stap2@vo-raad.nl Voor technische vragen

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Afkortingen in figuur 1

Afkortingen in figuur 1 Schematisch zien de instellingsbestanden er uit zoals in figuur 1. Figuur 1 schematische weergave instellingsbestanden Blauw = Micro data, gewoon opleveren Rood = Geen data, case helemaal verwijderen Oranje

Nadere informatie

Bestanden uitwisselen via OMO-Transfer

Bestanden uitwisselen via OMO-Transfer Bestanden uitwisselen via OMO-Transfer Beschrijving van de OMO-Transfer applicatie Deze applicatie is ontwikkeld om binnen de OMO-organisatie op een veilige en verantwoorde manier uitsluitend zakelijk

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

1. Studenttevredenheid TOELICHTING

1. Studenttevredenheid TOELICHTING 1. Studenttevredenheid TOELICHTING Dit criteria geeft een beeld van het oordeel dat studenten over hun studie geven. Het is een eenvoudige maar robuuste indicatie van hoe de studenten de kwaliteit van

Nadere informatie

VERTROUWELIJK ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN ONDERZOEK VRIJWILLIGERSWERK EN CIVIL SOCIETY. Onderzoeksverantwoording

VERTROUWELIJK ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN ONDERZOEK VRIJWILLIGERSWERK EN CIVIL SOCIETY. Onderzoeksverantwoording VERTROUWELIJK ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN ONDERZOEK VRIJWILLIGERSWERK EN CIVIL SOCIETY Onderzoeksverantwoording Dongen, januari 2003 Ond.nr.: 6168.kvdr/mv Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Methode van onderzoek

Nadere informatie

Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS Inleiding Wanneer dient u gebruik te maken van een handmatige excel voor het aanleveren van gegevens aan Peridos.

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Export functionaliteit Studielink

Export functionaliteit Studielink Export functionaliteit Studielink In het oude systeem was op elk scherm een export functie aanwezig als er gegevens in een grid (tabel) geselecteerd konden worden. Uit ervaring van de afgelopen jaren is

Nadere informatie

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Team Mirror Handleiding - Jezelf online registreren Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Handleiding Jezelf online registreren In deze handleiding leiden we je als facilitator door

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0 Handleiding NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Mei 2016 Versie 2.0 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie 2.0 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 2.1. Startpagina...

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 BTW NL 8107.42.159 B.01 1 Inhoudsopgave Inleiding Excel... 3 1 Beveiligingen afzetten in Excel... 4 2 Beveiligingen afzetten vanaf

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Nationale Studentenenquête. Nota van Inlichtingen. 4 april # Document Pagina Vraag; opmerking Antwoorden.

Europese Aanbesteding Nationale Studentenenquête. Nota van Inlichtingen. 4 april # Document Pagina Vraag; opmerking Antwoorden. Europese Aanbesteding Nationale Studentenenquête Nota van Inlichtingen 4 april 2016 # Document Pagina Vraag; opmerking Antwoorden 1 Onderzoeks verantwoor ding 3.7 21 Er staat beschreven dat voor de NSE

Nadere informatie

Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2018

Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2018 Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2018 ONDERGETEKENDEN Stichting Studiekeuze123, gevestigd te Utrecht, vertegenwoordigd door mevrouw I. Kolkhuis Tanke in de functie van directeur-bestuurder,

Nadere informatie