2018 het jaar van professionalisering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2018 het jaar van professionalisering"

Transcriptie

1 FYTAROM OPLEIDINGEN DECEMBER 2018 NIEUWSBRIEF 2018 het jaar van professionalisering

2 Van luchtballonnen naar mijlpalen De verandering binnen FytArom die zich in september 2017 heeft voorgedaan, kent inmiddels vele positieve ontwikkelingen. Daar ben ik dankbaar voor en trots op! Het team, ja inmiddels hebben wij een heel team, heeft hier hard voor gewerkt. FytArom 2.0. Wat stippen op de horizon waren zijn nu, in (december 2018) mijlpalen, die wij hebben behaald. Als je er volslagen onverwacht opeens alleen voor staat, dan is dat wel even schrikken. Inmiddels is er een heel team van 6 professionals en specialisten die zich inzetten voor FytArom en dat is geweldig! Alle lesstof is (waar nodig) herschreven! De opleiding en de bijscholing zijn daarmee niet alleen mooier, maar ook beter geworden. Maar er is meer! Een goed werkend studentenportaal. In dit portaal wordt alle lesstof beschikbaar gesteld. Een gebruiksvriendelijke omgeving, waarmee ook met elkaar gecommuniceerd kan worden en waar kennis kan worden gedeeld. Wat ons betreft is dit dé manier om het netwerk van professionele aromatherapeuten, dat nu in Nederland aan het ontstaan is, met elkaar te laten samenwerken. Het portaal is ook beschikbaar via een app op je telefoon, hoe gaaf is dat! Na het zien van de Dropsmith database, tijdens Botanica 2018, stond het beschikbaar stellen hiervan voor de studenten en docenten hoog op onze wishlist, ook dat is in 2018 gelukt! En, als klap op de vuurpijl, stonden wij voor het eerst op de beurs Internationaal Therapeut in Houten! Een prachtige mijlpaal is natuurlijk de accreditatie van de driejarige opleiding Natuurgeneeskundig klinisch aromatherapeut deze zomer. De bijscholing is in het voorjaar 2018 al geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen. Op verzoek loopt er een aanvullende accreditatie-aanvraag bij de NGS.

3 Wij blijven ons ontwikkelen! Elke etherische olie is een unieke cocktail van chemische componenten met ieder een eigen verhaal en werkzame bestanddelen. Etherische oliën zijn krachtige stoffen en kunnen schadelijk zijn als ze niet met de nodige zorg, toewijding en kennis worden gebruikt. De etherische olie in zo n, al dan niet heerlijk geurend flesje, is keer meer geconcentreerd dan de inhoudsstoffen in de plant. Het is niet voor niets dat er enorm veel aandacht is voor wetenschappelijk onderzoek naar de werking van etherische oliën. Als opleidingsinstituut vinden wij het erg belangrijk om steeds van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Niet voor niets namen vier, van de zes, docenten afgelopen augustus deel aan Botanica Natuurlijk onderwijzen wij ook in traditioneel gebruik. Daarnaast verwerken wij uitkomsten uit recente onderzoeken in de lesstof! Hierdoor zijn onze (oud-) studenten steeds op de hoogte hoe je etherische oliën veilig en verantwoord kan toepassen. Ook als je de opleiding hebt afgerond! 11 nights 999; Aromatherapie ontwikkelt zich op verschillende gebieden momenteel razend snel, wetenschappelijk onderzoek draagt hier enorm aan bij. Een decennium geleden werd vooral nog het traditioneel gebruik gedoceerd op opleidingen. Door onderzoek en samenwerking van mensen met veel verschillende professionele achtergronden, die met etherische oliën werken, zoalsdestilleerders, therapeuten, onderzoekers etc. ontstaat er steeds meer wetenschappelijk bewijs over het effect van aromatherapie.

4 Vooruitblik Diplomering In 2019 studeren de eerste Natuurgeneeskundig klinisch Aroma therapeuten van FytArom af. Spannend, voor de studenten maar ook voor ons! Hiermee, ontstaat er een nieuw jaarlijks terugkerend event! Of wij het een studiedag, netwerk dag of bijscholingsdag moeten gaan noemen, dat volgt. Interessant? ZEKER! Het zal vooral een dag zijn waarop gediplomeerde leerlingen de kans krijgen om nieuwe dingen te leren en te netwerken. FytArom blijft persoonlijk! Ondanks vele uitnodigingen om op grotere locaties deze opleiding aan te bieden of op andere locaties in Nederland en België, staan deze verzoeken niet op onze wishlist. Iedereen die wel eens les heeft gehad bij FytArom weet dat er tijdens de les ruimte is voor (persoonlijke) vragen. Deze ruimte blijft er, nu en in de toekomst! Congres deelname docenten Zoals eerder gemeld is er voor FytArom opleidingen van groot belang in het -up-todate te blijven. Een belangrijke manier om dat te borgen, voor de docenten, is deelname aan internationale congressen door de docenten. Voor oktober 2019 staat deelname aan Phyt Arom Grasse op de agenda. Voor 2020, when ever, where ever, staat Botanica 2020 hoog op de agenda! We weten nu nog niet wanneer en waar. Vandaar dat het lesrooster concept is, en zal blijven, totdat hierover meer informatie bekend is. Open dag: Reserveer alvast zondag 26 mei 2019 in je agenda, dan is onze open dag! Inschrijven leerjaar Wees welkom, je bent ZEKER niet de eerste!

5 Zijn wij gefarmacoliseerd? Is dat een bestaand Nederlands woord?.ik ben bang van niet. Wat bedoel ik er dan mee? Bij genezing ligt de focus van de meeste mensen op inname, het moet een pil, capsule, drankje, tinctuur of in het ergste geval een zetpil zijn. Want anders werkt het niet. Vooral omdat er bij heel veel van ons tussen de oren zit, dat je -iets- in moet nemen. De dokter schrijft pillen voor, dus een natuurgeneeskundige behandel methode moet ook op die manier: gefarmacoliseerd dus. Kennis over hoe krachtig etherische oliën werken en hoeveel meer plezierige en effectievere toedieningswijzen er zijn, is van groot belang. Vooral omdat deze methoden meestal effectiever en veiliger zijn! Ook een therapeut die is opgeleid als klinisch aromatherapeut kan voor angst prima (misschien zelfs juist!) een bruisbal maken voor een kind met angstdromen. Zoek of leer zoeken naar behandelmethoden die effectief EN veilig zijn! Recept bruisbal Ingrediënten: -50 gram backing soda -40 gram citroenzuur -theelepel plantaardige olie druppels etherische olie thuis uiteraard naar keuze (Wij zetten een aantal beschikbare etherische oliën voor de praktijkles klaar.) -eventueel kleurstof, geschikt voor cosmetisch gebruik -extra benodigdheden: schaaltje om in te mengen, vormpjes, weegschaal en folie Werkwijze: Vet heel voorzichtig, met een minimale laag je vormpjes in met een laagje olie Weeg het citroenzuur af en doe dit in het schaaltje. Los de etherische olie op in de plantaardige olie. Voeg het oliemengsel toe aan het citroenzuur. Voeg nu eventueel ook de kleurstof toe, draagt wellicht iets bij aan de beleving (Magic). Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Weeg de backing soda af en doe deze bij het citroenzuurmengsel Mix het geheel weer goed. Controleer nu de consistentie. Wanneer je het mengsel op het schaaltje tussen je vingers neemt en je laat los dan moet het rechtop blijven staan. Wanneer de consistentie goed is kun je het bruisballenmengsel in de vormpjes gaan doen. Druk het geheel goed aan, zodat het geen losse korreltjes blijven, maar straks mooie ballen worden. Laat de ballen nu goed drogen. Droog de badbruisballen het liefst bij de verwarming omdat je een lage luchtvochtigheid nodig hebt. Na een poosje kun je de vormpjes verwijderen en de badbruisballen vervolgens verder laten drogen op folie tot ze hard zijn. Je bad bruisballen zijn klaar! Bewaar de ballen in een goed afsluitbare pot, zodat er geen vocht bij kan komen.

6 FytArom Opleidingen is een professioneel en vernieuwend opleidingsinstituut. Met opleidingen die volledig aansluiten op de dagelijkse praktijk. Kennis overdragen hoe je veilig, innovatief, zorgvuldig en effectief je etherische oliën kan toepassen? Wij leren het je graag! Gezellige kerstdagen en een mooi, gelukkig en vooral gezond Team FytArom VOOR MEER INFORMATIE BEZOEK ONZE WEB SITE:

Biologische tandpasta maken (1)

Biologische tandpasta maken (1) Biologische tandpasta maken (1) Materiaal Baking soda Etherische muntolie Afsluitbaar potje Stappenplan 1) Doe 2 eetlepels de baking soda in een afsluitbaar potje 2) Voeg 2 druppeltjes muntolie toe 3)

Nadere informatie

R eptenboek van Nikko en Co

R eptenboek van Nikko en Co R eptenboek van Nikko en Co Receptenboek van Nikko en co Inleiding O nze Chemiebende is er in geslaagd tijdens een bedrijfsbezoek een paar geheime recepten voor badproducten te ontfutselen. Nikko, Kloortje,

Nadere informatie

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig.

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig. Aromatherapie Aromatherapie is een natuurgeneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olie van: kruiden, vruchten, bloesem, bloemen, blad, zaad, schil of schors van het hout van stam, takken

Nadere informatie

Sodakristallen (natriumbicarbonaat) lijken op ijs en zijn een echt wondermiddel: ze lossen vuil op als sneeuw voor de zon.

Sodakristallen (natriumbicarbonaat) lijken op ijs en zijn een echt wondermiddel: ze lossen vuil op als sneeuw voor de zon. Toptips voor een groene schoonmaak Lente! Green & clean De voorjaarsschoonmaak: goed voor ons huis, goed voor ons hoofd en óók goed voor de natuur? Dat bepaal jij. Want sommige (chemische) producten zijn

Nadere informatie

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns DIY Zelf zalf maken (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns De natuur staat VOL met planten en bloemen die geneeskrachtige stoffen bevatten. Het maken van een eigen

Nadere informatie

Leerlingen maakten reeds kennis met het toepassingsgebied biochemie. De leerlingen hebben kennis van het analyseren en het onderzoekend werken.

Leerlingen maakten reeds kennis met het toepassingsgebied biochemie. De leerlingen hebben kennis van het analyseren en het onderzoekend werken. Experimenteren met Biochemie / In de badkamer Doelgroep Leerlingen maakten reeds kennis met het toepassingsgebied biochemie. De leerlingen hebben kennis van het analyseren en het onderzoekend werken. Lesdoelen

Nadere informatie

Zelf je schoonmaakmiddelen maken!

Zelf je schoonmaakmiddelen maken! Workshop Zelf je schoonmaakmiddelen maken! Waspoeder Vloeibaar wasmiddel Wasverzachter Afwasmiddel Tapijtreiniger Allesreiniger Vlekweg voorbehandelmiddel Natuurlijk schoonmaken Waspoeder 60 gram totaal

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Tandpasta gezond en natuurlijk, zelf maken met kokosolie Tandpasta gebruiken we allemaal meerdere keren per dag, maar is die jij gebruikt ook veilig en gezond. Allereerst zit er bijna altijd fluoride in

Nadere informatie

Workshop Koi Lechi. Trisha.nl VoorJeTaart.nl 2015 Alle rechten voorbehouden.

Workshop Koi Lechi. Trisha.nl VoorJeTaart.nl 2015 Alle rechten voorbehouden. Workshop Koi Lechi 2015 Alle rechten voorbehouden. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Benodigdheden... 2 Recept Koi Lechi... 3 Werkbeschrijving... 3 Extra aantekeningen bij de workshop... 4 Wat is Koi

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2014

NIEUWSBRIEF augustus 2014 NIEUWSBRIEF augustus 2014 Beste ouders/ verzorgers en kinderen, De zon laat zich helaas niet meer zoveel zien, de dagen totdat de scholen beginnen zijn alweer op twee handen te tellen..kortom, het einde

Nadere informatie

JIJ BENT JIJ. Met alle schoonheidsidealen. WELKOM Killerbody Agenda 2018

JIJ BENT JIJ. Met alle schoonheidsidealen. WELKOM Killerbody Agenda 2018 WELKOM Killerbody Agenda 2018 JIJ BENT JIJ Met alle schoonheidsidealen om ons heen lijkt het wel of er steeds meer mensen ontevreden over zichzelf zijn. Ook jij vindt misschien wel dat je te dik, te klein,

Nadere informatie

Daalder Kaas staat voor:

Daalder Kaas staat voor: Als het om lekkere en goede kaas gaat, dan bent u bij Daalder Kaas aan het juiste adres. Elke week zijn wij op ruim 200 markten en standplaatsen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk te vinden.

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie

Welkom bij. Kennismaking

Welkom bij. Kennismaking Welkom bij Kennismaking Maak kennis met Con Amore Welkom, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding of je misschien zelfs al hebt ingeschreven! In dit document willen we je kennis laten maken

Nadere informatie

2 soeplepels citroenzuur = 25 g. 2 soeplepels maïszetmeel = 30 g. 25 g bakpoeder (natriumbicarbonaat)

2 soeplepels citroenzuur = 25 g. 2 soeplepels maïszetmeel = 30 g. 25 g bakpoeder (natriumbicarbonaat) Doelgroep Leerlingen Leerlingen maakten reeds kennis met het toepassingsgebied biochemie. De leerlingen hebben kennis van het analyseren en het onderzoekend werken. Lesdoelen De leerlingen kunnen... hygiënisch,

Nadere informatie

Do It Yourself met essentiële oliën

Do It Yourself met essentiële oliën Do It Yourself met essentiële oliën Cosmetica en verzorging Badzout (ontgiftend) ¼ kopje Epsom zout ¼ kopje zeezout of himalaya zout ½ kopje baking soda 15 druppels Lavendel Doe alle ingrediënten in een

Nadere informatie

Samenvatting survey: Het perspectief van volwassenen die leven met hiv in Nederland op genezing, generieke hiv-medicatie, duotherapie en overstappen

Samenvatting survey: Het perspectief van volwassenen die leven met hiv in Nederland op genezing, generieke hiv-medicatie, duotherapie en overstappen Samenvatting survey: Het perspectief van volwassenen die leven met hiv in Nederland op genezing, generieke hiv-medicatie, duotherapie en overstappen Dit onderzoek is verricht voor de Hiv Vereniging door

Nadere informatie

VLIERBLOESEM RECEPTEN

VLIERBLOESEM RECEPTEN VLIERBLOESEM RECEPTEN Vlierbloesemazijn De bloemen kunnen het best verzameld worden als ze net beginnen te bloeien, rond eind mei, begin juni. Ze kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Ingredienten

Nadere informatie

Werkblad. LES 7: Hygiëne. www.gavoorgezond.nl GROEP 5-6. Namen groepje: ... ... ... ... ...

Werkblad. LES 7: Hygiëne. www.gavoorgezond.nl GROEP 5-6. Namen groepje: ... ... ... ... ... LES 7: Hygiëne Namen groepje: Eerst voorbereiden: Zorg ervoor dat je met je groepje 1 petrischaaltje klaar hebt staan. Het schaaltje is verdeeld in 3 verschillende vakken. In ieder vakje gaan jullie een

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 19 N I E U W S B R I E F 26 juni 2019 Dat was het dan. De musical! We zitten lekker in de bus.. Belangrijke data Dinsdag 2 juli Schoolreisje groepen 1-2 Donderdag 4 juli Schoolreisje groepen 3 t/m 8

Nadere informatie

Ouder- uitdagingen mei 2018

Ouder- uitdagingen mei 2018 Ouderuitdagingen 16-23 mei 2018 Ouderuitdagingen, wat is dat? Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2018 wordt er in Vlaanderen en Brussel de Week van de Opvoeding georganiseerd. Dit jaar is het thema Opvoeden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Agenda. 14 januari Studiedag, alle leerlingen vrij. 23 januari Open dag. 25 januari Nieuwsbrief 10.

Nieuwsbrief 9. Agenda. 14 januari Studiedag, alle leerlingen vrij. 23 januari Open dag. 25 januari Nieuwsbrief 10. Nieuwsbrief 9 Agenda 14 januari 2019 Studiedag, alle leerlingen vrij 23 januari 2019 Open dag 25 januari 2019 Nieuwsbrief 10 8 februari 2019 Nieuwsbrief 11 15 februari 2019 Versieren Carnaval 8 februari

Nadere informatie

Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen in samenwerking met de Kinderboekenweek een nieuwe titelsong genaamd Gruwelijk eng.

Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen in samenwerking met de Kinderboekenweek een nieuwe titelsong genaamd Gruwelijk eng. 1 Inleiding Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen in samenwerking met de Kinderboekenweek een nieuwe titelsong genaamd Gruwelijk eng. In dit document staat de choreografie van Gruwelijk Eng beschreven.

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert

Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert Vitamine C cocktail Zeelse kermiskaramellen Plattekaaspannenkoekjes Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.mamagreet.be

Nadere informatie

Het gebruik van etherische oliën tijdens de bevalling

Het gebruik van etherische oliën tijdens de bevalling Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie Het Slotervaartziekenhuis, een opmerkelijk en ambitieus ziekenhuis in Amsterdam. In een informele en vertrouwde omgeving werken wij aan innovatieve medische

Nadere informatie

Heb jij ook wel eens last van die afschuwelijke, nare droge huid? Nou dan bent u hier op de juiste adres. Hier zijn een aantal adviezen:

Heb jij ook wel eens last van die afschuwelijke, nare droge huid? Nou dan bent u hier op de juiste adres. Hier zijn een aantal adviezen: De Online mooiheidspecialiste Gezicht Heb jij ook wel eens last van die afschuwelijke, nare droge huid? Nou dan bent u hier op de juiste adres. Hier zijn een aantal adviezen: Je moet je gezicht hydrateren,

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Aan de slag met kruiden

Aan de slag met kruiden Aan de slag met kruiden Educatief pakket voor leerkrachten Sint-Pietersabdij 1 Beste leerkracht, In dit document vindt u enkele lessuggesties die aansluiten bij het atelier Magische kruiden in de middeleeuwen

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, maandag 02-02-2015

Nieuwsbrief 14, maandag 02-02-2015 De Piramide Meerwijk Nieuwsbrief 14, maandag 02-02-2015 Belangrijke data de komende periode! Vrijdag 6 februari Spelletjesochtend kleuters Maandag 9 februari Groep 5 op bezoek bij de bibliotheek! Maandag

Nadere informatie

1. Onderzoeksvraag Hoe kunnen we aan de hand van chemische reacties een oplossing de kleuren van een stoplicht krijgen?

1. Onderzoeksvraag Hoe kunnen we aan de hand van chemische reacties een oplossing de kleuren van een stoplicht krijgen? Chemisch stoplicht 1. Onderzoeksvraag Hoe kunnen we aan de hand van chemische reacties een oplossing de kleuren van een stoplicht krijgen? 2. Voorbereiding a. Begrippen als achtergrond voor experiment

Nadere informatie

900 Etherische oliën

900 Etherische oliën 900 Etherische oliën Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur Welkom in het rijk van de natuurlijke geuren. Uit ons rijke, geurige assortiment heeft u een keuze van meer dan 900 etherische oliën. Verschillende

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 van de plusklas in Groningen

Nieuwsbrief 3 van de plusklas in Groningen Nieuwsbrief 3 van de plusklas in Groningen Woensdag 17 december 2014 In deze nieuwsbrief willen wij met u terugkijken op de afgelopen periode en alvast vooruitblikken op de komende maanden. Terugblik wetenschapsproject:

Nadere informatie

Proef 50 Vingerafdrukken zoeken met behulp van cacao- en talkpoeder

Proef 50 Vingerafdrukken zoeken met behulp van cacao- en talkpoeder Proef 50 Vingerafdrukken zoeken met behulp van cacao- en talkpoeder 1. Onderzoeksvraag We nemen vingerafdrukken van 3 verdachten van de moord om deze uiteindelijk te vergelijken met de gevonden vingerafdruk

Nadere informatie

Gisten en wafels... Doe - activiteit Doe - activiteit

Gisten en wafels... Doe - activiteit Doe - activiteit 1 Gisten en wafels... OPDRACHT 1: Om goed te kunnen onderzoek wat gisten zijn, gaan we eerst wafels onderzoeken. Je hebt hiervoor 2 soorten deeg nodig... Maak het deeg zoals voorzien in de receptjes. Recept

Nadere informatie

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door! Beste allemaal, Hierbij mail ik je, zo vlak voor de zomer, de 3 e nieuwsbrief van 2013. De nieuwsbrief is samen met onze website, de berichtjes of facebook (ben je al "vriend" op facebook) en twitter (volg

Nadere informatie

- Natuurgeneeskundig therapeut hanteert de uniforme werkwijze, zoals beschreven in eisenpakket van KZAG

- Natuurgeneeskundig therapeut hanteert de uniforme werkwijze, zoals beschreven in eisenpakket van KZAG Aanmeldingsformulier therapeut Door middel van deze inschrijving verklaart ondergetekende zich akkoord met de statuten van KZAG en ondergetekende verklaart te voldoen aan de starteisen voor inschrijving,

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND OPLEIDINGEN 2019 BASISCURSUS GEZICHTSDIAGNOSE SCHÜSSLER CELZOUTEN 4 - DAAGSE OPLEIDING AROMATHERAPIE 10 - DAAGSE THERAPEUTENOPLEIDING CELZOUTEN SCHÜSSLER CELZOUTEN BASISCURSUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15. Belangrijke data: Algemene informatie: Eindcito. Koningsspelen. 17 mei 2018

Nieuwsbrief 15. Belangrijke data: Algemene informatie: Eindcito. Koningsspelen. 17 mei 2018 17 mei 2018 Belangrijke data: 18 mei Juffendag groep 1 en 2 21 mei 2 de Pinksterdag (alle kinderen vrij) 22 mei Calamiteitendag (alle kinderen vrij) 23 mei Juffendag groepen 8 23 en 24 mei Schoolfotograaf

Nadere informatie

1. Aan het einde van elke dag verzamel je de zakken of dozen en analyseer je ze.

1. Aan het einde van elke dag verzamel je de zakken of dozen en analyseer je ze. Olie recycleren Activeer Op school wordt heel wat afval geproduceerd. Tijdens dit project, zal je alle afval dat geproduceerd wordt op school proberen in kaart te brengen. Je zal daarvoor alle afval gescheiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Agenda Februari Vr 23 Ma 26 Ma 5 Wo 14 Vr 16 Di 20 Do 22 Do 29 Vr 30 Di 3 Wo 4 Start voorjaarsvakantie Gr. 1-4 12.00u. Gr. 5-8 15.30u. Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 2 maart Maart Eerste schooldag

Nadere informatie

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel)

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) In deze cake gaat dus ook de schil. De geur van een verse bolo de laranja is weergaloos. Het recept is ook nog eens erg eenvoudig, en alles bij elkaar

Nadere informatie

Agenda. Gefeliciteerd! Algemeen

Agenda. Gefeliciteerd! Algemeen 30-09-2016 Agenda Wo. 05-10: Studiedag, de kinderen zijn vrij Do. 06-10: Start van de kinderboekenweek Di. 11-10: Hulpouderavond Vr. 21-10: Begin van de herfstvakantie. Kinderen zijn om 12.30 uur uit!

Nadere informatie

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ VERBINDEN & COMMUNICEREN Het wordt voor verenigingen steeds belangrijker om een inhoudelijke connectie met leden te maken. Wat vinden leden echt belangrijk? En hoe vind

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Registratie en herregistratie kwaliteitsregister: eisen en bewijslast Globaal overzicht (conceptversie oktober 2011)

Registratie en herregistratie kwaliteitsregister: eisen en bewijslast Globaal overzicht (conceptversie oktober 2011) Concept voor eerste registerontwerp Registratie en her kwaliteitsregister: eisen en bewijslast Globaal overzicht (conceptversie oktober 2011) Remedial Teacher Autisme specialist Gedragsspecialist Intern

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Geen plastic alstublieft!

Geen plastic alstublieft! Receptenboekje Geen plastic alstublieft! Delphine De Paepe en Bieke Bernaerts SHAMPOOBAR - 50 gram sodiumcoco sulfaat - 8 gram kokosolie - 4 gram karitéboter (sheabutter) - 8 gram mineraalwater (of gekookt

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017 Nr. 14 maandag 4 december 2017 Belangrijke data Maandag 4 december: uithalen schoen door ouder(s), verzorger(s) op beide locaties. Maandag 4 december: groepen 5 t/m 8 surprises mee naar school Dinsdag

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

Alles over Nuratrim. Inhoudsopgave. 1. Wat is Nuratrim? 2. Hoe werkt Nuratrim? 3. Wat zit er in Nuratrim? 4. Nuratrim ervaringen

Alles over Nuratrim. Inhoudsopgave. 1. Wat is Nuratrim? 2. Hoe werkt Nuratrim? 3. Wat zit er in Nuratrim? 4. Nuratrim ervaringen Alles over Nuratrim Inhoudsopgave 1. Wat is Nuratrim? 2. Hoe werkt Nuratrim? 3. Wat zit er in Nuratrim? 4. Nuratrim ervaringen 1. Wat is Nuratrim? In de Verenigde Staten heeft Kim Kardashian in oktober

Nadere informatie

TECHNOLOGISCHE OPVOEDING LEERKRACHTENFICHE

TECHNOLOGISCHE OPVOEDING LEERKRACHTENFICHE TECHNOLOGISCHE OPVOEDING LEERKRACHTENFICHE Thema: Gezondheid Onderwerp : Badzout maken! Doelgroep: 3 e gr Timing: 1 lestijd De les in het kort: De leerlingen leren badzout maken aan de hand van een stappenplan.

Nadere informatie

Fruitsalade Karamellen Kokoksrotsjes Worstebroodjes

Fruitsalade Karamellen Kokoksrotsjes Worstebroodjes Fruitsalade Karamellen Kokoksrotsjes Worstebroodjes Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert. 1 Zeelse kermiskaramellen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

aromatherapie AROMATHERAPIE

aromatherapie AROMATHERAPIE AROMATHERAPIE Bij aromatherapie wordt gewerkt met etherische oliën. Deze oliën bevatten vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten of harsen. Deze oliën beschermen

Nadere informatie

Kokerellen rond roodkapje

Kokerellen rond roodkapje Kokerellen rond roodkapje Briochebrood Hartjes van koekebrood Zeelse kermiskaramellen Vloan Macarons Greet lybaert Diëtiste-Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Sleidinge Tel 09/357.60.86 Fax 09/357.78.35

Nadere informatie

1 deel baking soda 1 deel zeezout (fijn) 3 delen Driehoek Kristalsoda 3 delen citroenzuurpoeder dōterra Lemon of OnGuard of Wild Orange 8 druppels

1 deel baking soda 1 deel zeezout (fijn) 3 delen Driehoek Kristalsoda 3 delen citroenzuurpoeder dōterra Lemon of OnGuard of Wild Orange 8 druppels DIY Vaatwaspoeder 1 deel baking soda 1 deel zeezout (fijn) 3 delen Driehoek Kristalsoda 3 delen citroenzuurpoeder dōterra Lemon of OnGuard of Wild Orange 8 druppels DIY Afwasmiddel 20 gram geraspte biologische

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7

Inhoud. Inleiding 5. 1 Voeding 8. 2 Microbiologie Conserveren Produceren 136. Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 Inhoud Inleiding 5 1 Voeding 8 2 Microbiologie 64 3 Conserveren 94 4 Produceren 136 Trefwoordenlijst 173 INHOUD 7 1 Voeding 1.1 Opdracht 1.1 Schuimgebak maken Doel Na deze opdracht kun je schuimgebak bereiden.

Nadere informatie

Om deze periode feestelijk af te sluiten, wordt er volgende week de traditionele bingo gehouden. De kaartverkoop is dan ook in volle gang!

Om deze periode feestelijk af te sluiten, wordt er volgende week de traditionele bingo gehouden. De kaartverkoop is dan ook in volle gang! Nummer: 12 9-2-2016 Agenda: Dag Activiteit Ma 15-2 Inschrijven rapportgesprekken Ma 15-2 Bingo gr. 6 t/m 8; 18:30-19:30 Di 16-2 Bingo gr. 3 t/m 5; 18:30-19:30 Do 18-2 Bingo gr. 1 t/m 2; 18:30-19:30 Rapporten

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist

Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist Een mooie tuin? Bemest! Top 5 vragen en antwoorden over bemesting! + 5 tips van onze specialist Inhoudsopgave 1 Waarom is bemesten zo belangrijk? p5 Hoe vaak moet ik eigenlijk bemesten? p6 4 3 Wat is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama Schilderen op leer Door Rebecca Siccama Inleiding Ben jij altijd op zoek naar iets bijzonders? Wil je graag origineel zijn en niet meedoen met de grijze massa? Ben jij die creatieve vrouw, die er graag

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit e-book te kopiëren, verkopen of verdelen!

Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit e-book te kopiëren, verkopen of verdelen! Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit e-book te kopiëren, verkopen of verdelen! Tekst & vormgeving: Liesbeth Drabbe Wijers Foto's : 123RF /Pexels /Pixabay 2016 Voeten &zo Groesbeek Alle rechten

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

MEETING PROSPECTUS. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam.

MEETING PROSPECTUS. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam. IAS symposium 2017 Van Parijs naar Amsterdam 5 september 2017 (ovb) Amsterdam MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl www.expertmedicalevents.com ADVANCING HEALTH GLOBALLY THROUGH INNOVATIVE PROGRAMS

Nadere informatie

Onderzoeksopdrachten. Brood leeft!

Onderzoeksopdrachten. Brood leeft! Onderzoeksopdrachten Brood leeft! Onderzoeksopdracht 1 Benodigdheden Kookboeken Zoek in verschillende kookboeken naar enkele recepten voor brood. Bekijk de ingrediënten die worden gebruikt. KHLeuven Tia

Nadere informatie

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons; flexible and positive Respons Respons omvat een pakket van diensten en producten om onderwijs en vechtsport met elkaar

Nadere informatie

Gaat jouw liefde door de maag?

Gaat jouw liefde door de maag? Gaat jouw liefde door de maag? Valentijnsdag; commerciële onzin, of een mooi moment om extra lief voor elkaar te zijn? Jij mag het zeggen, maar wij geven je in ieder geval recepten voor een heerlijke brunch,

Nadere informatie

Scan Professionele leercultuur in teams Kohnstamm Instituut

Scan Professionele leercultuur in teams Kohnstamm Instituut Scan Professionele leercultuur in teams Kohnstamm Instituut De scan Professionele leercultuur in teams is een instrument voor scholen voor voortgezet onderwijs waarmee in kaart wordt gebracht hoe ver het

Nadere informatie

Schooljaar Extra uitgave, 21 december 2018

Schooljaar Extra uitgave, 21 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Extra uitgave, 21 december 2018 Kalender: 24 dec Scholenzeskamp 24 dec t/m Kerstvakantie 4 jan 2019 6 jan Verjaardag juf Patty 7 jan Studiedag team alle leerlingen hele dag vrij! 10

Nadere informatie

Er is sprake van een zuivere stof als er slechts één stof is. Salmiak is dus een zuivere stof.

Er is sprake van een zuivere stof als er slechts één stof is. Salmiak is dus een zuivere stof. Boekverslag door D. 2309 woorden 17 juni 2010 6.3 52 keer beoordeeld Vak Methode Scheikunde Pulsar chemie 3 Drop en ander snoep 3.1 Reactie en reactieschema 1 Bij het mengen worden stoffen alleen maar

Nadere informatie

MEETING PROSPECTUS. Post-CROI symposium 2018 Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren

MEETING PROSPECTUS. Post-CROI symposium 2018 Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren Post-CROI symposium 2018 Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren 10 april 2018 Utrecht MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl www.expertmedicalevents.com ADVANCING HEALTH GLOBALLY

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 dec 2018 t/m 11 jan 2019

Nieuwsbrief 22 dec 2018 t/m 11 jan 2019 Nieuwsbrief 22 dec 2018 t/m 11 jan 2019 7 januari Eerste schooldag van 2019 Week van 7 januari Hoofdluiscontrole 14 januari OV vergadering Er zijn deze week geen nieuwe leerlingen 15 januari MR vergadering

Nadere informatie

Hoe een zwembad integreren in de tuin?

Hoe een zwembad integreren in de tuin? NIEUWSBRIEF 66 maart 2013 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samhain Dag lieve mensen [1]

Nieuwsbrief Samhain Dag lieve mensen [1] Dag lieve mensen [1] Hieronder een uitnodiging voor diverse bijzondere evenementen die bij ons in de Tempel te Anzegem doorgaan... Het is heel belangrijk dat jullie vooraf reserveren zodat we weten wie

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Natuurgeneeskundig Specialist Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportactiviteiten voor ouders, kinderen en gymdocenten basisscholen april 2018

Nieuwsbrief Sportactiviteiten voor ouders, kinderen en gymdocenten basisscholen april 2018 Nieuwsbrief Sportactiviteiten voor ouders, kinderen en gymdocenten basisscholen april 2018 Dit is de vierde nieuwsbrief voor ouders, kinderen en gymdocenten van basisscholen in Noord. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng.

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Shake er familie in en voeg er een kg geluk in van plezier. Pers

Nadere informatie

Vragen bij de activiteiten A 1 a Als het zout oplost, verdwijnt de vaste stof en ontstaat een heldere oplossing.

Vragen bij de activiteiten A 1 a Als het zout oplost, verdwijnt de vaste stof en ontstaat een heldere oplossing. Antwoorden door een scholier 1883 woorden 17 juni 2010 7,5 27 keer beoordeeld Vak Methode Scheikunde Pulsar chemie 2 Voor de spiegel Vragen bij de activiteiten A 1 a Als het zout oplost, verdwijnt de vaste

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist,

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist, Werkstuk door een scholier 1183 woorden 19 oktober 2001 6,9 49 keer beoordeeld Vak ANW Wat is Aromatherapie? Om de deelvraag wat is aromatherapie? te beantwoorden, ben ik aan verschillende mensen gaan

Nadere informatie

Nieuwsflits 1 vrijdag 23 augustus, 2019

Nieuwsflits 1 vrijdag 23 augustus, 2019 Nieuwsflits 1 vrijdag 23 augustus, 2019 Beste ouders, De eerste schoolweek zit erop! Met deze welkomstkaart kondigden wij afgelopen weekend het nieuwe schooljaar aan. Wij hebben er heel veel zin in en

Nadere informatie

Deel L: Vingerafdrukken

Deel L: Vingerafdrukken Deel L: Vingerafdrukken De volgende proeven behoren allemaal tot 1 soort onderzoek: het identificeren van vingerafdrukken. In principe werkt elke proef hetzelfde: we maken de vingerafdrukken van de daders

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken!

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken! Nr. 20 1 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 8/2 Praktijkdag mavo4b (te/hv) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2

Nadere informatie