MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!"

Transcriptie

1 Beste allemaal, Hierbij mail ik je, zo vlak voor de zomer, de 3 e nieuwsbrief van De nieuwsbrief is samen met onze website, de berichtjes of facebook (ben je al "vriend" op facebook) en twitter (volg je ons al op twitter), en de artikelen op de blog dé manier om online contact met elkaar te houden. In real life hoop ik je te zien bij de opleidingen, cursussen, workshops, netwerkbijeenkomsten en de diverse activiteiten binnen het massageteam. Sinds het verschijnen van de vorige nieuwsbrief is er weer veel gebeurd, zoals o.a.: herhalingscursussen reanimatie mooie netwerkbijeenkomsten met een sportarts, over hamstringblessures, kwaliteit en effect massagebehandeling en veel meer bijeenkomst voor de kinesiotaping Practitioners die de cursus kinesiotaping KT1 /KT2 hebben gevolgd de eerste activiteiten in het kader van de pilot Massage Collectief Leiden de inzet van massageteam4u bij de marathon in Leiden een 1e bijzondere nascholingsbijeenkomst specifiek gericht op gediplomeerde voetreflexmasseurs een afsluitende bijeenkomst voor de cursisten wellnessmassage waarin ze kennis maakten met diverse andere massage methoden het accrediteren van de cursus Kinesiotaping KT1 / KT2 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie het gereed maken van de 1e module Lymfe-oedeem therapie die na de zomer start in het kader van de nieuwe opleiding Musculair Therapie aanvraag beeldmerk bij Benelux merkenbureau voor de nieuwe opleiding Triggerpoint Practitioner. MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door! In deze nieuwsbrief zoomen we in op de volgende onderwerpen: 1. Open dag zondag 23 juni a.s. 2. Workshop massagebehandeling 60 minuten zondag 30 juni 3. Netwerkbijeenkomsten massage community 4. Nieuwe scholingen 5. Enkele masseurs opgeleid bij MSP Opleidingen bij Vlietlijn Ik wens je veel leesplezier en tot ziens op de open dag a.s. zondag en vast een heel fijne zomervakantie! Hartelijke groet, Joost Mentink MSP Opleidingen

2 1. Open dag zondag 23 juni Komende zondag organiseren we in Leiden weer onze jaarlijkse open dag, zo vlak voor de zomer. Oriënteer je op een nieuwe toekomst voor jou in de wereld van de sportmassage, wellnessmassage, voetreflexmassage of ontspanningsmassage. Of als je al gediplomeerd bent, laat je dan inspireren door de nieuwe scholingsmogelijkheden die we jou bieden, zodat jij je verder kan ontwikkelen binnen je praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan de module Lymf-oedeemtherapie, onderdeel van de nieuwe opleiding Musculair Therapeut. of aan de modules triggerpointtherapie, die onderdeel zijn van de nieuwe opleiding Triggerpoint Practitioner. Je bent van harte welkom! Meer informatie en aanmelden

3

4 2. Workshop Massagebehandelingen in de praktijk: zondag 30 juni Op zondag 30 juni organiseren we op veler verzoek een nieuwe workshop: massagebehandelingen in de praktijk. Tijdens de opleidingen Ontspanningsmassage en Wellnessmassage leer je specifieke massage opdrachten ter voorbereiding op het praktijkexamen. In je massagepraktijk krijg je specifieke vragen van klanten, waardoor je wordt uitgedaagd om zelf massagebehandelingen te bedenken vanuit de aangeleerde opdrachten. Deze workshop wil je hierbij helpen en voorbeelden geven van veel voorkomende massagebehandelingen. Bijvoorbeeld een massagebehandeling van 60 minuten: hoe doe je dat? Leer van een ervaren docente met een eigen massagepraktijk de tips en trics van het uitvoeren van complete massagebehandelingen! Meer informatie en aanmelden 3. Netwerkbijeenkomsten Massage Community Na de zomer gaan we natuurlijk weer verder met de cyclus van de netwerkbijeenkomsten van de Massage Community. De data voor het najaar staan al in de planning, en vind je hier. In september beginnen we met een presentatie van een topsporter die iets vertelt over zijn ervaringen met blessurepreventie, medische begeleiding, testen, kinesiotaping, massage etc.

5 Ik wil je graag uitnodigen om vooral zelf onderwerpen in te brengen, zodat de bijeenkomsten die we organiseren echt aansluiten bij de wensen van de deelnemers in de massage community. Ik zou het fijn vinden als je me voor 30 juni a.s. mogelijke onderwerpen zou willen mailen. Je kunt me ook altijd even bellen op of mobiel Wellicht ten overvloede wil ik graag nog even de filosofie van de massage community uitleggen. Doel is dat we een platform hebben, waarin we van en met elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen leren en ons verder ontwikkelen. De Massage Community is open voor iedereen die actief is binnen de massagewereld, dan wel zich daarop wil oriënteren. Het is daarbij niet noodzakelijk dat je een opleiding volgt of hebt gevolgd bij MSP Opleidingen. Dus een open club met actieve gemotiveerde deelnemers! En wat hebben we de afgelopen tijd mooie bijeenkomsten gehad: Feldenkrais, Triggerpointtherapie, lymfetherapie, hamstringblessures, preventief sportmedisch onderzoek, voetreflexmassage, kwaliteit en effectiviteit massage, starten eigen massagepraktijk, en niet te vergeten de Nieuwjaars borrel die ook heel gezellig was. 4. Nieuwe scholingen Op dit moment zijn we volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe scholingen: Kinesiotaping KT3 Opleiding Triggerpoint Practitioner Opleiding Musculair Therapeut. Kinesiotaping KT3: 5 en 6 oktober 2013 Na de cursus Kinesiotaping KT1 / KT2 kan je na de zomer de cursus Kinesiotaping KT3 (5 en 6 oktober in Leiden) volgen. Hiermee kan je dan geregistreerd worden als Certified Kinesiotaping Practitioner, nadat je een online multiple choice examen hebt afgelegd. Voorwaarde voor deelname aan de KT3 cursus is dat je de cursus KT1 / KT2 hebt gevolgd. Hiermee kan je je met je praktijk verder onderscheiden in het werkveld. De cursus Kinesiotaping KT3 is de 1e cursus die hier in Nederland gegeven zal worden. Zorg dat je erbij bent!

6 Opleiding Triggerpoint Practitioner Vorig jaar hebben we de 1 e module Triggerpointtherapie: Introductie Hoofdpijngerelateerde klachten al een keer gegeven. Na de zomer gaan we hiermee verder en hebben we in het voorjaar de 2e module Bovenste extremiteit ingepland. Er volgen nog meerdere modules, zoals onderste extremiteit, romp, een integratiemodule en een examenmodule. Na het met goed gevolg afgelegd hebben van het examen kan je de titel Certified Triggerpoint Practitioner verkrijgen. De modules kunnen ook los gevolgd worden. We hebben hiervoor recentelijk een aanvraag voor woord- en beeldmerk bescherming ingediend bij het Benelux merkenbureau. We houden je op de hoogte! Opleiding Musculair Therapie Na de zomer (6 september) starten we met de 1 e module van de opleiding Musculair Therapie, te weten de cursus Lymfe-oedeemtherapie. De Opleiding Musculair Therapie zal bestaan uit diverse modules, die ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. De opleiding is bedoeld om perspectief te bieden en onderscheidend vermogen in de markt voor o.a. gediplomeerde sportmasseurs. Je breidt je behandelmethoden uit en kan je klanten daardoor beter van dienst zijn. Op dit moment zijn de volgende modules gereed: lymfe-oedeemtherapie, segmentale therapie en spierbalanstherapie. In het voorjaar 2014 kan je de module segmentale therapie volgen. Zodra de inschrijving mogelijk is hiervoor kondigen we dat aan op de website. Op dit moment kan je je inschrijven voor de module Lymfe-oedeemtherapie.

7 5. Enkele masseurs opgeleid bij MSP Opleidingen bij Vlietlijn Vlietlijn is in Leiden een begrip als het gaat om Fitnesscentra. Het fitness- en wellnesscentrum bestaat dit jaar al weer 25 jaar. Erg leuk om te zien dat 3 masseurs opgeleid bij MSP Opleidingen hier actief zijn met massage activiteiten. Wat je al niet leest op facebook! Heel veel succes Norbert, Harold en Desiree!

Het platform gaat binnenkort commerciële trainingen aanbieden, speciaal voor masseurs die een succesvolle praktijk willen starten.

Het platform gaat binnenkort commerciële trainingen aanbieden, speciaal voor masseurs die een succesvolle praktijk willen starten. Beste masseur, Masseursnetwerk Nederland is het nieuwe platform voor professionele masseurs en zij die dat willen worden. Je vindt er informatie over producten, cursussen, evenementen en diensten. Het

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE

PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE Dit portfolio is eigendom van: Naam: Pasfoto Adres: Postcode / Plaats: Telefoon: Een portfolio is het visitekaartje van de kandidaat en de toegang tot het assessment / examen.

Nadere informatie

Categorie die men wil bekomen Te volgen modules Theorie Praktijk. Module 1 Module 2. Indien Cat. IIIB. Module 1 Module 5

Categorie die men wil bekomen Te volgen modules Theorie Praktijk. Module 1 Module 2. Indien Cat. IIIB. Module 1 Module 5 Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012 Nieuwsbrief editie 4 April/Mei 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief heeft als thema: Beweging. Een actueel thema, waarmee ik de afgelopen periode weer regelmatig ben geconfronteerd. Mijn column met als titel:

Nadere informatie

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders Sociaal netwerk Handleiding voor begeleiders Algemene tips voor begeleider Het beste uit jezelf! Philadelphia vindt het belangrijk dat cliënten zich net als ieder ander mens kunnen ontwikkelen. Hierbij

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 Het Albeda College wil goed onderwijs geven. Om dit te kunnen doen hebben we regels. In dit kwaliteitshandvest lees je wat die regels zijn. Je leest wat de school

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert.

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert. Nummer 2, jaargang 4, juli 2015 Special Cursusaanbod Bureau Herstel Beste lezer.. Voor je ligt de Herstel nieuwsbrief. Deze keer met als onderwerp het cursusaanbod van Bureau Herstel. Cursusaanbod voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Professionele basisopleiding gelnagels

Professionele basisopleiding gelnagels Professionele basisopleiding gelnagels Altijd al gedroomd om nagelstyliste te worden? Maak nu uw droom waar! Inclusief theorie 2 Gratis oefendagen Gratis examendag Gratis advies na de opleiding Erkend

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2015-2016 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen nameting

Vragenlijst leerlingen nameting Bijlage C Vragenlijsten Vragenlijst voor leerlingen Vragenlijst leerlingen nameting Dit schooljaar doe jij mee aan de pilot havo Carrousel. Je bent bij een aantal organisaties op Carrouselbezoek geweest

Nadere informatie

Kynologische Opleidingen

Kynologische Opleidingen Kynologische Opleidingen Basisopleiding Kynologisch Masseur Gediplomeerd Kynologisch Sportmasseur & Gediplomeerd Kynologisch Shiatsumasseur Kynologisch Sportmassagetherapeut & Kynologisch Shiatsutherapeut

Nadere informatie

Voorbereiding voor de eerste teamvergadering

Voorbereiding voor de eerste teamvergadering Voorbereiding voor de eerste teamvergadering Welkom, directeur van een school die gaat Glanzen, We gaan beginnen. Deze brief is speciaal voor jou. Jij bent als directeur de regisseur van het teambreed

Nadere informatie

Opdracht Klachten, en wat nu?

Opdracht Klachten, en wat nu? Al doe je nog zo je best, het kan gebeuren dat een zorgvrager of ouders niet tevreden zijn en met een klacht bij jou komen. Hoe ga je daarmee om? Opdracht Klachten, en wat nu? Wat ga je laten zien? Je

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kynomassage

Algemene Voorwaarden Kynomassage Algemene Voorwaarden Kynomassage Artikel 1 Definities 1.1 1.2 1.3 Judith Hofman eigenaar van eenmanszaak Kynomassage: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. Deelnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Checklist online cursussen

Checklist online cursussen Checklist online cursussen 1. Cursus uitleg-pagina Voorbeeld: http://www.itrainmyhorsesbrain.com/courses/het-hoe-en-waarom-vaneen-itmhb-cursus-in-3-delen/ Dit gedeelte is openbaar. Hier leg je uit waar

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Afgeronde opleidingen

Curriculum Vitae. Afgeronde opleidingen Curriculum Vitae Robert Turfboer (roepnaam Rob), geboren op 23 februari 1958 te Scheveningen, wonende Beeklaan 455, 2562 BC Den Haag. Praktijkadres Paganinistraat 41, 2551 MA Den Haag. Telefoon 0703250590

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kynomassage

Algemene Voorwaarden Kynomassage Algemene Voorwaarden Kynomassage Artikel 1 Definities 1.1 1.2 1.3 Judith Hofman eigenaar van eenmanszaak Kynomassage: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. Deelnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING

OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING UW KEUZE VOOR KWALITEIT EN BETROKKENHEID MSP OPLEIDINGEN IS ERKEND DOOR: HET NEDERLANDS GENOOTSCHAP VOOR SPORTMASSAGE HET ALGEMEEN CENTRUM VOOR EXAMINERING - 2 - Opleiding

Nadere informatie

ICC-CURSUSSEN EN -MODULES

ICC-CURSUSSEN EN -MODULES ICC-CURSUSSEN EN -MODULES IN DRENTHE Cultuurcoördinator worden of je als ICC-er verder verdiepen in cultuureducatie? Lees alles over de mogelijkheden voor (bij-)scholing! Cursus Interne Cultuurcoördinator

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Welkom! Taakomschrijving van de instructeur. Directeur. Docent. Trainer A + Euro. Trainer. Lode Nolf Sneeuwsport Vlaanderen.

Welkom! Taakomschrijving van de instructeur. Directeur. Docent. Trainer A + Euro. Trainer. Lode Nolf Sneeuwsport Vlaanderen. Taakomschrijving van de instructeur Welkom! HoGent, 24/10/15 Directeur Docent Trainer A + Euro. Trainer Silke Moës denkcelsecretaris Bart De Bie cursusverantwoordelijke Lode Nolf Waarom? Silke Moës denkcelsecretaris

Nadere informatie

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites Jouw Training Online Wiepke de Jong Online Business Trainer Online Training Websites INLEIDING BEDRIJFSLEVEN DIENST INNOVATIE MARKETING PROCES VERBETERING INTERNET MOGELIJKHEDEN JOUW TRAINING ONLINE INTERNET

Nadere informatie

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent In deze uitgave: In deze nieuwsbrief DentalFlash de nieuwe cursus Paro-preventieassistent, zorg goed voor je lichaam, de veiligheid op de werkvloer in het geding, Sandra Schrijft en veel geslaagde cursisten.

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding

Inleiding. Inleiding Inleiding Inleiding Voor jou als professional is het van belang dat je vakkundig kunt presenteren. Dat begint wellicht met jezelf introduceren op een bijeenkomst of het geven van een workshop. Later kan

Nadere informatie

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier 2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier Naam docent: Onderwerp van de les/training/ workshop: Aantal deelnemende studenten: Datum: Presenteren Beginsituatie: Groep kent elkaar nu al redelijk goed. Er

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Wervelwindt. Kentalis Terwindt. Informatieblad van Kentalis Terwindt voor ouders/verzorgers, schooljaar , week 29.

Wervelwindt. Kentalis Terwindt. Informatieblad van Kentalis Terwindt voor ouders/verzorgers, schooljaar , week 29. Wervelwindt Kentalis Terwindt Informatieblad van Kentalis Terwindt voor ouders/verzorgers, schooljaar 2014-2015, week 29 Wervelwindt Vanuit het managementteam De laatste schoolweken zijn heel snel voorbij

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action PLANNING Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Hoe werkt de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. + 31 (0) 30 214 5950

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga!

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! ! 3 Niveaus! Initiator Hockey:! = begeleiden van beginnende hockeyers! Trainer B Hockey! = begeleiden van gevorderde hockeyers tot provinciaal niveau!

Nadere informatie

NAJAAR 2013 MENTALE KRACHT PROGRAMMA POLITIEACADEMIE

NAJAAR 2013 MENTALE KRACHT PROGRAMMA POLITIEACADEMIE Laatste Netwerkbijeenkomst: Het Frame Met veel plezier informeren wij je over onze laatste succesvolle Netwerkbijeenkomst en niet te vergeten de hopelijk vruchtbare uitkomsten van de werkgroepen gerealiseerd

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier!

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! BEURS PIJNACKER - WITTE HUIS Op 11 april houdt Oberon haar jaarlijkse

Nadere informatie

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book.

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book. Flitsende start voor e-bookcampagne Beste collega, De e-bookcampagne is op vrijdag 15 januari feestelijk afgetrapt in Haarlem door auteur Marc Lammers die de eerste tweet verstuurde in de Twitterestafette.

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2014-2015 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

Opleiding Sportmassage en Verzorging

Opleiding Sportmassage en Verzorging Opleiding Sportmassage en Verzorging Op 10 en 11 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Sportmassage en Verzorging. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering)

Nadere informatie

Chronische pijn 3 gouden tips die direct verlichting brengen

Chronische pijn 3 gouden tips die direct verlichting brengen Chronische pijn 3 gouden tips die direct verlichting brengen Leuk om je te leren kennen! Mijn naam is Harry Lolkema. Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor het downloaden van mijn e-book. Ik weet

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Lees meer over. Praktijk voor massagetherapie & begeleiding bij persoonlijke veranderingstrajecten. Nieuwsbrief september 2012

Lees meer over. Praktijk voor massagetherapie & begeleiding bij persoonlijke veranderingstrajecten. Nieuwsbrief september 2012 Nieuwsbrief september 2012 Leer de rust in jezelf herkennen Nieuwsbrief september 2012 Praktijk voor massagetherapie & begeleiding bij persoonlijke veranderingstrajecten Lees meer over 2 3 4 5 6 Workshop

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van de Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van de Berkenhof: Berkenblad nr.18 23 juni 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het achttiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Zoals altijd vindt u meer informatie op onze website: www.kbsdeberkenhof.nl Neemt

Nadere informatie

IkStartSmart bijeenkomst

IkStartSmart bijeenkomst IkStartSmart bijeenkomst Donderdag 14 april 2011 Hoe voer je een goed en effectief acquisitiegesprek? Over luisteren, praten, spelregels, tips en trics. Opzet workshop Introductie en voorstellen Wat ging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien Stappenplan Van lege naar volle workshops Voor workshopleiders die willen groeien hoevulikmijnworkshops.nl Super dat je het stappenplan hebt gedownload! Wanneer je de stappen gaat toepassen zul je een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands TaalCompleet: hoe werkt het? 1 Hoe werkt het? Welke soorten opdrachten zitten er in TaalCompleet? luisteropdracht schrijfopdracht opdracht op de computer

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk;

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk; Pilot vrijwilligersmodule voor leden en ouders van leden Stap 1: Uitleg module en aanmelden bij Sportlink Zoals jullie wellicht weten hebben we als vereniging de vrijwilligersmodule van Sportlink aangeschaft

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Sportmassage Algemene voorwaarden

Sportmassage Algemene voorwaarden Sportmassage Algemene voorwaarden Inschrijvingen Inschrijving kan slechts geschieden door het opsturen van de volledig ingevulde cursusovereenkomst en gelijktijdig overmaken van het inschrijfgeld ( 25,-)

Nadere informatie

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is.

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is. Sportmassage Doelgroep De opleiding sportmassage staat open voor iedereen, jong of oud, man of vrouw, LBO of academisch geschoold. Kortom voor iedereen die betrokken is bij de mens en zijn verzorging binnen

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP!

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! LEER IN DIT EBOOK: 1. Checklist: De 7 stappen voor het maken, promoten en verkopen van je online training Extra bonus informatie:

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010 Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen

Nadere informatie

Workshops oktober november 2014-2015

Workshops oktober november 2014-2015 Workshops oktober november 2014-2015 Doe jij ook mee? Jij zit nu in groep 8 van de basisschool en gaat dit jaar kiezen op welke middelbare school je je schoolloopbaan gaat vervolgen. Goed oriënteren is

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2)

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2) Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

Villa Kakelbont!! De Zomer uitnodigen

Villa Kakelbont!! De Zomer uitnodigen Dag mooi lief mens, Heb je de Volle Maan ook weer gezien, gevoeld, ervaren, beleefd of heb je gewoon heerlijk geslapen? Wat er ook is gebeurd, het maakt niet uit. Alles komt zoals het komt en alles is

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Begin altijd met werken in het boek. Het boek vertelt je wanneer je een opdracht op de computer moet doen. gebruikersaccount. registratiecode in

Begin altijd met werken in het boek. Het boek vertelt je wanneer je een opdracht op de computer moet doen. gebruikersaccount. registratiecode in De e-learning: hoe werkt het? TaalCompleet bestaat uit een boek en e-learning. Dit zijn opdrachten op de computer. Om goed te kunnen werken met het programma, moet je dus een computer of tablet hebben

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 In fase 1 heb je geoefend met het schrijven van teksten. Je hebt ook geleerd

Nadere informatie

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is.

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is. Sportmassage Doelgroep De opleiding sportmassage staat open voor iedereen, jong of oud, man of vrouw, LBO of academisch geschoold. Kortom voor iedereen die betrokken is bij de mens en zijn verzorging binnen

Nadere informatie

Geslaagd Bruidsbloemwerk

Geslaagd Bruidsbloemwerk Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Bruidsbloemwerk Schelpenzomer Cursus Najaar Agenda Webshop Geslaagd Bruidsbloemwerk Biss Floral is er in gespecialiseerd om samen met het

Nadere informatie

Planning & inhoud. Avondprogramma. Week 36 2011 tot zomervakantie 2012. avondprogramma 2011-2012_02.indd 1 27-07-11 12:17

Planning & inhoud. Avondprogramma. Week 36 2011 tot zomervakantie 2012. avondprogramma 2011-2012_02.indd 1 27-07-11 12:17 Planning & inhoud Avondprogramma Week 36 2011 tot zomervakantie 2012 avondprogramma 2011-2012_02.indd 1 27-07-11 12:17 Inhoudsopgave Voorwoord Manager Onderwijs 2 Verplichte deelname 3 Uitzonderingen en

Nadere informatie