VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015 begin : uur verontschuldigd : - leden : Nathalie Lemaire, Luc Pieters, André Troch en Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Danny Van De Velde,, Willy Vermeulen, Ostyn Katrien, Guido Vandecapelle, André De Rijcke en Diederick Willems - politieke fracties : Patrick De Groote, Sandra De Smet en Luc De Lombaert en Dr. Piet Baetens Aanwezigen : - Schepen Ruimtelijke Ordening : Igor Rogiers - Voorzitter : Edith Wylock - Vaste secretaris : Remi Van Brussel - Leden : Tina Verschueren, Annelies De Clercq, Patrick Michiels, André Van De Sompel, Piet Snoeck, William Govaert en Dirk De Wilde - Plaatsvervangers : Lieven Hanselaer Marleen, De Mulder, Herman De Bruycker en Hendrik Temmerman - Politieke fracties : Eddy Cocquyt AGENDA 1. Gewijzigd voorontwerp Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Kalken - advies 2. Goedkeuring verslag vergadering 17 december Varia. Voorzitter Edith Wylock heet iedereen welkom en de zitting wordt geopend. DAGORDE: 1. Gewijzigd voorontwerp Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Kalken - advies De voorzitter vraag aan de schepen van ruimtelijke ordening om de wijzigingen aan het RUP toe te lichten.

2 Deel A. Toelichtingsnota - Opmerkingen 3.3. Fotoreportage beeldkwaliteit foto 3 : voorbeeld van waardevolle bebouwing: de bebouwing is ondertussen afgebroken Íoto 4 beeldhoek van deze foto staat niet op kaartje foto 5 volgens aanduiding op kaartje beeldhoek vanuit kleine Molenstraat maar is foto van chiroplein (buiten plangebied) foto l0 actualiteit : foto gebouwen Nezo beeldhoek I 3 en 14 op kaartje hebben geen foto Pagina 46 toelichtingsnota artikel 6.2.l.4. "bestendigen huidige rooilijn" moet "weggrens" zijn. Pagina 50 toelichtingsnota "de Groene Meersen" zou beter "café de Groene Meersen" zijn. Pagina 54 toelichtingsnota : erfdienstbaarheidsstrook van 3 m moet 5 m ziin. Heeft het Sigmaplan invloed op het RUP? Het Sigmaplan heeft geen invloed op het RUP wel vallen de grenzen grotendeels samen aan de zuidkant van het RUP. Als de rooilijn afgeschaft wordt wat gebeurt met de voetpaden die te smal en slecht toegankelijk zijn (bv voor rolstoelgebruikers)? Dit kan aangepast worden volgens de bouwaanvragen door bijvoorbeeld in bepaalde gevallen een achteruitbouwstrook op te leggen ten opzichte van de weggrens bij herbouwen. Beschermde gebouwen : Wat gebeurt er met de Mouterij? De mouterij is een beschermd monument waarvoor een specifieke afzonderlijke wetgeving van kracht is. Wat het onderhoud betreft zou bij Onroerend Erfgoed moeten aangedrongen worden om de eigenaar te verplichten onderhouds- en herstellingswerken uit te voeren. Historische context De omschrijving van de historische context van Kalkendorp in de toelichtingsnota is aangepast volgens ons advies van I 7 december 2014 Inventaris bouwkundig erfgoed ln de toelichtingsnota staan in de inventaris bouwkundig erfgoed nog steeds onjuiste gegevens, een aantalgebouwen die reeds gesloopt zijn, een relict met een verkeerd huisnummer en een relict van niet binnen de contouren van het voorliggend RUP gelegen is.

3 4.9 lnventaris onroerend erfgoed 4.9. I Beschermde monumenten foto oorlogsmonument: is geen beschermd monument kapel in de Koffìestraat valt buiten de grenzen van het RUP Koffiestraat2 - Kerkakker 3 de tekst "( foto's zie volgende pagina) " mag weg foto Mouterij apart zetten ovv: Mouterijstraat zonder nummer, Mouterijgebouw van voormalige brouwerij (is apart object) Niet beschermd waardevol erfgoed (waardevolle bebouwing) VROMONDSTRAAT I3 Op het grafisch plan staan ook de bijgebouwen aangeduid als waardevolle bebouwing Nerenweg 5 Op plan bestaande toestand staat aanbouw (garage?) mee ingekleurd als Inventaris waardevol erfgoed Bieststraat 2 Staat vermeld in de lnventaris waardevol erfgoed Op plan juridische toestand staat het gebouw niet aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed Op plan bestaande toestand staat het gebouw niet aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed Op het grafìsch plan staat het gebouw niet aangeduid als waardevolle bebouwing Vaartstraat l2-14 De twee arbeidershuisjes zijn afgebroken. Op plan juridische toestand nog aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed, ook nog vermeld op de vastgestelde lijst Op plan bestaande toestand aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan aangeduid als waardevolle bebouwing Vaartstraat 57 In vastgestelde inventaris komt enkel het nummer ld voor :Maalderij Dauwe (voormalig) Op plan bestaande toestand staat de rosmolen niet ingekleurd als lnventaris waardevol erfgoed, op de andere plannen wel. Vaartstraat 69 Afgebroken. Op plan juridische toestand niet aangeduid als inventaris waardevol erfgoed, wel nog vermeld in de lnventaris waardevol erfgoed Vaartstraat 7 I Afgebroken.

4 Niet vermeld in de lnventaris waardevol erfgoed Kalkendorp vriiheidsboom Op plan juridische toestand aangeduid als monument ipv lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan niet vermeld Kalkendorp oorlogsmonument Op plan juridische toestand aangeduid als monument ipv lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan niet vermeld Kalkendorp bergplaats St Denijskerk Op plan juridische toestand aangeduid als monument ipv lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan niet ingekleurd als waardevolle bebouwing Kalkendorp 2 en 4 Op het grafisch plan niet ingekleurd als waardevolle bebouwing Kalkendorp 7 Op het grafisch plan staat 5a mee ingekleurd als waardevolle bebouwing (=nieuwbouw) Kalkendoro 69 ls afgebroken Niet vermeld op de lnventaris waardevol erfgoed Kalkendorp 79 Beschrijving onder foto aanpassen Boombosstraat 5 Staat op plan juridische toestand niet gemerkt als lnventaris waardevol erfgoed Staat op plan bestaande toestand niet aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed Staat op het grafìsch plan niet gemerkt als bouwkundig erfgoed Boombosstraat 4l Behoort niet tot gebied RUP Mouterijstraat 6 Wordt niet vermeld, geen foto Staat wel aangeduid op alle plannen en staat op lnventaris waardevol erfgoed juridisch plan Eenzelfde Iegende zowel voor tuin als voor openbaar domeinl De bijgebouwen van huis Cremers zijn meen ik opgenomen in het beschermingsbesluit en dus monument ipv lnventaris (op plan bestaande toestand is meer ingekleurd dan op de twee andere plannen)

5 Plan bestaande toestand Alle beschermde monumenten staan aangeduid als waardevolle bebouwing, en niet met de in de legende voorziene aanduiding van gele ster Grafisch plan Op grafisch plan staat Vaartstraat 35 ingekleurd als artikel 7, zijnde waardevolle bebouwing. Werd dit toegekend door de gemeente, want de woning staat niet vastgesteld op de lnventaris waardevol erfgoed. Wat zijn hiervoor de criteria? Ook de tuin en de naburige tuin zijn ingekleurd als waardevolle tuin Wat zijn de criteria om aangeduid te worden als waardevolle tuin? De als monument (gedeeltelijk?) beschermde tuin bij huis Cremers staat niet op het plan ingekleurd. Bergplaats pastorie ln de tuin van de voormalige pastorie staat een berging die niet voorkomt op plan juridische toestand, noch op plan bestaande toestand, noch op grafìsch plan. 8.4 hellingskaart reliëf speelbos = aangelegd in vroegere tuin, waarschijnlijk als landschapselement scoutslokalen moet Chirolokalen zijn Projectpebied Centrum : Het is spijtig dat er geen inrichtingsplan is biigevoegd om de site te verduidelijken waar kan gebouwd worden en waar de mogeliike ontsluitingen voorzien zijn. Door de mogelijke ontsluiting langs de Kerkakker wordt de bestaande erfdienstbaarheid verzwaard. Als het project wordt uitgevoerd door de eigenaars zou het maar opportuun zijn dat de ontsluiting naar Kalkendorp op eigen terrein aangelegd wordt. Voor het project Centrum zou het wenselijk zijn dat de Vlaamse Bouwmeester ook betrokken wordt om zoveel mogelijk garantie te hebben op een kwalitatief en creatief ontwerp. Er moet eveneens voldoende aandacht besteed worden aan de bestaande fauna en flora in het project Centrum om het waardevolle groen zoveel mogelijk te kunnen behouden en eventueel te versterken en in te richten als parkgebied. Bij de inrichtingsschets dient tevens een inventarisatie uitgevoerd te worden van de aanwezige fauna en flora, teneinde een duidelijk beeld te hebben van wat als waardevol dient te worden aanzien. Bijgevoegd plan heeft niets met de site te zien. Blz 48 Parkgebied deel Verstraeten : planbaten? Er is niets beschreven over de projecten, huidige toestand, waarde. Artikel 2 pagina l3 van de stedenbouwkundige voorschriften "Projectgebied

6 Centrum" staat in de toelichting vermeld " Volgens BPA nr 2 (1974) is een en ander gelegen in een groenzone waarin residentiële functies toelaatbaar zijn." Artikel l6 van de stedenbouwkundige voorschriften - stroken voor groenaanleg (of sport ) van BPA nr 2 omvat het volgende: 'Bestemd voor het aanleggen van, op deskundige manier, beplante openbare of private groene ruimten met het oog op de volksgezondheid en van de schoonheid der omgeving. ln deze stroken mogen gebouwen van openbaar nut opgericht worden passend het kader met een maximum bebouwde oppervlakte van 1/4 van de oppervlakte van deze strook". Dit gebied was dus niet bestemd voor residentiële bebouwing in BPA nr 2. Art Portaalzone Het perceel kadastraal gekend sectie C nr 442b eigendom van Bouwmaterialen De Gelder en diende als stapelplaats bouwmaterialen is ingetekend bij de portaalzone. Het is niet de bedoeling dat dit bij de portaalzone komt en blijft beter woongebied. -Hoofdportaalzone (voormalige zoutfabriek) Op mogelijk inrichtingsplan staat de parking op de tuinzone, eigendom van de appartementen. Nochtans is die zone niet opgenomen in het onteigeningsplan. Wat is de bedoeling? -Waterloop: De Steenbeek is een waterloop 2 e categorie -S147. De constructies bij Verdonck in de Kofiestraat zijn over de waterloop gebouwd. Bij afbraak en herbouw zou men moeten verplichten om de waterloop opnieuw open te maken en een erfdienstbaarheidszone van 5 m vrij te houden. -Nerenweg; ln de Nerenweg achter het gebouw van Eeraerts liggen er nog gronden die volgens het BPA nr 2 als bestemming tuinzone hadden en nu bij het RUP in het woongebied liggen. Kunnen deze gronden ontsloten worden. -Uitbergsestraat : Percelen sectie C nrs 224B en 225/B2 in de Uitbergsestraat naast beek zijn volgens het gewestplan Gentse en Kanaalzone gelegen in het valleigebied en worden niet in RUP opgenomen. Kan dit als valleigebied nog opgenomen worden? Agrarisch gebied Het agrarisch gebied binnen het RUP is herbevestigd. Woongebied Het woongebied naar de Kalkense Meersen moet behouden blijven tot 50 m diepte (zoals op gewestplan), Het valleigebied tussen het woongebied en het

7 gewestelijk RUP moet blijven als voldoende buffer tussen het huidig woongebied en natuurgebied. Er wordt te veel woongebied bijgenomen ten opzichte van het valleigebied en vogelrichtlijngebied. De verkaveling Hooistraat kan buiten het RUP gelaten worden mits dan ook de huidige verkaveling (V30/1) d. 8/10/1963) behouden blijft. Dit heeft geen enkele meerwaarde aangezien het een geldende verkaveling betreft en volledig bebouwd is. Ook de tuin van Home Tibbaut is opgenomen die beschermd is. De grens van het Sigmaplan in de Hooistraat is verkeerd aangeduid in de legende. De omzetting van valleigebied naar woongebied ter hoogte van de verkaveling in de Hooistraat. ls dit te verantwoorden? Waarom kan de verkaveling niet behouden worden? Deel B. Stedenbouwkundige voorschriften Art pagina 4 : Alle rooilijnplannen binnen het RUP worden opgeheven : deel rooilijn Bieststraat binnen het RUP niet vermeld. Art cm > geen dwarsgeplaatste borden mogelijk? Art natuursteen is de algemene term, zandsteen is een bepaalde soort natuursteen Art waardevol aangeduid gebouw (Art. 7) ipv 6 Art : pagina 9 : " minstens 25 van de betrokken verharde oppervlakte" moet ziin : " minstens 25 %" van de betrokken verharde oppervlakte Art gekoppelde bijgebouwen moeten plat dak hebben : waarom? Art Er zijn maximaal 3 woonlagen toegelaten : de maximumhoogte is aangepast volgens ons advies van l7 december 2014 tot max 10,5 m i.p.v. l2m. Een plat dak is verplicht. Gezien dit gebied een overgang is van de kern naar de omliggende verkavelingen waarvan de hoogtes ook beperkt zijn is dit een goede aanpassing. Hierdoor wordt de privacy van de aanpalende eigendommen niet geschaad. De maximale grondinname voor bebouwing tot 20% is aanvaardbaar. Art Inplanting van de gebouwen : Gebouwen vrij in te planten in de aangeduide zone - volgende alinea wordt projectzone gebruikt (beter dezelfde benaming gebruiken) De minimale bouwvrije tuinstrook of parkstrook is ook volgens ons advies van I 7 december 2014 aangepast van 8m naar l0 m tussen de gebouwen en de tot de aangrenzende percelen met uitzondering van de pastorietuin en de westelijke perceelsgrens waar een bouwvrije strook van 8 m dient gerespecteerd te worden. Deze afstand is beter, zeker als het gebied als "wonen in een park" moet gezien worden. ( Binnen de 8 m van het gebouw kunnen moeilijk veel bomen geplant worden daar de afstand voor

8 hoogstammige bomen tot de grens reeds 2m is). Laatste alinea van artikel moet het volgende aangepast worden: "Ten opzíchte van de westelijke perceelsgrens moet minimaal een bouwvrije tuinstrook of parkstrook van 8m breedte gerespecteerd te worden" Moet worden: "Ten opzichte van de westelijke perceelsgrens en de pastorietuin moet minimaal een bouwvrije tuinstrook of parkstrook van 8m breedte gerespecteerd te worden" Art : toelichting: "strategische projectzone : ong. I ha" moet zijn "strategische projectzone: ong. 0,5 ha Art.3.l. 3 Gebied voor openbaar nut - bestemming "Uitgezonderd" in het gebouw van de pastorie Moet zijn enkel in het gebouw van de pastorie... Art. 3.A.1. De bestemming voor het uitbouwen van een hoofdportaalzone voor de Kalkense Meersen is positief aangezien de site aanleunt bij de dorskern. De zone is bestemd voor onthaalinfrastructuur, natuureducatie en socio-culturele accommodatie. Aanbrengen van kleinschalige infrastructuur gericht op natuureducatie of recreatief medegebruik moet kunnen. Als de gebouwen een plat dak voorzien stellen we voor dat een groendak verplicht is. Artikel 3.A.2 : groendak opnemen in stedenbouwkundige voorschriften Art bestemming pagina l7 Laatste alinea begint met woord "uitgezonderd" dit zou beter "enkel" zijn om verwarring te vermijden. Arrtikel l0 : "erfdienstbaarheidsstrook van 5 m" wordt beter niet opgenomen in de verordenende bepalingen daar dit een aangelegenheid is welke door een andere wetgeving wordt geregeld. Het zou wenselijk zijn dat steeds bij het indienen van een aanvraag stedenbouwkundig vergunning advies wordt gevraagd aan instanties zoals Erfgoed en Polder van Belham indien de aanvraag hierop betrekking heeft. Bij de invulling van zowel projectzone Pastorij als de portaalzone Kalkense Meersen vragen wij aan het college van burgemeester en schepenen om ook om over de inrichtingsplans advies te mogen uitbrengen.

9 2. Goedkeuring verslag vergadering 17 december 2014 Het verslag wordt unaniem goedgekeurd 3. Varia Geen variapunten BESLUITVORMING Gewijzigd voorontwerp Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Kalken - advies De Raad verleent advies als volgt: Deel A. Toelichtingsnota - Opmerkingen 3.3. Fotoreportage beeldkwaliteit foto 3 : voorbeeld van waardevolle bebouwing: de bebouwing is ondertussen afgebroken Íoto 4 beeldhoek van deze foto staat niet op kaartje foto 5 volgens aanduiding op kaartje beeldhoek vanuit kleine Molenstraat maar is foto van chiroplein (buiten plangebied) foto l0 actualiteit : foto gebouwen Nezo beeldhoek I 3 en 14 op kaartje hebben geen foto Pagina 46 toelichtingsnota artikel 6.2.l.4. "bestendigen huidige rooilijn" moet "weggrens" zijn. Pagina 50 toelichtingsnota "de Groene Meersen" zou beter "café de Groene Meersen" zijn. Pagina 54 toelichtingsnota : erfdienstbaarheidsstrook van 3 m moet 5 m ziin. Heeft het Sigmaplan invloed op het RUP? Het Sigmaplan heeft geen invloed op het RUP wel vallen de grenzen grotendeels samen aan de zuidkant van het RUP. Als de rooilijn afgeschaft wordt wat gebeurt met de voetpaden die te smal en slecht toegankelijk zijn (bv voor rolstoelgebruikers)? Dit kan aangepast worden volgens de bouwaanvragen door bijvoorbeeld in bepaalde gevallen een achteruitbouwstrook op te leggen ten opzichte van de weggrens bij herbouwen. Beschermde gebouwen : Wat gebeurt er met de Mouterij?

10 De mouterij is een beschermd monument waarvoor een specifieke afzonderlijke wetgeving van kracht is. Wat het onderhoud betreft zou bij Onroerend Erfgoed moeten aangedrongen worden om de eigenaar te verplichten onderhouds- en herstellingswerken uit te voeren. Historische context De omschrijving van de historische context van Kalkendorp in de toelichtingsnota is aangepast volgens ons advies van I 7 december 2014 Inventaris bouwkundig erfgoed ln de toelichtingsnota staan in de inventaris bouwkundig erfgoed nog steeds onjuiste gegevens, een aantalgebouwen die reeds gesloopt zijn, een relict met een verkeerd huisnummer en een relict van niet binnen de contouren van het voorliggend RUP gelegen is. 4.9 lnventaris onroerend erfgoed 4.9. I Beschermde monumenten foto oorlogsmonument: is geen beschermd monument kapel in de Koffìestraat valt buiten de grenzen van het RUP Koffiestraat2 - Kerkakker 3 de tekst "( foto's zie volgende pagina) " mag weg foto Mouterij apart zetten ovv: Mouterijstraat zonder nummer, Mouterijgebouw van voormalige brouwerij (is apart object) Niet beschermd waardevol erfgoed (waardevolle bebouwing) VROMONDSTRAAT I3 Op het grafisch plan staan ook de bijgebouwen aangeduid als waardevolle bebouwing Nerenweg 5 Op plan bestaande toestand staat aanbouw (garage?) mee ingekleurd als Inventaris waardevol erfgoed Bieststraat 2 Staat vermeld in de lnventaris waardevol erfgoed Op plan juridische toestand staat het gebouw niet aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed Op plan bestaande toestand staat het gebouw niet aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed Op het grafìsch plan staat het gebouw niet aangeduid als waardevolle bebouwing Vaartstraat l2-14 De twee arbeidershuisjes zijn afgebroken. Op plan juridische toestand nog aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed, ook nog vermeld op de vastgestelde lijst Op plan bestaande toestand aangeduid als lnventaris waardevol erfgoed

11 Op het grafisch plan aangeduid als waardevolle bebouwing Vaartstraat 57 In vastgestelde inventaris komt enkel het nummer ld voor :Maalderij Dauwe (voormalig) Op plan bestaande toestand staat de rosmolen niet ingekleurd als lnventaris waardevol erfgoed, op de andere plannen wel. Vaartstraat 69 Afgebroken. Op plan juridische toestand niet aangeduid als inventaris waardevol erfgoed, wel nog vermeld in de lnventaris waardevol erfgoed Vaartstraat 7 I Afgebroken. Niet vermeld in de lnventaris waardevol erfgoed Kalkendorp vriiheidsboom Op plan juridische toestand aangeduid als monument ipv lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan niet vermeld Kalkendorp oorlogsmonument Op plan juridische toestand aangeduid als monument ipv lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan niet vermeld Kalkendorp bergplaats St Denijskerk Op plan juridische toestand aangeduid als monument ipv lnventaris waardevol erfgoed Op het grafisch plan niet ingekleurd als waardevolle bebouwing Kalkendorp 2 en 4 Op het grafisch plan niet ingekleurd als waardevolle bebouwing Kalkendorp 7 Op het grafisch plan staat 5a mee ingekleurd als waardevolle bebouwing (=nieuwbouw) Kalkendoro 69 ls afgebroken Niet vermeld op de lnventaris waardevol erfgoed Kalkendorp 79 Beschrijving onder foto aanpassen Boombosstraat 5 Staat op plan juridische toestand niet gemerkt als lnventaris waardevol erfgoed Staat op plan bestaande toestand niet aangeduid als lnventaris waardevol

12 erfgoed Staat op het grafìsch plan niet gemerkt als bouwkundig erfgoed Boombosstraat 4l Behoort niet tot gebied RUP Mouterijstraat 6 Wordt niet vermeld, geen foto Staat wel aangeduid op alle plannen en staat op lnventaris waardevol erfgoed juridisch plan Eenzelfde Iegende zowel voor tuin als voor openbaar domeinl De bijgebouwen van huis Cremers zijn meen ik opgenomen in het beschermingsbesluit en dus monument ipv lnventaris (op plan bestaande toestand is meer ingekleurd dan op de twee andere plannen) Plan bestaande toestand Alle beschermde monumenten staan aangeduid als waardevolle bebouwing, en niet met de in de legende voorziene aanduiding van gele ster Grafisch plan Op grafisch plan staat Vaartstraat 35 ingekleurd als artikel 7, zijnde waardevolle bebouwing. Werd dit toegekend door de gemeente, want de woning staat niet vastgesteld op de lnventaris waardevol erfgoed. Wat zijn hiervoor de criteria? Ook de tuin en de naburige tuin zijn ingekleurd als waardevolle tuin Wat zijn de criteria om aangeduid te worden als waardevolle tuin? De als monument (gedeeltelijk?) beschermde tuin bij huis Cremers staat niet op het plan ingekleurd. Bergplaats pastorie ln de tuin van de voormalige pastorie staat een berging die niet voorkomt op plan juridische toestand, noch op plan bestaande toestand, noch op grafìsch plan. 8.4 hellingskaart reliëf speelbos = aangelegd in vroegere tuin, waarschijnlijk als landschapselement scoutslokalen moet Chirolokalen zijn Projectpebied Centrum : Het is spijtig dat er geen inrichtingsplan is biigevoegd om de site te verduidelijken waar kan gebouwd worden en waar de mogeliike ontsluitingen voorzien zijn. Door de mogelijke ontsluiting langs de Kerkakker wordt de bestaande erfdienstbaarheid verzwaard. Als het project wordt uitgevoerd door de eigenaars zou het maar opportuun zijn dat de ontsluiting naar Kalkendorp op eigen terrein aangelegd wordt.

13 Voor het project Centrum zou het wenselijk zijn dat de Vlaamse Bouwmeester ook betrokken wordt om zoveel mogelijk garantie te hebben op een kwalitatief en creatief ontwerp. Er moet eveneens voldoende aandacht besteed worden aan de bestaande fauna en flora in het project Centrum om het waardevolle groen zoveel mogelijk te kunnen behouden en eventueel te versterken en in te richten als parkgebied. Bij de inrichtingsschets dient tevens een inventarisatie uitgevoerd te worden van de aanwezige fauna en flora, teneinde een duidelijk beeld te hebben van wat als waardevol dient te worden aanzien. Bijgevoegd plan heeft niets met de site te zien. Blz 48 Parkgebied deel Verstraeten : planbaten? Er is niets beschreven over de projecten, huidige toestand, waarde. Artikel 2 pagina l3 van de stedenbouwkundige voorschriften "Projectgebied Centrum" staat in de toelichting vermeld " Volgens BPA nr 2 (1974) is een en ander gelegen in een groenzone waarin residentiële functies toelaatbaar zijn." Artikel l6 van de stedenbouwkundige voorschriften - stroken voor groenaanleg (of sport ) van BPA nr 2 omvat het volgende: 'Bestemd voor het aanleggen van, op deskundige manier, beplante openbare of private groene ruimten met het oog op de volksgezondheid en van de schoonheid der omgeving. ln deze stroken mogen gebouwen van openbaar nut opgericht worden passend het kader met een maximum bebouwde oppervlakte van 1/4 van de oppervlakte van deze strook". Dit gebied was dus niet bestemd voor residentiële bebouwing in BPA nr 2. Art Portaalzone Het perceel kadastraal gekend sectie C nr 442b eigendom van Bouwmaterialen De Gelder en diende als stapelplaats bouwmaterialen is ingetekend bij de portaalzone. Het is niet de bedoeling dat dit bij de portaalzone komt en blijft beter woongebied. -Hoofdportaalzone (voormalige zoutfabriek) Op mogelijk inrichtingsplan staat de parking op de tuinzone, eigendom van de appartementen. Nochtans is die zone niet opgenomen in het onteigeningsplan. Wat is de bedoeling? -Waterloop: De Steenbeek is een waterloop 2 e categorie -S147. De constructies bij Verdonck in de Kofiestraat zijn over de waterloop gebouwd. Bij afbraak en herbouw zou men moeten verplichten om de waterloop opnieuw open te maken en een erfdienstbaarheidszone van 5 m vrij te houden. -Nerenweg; ln de Nerenweg achter het gebouw van Eeraerts liggen er nog gronden die

14 volgens het BPA nr 2 als bestemming tuinzone hadden en nu bij het RUP in het woongebied liggen. Kunnen deze gronden ontsloten worden. -Uitbergsestraat : Percelen sectie C nrs 224B en 225/B2 in de Uitbergsestraat naast beek zijn volgens het gewestplan Gentse en Kanaalzone gelegen in het valleigebied en worden niet in RUP opgenomen. Kan dit als valleigebied nog opgenomen worden? Agrarisch gebied Het agrarisch gebied binnen het RUP is herbevestigd. Woongebied Het woongebied naar de Kalkense Meersen moet behouden blijven tot 50 m diepte (zoals op gewestplan), Het valleigebied tussen het woongebied en het gewestelijk RUP moet blijven als voldoende buffer tussen het huidig woongebied en natuurgebied. Er wordt te veel woongebied bijgenomen ten opzichte van het valleigebied en vogelrichtlijngebied. De verkaveling Hooistraat kan buiten het RUP gelaten worden mits dan ook de huidige verkaveling (V30/1) d. 8/10/1963) behouden blijft. Dit heeft geen enkele meerwaarde aangezien het een geldende verkaveling betreft en volledig bebouwd is. Ook de tuin van Home Tibbaut is opgenomen die beschermd is. De grens van het Sigmaplan in de Hooistraat is verkeerd aangeduid in de legende. De omzetting van valleigebied naar woongebied ter hoogte van de verkaveling in de Hooistraat. ls dit te verantwoorden? Waarom kan de verkaveling niet behouden worden? Deel B. Stedenbouwkundige voorschriften Art pagina 4 : Alle rooilijnplannen binnen het RUP worden opgeheven : deel rooilijn Bieststraat binnen het RUP niet vermeld. Art cm > geen dwarsgeplaatste borden mogelijk? Art natuursteen is de algemene term, zandsteen is een bepaalde soort natuursteen Art waardevol aangeduid gebouw (Art. 7) ipv 6 Art : pagina 9 : " minstens 25 van de betrokken verharde oppervlakte" moet ziin : " minstens 25 %" van de betrokken verharde oppervlakte Art gekoppelde bijgebouwen moeten plat dak hebben : waarom? Art Er zijn maximaal 3 woonlagen toegelaten : de maximumhoogte is aangepast volgens ons advies van l7 december 2014 tot max 10,5 m i.p.v. l2m. Een plat dak is verplicht. Gezien dit gebied een overgang is van de kern naar de omliggende verkavelingen waarvan de hoogtes ook beperkt zijn is dit een goede

15 aanpassing. Hierdoor wordt de privacy van de aanpalende eigendommen niet geschaad. De maximale grondinname voor bebouwing tot 20% is aanvaardbaar. Art Inplanting van de gebouwen : Gebouwen vrij in te planten in de aangeduide zone - volgende alinea wordt projectzone gebruikt (beter dezelfde benaming gebruiken) De minimale bouwvrije tuinstrook of parkstrook is ook volgens ons advies van I 7 december 2014 aangepast van 8m naar l0 m tussen de gebouwen en de tot de aangrenzende percelen met uitzondering van de pastorietuin en de westelijke perceelsgrens waar een bouwvrije strook van 8 m dient gerespecteerd te worden. Deze afstand is beter, zeker als het gebied als "wonen in een park" moet gezien worden. ( Binnen de 8 m van het gebouw kunnen moeilijk veel bomen geplant worden daar de afstand voor hoogstammige bomen tot de grens reeds 2m is). Laatste alinea van artikel moet het volgende aangepast worden: "Ten opzíchte van de westelijke perceelsgrens moet minimaal een bouwvrije tuinstrook of parkstrook van 8m breedte gerespecteerd te worden" Moet worden: "Ten opzichte van de westelijke perceelsgrens en de pastorietuin moet minimaal een bouwvrije tuinstrook of parkstrook van 8m breedte gerespecteerd te worden" Art : toelichting: "strategische projectzone : ong. I ha" moet zijn "strategische projectzone: ong. 0,5 ha Art.3.l. 3 Gebied voor openbaar nut - bestemming "Uitgezonderd" in het gebouw van de pastorie Moet zijn enkel in het gebouw van de pastorie... Art. 3.A.1. De bestemming voor het uitbouwen van een hoofdportaalzone voor de Kalkense Meersen is positief aangezien de site aanleunt bij de dorskern. De zone is bestemd voor onthaalinfrastructuur, natuureducatie en socio-culturele accommodatie. Aanbrengen van kleinschalige infrastructuur gericht op natuureducatie of recreatief medegebruik moet kunnen. Als de gebouwen een plat dak voorzien stellen we voor dat een groendak verplicht is. Artikel 3.A.2 : groendak opnemen in stedenbouwkundige voorschriften Art bestemming pagina l7 Laatste alinea begint met woord "uitgezonderd" dit zou beter "enkel" zijn om verwarring te vermijden. Arrtikel l0 : "erfdienstbaarheidsstrook van 5 m" wordt beter niet opgenomen in de verordenende bepalingen daar dit een aangelegenheid is welke door een andere wetgeving wordt geregeld.

16 Het zou wenselijk zijn dat steeds bij het indienen van een aanvraag stedenbouwkundig vergunning advies wordt gevraagd aan instanties zoals Erfgoed en Polder van Belham indien de aanvraag hierop betrekking heeft. Bij de invulling van zowel projectzone Pastorij als de portaalzone Kalkense Meersen vragen wij aan het college van burgemeester en schepenen om ook om over de inrichtingsplans advies te mogen uitbrengen. Rekening houdend met bovenstaande opmerkingen verleent de Raad unaniem gunstig advies voor het Gewijzigd voorontwerp Gemeenteliik Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Dorpskern Kalken'. Rekening houdend met bovenstaande opmerkingen verleent de Raad unaniem gunstig advies voor Gewijzigd voorontwerp Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Kalken De Voorzitter bedankt iedereen en sluit de vergadering om uur. Het verslag en beraadslaging of advies worden overgemaakt aan: - het College van Burgemeester en Schepenen - Gemeenteraadsleden - leden, plaatsvervangers en politieke fracties van de Gecoro. De vast secretaris De Voorzitter REMI VAN BRUSSEL EDITH WYLOCK

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Tina Verschueren, Annelies De Clercq, William Govaert, Dirk De Wilde en Dult- Christine Clompen - plaatsvervangers

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 - leden : Tina Verschueren, Luc Pieters William Govaert, Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, Luc Pieters en William Govaert - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Zone voor wonen en jeugdverblijf...38 Artikel 2: Recreatief parkgebied...42 Artikel 0: Algemene bepalingen 0.1. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Willebroek, 11 december 2017 Iva-Innova Gemeente Willebroek Pastorijstraat 1 2830 Willebroek u/ref.mail: alex.vanbeersel@willebroek.be o/ref Volgnr.: 2017/763 Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017,

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Stedenbouwkundige voorschriften Dossier 136 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur Zoersel Januari 2015 Provincie: Gemeente Opdrachtgever:

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO VERSTRAETEN BVBA Glimwormlaan 14 1910 Kampenhout Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 24 oktober 2016 Uw kenmerk Mail dd 27/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0777 Fax

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

23016_D_0145_X_003_00

23016_D_0145_X_003_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Dirk Van Den Haute Beroep: Notaris Adres: Gustaaf Vandersteenstraat 10 1750 Sint-Kwintens-Lennik Datum van aanvraag: 31/08/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente:

Nadere informatie

RUP Budingen Dorp Zoutleeuw. Aanzet tot stedenbouwkundige voorschriften en verordenend grafisch plan

RUP Budingen Dorp Zoutleeuw. Aanzet tot stedenbouwkundige voorschriften en verordenend grafisch plan RUP Budingen Dorp Zoutleeuw Aanzet tot stedenbouwkundige voorschriften en verordenend grafisch plan 1 bijsturing referentieontwerp na overleg 2 juli 2009 2 Opbouw RUP 1 toelichtingsnota 2 deelrup s - herbestemming

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle

Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Dejaeghere te Langemark-Poelkapelle

Nadere informatie

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften december 2018 Gemeentelijk

Nadere informatie

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL 7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL ART.7.0. BASISRECHTEN Deze cluster situeert zich binnen de perimeter noordelijke en oostelijke open ruimte. De zonevreemde woningen zijn gelegen in ruimtelijk kwetsbaar

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

BPA NR. 9 OUDE ELSTWEG

BPA NR. 9 OUDE ELSTWEG ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORDENING, HUISVESTING EN MONUMENTEN EN LANDSCHAPPEN (AROHM) Mij bekend om gevoegd te worden bij het besluit van heden Nr.D 3006/28 Brussel, 21.10.1997 De Vlaamse minister van

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE DOSSIERNUMMER: N2018-00155 GEMEENTE: Lummen, Dienst Ruimtelijke Ordening, Gemeenteplein 13, 3560 Lummen. DATUM opmaak document: 16 maart 2018 Uw referentie: Lummen,

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest 1 Aanvraag van een stedenbouwkundig attest GEMEENTE.. In te vullen door de behandelende gemeente Persoonlijke gegevens 1 Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in. aanschrijftitel de heer mevrouw voornaam

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ZUID-OOST CENTRUM Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 29 september 2016 Uw kenmerk Mail dd 08/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0724

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

Uittreksel uit het plannenregister

Uittreksel uit het plannenregister Uittreksel uit het plannenregister A. LIGGING VAN HET TERREIN Kadastrale nummers Ligging 06-B-9-W-6 MOTHSTRAAT 22, 3012 Wilsele B. INFORMATIE OPGENOMEN IN HET PLANNENREGISTER B.1. GEWESTPLAN Herziening

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Berquin Notarissen Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 brussel Datum van aanvraag: 15/09/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST DEFINITIEVE VASTSTELLING SEPTEMBER 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inhoudstafel

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Federaal comité tot aankoop van onroerende goederen Adres Kruidtuinlaan 50 398 1000 Brussel Uw bericht van: 9 januari 2019 Uw kenmerk: 46013/128 Ons

Nadere informatie

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming:

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: bufferzones 1.1.1.2 een algemeen plan van aanleg (A.P.A) Niet van toepassing in Dilbeek 1.1.1.3 een

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 GECORO LAARNE VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 Aanwezig: Leden: Tina Verschueren, Annelies De Clercq, Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, André Van De Sompel, Piet Snoeck, André

Nadere informatie

historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek

historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek Bijlage 1: grafisch plan Bijlage 2 stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO CASALINA BVBA Vierhuizenstraat 48 3070 Kortenberg Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 7 mei 2015 Uw kenmerk Brief dd 21/04/2015 Tel. 02/717.88.88 Ons kenmerk RO/RO/XR/F6298/15.961 SU2015/0337

Nadere informatie

gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010

gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010 gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010 verloop van de avond 1. verwelkoming en voorstelling panel door Patrick Gheysen (communicatiedienst) 2. inleiding door Schepen Van

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO BRIGITTA BVBA Markt 1 3080 Tervuren Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 7 maart 2017 Uw kenmerk Mail dd 09/02/2017 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/17. SU2017/0114 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

BIJLAGE I BIJ HET BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING TOT BEPALING VAN DE NADERE REGELS VOOR DE AANVRAAG EN DE AFGIFTE VAN HET STEDENBOUWKUNDIG ATTEST

BIJLAGE I BIJ HET BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING TOT BEPALING VAN DE NADERE REGELS VOOR DE AANVRAAG EN DE AFGIFTE VAN HET STEDENBOUWKUNDIG ATTEST BIJLAGE I BIJ HET BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING TOT BEPALING VAN DE NADERE REGELS VOOR DE AANVRAAG EN DE AFGIFTE VAN HET STEDENBOUWKUNDIG ATTEST AANVRAAG VAN EEN STEDENBOUWKUNDIG ATTEST GEMEENTE MENEN

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam HAECK BERT Adres Kalishoekstraat(MEL) 29 9120 Melsele (Beveren) Uw bericht van: 13 oktober 2017 Uw kenmerk: 2170262 mvdj Ons kenmerk: 007581/003-2017/487

Nadere informatie

Uittreksel uit het plannenregister

Uittreksel uit het plannenregister Uittreksel uit het plannenregister A. LIGGING VAN HET TERREIN Kadastrale nummers Ligging 12-E-2-P-3 BROEKSTRAAT 17, 3001 Heverlee B. INFORMATIE OPGENOMEN IN HET PLANNENREGISTER B.1. GEWESTPLAN Oorspronkelijk

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Adres AMPE EN DEPUYDT Kloosterstraat 69B 9150 Rupelmonde (Kruibeke) Uw bericht van: 19 maart 2019 Uw kenmerk: 2190267/pf Ons kenmerk: 005606/006-2019/136

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 21 OKTOBER 2015

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 21 OKTOBER 2015 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 21 OKTOBER 2015 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Tina Verschueren en Patrick Michiels - plaatsvervangers : Nicole Clerens,, Danny Van De Velde, Willy Vermeulen,

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest Model I Aanvraag van een stedenbouwkundig attest GEMEENTE.. In te vullen door de behandelende gemeente dossiernummer datum van ontvangst Persoonlijke gegevens 1 Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING

BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING Pagina 1 van 5 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1.- ZONE VOOR HOOFDGEBOUWEN eengezinshuizen met 1 verdieping 1. Hoogte: 6.10m gemeten tussen voetpad en bovenrand

Nadere informatie

23070_E_0141_V_000_00

23070_E_0141_V_000_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Carl Ockerman Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 Brussel Datum van aanvraag: 25 september 2015 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier ZOE138 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Zoersel Januari 2015

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan MdP-Vastgoed Vanden Tymplestraat 63 3000 Leuven Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 22 december 2014 Uw kenmerk VK14/11 Tel. 02/717.88.88 Ons kenmerk RO/RO/XR/F5935/14.2798 SU2014/0552 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest Aanvraag van een stedenbouwkundig attest GEMEENTE GINGELOM In te vullen door de behandelende gemeente dossiernummer datum van ontvangst Persoonlijke gegevens 1 Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00019 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

Omgeving - Omgevingsvergunningen

Omgeving - Omgevingsvergunningen Omgeving - Omgevingsvergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Runkstersteenweg 204 5487/TW notarisinfo@hasselt.be 7-9-2018 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00018 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Adres AMPE EN DEPUYDT Kloosterstraat 69B 9150 Rupelmonde (Kruibeke) Uw bericht van: 19 maart 2019 Uw kenmerk: 2190267/pf Ons kenmerk: 000402/011-2019/135

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IFAC SERVICE BVBA Brusselsesteenweg 58 3080 Tervuren Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 10 mei 2016 Uw kenmerk Mail dd 19/04/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0313 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist 2 gewestelijk

Nadere informatie

Omgeving - Omgevingsvergunningen

Omgeving - Omgevingsvergunningen Omgeving - Omgevingsvergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Wo Kozenstraat 44 Stevoort 6605/AC notarisinfo@hasselt.be 21-1-2019 IDENTIFICATIE VAN DE

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE NOTARIS ANNELIES VERSTRAETE Zwaanaardestraat 18 9112 Sinaai (Sint-Niklaas) IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep NOTARIS ANNELIES

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Berquin notarissen BVBA Notaris Lloyd Georgelaan 11 1000 Brussel Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 25 november 2015 Uw kenmerk AV/2152043 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/15. SU2015/0866

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Notalex BVBA Notaris Kroonlaan 145 bus F 1050 Elsene Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 16 december 2015 Uw kenmerk TDT/30471 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/15. SU2015/0920 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017 Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek 18 april 2017 Conformiteit Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening - Begripsomschrijving woonlagen, woonvertrekken en wooneenheden conform maken

Nadere informatie

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning RUP Gerda ontwerp april 2011 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

ANTWERPEN LIER PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " BVBA GOLIE "

ANTWERPEN LIER PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN  BVBA GOLIE 70 Legende: Artikel 1; Artikel 2; Artikel 3: Artikel 4; Zone voor kweekruimte in open lucht Zone voor kweekruimte in serre Zone voor achteruitbouwstrook 5 Provincie: Stad: ANTWERPEN LIER PROVINCIAAL RUIMTELIJK

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 1 juli 2016 Uw kenmerk Brief dd 07/06/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0482 Fax

Nadere informatie

G e m e e n t e W i n g e n e B P A P a n n a e r s h o e k

G e m e e n t e W i n g e n e B P A P a n n a e r s h o e k baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be G e m e e n t e W i n g e n e B P A P a n n a e r s h o e k h e r z i e n i n g o n t w e r p o k t o b e r 2 0 0 6 algemeen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Oostende - Middenkust

Oostende - Middenkust Oostende - Middenkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 26/01/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven en oranje gekleurd en met

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

RUP Groenhof - Menen. Infovergadering 15 januari 2013

RUP Groenhof - Menen. Infovergadering 15 januari 2013 RUP Groenhof - Menen Infovergadering 15 januari 2013 Inleiding Uitgangspunt: Gedeeltelijke vervanging van het gewestplan Ter vervanging van BPA nr. 12 Groenhof Ter vervanging van deel BPA nr. 8 Noorderlaan

Nadere informatie

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1.

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1. Voorschriften Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen 1. Begrippen 1.1. Eéngezinswoning Gebouw geschikt voor de huisvesting van één gezin of alleenstaande. 1.2. Nevenbestemming De nevenbestemming

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan LEEMSTRAAT Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Toelichting 09.02.2015 Aanleiding opmaak RUP Aanleiding RUP: uitvoering van het masterplan Ecologische Verbindingen (goedgekeurd in 2009) Gemeentelijk

Nadere informatie