VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015 begin : uur verontschuldigd : - leden : Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, Luc Pieters en William Govaert - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen De Mulder, Danny Van De Velde,, Willy Vermeulen, Ostyn Katrien, Guido Vandecapelle, André De Rijcke en Diederick Willems en Hendrik Temmerman - politieke fracties : Patrick De Groote, Sandra De Smet, Eddy Cocquyt, Luc De Lombaert en Dr. Piet Baetens Aanwezigen : - Schepen Ruimtelijke Ordening : Igor Rogiers - Voorzitter : Edith Wylock - Vaste secretaris : Remi Van Brussel - Leden : Tina Verschueren, Annelies De Clercq, André Van De Sompel, Piet Snoeck, André Troch, Dirk De Wilde en Dult-Christine Clompen - Plaatsvervangers : Herman De Bruycker en Lieven Hanselaer - Politieke fracties : nihil AGENDA 1. Goedkeuring verslag vergadering 3 juni Syntheseverslag openbaar onderzoek Voorlopig vastgesteld Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Kalken advies 3. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning De Craecker-Vlaeminck bvba, Veldmeersstraat 25, 9270 Laarne voor het afbreken van handelszaak en oprichten nieuwbouw meergezinswoning te Laarne, 2 e afdeling, Koffiestraat 72, sectie D nr 559v3 - advies 4. Varia. Voorzitter Edith Wylock heet iedereen welkom en de zitting wordt geopend. Er zijn nog twee aanwezigen. -architect Frank Van Kerckhove die een voorbeeld in het kader van het project Centrum komt uitleggen. Er zouden 24 wooneenheden gerealiseerd worden. De invulling van het gebied zal gekoppeld worden aan de restauratie van de pastorie. -Wouter Rommens die de Mer-screening komt verduidelijken naar aanleiding van een bezwaarschrift. Dit zal in verslag gevoegd worden. DAGORDE:

2 1. Goedkeuring verslag vergadering 3 juni 2015 Het verslag zal besproken worden op de volgende zitting van 21 oktober Syntheseverslag openbaar onderzoek Voorlopig vastgesteld Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Kalken advies Syntheseverslag van het openbaar onderzoek RUP Kalken Dorp Overzicht van de adviezen, bezwaren en opmerkingen. ADVIEZEN 1. Besluit van de Deputatie van 10 september 2015 houdende advies voormeld RUP Advies: gunstig met uitsluiting van de herbestemming naar woongebied van de bedrijfssite aan de Nerenweg/Bieststraat.

3

4

5

6

7 2. Ruimte Vlaanderen advies van 4 september 2015 voor voormeld RUP: Advies gunstig met uitsluiting van het gebied artikel 1 begrensd door de Nerenweg en de Bieststraat, omwille van problematische relatie met het provinciaal beleidskader inzake verlaten bedrijfssites.

8

9 De site Van Ham zou als bestemming woongebied kunnen behouden worden mits bijkomende motivatie.

10 BEZWAREN Bezwaren en opmerkingen 1. Bezwaarschrift dd. 25/8/2015 nr 4803 Restauratie pastorie, openbaar karakter geven aan de resterende groenzone, goedkeuren onteigeningsplan, opmaken mobiliteitsplan en mits voldoende rekening gehouden wordt met de privacy van de omwonenden. 2. Bezwaarschrift dd. 9 september 2015 nr 5112 Het plan heeft veel uitsparingen, terwijl hier toch duidelijk het algemeen belang zou moeten primeren. Dit is een uiting van oude politieke cultuur waar privébelangen het moeiteloos kunnen halen op het algemeen maatschappelijke. Restauratie van de pastorie dringt zich op. Bekommernis om de plannen voor de tuin van de familie Verstraeten te benutten voor het optrekken van meergezinswoningen. Naast de tuin ligt het chirolokaal en er lopen ook 2 wegen met een erfdienstbaarheid verzwaard. Overlast van spelende kinderen tot verstoring van de gekochte rust. Tuin openlaten en vrijhouden als bijkomende open ruimte in het dorp. 3. Bezwaarschrift dd. 10 september 2015 nr 5137 Bezwaar stelt dat de plan- MER- screening, die voorafging aan de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan manifest onwettig is en haalt daarvoor volgende redenen aan; naar aanleiding van de plan- MER- screening werd door verschillende instanties negatief geadviseerd. In de eindversie blijkt uit niets dat gevolg is gegeven aan de geformuleerde adviezen. De dienst MER heeft de screeningsnota echter goedgekeurd en oordeelde dat geen plan- MER opgemaakt diende te worden. Uit geen element blijkt dat de dienst MER rekening heeft gehouden met de uitgebrachte negatieve adviezen. Een nota, die de bundeling van de uitgebrachte adviezen bevat samen met de repliek op de negatieve adviezen, laat lezen dat er verduidelijkingen en aanpassingen aan de screeningsnota zullen worden aangebracht. De nota werd opgemaakt na de goedkeuring door de dienst MER. Bezwaarindiener vindt de werkwijze manifest onwettig. Indieners stellen dat de MER- screeningsnota geen enkel oog hebben gehad voor het verdwijnen van een economische activiteit bij de beoordeling van de effecten voor mens en milieu in de discipline mens. Indieners menen dat diezelfde fout terugkomt bij het beoordelen van het nulalternatief, waar opnieuw geen rekening wordt gehouden met het behouden van de economische activiteit. Indieners blijven erbij dat het behoud (of het verdwijnen) van een economische activiteit een essentieel aspect is binnen de discipline mens en dat de Mer- screening op dat vlak gebrekkig is.

11 Volgens indieners hebben de opstellers van de MER- screening de milieueffecten op een manifest foutieve wijze ingeschat. Ze negeren het feit dat een aanzienlijke strook agrarisch gebied wordt omgezet naar woongebied. De conclusie dat geen aanzienlijke effecten aanwezig zullen zijn door het omzetten van agrarisch gebied naar natuurgebied, omdat reeds woningen en tuinen in de zone aanwezig zijn en omdat geen bijkomende bouwmogelijkheden worden gecreëerd, is volgens indieners manifest foutief. De voorschriften, zo stellen indieners, laten in het woongebied ook andere functies toe behalve wonen. Vandaag zijn dergelijke functies niet mogelijk in de zone achteraan. Een dergelijke bestemmingswijze kan wel degelijk een aanzienlijk effect hebben op mens en/of milieu. Dit effect wordt genegeerd in de nota. Ten onrechte wordt uitgegaan van de bestaande toestand, zonder rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Volgens indieners heeft de GECORO de omzetting negatief geadviseerd omwille van de mogelijke impact op het valleigebied en vogelrichtlijngebied. De inschatting van de verkeersbewegingen in de MER- screening mist volgens indieners elke objectiviteit; het verdwijnen van het bouwbedrijf wordt als positief ervaren, terwijl het volgens indieners om een vrij beperkt aantal bewegingen gaat. Anderzijds wordt de impact van het bezoekerscentrum onderschat en te weinig ingerekend in de nota. Indieners stellen dat de effecten van de toename aan recreanten in het gebied van de Kalkense meersen compleet wordt genegeerd. De nota laat lezen dat een natuurinrichting in de kwetsbare zone een mogelijke oplossing biedt voor het euvel. Milderende maatregelen kunnen volgens indieners wel worden opgenomen in het kader van een plan MER. De opstellers (en in navolging de dienst MER) van de nota hadden moeten concluderen dat het opstellen van een plan- MER nodig was. In het advies van onroerend erfgoed werd gewezen op de significante milieueffecten door het deels verloren gaan van de tuin van de pastorij. Volgens indieners staat nergens te lezen in de MER- screeningsnota waarom de effecten geen aanleiding zouden geven tot de opmaak van een plan- MER. In de nota staat te lezen dat de effectien minder sterk zullen zijn dan aanvankelijk verwacht, maar de nota werd post factum opgemaakt, zodat daar geen rekening mee gehouden kan worden. Het bezwaar dat het Departement Ruimte Vlaanderen uit bracht naar aanleiding van de mer- screeningsnota werd volgens indieners onvoldoende weggewerkt. De post factum- nota beantwoordt de kritiek op de specifieke cases niet op een zinnige manier. de effecten van de geplande jeugdbewegingsactiviteit werd niet onderzocht.

12 Er werd geen rekening gehouden met eventuele alternatieven voor de inplanting van de hoofdportaalzone tot de Kalkense Meersen. Indieners stellen dat ten onrechte beslist werd dat geen plan- MER zou moeten worden opgemaakt. De beslissing van de dienst MER is bijgevolg manifest onwettig. Volgens indieners ontbreekt een passende beoordeling; Ten onrechte concluderen de opstellers van de MER- screening dat geen passende beoordeling vereist is vermits er geen significante negatieve effecten zouden kunnen ontstaan op de beschermde natuurwaarden. De negatieve aspecten van het omzetten van agrarisch gebied naar woongebied wordt genegeerd in het ontwerp en in de MER- screening. De omzetting heeft nochtans effecten op de naastgelegen SBZ s. De verkeersbewegingen van de hoofdportaalzone en de effecten op de SBZ s worden op kennelijk onredelijke wijze ingeschat. De opstellers erkennen volgens indieners dat er effecten zullen zijn op de SBZ s door de toenemende recreatiedruk. Enkel onder voorwaarde van de geplande natuurinrichting wordt uitgevoerd, kunnen de verstoringen worden weggewerkt. Garanties worden niet geboden in voorliggend RUP. Indieners stelt het ontwerp RUP wat betreft de bestemmingswijziging van het perceel inde Hooistraat gebaseerd is op een aantal essentieel onjuiste feiten. In de nota kunnen indieners lezen dat geformuleerd wordt dat de bedrijfssite in de Hooistraat als leegstaand werd aangeduid; Indieners duiden dat de site nog steeds wordt gebruikt en stelt dat opstellers van het RUP niet beseffen dat ze een bestaande economische activiteit beëindigen. Het RUP kan volgens indieners dan ook niet meer wettig worden vastgesteld. Indieners stellen bovendien dat opstellers van het RUP geen idee hebben van de omvang van het volume van het gebouw. Het ontwerp van RUP is volgens indieners strijdig met het structuurplan. Zo worden de bepalingen uit het GRS inzake zonevreemde bedrijvigheid volstrekt genegeerd. Indiener verwijst naar een passage die stelt dat zonevreemde of geïsoleerde bedrijven de kans moeten krijgen om hun activiteiten op een volwaardige manier verder te kunnen zetten. Indieners halen aan dat het bedrijf geen ecologische meerwaarde heeft. Een bestaand zonevreemd bedrijf krijgt in het huidig ontwerp niet de minste ontwikkelingskans en moet verdwijnen zonder enige motivering. Indieners stellen dat de herbestemming van de site geen enkel verankeringspunt vindt in het GRS. Het GRS haalt zelf aan dat een eventuele ontwikkeling van het recreatief medegebruik ondergeschikt moet zijn aan de natuurfunctie.

13 De beoogde versterking van de Kalkense meersen is niet mogelijk door de uitbouw van het wonen langs kalkendorp, Boombosstraat en Uitbergsestraat. De Uitbreiding vindt eveneens geen voet in het GRS. Opstellers hebben geen afweging gemaakt van de ruimtelijke behoeften (conform art van de VCRO), in het bijzonder met de economische en sociale gevolgen. Er werd geen rekening gehouden met het zonevreemde bedrijf dat door huidig ontwerp zou moeten verdwijnen. Nergens wordt rekening gehouden met de economische en sociale gevolgen. Volgens indieners blijkt nergens waarom de site in de Hooistraat werd geselecteerd als portaalzone. de keuze voor de site in de Hooistraat viseert een bedrijf, terwijl onvoldoende wordt gemotiveerd waarom de site in de Vaartstraat niet over voldoende draagkracht zou beschikken. Indieners halen aan dat verschillende onbebouwde landbouwgronden (volgens indieners in gebruik als gronden voor hobbylandbouw) voor die functie aangeduid kunnen worden. Die keuze zou bovendien nauwelijks economische gevolgen hebben. Indieners stellen dat het de bedoeling van het RUP is de link tussen dorp en meersen te herstellen, terwijl de site in de Hooistraat gelegen in aan de rand van het dorp en dat terwijl vele landbouwgronden bereikbaar zijn via verschillende doorsteekwegen. Tot slot hebben indieners bezwaren tegen het onteigeningsplan. Zo dient de onteigening geen enkel openbaar nut. De noodzaak voor de ontwikkeling van een tweede portaalzone ontbreekt. Opstellers van het ontwerp RUP geven aan dat ze een portaalzone wensen te creëren. Indieners stellen dat hieruit geen noodzaak kan worden afgeleid. Nergens wordt aangetoond dat er sprake zou zijn van een openbaar nut. Nog minder wordt aangetoond dat een onteigening absoluut noodzakelijk zou zijn. Nergens wordt volgens indieners aangetoond dat de onteigening hoogdringend zou zijn. 4. Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5166 Verzwaring van de erfdienstbaarheid door wijziging bestemming van de tuin familie Verstaeten. Er kan van de gronden geen openbare weg gemaakt worden.het is niet aangewezen om achter het lokaal van de Chiro woningen op te richten. Er loopt nog jaren een erfpacht voor de Chiro op de gronden van vzw Parochiale werken Dt.-Denijs. Waarom moet de bestemming van het te onteigenen perceel veranderen. 5. Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5217 Artikel 2 : projectgebied Centrum

14 Bestemming wonen betekent voor de aangrenzende percelen Kalkendorp 10 een aanzienlijke waardevermindering en schending van de privacy. 6. Bezwaarschrift dd. 10 september 2015 nr 5142 Percelen Laarne 2 e afdeling sectie C nrs 224B, 225B2 niet opgenomen in RUP verdienen evenwaardige bescherming als de andere percelen in de open ruimte tussen het woongebied en het RUP Kalkense meersen. Mogelijkheid tot Bed & Breakfast op het terrein van de vroegere zoutfabriek is weggevallen. De omvorming van stroken valleigebiedin woongebied daar waar het valleigebied deel uitmaakt van het Vogel en/of Habitatrichtlijngebied leidt tot de afbouw van Eoropees beschermd gebied. Vraag tot aanhouden van de visie voor het versterken van de natuurwaarden door de delen van het RUP gelegen in het Vogel en/of Habitatrichtlijngebied om te zetten in natuurgebied. De pastorijtuin werd nog nooit geïnventariseerd op fauna en flora dus zijn de ontegensprekelijke natuurwaarden niet gekend. Vraag tot dringende inventarisatie. 7. Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5176 Perceel sectie D nr 592 L Nerenweg 9-11, wordt bestemd als waardevolle tuin. Vraag tot verduidelijking over de bestemming. Het perceel bevat geen elementen die deze tuin als waardevol verantwoorden. Bezwaar tegen willekeurige en ongelijke behandeling en ontbreken van motivatie verwijzing Bezwaar tegen de ontwikkeling van het perceel sectie D nr 519F binnen het projectgebied Centrum met bestemming wonen. Bezwaar tegen alle effecten van het RUP die de waarde van de betreffende eigendom gelegen in Kalkendorp 24 ( perceel sectie D nr 520L) verminderen. Vraag om perceel sectie D nr 592L te bestemmen voor wonen met de mogelijkheid het perceel te verkavelen. Bezwaar tegen de bestemming van het hoofdgebouw ( Nerenweg 9-11) en bijhorende garage als waardevolle gebouwen. Vraag tot opheffing statuut waardevol gebouw. 8. Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5170 Verwarring die zou kunnen voortvloeien uit verschillende nummeringen van kadastrale percelen sectie D nr 519F2 of 519f of 519Z (volgens opmetingsplan). Bezwaar tegen artikel 2.1. ontwikkeling projectgebied Centrum met bestemming wonen en andere functies dan wonen. Groenzone moet worden behouden of waardevolle tuin. Het perceel sectie D nr 519 f vormt een visueel en landschappelijk geheel met de als waardevol aangeduide pastoriewoning en bijhorende tuin. Het perceel sectie D nr 519f vormt eveneens een homogeen geheel met de percelen sectie D nr 519g en 575b. De percelen vormen een groene long in het centrum. Het betreft een selectieve ontwikkeling van het perceel 519f zonder visie op het geheel. Een ruimer projectgebied : -biedt meer mogelijkheid tot ontsluiting en toegang

15 - betekent een minder diepe indringing van bebouwing aan het groene kerngebied, laat daardoor het kerngebied grotendeels intact waardoor weer het beoogde parkgebied beter kan gerealiseerd kan worden -kan resulteren in een win-win situatie voor de recreatieve doelstellingen van de chiro door hen een plaats te geven in het (centrale) parkgebied -houdt de erfgoedwaarde van de pastorie en de pastorietuin intact Laat meer gespreide, minder hoge en meer gevarieerde woonvormen toe Duidelijkheid over de draagwijdte van de erfdienstbaarheid. Bezwaar tegen een aantal Specifieke Verordende Voorschriften voor het projectgebied Centrum. -Art bezwaar tegen algemene toepassing van drie woonlagen beperken tot 7 m -bezwaar tegen dakterrassen die inkijk betekenen voor de onder 3.1. aangeduide en aan de oostzijde grenzende percelen. -bezwaar tegen het niet bepalen (en beperken) van de breedte van de gebouwen. -bezwaar tegen het ontbreken van de definitie van dorpel. -art bezwaar tegen het niet bepalen van de uitvoering van het (plat) dak. -art bezwaar tegen gebouwen die vrij in te planten zijn binnen het projectgebied -art bezwaar tegen het niet bepalen wat in de maximum hoogte begrepen is -art bezwaar tegen een eventueel hogere densiteit dan de vermelde 15 wo/ha. -art niets vermeld met betrekking tot eventueel publieke terrassen -art bezwaar tegen (slechts) één ondergrondse parkeerplaats per wooneenheid -art bezwaar tegen bovengrondse perkeergelegenheid voor bezoekers Het project heeft een impact op zowel de privacy als aardevermindering van de aangrenzende percelen. Vraag om volgende punten op te nemen, in artikel : -aanplanting van een permanent wintergroene haag -aanplanting van een grotendeels gesloten bomenscherm -De haag en het bomenscherm worden aangeplant op het perceel 519f In Punt 11.1 van toelichtingsnota bij de stedenbouwkundige voorschriften wordt melding gemaakt van een onteigeningsplan voor het projectgebied Centrum. Vraag naar -motivatie en bedoeling van de onteigening -of de gemeente zich voorneemt zelf het project te ontwikkelen Een duidelijk invulling te geven van de inplanting van de gebouwen 9. Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5172 Zelfde als bezwaarschrift nr Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5173 Zelfde als bezwaarschrift nr 8 en Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5174 Zelfde als bezwaarschrift 8, 9 en Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5175 Zelfde als bezwaarschrift 8,910 en 11

16 13. Bezwaarschrift dd. 10 september 2015 nr 5167 Project Centrum - koppelen van het algemeen belang met privé belang -plaatsen appartementen zullen het groene hart van onze gemeente en het speelterrein van onze jeugdbeweging in de war brengen -storend element voor de buren -alle omliggende percelen hebben ene groene bestemming, waarom dit veranderen. Het zou een ideale manier zijn om de verdichting van bouwzone tegen te gaan in het centrum van de gemeente --voorstel om er een mooi park van te maken waar iedereen met geniegen kan vertoeven zonder hinderlijk verkeer en overlast van appartementen 14. Bezwaarschrift dd. 11 september 2015 nr 5171 Zelfde bezwaar als 8, 9, 10, 11, en Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5215 Zelfde bezwaarschrift als 8, 9, 10, 11, 12, Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5214 Bezwaar tegen ontwikkeling van perceel sectie D nr 519f tot projectgebied Centrum. Bestemmingswijziging zal waarde aangrenzende percelen aanzienlijk verminderen en de privacy schenden van de inwoners van Kalkendorp 17. Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5213 Zelfde bezwaarschrift als nr Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5244 art projectgebied Centrum : dit gebied heeft als bestemming groenzone, gebouwen voor openbaar nut en niet voor residentiële functies, bouwen in tweede bouwzone. Het toegelaten bouwvolume max 3 bouwlagen met dakrandhoogtes tussen 7m en 10,50 m terwijl de algemene verordenende voorschriften maar max 2 bouwlagen met 2 woonlagen toelaten, een kroonlijsthoogte tussen 3 en 6 m. Privacy omwonenden. Hoeveel woongelegenheden per ha. Niet logisch dat voor het parkeren verwezen wordt naar het kerkplein. Kan het gebied hoek Bieststraat/Nerenweg ingekleurd als ambachtelijke zone en agrarisch gebied omgevormd worden tot woongebied. Is er planschade/planbatenheffing verschuldigd? Art.3A hoofdportaalzone Kalkense meersen Bij de inrichting wordt niet gesproken over hoogtes en dakvorm. Zijn deze vrij te bepalen? Art. 6 valleigebied Is het nodig een grote hoeveelheid valleigebied om te zetten naar woongebied in de Vaartstraat/Kalkendorp/Uitbergsestraat? Welke compensatie is er door het

17 verlies van dit valleigebied? Speelt hier eigenbelang mee? Is hier geen planschade en planbatenheffing verschuldigd? 19. Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5218 Zelfde bezwaarschrift als nr 15 en Bezwaarschrift dd. 14 september 2015 nr 5216 Tuin Verstraeten kan archiologisch waardevol zijn. Binnengebied bewaren en openstellen voor passieve recreatie samen met speeltuin gemeentehuis en sportvelden. Eigendom Kalkendorp 63 is nu 50 m woongebied en daarna woonuitbreidingsgebied. Met het RUP wordt alles woongebied. Er is geen studie gemaakt over de noodzaak om het woonuitbreidingsgebied om te zetten naar woongebied en wij zijn daar ook geen vragende partij voor. In het RUP is geen sprake van kleine landschapselementen bv restanten van hoogstamboomgaarden, waardevolle bomen en dergelijke. 21. Bezwaarschrift dd. 24 augustus 2015 nr 5246 Verschillen tussen RUP Dorpskern Laarne en RUP Dorpskern Kalken inzake bouwlagen en woonlagen RUP Laarne 0.4 bouwlagen: bebouwingen in het RUP kunnen maximaal 2 bouwlagen onder de kroonlijst hebben. In geval van hellend dak kan de ruimte in het dak als extra bouwlaag worden ingericht. In de extra bouwlaag wordt bewoning onder dak toegelaten. RUP Kalken : Ingeval van een hellend dak kan de ruimte in het dak als extra woonlaag worden ingericht. In de extra woonlaag mag geen bewoning worden ondergebracht. RUP Kalken is minderwaardig opgesteld t.o.v. RUP Laarne. Kan problematiek van woondichtheid en garages herbekeken worden? Opmerkingen over bezwaren: -binnen welke termijn zal portaalzone gerealiserd worden? -bij projectgebied Centrum is er verzwaring van de bestaande erfdienstbaarheid. Wat met planbaten? Moet in plan voorzien worden. Omvorming van groenzone naar woongebied is een bestemmingswijziging. -Voor de site in de Hooistraat is de milieuvergunning vervallen. Kan stapelen verdergezet worden?

18 -om de hoofdportaalzone te voorzien in de Hooistraat en niet op het Vaartplein moet meer gemotiveerd worden. Het zou in elk geval een kwalitatieve invulling zijn ( loods afbreken). De noodzaak om te onteigenen moet slechts aangetoond worden bij de onteigening zelf. De portaalzone kan gekoppeld worden aan plattelandstoerisme, moet wel kleinschalig gehouden worden. OPMERKINGEN 1. Elia Asset NV Contact center Noord, Vaartkaai 2, 2170 Merksem dd. 21 augustus Elia vraagt rekening te houden met de aanwezigheid van ondergrondse hoogspanningsleidingen gelegen langsheen de Vaartstraat, Vromondstraat en Gaverstraat. 3. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning De Craecker-Vlaeminck bvba, Veldmeersstraat 25, 9270 Laarne voor het afbreken van handelszaak en oprichten nieuwbouw meergezinswoning te Laarne, 2 e afdeling, Koffiestraat 72, sectie D nr 559v3 advies De aanvraag stedenbouwkundige vergunning zal besproken worden in de volgende zitting van 21 oktober Varia. Er zijn geen variapunten BESLUITVORMING De verdere bespreking van de bezwaren en besluitvorming zal plaats hebben in de eerstvolgende zitting van 21 oktober De Voorzitter bedankt iedereen en sluit de vergadering om 24 uur. Het verslag en beraadslaging of advies worden overgemaakt aan2.: - het College van Burgemeester en Schepenen - Gemeenteraadsleden - leden, plaatsvervangers en politieke fracties van de Gecoro. De vast secretaris De Voorzitter REMI VAN BRUSSEL EDITH WYLOCK

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 - leden : Tina Verschueren, Luc Pieters William Govaert, Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 21 OKTOBER 2015

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 21 OKTOBER 2015 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 21 OKTOBER 2015 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Tina Verschueren en Patrick Michiels - plaatsvervangers : Nicole Clerens,, Danny Van De Velde, Willy Vermeulen,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Tina Verschueren, Annelies De Clercq, William Govaert, Dirk De Wilde en Dult- Christine Clompen - plaatsvervangers

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Nathalie Lemaire, Luc Pieters, André Troch en Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Danny

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017 Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek 18 april 2017 Conformiteit Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening - Begripsomschrijving woonlagen, woonvertrekken en wooneenheden conform maken

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Toelichting 09.02.2015 Aanleiding opmaak RUP Aanleiding RUP: uitvoering van het masterplan Ecologische Verbindingen (goedgekeurd in 2009) Gemeentelijk

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL RUP 'MUSEUMSITE VELZEKE' TE ZOTTEGEM Definitieve vaststelling de heer Marc De Buck De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Algemeen - Tijdens de periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018 zijn er verschillende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die

Nadere informatie

RUP Budingen Dorp Zoutleeuw. Aanzet tot stedenbouwkundige voorschriften en verordenend grafisch plan

RUP Budingen Dorp Zoutleeuw. Aanzet tot stedenbouwkundige voorschriften en verordenend grafisch plan RUP Budingen Dorp Zoutleeuw Aanzet tot stedenbouwkundige voorschriften en verordenend grafisch plan 1 bijsturing referentieontwerp na overleg 2 juli 2009 2 Opbouw RUP 1 toelichtingsnota 2 deelrup s - herbestemming

Nadere informatie

RUP Hernieuwenburg Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Hernieuwenburg 24/08/2015

RUP Hernieuwenburg Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Hernieuwenburg 24/08/2015 RUP Hernieuwenburg Wielsbeke Bewonersvergadering OC Hernieuwenburg 24/08/2015 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Situering van het plangebied Aanleiding aan te pakken ruimtelijke vraagstukken

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 GECORO LAARNE VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 Aanwezig: Leden: Tina Verschueren, Annelies De Clercq, Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, André Van De Sompel, Piet Snoeck, André

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:...

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

RUP Sint-Pietersmolenwijk

RUP Sint-Pietersmolenwijk RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR NOORD RUP Sint-Pietersmolenwijk BEREK 19/06/2017 ifv definitieve vaststelling door GR Situering en bedoeling RUP 1 situering huidige bestemming Gewestplan Verfijnd / gewijzigd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Bijlage IV: Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan zijn

Bijlage IV: Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan zijn Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Vergo bvba : Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES

SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES Planologisch attest Scheys beton N.V. 30/09/2015 Titel Opdrachtgever Contactpersoon opdrachtgever Opdrachtnemer Plan-MER-screening Planologisch attest

Nadere informatie

RUP Leestenburg Brugge

RUP Leestenburg Brugge DIENST RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR UNESCO RUP Leestenburg Brugge Bewonersvergadering conferentiezaal stadhuis 30/09/2015 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Situering van het plangebied

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 92/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Bijlage 1: advies van ANB van 6 december 2011

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Laarne UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van: donderdag 17 december 2015 Aanwezig: Marie-Rose LOCQUET, voorzitter van de

Nadere informatie

Resultaat zitting: GR op 04/02/2013 bevoegdheid: Ruimtelijke ordening

Resultaat zitting: GR op 04/02/2013 bevoegdheid: Ruimtelijke ordening Nota aan GR status: Beslist op GR Resultaat zitting: GR op 04/02/2013 bevoegdheid: Ruimtelijke ordening RUP Groeningebeek: ontwerp. Voorlopige vaststelling. Goedkeuren. Samenvatting Het voorontwerp RUP

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST DEFINITIEVE VASTSTELLING SEPTEMBER 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inhoudstafel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw Verslag plenaire vergadering 29 juni 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden

Nadere informatie

Nieuwe woonvormen in RUP kern Vorselaar. 15 januari 2015

Nieuwe woonvormen in RUP kern Vorselaar. 15 januari 2015 Nieuwe woonvormen in RUP kern Vorselaar 15 januari 2015 1 Vorselaar 2 de kleinste gemeente van de provincie 7700 inwoners tussen 2 autosnelwegen, geen gewestweg 1 woonkern en 2 KMO-zones 2 Aanleiding RUP

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking RUP Zonevreemde recreatie Toelichting Bevolking 11 juni 2018 RUP Is een uitvoering van het Gemeentelijke Ruimtelijke Structuurplan (GRS) Vervangt het gewestplan Bestaat uit een grafisch plan en bijhorende

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Gewestelijk RUP - Duffel, Lier en Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0287 van 22 april 2014 in de zaak 1213/0576/A/1/0539 In zake: mevrouw Martine VAN BOCXLAER, wonende te 9940 Evergem, Langerbrugsestraat 36 verzoekende

Nadere informatie

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT Aanvullende nota screeningsnota PRUP Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch - Kortemark PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Dienst Ruimtelijke Planning AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

Nadere informatie

IN OPENBAAR ONDERZOEK: ontwerp RUP Heilig Hart. INFOMOMENT donderdag 23 mei VIVES, Aula B 2.1

IN OPENBAAR ONDERZOEK: ontwerp RUP Heilig Hart. INFOMOMENT donderdag 23 mei VIVES, Aula B 2.1 IN OPENBAAR ONDERZOEK: ontwerp RUP Heilig Hart INFOMOMENT donderdag 23 mei 2019 - VIVES, Aula B 2.1 Verloop van de avond Inleiding Het ruimtelijk uitvoeringsplan Wat? Waar? Waarom? Hoe? Het openbaar onderzoek

Nadere informatie

Samenhang tussen stedenbouwkundige voorschriften en decretale bepalingen bij een ruimtelijk uitvoeringsplan.

Samenhang tussen stedenbouwkundige voorschriften en decretale bepalingen bij een ruimtelijk uitvoeringsplan. Samenhang tussen stedenbouwkundige voorschriften en decretale bepalingen bij een ruimtelijk uitvoeringsplan. De Vlaamse Codex RO (VCRO) geeft ondermeer aan welke de decretale mogelijkheden zijn rond vergunbaarheid.

Nadere informatie

Verdichting in Vorselaar RUP kern

Verdichting in Vorselaar RUP kern Verdichting in Vorselaar RUP kern VVSG 7 mei 2015 Sara Van Rooy schepen RO Leen Mermans stedenbouwkundige Vorselaar 2de kleinste gemeente van de provincie 7770 inwoners tussen 2 autosnelwegen, 1 gewestweg

Nadere informatie

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018 RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018. Gemeentelijk RUP nr. 2ter 'Zeedijk - Mouchotteplein' te Middelkerke Verordenend grafisch

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0524 van 5 augustus 2014 in de zaak 1213/0539/A/2/0507 In zake: de heer Marc ALLOING verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad van

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Verkavelingsaanvraag voor 2 nieuwe bouwkavels in half-open bebouwing

Nadere informatie

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Bijlage III Model III POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag, ingediend door Verhoogen Geert, b.v.b.a. Verhoogen Geert, met als adres Rechtestraat 38,

Nadere informatie

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Dit bezwaarschrift telt 26 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP

Nadere informatie

Motivatienota Onteigeningsplan. Recreatiezone Melsbroek

Motivatienota Onteigeningsplan. Recreatiezone Melsbroek Motivatienota Onteigeningsplan Recreatiezone Melsbroek 1. LIGGING PLANGEBIED De gemeente Steenokkerzeel is gelegen in Vlaams-Brabant, ten noord-oosten van Brussel, tussen de gemeenten Machelen, Zaventem,

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0048 van 8 februari 2012 in de zaak 1112/0118/A/4/0093 In zake: de GEWESTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE AMBTENAAR van het departement RWO, afdeling Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

antwoord op de uitgebrachte adviezen van de screeningsnota

antwoord op de uitgebrachte adviezen van de screeningsnota antwoord op de uitgebrachte adviezen van de screeningsnota RUP Koeisteerthofdreef stad Mortsel februari 2010 NOTA Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Advies provincie Antwerpen... - 3-3. Advies Agentschap R-O

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

RUP zonevreemde woningen

RUP zonevreemde woningen RUP zonevreemde woningen Gemeente Sint-Gillis-Waas Informatievergadering 18 oktober 2010 1 Doel van de toelichting Voorlopige vaststelling 2 september 2010 Reeds enkele jaren bezig met opmaak RUP Openbaar

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN Art. 1 - Toelichting Sedert de afschaffing van de omzendbrief van 17 juni 1970 betreffende

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015

Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015 Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015 Stedenbouwkundige verordening betreffende de differentiatie van woonvormen binnen de stad Dilsen-Stokkem. Deze verordening wordt best samen met de toelichting

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505760 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zwalm - provinciaal RUP Reconversie verblijfsrecreatie Rekegemstraat Definitieve vaststelling.

Nadere informatie

Sint-Niklaas - Lokeren

Sint-Niklaas - Lokeren Sint-Niklaas - Lokeren 1. Valleigebieden (KB 7/11/78) 0911 De agrarische gebieden met landschappelijke waarde die op kaart welke de bestemmingsgebieden omschrijven overdrukt zijn met de letter V hebben

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 RUP Kanaalzone West Wielsbeke Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Welke plannen worden vervangen? Situering van het plangebied Hoger beleidskader

Nadere informatie

ZITTING van 7 januari Tegenwoordig M.M.: Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en

ZITTING van 7 januari Tegenwoordig M.M.: Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE INGELMUNSTER GECORO GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING ZITTING van 7 januari 2008 Tegenwoordig M.M.: De leden: Secretaris: F. Benoit ir. D. Ronse (ondervoorzitter),

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

GEMEENTE HERSELT. RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten. Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTE HERSELT. RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten. Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HERSELT RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten Stedenbouwkundige voorschriften Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van - Op bevel, De Secretaris, De Voorzitter,

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen (4)

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Federaal comité tot aankoop van onroerende goederen Adres Kruidtuinlaan 50 398 1000 Brussel Uw bericht van: 9 januari 2019 Uw kenmerk: 46013/128 Ons

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. RvVb/A/1516/0697 van 1 maart 2016 in de zaak RvVb/1415/0538/SA/0518 In zake: het college van burgemeester en schepenen van de stad OUDENBURG bijgestaan en vertegenwoordigd

Nadere informatie

AANWEZIGHEDEN. Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in dit verslag :

AANWEZIGHEDEN. Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in dit verslag : ADVIES VAN DE GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING (GECORO) dd. 9.1.2017 AANWEZIGHEDEN Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf - Diensthoofd Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0109 van 30 april 2013 in de zaak 1213/0084/SA/3/0072 In zake: 1. de heer Allan MULLER 2. mevrouw Marjan TEMMERMAN

Nadere informatie

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E A D V I E Z E N I N K A D E R V A N H E T O N D E R Z O E K T O T M I L I E U E F F E C T R A P P O R T A G E V A N H E T R U P WOONWIJKEN

Nadere informatie

Oostende - Middenkust

Oostende - Middenkust Oostende - Middenkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 26/01/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven en oranje gekleurd en met

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Bouvelobos, Hemsrodebos en steilrand van Moregem

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Bouvelobos, Hemsrodebos en steilrand van Moregem voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Bouvelobos, Hemsrodebos en steilrand van Moregem verslag plenaire vergadering 10 februari 2014 Ruimte Vlaanderen Gebieden en Projecten Koning

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Verkaveling 010/070 (3b) Provincie ANTWERPEN Gemeente BERLAAR Ligging Smidstraat - Hemelshoek Kad. Afd. 1 Sectie D nrs. 548/b&c 544/n 545/c 546/d Verkaveling 010/070 (3b) Dossier

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2013/0341 van 25 juni 2013 in de zaak 2010/0419/A/2/0380 In zake: de nv... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Philippe COENRAETS kantoor houdende

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 maart 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Beerse, Brecht, Malle, Merksplas,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie