VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014"

Transcriptie

1 begin : uur verontschuldigd : VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI leden : Tina Verschueren, Luc Pieters William Govaert, Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen De Mulder, Danny Van De Velde, Lieven Hanselaer, Willy Vermeulen, Ostyn Katrien, Guido Vandecapelle, André De Rijcke, Diederick Willems en Hendrik Temmerman - politieke fracties : Patrick De Groote, Sandra De Smet, Eddy Cocquyt, Luc De Lombaert, Dr. Piet Baetens Aanwezigen : - Schepen Ruimtelijke Ordening : Igor Rogiers - Voorzitter : Edith Wylock - Vaste secretaris : Remi Van Brussel - Leden :Annelies De Clercq, Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, André Van De Sompel, Piet Snoeck, André Troch en Dirk De Wilde - Plaatsvervangers : Herman De Bruycker - Politieke fracties : nihil AGENDA 1. Goedkeuring verslag van 5 maart 2014 en 30 april Aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D - advies 3. Varia. Voorzitter Edith Wylock heet iedereen welkom en de zitting wordt geopend. DAGORDE: 1. Goedkeuring verslag vergadering 5 maart 2014 en 30 april 2014 De verslagen worden unaniem goedgekeurd 2. Aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D advies Iedereen heeft een afschrift van de aanvraag ontvangen zodat het dossier op voorhand kon ingekeken worden. De voorzitter overloopt samen met de vast secretaris en de stedenbouwkundig ambtenaar nog eens kort het dossier.

2 De einddatum van het openbaar onderzoek is 1 augustus Momenteel zijn er geen bezwaren ingediend. Het advies van Polder van Belham dd. 1 juli 2014 is gunstig mits volgende opgenomen wordt in het attest : De wetgeving op de onbevaarbare waterlopen is van toepassing voor deze percelen. Voor eventuele bebouwing of ander gebruik van de grond dient met die regelgeving rekening gehouden te worden. Het advies van het polderbestuur is dus voorwaardelijk gunstig. Het advies van agentschap Wegen en Verkeer dd. 9 juli 2014 is gunstig gezien de aanvraag in overeenstemming is met de algemene en bijzondere voorwaarden. Het advies van Departement Landbouw en Visserij dd. 22 juli 2014 is gunstig mits de vraag om de waterhuishouding in het gebied te optimaliseren zodat problemen omwille van bijkomende bebouwing en/of verharding zich niet verplaatsen naar het agrarisch gebied. Daarenboven zal de afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling niet akkoord gaan met inname van omliggend agrarisch gebied met het oog op het bufferen van water. Het advies van Ruimte Vlaanderen dd. 10 juli 2014 is gunstig en zal integraal overgenomen worden in het advies van de Gecoro. Het advies van de provincie is nog niet binnen. Opmerkingen Volgens het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is de vesting gelegen in een multifunctionele zone. Het dossier is onduidelijk opgesteld Er is niet voldoende groenbuffer voorzien rondom het bedrijf. Constructies staan ingeplant te dicht bij perceelsgrenzen. Ongeveer de helft van het gebouw is verhuurd aan een ander bedrijf voor herstel van motoren met winkelruimte wat niet wettelijk is en illegaal ( beschikt niet over milieuvergunning) Er staat geen einddatum op de overeenkomst tussen eigenaar en huurder. Er zijn bouwovertredingen vastgesteld De vraag werd gesteld wie effectief op Colmanstraat 55 staat ingeschreven. Er zijn geen inschrijvingen in de bevolkingsregisters op deze locatie. Er wordt gesteld dat het bedrijf niet historisch gegroeid is, enkel de constructie. De chronologie van het dossier is niet logisch. Eerst iets zonevreemd kopen, dan een overtreding begaan om daarna alles planologisch te regulariseren. De inrichting van het terrein is niet conform een normale vormgeving van een planologisch attest. (vb. rekken in zone voor groenbuffer) Herlokaliseren lijkt een betere optie. Er liggen nog terreinen vrij in de ambachtelijke zone in het bedrijventerrein Dendermondsesteenweg Kalken.

3 De aanvraag druist in tegen de algemene principes van een Planologisch attest. Een planologisch attest wordt slechts per uitzondering en in zeer specifieke gevallen toegestaan. Enkel bestaande vergunde toestand kan behouden worden. Niet vergunde gebouwen en bouwovertredingen moeten weggewerkt worden. 3. Varia Er is een opmerking gemaakt over de waterhuishouding in de Bedrijvenzone te Kalken. Op termijn bij hevige regenval kunnen problemen optreden. De voorwaarden die opgelegd zijn om te voldoen aan de watertoets zouden niet altijd correct worden uitgevoerd door de bedrijven. Dit zou beter moeten kunnen opgevolgd worden. Het gaat om ondergrondse constructies hemelwaterputten en infiltratiekratten. Er zou een controlesysteem moeten bestaan. Dit punt zal besproken worden met de stedenbouwkundige ambtenaren en dienst openbare werken. BESLUITVORMING 1. Aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D - advies De Raad verleent advies als volgt: Opmerkingen: Volgens het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is de vesting gelegen in een multifunctionele zone. Een groot deel van het bedrijf is voorzien voor opslag en een deel voor stalling van voertuigen. De gemeente heeft een lokaal bedrijventerrein ingericht om de eigen bedrijven maximaal te ondersteunen zowel naar bestaande bedrijven toe, als naar starters. Hierbij is herlokalisatie voorzien voor o.a. bedrijven waarbij de bedrijfsruimte voor het merendeel gebruikt wordt voor opslag (inefficiënt grondgebruik). Het bedrijf is sedert 2004 gevestigd in de Ascopstraat, bouwen van woning op verdiep met opslagruimte op het gelijkvloers. In 2010 heeft het bedrijf de bestaande bedrijfsruimten gekocht in de Colmanstraat. De gebouwen zijn vergund en zijn daarvoor gebruikt als carrosserie. De eigenaars waren bij de verkoop op de hoogte dat het agrarisch gebied is en op de hoogte dat enkel de bestaande gebouwen kunnen gebruikt worden. Ongeveer de helft van het gebouw is verhuurd aan een ander bedrijf voor herstel van motoren met winkelruimte wat niet wettelijk is en illegaal ( beschikt niet over milieuvergunning) Er staat geen einddatum op de overeenkomst tussen eigenaar en huurder. Er zijn bouwovertredingen vastgesteld Er zijn geen inschrijvingen in de bevolkingsregisters op deze locatie. Er wordt gesteld dat het bedrijf niet historisch gegroeid is, enkel de constructie. De chronologie van het dossier is niet logisch. Eerst iets zonevreemd kopen, dan een overtreding begaan om daarna alles planologisch te regulariseren. De inrichting van het terrein is niet conform een normale vormgeving van een planologisch attest. (vb. rekken in zone voor groenbuffer)

4 Het dossier is onduidelijk opgesteld. Er is niet voldoende groenbuffer voorzien rondom het bedrijf. Constructies staan ingeplant te dicht bij perceelsgrenzen. Herlokaliseren lijkt een betere optie. Er liggen nog terreinen vrij in de ambachtelijke zone van Kalken van dezelfde grootte als het terrein in de Colmanstraat. De aanvraag druist in tegen de algemene principes van een Planologisch attest. Een planologisch attest wordt slechts per uitzondering en in zeer specifieke gevallen toegestaan. Enkel bestaande vergunde toestand kan behouden worden. Niet vergunde gebouwen en bouwovertredingen moeten weggewerkt worden. Rekening houdend met bovenstaande opmerkingen verleent de Raad unaniem ongunstig advies voor aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D. De Voorzitter bedankt iedereen en sluit de vergadering om uur. Het verslag en beraadslaging of advies worden overgemaakt aan: - het College van Burgemeester en Schepenen - Gemeenteraadsleden - leden, plaatsvervangers en politieke fracties van de Gecoro. De vast secretaris De Voorzitter REMI VAN BRUSSEL EDITH WYLOCK

5 GECORO LAARNE GECORO IN ZITTING VAN 23 JULI 2014 Aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D - advies De Raad verleent advies als volgt: Opmerkingen: Volgens het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is de vesting gelegen in een multifunctionele zone. Een groot deel van het bedrijf is voorzien voor opslag en een deel voor stalling van voertuigen. De gemeente heeft een lokaal bedrijventerrein ingericht om de eigen bedrijven maximaal te ondersteunen zowel naar bestaande bedrijven toe, als naar starters. Hierbij is herlokalisatie voorzien voor o.a. bedrijven waarbij de bedrijfsruimte voor het merendeel gebruikt wordt voor opslag (inefficiënt grondgebruik). Het bedrijf is sedert 2004 gevestigd in de Ascopstraat, bouwen van woning op verdiep met opslagruimte op het gelijkvloers. In 2010 heeft het bedrijf de bestaande bedrijfsruimten gekocht in de Colmanstraat. De gebouwen zijn vergund en zijn daarvoor gebruikt als carrosserie. De eigenaars waren bij de verkoop op de hoogte dat het agrarisch gebied is en op de hoogte dat enkel de bestaande gebouwen kunnen gebruikt worden. Ongeveer de helft van het gebouw is verhuurd aan een ander bedrijf voor herstel van motoren met winkelruimte wat niet wettelijk is en illegaal ( beschikt niet over milieuvergunning) Er staat geen einddatum op de overeenkomst tussen eigenaar en huurder. Er zijn bouwovertredingen vastgesteld Er zijn geen inschrijvingen in de bevolkingsregisters op deze locatie. Er wordt gesteld dat het bedrijf niet historisch gegroeid is, enkel de constructie. De chronologie van het dossier is niet logisch. Eerst iets zonevreemd kopen, dan een overtreding begaan om daarna alles planologisch te regulariseren. De inrichting van het terrein is niet conform een normale vormgeving van een planologisch attest. (vb. rekken in zone voor groenbuffer) Het dossier is onduidelijk opgesteld. Er is niet voldoende groenbuffer voorzien rondom het bedrijf. Constructies staan ingeplant te dicht bij perceelsgrenzen.

6 Herlokaliseren lijkt een betere optie. Er liggen nog terreinen vrij in de ambachtelijke zone van Kalken van dezelfde grootte als het terrein in de Colmanstraat. De aanvraag druist in tegen de algemene principes van een Planologisch attest. Een planologisch attest wordt slechts per uitzondering en in zeer specifieke gevallen toegestaan. Enkel bestaande vergunde toestand kan behouden worden. Niet vergunde gebouwen en bouwovertredingen moeten weggewerkt worden. Rekening houdend met bovenstaande opmerkingen verleent de Raad unaniem ongunstig advies voor aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D. De vast secretaris Get. Remi VAN BRUSSEL De voorzitter get. Edith WYLOCK Voor eensluidend afschrift De vast secretaris De Voorzitter Remi VAN BRUSSEL Edith WYLOCK

7 Aan het college van burgemeester en schepenen van en te 9270 Laarne 2014 Laarne, 30 juli Onderwerp : Advies planologisch attest firma Beyst bvba Geachte mevrouw Geachte heer Hierbij sturen wij u het advies van de GECORO van 23 juli 2014 betreffende aanvraag planologisch attest door firma Beyst bvba, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 de afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nrs. 1330L, 1330D. Hoogachtend De secretaris De voorzitter Remi VAN BRUSSEL Edith WYLOCK

8 GECORO LAARNE BUNDELING VAN ADVIEZEN EN BEZWAREN Aanvraag van een planologisch attest door firma Beyst BVBA, Provinciebaan 108, 9270 Laarne voor het perceel gelegen te Laarne, 2 e afdeling, Colmanstraat 55, sectie D nr 1330/L, 1330D 1. Bezwaren : er zijn geen bezwaarschriften ingediend 2. Adviezen : a. Ruimte Vlaanderen dd. 10/7/2014 Advies gunstig : Het bedrijf Beyst bvba kan worden bestendigd op de bestaande bedrijfssite. De voorliggende aanvraag tot planologisch attest wordt gunstig geadviseerd voor de korte en lange termijnbehoeftes. Gezien de ligging in herbevestigd agrarisch gebied zal de gemeente in zijn verantwoording ( en eventueel bij de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan) moeten ingaan op de bepalingen van de omzendbrief RO 2010/01. b. Provincie Oost-Vlaanderen dd. 31 juli 2014 De aanvraag tot planologisch attest van Beyst bvba te Laarne wordt gunstig geadviseerd voor zover de gevraagde uitbreidingen betrekking hebben op een bedrijf met activiteiten op de site. De bestendiding van de bedrijfssite aan de Colmanstraat 55 voor één bedrijf kan vanuit ruimtelijk oogpunt gunstig geadviseerd worden. c. Polder van Belham dd. 1 juli 2014 De percelen sluiten aan links en achteraan bij waterloop nr 17. In het attest dient opgenomen te worden dat de wetgeving op de onbevaarbare waterlopen van toepassing is voor deze percelen en dat voor eventuele bebouwing of ander gebruik van de grond met die regelgeving dient rekening gehouden te worden. Het advies is voorwaardelijk gunstig. d. Landbouw en Visserij dd. 17 juli 2014 Advies voorwaardelijk gunstig. De afdeling Land kan met de voorgestelde wensen op korte en lange termijn akkoord gaan, aangezien de uitbreidingen beperkt zijn in omvang en aangebouwd worden aan het bestaande vergunde volume. Gelet op het feit dat de uitbreidingen geen bijkomende kadastrale percelen innemen, vormt voorliggende aanvraag geen bijkomende hinder voor de agrarische structuur. De afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling merkt wel op dat de omliggende landbouwpercelen (gelegen in herbevestigd agrarisch gebied ) onder geen beding ingeschakeld kunnen worden in de bedrijfsvoering van de BVBA.

9 De afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling vraagt om de waterhuishouding in het gebied te optimaliseren, zodat problemen omwille van bijkomende bebouwing en/of verharding zich niet verplaatsen naar het agrarisch gebied. Daarenboven zal de afdeling niet akkoord gaan met inname van omliggend agrarisch gebied met het oog op het bufferen van water. e. Agentschap Wegen en Verkeer dd. 9/7/2014 Er wordt een gunstig advies verleend gezien de aanvraag in overeenstemming is met de algemene en bijzondere voorwaarden

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 10 SEPTEMBER 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 10 SEPTEMBER 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 10 SEPTEMBER 2014 - leden : Nathalie Lemaire, Luc Pieters - plaatsvervangers : Nicole Clerens,, Danny Van De Velde, Lieven Hanselaer,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 17 DECEMBER 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Tina Verschueren, Annelies De Clercq, William Govaert, Dirk De Wilde en Dult- Christine Clompen - plaatsvervangers

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Garage West-Trucks nv Zonnebeke. Inleiding

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Garage West-Trucks nv Zonnebeke. Inleiding ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Garage West-Trucks nv Zonnebeke Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft of

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Bijlage III Model III POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag, ingediend door Verhoogen Geert, b.v.b.a. Verhoogen Geert, met als adres Rechtestraat 38,

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2013/0061 van 19 februari 2013 in de zaak 2010/0259/A/1/0240 In zake: de gemeente HOOGLEDE, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. S/2011/00007 van 9 februari 2011 in de zaak 2010/0401/SA/3/0363 In zake: 1.... 2.... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E A D V I E Z E N I N K A D E R V A N H E T O N D E R Z O E K T O T M I L I E U E F F E C T R A P P O R T A G E V A N H E T R U P WOONWIJKEN

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Bouvelobos, Hemsrodebos en steilrand van Moregem

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Bouvelobos, Hemsrodebos en steilrand van Moregem voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Bouvelobos, Hemsrodebos en steilrand van Moregem verslag plenaire vergadering 10 februari 2014 Ruimte Vlaanderen Gebieden en Projecten Koning

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 GECORO LAARNE VERSLAG VERGADERING GECORO IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 Aanwezig: Leden: Tina Verschueren, Annelies De Clercq, Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, André Van De Sompel, Piet Snoeck, André

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen Gelet op de mededeling van kleine verandering op 23 september 2011 ingediend door de heer Zaman Jan, Eeckbergstraat 64 te 9170 Sint-Gillisvergadering

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Vanlerberghe NV Zonnebeke. Inleiding

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Vanlerberghe NV Zonnebeke. Inleiding ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Vanlerberghe NV Zonnebeke Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft of een bestaand

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER Aan DOMOXIM VASTGOED & BEHEER Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek 19 oktober 2018 DOSSIERNUMMER: 2018/00427 GEMEENTE: Boortmeerbeek UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER A) LIGGING VAN HET TERREIN kadastrale

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO BRIGITTA BVBA Markt 1 3080 Tervuren Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 7 maart 2017 Uw kenmerk Mail dd 09/02/2017 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/17. SU2017/0114 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IFAC SERVICE BVBA Brusselsesteenweg 58 3080 Tervuren Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 10 mei 2016 Uw kenmerk Mail dd 19/04/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0313 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

Objectnummer: 4.01/44021/ dossiernummer: 4.001/44021/ Omschrijving:

Objectnummer: 4.01/44021/ dossiernummer: 4.001/44021/ Omschrijving: Bijlage 3. Behandeling van de adviezen bij het ministerieel besluit tot voorlopige bescherming als monument van de voormalige Sint-Gerardusschool in Gent Provincie: Oost-Vlaanderen Gemeente: Gent, 8ste

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening van de gemeente Zwevegem

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening van de gemeente Zwevegem Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening van de gemeente Zwevegem Vergaderingsverslag 23/08/2011 Aanwezigen: W. Monteyne (onder)voorzitter, N. Vandaele, K. Vercruysse, F. Dejonghe, J. Vancauwenberghe,

Nadere informatie

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 92/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Bijlage 1: advies van ANB van 6 december 2011

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n h e t R U P B & B (dossiernummer:

Nadere informatie

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Desoete bvba. Jabbeke. Inleiding

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Desoete bvba. Jabbeke. Inleiding ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Desoete bvba. Jabbeke Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft of een bestaand

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Berquin notarissen BVBA Notaris Lloyd Georgelaan 11 1000 Brussel Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 25 november 2015 Uw kenmerk AV/2152043 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/15. SU2015/0866

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw Verslag plenaire vergadering 29 juni 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan MdP-Vastgoed Vanden Tymplestraat 63 3000 Leuven Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 22 december 2014 Uw kenmerk VK14/11 Tel. 02/717.88.88 Ons kenmerk RO/RO/XR/F5935/14.2798 SU2014/0552 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO CASALINA BVBA Vierhuizenstraat 48 3070 Kortenberg Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 7 mei 2015 Uw kenmerk Brief dd 21/04/2015 Tel. 02/717.88.88 Ons kenmerk RO/RO/XR/F6298/15.961 SU2015/0337

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER EOORTMEERBEEK Aan DOMOXIM VASTGOED & BEHEER Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek 25 mel 2018 DOSSIERNUMMER: 2018/00168 GEMEENTE: Boortmeerbeek UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER A) LIGGING VAN HETTERREIN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 14 OKTOBER 2015 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Nathalie Lemaire, Patrick Michiels, Luc Pieters en William Govaert - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt, Hilde Bruggeman, leden

Nadere informatie

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG 1 Aangeschreven adviesinstanties Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Klein Schrieken te Heist-op-den-Berg in het kader

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Berquin Notarissen Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 brussel Datum van aanvraag: 15/09/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO VERSTRAETEN BVBA Glimwormlaan 14 1910 Kampenhout Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 24 oktober 2016 Uw kenmerk Mail dd 27/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0777 Fax

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Hilde Bruggeman, Eddy Couckuyt, leden referte betreft

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning (Milieuvergunningsdecreet), zoals gewijzigd bij latere decreten;

Gelet op het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning (Milieuvergunningsdecreet), zoals gewijzigd bij latere decreten; Besluit Departement Leefmilieu Dienst Milieuvergunningen MLWV-2011-0053/KADC/inge BESLUIT VAN DE DEPUTATIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN OVER EEN VERZOEK TOT WIJZIGING VAN VERGUNNINGSVOORWAARDEN. De deputatie

Nadere informatie

Ruimtelijke Ordening - Vergunningen

Ruimtelijke Ordening - Vergunningen Ruimtelijke Ordening - Vergunningen MCA-INVEST BVBA Guido Gezellestraat 17 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum 1834 AV notarisinfo@hasselt.be 6-7-2017 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER

Nadere informatie

Ruimtelijke Ordening - Vergunningen

Ruimtelijke Ordening - Vergunningen SWEVERS VASTGOED Koolmijnlaan 38 3550 HEUSDEN-ZOLDER België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Stokrooie, Colemontstraat 3079/AV notarisinfo@hasselt.be 30-11-2017 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam:

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2013/0615 van 22 oktober 2013 in de zaak 1112/0615/A/4/0620 In zake: mevrouw..., wonende te... verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen vergadering van 01 december 2011 aanwezig Denys André, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander De Buck Marc Hertog Peter Dauwe Jozef Couckuyt Eddy

Nadere informatie

Betreft: Dilbeek verzoek tot raadpleging gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Arabel - advies screeningsnota

Betreft: Dilbeek verzoek tot raadpleging gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Arabel - advies screeningsnota RUIMTE RUIMTELIJKE ORDENING Evi Coomans / Matthijs Van Ginneken 016 26 75 90 evi.coomans@vlaamsbrabant.be Uw kenmerk: Ons kenmerk: 150618-advies aan studiebureau Dossierkenmerk: MER-2015021-DIL-Arabel-screening

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt, Hilde Bruggeman, leden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015 VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 3 JUNI 2015 begin : 20.00 uur verontschuldigd : - leden : Nathalie Lemaire, Luc Pieters, André Troch en Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Danny

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0287 van 22 april 2014 in de zaak 1213/0576/A/1/0539 In zake: mevrouw Martine VAN BOCXLAER, wonende te 9940 Evergem, Langerbrugsestraat 36 verzoekende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Notalex BVBA Notaris Kroonlaan 145 bus F 1050 Elsene Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 16 december 2015 Uw kenmerk TDT/30471 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/15. SU2015/0920 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 1 juli 2016 Uw kenmerk Brief dd 07/06/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0482 Fax

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS:

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS: PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN Dossier nr 45060- RUP BEKINA OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR Gemeente Kluisbergen 13/08/18 26/10/18 13/12/18 Opmaak

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n h e t R U P K e m p

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 29 september 2016 Uw kenmerk Mail dd 08/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0724

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt, Hilde Bruggeman, leden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 2 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 2 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 2 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. S/2013/0153 van 4 juni 2013 in de zaak 1213/0289/SA/3/0268 In zake: 1. de heer Freddy VANDENBRUWANE, wonende te 8820 Torhout,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0109 van 30 april 2013 in de zaak 1213/0084/SA/3/0072 In zake: 1. de heer Allan MULLER 2. mevrouw Marjan TEMMERMAN

Nadere informatie

23016_D_0145_X_003_00

23016_D_0145_X_003_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Dirk Van Den Haute Beroep: Notaris Adres: Gustaaf Vandersteenstraat 10 1750 Sint-Kwintens-Lennik Datum van aanvraag: 31/08/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente:

Nadere informatie

Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening

Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening Bijlage 2: Beslissing planologisch attest Bijlage 3: verslag plenaire vergadering en adviezen gemeentelijke commissie voor ruimtelijke

Nadere informatie

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Vergaderingsverslag dossier 20180607-u-HAR- verslag plenaire vergadering bestand Stad Harelbeke plaats 01/06/2018 Datum Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Overeenkomstig

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Adres: Schuttershofstraat LANAKEN België IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Adres: Schuttershofstraat LANAKEN België IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED EURINVESCO BVBA Schuttershofstraat 19 3620 LANAKEN België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Sint-Truidersteenweg 30 4840/TW notarisinfo@hasselt.be 14-6-2018 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : EURINVESCO

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 29.04.2019 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001_PN_VV Dossierverloop Versie

Nadere informatie

Ruimtelijke Ordening - Vergunningen

Ruimtelijke Ordening - Vergunningen Ruimtelijke Ordening - Vergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum 1342 AV notarisinfo@hasselt.be 11-5-2017 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : RZK NV Adres:

Nadere informatie

AANWEZIGHEDEN. Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in dit verslag :

AANWEZIGHEDEN. Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in dit verslag : ADVIES VAN DE GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING (GECORO) dd. 24.02.2015 AANWEZIGHEDEN Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. A/2013/0075 van 19 februari 2013 in de zaak 2010/0528/SA/3/0681 In zake: de nv... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

Omgeving - Omgevingsvergunningen

Omgeving - Omgevingsvergunningen Omgeving - Omgevingsvergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Wo Kozenstraat 44 Stevoort 6605/AC notarisinfo@hasselt.be 21-1-2019 IDENTIFICATIE VAN DE

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig Alexander Vercamer, Wnd. voorzitter Besluit van de Deputatie Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt, Hilde Bruggeman, leden

Nadere informatie