Hierbij heet de oudervereniging (OV) u van harte welkom op de algemene jaarvergadering van het schooljaar 2016 / 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij heet de oudervereniging (OV) u van harte welkom op de algemene jaarvergadering van het schooljaar 2016 / 2017"

Transcriptie

1 Algemene Jaarvergadering Oudervereniging & Ouderinformatieavond Datum: 7 september 2017 Tijd: 19:30 uur Locatie: Grote zaal op de begane grond van Het Plankier. Algemene Jaarvergadering Oudervereniging Agenda: 1. Opening en welkom; 2. Mededelingen; 3. Jaarverslag oudervereniging 2016 / Financieel jaarverslag 2016 / 2017 & begroting 2017 / Rondvraag. 1. OPENING EN WELKOM Hierbij heet de oudervereniging (OV) u van harte welkom op de algemene jaarvergadering van het schooljaar 2016 / MEDEDELINGEN De oudervereniging bestaat uit ouders waarvan hun kind(eren) op Het Plankier zijn ingeschreven. De oudervereniging is als volgt samengesteld: Voorzitter: Dees Oostwal Penningmeester: Rob Hoogestijn (ad interim) Secretaris: Anke Schrijnders Actieve leden: Nancy Uittenbosch Denise Bolte Olga Swartsensburg (tot ) Aanwezig namens het team SBO Het Plankier: Peter van der Steen De oudervereniging zal verder afgekort worden als OV.

2 NOODKREET Afgelopen schooljaar hebben wij afscheid genomen van Olga Swartsenburg. Haar zoon is doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs. Op dit moment bestaat de OV nog maar uit 5 leden, waarvan de penningmeester ad interim is. Aan het eind van dit schooljaar vertrekken er nog eens vier ouders uit de OV. Daarom deze noodkreet. Let wel: Geen OV = geen schoolreisje, geen leuke activiteiten rond de feestdagen etc. Dus: meld je aan bij de OV! Samen met andere ouders leuke activiteiten bedenken en die samen met de leerkrachten realiseren. Het is echt heel leuk! Op gezette tijden vergadert de OV om alle activiteiten in goede banen te leiden. Eventuele knelpunten worden dan besproken en ook nieuwe voorstellen passeren de revue. De OV hanteert een vaste agenda voor de vergaderingen (zie bijlage). De taakverdeling binnen de OV is als volgt: Voorzitter: Penningmeester: Secretaris: Actieve leden: Teamlid school: Stelt de agenda samen voor de vergaderingen; Leidt de vergaderingen; Coördineert de commissies; Vervaardigt het jaarverslag. Stelt de jaarbegroting op; Verzorgt de mailing m.b.t. de ouderbijdrage; Bewaakt de budgetten; Houdt de betalingen bij; Organiseert de kascontrole; Vervaardigt het financieel jaarverslag. Vervaardigt de besprekingsverslagen en mailt dit rond; Legt de gemaakte afspraken vast. Het begeleiden van de volgende commissies: Introductiedagen, schoolfotograaf, St. Nicolaas feest, Kerstmis, Pasen, Schoolreisje, Sportdag, Koningsspelen, BBQ/Musical en laatste schooldag. Tevens de inkoop van diverse zaken voor de commissies en het versieren van de school bij bepaalde festiviteiten. Informatie uitwisseling tussen SBO Het Plankier en de OV 3. JAARVERSLAG 2016/2017 Introductiedagen: Dit jaar geen diverse workshops op de introductiedag, maar met z n allen naar Klimpark Streekbos in Bovenkarspel. De OV heeft 50% van de kosten voor deze dag voor zijn rekening genomen en dat bleek een prima investering. Het was een geweldig dag en zeker voor herhaling vatbaar!

3 St. Nicolaas feest: De OV had ook dit jaar weer de school versierd en dit zag er allemaal heel erg leuk uit.. Verder had de OV voor alle kinderen een schoencadeautje geregeld. Daarnaast ook nog een klassencadeau. Ook heeft de OV de Sint en de pieten geschminkt en hun voorzien van een lunch. Ook dit jaar kwam de Sint en zijn pieten op een verrassende wijze op school aan. Verder was er natuurlijk strooigoed, speculaas en iets te drinken, ook tijdens de knutselmiddagen was er iets lekkers. Na afloop had de OV cadeaubonnen geregeld voor de Sint en de pieten als dank voor hun inzet. De cadeaubonnen werden ook dit jaar weer gesponsord door Primera Weidevenne. Dankjewel Olga Swartsenburg! Kerstmis: Dit jaar geen kerstmarkt en dat beviel prima. De leerlingen kregen een heerlijke kerstdiner voorgeschoteld, samengesteld door de ouders. Erg leuk en lekker! Voor de ouders die bleven wachten was er koffie met koek. Dankzij de OV en de vele hulpouders was de school prachtig versierd en is na afloop alles weer keurig opgeruimd. Paasfeest: Dit jaar was er weer een overheerlijke paaslunch. De OV heeft alle boodschappen geregeld. Van fruit tot hagelslag, van wit brood tot suikerbrood en een heerlijk gekookt eitje. Voor iedereen was er wel wat lekkers bij. Alle kinderen en leerkrachten waren weer super tevreden na afloop van de geslaagde paasbrunch. Koningsspelen en sportdag: Dit jaar werden de koningsspelen en de sportdag gecombineerd. Het werd een hele sportieve en gezellige dag. De activiteiten vonden plaats in en bij het Leegwaterbad. De Meerkoeten en de Reigers gingen zwemmen en de overige groepen kregen leuke sportieve opdrachten rond het zwembad. Al met al weer een fantastische dag met dank aan SPURD en de Jumbo. Schoolreisje: Na veel beraad en voorbereidingen heeft de OV ook dit jaar het schoolreisje samen met de leerkrachten geregeld. De afstemming verliep dit jaar niet geheel naar wens van de OV. Volgend jaar hier wat meer aandacht aan besteden! Het schoolreisje werd dit jaar in drieen gesplitst, nl: De onderbouw ging naar Attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee. Met dank aan de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd. De middenbouw gingen met een touringcar naar Drievliet in Den Haag. De bovenbouw (lees schoolverlaters) ging met een touringcar naar Walibie in Biddinghuizen. Voor alle klassen was dit een zeer geslaagd schoolreisje en iedereen gelukkig weer heel thuis!

4 BBQ en musical voor de schoolverlaters: Op vrijdag 8 juli was het zover: De Meerkoeten en De Reigers namen afscheid van hun school en leerkrachten. De musical werd opgevoerd in de aula van de school. De leerlingen hadden zelf alle decors en kostuums vervaardigd en hadden tevens het geluid en de belichting onder hun hoede genomen. Na afloop was er een gezellig samenzijn met alle vertrekkende leerlingen, leerkrachten en ouders in de aula, die razendsnel was omgebouwd tot een sfeervolle discotheek met een echte discjockey aan het werk achter zijn DJ controller. Ter afsluitingen kregen alle leerlingen nog een oorkonde en een afscheidscadeau mee naar huis. De OV had voor deze avond ook de BBQ, de hapjes en de drankjes geregeld. Laatste schooldag: Op vrijdag 21 juli was, voor de overige groepen van SBO Het Plankier, de laatste schooldag voor de zomervakantie. Traditioneel is dat een spelletjesochtend waarbij de leerlingen mooie prijzen kunnen winnen. Zo was er een rad van fortuin, ballen gooien, tafeltje dek je en nog vele andere leuke originele activiteiten. Tevens werden er pannenkoeken gebakken en waterijsjes uitgedeeld, die door de OV waren ingekocht. De leerkrachten, ouders van de oudervereniging en vele hulpouders hebben bijgedragen aan een hele gezellig laatste schooldag. Om 12 uur mocht iedereen naar huis. Conclusie: Alle evenementen zijn voorspoedig en in goede harmonie verlopen. De onderlinge sfeer binnen de OV alsmede de samenwerking met het team van school was goed! Wederom een succesvol OV jaar! 4. FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016/2017 Ook financieel gezien was het schooljaar 2016 / 2017 succesvol. De inkomsten en uitgaven waren redelijk goed in balans. Nagenoeg alle posten van de begroting zijn binnen het vooraf gestelde budget gebleven. Een enkel budget is, na intern overleg binnen de OV, tijdens het schooljaar verhoogd (introductiedagen). Dat was o.a. mogelijk omdat de ouderbijdrage nagenoeg geheel binnen kwam (98,5%). Dat is een compliment waard aan alle ouders / verzorgers! Ook dit jaar werd een bedrag van Euro 500,00 beschikbaar gesteld voor het organiseren van extra creatieve activiteiten op school. Dit in het kader van het 5 jaren plan: 5x Euro 500,00. Afgelopen schooljaar was het derde jaar. De activiteiten werden uiteraard in overleg met de OV bepaald. De ouderbijdrage voor het schooljaar 2017 / 2018 is wederom vastgesteld op Euro 70,00 en is opgebouwd uit 2 delen namelijk: Euro 35,00 Ouderbijdrage t.b.v. het schoolreisje en introductie dagen. Euro 35,00 Vrijwillige ouderbijdrage t.b.v. diverse activiteiten rond St. Nicolaas, Kerst, Pasen, Koningsspelen, sportdag, bbq en musical etc. Wederom hebben wij 2 vervaldata voor de ouderbijdrage. 1ste Vervaldatum: 1 September 2017 Euro 35,00 2de Vervaldatum: 1 Oktober 2017 Euro 35,00

5 De bedragen zien wij graag tegemoet op rekening nummer NL06 INGB t.n.v. Oudervereniging Het Plankier o.v.v. de naam van uw kind en groepsnaam. Wij willen u erop attenderen dat wij deze kosten geïnd moeten hebben, alvorens uw zoon of dochter kan deelnemen aan de activiteiten. Ons verzoek is dus om de ouderbijdrage tijdig te voldoen. Indien u niet bij machte bent om de ouderbijdrage, of een deel ervan, te voldoen, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend tijdig contact op te nemen met de directeur, Peter van der Steen of met ondergetekende. Graag verzoeken wij u dit schriftelijk te doen, via de . U kunt uw richten aan info@sbohetplankier.nl of penningmeester.hetplankier@gmail.com. Uiteraard kunt u er van op aan dat uw verzoek met de hoogste vertrouwelijkheid in behandeling wordt genomen. In de bijlage treft u de volgende twee documenten aan: De begroting en werkelijke uitgaven van het afgelopen schooljaar 2016 / 2017; De begroting voor het komende schooljaar 2017 / De kascontrole zal plaatsvinden in week 37. De boekhouding wordt dan besproken en gecontroleerd. Een gedetailleerd overzicht van de inkomsten en de uitgaven wordt gecontroleerd a.d.h.v. het bankboek. De bevindingen worden eind week 37 openbaar gemaakt. Indien u nog vragen heeft over het financieel jaarverslag on/of over de uitgaven en/of begroting, dan kunt u middels de contact opnemen met de penningmeester, de heer Rob Hoogestijn penningmeester.hetplankier@gmail.com 5. RONDVRAAG Bijlagen: 1. Voorbeeld agenda overleg OV SBO Het Plankier 2. De begroting en werkelijke uitgaven van het afgelopen schooljaar 2016 / 2017; 3. De begroting voor het komende schooljaar 2017 / 2018.

6 Bijlage 1: Agenda overleg oudervereniging SBO Het Plankier d.d. 1. Opening uur 2. Opmerkingen laatste verslag 3. In te brengen stukken 4. Penningmeester Status betalingen; Begroting; Budgetten komende activiteiten 5. Jaarplanner 6. Status / evaluatie diverse commissies 7. Nieuws van het team SBO Het Plankier 8. Datum volgend overleg 9. Rondvraag 10. Afsluiting

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017 Algemeen Dit is het jaarverslag van de Ouderraad van PCB De Schakel in Leimuiden. Dit verslag betreft het schooljaar 2016 2017. In het afgelopen schooljaar heeft de Ouderraad (OR) 6 x vergaderd. De verslagen

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2014 2015 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de oudervereniging van de Kardinaal de Jong School. De oudervereniging bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2011-2012 1 Inhoudsopgave Samenstelling bestuur... 3 Voorwoord... 3 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging... 4 Communicatie en overleg... 4 Dag

Nadere informatie

Jaarverslag Activiteiten oudervereniging

Jaarverslag Activiteiten oudervereniging Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Jaarverslag 2017-2018 Activiteiten oudervereniging 1ste schooldag Dit jaar heeft Ingrid iedereen welkom geheten.

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school:

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school: Amstelveen, november 2015 Beste ouders en/of verzorgers, Graag wil ik u op de hoogte stellen van de bezigheden van de Oudercommissie (OC). De OC bestaat uit een groep van enthousiaste ouders die zich inzetten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school.

De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school. De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school. Op praktische wijze meehelpen met /en het organiseren van verschillende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013 2014 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 15 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2012 2013 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Inhoudsopgave 1 Evenementen Commissie 3 2 Jaaroverzicht 4 3 Toetreding 6 4 Aftreding 6 5 VOMAR geld 6 6 Ouderbijdrage 6

Nadere informatie

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden:

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden: Jaarverslag Ouderraad Kennemerpoort lokatie Hofdijkstraat t.b.v. de AOV 24 oktober 2016 6 oktober 2016 Voorwoord De ouderraad heeft als taak om de (feestelijke) activiteiten op en rond de school te organiseren

Nadere informatie

Dit document bevat de volgende hoofdstukken:

Dit document bevat de volgende hoofdstukken: Dit document bevat de volgende hoofdstukken: - Jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Financieel jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Begroting ouderraad 2017-2018 Jaarverslag ouderraad 2016-2017. We kunnen aan

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018. Ouderraad CBS De Rank

Jaarverslag 2017/2018. Ouderraad CBS De Rank Jaarverslag 2017/2018 Ouderraad CBS De Rank Algemeen Samenstelling ouderraad De ouderraad is in schooljaar 2017/2018 als volgt samengesteld: Pascal Kwakman Linda van Staveren Esther Bal Nicole Neall Barbara

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Ouderraad & Ouderbijdrage Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Schooljaar 2014-2015 2014-2015 De Ouderraad bestaat uit een groep van enthousiaste ouders c.q. verzorgers. Het is een zelfstandige

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging. BS De Piramide

Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging. BS De Piramide Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging BS De Piramide Datum: 22 september 2015 Tijd: 20.00 uur Locatie: Aula Afwezig: Gemma, Marscha, Fredy, Linda Agenda 1. Opening door voorzitter Marco Franken

Nadere informatie

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2016-2017 Pagina 1 van 5 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

Ouderraad en Ouderbijdrage

Ouderraad en Ouderbijdrage Ouderraad en Ouderbijdrage Van R.K.B.S. De Rietvink te Zaandam Versie oktober 2012 Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Contactgegevens: Ouderraad De Rietvink p/a R.K.B.S. De Rietvink

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50 Het Financieel Jaaroverzicht van de Activiteitencommissie 2014-2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 INKOMSTEN UITGAVEN Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30 Jantje Beton * Carnaval 243,96

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 van de ouderraad. Hierin leggen wij (ouderraad) verantwoording af aan de ouders van onze school over wat wij met uw geld hebben

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging

Jaarverslag Oudervereniging Oudervereniging 2018 2019 Pagina 1 van 9 Inhoud 1 Voorwoord..3 2 Algemeen 3 3 Notulen jaarvergadering 2018...5 4 Aftreden en verkiezingen...6 5 Schooljaar 2018-2019...6 6 Financieel jaarverslag..8 Pagina

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag

Secretarieel jaarverslag Secretarieel jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Voorwoord Het was best een uitdagend jaar voor de Tjotter, dat schooljaar 2014/2015. Door de samenvoeging van Tjotter Buiten en Binnen was het hoofdgebouw

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014 Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2013-2014 1 Inhoud Samenstelling bestuur... 4 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging...4 Communicatie en overleg... 4 Dag van de leraar... 5 Kinderboekenweek...

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 28 september 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 3 oktober 2018 start Kinderboekenweek 2018 8 oktober 2018 ouderavond voor

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 september 2015

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 september 2015 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 september 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u het jaarverslag van de ouderraad van de Maremak. Het jaarverslag betreft het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Jaarverslag Schooljaar 2017-2018 Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Inhoud 1 INLEIDING 1 2 DOEL VAN DE OUDERVERENIGING 1 3 SAMENSTELLING OUDERVERENIGING 1 3.1 SAMENSTELLING

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag schooljaar Vereniging Ouderraad de Boemerang 18 SEPTEMBER 2017 Opgesteld door: Manon Holtman Inhoudsopgave Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Vereniging Ouderraad de Boemerang 1. INLEIDING... 2 2. KAMP GROEP 8... 3

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Bevoegdheden van de oudervereniging Reglementen Samenstelling Bestuur Personele bezetting 2014-2015 Doelstelling

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

Jaarvergadering oudervereniging

Jaarvergadering oudervereniging Uitnodiging Jaarvergadering oudervereniging Maandag 22 september 2014 AGENDA Datum : Start : Locatie : 22 september 20.30 uur obs jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014 Geachte Ouders, Hierbij ontvangt u de uitnodiging en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering van "Oudervereniging De Branding", welke zal plaatsvinden op woensdag 15 oktober om 20.00 uur, locatie

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2013 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Oudervereniging De Vogels notulen 12 oktober 2010

Oudervereniging De Vogels notulen 12 oktober 2010 Oudervereniging De Vogels notulen 12 oktober 2010 Locatie: Hugo de Vrieslaan 81 Aanwezig: Ellen, Antoinette, Jet, Janneke, Naomi, Claire, Marèse (notulen) Afwezig: Wendy 1. Vaststellen agenda De agenda

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018 O.V. De triangel Gulpen

Jaarverslag 2017/2018 O.V. De triangel Gulpen Het schooljaar is voorbij en Oudervereniging De Triangel blikt terug op een prachtige reeks aan activiteiten: Direct na de zomer is de nieuwe ronde pingpongtafel in gebruik genomen en wat hebben de kinderen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag OV De Wilsdonck schooljaar

Financieel Jaarverslag OV De Wilsdonck schooljaar Financieel Jaarverslag OV De Wilsdonck schooljaar 2015-2016 De Oudervereniging van De Wilsdonck De leden van de oudervereniging vormen een representatieve afspiegeling van de ouders van alle leerlingen

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld Notulen OV-vergadering maandag 6 juni 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz), Diana,,,, Desiree, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr),, Anna, Daniëlle Haverkort, Marcia,, Cindy, Carla,

Nadere informatie

Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016.

Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016. Jaarverslag Oudervereniging De Horizon 2015/2016 Beste leden, Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016. De oudercommissie

Nadere informatie

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar 2016-2017 Samenstelling SR (vice voorzitter) (voorzitter) (penningmeester) (secretaris) Chantal Verkade (tweede penningmeester en tweede secretaris) Vanuit

Nadere informatie

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Geschreven door: Penningmeester Ouderraad de Vliermeent Financieel verslag gecontroleerd door de Medezeggenschapsraad 2014-2015:

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School Inleiding Dit verslag beschrijft het schooljaar 2011-2012 en de rol van de Ouderraad hierin. Ook de financiële verantwoording is in dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw Jaarverslag ouderraad OBS de Zilvermeeuw 2014-2015 Samenstelling ouderraad schooljaar 2013-2014: Voorzitter Penningmeester Secretaris Leden Simone van Esch Suzanne Paap Els Meijer Astrid Pletting Danielle

Nadere informatie

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL Inleiding In dit informatieboekje informeren wij u over wat de oudervereniging van Basisschool Triangel is,

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2012-2013 1 Inhoudsopgave Samenstelling bestuur... 3 Voorwoord... 3 Jaarvergadering... 3 Activiteiten Oudervereniging... 3 Communicatie en overleg... 3 Dag

Nadere informatie

ALV OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS

ALV OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS ALV OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS 20 SEPTEMBER 2012 AGENDA 1. GASTSPREKER: BETER OMGAAN MET PUBERS 2. MR 3. OPENING EN MEDEDELINGEN 4. GOEDKEURING VERSLAG ALV 2010/2011 5. BESTUUR OUDERVERENIGING 2011/2012

Nadere informatie

Jaarverslag. Ouderraad

Jaarverslag. Ouderraad Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014-2015 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2015/2016 juli 2016

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2015/2016 juli 2016 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2015/2016 juli 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u het jaarverslag van de ouderraad van de Maremak. Het jaarverslag betreft het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

resultatenrekening Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten

resultatenrekening Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten resultatenrekening 2014-2015 Begroting Realisatie Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Ouderbijdrage 12.300 12.589 Schoolreisje 1.925 2.588 Kamp 13.395 13.195 Rente 300 360 Statiegeld 5 0 Kosten schoolreisje

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015. 2. Jaarvergadering versus Informatieavond

JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015. 2. Jaarvergadering versus Informatieavond JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015 Gemaakt door: Tanya Schipper / Huquette Hoekman / Hannah van Hoorn / Lukas Snoek 1. Algemeen 2. Jaarvergadering versus Informatieavond 3. Jaaroverzicht

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 Augustus 2014 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

In de schooljaren 2015/2016, 2016/2017, 2017/ deed gemiddeld 97 procent van alle ouders/verzorgers mee met de vrijwillige ouderbijdrage.

In de schooljaren 2015/2016, 2016/2017, 2017/ deed gemiddeld 97 procent van alle ouders/verzorgers mee met de vrijwillige ouderbijdrage. Regeling vrijwillige ouderbijdrage De Triangel biedt de kinderen het hele jaar door activiteiten en festiviteiten. Dat vinden we als Oudercommissie belangrijk. Hopelijk bent u het met ons eens! Stuk voor

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het jaarverslag en het financieel verslag van de ouderraad van O.B.S. De Twee Wieken. In dit jaarverslag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten die de ouderraad

Nadere informatie

Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015

Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015 Naaldwijk, 24 januari 2016 In dit jaarverslag legt de penningmeester, namens het bestuur, verantwoording af voor het gevoerde beleid. Hij

Nadere informatie

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012 * Basisschool Bitswijk 13 november 2012 klankbord * We zijn alweer op school Drinken inschenken Heel veel broodjes smeren Thee zetten Melk inschenken *Nationaal schoolontbijt Lopend buffet Gezellig samen

Nadere informatie

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal KALENDER 2014-2015 augustus 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Inloopuur nieuwe klaslokaal 11.00-12.00 uur Eerste schooldag Luizencontrole 1 25 26 27 28 29 30 31 22 augustus

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 12 juni 2013 Locatie: Koffiekamer SMH

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 12 juni 2013 Locatie: Koffiekamer SMH Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 12 juni 2013 Locatie: Koffiekamer SMH Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Elmira Oomen, Claudia van Zundert, Ursula van den Oort, Marian Adriaensen,

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017 Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 17 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : Angelique (vz), Wendy, Diana,, Necati(scr), Desiree, Cynthia, Rosaima, Marcia, Daniëlle Paez Porraz, Carla, Ineke

Nadere informatie

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL Secretariaat: bolke51@hotmail.com NL61RBRB0943572061 Inleiding In dit informatieboekje informeren wij u over

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 Bijlage 1 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 Leden van de ouderraad Kim - Voorzitter Nynke - Secretaris Valerie - Penningmeester Jessie en Atty algemene leden Denise komt nieuw in de OR als algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015

Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015 Voorwoord De ouderraad van de ONS is in het schooljaar 2014-2015 ook weer zeer actief geweest in de ondersteuning van de school met diverse activiteiten.

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD. Johan Frisoschool SCHOOLJAAR 2014 / 2015

JAARVERSLAG OUDERRAAD. Johan Frisoschool SCHOOLJAAR 2014 / 2015 JAARVERSLAG OUDERRAAD Johan Frisoschool SCHOOLJAAR 2014 / 2015 Inhoud 1. Voorwoord 2. Algemeen 1. Samenstelling Ouderraad schooljaar 2014/2015 2. Vergaderingen 3. Festiviteiten 1. Schoolreis 2. Kleuterfeest

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Jaarvergadering Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool Benedictus. Schooljaar

Jaarvergadering Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool Benedictus. Schooljaar Jaarvergadering Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool Benedictus Schooljaar 2017 2018 Agenda Wat doet de Oudervereniging? Wie zitten er in de Oudervereniging? Inzicht in financiën: inkomsten en

Nadere informatie

JAARVERSLAG OR 2012/2013

JAARVERSLAG OR 2012/2013 JAARVERSLAG OR 2012/2013 R.K. Ouderraad Mariaschool EEMNES Voor Basisonderwijs Schooljaar 2012/2013 SAMENSTELLING OUDERRAAD Voorzitter Secretaris Penningmeester Overige leden :Pauline van Daatselaar :MoniquePost

Nadere informatie

Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008

Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008 Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008 Oec. Basisschool t Prisma Mercuriusweg - Purmerend Geachte ouders / verzorgers van de leerlingen van t Prisma, de teamleden en de medezeggenschapsraad. Op 2 september

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013-2014

Financieel jaarverslag 2013-2014 Financieel jaarverslag 2013-2014 Inleiding De oudervereniging van De Zandberg financiert en/of organiseert in samenwerking met de leerkrachten een groot aantal activiteiten voor alle leerlingen gedurende

Nadere informatie

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde.

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde. Inleiding Zodra een leerling op onze school komt, zijn de ouders/voogden/verzorgers lid van de Oudervereniging OBS De Boomgaard. Het bestuur van de Oudervereniging ligt bij de Ouderraad. Wat doet de Ouderraad?

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

U heeft waarschijnlijk de brief betreffende de ouderbijdrage al. Op dit moment hebben we al een aantal activiteiten achter de rug.

U heeft waarschijnlijk de brief betreffende de ouderbijdrage al. Op dit moment hebben we al een aantal activiteiten achter de rug. Beste ouder(s)/verzorger(s), U heeft waarschijnlijk de brief betreffende de ouderbijdrage al verschillende keren voorbij zien komen en misschien ook al de bijdragen voor uw kind(eren) voldaan. We zijn

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1e nieuwsbrief vrijdag 8 september 2017 Beste ouders, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van dit schooljaar! We zijn

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad 2015/2016 Christelijke Basisschool Triangel Ouderraad CBS Triangel Florijnstraat 7 2645 HH Delfgauw e-mail: OR.Triangel@octant.nl bank: NL06RABO0130131849 Jaarverslag 2015/2016 Ouderraad

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2015-2016 Augustus 2016 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

begroting Begroting 2016/2017 Ouderbijdrage Schoolreisje Kamp Rente 200 Vergoeding schoolfotograaf 200

begroting Begroting 2016/2017 Ouderbijdrage Schoolreisje Kamp Rente 200 Vergoeding schoolfotograaf 200 begroting 2016-2017 Begroting 2016/2017 Uitgaven Inkomsten Ouderbijdrage 12.450 Schoolreisje 1.250 Kamp 14.470 Rente 200 Vergoeding schoolfotograaf 200 Kosten schoolreisje 1.500 Kosten kamp 14.000 Diverse

Nadere informatie

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool Intro Geachte ouders/ verzorgers, De laatste BerICHTUS van 2015 die we naar u sturen en tegelijkertijd staat bovenaan al januari 2016, dus u krijgt al informatie voor het nieuwe jaar, terwijl we nog voor

Nadere informatie

Balans schooljaar

Balans schooljaar Balans schooljaar 2015-2016 Begroot Werkelijk Feestcommissie 1.100 1.078,00 schoolreiscommissie 4.500 3.758,00 fotocommissie 20 16,00 sportdagcommissie 300 278,00 algemeen 650 600,00 excursies 50 0,00

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

BEGROTING Schooljaar 2011-2012

BEGROTING Schooljaar 2011-2012 BEGROTING Schooljaar 2011-2012 Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas Penningmeester, B.Damas-Mulder 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. OVERZICHT BATEN EN LASTEN/RESULTAAT 4 3. Baten 5 3.1 Ouderbijdrage

Nadere informatie

Totaal winst/verlies excursie: -798,95

Totaal winst/verlies excursie: -798,95 Inkomsten Uitgaven Winst en verlies Oudervereniging BS Het Baken 2017-2018 Ouderbijdrage 18.928,00 Bnkkst bijdrages 97,50 Rentebaten 1,70 19.027,20 Muzische vorming -2.280,00 Sinterklaas -5.932,52 Kerstmis

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie