Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam."

Transcriptie

1 Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw reactie tegemoet. Dit kan persoonlijk bij één van onze leden maar, u kunt uw reactie ook digitaal melden middels het tabblad: contact. Samenstelling. Omdat onze ouderraad een officiële stichting is, maken wij gebruik van een taakverdeling binnen onze leden. Wij hebben namelijk een voorzitter, penningmeester en secretaris. Momenteel bestaat onze ouderraad uit een 10-tal moeders. Wij zouden het fijn vinden, als ook vaders zich aanmelden als lid van de ouderraad en / of klassenouder. Onder het tabblad: ouders/ OR wie zijn wij, stellen wij ons in het kort aan u voor. Voorzitter: Penningmeester: Secretaris: Overige leden: Maaike Jans Isabel van den Boom Marjon Gooren Lieke Miggiels Suzan Lamers Susanne Eltink Lisette Jilissen Heidi Bussers Jonique Graat José Hofmans Doelstelling. Alle ouders willen graag dat hun kinderen met plezier naar school gaan. Samen met het team leerkrachten, probeert de ouderraad de activiteiten op school extra leuk en sfeervol te maken. De ouderraad is op allerlei gebieden actief. De kinderen beschouwen veelal de activiteiten, als hoogtepunten van het schooljaar. Daarom werkt de ouderraad aan deze activiteiten mee, hetzij financieel dan wel organisatorisch. Ook in het nieuwe schooljaar willen wij de vrijwillige hulp op school weer gaan opstarten. We hopen weer veel mensen enthousiast te krijgen om te komen helpen op de school van uw kind(eren). Natuurlijk weten wij dat we in een drukke tijd leven, waarbij iedereen naast zijn/ haar werk of thuis allerlei verplichtingen kent. Het zou jammer zijn voor uw kind wanneer bepaalde activiteiten geen doorgang kunnen vinden, vanwege het ontbreken van de noodzakelijke steun en inzet van ouders, opa`s, oma`s en andere hulp. In de meeste gevallen gaat het slechts om een paar uurtjes van uw tijd per schooljaar.

2 Middelen. Niet alle schoolactiviteiten worden vergoed door het Ministerie van Onderwijs zoals kerst, carnaval, Kinderboekenweek, Sinterklaas, kleuterfeest, sportdag, schoolreis en alle andere (culturele) activiteiten die zich verder voordoen in een schooljaar. De ouderraad vraagt daarom een vrijwillige bijdrage aan het begin van het schooljaar, om deze activiteiten te kunnen organiseren en te bekostigen. De informatie m.b.t. de vrijwillige bijdrage ontvangt u bij aanvang van het nieuwe schooljaar middels een brief. Wegens privacy-redenen verschijnt deze brief niet digitaal, maar krijgt het oudste schoolgaande kind, deze brief mee. Ouders van kinderen die tijdens een schooljaar instromen, worden ook middels deze brief op de hoogte gebracht. Werkzaamheden van de ouderraad. Organiseren van een zestal vergaderingen in het lopende schooljaar. Organiseren van activiteiten, samen met de teamleden. In samenspraak met de leerkrachten, een activiteitenlijst samenstellen. Het innen en beheren van de vrijwillige bijdrage, en het bekostigen van zaken waarvoor de ouderbijdragen bedoeld zijn. Aan het einde van het schooljaar de balans opmaken en de begroting bespreken. Ook is er dit schooljaar ter afsluiting van het schooljaar een algemene jaarafsluiting. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 15 juli 2016, en zal voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Verdere informatie hierover zal te zijner tijd volgen. Vergaderingen. De data van de vergaderingen zullen, zodra deze bekend zijn voor het lopende schooljaar, te vinden zijn op onze site. Deze vergaderingen zijn openbaar en mogen altijd bijgewoond worden. Daarnaast zijn de notulen van de vergaderingen altijd terug te vinden zodra deze zijn goedgekeurd, onder het tabblad: ouders/ OR notulen. Vergaderingen vinden plaats in de koffiekamer van Basisschool Het Telraam en beginnen om 20:15 uur. Voor dit schooljaar staan de volgende data genoteerd: Woensdag 9 september 2015 Woensdag 11 november 2015 Woensdag 13 januari 2016 Woensdag 16 maart 2016 Woensdag 18 mei 2016 Woensdag 13 juli 2016

3 Activiteiten. Hieronder vindt u een schema met daarin de activiteiten, die door de OR mede georganiseerd en mede bekostigd worden. Voor dit schooljaar hebben wij er weer voor gekozen de ouderhulplijst via het oudste kind op school te verspreiden. Zo bent u vooraf op de hoogte van wat u allemaal kunt verwachten in dit schooljaar. Wij ontvangen deze lijst graag ingevuld retour via de leerkrachten van uw kind(eren). Ook kunt u deze digitaal aanleveren via ons adres: or.hettelraam@optimusonderwijs.nl Mocht u niet in de gelegenheid zijn om nu al activiteiten in te plannen, dan kan dat ook tijdens het lopende schooljaar. De activiteitenlijst staat ook de website van school, onder het kopje: Ouders/ OR mededelingen. Indien nodig, zult u per activiteit op de hoogte gebracht gaan worden van alle informatie en de nodige hulp via de site van Het Telraam of via de mail. Kinderboekenweek donderdag 22 oktober 2015; afsluiting in overleg. Sinterklaasviering vrijdag 4 december 2015 Kerstviering vrijdag 18 december 2015; afsluiting in overleg. Carnaval vrijdag 5 februari 2016 Koningsspelen/ Telraamdag vrijdag 22 april 2016 Kleuterfeest (groep 1-2) woensdag 15 juni 2016 Schoolreis (groep 3 t/m 8) woensdag 15 juni 2016 Jaarafsluiting vrijdag 15 juli 2016 Activiteiten commissies. De werkgroep van een activiteit bestaat uit één of twee leerkrachten, één of meerdere ouderraadsleden en de hulpouders, opa`s, oma`s en andere hulp die zich voor de desbetreffende activiteit hebben opgegeven. De werkgroep mag bij de activiteit aanwezig zijn, die zij medegeorganiseerd hebben mits de activiteit dit toelaat. Hoe werkt het? In een werkgroep zitten teamleden en ouders. De coördinator van de werkgroep (een teamlid) neemt contact op met het aangewezen OR-lid en houdt het overzicht, en is tevens het aanspreekpunt voor het team en de helpende ouders. Via de site van Het Telraam of via de mail, zal de benodigde hulp gevraagd worden. Eén van de ouderraadleden van de werkgroep is verantwoordelijk voor het financiële gedeelte, en informeert bij de penningmeester naar het budget. De coördinator prikt in overleg met het OR-lid en overige helpers een datum voor de eerste bijeenkomst van de werkgroep. Gezamenlijk wordt in de werkgroep een centraal idee uitgekozen. Van veel activiteiten zijn draaiboeken op school aanwezig. De werkgroep maakt een plan, bespreekt dit met het team en de werkzaamheden worden verdeeld. Eventueel bij een tekort aan ondersteuning, wordt er toch nog meer hulp gezocht. De begroting wordt ingediend bij de ouderraad aan de penningmeester. Boodschappen worden verzorgd door de OR-leden. Als de activiteit afgerond is, volgt een evaluatiegesprek.

4 Hieronder volgt een korte uitleg per activiteit. Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek (start op woensdag 7 oktober) werken we met het landelijk thema. Er wordt geknutseld door de kinderen, maar er vinden eventueel ook nog extra activiteiten plaats. Hierbij hoort o.a. het versieren van de gangen op school in het thema, eventueel meehelpen aan activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de afsluiting. Na de afsluiting weer opruimen. De afsluiting staat nu gepland op donderdag 22 oktober, echter zal de commissie t.z.t. beslissen wat de activiteit zal worden en op welke dag / tijdstip deze zal plaatsvinden. Sinterklaas. Sint en Piet komen een bezoek brengen op school op vrijdag 4 december. In de gymzaal vieren de groepen 1 t/m 4 een groot feest. De kinderen vanaf groep 5 zullen zelf in de klassen een surprise houden. Hierbij hoort het versieren van de gangen op school, de dag zelf in elkaar zetten, zorgen voor de boodschappen. De middag voordat Sint komt de gymzaal in orde maken. Opruimen in de middag na de activiteit. Tijdens de sinterklaasactiviteit is er geen hulp nodig, dit doen de leerkrachten zelf. Kerstmis. Feest op school, er zijn verschillende uitvoeringen bv: kerstmarkt of musical. Hierbij hoort het versieren van de school, voorbereiden van activiteiten, boodschappen doen, meehelpen met activiteiten, en aansluitend alles weer opruimen. De afsluiting staat nu gepland op vrijdag 18 december, echter zal de commissie t.z.t. beslissen wat de activiteit zal worden en op welke dag / tijdstip deze zal plaatsvinden. Carnaval. Het moet één groot feest worden op vrijdag 5 februari, met o.a. een optocht door het dorp én uiteraard hossen. Hierbij hoort het versieren van de gangen en aula. Bespreken hoe de carnavals dag er zelf uit gaat zien. Einde van de dag alles opruimen. Verkeersdag. 1 x per 2 jaar vindt er een verkeersdag plaats. In 2016 is er geen algemene verkeersdag, maar gaan alle groepen in de eerste schoolweken aandacht besteden aan het verkeer tijdens een kernconcept. Koningsspelen/ Telraamdag. Op vrijdag 22 april wordt dit een sportieve dag. Dit kan op meerdere manieren een invulling krijgen, bijvoorbeeld: een sportdag met sportverenigingen, atletiek dag of spellendag. Hierbij hoort helpen bij de voorbereidingen, eventueel opbouwen van de dag, helpen bij de activiteiten en na afloop opruimen. Schoolfeest groep 1-2. Op woensdag 15 juni gaan we voor de groepen 1-2 een leuk feestje organiseren: Het kleuterfeest. Deze dag staat centraal in een bepaald thema. Hierbij hoort: het zoeken naar een geschikte locatie, thema bedenken, spellen bedenken en begeleiden, groepje begeleiden, de picknickplaats, aankleden, zorgen voor de picknick zelf. De dag/avond voor het schoolfeest een aantal voorbereidingen en na het feest gezamenlijk opruimen.

5 Luizencontrole. Elke 1ste woensdag na een vakantie worden de kinderen en de leerkrachten gecontroleerd op hoofdluis en neten. Hiervoor zijn duidelijke afspraken gemaakt met de GGD en handelen we volgens een protocol. Computeren met groep 1-2 Op woensdag met 2 ouders, opa s, oma s of andere begeleiding vanaf 8.30 uur tot uur; helpen en begeleiden van de kinderen tijdens het computeren. Frequentie afhankelijk van aantal hulp en beschikbaarheid van hulp. Er volgt een schema welke ouders, opa s, oma s of begeleiders; wanneer aan de beurt zijn.

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2015-2016 Veghel, 29 september 2015 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Vrijdag 5 september Groepen 1/2 vrij Dinsdag 9 september Informatiemiddag 14.30 uur/avond

Nadere informatie

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!!

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!! Algemeen Beste ouders, Gedurende het hele jaar worden op school diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De organisatie en coördinatie liggen in eerste instantie bij het team van leerkrachten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de ouderraad... 4 Taak van de ouderraadsleden... 5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad... 7 Vergaderdata ouderraad... 12 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding...3 Wat doet de ouderraad...4 Taak van de ouderraadsleden...5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad...7 Ouderraadsleden 8 Overige taken/werkgroepen.10 Vergaderdata ouderraad...

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 15 september 2016 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

VOORWOORD. Het schooljaar 2015-2016 is gestart. Ook dit jaar ontvangt u het ouderhulpboekje apart naast de jaarkalender en de schoolgids.

VOORWOORD. Het schooljaar 2015-2016 is gestart. Ook dit jaar ontvangt u het ouderhulpboekje apart naast de jaarkalender en de schoolgids. uderhulpboekje 2015-2016 VRWRD Beste ouders en verzorgers, Het schooljaar 2015-2016 is gestart. ok dit jaar ontvangt u het ouderhulpboekje apart naast de jaarkalender en de schoolgids. In dit boekje staan

Nadere informatie

2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding...3 Wat doet de ouderraad...4 Taak van de ouderraadsleden...5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad...7 Ouderraadsleden 8 Overige taken/werkgroepen.10 Vergaderdata ouderraad...

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Even voorstellen. Vergaderdata 2013/2014 Maandag 2 september 2013 19.30 uur. Maandag 7 oktober 2013 19.00 uur + jaarvergadering 20.

Even voorstellen. Vergaderdata 2013/2014 Maandag 2 september 2013 19.30 uur. Maandag 7 oktober 2013 19.00 uur + jaarvergadering 20. De ouderraad Basisschool de Cocon Heeft een ouderraad, waarbij een aantal ouders actief zijn met het organiseren van activiteiten voor uw kinderen. We verzinnen thema s en zorgen voor de uitvoering hiervan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2

Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2 Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Donderdag 10 september 13.30 14.15 uur Opening Speelpark Vrijdag 11 september Groepen

Nadere informatie

De ouderraad. Wat doen wij?

De ouderraad. Wat doen wij? OR De ouderraad Wat doen wij? De ouderraad (OR) In deze folder willen wij iets vertellen over wat de Ouderraad is, wat zij doet en bij wie je terecht kunt met je vragen, suggesties of het aanbieden van

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de ouderraad... 4 Taak van de ouderraadsleden... 5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad... 8 Vergaderdata ouderraad... 12 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2016-2017 Veghel, 13 september 2016 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD N I E U W S B R I E F OUDERRAAD De ouderraad bestaat uit 12 ouders. Zij bespreekt en organiseert, in overleg met de leerkrachten, allerlei schoolactiviteiten. De ouderraad heeft de taken verdeeld. Zo is

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Mariëlle, Cindy, Dieke, Bianca, Sandra, Kristel, Monique Vromen

Ouderraad. Monique, Mariëlle, Cindy, Dieke, Bianca, Sandra, Kristel, Monique Vromen Notulen OR vergadering 29 augustus 2016 Aanwezig: Afwezig: Monique, Mariëlle, Cindy, Dieke, Bianca, Sandra, Kristel, Monique Vromen Angelique, Aline. 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:20.

Nadere informatie

http://www.trinoomonline.nl/new/index.php/trionoom-or-meer-info/80-begroting-ouderaad-2015-2016

http://www.trinoomonline.nl/new/index.php/trionoom-or-meer-info/80-begroting-ouderaad-2015-2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In dit digitale OR informatieboekje, vindt u informatie om een steentje bij te dragen aan een leuke schooltijd van uw kind(eren). Dit boekje bevat een uitleg over de

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2015-2016

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2015-2016 Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2015-2016 Agenda Even voorstellen: Ouderraad 2015-2016 De ouderraad bedankt en verwelkomt Waar staat de ouderraad voor Onze inkomsten De vrijwillige ouderbijdrage Oud

Nadere informatie

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50 Het Financieel Jaaroverzicht van de Activiteitencommissie 2014-2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 INKOMSTEN UITGAVEN Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30 Jantje Beton * Carnaval 243,96

Nadere informatie

Geachte ouders, verzorgers,

Geachte ouders, verzorgers, Basisschool St. Caecilia, Schoolmeesterstraat 2, 5056 KK Berkel-Enschot tel.: 013-5331360 Postadres: Postbus 9, 5056 ZG Berkel-Enschot E-mail: caecilia@bs-caecilia.nl Geachte ouders, verzorgers, Bij deze

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 16 06-05-2014 In dit nummer: Nog een kwart.. Maandopening Personele

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR

BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR 2018-2019 November 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 3: Begroting en realisatie verenigingsjaar 2017-2018 Pagina 3: Begroting verenigingsjaar 2018-2019 Pagina 4: Toelichting

Nadere informatie

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius.

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius. de school met pit Schoolkalender 0-0 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat SR Delft T 0- info@cornelismusius.nl Peuterspeelzaal Het Muizenhuis Prins Mauritsstraat SR Delft T 0-0 0 muizenhuis@laurentiusstichting.nl

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

OUDERPARTICIPATIEFORMULIER 2008 2009

OUDERPARTICIPATIEFORMULIER 2008 2009 OUDERRAAD OBS DE KRULLEVAAR OUDERPARTICIPATIEFORMULIER 2008 2009 Ouderhulp is onmisbaar op elke school, dus ook op de Krullevaar. Sommige activiteiten zouden zonder ouderhulp niet mogelijk zijn. Daarnaast

Nadere informatie

September week 35 t/m 39

September week 35 t/m 39 September week 35 t/m 39 Fijn dat jullie (weer) op school zijn! In de eerste schoolweek is er luizencontrole in alle groepen Ook dit schooljaar is elke woensdag weer: Kraanwaterdag! Vanaf 1 september starten

Nadere informatie

Schoolraad de Ark. Doel van dit document is: - het documenteren van de samenwerking van de activiteiten die de Ark en

Schoolraad de Ark. Doel van dit document is: - het documenteren van de samenwerking van de activiteiten die de Ark en Schoolraad de Ark Tijdens de algemene ledenvergadering van de oudervereniging van Basisschool De Ark in januari 2016 is het besluit genomen om de oudervereniging op te heffen. Om de activiteiten op De

Nadere informatie

Omdat er veel nieuwe ouders zijn, wordt er een voorstelronde gedaan.

Omdat er veel nieuwe ouders zijn, wordt er een voorstelronde gedaan. Notulen Jaarvergadering en groepsouders 9 Oktober 2014 Aanwezig: Karin Theunissen, Ingrid Ermers, Daniëlle Ubeda, Freek Janssen, van der Burgh, Neeltje van de Berg, Ans van de Berk,, Janneke van Wees,

Nadere informatie

Werkgroepen Oudervereniging 2013-2014

Werkgroepen Oudervereniging 2013-2014 Werkgroepen Oudervereniging 2013-2014 Werkgroep Luizencontrole Alle kinderen controleren op hoofdluis. Als er bij een kind hoofdluis/neten worden gevonden direct melden bij de hoofdcoördinatoren: Sylvie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool Teun de Jager, Schoorl

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool Teun de Jager, Schoorl Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool Teun de Jager, Schoorl Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Aanwezig: Antoinette (voorzitter), Marie-Louise (secretaris), Angelique S. (penningmeester), Angelique L., Dilek, Dorinda, Mark, Monique, Madelon, Tinie 1.

Nadere informatie

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21Inleveren overblijfovereenkomst en foto/video toestemmingsformulier 28 100-jarig bestaan ZOMERVAKANTIE 22 23 24 25 Rapporten inleveren 29 100-jarig

Nadere informatie

INFORMATIE OVER OUDERVERENING OPENBARE BASISSCHOOL DE PIONIER

INFORMATIE OVER OUDERVERENING OPENBARE BASISSCHOOL DE PIONIER September 2011 INFORMATIE OVER OUDERVERENING OPENBARE BASISSCHOOL DE PIONIER Er is op onze school een oudervereniging (OV) waarvan iedere ouder, met een kind op onze school, automatisch lid is. Binnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen. 1. Algemeen. 2. Horen, zien en zwijgen. 3. Activiteiten. 4. Taken. 5. BOK vergaderingen. 6. Verkiezingen

Inhoudsopgave. Bijlagen. 1. Algemeen. 2. Horen, zien en zwijgen. 3. Activiteiten. 4. Taken. 5. BOK vergaderingen. 6. Verkiezingen Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Horen, zien en zwijgen 3. Activiteiten 4. Taken 5. BOK vergaderingen 6. Verkiezingen Bijlagen Geheimhoudingsverklaring Opgavebrief klassenouder Verkiezingsbriefje 1. Algemeen

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017 Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 17 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : Angelique (vz), Wendy, Diana,, Necati(scr), Desiree, Cynthia, Rosaima, Marcia, Daniëlle Paez Porraz, Carla, Ineke

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

Augustus Dinsdag 1. Woensdag 2. Donderdag 3. Vrijdag 4. Zaterdag 5 / Zondag 6. Maandag Dinsdag 8. Woensdag 9. Donderdag 10.

Augustus Dinsdag 1. Woensdag 2. Donderdag 3. Vrijdag 4. Zaterdag 5 / Zondag 6. Maandag Dinsdag 8. Woensdag 9. Donderdag 10. Dinsdag 1 Augustus 2017 Woensdag 2 Donderdag 3 Vrijdag 4 Zaterdag 5 / Zondag 6 Maandag 7 32 Dinsdag 8 Woensdag 9 Donderdag 10 Vrijdag 11 Zaterdag 12 / Zondag 13 Maandag 14 33 Dinsdag 15 Woensdag 16 Donderdag

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers,

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers, Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 13 22 november 2018 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, De eerste officiële ouderavonden van dit schooljaar zitten er weer op. Volgende week zijn de gesprekken

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld Notulen OV-vergadering maandag 6 juni 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz), Diana,,,, Desiree, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr),, Anna, Daniëlle Haverkort, Marcia,, Cindy, Carla,

Nadere informatie

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool 16 juni 2014 nr. 19 Belangrijke data school Juni - juli 2014 Di. 24 juni Rapportavond Ma. 30 juni Memo mee Di. 8 juli Afscheidsavond groep 8 Vr. 11 juli Laatste schooldag Zomervakantie! Ouders bedankt!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

ALGEMEEN LOGBOEK OKTOBER Barendrecht, 1 oktober 2014

ALGEMEEN LOGBOEK OKTOBER Barendrecht, 1 oktober 2014 ALGEMEEN LOGBOEK OKTOBER Barendrecht, 1 oktober 2014 17 e jaargang A L G E M E E N De eerste vier weken zitten er al weer op. Wat is het toch leuk om te zien dat alle kinderen weer zijn gegroeid, niet

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 20 oktober

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 20 oktober Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 20 oktober 2016 2016-2017 Interessante informatie: 20 okt.: Oudergesprekken Unit 1( gr.2)

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Uw kind komt misschien binnenkort in de peutergroep van onze basisschool. Welkom! Wij willen u graag op deze manier informeren over wat u en

Nadere informatie

Activiteitenkrant

Activiteitenkrant Activiteitenkrant 2018-2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de Activiteitenkrant van het schooljaar 2018-2019. We willen ouders graag actief betrekken bij de activiteiten die georganiseerd worden

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018... 1 Budget 2017-2018... 2 Overzicht budget 2017-2018... 2 Opbouw budget 2017-2018...

Nadere informatie

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL Secretariaat: bolke51@hotmail.com NL61RBRB0943572061 Inleiding In dit informatieboekje informeren wij u over

Nadere informatie

Ouderraad KBS De Brakken Wie zijn we en wat doen we.

Ouderraad KBS De Brakken Wie zijn we en wat doen we. Ouderraad KBS De Brakken Wie zijn we en wat doen we. De oudervereniging bestaat uit alle ouders van leerlingen van basisschool De Brakken. U als ouder bent dus ook lid van deze vereniging! De vereniging

Nadere informatie

Informatieboekje Ouderraad

Informatieboekje Ouderraad Informatieboekje Ouderraad KBS de Vonder Schooljaar 2014-2015 - 0 - DE OUDERVERENIGING Alle ouders/verzorgers die kinderen op onze school hebben, zijn lid van de Oudervereniging van KBS de Vonder. Jaarlijks,

Nadere informatie

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL Inleiding In dit informatieboekje informeren wij u over wat de oudervereniging van Basisschool Triangel is,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

Namens het team en de oudervereniging.

Namens het team en de oudervereniging. Werkgroepenboekje Andersenschool Schooljaar 2018-2019 Op onze basisschool worden tijdens een schooljaar verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd door de leerkrachten en daarbij is de hulp

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2016-2017 Agenda Even voorstellen: Ouderraad 2016-2017 De ouderraad bedankt en verwelkomt Waar staat de ouderraad voor Onze inkomsten De vrijwillige ouderbijdrage Oud

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 12 26 NOVEMBER 2015 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Sinterklaas op school Proefcito groep 8 MB en OB Terugkomdag schoolfotograaf Instructiefilmpjes groep 5 Vrijwillige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.)

NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.) NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.) sor.vlasgaard@gmail.com Datum: 19 december 2016 Aanwezig: Afwezig: Anke Suijs (voorzitter) Willemien Manders (leerkracht) Pierrette Cober (penningmeester) Monique van Griensven

Nadere informatie

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Ouderraad & Ouderbijdrage Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Schooljaar 2014-2015 2014-2015 De Ouderraad bestaat uit een groep van enthousiaste ouders c.q. verzorgers. Het is een zelfstandige

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018 O.V. De triangel Gulpen

Jaarverslag 2017/2018 O.V. De triangel Gulpen Het schooljaar is voorbij en Oudervereniging De Triangel blikt terug op een prachtige reeks aan activiteiten: Direct na de zomer is de nieuwe ronde pingpongtafel in gebruik genomen en wat hebben de kinderen

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

De organisatie van de deelname van school aan de avondvierdaagse. De organisatie van de carnavalsviering op school.

De organisatie van de deelname van school aan de avondvierdaagse. De organisatie van de carnavalsviering op school. Ouderraad KBS De Brakken. Wie zijn we en wat doen we. De oudervereniging bestaat uit alle ouders van leerlingen van basisschool De Brakken. U als ouder bent dus ook lid van deze vereniging! De vereniging

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad de Sleutelbloem 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad de Sleutelbloem 2014/2015 1 Jaarverslag Ouderraad de Sleutelbloem 2014/2015 2 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de ouderraad van Katholieke basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! BASISSCHOOL MARIA REGINA Waterlinie 1 4652 GB Steenbergen Postadres: Postbus 115 4650 AC Steenbergen Tel.: 0167 563346 e mail: mariaregina@lpsnet.nl www.mariareginaschool.nl

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014

Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014 Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014 De ouderraad beheert de ouderbijdrage die jaarlijks voor elke leerling gevraagd wordt voor uitgaven waarvoor de school geen vergoeding krijgt.

Nadere informatie

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank Jaargang 33 nummer 13 03 december 2015 een wekelijkse uitgave van Kindcentrum 'T BLAAIKE FELICITEERT... 06 dec 09 dec Sint Nicolaas Saar van der Steen ieder kind een talent! thema schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015. 2. Jaarvergadering versus Informatieavond

JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015. 2. Jaarvergadering versus Informatieavond JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015 Gemaakt door: Tanya Schipper / Huquette Hoekman / Hannah van Hoorn / Lukas Snoek 1. Algemeen 2. Jaarvergadering versus Informatieavond 3. Jaaroverzicht

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie