Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges"

Transcriptie

1 Cover

2 Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde zijn de teksten voor dit e- book voor jou samengesteld en is dit e-book verder vormgegeven ten voordele van jouw ontwikkeling. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit e- book te gebruiken en toe te passen. Houd er rekening mee dat een proces of ontwikkeling voor de een sneller op gang komt en te doorlopen is dan voor de ander. Bij een eventueel ontevreden resultaat in welke hoedanigheid ook, ben ik niet voor aansprakelijk te stellen. Op alle informatie en opdrachten geldt een copyrightregel en is eigendom van Cherryl Challenges. Er mag dan ook niets uit dit e- book worden gekopieerd, digitaal of fysiek worden verspreid of anderzijds openbaar worden gemaakt zonder nadrukkelijke toestemming van mij. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Cherryl Abdoelkariem KvK nr Utrecht BTW nr. NL B01 IBAN rek.nr.nl98knab

3 Inhoudsopgave Disclaimer. p. 2 Inhoudsopgave. p. 3 Hi, it s me! p. 4 Hoofdstuk 1 Geen zelfvertrouwen? 5 redenen waarom je niet in jezelf gelooft p. 5 Hoofdstuk 2 Zelfwaarde vergroten, met een goede voorbereiding p.11 Hoofdstuk 3 Een negatief zelfbeeld: een praktische mindsetoefening voor jou. p.18 Hoofdstuk 4 Zelfvertrouwen, wees je eigen vertrekpunt. p.24 Hoofdstuk 5 Jouw zelfbeeld: een schets van een sterke, positieve versie van jezelf p.28 Terugblik... p.34 Ben je er klaar voor? p.35 Contactgegevens. p.36

4 Hi, it s me! Yesssss, Cherryl hier Wat fijn dat dit e-book nu in jouw bezit is! Met dit e-book verkrijg je inzichten, raak je dichter bij jezelf en met de voorbereidings- Tips en mindsetoefening breng je dat tot The next level! Get to know me Ik ben Cherryl, 36 jaar en woon samen met vriendlief Oscar in Utrecht. Met een lekker hapje eten, een goed gesprek en wellicht een filmpje tussendoor krijg je me algauw relaxed en gelukkig! Mijn drive om in contact te komen met anderen, mijn passie om er voor mensen te zijn en hen vooruit te helpen, ervaar ik al vanuit mijn jonge jaartjes. Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help ik je graag in het je kunnen bevrijden van de negatieve mensen invloeden die er in jouw leven aanwezig zijn. Ik ga voor en coach jou naar meer bewustzijn, kracht en positiviteit over wie jij bent, wat jij wilt en hoe jouw leven er uit mag zien. Zodat jij jouw leven met steeds meer en meer zelfvertrouwen oppakt. Krachtiger, realistischer, positiever en vanuit jouzelf je leven leiden Dat kan jij! Het werken aan en het ontwikkelen van meer waardering voor jezelf vormt daar een belangrijk onderdeel van. En jij start hier YES!!!

5

6 Heb je geen zelfvertrouwen? Dan zal je ook nauwelijks ervaren dat je in jezelf kan en mág gaan geloven. Je voelt je niet gelukkig met hoe jouw leven verloopt en hoe jouw leven verloopt, dat is niet wat je wilt. En is dit toch een waarheid voor jou, maar je wilt dit niet meer. Met het geloven in jezelf kan je zoveel waarmaken in jouw leven! Je weet wat je wilt doen, je weet wat je wilt bereiken en omdat je in jezelf gelooft, wil je er graag voor gaan, kán je dit ook. Maar er kunnen wel duizenden redenen zijn waarom je niet in jezelf gelooft en wat je ook probeert, je kan het niet positief omdraaien. Ik help je graag om dit wél te kunnen. Weet je, ik snap dat dit soms zo een drukkend gevoel op je schouders kan geven, niet in jezelf kunnen geloven. Ik herken dit, ik heb dit ook wel vaker dan eens meegemaakt. Vanuit mijn jeugd heb ik vooral meegekregen om mijn mond dicht te houden en beleefd te zijn. De keren dat ik mijn mening heb gegeven, heb dúrven geven, zijn op 1 hand te tellen, tot zeker mijn 12 e. Na de scheiding van mijn ouders heeft het nog jarenlang geduurd voordat ik besefte dat ik een eigen stem had. En daarna heeft het nog jaren geduurd voordat ik ook écht in mezelf geloofde, dat ik mijn stem kon en mocht gebruiken. Soms ervaar ik nog steeds wel die uitdaging hoor, mijn stem kunnen gebruiken, met het geloven in mezelf. Maar ik ga de uitdaging zoveel sneller aan, ik overkom zoveel sneller die dingen die er zijn, omdat ik inmiddels wéét dat ik kan en dat ik mag. Misschien herken je hier iets in of heb je andere nare oorzaken die jou zo hebben beïnvloed dat jij nu geen zelfvertrouwen hebt. Ik zet 5 redenen op een rij en wat ik dan óók doe, is er een positieve draai aan geven. Lees je mee?

7 #1 Je laat vooral de ander aan het woord! En misschien heb je dit niet eens zo bewust in de gaten. Maar sta er eens bij stil. Hoe vaak en hoe lang ben jij nu aan het woord? En wanneer jij dan aan het woord bent, gaat het dan over jou of over de ander? Misschien vind je het fijn en belangrijk dat de ander haar verhaal kan doen. Misschien heb je er baat bij om het verhaal van die ander te horen. Maar je kunt je ook afvragen waarom jij niet het woord probeert te nemen, waarom je daar minder moeite voor doet. Vanaf nu: Ook IK mag er zijn, ook MIJN verhaal mag gehoord worden. Vandaag herhaal ik dit tot wel 100x en vanaf morgen kies ik elke dag een moment om iets van mezelf te laten horen. #2 Je bewondert de ander, want die doet het allemaal zo goed Wat er ook in het verleden is gebeurd, wat er nu ook gaande is, je bent er en je leeft je leven. Maar je ziet hoe anderen hun uitdagingen oppakken en dat bewonder jij. Het lijkt de ander goed af te gaan, in ieder geval beter dan dat het bij jou gaat. Hoe doet die dat toch? Ga ik dat ooit ook zo goed kunnen doen, denk je bij jezelf. Je hebt misschien weleens iets geprobeerd om je uitdaging aan te gaan, maar dat liep op niets uit. Je gelooft niet meer zo in jezelf, een volgende poging zal toch op niets uitdraaien. Dus je blijft vooral die ander bewonderen en wie weet wordt er nog iets van het geluk van de ander overgebracht op jou? Vanaf nu: Zoals ik een ander bewonder, kan een ander ook mij bewonderen. Ik ben er immers nog steeds, alive and kicking!

8 #3 Je denkt dat alles meteen goed moet gaan Je hebt een aantal keer iets geprobeerd en er alles voor gedaan. Je herkende het misschien al bij het 2 e punt. Je hebt er tijd en energie in gestoken, traantjes om gelaten, je zo gefrustreerd en wanhopig om gevoeld. Want je wilt het zo graag goed doen. En waarom eigenlijk? Omdat je graag wilt dat anderen zien dat je het kan, omdat je wilt merken dát je het gewoon kan. Maar het loopt ietsje anders, je bent niet tevreden over het resultaat en het lijkt alsof je niet eens je best hebt gedaan. Stiekem weet je wel beter, maar de teleurstelling blijft overheersen. Kennelijk lukt het niet met al die moeite die je erin hebt gestoken, waarom een volgende keer wel? Vanaf nu: Ik leer en ontwikkel me door het te blijven proberen. IK KAN HET. #4 Omdat anderen niet in jou lijken te geloven! Je krijgt kritiek, mensen lijken je niet te horen, mensen lijken het liever over zichzelf en hun eigen meningen te hebben en hun eigen verhalen te willen vertellen. Of ze lijken het niet te zien hoe jij je best doet om er voor hen te zijn of hoe je zo goed bezig bent met jouw eigen dingen. Of dit nu echt zo is of niet, als jij steeds het gevoel hebt dat jij hierdoor op de achtergrond raakt en jij niet gezien en gehoord wordt, dan vervaagt het geloven in jezelf langzaam maar zeker. Vanaf nu: Kritiek is vervelend, het kan ook iets goeds betekenen. Maar het hoeft niet altijd iets te betekenen en ik hoef er ook niet altijd iets mee te doen.

9 #5 Je vertrouwt er niet op dat je je ontwikkelt, wanneer je toch dingen blijft proberen Okay, je hebt iets bereikt, je hebt resultaten geboekt. En dan? Dat lukt toch iedereen? Zo bijzonder, dat JIJ resultaten boekt, je komt zelfs vérder in iets, maar omdat je het als normaal ziet, want ja, anderen kunnen dit ook, zie je het niet als iets waarvan je mag geloven dat het heel knap van jou is dat je het kan. Vanaf nu: Ik kan het en ik blijf het proberen en DOEN! Yes Er kwamen ongetwijfeld herinneringen en vervelende gevoelens naar boven. De eerste aanzet om hier een positieve draai aan te geven, heb ik alvast voor je gedaan. En nu ga ik iets aan jou vragen om voor mij te doen! Waarmee je vooral iets voor jezelf gaat doen. Want ik heb je na elke reden ook een positievere tegenhanger meegegeven. Op die manier heb jij een hele MANTRA bij elkaar! Een mantra, dát en waarom JIJ in jezelf mag gaan geloven! Het is mogelijk dat er een traantje over je gezicht rolt. Dit is niet erg. Jij wilt hier doorheen, jij MOET hier doorheen om verder te kunnen. Je wilt immers aan jezelf werken, je wilt je verder ontwikkelen.

10 Jouw MANTRA: Lees die 5 nieuwe gedachten eens op, hardop, voluit, krachtig op. Vanaf nu: Ook IK mag er zijn, ook MIJN verhaal mag gehoord worden. Vandaag herhaal ik dit tot wel 100x en vanaf morgen kies ik elke dag een moment om iets van mezelf te laten horen. Zoals ik een ander bewonder, kan een ander ook mij bewonderen. Ik ben er immers nog steeds, alive and kicking! Ik leer en ontwikkel me door het te blijven proberen. IK KAN HET. Kritiek is vervelend, het kan ook iets goeds betekenen. Maar het hoeft niet altijd iets te betekenen en ik hoef er ook niet altijd iets mee te doen. Ik kan het en ik blijf het proberen en DOEN!

11

12 Je wilt aan jezelf werken, jezelf verder ontwikkelen. Je wilt meer zelfvertrouwen hebben en makkelijker om kunnen gaan met wat anderen zeggen tegen jou. Je zou zo graag meer zelfwaarde willen ervaren en het goede en mooie van jezelf willen inzien. Je merkt alleen dat het je maar niet lukt en dat je eigenlijk niet echt vooruitkomt. Ergens weet je dat het te maken heeft met dat je het eigenlijk niet écht probeert, er niet écht helemaal voor gaat, want dat vind je toch veel te spannend. Je denkt dat de confrontatie met jezelf veel te groot zal zijn. Vertel eens, heb je al weleens een poging gedaan om aan jezelf te werken? En hoe heb je dat opgepakt? Zomaar begonnen of heb je je op een bepaalde manier nog voorbereid? Wellicht nog belangrijker, hoe verliep dit proces en hoe kon je jouw poging afsluiten? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wanneer je blijft lezen, is dit voor mij een teken dat je nog niet bent waar je wilt zijn. Ik wil dat je dit nu wél eens een keer bereikt. Daarom geef ik je graag met liefde 7 tips ter voorbereiding. Ter voorbereiding op jouw proces naar groei en ontwikkeling. Naar meer zelfwaarde en zelfvertrouwen, om jouw leven fijner en positiever te kunnen leiden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! Neem je de tips door en ga je ze dan ook vast uitvoeren? Go for it!

13 Tip 1: Bedenk dat JIJ de komende tijd écht centraal staat in jouw leven. Voel je al aan wat ik hiermee bedoel? Ik wil graag dat jij je met regelmaat, zo niet aldoor, bedenkt dat JIJ centraal gaat staan wanneer jij eenmaal écht aan de slag gaat. VANAF NU. Dus. Dat wordt echt een paar keer NEE tegen iemand zeggen, omdat je net tijd voor jezelf hebt ingepland. En dat is misschien nu wel precies datgene waar je tegen aanloopt, ik begrijp dat dit vervelend kan voelen. Maar ik zie er zeker de kracht van in, begin maar vast! Neem je dit voor: over bijvoorbeeld 1 week ga je er echt voor. Vanaf nu zeg je minimaal 5 x bij het opstaan, 5 x gedurende de dag, 5 x voor het slapengaan, hardop, dat JIJ centraal zal staan. JIJ en dus niet een ander en wat een ander er allemaal van vindt. Tip 2: Nog geen agenda? Koop er een! En plan in de komende 3 maanden elke week minimaal 1 moment in van minimaal 2 uur voor jezelf (mag ook veeeeeel meer!). Verdeel die 2 uur anders over 2 dagen in de week als dat in jouw huidige agenda en schema fijner uitkomt. Werken agenda s niet voor jou? Dan kan je altijd ook voor een mooi notitieboekje kiezen in je favoriete kleur! Neem je dit voor: Bedenk alvast welke dagdelen jou het beste uitkomen, welke kleuren(combinaties) jij leuk vindt, wanneer je eventueel een mooie agenda/ notitieboekje en pen gaat aanschaffen. Dat hoeft niet duur te worden, ga naar de Action, Hema of Xenos.

14 Tip 3: Vertel aan minimaal 2 personen dat je écht aan jezelf wilt werken Er zijn vele studies waarin duidelijk gemaakt wordt hoe het jou kan helpen om aan vertrouwd aanvoelende mensen te vertellen wát en waaróm je iets gaat doen. Tegelijkertijd begrijp ik ook heel erg goed dat dit juist zo moeilijk kan zijn, dat je gaat vertellen dat je de komende tijd aan JEZELF GAAT WERKEN??? Dat je aan zelfontwikkeling gaat doen? Dat je misschien wel minder goed of minder vaak bereikbaar en aanwezig bent? Toch wil ik je vragen om dit te doen. Jij hoeft het namelijk niet helemaal in je eentje te dragen, dat jij dit proces voor jezelf aangaat. Neem je dit voor: Ga eens rustig in je omgeving rondkijken, in jouw contactenlijsten nagaan, bij wie je je nu goed voelt, van wie jij die energie uit voelt komen, van wie je denkt dat ze het jou echt gunnen om beter te worden, sterker te worden, gelukkiger te worden. Tip 4: Kies een plek (in huis of buitenshuis) Waar voel jij je prettig? Is dat in de woonkamer, in een studiekamertje, in de slaapkamer? Is het bij je ouders thuis, bij een goede vriendin? Op zolder bij je oudtante of opa? Is het een plek in een rustig theehuisje bij jou in de buurt? Een plek in de wijde natuur?

15 Neem je dit voor: kijk eens letterlijk rond in jouw omgeving. Misschien zijn er plekken waar je nu al van weet dat je je er prettig voelt en waarvan je denkt: daar kan of moet ik echt naartoe om eens aan mezelf te werken. In deze blog geef ik je 5 tips om naar meer positieve energie in jouw omgeving te zoeken. Die positieve energie kan je goed gebruiken om aan jezelf te werken! Tip 5: Maak een mindmap En voed jezelf alvast met positieve woordjes. Welke woorden kom jij weleens in quotes, artikelen of boeken tegen die zo krachtig en positief op jou overkomen? Maak hier eens een verzameling van. Neem je dit voor: als je tip 2 ook oppakt, kan je er een mooie combinatie van maken. Kies een kleur papier (stevig papier) om in huis te halen, een aantal vellen. A4 is sowieso goed, eventueel A5 (iets kleiner) of A3 (iets groter). Eventueel extra stiften waar je mee gaat schrijven. Schrijf bovenaan of middenin het woord Positief of Positive Mind en zet er een cirkel omheen. Vanaf nu schrijf je elk positief woordje op en met een lijn verbind je dit aan het Positief.. Dit kan je in de komende tijd steeds aanvullen. Kijk hier regelmatig naar, neem de woorden ook in je op tijdens de uitoefening van tip 1!

16 Tip 6: Bedenk eens wat jouw weerstand is. Om diverse redenen is het nog niet zo ver of ben JIJ niet nog niet zo ver om echt aan jezelf te werken, aan jouw zelfontwikkeling en de zelfwaarde die je ervoor nodig hebt. Waar zou dit nu aan kunnen liggen? Welke emoties komen vaker dan eens naar voren? Neem je dit voor: Misschien heb je tip 2 al opgevolgd. Schrijf in je agenda of notitieboekje op door wat of door wie die weerstand ontstaat en waarom jij dat zo voelt. Wat maakt dat die persoon of dat iets dat in jou die weerstand oproept? Tip 7: Schrijf de tips uit, print deze blog uit, plan ze in! De tips lijken je iets te doen, omdat je stiekem wel weet dat je hier iets mee moet, met de ruimte en tijd nemen voor jezelf. Er zijn tips waarvan je vast wel denkt dat je ze best al kan uitvoeren. Wanneer ga je dit doen? En óók als de tips weerstand bij je oproepen, ga je met de tips aan de slag en raak je ze niet uit het oog. Want ook die weerstand vertelt jou dat er iets met dit onderwerp is. Neem je dit voor: bedenk nu hoe je dit het liefst wil aanpakken. Met welke tip start je? Met welke tip ga je daarna door? Ga voor een agenda of notitieblokje (tip 2) en noteer de volgorde van de tips. Ow ja: en VOER ZE UIT.

17 EXTRA TIP: Vergeet vooral TIP 1 niet! Want waarom zou je die vergeten? Als je deze blog nodig had om te lezen, dan is het je eerder nog niet gelukt om je daar echt aan te houden. Om te voelen dat jij jezelf echt eens centraal mag stellen. Je wilt zo graag groeien, je wilt jezelf verder ontwikkelen! Ga hiervoor, jij verdient het!

18

19 Een negatief zelfbeeld zorgt er praktisch altijd voor dat je niet echt vooruitkomt. Of het lijkt alsof je verder komt, maar je valt gemakkelijk in je oude gedrag terug. Of je nu iets leuks wilt doen of je wilt je grenzen aangeven, je stelt er een doel voor vast. Maar zodra deze te maken hebben met het laten zien van jezelf, stel je het uit en je weet het he: van uitstel komt afstel. Als je al een tijdje een negatief zelfbeeld hebt, gebeurt dit steeds vaker en vaker en omdat je steeds jouw doelen uitstelt, raak je vaker teleurgesteld en vergroot dit ook meer en meer het negatieve wat je toch al in jezelf zag. Je bent het vertrouwen in jezelf kwijtgeraakt. Met het uitstellen van datgene wat je graag wilt doen en wat je nodig of belangrijk vindt, stel je eigenlijk ook steeds jezelf uit of jouw ontwikkeling. En ik help je daar heel graag bij! Bij een negatief zelfbeeld is er vaak een gebrek aan het vertrouwen in jezelf, het vertrouwen óp jezelf dat je weet wat goed is en wat jij fijn vindt en dat jij dit moet of mag doen. Hoe fijn zou het zijn om vanuit het vertrouwen op jezelf echt te kunnen en dúrven kiezen voor wat bij jou past? Jij gaat doen wat JIJ wilt. Lees verder op de volgende pagina s voor de mindset oefening waar jij mee aan de slag kunt gaan.

20 Voorbereiding Bereid je eerst even voor. Zorg voor iets waarin je aantekeningen kan maken of waarin je na het uitvoeren van deze oefening je ervaringen, gedachten en gevoelens in kan noteren. Kies een plek waar je zeker weten minstens een half uur ongestoord aan de slag kan. En bedenk dit, voordat je ook maar 1 zin hieronder gaat lezen: niemand kijkt mee en dus kan niemand vinden of zeggen dat je rare of onbegrijpelijke of stomme dingen hebt opgeschreven. Lees voor extra tips vooral deze blog met 7 voorbereidingtips waarmee je je extra goed kan voorbereiden. In deze oefening gaat het echt alleen om wat er in jouw hoofd opkomt. Je hebt je twijfels en onzekerheden, maar die parkeer je toch echt even buiten die ruimte, yes! De stappen in jouw mindset uitdaging Stap 1: Pak je notitieboekje erbij en sla die open op een lege bladzij. Stap 2: Noteer de datum en je naam. Je gaat je aantekeningen bewaren die jij zo gaat maken. Wanneer je er over een tijd op terugkijkt, ga je zien dat je steeds verder komt, waar je tegen aanloopt en wat je overwonnen hebt. Stap 3: Schrijf dan de volgende zin op (bovenaan of in het midden): WAT HEB IK NODIG. Omcirkel dit of onderstreep het met een dikke stift. Het woordje IK mag ook extra onderstreept worden!

21 Stap 4: Denk eens voor in ieder geval een aantal minuten na over wat jij op dit moment en in de nabije toekomst nodig hebt om vooruit te komen in jouw leven, om je fijner en positiever te voelen. Wat zijn nu jouw grenzen? Wat heb jij in je leven nodig en op welk vlak? Zijn er spullen die je letterlijk nodig hebt? Wat heb jij nu nodig om vooruit te komen in het leven? LET OP! Elke keer dat je je bedenkt dat iemand iets heeft gezegd over datgene wat jij denkt nodig te hebben, zeg je tegen jezelf: maar wat heb IK nodig om verder te komen in MIJN leven. Punt. Stap 5: Je gaat je gedachten verder uitschrijven. Je gaat aan de slag. Laat hierbij je hersenen werken, laat je gevoel voor je spreken. Neem er minstens een half uur voor om hier aandacht aan te geven. LET OP! Elke keer dat je je bedenkt dat iemand iets heeft gezegd over datgene wat jij denkt nodig te hebben, zeg je tegen jezelf: maar wat heb IK nodig om verder te komen in MIJN leven. Elke keer, punt. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om in dit half uur echt een aantal dingen te bedenken en op te schrijven. Daarom ook stap 6:

22 Stap 6: Neem deze onderwerpen ook mee in het verder uitschrijven wat jij nodig hebt. ~ (Vervelende, moeilijke) gesprekken ~ Wanneer je voor het laatst voor jezelf bent opgekomen. Hoe lang geleden was dit en wat heb je toen aangegeven? ~ Wat en/of wie staat me steeds in de weg en wat/wie niet! ~ Waar voel ik me het prettigst bij en waar niet? ~ Eigen overtuigende gedachten die jou tegenhouden ~ Hoe vaak je iets al geprobeerd om te doen ~ Doelen die nog niet behaald zijn ~ Wat heb jij nodig? Schrijf het allemaal op. LET OP! Elke keer dat je je bedenkt dat iemand iets heeft gezegd over datgene wat jij denkt nodig te hebben, zeg je tegen jezelf: maar wat heb IK nodig om verder te komen in MIJN leven. Punt uit. Stap 7: Bekijk eens al je krabbels, lees ze eens aandachtig door. Het gaat me niet om de spelfouten of kromme en afgebroken zinnen. Wel gaat het mij om wat je zoal dacht en voelde toen je jouw aantekeningen maakte en of het nog steeds klopt hoe je ze nu doorneemt. Aanvullen mag natuurlijk altijd! Je hebt nu de 7 stappen van deze mindset uitdaging doorlopen. Het is een aardige uitwerk opdracht zo he? Je hebt dit nu opgeschreven, allemaal zonder je twijfels en onzekerheden die jou meestal tegenhouden.

23 Hoeveel dingen heb je nu opgeschreven? Want je hebt jezelf steeds de vraag gesteld: maar wat heb IK nodig om verder te komen in MIJN leven? Misschien komen ze morgen weer terug, die twijfels. Die onzekerheden of je je wel die dingen mag wensen wat je nodig hebt. Maar dan ga je deze oefening OPNIEUW doen. Helemaal opnieuw. Ja, je mag best afkijken van je gemaakte aantekeningen en krabbels. Maar je begint gewoon weer bij het begin, bij de voorbereiding met een nieuw blad in jouw notitieblok en maakt dezelfde en ook nieuwe aantekeningen. LET OP! Elke keer dat je je bedenkt dat iemand iets heeft gezegd over datgene wat jij denkt nodig te hebben, zeg je tegen jezelf: maar wat heb IK nodig om verder te komen in MIJN leven. Punt. Wanneer jij je steeds bezig houdt met wat anderen van je vinden en wat ze zeggen over jou, tegen jou, ga je je bijna vanzelfsprekend meer met anderen bezig houden dan met jezelf. Want je gaat je richten op HUN woorden, niet op jouw EIGEN gedachten. Met deze mindset oefening kom je zoveel verder als je natuurlijk niet stiekem toch steeds denkt aan wat andere mensen zeggen. Vooral de vervelende, neerbuigende, onzeker makende opmerkingen die algauw als kritiek op het jou-zijn aanvoelen. Ik geef je daarom graag mijn stappenplan mee, die je zo kunt downloaden. Een stappenplan die jij gaat kunnen toepassen op de situaties waarin jij kritiek ontvangt of hebt ontvangen en wat het - nog steeds- met jou doet. Vooralsnog is dit een gratis training, ga ervoor!

24

25 Het vergroten van jouw zelfvertrouwen en het inzien van de waarde die er in jou zit. Wat een proces, wat een uitdaging om dit aan te gaan. Hoe ver ben jij in dit proces? Ben je dit ook echt al eens intensief aangegaan? Hoe is dit verlopen en wat heb je ervan geleerd? Je wilt graag zelfvertrouwen hebben of je wilt het graag aanvullen, maar je bent er nog niet waar jij wilt zijn. Je voelt je gewoonweg nog niet vol zelfvertrouwen jouw leven leiden, jouw uitdagingen aangaan, de nieuwe drempels kunnen overbruggen. Maar dit wil jij nog steeds, what to do Wat jij nodig hebt, wat jij heel goed kan gebruiken om jouw proces effectief op gang te brengen, is het inzien dat jij echt jouw eigen vertrekpunt bent. Ondanks alles en iedereen om jou heen. Hoe spannend vind je dat? Wees je eigen vertrekpunt naar meer zelfvertrouwen Er kunnen zoveel redenen zijn dat jouw zelfvertrouwen nog lang niet voldoende aanwezig is. Je kan je vast wel wat redenen bedenken: je wordt steeds afgekraakt, je kent je grenzen niet, alles mislukt wat je probeert te doen, je lijkt steeds de verkeerde keuze te maken, mensen luisteren niet naar jou, ze lijken jou niet te zien. En hoe naar dat ook kan voelen, als jij zelf al niet weet wie jij echt bent, gaan andere mensen dat ook niet kunnen zien.

26 Als jij niet in jezelf gelooft, zien mensen wellicht ook niet snel een reden om in jou te geloven. Je hebt misschien nooit of niet goed geleerd om en hoe je eigen mening te vormen, laat staan deze ook hardop aan anderen mee te geven. Ook dat zijn ze dan niet gewend en reageren daar dan ook op zoals ze het al gewend zijn, of dit nu goed is of niet. En ik hoop van harte dat er lieve mensen om jou heen zijn, die jou kunnen vertellen dat ze het mooie in jou zien, dat jij er mag zijn. Maar dan nog brengt dit hoogstens een wankel zelfvertrouwen in jou naar boven. En dit verandert pas echt, als jij jezelf als vertrekpunt ziet. ZIE JEZELF ALS HÉT VERTREKPUNT. Wat er ook is gebeurd, wat jij ook hebt meegemaakt in jouw leven, wie er ook maar negatief doet en praat tegen jou. Met jouw volwassen leeftijd heb jij zowel de KANS én de VERRANTWOORDELIJKHEID om die stappen te ondernemen om werkelijke groei door te maken. Wanneer je je kansen niet grijpt, blijf je hangen in hetzelfde en eerlijk waar, dat is nu toch echt jouw eigen verantwoordelijkheid. Met het nemen van die verantwoordelijkheid, met het aangaan van jouw uitdagingen, met het proberen werkelijk verder te komen, gaat jouw zelfvertrouwen groeien. Pak de volgende bladzijde erbij en neem je dan het volgende echt voor.

27 * * * * * Ja. Jij bent het vertrekpunt van alles wat jij wilt opbouwen. Jij bent het vertrekpunt in alles wat je doet en zegt. Jij ontdekt en bedenkt wie jij bent, wat, hoe en wanneer jij iets wilt. Je gaat ervoor dat jij je verder ontwikkelt op basis van je eigen keuzes. De keuzes die vanuit JOU komen, die jij gaat maken en doorzetten. Niemand anders heeft daar iets van doen. Je mag gerust luisteren naar wat een ander zegt. Jij bepaalt wat jij ermee doet. Jij bent immers verantwoordelijk voor jezelf. Daarom zorg jij er ook voor dat wat jij doet of niet doet echt vanuit jezelf komt. Jij bent jouw eigen VERTREKPUNT. * * * * * Wil jij die verantwoordelijkheid voor eens en voor altijd nemen? Wil jij er nu écht voor gaan? Ga ervoor, zorg ervoor dat je dit niet loslaat en dat je daarmee jezelf en jouw leven laat gaan voor wat het is.

28

29 Wat voor zelfbeeld heb jij? Hoe zie jij jezelf? Ik ben best benieuwd. Je bent er ongetwijfeld best wel mee bezig, zowel bewust als onbewust. Je leert over jezelf, ván jezelf en voor een goed deel volgt dit ook vanuit de interactie met anderen. Je wilt graag groeien in datgene waar je graag aan wilt werken. Je wilt verandering bij jezelf zien. Je wilt op een gegeven moment kunnen zeggen dat je 1 stap of zelfs meerdere stappen verder bent gekomen. Je wilt graag je leven leven zoals dat bij jou past. Maar wanneer er zoveel mensen zo n invloed op jouw doen en laten hebben en steeds maar iets van je verwachten en als je al moeite hebt met het geloven in jezelf, hoe kom je hier dan bovenuit? Ik beeld me weleens in hoe het zou zijn en hoe ik me zou voelen als ik iets eenmaal bereikt heb waar ik nog tegen aanloop. Die beste versie van mezelf, de meest ideale situatie, enz. In mijn jeugd had ik dit zo ontzettend nodig, het geloven in mezelf, weten en voelen dat ik vast wel verder zou komen en me er verder heel goed en met meer positiviteit in zou ontwikkelen, maar ik was helaas nog niet in staat om mezelf ook als een ware positieve en sterke persoon te kunnen zien. Kan je het je voorstellen dat mensen mij nu soms Miss Positivo noemen? Dat kon ik écht nog niet toen ik 14 jaar of jonger was! Ook niet in mijn 20er jaren. Maar het is een groeiproces geweest, waarin ik met vallen en opstaan heb geleerd dat ik er mag zijn en dat ik iemand waar ik zelf in geloof, ook anderen in kunnen geloven. En waardoor mensen mij soms ook Miss Positivo noemen

30 Wanneer jij jezelf nog niet als een sterke, zelfbewuste positieve persoon ziet, dan blijf je zoekende. Zoekende naar jouw weg, zoekende naar wat jij op die weg tegen wilt komen. Of ook, wat je op die weg achter wilt laten, om een positieve versie van jezelf te worden. Iemand die bewust is van zichzelf en vol zelfvertrouwen het leven aangaat. Jouw zelfbeeld: een schets van een sterke, positieve versie van jezelf En het moet ergens beginnen. Daarom heb ik het volgende voor jou bedacht. Ik schets alvast een sterke, zelfbewuste positieve versie. Een positieve versie die ook JIJ kan worden of wilt zijn! Zoals jij je zelf ervaart wanneer jij jezelf kent en je leven leeft op een manier die dus bij jou past. Ik neem nu een etentje met 3 vrienden als voorbeeld van wat je wellicht graag met vrienden doet. Zet daar gerust een andere leuke bezigheid neer!

31 * * * * * * Je loopt net weg van het restaurantje waar je met 3 vrienden een lekker hapje hebt gegeten. Je lacht bij de gedachte dat je eigenlijk 10 min te laat was door een file, maar dat je dat gewoon eerlijk hebt kunnen aangeven nadat je je vrienden had gegroet. En terwijl je dat deed, met een positieve vibe over je heen, keek je je vrienden ook rustig en zorgeloos aan. Want je hoeft niet weg te kijken, je kan het gewoon vertellen. Jullie bestelden allen toen een heerlijk hapje eten en met een glas drinken in de handen klonken jullie op elkaars gezelschap. Er werd volop gekletst en gelachen. Je merkte wel dat je je verhaal niet echt goed kon doen. Je klingelde toen met je vork op je glas. Ze keken om en waren benieuwd. Je gaf een fijne speech en voordat je zou zeggen dat je in feite aan het einde van je speech was, vertelde je nog iets wat er vorige week in de familie was gebeurd. Dit verhaal wilde je graag vertellen. En zonder dat je er een punt van had gemaakt, of zonder dat je je frustratie bij je had gehouden en dat van invloed had kunnen zijn op jouw beleving van de avond, was de aandacht zo veel fijner en beter verdeeld. Een actueel nieuwsonderwerp maakte dat het gesprek een ietwat serieuzere ondertoon kreeg. Je bleef jezelf en liet van je horen, want ook jij had het nieuws gezien en had er een mening over. Toen het onderwerp goed en wel besproken was, kwamen de luchtigere onderwerpen vanzelf los en babbelden jullie verder tijdens een heerlijk toetje.

32 Iemand vroeg nog hoe het ging met dat ene wat je altijd zo spannend vond, namelijk het staan voor een groep mensen op je werk (of ergens anders) en dan moeten presenteren. Dan laat je jezelf toch heel erg duidelijk zien? Je dacht, ik vertel het gewoon eerlijk, dat ik het nog steeds spannend vind, maar doordat ik de uitdaging steeds opzocht in plaats van ontweek, kan ik het nu wel veel sneller en makkelijker ook oppakken! Op een gegeven moment was de gezellige avond ten einde gelopen, jullie moesten allemaal wel weer richting huis, morgen weer een flinke werkdag voor de boeg. De laatste vriendin die je gedag zet, fluisterde tijdens een warme omhelzing in je oor wauw, jij als deze dame vol zelfvertrouwen en rust, wat gaaf zeg, dit verdien jij. Je glunderde helemaal en bedankte haar hartelijk. Met nog een dikke zoen en een lach op haar gezicht liep ze weg. Ook jij liep richting jouw auto toe en lachte weer. Niet om de file, maar om deze mooie avond. Jeetje, wat was je toch veranderd. Wat was je toch zoveel meer jezelf. Apetrots stapte je de auto in, kwam je thuis, maakte je je klaar om naar bed te gaan om met een lach op je gezicht in slaap te vallen. Zeker niet the end, behalve jouw struggles met het jezelf zijn. Want dat ben jij nu, jezelf, je voelt het. * * * * * En, wat doet dit verhaal met jou? Ben jij deze zelfverzekerde, kalme, sterke, positieve persoon? Zou je het veel meer willen zijn? Loop dan op de volgende pagina de thema s uit het verhaal langs!

33 >> Je niet schamen voor iets wat simpelweg kan gebeuren (file) >> Het woord nemen zonder anderen een vervelend gevoel te geven? Of zonder dat jij er zelf een vervelend gevoel aan overhield (je kwam niet aan het woord, maar nam de aandacht voor een speech en vertelde nog een eigen verhaal) >> Jezelf blijven en je mening kunnen en durven geven (actueel nieuws, mensen hebben verschillende meningen) >> Eerlijk zijn over waar je (nog) tegen aanloopt, maar hoe je de uitdagingen opzoekt om er in te groeien (presenteren op je werk) >> Een compliment accepteren (jouw groei is zichtbaar) >> Die aanwezigheid van kalmte en zelfverzekerdheid aanwezig voelen! (eind van de avond) Merk je dat het positieve verhaal jou niet loslaat? Wil je je ook zo gaan voelen? Zoals ik al zei, je moet toch ergens beginnen Lees het verhaal nu anders nu nog een keer en bedenk na elke zin wat dit jou vertelt en in hoeverre jij je er aan kan verbinden. YESSSSS! Voel je sterker en krachtiger, zo volgt ook de positievere versie van jezelf!

34 Terugblik Yes, vijf teksten voor jou om je echt goed onder te dompelen in in feite jouw zelfbeeld en waarbij je stilstaat bij Van een negatief zelfbeeld naar een positief zelfbeeld. Een mindset oefening. Voorbereidingtips, die je al kunt toepassen om die oefening zo bewust mogelijk te kunnen doen. En jezelf zien als het vertrekpunt bij dit alles. Wil jij jezelf echt verder ontwikkelen en heb je daarbij echt nog meer geloof en vertrouwen in jezelf nodig, blijf dan niet stilzitten en pak op wat hier voor nodig is. En zo simpel is het niet altijd, zo simpel voelt het in ieder geval niet altijd. Wanneer je nog niet bent waar je wilt zijn, kan ik het je zeker aanraden om dit e-book nogmaals te lezen. Je kunt er ook voor kiezen om de hoofdonderwerpen in de inhoudsopgave te bekijken en dan te kiezen voor waar je op dat moment behoefte aan hebt. Soms werkt het nu eenmaal het beste om in de herhaling te vallen, echt waar! Blijf het lezen, neem de voorbereidingstips serieus, herhaal de mindset oefening. Vergeet niet dat jij het verdient om jezelf te mogen zijn

35 Ben je er klaar voor? Jij hebt het verdiend om jezelf te zijn! Te voelen en te ervaren, de aanwezigheid ervaren van alles wat jou een goed, mooi mens maakt. Weet je, ik wil je graag leren kennen, dan kan ik je dat persoonlijk ook nog even heel fijn vertellen Maar ik vind echt dat ik je nog niet eens hoef te kennen om te WETEN dat jij zo ontzettend veel waard bent. Wil jij een stap verder gaan en echt die waarde in jezelf herkennen, erkennen en volledig voelen en omarmen? Ga dan voor jouw persoonlijke Boost your Selfworth Challenge!

36 Contactgegevens Klik (of knip en plak) gerust op de link om mij te volgen en om de bereikbaarheid tussen jou en mij te verhogen en te versnellen!

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

Jouw persoonlijke Boost your Selfworth Challenge

Jouw persoonlijke Boost your Selfworth Challenge Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges 1 Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

"Vvffffff... even wat stof wegblazen... hoppa, je doelen zijn weer in zicht!"

Vvffffff... even wat stof wegblazen... hoppa, je doelen zijn weer in zicht! "Vvffffff... even wat stof wegblazen... hoppa, je doelen zijn weer in zicht!" Heey lieve jij, Onlangs realiseerde ik me dat ik altijd zo met ontwikkeling bezig ben, maar dat het me focussen op het ene

Nadere informatie

1. Leer jezelf kennen 2. Sta bewust stil bij je gedachten 3. Voel bewust je gevoelens 4. Verzorg bewust je lichaam 5. Ga de confrontatie met jezelf

1. Leer jezelf kennen 2. Sta bewust stil bij je gedachten 3. Voel bewust je gevoelens 4. Verzorg bewust je lichaam 5. Ga de confrontatie met jezelf 1. Leer jezelf kennen. Sta bewust stil bij je gedachten 3. Voel bewust je gevoelens 4. Verzorg bewust je lichaam 5. Ga de confrontatie met jezelf aan 6. Ga de confrontatie met de ander aan 7. Zeg elke

Nadere informatie

Jouw persoonlijke Boost your Selfworth Challenge

Jouw persoonlijke Boost your Selfworth Challenge Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

Copyright. Disclaimer

Copyright. Disclaimer Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit werkboek mag worden gekopieerd, verveelvoudigd, naar derden toe worden toegespeeld en/ of per post, via social media op welke manier dan ook worden verspreid

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Cherryl Abdoelkariem KvK nr BTW nr. NL B01 IBAN NL98KNAB

Cherryl Abdoelkariem KvK nr BTW nr. NL B01 IBAN NL98KNAB Disclaimer Dit werkboek is ontstaan vanuit het webinar 7 veelgemaakte fouten die jouw energielevel verpesten. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit e-book te gebruiken en toe

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 1.1. VOORWOORD. 3 1.2. WIE BEN IK?... 4 2. INLEIDING 4 2.1. INLEIDING... 4 2.2. WAAROM EN VOOR WIE?... 5 3. 3 GOUDEN TIPS.. 6 3.1. WEES AARDIG VOOR JE SPIEGELBEELD 6 3.2. VERZAMEL

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Receiving the Day Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Dag 1 Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen We gaan helder krijgen wat voor jou belangrijk is. Dit is de eerste stap in

Nadere informatie

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan Gezinskaraktercoach gespecialiseerd in de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen #Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan In dit e-book krijg je van mij

Nadere informatie

Prikkelmijders+en+Prikkelzoekers+

Prikkelmijders+en+Prikkelzoekers+ Prikkelmijders+en+Prikkelzoekers+ Vandaag heb je kennis gemaakt met Daan en Sterre. Als Daan te veel prikkels krijgt dan sluit hij zich af. Hij krijgt op dat moment zoveel prikkels binnen dat hij even

Nadere informatie

Cursus DE MACHTIGE MINDSET

Cursus DE MACHTIGE MINDSET Cursus DE MACHTIGE MINDSET Gelukkig worden, begint met de vraag: Wat houdt mij tegen? Neale D. Walsch Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet om gelukkiger

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES. kinderen en Emoties 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES

E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES. kinderen en Emoties 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES VOORWOORD In 2016 schreef ik de Gids over emoties bij kids 80 praktische tips. Mijn kennis en ervaring blijft zich echter door ontwikkelen. Daarom deel ik

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Hoi, mijn naam is Cherryl!

Hoi, mijn naam is Cherryl! Hoi, mijn naam is Cherryl! Wat fijn zeg dat jij mijn 3 stappen methode gaat volgen! Ik hoop echt dat je er alles uit zal halen wat je eruit kan en wilt halen Meer energie voor jezelf en de mensen die jij

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ SAMEN TIJD VOOR ELKAAR Willem en Marian de Vink Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Romantiek in een liefdesbrief ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf

Nadere informatie

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens Trainen en coachen Psycholoog Mirella Brok Skype Tilburg Made Den Bosch psycholoog@psycholoogmirellabrok.nl 06 1771 2728 KvK 51743256 Lid Nederlandse Beroepvereniging voor Toegepaste Psychologie Opwarmoefening

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent.

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent. Ik weet zeker dat ook jij nog veel krachtiger kan zijn in wie je bent en wat je doet binnen je praktijk/ bedrijf en dat je daardoor nog veel meer waarde vanuit plezier kan leveren aan je klanten. Als je

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

Speak up! Wat is JA en wat NEE?

Speak up! Wat is JA en wat NEE? Les 3 Speak up! Wat is JA en wat NEE? Deze derde les gaat over het leren inzien en uitspreken van je wensen en grenzen bij intimiteit en seks. Hoe zorg je dat het leuk is en blijft? Het belangrijkste daarbij

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

14 Stappen om jouw droom waar te maken

14 Stappen om jouw droom waar te maken 14 Stappen om jouw droom waar te maken Stap 1 Uitstelgedrag overwinnen Uitstelgedrag overwinnen Waarschijnlijk stel je het waarmaken van jouw dromen en doelen uit. Anders had je dit stappenplan niet gedownload.

Nadere informatie

leven met een chronische ziekte

leven met een chronische ziekte leven met een chronische ziekte Een ont-moet spel, voor jezelf en anderen. Als we een chronische ziekte hebben, is er vooral aandacht voor de bestrijding van symptomen. Wat de ziekte met ons zelfbeeld

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

Werkboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Werkboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 2. Afleren. Dag 11. NEE zeggen tegen je beperkende overtuigingen. Met onderstaande oefening ga je NEE leren zeggen tegen overtuigingen die je beperken. Dit klinkt kinderlijk simpel maar herinner

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Gedachten en positiever denken

Gedachten en positiever denken Gedachten en positiever denken Hoe denk jij over jezelf? En wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Met welke gedachten begin jij de dag? Heb je hier weleens over nagedacht? Hier gaan we mee

Nadere informatie

Overtuiging: ik ben niet goed genoeg (dus ik moet er heel hard voor werken) Tappen: Ook al doe ik helemaal niets, ik ben helemaal mezelf

Overtuiging: ik ben niet goed genoeg (dus ik moet er heel hard voor werken) Tappen: Ook al doe ik helemaal niets, ik ben helemaal mezelf De negatieve overtuigingen van gisteren hebben je misschien meer inzicht gegeven, maar we gaan ze niet uitgebreid analyseren, we gaan ze gewoon loslaten. Dat helpt je veel meer. Je negatieve overtuigingen

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

Ik ben waardevol challenge

Ik ben waardevol challenge 26 t/m 30 juni 2017 Ik ben waardevol challenge Commit Happiness In deze pdf vind je alle opdrachten bij elkaar. Dag 1 Waarom wil je je waardevol voelen? Ik wil je vandaag laten stilstaan bij de redenen

Nadere informatie

Step up, Sparkle & Shine

Step up, Sparkle & Shine Step up, Sparkle & Shine Module 5 Overtuigingen Vorige week zijn we aan de slag geweest met het innerlijk kind. Wat heeft zij jou laten zien en wat mocht er geheeld worden? Welke oude pijn zit er nog en

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten. In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Emoties

Worksheet EFT bij Emoties Worksheet EFT bij Emoties Inleiding Ik wil af van mijn angst, dit verdriet, deze onzekerheid, die twijfel.! Zo n bekende en begrijpelijke wens, sommige gevoelens en negatieve gedachten lijken soms al zo

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan TIPS VOOR DOCENTEN HUIL! Het lucht op Nu met nog meer tranen! Kim Koelewijn Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan 9-99 TIPS VOOR DOCENTEN Dichtbij en verder weg Wanneer je met

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Depressie bestrijden. Dit zijn enkele van de vele signalen dat je in de greep bent van een depressie en dat het tijd is om terug te vechten!

Depressie bestrijden. Dit zijn enkele van de vele signalen dat je in de greep bent van een depressie en dat het tijd is om terug te vechten! 228 denk goed voel je goed Depressie bestrijden Iedereen voelt zich wel eens somber, heeft er genoeg van of is ongelukkig. Meestal komen en gaan die gevoelens, maar soms blijven ze en gaan ze overheersen.

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les drie WELKOM BIJ LES DRIE VAN DEZE E-CURSUS WAARIN WE JE WILLEN LATEN ZIEN HOE JIJ GROTER KUNT WORDEN ZODAT JOUW PROBLEMEN

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

WERKBOEK 2. De bron van verandering. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie

WERKBOEK 2. De bron van verandering. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie WERKBOEK 2 De bron van verandering Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie Werkboek 2 De bron van verandering... 3 1 Mijn thema... 4 2 Gebeurtenissen (connecting the dots)... 4 3 Emoties... 5 4 Gevoel

Nadere informatie

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik voorwoord Dit werkboek gaat over de omgang met andere mensen. We bespreken hoe jij met anderen kunt omgaan. Bijvoorbeeld hoe je problemen oplost, omgaat met pesten, gevoelens en vriendschappen en hoe je

Nadere informatie

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen Het klinkt als iets onmogelijks Schrij Schrijven met je hogere zelf en je gidsen, klinkt als iets onmogelijks. Misschien ook omdat, hoe zeer je

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de OVER EN UIT OVER EN UIT Welkom bij de e-training Over en uit. In deze training leer je beter om te gaan met je scheiding. Je leert hoe je het beste het nieuws van de scheiding aan je kind kan vertellen,

Nadere informatie

5 waardevolle vragen voor je kind.

5 waardevolle vragen voor je kind. 5 waardevolle vragen voor je kind. Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela 0610318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl Hallo mijn naam is Monique Postema. Al jaren werk ik met kinderen en

Nadere informatie

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten...

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 1 Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 2 Colofon Creatief Succes Evertsenstraat 5-03 4461 XN Goes www.creatiefsucces.nl info@creatiefsucces.nl @ Creatief

Nadere informatie

Handleiding lesmethode Groep 8 Brugklas Bikkels. Inkijkexemplaar

Handleiding lesmethode Groep 8 Brugklas Bikkels. Inkijkexemplaar Handleiding lesmethode Groep 8 Brugklas Bikkels versie 2016 Inhoudsopgave Introductie 4 Verantwoording Methodiek 5 Doorgaande lijn Po en Vo 6 Preventief en curatief 7 Organiseer je les 8 Praktische tips

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey.

Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey. Het hebben van een dagboek kan je leven veranderen. Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey. Je hebt verschillende soorten

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie