VORMGEVER RPC/ SIGN SPECIALIST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VORMGEVER RPC/ SIGN SPECIALIST"

Transcriptie

1 VORMGEVER RPC/ SIGN SPECIALIST VORMGEVING NAAM: KLAS: VAK: PRO: NEDERLANDS PERSONAL BRANDING CODE: PRO LEERJAAR: 1 PERIODE: 1 TIJD: DOEL: Jezelf presenteren aan een groep OPDRACHT: Je maakt je persoonlijke profiel, gaat op zoek naar jouw Unique Selling Proposition en ontwerpt je eigen visitekaartje. Je presenteert jezelf aan een groep, alsof je een merk bent, waarbij je positieve beelden en associaties oproept. Je maakt gebruik van je persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat je docent en medeleerlingen zien wie je bent en waar je voor staat. Een juiste spelling van geschreven tekst staat ook centraal! TIPS: Zoek leuke filmpjes op Internet over het presenteren van jezelf. BEOORDELING: Persoonlijk profiel en persoonlijk visitekaartje (1 e periode) Spelling (1 e periode) Elevator Pitch kort filmpje waarin je jezelf presenteert (2 e periode) DATUM: BEOORDELING: PARAAF: Dit formulier moet je samen met de gemaakte opdracht inleveren. Zonder dit formulier wordt je werkstuk niet beoordeeld.

2 PERSOONLIJK PRESENTEREN (PERSONAL BRANDING) Niet alleen bedrijven hebben met branding te maken. Ook jij als persoon kunt aan branding doen. Bekijk het volgende filmpje (let op: in het Engels): Wat is Personal branding? Het jezelf als merk presenteren aan anderen, waarbij je positieve beelden en associaties oproept. Bij personal branding gebruik je je persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat je medeleerlingen, docenten, (stage)werkgever, familie, vrienden, kennissen en je klanten zien wie je bent en waar je voor staat. Personal branding helpt je in je loopbaan en je carrière. Beschouw jezelf dus als een merk. Weet wat je uniek maakt en onderscheid je van anderen. Je moet natuur niet met een ik ben de allerbeste T-shirt rond gaan lopen, maar wat je wel wilt is dat de mensen in je netwerk jou als de beste oplossing voor hun probleem zien: Jan, die moeten we hebben, die maakt de allermooiste websites. Mieke, die moeten we hebben, zij is een tovenaar met Photoshop. Wessel, die moeten we hebben, hij behoudt het overzicht. Personal branding begint met zelfkennis en het doen van zelfonderzoek. Je moet duidelijk voor ogen hebben wat je zakelijk en privé wilt bereiken en wat je levensdoel is. Je moet weten wat je kunt en wat je leuk vindt. Waar loop je helemaal warm voor? Waar heb je een bloedhekel aan? Bij personal branding gaat het absoluut niet om het spelen van een rol. Je anders voordoen dan je bent, hou je misschien een tijdje vol, maar nooit lang. Voordat je het weet, ben je overspannen of heb je burn-out. Personal branding is het vinden van je kracht, van hetgeen je uniek maakt en het uitdragen daarvan. Het maken van een persoonlijk profiel helpt je daarbij. Bedrijven hebben dagelijks met branding te maken. Er zijn veel bedrijven die direct herkenbaar zijn door hun logo. Die logo s zijn bedacht door bedrijven die onderzocht hebben wat het beste bij het bedrijf past. Een leuk voorbeeld is het volgende filmpje, over de keuze van de kleur die bij een bedrijf, of. bij een persoon, dus bij jou past!

3 OPDRACHT 1 MAAK EEN PERSOONLIJK PROFIEL In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?). Een persoonlijk profiel samenstellen is lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Veel mensen staan er nauwelijks bij stil waarom ze de dingen doen zoals ze doen, zelfreflectie is niet iets wat hen gemakkelijk afgaat. Zoek daarom een klankbord, bijvoorbeeld een coach (docent/medestudent/vriend/etc.), die je kan helpen op een andere manier naar jezelf te kijken. Veel mensen blijken vastgeroest te zitten en komen daardoor niet zelfstandig tot nieuwe inzichten en verandering. Voor deze opdracht maak je een mindmap aan de hand van de volgende startvragen: In de bijlage staat een uitgebreide uitleg over het maken van een mindmap. 1. WIE BEN IK? Maak een start met het beantwoorden van deze vraag door terug te gaan in de tijd en na te denken over het gezin waarin je bent opgegroeid. Hoe omschrijf je jouw jeugd, wat zijn dingen die jouw leven positief dan wel negatief hebben beïnvloed? Hoe heb jij je basisschool- en middelbare schooltijd ervaren? Waarom heb je voor deze studie/opleiding gekozen, wat sprak je daar het meest in aan? 2. WAT KAN IK? Je kwaliteiten, vaardigheden en talenten vormen een richtingwijzer voor wat voor soort werk er bij jou past. Sta eens stil bij de volgende vragen als eerste aanzet om na te denken over jouw talenten: 1. Wat doe je het liefst in je vrije tijd? 2. Waar krijg je energie van? 3. Wat kun je uren achter elkaar doen? 4. Welke nieuwe kennis en vaardigheden pak je snel op? 5. Waar krijg je vaak complimenten over? Vraag eventueel mensen in je directe omgeving om erachter te komen wat jij goed kunt. Leg hen de volgende vragen voor: 6. Wat beschouw jij als mijn grootste kwaliteit? 7. Wat kan ik beter dan de meeste andere mensen? 8. Welke kwaliteit onderschat ik het meest van mezelf? 3. WAT WIL IK? Deze vraag gaat vaak gepaard met een stemmetje in je hoofd dat je zegt dat iets niet kan of niet voor jou is weggelegd. Negeer dat stemmetje eens en stel jezelf de vraag wat je zou willen doen als alles mogelijk was? Wat zou jij graag doen als er geen belemmeringen zouden zijn? Sta vervolgens stil bij de volgende vragen:

4 1. Wat deed je als kind graag? 2. Wat doe je nu graag in je vrije tijd? 3. Welke tijdschriften/boeken lees je graag? Welke films/documentaires/series kijk je graag? 4. Wat doe je met passie? 5. Wat zou je ook doen, zelfs als je er niet voor werd betaald?

5 OPDRACHT 2 USP unique selling proposition Een unique selling proposition (uniek verkoopargument), ook wel unique selling point genoemd, is een eigenschap van een product die het onderscheidt van vergelijkbare producten. Men brengt deze onder de aandacht van een bepaalde doelgroep om deze te wijzen op voordelen als kwaliteit, functionaliteit of prijs, met als doel de gevoelens van een klant ten opzichte van een product positief te beïnvloeden. Deze meerwaarde bepaalt mede of een dienst of product succesvol zal zijn. Als je later gaat solliciteren, moet jij opvallen tussen alle andere kandidaten. Je moet dus goed weten wat je persoonlijke USP s zijn. Schrijf hieronder een drietal unieke eigenschappen van jezelf op waarin je je onderscheidt van anderen OPDRACHT 3 Persoonlijke USP en slogan Als je je persoonlijke profiel opgesteld hebt dien je een samenvatting te maken waaruit de belangrijkste kenmerken naar voren komen, ofwel het unieke van jezelf. Dit unieke komt terug in je USP. Dit unieke onderscheidt je van anderen. Het USP zie je terug in slogans. Slogans zijn korte teksten die in de kern het USP van jezelf (of een bedrijf) weergeven: Voorbeelden van persoonlijke slogans: Roos: slim en slagvaardig Jim: sportieve doordouwer Hamid: puntje precies OPDRACHT 4 Persoonlijk profiel en persoonlijke huisstijl Ook jij hebt een huisstijl. Je huisstijl bestaat enerzijds uit je manier van bewegen, je kleding, je uiterlijk, je verzorging. Anderzijds is je huisstijl terug te vinden in wat je in woord en beeld deelt met anderen. Denk aan je manier van praten, je inzet van social media, blogs en misschien wel je eigen visitekaartje. Schrijf een persoonlijk profiel, in eigen woorden, van minimaal 200 woorden, waarbij je gebruik maakt van de door jou gemaakte mindmap. Verwerk in dit verhaal de volgende onderdelen, Let op: dit verhaal wordt gecontroleerd op spelling! Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Persoonlijke USP en slogan Persoonlijke huisstijl

6 OPDRACHT 5 Persoonlijk visitekaartje Maak een persoonlijk visitekaartje waarin je persoonlijke huisstijl terugkomt. Een aantal voorbeelden van originele visitekaartjes:

7 PERSOONLIJKE PRESENTATIE MIDDELS NETWERKEN Als student (toekomstig beroepsbeoefenaar) is het van belang om nu al positieve aandacht op je te vestigen en deze aandacht te behouden. Dit bereik je door jezelf actief te presenteren in diverse netwerken. Het netwerken is geen nieuw fenomeen. Al in de Romeinse oudheid onderhielden de leiders hun netwerken. En nu hebben we de sportvereniging, school, stage, social media, de kennisnetwerken en vele andere netwerken. Al netwerkend komt men op ideeën, worden afspraken gemaakt en krijgt men nieuwe gezichtspunten en nieuwe perspectieven. Netwerken: het leggen en onderhouden van plezierige contacten met andere mensen en/of bedrijven die je mogelijk op korte dan wel lange termijn voordeel voor jezelf en je carrière kunnen opleveren. De kenmerken van netwerken zijn: contacten leggen en onderhouden Het kenmerk van netwerk is jezelf openstellen voor nieuwe contacten. Op mensen afgaan en spreken levert plezier en informatie op. Door het onderhouden van de contacten (bellen, mailen, volgen) kan plezier en informatie alleen maar toenemen. Plezierige contacten Netwerken is plezier hebben in het (leren) kennen van andere mensen en plezier beleven aan wat anderen je te vertellen hebben. Lange en korte termijn Netwerken doe je niet primair om te scoren. Bij netwerken gaat het om de gunfactor. Hoe langer (en plezieriger) de contacten zijn, hoe meer je elkaar iets gaat gunnen. De voordelen van netwerken zorgen ervoor: - Dat je de juiste mensen ontmoet voor jouw netwerk zodat je je invloed vergroot. - Dat je je producten en diensten op een heel persoonlijk niveau onder de aandacht kan brengen. Je valt door te netwerken beter op dan in advertenties, s en willekeurige verkooppraatjes. Het wekt vertrouwen en maakt wat je te bieden hebt geloofwaardiger. - Dat je contact maakt met een bredere groep mensen met wie je je ideeën en mogelijkheden kunt delen. Wie weet ontmoet je nieuwe klanten, efficiënte werknemers of zelfs een mentor of zakenpartner. Netwerken doe je offline en online: 1. Offline netwerken Netwerken doe je op school, werk, beurzen, open dagen, in de kroeg, bij vergaderingen en tijdens congressen. Eigenlijk overal. Succesvol netwerken begint met enthousiasme, inspiratie, oprecht geïnteresseerd zijn, inlevingsvermogen (empathie), kortom gastheerschap. Gedraag je dus in feite op dezelfde manier alsof je iemand zou ontvangen in je eigen huis. Dan bouw je een relatie op, waar je veel plezier aan kunt beleven! 2. Online netwerken Je persoonlijke presentatie is ook op internet te vinden. Google jezelf maar eens, dat doen namelijk anderen ook. Wat voor beeld roept dat op bij derden? Het is van belang dat je je datgene uitstraalt wat je ook wil uitstralen. Misschien moet je daarom je social media eens kritisch tegen het licht houden. Sta je nog niet op internet? Misschien is het nu het moment. Je carrière wordt namelijk mede bepaald door je presentatie op internet. Belangrijke social media zijn: o Twitter (let op je taalgebruik van je tweets) o Facebook (let op je foto s, taalgebruik, likes) o LinkedIn (denk aan het regelmatig actualiseren van je CV) OPDRACHT 6

8 Een toekomstige werkgever bezoekt je Facebookpagina. Maak een overzicht van informatie die jij graag met hem wilt delen en informatie die je liever niet met hem wilt delen. Informatie om te delen Informatie om niet te delen a. Facebook? Maar dat is toch meer voor privé zaken? Waarom denken bedrijven hier anders over? b. Hoe kan je ervoor zorgen dat bedrijven niet je de status-updates van jouw stapavond te zien krijgen? Noteer je huidige netwerken en geef bij elke netwerkgroep aan wat voor voordeel ze later voor jou kunnen opleveren. Netwerken nu Voordelen voor later Voor online netwerken kun je gebruik maken van een persoonlijke presentatie, door middel van een filmpje. Deze manier van presenteren wordt uitgelegd in het laatste onderdeel van dit project.

9 OPDRACHT 8 PERSOONLIJKE PRESENTATIE MIDDELS SPEEDDATE OF ELEVATOR PITCH Een speeddate of elevator pitch is niets meer dan jezelf in 1 minuut (zoals in de lift) verkopen. Het is een beknopte presentatie van wat je doet, waar je goed in bent en wat je ambities zijn. Het belangrijkste doel is de ander nieuwsgierig genoeg te maken om eens verder van gedachten te wisselen. De spreekwoordelijke voet tussen de deur krijgen. Deze vaardigheid heb je natuurlijk niet alleen in de lift of in de kroeg nodig. Het is een goede manier om tijdens een netwerkborrel, evenement of sollicitatiegesprek jezelf te presenteren. Een werkgever verwacht bij de vraag Vertel eens wat over jezelf immers niet dat je complete CV gaat opdreunen (die kunnen ze zelf ook wel lezen). Een goede elevator pitch: heeft een prikkelende opening duurt meestal 1 minuut wordt met passie gebracht eindigt met een vraag of nodigt de ander uit te reageren Het is handig om je elevator pitch eens op papier helemaal uit te schrijven. Leg het even weg en laat het eens aan anderen lezen. Wat het ene moment nog erg logisch leek, is in tweede instantie misschien toch wat te ingewikkeld of langdradig. Als dat bij jou het geval is: scherp je verhaal aan en oefen eens hardop. Het hebben van iemands aandacht, al is het maar 60 seconden, is een kans die niet verspild mag worden. Als je het voor elkaar krijgt om de aandacht vast te houden, je boodschap kort, bondig en duidelijk over te brengen en jezelf daarbij van anderen te onderscheiden, zul je worden gehoord, begrepen en onthouden. De volgende stappen komen voor in een speeddate of elevator pitch: 1. Opening Vertel op een prikkelende manier iets over jezelf. Dat doe je door jezelf helder, met passie en overtuigend in een paar zinnen (denk aan je USP en slogan) neer te zetten. Wat maakt jou zo interessant dan? 2. Kern Verkoop jezelf in 1 minuut: drie punten die jij wilt overbrengen. Wat wil je dat bij de ander blijft hangen? Als je er rekening mee houdt dat mensen 90% van je verhaal vergeten, wat is de 10% die ze moeten onthouden? Wat je ook doet, begin daarmee. 3. Slot Geef een samenvatting van de belangrijkste persoonlijke eigenschappen en bedenk een prikkelende slotvraag. Maak een elevator pitch (1 minuut) van jezelf. Maak gebruik van bovenstaande tips. Maak van deze elevator pitch een filmpje en lever dit in bij de docent.

10 BIJLAGE 1: Hoe maak je een mindmap? (Bron: stappen/) Eerste stap: bekijk het volgende filmpje: Aan de slag: 1) Start met een centraal beeld of woord Een mindmap start je altijd met het opschrijven van een woord of het kleuren van een tekening in het midden van de ruimte. Dit centrale beeld is te vergelijken met de titel van een boek dat je gaat samenvatten, het hoofdonderwerp van je brainstorm of misschien het onderwerp van een vergadering, interview of bespreking. Vanuit dit centrale punt kunnen we verder werken en nieuwe associaties gaan opschrijven. 2) Maak takken & subtakken Vervolgens teken je verschillende takken vanuit dit centrale beeld naar de buitenkant van je werkruimte. Op deze takken kun je woorden schrijven of plaatjes tekenen, maar later daarover meer informatie. Je kunt deze takken vergelijken met de structuur van een boom. Een boom begint met een dikke tak en verspringt vervolgens in kleinere takjes, die vervolgens nog kleinere takjeshebben. Vaak is het handig de eerste takken dikker te maken. De subtakken worden dan steeds dunner naar mate je verder van het centrum af komt. Waar een boom echter op verschillende plekken vertakkingen heeft is het overzichtelijk om je subtakken in je mindmap aan het einde van een tak te tekenen. Zou hou je het duidelijk en overzichtelijk. 3) Gebruik maximaal 1 sleutelwoord per tak Belangrijk bij het maken van een mindmap is dat je slechts één woord per tak opschrijft. We zijn gewend om veel te schrijven, dus dit kan soms een uitdaging zijn als je net begint. Onze hersenen hebben deze lappen tekst alleen helemaal niet nodig. Een enkel woord of plaatje roept al vele associaties op. In de video zie je bijvoorbeeld dat ik het cijfer 1 opschrijf. Wat ik hiermee bedoel is eigenlijk: schrijf maximaal 1 sleutelwoord op per tak. Wanneer ik dat zou opschrijven, dan heb ik veel te weinig ruimte. Bovendien begrijp ik het prima wanneer ik alleen de 1 opschrijf. De rest van de informatie wordt automatisch door mijn hersenen aangevuld. Zo zijn onze hersenen nu eenmaal geprogrammeerd. Makkelijk toch? 4) Maak je mindmap van globaal naar specifiek Wanneer je een mindmap maakt, dan maak je deze altijd van globaal naar specifiek. De takken die het dichtste bij het midden staan bevatten algemene of globale informatie. Hoe verder je naar de buitenkant van je werkruimte komt, hoe specifieker de informatie wordt die je opschrijft. Stel, je maakt een mindmap over de boerderij (dat voorbeeld kennen we allemaal). De globale takken die je kunt tekenen zijn bijvoorbeeld: dieren, voertuigen, gewassen, etc. De dieren zijn nogal globaal (je zou het ook een categorie kunnen noemen) en vanuit daar kun je steeds specifiekere takken gaan tekenen. Misschien zou jij ervoor kiezen om een onderscheid te maken tussen vee (de ene tak) en huisdieren (een tweede tak). Dat is al een stukje specifieker. Vervolgens maak je bij de tak vee subtakken met: koe, paard, schaap, varken, etc. Deze takken staan verder naar de buitenkant en de informatie is erg specifiek.

11 5) Werk in de richting van de klok Om een mindmap overzichtelijk te houden is er ooit afgesproken om deze met de klok mee te maken en op één uur te starten. Wanneer iedereen dit doet kunnen andere mensen je mindmap makkelijk lezen. Op deze manier kun je ook een chronologische volgorde aangeven. Wanneer je een mindmap uitleest of wilt onthouden, staat de informatie in de juiste volgorde en raak je niet in de war. 6) Gebruik verschillende kleuren Het opschrijven van woorden activeert vooral gebieden aan de linkerkant van je hersenen. Om informatie makkelijk te onthouden is het ook handig om gebieden in je rechter hersenhelft te stimuleren. Dit kun je doen door verschillende kleuren te gebruiken. Onderzoek heeft laten zien dat het gebruik van kleuren vooral gebieden aan de rechterkant van je hersenen activeren. Gebruik je kleuren alleen niet willekeurig, maar geef elke tak een aparte kleur. Zo associeer je een specifieke tak met een bepaalde kleur. Je hersenen kunnen de informatie dan makkelijker onthouden. Uiteraard kun je de tekeningen wel verschillende kleuren geven. 7) Maak tekeningen Een foto zeggen vaak meer dan 1000 woorden, zo luidt het spreekwoord. Het zou dus gek zijn om je mindmap vol te schrijven met woorden wanneer je dit kunt vervangen door enkele plaatjes of tekeningen. Bovendien stimuleren plaatjes, net als het gebruik van kleuren, delen in de rechterkant van je hersenen. Plaatjes en tekeningen zijn dus een ideale manier om informatie makkelijk te onthouden. Tijdens de cursussen en workshops die ik geef hoor ik mensen vaak zeggen: maar Jelle, ik kan helemaal niet tekenen. Geen probleem! Je hoeft geen Leonardo da Vinci te zijn om simpele icoontjes of schetsjes te tekenen. Het belangrijkste is dat jij weet wat je hebt getekend en daar associaties bij kunt maken. Zoals je weet doen onze hersenen dat automatisch, dus dat komt zeker goed. Doe het maar gewoon.

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

Introductieopdrachten

Introductieopdrachten Vakman ondernemer (4) Introductieopdrachten Vaardigheden editie 2018 Uitgev Sarph Colofon Auteur Jan Ferwerda Eindredactie Joyce Dost Advies Michel Kregel retailexpert Adviesraad Uitgeverij Sarphati Beeldredactie

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011 Workshop Profileren laat zien wie je bent 25 mei 2011 Inhoud Speeddate: de eerste indruk Branding en Personal Branding Laat zien wie JIJ bent - Jij zelf: TAP - Logische niveas van verandering LAAT ZIEN

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE 10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE Beste Lezer, Hartelijk dank voor het downloaden van ons e-book: '10 Tips voor het opstellen van een goed Curriculum Vitae Dit e-book is onderdeel

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties Presenteren vmbo-4 Presenteren is aan de ene kant een kunst de één is er beter in dan de ander maar aan de andere kant valt of staat elke presentatie met een goede voorbereiding en veel oefening. Bij presenteren

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra)

Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra) Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra) 1 Mars geeft je energie en NIVEA is verzorgend. Grote merken willen graag dat jij ze onthoudt op hun manier.

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies FLUITEND NAAR JE WERK Loopbaanadvies Herziene versie, mei 2017 LOOPBAANADVIES BIJ DE VAKBOND? Je vraagt je misschien af waarom de FNV loopbaanadvies aanbiedt. Eén van onze doelen is het werk van onze

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Lesvoorbereiding Studie en loopbaan Keuze- en Loopbaanvaardigheden 3-4 vmbo

Lesvoorbereiding Studie en loopbaan Keuze- en Loopbaanvaardigheden 3-4 vmbo Lesvoorbereiding Studie en loopbaan Keuze- en Loopbaanvaardigheden 3-4 vmbo Bespreek met vakdocenten mogelijkheden om leerlingen in de vaklessen feedback over zichzelf te laten vergaren. Deel Vaardigheid:

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Uitleg Elevator pitch Wat is de basis van jouw bedrijf?

Uitleg Elevator pitch Wat is de basis van jouw bedrijf? Uitleg Elevator pitch Wat is de basis van jouw bedrijf? Wat is een elevatirpitch? Een elevatorpitch is een korte en krachtige presentatie van jezelf. Jouw persoonlijke verhaal ( verkooppraatje ) waarmee

Nadere informatie

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * werkstuk

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * werkstuk Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * werkstuk Antoniusschool Groep 5/6 Let op: deze heb je het hele schooljaar nodig! Hoe maak je een spreekbeurt? Mijn voorbereiding: 1. Je kiest

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter?

killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter? Hoe maak je een killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter? 5 CV geheimen die je concurrentie niet toepast dit e-book wordt je aangeboden door 1 Hoe maak je een killer CV waarmee je

Nadere informatie

Beoordeling power-point groep 5

Beoordeling power-point groep 5 Beoordeling power-point groep 5 Leerkracht: Leerling: Onderdeel 2 4 6 8 10 Opmerkingen Titeldia: Duidelijke titel met onderwerp/naam/groep Inhoudsopgave: Puntsgewijs wat ga je behandelen. Plaatjes: Functioneel

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV FLUITEND NAAR JE WERK Met Loopbaanadvies van de FNV Herziene versie, juni 2018 LOOPBAANADVIES FNV ALTIJD DICHTBIJ EN GRATIS VOOR LEDEN De FNV wil het werk van haar leden zo plezierig mogelijk maken. Als

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Uitleg Werkwijzers Bovenbouw Dit zijn de beschrijvingen van alle presentaties die je moet doen en het werkstuk dat je maakt.

Uitleg Werkwijzers Bovenbouw Dit zijn de beschrijvingen van alle presentaties die je moet doen en het werkstuk dat je maakt. Uitleg Werkwijzers Bovenbouw Dit zijn de beschrijvingen van alle presentaties die je moet doen en het werkstuk dat je maakt. Om het overzichtelijk te maken, hebben we onder elk onderdeel een afvinklijstje

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Je kunt niet alles geloven wat je ziet op internet. Want je hoek niet je ware gezicht te laten zien op

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Corporate Branding: hoe zet je jouw vereniging op de kaart?

Corporate Branding: hoe zet je jouw vereniging op de kaart? Cursus Goed besturen : hoe zet je jouw vereniging op de kaart? drs. Sandra Verwaal senior communicatieadviseur Radboud Universiteit Nijmegen Programma: 14.45-15.00 15.00 uur: Voorstellen 15.00-15.20 15.20

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK Succesvol zijn wie je bent Monique Dekker, juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Waarom dit e-book?... 2 Wie ben ik?... 2 2. Weet wie je bent en waar je voor staat....

Nadere informatie

KIEMKRACHT. Ondernemerstraject van het Alfa-College. Flexibiliteit. Initiatief. Pro-activiteit. Nieuwsgierigheid

KIEMKRACHT. Ondernemerstraject van het Alfa-College. Flexibiliteit. Initiatief. Pro-activiteit. Nieuwsgierigheid Initiatief Nieuwsgierigheid Communicatieve vaardigheden, mondeling en/of schriftelijk Plezier in nieuwe mensen ontmoeten/ netwerken Social media Flexibiliteit Pro-activiteit Organisatietalent 21 st century

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests 3 Inhoud

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Scoren met communicatie

Scoren met communicatie Focus op je klant Scoren met communicatie Inleiding Druk, druk druk Ik hoor vaak van ondernemers: ik ben druk, druk, druk, maar waarmee eigenlijk? Tijd maken om mijn doelen te bereiken. sneeuwen regelmatig

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event!

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Maak werk van jouw loopbaan. ntwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Workshops Agenda 27 september Slim netwerken, voor nu en de rest van je loopbaan 27 september Persoonlijke APK

Nadere informatie

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event!

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Maak werk van jouw loopbaan. ntwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Workshops Agenda 27 september Persoonlijke APK in 1 dag 11 oktober Personal branding 27 oktober Slim netwerken,

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen Antoniusschool Groep 7/8 Let op: deze heb je het hele schooljaar nodig! Hoe maak je een spreekbeurt? Mijn voorbereiding:

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

Netwerk. 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur

Netwerk. 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur WELKOM Netwerk 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur Door Andrew David (H4 organisatie training advies) i.s.m. HAN Centrum voor Ondernemerschap FNV Zelfstandigen Andrew David Dynamisch Zelfstandig Communicatieve

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5. Referentie 6. Maak een afspraak Wat doe jij? De meeste bedrijven beginnen

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 22 maart 2017 Over dit boekje Dit boekje is voor starters met LinkedIn en met name voor deelnemers aan mijn cursussen of individuele workshops,

Nadere informatie

Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager

Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager andre@pitchtowork.nl 06-11759489 Opwarmer.. Stel je even voor in 15 seconden. Persoonlijke aanpak, maatwerk, gericht op regie Passie Meerwaarde Netwerk Afspraken

Nadere informatie

Netwerken. Stefan Alink

Netwerken. Stefan Alink Netwerken Stefan Alink Stefan Alink Marktmanager bij Rabobank Amersfoort Eemland Namens de bank het gezicht in de markt met als taak mensen samen te brengen. Een verbindende factor zijn. Netwerkfuncties

Nadere informatie

VORMGEVERRPC/ SIGNSPECIALIST

VORMGEVERRPC/ SIGNSPECIALIST NAAM: KLAS: VAK: PROJECT MEDIA & RECLAME CODE: PRO 271 LEERJAAR: 2 PERIODE: 7 TIJD: 22 OPDRACHT: Deze periode ga je tijdens de lessen PRO 7 weken werken aan het project MEDIA & RECLAME. Het project bestaat

Nadere informatie

Werkboek. Start een succesvolle business als. Virtual assistant. Succes Module. Mijn ideale klant.

Werkboek. Start een succesvolle business als. Virtual assistant. Succes Module. Mijn ideale klant. Werkboek Start een succesvolle business als Virtual assistant Succes Module Mijn ideale klant Succesmodule Jouw ideale klant Jouw droomklant. Jouw wensklant. Jouw ideale klant. Hoe je het ook noemt zorg

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

A person who never made a mistake never tried anything new.

A person who never made a mistake never tried anything new. Beroepenproject klas 3 droomberoep A person who never made a mistake never tried anything new. Albert Einstein Naam:.. Klas:. Mentor:.. Schooljaar: 2016-2017 1 Als je droomt, is alles mogelijk. Een droomberoep

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

Boekverslag & presentatie

Boekverslag & presentatie Boekverslag & presentatie groep 8 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 + 5 Blz. 6 Voorbeeld kaft Inhoudsopgave Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina

Nadere informatie

Wie is Wie? #mkbvalleiregio #h4andrew

Wie is Wie? #mkbvalleiregio #h4andrew Wie is Wie? Wat is de ondernemerservaring in de zaal? Starters tot 0 maanden? 0 tot 6 maanden? 6 maanden tot 3 jaar? 3 jaar tot 5 jaar? 5 tot 10 jaar? 10 jaar en ouder? Vorm duo s Met iemand die je niet

Nadere informatie

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F Moet je ergens wachten, scrol dan door twitter, tot je bijdrage hebt gevonden die voor iemand in je netwerk interessant kan zijn. Stuur die door. Neem kwartier en bekijk op linkedin door de lijst met mensen

Nadere informatie