De vegetarische computer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vegetarische computer"

Transcriptie

1 Het 65ste grapje: De vegetarische computer De computer vraagt aan een kaasburger: Ben je kazetarisch? Nee. Want ik ben van kaas. De computer vraagt aan hem: Ben je jarig? Ja, dan ben ik oud. Op 21 december 1200 ben ik geboren. De computer vraagt aan de kaasburger: Zit je niet altijd al in de vriezer? Nee, soms ben ik warm, maar in het weekend doen ze mij koud op een boterham. Maar waarom stel je onnodige vragen? Omdat de ingrediënten heel duidelijk moeten zijn. Dus jij bent de oudste vegetarische kaasburger van heel de wereld? Ja, ik ben al 817 jaar oud en ben over de houdbaarheidsdatum heen maar ik ben nog steeds te eten en al 816 jaar keer gebakken met mijn smeerkaasvader en melkmoeder. Waarom ben jij een vegetarische computer? Omdat ik van alle producten controleer of ze vegetarisch zijn. Tot over 2 maanden en 5 dagen.

2 Het 64ste grapje: De boom met eieren De eierboom heeft eieren vanwege dat het altijd alleen maar op vrijdag, zondag en maandag zijn groeide. Je redde het nooit om de eieren op te rapen uit het kippenveld. Maar die eieren konden ook makkelijk in een boom. Daarom liggen nieuwe eieren tegenwoordig vanaf de 13 de dag van de maand in de winkels. Ze bevatten geen eiwit en geen eigeel maar wel chocolade of alleen witte chocolade. De kransjes zijn de restjes van de eierbakkers. Ze zijn nog steeds lekker. Loop altijd op de 13 de dag van de maand om 10:00 's ochtends de winkel in. Ze zijn altijd in 1 dag uitverkocht. Zelfs als de 13 de van de maand op een vrijdag zou vallen zijn ze voor 15:00 al uitverkocht. Op de top van de boom met eieren staat een briefje geschreven met: Nog 2 maanden en 4 dagen tot het 65ste grapje op is.

3 Het 63ste grapje: Zwijnolven Je kunt niet meer sneeuwen want dan trouwen alle wolven en zwijnen met elkaar en krijgen ze drie zwijnolfjes. Dat zijn dieren die graven als een zwijn en goed kunnen ruiken en horen. En daarom lukt het iedereen ook met zijn cadeautjes want deze nieuwe dieren helpen goed mee. Dan zijn de zwijnolven al groot. Tot over 2 maanden en 3 dagen.

4 Het 62ste grapje: Lente in de winter Over een tijdje begint de lente op 21/12 en sneeuwt het 2 of 3 maanden eerder. Vanaf dan ligt er winterhagel in de winkel. De sneeuw valt dan rond 21/09. Dat wordt dan de nieuwe 1 ste sneeuwdag. Vanaf dan is de schoolvakantie van de herfst niet meer in oktober maar in juni en de voorjaarsvakantie valt dan eind december. De zes weken zomervakantie vallen dan in maart. Pasen wordt verplaatst naar december of januari. Dat ligt dan aan de volle maan van de lente. De meivakantie naar eind januari of begin februari. De volle maan geeft een waarschuwing: Dit jaar is het nog wel over 2 maanden en 2 dagen. De nieuwe maan geeft ook een waarschuwing: De komende jaren wordt de 1 ste sneeuwdag gevierd begin december.

5 Het 61ste grapje: Het Lege grapje. Tot over 2 maanden en 1 dag.

6 Het 60ste grapje: Poffer-kippen en brooddeegkoek De poffer-kippen dachten: Waarom hebben wij geen nieuw zoet eten? De eerste test voor een brooddeegkoek: Ze begonnen met het maken van poffertjes. Toen stootte iemand tegen een potje peper. Toen vloog die pot met eierpoeder in de lucht en toen vielen de korrels in de pan. Zo zijn de traditionele zachte brooddeegkoeken ontstaan. De tweede test voor een brooddeegkoek: Ze begonnen met het maken van poffertjes. Toen stootte iemand tegen alle potten die bedoeld waren voor een nieuw soort brood. Toen vlogen die potten in de lucht en toen vielen de havervlokken in de pan. Zo zijn de harde brooddeegkoeken ontstaan. De derde test voor een brooddeegkoek: Toen de tweede test eenmaal klaar was stootte iemand tegen de plaat van de koek. Toen ging het kapot in grote vierkante stukjes, vloog het in de lucht en viel het in de pan met warme havermelk. Zo zijn de haverbrooddeegkoeken ontstaan. De vierde test is aan begin van de laatste maand van 2017 uitgevoerd: Toen de tweede test eenmaal klaar was stootte iemand tegen de plaat en daarna tegen een zakje poedersuiker. Toen vloog er poedersuiker in de lucht en die vielen in de pan. Zo zijn de zoetste brooddeegkoeken ontstaan. En ze zijn 2 maanden daarvoor allang geproefd omdat ze in drie maanden eerder al in de bakker lagen.

7 Het 59ste grapje: Kransjes voor altijd Iedereen koopt ook cadeautjes in voor de verjaardag van iemand zodat het ook gezellig blijft. In andere landen zijn de verjaardagen niet gezellig omdat ze daar geen kransjes kunnen kopen. Sommige landen hebben geen kransjes en sommige landen hebben ook geen verjaardagen. Een paar jaar geleden heeft iedereen de kransjes cadeau gegeven maar wel 1 maand en 30 dagen daarvoor. Dat pakje was veel te vroeg cadeau gegeven.

8 Het 58ste grapje: Iedereen gaat sneller werken Iedereen heeft een cadeautje gekregen en dat is dat de mensen meer werkgeld krijgen. Dus bomen ophangen, sneeuwruimen met een schep en zout op de weg strooien met een vrachtwagen. De vrachtwagens vallen helemaal weg in een dikke laag sneeuw. Als de witte vrachtwagens vandaag onder de sneeuw lag dan was hij over 1 maand en 29 dagen als een zwart vrachtwagen uit de sneeuw gekomen met de sneeuwdagen. De vrachtwagens zijn uit de sneeuw gekomen maar de motor is niet bevroren want die doet het nog. Zwarte vrachtwagens zijn zwart omdat ze makkelijker zijn te vinden in de sneeuw. De witte vrachtwagens worden zwart als je er zout op strooit omdat er ook zwarte diesel zit in de tank. Maar de witte sneeuw valt niet op als het op de witte vrachtwagens valt. Mensen die in zwarte vrachtwagens zitten werken in een bedrijf dat Co de Roodt heet omdat deze vrachtwagens geen zout nodig hebben omdat deze het zout op de weg strooien. Een zwarte vrachtwagen valt altijd goed op in de sneeuw. Die is binnen 1 seconden weer uit de sneeuw gehaald. De sneeuw is gesmolten waar nu op zijn minst alleen deze zwarte vrachtwagen erdoorheen was geweest.

9 Het 57ste grapje: De zwarte boom De computer vraagt aan een boom: Welke kleur ben je? Nee. Ik ben geen kleur. Ik ben een boom. De computer vraagt aan hem: Ben je jarig? Ja, dan ben ik warm. Op 21 december 1200 ben ik geboren in een pit. Ik ben net zo oud als een vegetarische computer. Mijn voornaam is Zwart en mijn achternaam is Boom. De computer vraagt aan de boom: Heb je niet altijd al in de schaduw gestaan? Nee, soms ben ik in de zon als ze mij kopen, maar na 21 december doen ze mij weer terug in de schaduw. Maar waarom stel je onnodige vragen? Omdat niet alle ingrediënten van de boom eetbaar zijn. Dus jij bent zwart? Ja, ik ben groen en ik lijk zwart omdat ik nog voor 1 maand en 28 dagen lang kransjes voor iedereen in de boom heb hangen. Na het weekend ben ik zwart omdat iedereen mij dan in het vuur stopt. Lekker met de verbrande bramen die iedereen er altijd af gaat halen en nodig heeft voor bramensoep. Na het tweede weekend ben ik weer groen en dan heb ik geen vruchten meer. Dan ben ik zwart omdat er ook niets meer gaat groeien.

10 Het 56ste grapje: De donkere sneeuw De boom vraagt aan de sneeuw: Kan ik je altijd zien? Nee. Ik ben soms ook donker De boom vraagt aan hem: Ben je aanwezig? Ja, bijna altijd. Ik ben donker als het niet vriest. Je kunt mij niet zien liggen, maar op de grond voel je mij wel. Ben je ook wel eens licht? Ja. Soms in november, in december, in januari of in februari. Als ik het koud heb wordt ik licht. Dan zie je mij buiten liggen en op de grond voel je mij ook. Kun je donkere sneeuw eten of is lichte sneeuw eten beter? Lichte sneeuw of donkere sneeuw is allebei ongezond. Je kunt het niet eten. Maar waarom stel je onnodige vragen? Om te weten welk water wel eetbaar is. Bestaat er ook donkerwater? Ja, dat is koud water uit de kraan Dat is over 1 maand en 27 dagen maar een paar dagen uit de kraan te krijgen. Uit de douche komt nooit koud water. Ook geen koud donkerwater, maar wel warm water. Na de sneeuwdagen heb je ook koud water uit de kraan. Dat is geen donkerwater meer. Warm donkerwater bestaat niet.

11 Het 55ste grapje: BH/LH/KH Weet je waarom het 2 weken gesloten is? Het zijn geen studenten. De volgende huizen starten op vrijdag 15 december om 19:30. In de BH mogen alleen maar meisjes. En in de KH en LH alleen maar jongens. Begeleiders mogen ook geen vrouwen zijn in het KH en LH. En in de BH mogen begeleiders alleen maar vrouwen zijn. BH betekent BH. Een BH voor meisjes die bh s hebben. LH betekent LH. Een LH voor jongens met een lamp of meer lampen in huis. KH betekent KH. Een KH voor jongens met een kluis met geld in huis. Is dit klaar over 1 maand en 26 dagen? Ja, natuurlijk. Dan is de 1 ste sneeuwdag. Vanaf 1 ste sneeuwavond 16:00 zijn alle huizen weer leeg.

12 Het 54ste grapje: Geen gevaarlijk natuur Welke boom is gevaarlijk en na 1 maand en 25 dagen niet meer? Antwoord: Co de Rodeboom. Welke dier is gevaarlijk en na 1 maand en 25 dagen niet meer? Antwoord: Co de Rodedier. Welke vrouw is gevaarlijk en na 1 maand en 25 dagen niet meer? Antwoord: Co de Roodt. Welke hert is gevaarlijk en na 1 maand en 25 dagen niet meer? Antwoord: Co de Rodehert. Over 1 maand en 25 dagen is er geen gevaarlijk natuur meer. Voor de sneeuwdagen is de maand gevaarlijk. Je kunt dan Co de Roodgriep krijgen.

13 Het 53ste grapje: Co de Roodgriep overslaan Als je zou willen dat de griep Co de Roodgriep overgeslagen zou kunnen worden is het beter om deze maand kleren met het merk Co de Rood aan te trekken. Krijg je het toch? Dan gaat het binnen 1 maand en 24 dagen over. Vlak voor de sneeuwdagen ben je altijd genezen.

14 Volgend jaar 2018 nog meer grapjes Wachtgrap Is een boom gevaarlijk? Ja en nee. Ja. Omdat er de letters b, o en m er in zitten. Nee. Omdat er nog een letter o in zit heeft iedereen een boom in de openlucht geplant of in een pot. Oplossing: Het 61ste grapje oplossing: Het lege grapje - oplossing Open het 61ste grapje en vul dat grapje in. Het moet wel een grapje worden. Hoe doe je dat?

15 Maak zelf een gratis WordPress account aan met gebruikersnaam: grapje, bij mailadres: de mail die je het minst gebruikt en bij het wachtwoord: geenlijntjesoplossing. Is de gebruikersnaam te veel gebruikt probeer er dan een cijfer achter te zetten of een woord dat met het grapje te maken heeft. Is het wachtwoord te vaak gebruikt, probeer er dan een cijfer of een hoofdletter achter te zetten. Eenmaal als jullie dat gedaan hebben, kunnen jullie aan mij jullie gebruikersnamen en wachtwoorden geven via mail of Einde oplossing.

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Kaart 10 Sneeuw en ijs

Kaart 10 Sneeuw en ijs Kaart 10 Sneeuw en ijs Informatiekaart Werkblad Proefjes: o Warme sneeuw? o Gesmolten sneeuw o Een koud kunstje Quiz: o http://natuur.ariena.com Voor de leerkracht: De kinderen leren de volgende begrippen:

Nadere informatie

Leesboekje de seizoenen

Leesboekje de seizoenen Leesboekje de seizoenen Leesboekje De Seizoenen Pagina 1 Dit is de winter. Dit is de sneeuw. Dit is de hagel. Dit is de ijzel. Dit is het ijs. Dit is het donker. Dit is het licht. Dit is de kat. Dit is

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN Opdracht 1 de groente pinnen de suiker de supermarkt Opdracht 7 Hoi Ramon! Ik eet graag rijst met kip. En ik drink altijd water bij het eten. Maar ik vind

Nadere informatie

Papa heeft zijn boek weggelegd en komt ook aan tafel zitten. Ik zal wel de gaatjes in de pinda s prikken. Dan kunnen jullie er een draad doorheen

Papa heeft zijn boek weggelegd en komt ook aan tafel zitten. Ik zal wel de gaatjes in de pinda s prikken. Dan kunnen jullie er een draad doorheen Poffertjes voor papa Mama zet een krat met boodschappen op tafel. Kijk eens wat ik heb meegenomen voor jullie, zegt ze tegen Kolletje en Dirk, die op de grond met lego zitten te spelen. Kolletje staat

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Wist je dat. Bitter Zuur Zout Zoet. ... de bobbeltjes op je tong je smaakpapillen zijn. Hiermee proef je of iets bitter, zuur, zout of zoet is.

Wist je dat. Bitter Zuur Zout Zoet. ... de bobbeltjes op je tong je smaakpapillen zijn. Hiermee proef je of iets bitter, zuur, zout of zoet is. Wist je dat... de bobbeltjes op je tong je smaakpapillen zijn. Hiermee proef je of iets bitter, zuur, zout of zoet is. Bitter Zuur Zout Zoet... mensen vroeger dachten dat suiker geluk bracht. En nog steeds

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde.

Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde. Voorbeeldtekst: Afval uit de ruimte Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde. In (de / van / zeg) ruimte zweven

Nadere informatie

Wat doe jij met mijn kleren? De zwerver keek haar vragend aan. Zijn deze kleren dan van jou? Ja, schreeuwt ze boos. Hoe komt u

Wat doe jij met mijn kleren? De zwerver keek haar vragend aan. Zijn deze kleren dan van jou? Ja, schreeuwt ze boos. Hoe komt u Oma s next topmodel Greetje Rimpel is een vrouw van 86 jaar en woont in piepklein huisje aan de rand van het bos. Elke dag loopt Greetje door het bos op zoek naar lekkere ingrediënten voor in haar soep.

Nadere informatie

Melkweg. Het is feest! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Participatie: Feest vieren. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Het is feest! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Participatie: Feest vieren. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Het is feest! Participatie: Feest vieren Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Het is feest!, 06 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

We zullen chocolademousse maken!

We zullen chocolademousse maken! We willen onze vrienden verrassen met iets lekkers. Het mag niet moeilijk zijn. Iedereen moet het lusten. Wat zouden we zoal kunnen bereiden?... We zullen chocolademousse maken! Project Chocolademousse

Nadere informatie

62 cm 60 cm 58 cm 56 cm 54 cm 52 cm 50 cm 48 cm 46 cm 44 cm 42 cm 40 cm 38 cm 36 cm 34 cm 32 cm 30 cm 28 cm 26 cm 24 cm 22 cm 20 cm 18 cm 16 cm 14 cm 12 cm 10 cm 8 cm 6 cm 4 cm 2 cm 0 cm Bloei-dagboek

Nadere informatie

inhoud 1. De merel 2. Waar is mijn eten? 3. De tuin 4. Vogels helpen 5, Wat eten vogels? 6. Vogels in de tuin 7. Een goede plek 8.

inhoud 1. De merel 2. Waar is mijn eten? 3. De tuin 4. Vogels helpen 5, Wat eten vogels? 6. Vogels in de tuin 7. Een goede plek 8. Help de vogels inhoud 1. De merel 3 2. Waar is mijn eten? 4 3. De tuin 5 4. Vogels helpen 6 5, Wat eten vogels? 7 6. Vogels in de tuin 8 7. Een goede plek 9 8. Vogels kijken 10 9. Watervogels 12 10. De

Nadere informatie

Melkweg. Wat eet u vandaag? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezond eten

Melkweg. Wat eet u vandaag? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezond eten Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat eet u vandaag? Gezond eten Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat eet u vandaag?, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD Opdracht 1: de pinpas de geldautomaten het geld het bedrag Opdracht 8 1. Hij betaalt in Nederland met de euro. 2. Wij wisselen geld. 3. Je hebt briefjes en munten.

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport

Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport Voor de kinderen van BSO het Schelfje geldt dat zij zullen deelnemen aan het programma bij BSO de Hitsert. Zij ontvangen voor de dagen dat ze er zijn een aparte

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Start: Welk dier hoort bij...?

Start: Welk dier hoort bij...? Start: Welk dier hoort bij...? Druk op de deksel van het muziekdoosje. Luister naar het geluid. Welk dier is dit? (Cavia) Zoek ze in de stal. Kijk eens goed, hebben alle cavia s dezelfde jas (vacht) aan?

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Dieren in de winter 3

Dieren in de winter 3 Dieren in de winter 3 inhoud blz. 1. Winter 3 2. De egel 4 3. De vleermuis 5 4. De eekhoorn 6 5. De merel 7 6. De ree 8 7. De pad 9 8. Het lieveheersbeestje 10 9. Filmpjes 11 Bronnen en foto s 12 Colofon

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9.

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9. Winter inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen 10 7. Winterkost 11 8. Beweeg 12 9. Filmpjes 13 Pluskaarten 14 Bronnen en foto s 16 Colofon en

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes.

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes. Maandag 19-11 Puk viert feest. We maken eigen feestmuts. Weten we aan het einde nog de hele zin? Tijdens het Dinsdag 20-11 Samen met de kinderen gaan wij gezellig dansen. Wie is er goed in een feestje

Nadere informatie

De Wensput. Schooljaar 2018/2019

De Wensput. Schooljaar 2018/2019 Kalender buitenschoolse opvang Trias Kinderopvang De Wensput Schooljaar 2018/2019 In deze kalender kunt u zien wat er in schooljaar 2018/2019 op het programma staat bij buitenschoolse opvang de Wensput.

Nadere informatie

COMPOSTEREN MET KINDEREN WERKBLAD 24. Duizendpoot in bed

COMPOSTEREN MET KINDEREN WERKBLAD 24. Duizendpoot in bed COMPOSTEREN MET KINDEREN WERKBLAD 24 Duizendpoot in bed COMPOSTEREN MET KINDEREN WERKBLAD 25 Twaalf groepen dieren COMPOSTEREN MET KINDEREN WERKBLAD 26 Instructieblad Jerom knutselen sok stokje prop papier

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Activiteitenprogramma BSO Boris Buitelaar Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Later als ik groot ben: Politie

Activiteitenprogramma BSO Boris Buitelaar Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Later als ik groot ben: Politie Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Later als ik groot ben: Politie Maandag 6 juli: Stoere politie Politiewerk is stoer voor jongens én voor meisjes. Deze week kom je van alles over de politie te weten.

Nadere informatie

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan Loempia Witte kool Soja scheuten Champignon Wortelen Look 2 Eieren Zout Suiker Thaise saus Loempia vellen Noodles Varkensgehakt Olie 1. Doe de noodles in koud water en laat weken. 2. Was alle groenten

Nadere informatie

Noorderlicht. Schooljaar 2017/2018

Noorderlicht. Schooljaar 2017/2018 Kalender buitenschoolse opvang Trias Kinderopvang Noorderlicht Schooljaar 2017/2018 In deze kalender kunt u zien wat er in schooljaar 2017/2018 op het programma staat bij buitenschoolse opvang Noorderlicht.

Nadere informatie

3. Van wie is de kreet? 4. Wat wil Albor met het zwijntje doen?

3. Van wie is de kreet? 4. Wat wil Albor met het zwijntje doen? Lees het verhaal over de Albor de jager. Albor is de jongste van de 5 jagers. De speer van Albor is van vuursteen. De jagers vinden een spoor van een hert Het spoor is vers, het hert is dichtbij. De jagers

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert november 2007

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert november 2007 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert november 2007 Lieve familie en vrienden, November is voor ons toch wel een wat bijzondere maand, omdat we dan allebei onze verjaardag vieren. Dit jaar voor

Nadere informatie

Samen koken. Ga een paar keer met de vingertoppen over de rug van boven naar beneden.

Samen koken. Ga een paar keer met de vingertoppen over de rug van boven naar beneden. Samen koken (verhaal bedacht en geschreven door Monique Motshagen) Wat ruikt het weer lekker in de keuken. De geur van vers gebakken broodjes zweeft zo de neus in van Dennis. Mmmm, misschien wordt ik later

Nadere informatie

JRKRANT December Januari

JRKRANT December Januari JRKRANT December Januari 2016 2017 Voorbije activiteiten Deze maand in onze JRKRANT Voorbije activiteiten 1 Volgende activiteiten 1 Junior Helper + initiaties Nieuws van de afdeling Verjaardagen 3 Woordzoeker

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Het stoken van een broodoven van leem

Het stoken van een broodoven van leem Het stoken van een broodoven van leem Het principe van het stoken van een oven met lemen vloer en wanden is: De oven moet zo lang gestookt worden, dat de vloer en wanden zo warm zijn, dat als de broden

Nadere informatie

Bezoek nu: www.eduboek.nl En download twee gratis e-boeken voor de kinderboekenweek voor de groepen 5-6 en de groepen 7-8

Bezoek nu: www.eduboek.nl En download twee gratis e-boeken voor de kinderboekenweek voor de groepen 5-6 en de groepen 7-8 Snoep groep 3 en 4 Dit is een uitgave van Eduboek ter ere van de Kinderboekenweek 2009. Bezoek nu: www.eduboek.nl En download twee gratis e-boeken voor de kinderboekenweek voor de groepen 5-6 en de groepen

Nadere informatie

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een fijne wijk Wonen: buren Colofon Melkweg: Een fijne wijk, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Noorderlicht. Schooljaar 2014/2015

Noorderlicht. Schooljaar 2014/2015 Kalender buitenschoolse opvang Trias Kinderopvang Noorderlicht Schooljaar 2014/2015 In deze kalender kunt u zien wat er in schooljaar 2014/2015 op het programma staat bij buitenschoolse opvang Noorderlicht.

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

ZAAI- GOED DEZE LESBRIEF IS VAN..

ZAAI- GOED DEZE LESBRIEF IS VAN.. ZAAI- GOED DEZE LESBRIEF IS VAN.. DIT BOEKJE GAAT OVER ZADEN EN WAT ER MEE GEBEURT ALS JE ZE IN DE GROND STOPT Heb jij wel eens wat in de tuin gezaaid? ja / nee Misschien woon je in een huis zonder tuin

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema:

Auditieve oefeningen bij het thema: Auditieve oefeningen bij het thema: Boek van de week: 1; Olifant en de tijdmachine 2; Kikker en het Nieuwjaar 3; Tijd 4; Vriendjes vandaag en morgen Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen:

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter Lente Winter Winter Zomer Herfst Goedemorgen, Beertje, het is tijd om op te staan. Je moet naar school. Maar kijk eerst maar eens naar buiten, want het sneeuwt, zegt Moeder Beer. Beertje springt uit bed

Nadere informatie

blok 7 les 6 In elke zak 10 poffertjes In 1 zak 10. Lekker! Vul de open plaatsen in. borden glazen zakken dozen

blok 7 les 6 In elke zak 10 poffertjes In 1 zak 10. Lekker! Vul de open plaatsen in. borden glazen zakken dozen blok 7 les 6 In elke zak 0 poffertjes. Vul de open plaatsen in. In zak 0. In zakken Lekker! zakken 3 5 0 poffertjes 0 40 80 Vul de open plaatsen in. tafels 3 6 5 borden flessen 4 glazen 5 5 35 zakken 0

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Opdracht 1 Deze week ga je precies bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Dat kun je noteren in je weekmenu, dat je van je juf of meester krijgt.

Opdracht 1 Deze week ga je precies bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Dat kun je noteren in je weekmenu, dat je van je juf of meester krijgt. Opdracht 1 Deze week ga je precies bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Dat kun je noteren in je weekmenu, dat je van je juf of meester krijgt. Opdracht 2 Aten de mensen vroeger hetzelfde als wij nu?

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Vollenhove Wonen op een havezate

Vollenhove Wonen op een havezate D S T R K C N T Opdracht 1 Nodig: foto van jezelf als klein kind, fotoblad opdracht 1 In Vollenhove staat de havezate Oldruitenborgh. De havezate is al heel oud. Bijna 250 jaar geleden, rond 1770, woonden

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren

Materiaal Groen. Deel 4: Thuis tuinieren Materiaal Groen Deel 4: Thuis tuinieren Colofon Deel 4: Thuis tuinieren Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren

Nadere informatie

Streekproducten en eten uit de buurt

Streekproducten en eten uit de buurt Spreekbeurt of werkstuk Streekproducten en eten uit de buurt Inhoud Stap 1. Ga zelf op onderzoek uit Stap 2. Streekproducten of gewoon producten uit de buurt Stap 3. Waarom zijn streekproducten zo bijzonder?

Nadere informatie

WANNEER HEBBEN WE VAKANTIE?

WANNEER HEBBEN WE VAKANTIE? WANNEER HEBBEN WE VAKANTIE De vakantieperiodes zijn elk jaar anders. In deze les leer je wanneer je de volgende jaren vakantie hebt. Wat moet je doen 1. Beantwoord de vragen op blad 2. Zoek de antwoorden

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen don-ker ijs-beer re-gen-laars win-ter-jas hand-schoen ski-en

win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen don-ker ijs-beer re-gen-laars win-ter-jas hand-schoen ski-en Auditieve oefeningen - winter Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet een tomaat.

Nadere informatie

Paddestoelen plukken

Paddestoelen plukken Centrum Basiseducatie Brusselleer Oefenmap lezen en schrijven p. 1 Herfst Paddestoelen plukken De herfst komt eraan. Nu is het de tijd van de paddestoelen. Eigenlijk kan je ze het hele jaar door vinden.

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

reeks 1 leesboek 1 Leesteksten bij Leesboekje 7/43-1 1

reeks 1 leesboek 1 Leesteksten bij Leesboekje 7/43-1 1 leesboek 1 Leesteksten bij Leesboekje 7/43-1 1 In de kar Anja loopt op straat. Ze heeft last van haar rug. Ze loopt niet met een tas maar met een kar. Er is vis in de kar en kaas en kool en meel. Jan zit

Nadere informatie

Noorderlicht. Schooljaar 2015/2016

Noorderlicht. Schooljaar 2015/2016 Kalender buitenschoolse opvang Trias Kinderopvang Noorderlicht Schooljaar 2015/20 In deze kalender kunt u zien wat er in schooljaar 2015/20 op het programma staat bij buitenschoolse opvang Noorderlicht.

Nadere informatie

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht.

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool: een witte

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Melkweg. Pas op! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: veiligheid. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Pas op! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: veiligheid. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Pas op! Wonen: veiligheid Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Pas op!, 2016. Dit boekje is een uitgave van Stichting Melkweg +. Copyright

Nadere informatie

Limburgs Landschap. natuurboekje van

Limburgs Landschap. natuurboekje van Limburgs Landschap natuurboekje van herfst 2008 Hoi! De ene kastanjeboom is de andere niet. Er zijn wilde en tamme kastanjebomen. Vanaf oktober gaan mensen kastanjes rapen. Zakken vol! Zijn dat nu wilde

Nadere informatie

lente zomer herfst winter inhoud Inleiding 9 Tuinboon 18 Spinazie 24 Raapjes 32 Sla 36 Bernagie 42

lente zomer herfst winter inhoud Inleiding 9 Tuinboon 18 Spinazie 24 Raapjes 32 Sla 36 Bernagie 42 inhoud 10 48 92 140 lente zomer herfst winter Inleiding 9 Tuinboon 18 Spinazie 24 Raapjes 32 Sla 36 Bernagie 42 Courgette 54 Aubergine 62 Eitjes van je eigen kippen 68 Snijbiet 70 Kruiden 78 Oost-Indische

Nadere informatie

Schimmels eten A B C A B C

Schimmels eten A B C A B C Schimmels eten we iedere dag. Dit betekent niet dat ons eten altijd beschimmeld is zoals de nectarines hieronder, want die hebben hun beste tijd gehad. Maar om brood, bier of wijn te maken hebben we schimmels

Nadere informatie

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is.

BIOBOER. Maar vandaag is het aardoliealarm. Kijk op je aardoliekaart of er voor jou een probleem is. BIOBOER 1 Hoe het elk jaar gaat... Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5 vakjes vooruit! Maar vandaag is het aardoliealarm.

Nadere informatie

Ravioli met rode pesto

Ravioli met rode pesto Ravioli met rode pesto Dit heb je nodig voor de pesto: 150 gram half-gedroogde tomaten 2 rode paprika s 1 lente-uitje 2 teentje look 50 gram pijnboompitten peper en zout pimentpoeder edelgistvlokken bladpeterselie

Nadere informatie

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel Melkweg Lezen Alfa A Hier is de bon Naar de winkel Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hier is de bon, 205 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Krak de eekhoorn, mag naar het verjaardagsfeestje van zijn vriendinnetje Friedel.

Krak de eekhoorn, mag naar het verjaardagsfeestje van zijn vriendinnetje Friedel. Van tak naar tak......met Friedel en Krak Natuurbelevingspad voor kleuters Krak de eekhoorn neemt de kleuters mee naar het verjaardagsfeestje van zijn vriendinnetje Friedel. Onderweg voeren de kinderen

Nadere informatie

Woordenschat - memory Taal Actief groep 4 Thema 3 Les 1

Woordenschat - memory Taal Actief groep 4 Thema 3 Les 1 Woordenschat - memory Taal Actief groep 4 Thema 3 Les 1 de berg Is een hoog stuk land. Soms ligt er sneeuw bovenop. de top Het hoogste stukje van de berg. Hoger kun je niet klimmen. de beek Dit is een

Nadere informatie

Voor sommigen was het jammer dat de sneeuw- en ijsperiode in januari voorbij was: Nu kunnen we niet meer ijsglijden.

Voor sommigen was het jammer dat de sneeuw- en ijsperiode in januari voorbij was: Nu kunnen we niet meer ijsglijden. 1 De enquête betreffende een continurooster is inmiddels verwerkt: Volgend schooljaar start OBS de Timp met een continurooster naar Hoorns model. De laatste twee weken van dit schooljaar wordt er proefgedraaid

Nadere informatie

Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert

Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert Vitamine C cocktail Zeelse kermiskaramellen Plattekaaspannenkoekjes Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.mamagreet.be

Nadere informatie

VAKANTIEOPVANG HOLY, GROEP GROEN

VAKANTIEOPVANG HOLY, GROEP GROEN VAKANTIEOPVANG HOLY, GROEP GROEN Deze zomervakantie hebben we als thema Camping Holy. Ben jij wel eens op vakantie geweest naar een camping? Campings heb je in Nederland maar ook in het buitenland. Meestal

Nadere informatie

Ik laat je ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. En je leert over de omgeving; over de grond, de bomen en de beestjes.

Ik laat je ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. En je leert over de omgeving; over de grond, de bomen en de beestjes. HALLO! IK BEN EDDY DE EGEL. VANDAAG NEEM IK JE MEE OP ONTDEKKING IN DE SPITKEET! WIJ EGELS SCHARRELEN AL HEEL LANG TUSSEN DE MENSEN. MEESTAL ZIE JE ONS NIET MAAR WIJ ZIEN VAN ALLES! Ik laat je ontdekken

Nadere informatie

Wij stoppen ook met taarten bakken en het assortiment brood wordt ook verkleind. Tot en met 1 mei. Tarwe-selderij-ui-lactose-lupine

Wij stoppen ook met taarten bakken en het assortiment brood wordt ook verkleind. Tot en met 1 mei. Tarwe-selderij-ui-lactose-lupine We zijn volop aan het reorganiseren bij Aen Tafel. De afhaalgerechten worden beperkter in het gedeelte van de suggesties. Deze zullen ook 1 x per maand veranderen ipv elke week. Wij stoppen ook met taarten

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN

HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Naar de speelzaal Taal en ouders: Peuters Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Naar de speelzaal, 0 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Verwonderen STICHTING KIND EN VOEDING. Groep 7 en 8

Verwonderen STICHTING KIND EN VOEDING. Groep 7 en 8 Verwonderen Groep 7 en 8 Leerdoel De kinderen: - Verwonderen zich over voedsel. - Denken na over smaak. - Ze leren de hoofdsmaken en zintuigen (opnieuw) kennen en ervaren. - Ontdekken wat de rol is van

Nadere informatie

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT opdrachten Nog meer Hotel Hallo - Thema 6 Wat een feest! SPROET DE BRUID 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C Relaties C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C1 Bij wie hoor ik Geeft door middel van ja of nee aan of hij iemand aardig/lief vindt (leerlijn vso 4.1)

Nadere informatie

korenmail Verhaal van het jaar van groep 4a Jaargang 15, nr. 11 3 juli 2015 Aan deze editie werkten mee: In dit nummer:

korenmail Verhaal van het jaar van groep 4a Jaargang 15, nr. 11 3 juli 2015 Aan deze editie werkten mee: In dit nummer: Jaargang 15, nr. 11 3 juli 2015 PCBS De Korenaar Staringlaan 53 7314 LN Apeldoorn Redactie: Emmy Verheul, Teuni Gerritsen, Maarten Kleiman, Annemieke ten Haaken korenaar@pcboapeldoorn.nl http://korenaar.apeldoorn-onderwijs.nl

Nadere informatie