Lidz Jaarcongres 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lidz Jaarcongres 2018"

Transcriptie

1 Lidz Jaarcongres 2018 WORKSHOPS 1. HOE ÉÉN KLANTVRAAG VERBETERING IN VIER BEDRIJVEN KAN OPLEVEREN Jacomijn Harmsen, leanconsultant Icare / Carien Snoeijer, trainer/coach Icare / Fetze van Dijk Leanspecialist en teamleider debiteurenbeheer& bankenteam Espria Shared Service Center Voor iedereen die een procesverbetering wil zien, leren snappen en leren oplossen basis Lean kennis In deze workshop wordt aan de hand van een praktijkcasus, met elkaar gewerkt aan Lean in de keten van verschillende zorgbedrijven. Hoe kun je met elkaar in een keten van verschillende bedrijven, verspillingen leren zien en met elkaar oplossen. 2. EEN VEILIGE EN EFFICIËNTE WERKPLEK 5SEN MAKE IT FUN Marielle Zwaga, Lean- en KATA-coach Vogellanden / Monique Durenkamp, Black Belt projectleider Martini Ziekenhuis Geen Lean kennis vereist - maar wel behoefte aan een fijne opgeruimde werkplek met zo min mogelijk verspillingen Een veilige en efficiënte werkplek biedt vele voordelen voor patiënten/cliënten en teams. Onnodig zoeken of misgrijpen is niet alleen frustrerend, het kan ook veiligheidsrisico s met zich meebrengen. We willen onze tijd graag goed benutten en zoveel mogelijk besteden aan directe zorg. In een gestandaardiseerde en veilige werkomgeving is het prettig samen werken met en voor onze patiënten. En als je samen opruimt dan krijgt iedereen een enorme adrenaline-boost. Als dat geen teambuilding is! Het Martini ziekenhuis en Vogellanden delen graag hun ervaringen in deze workshop. In de gemba s kunnen jullie een bezoek brengen aan afdelingen die hier al mee werken. 3. HOE KUNNEN VALUE BASED HEALTH CARE EN LEAN ELKAAR VERSTERKEN? dr Paul van der Nat, adviseur Raad van Bestuur & onderzoeker St Antonius Ziekenhuis & Radboud universitair medisch centrum / drs Marieke de Boer, programmamanager VBHC Isala Voor iedereen die in de zorg werkt: zorgverleners en ondersteuners Geen kennis van VBHC nodig Ben jij bezig met value-based healthcare (VBHC) of Lean in jouw zorgorganisatie? Het creëren van waarde voor de patiënt/cliënt staat bij beiden centraal. Kom met ons discussiëren over de overeenkomsten en verschillen en denk met ons mee hoe deze concepten elkaar kunnen versterken. We zullen starten met een korte introductie over VBHC en vervolgens vertellen we hoe het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Isala in Zwolle VBHC hebben vertaald naar de praktijk. Daarna start de discussie gevoed door stellingen en voorbeelden.

2 4. OPGENOMEN WORDEN OF NIET, THAT S THE QUESTION! Idi de Boer, manager Spoedeisende Hulp Martini Ziekenhuis Vrijdagmiddag uur, Spoed Eisende Hulp. Meneer Martini (87 jaar) is door de dienstdoende huisarts van de huisartsenpost naar de SEH gebracht omdat hij niet lekker is geworden, gevallen is en mogelijk iets heeft gebroken. Bij onderzoek blijkt meneer Martini geen fractuur te hebben en medisch geen probleem te hebben waarvoor hij moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Meneer Martini woont alleen en heeft in het weekend wel professionele hulp thuis nodig. Normaal gesproken wordt hij dan toch opgenomen. Is een ziekenhuisbed wel hiervoor bedoeld en zou het ook anders kunnen? In deze workshop wordt u meegenomen in hoe de samenwerking tussen het ziekenhuis, de thuiszorg, de zorgverzekeraar en de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis is vormgegeven voor deze groep kwetsbare ouderen. 5. DE KLANT VERBINDT! Wendy Manders, manager Continu Verbeteren / Erwin van Leussen, sr manager zorgkantoor Zilveren Kruis Hoe breng je de klant naar binnen in een keten die vooral gericht is op administratie en dossiers? Dat was de vraag waar het zorgkantoor van Zilveren Kruis een aantal jaren geleden voor stond. Met o.a. customer journeys en ketenverbeteringen is het zorgkantoor gelukt om klantgerichter te werken. De workshop bestaat uit twee onderdelen: de reis van het zorgkantoor van Zilveren Kruis heeft gemaakt ter inspiratie en korte workshop hoe maak je eenvoudig een eerste stap in customer journey denken, zonder ingewikkelde modellen en systemen. 6. PAST UW ORGANISATIE NOG BIJ WAT DE PATIËNT VRAAGT? Peter Smit, capaciteitsmanager/ Edwin Sinnema, zorgprocesmanager Martini Ziekenhuis Voor iedereen die interesse heeft in organisatiemodellen en patiëntprocessen basis Lean kennis Meneer Martini is verwezen door de huisarts in verband met verdenking darmkanker. In het Martini Ziekenhuis doorloopt hij het zorgpad darmkanker. De zorgprocesmanager en de capaciteitsmanager van de matrixorganisatie volgen de patiëntreis van meneer Martini en leveren de juiste diensten voor de patiënt op het juiste moment. Je wordt door twee gedreven en enthousiaste managers meegenomen in de verschillende organisatiemodellen en wat de toegevoegde waarde hierin is voor de patiënt. In deze interactieve workshop wordt je uitgedaagd om mee te denken over de zin en onzin van de Matrixorganisatie voor de patiënt.

3 7. INTEGRALE VERBINDING IN DE REGIO: MAXIMALE WAARDE TOEVOEGEN AAN DE ZORG VOOR DE KWETSBARE OUDERE PATIËNT Engelien Bosma, sr. adviseur Zorg & Innovatie Ziekenhuis Tjongerschans / Gerry de Valk, projectleider Medische Zaken Alliade Voor iedereen die geïnteresseerd is in de samenwerking tussen professionals in een zorgnetwerk en hoe Lean principes hierbij ondersteunen geen Lean kennis vereist. In deze workshop wordt aan de hand van een patiënt casus een innovatief uniek geïntegreerde regionale samenwerking voor ouderenzorg gepresenteerd. De bouw van het Expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg biedt hierbij een plek waarbij medische topzorg, behandeling en begeleiding plaatsvindt bij diverse complexe ziektebeelden die samenhangen met het ouder worden. In de workshop komt aan de orde hoe je samen met alle betrokken stakeholders in het regionale zorgnetwerk zorgt dat de kwetsbare oudere op een efficiënte, lean wijze de juiste zorg op de juiste plek krijgt. Welke knelpunten en risico s signaleer en agendeer je in het regionale zorgnetwerk en hoe betrek je de patiënt bij het vormgeven van integrale zorg? 8. VERPLAATSING VAN ZORG BIJ BOEZEMFIBRILLEREN Christiane Geluk, cardioloog Martini Ziekenhuis Het motto de juiste zorg op de juiste plaats is een belangrijke inspiratiebron voor landelijk beleid. Wat niet in het ziekenhuis hoeft, kan naar de eerste lijn. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je dat patiënten in de eerste lijn de juiste zorg krijgen en de juiste expertise ook aanwezig is? Bij Boezemfibrilleren blijkt dat het kan en dat het werkt, als het ziekenhuis en de eerste lijn de verplaatsing samen inrichten. Sinds de start in 2017 zijn er 900 patiënten uit de controle ontslagen, wordt het boezemfibrilleren beter behandeld en worden CVA s voorkomen. In deze workshop gaan we in op de vragen Wat werkt? En wat werkt niet? Wat zijn de resultaten?. 9. HOSHIN KANRI: DOOR FOCUS SAMEN BETER. PRAKTIJKVOORBEELD VAN VOGELLANDEN Fenna Eefting, bestuurder en Marjanne van den Berg, leancoach Vogellanden Iedereen doet mee aan Hoshin Kanri dus deze workshop is bedoeld voor iedereen geen Lean kennis vereist Slechts 4 KPI s voor de hele organisatie; alle doelen op alle niveaus op elkaar afgestemd; continu verbeteren is een way of work. Persoonlijke ontwikkeling, van elkaar leren en van onze patiënten leren; lol en fun in het werk met elkaar. Een heldere structuur, maar de aandacht ligt vooral bij doen, goed afstemmen met elkaar en weinig regels. Wil jij dat ook? Kom dan naar de workshop over Hoshin Kanri van Vogellanden. Dan nemen we je mee op onze Lean reis en helpen we jou je eigen Hoshin Kanri bord te maken.

4 10. INTEGRAAL CAPACITEITSMANAGEMENT (ICM) Justin Drupsteen, manager ICM Martini Ziekenhuis Voor iedereen die geïnteresseerd is in integraal capaciteitsmanagement basis Lean kennis In deze workshop over integraal capaciteitsmanagement gaan we in op de geïntegreerde coördinatie van capaciteiten en patiëntenstromen op een manier waarop de doelstellingen van het Martiniziekenhuis behaald worden. We staan op een interactieve manier stil bij een aantal basisprincipes van ICM (variabiliteit, doorlooptijd en benutting) en hoe deze principes ziekenhuisbreed worden toegepast op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Het creëren van verbinding tussen de verschillende afdelingen die een patiënt doorloopt staat centraal in deze workshop. 11. KATA CONTINU VERBETEREN IN HET DNA, DAAR MOET JE WEL WAT VOOR DOEN Gerard Hommes en Mariëlle Zwaga, lean- en KATA-coach Vogellanden / Marlies van der Putten KATA-coach en trainer persoonlijk leiderschap en team-ontwikkeling Quality Contact Geen Lean kennis vereist - maar je moet wel bereid zijn om je eigen drijfveren onder de loep te nemen Ken je mensen die excelleren in wat ze doen en die tot de besten behoren in hun vakgebied? En weet je ook wat deze mensen gemeen hebben? Ze hebben een coach. Ook in continu verbeteren kun je excelleren. Hoe? Het is eenvoudiger dan je denkt: KATA-coaching. Vijf duidelijke verbeterstappen en vijf duidelijke coachvragen. Deze methode kan iedereen leren, het is leuk en inspirerend om te doen en voor wie dat belangrijk vindt: het is evidence based. Kom leren van onze ervaringen en bevrijd je eigen KATA. 12. LEANREIS MARTINI ZIEKENHUIS; KOMEN TOT EEN VERBETERCULTUUR. Wybe Douwe Kloppenburg, internist-nefroloog, voorzitter van de Coöperatie Medisch Specialisten Martini Ziekenhuis en lid van het bestuur Samenwerkende Medisch Specialisten / Niels Vogel, gynaecoloog, lid Stafbestuur (portefeuille ICT) en Chief Medical Information Officer (CMIO) / Martin Boer, adviseur kwaliteit en veiligheid en fysiotherapeut / Ingrid Wierenga LSS Black Belt Lean Martini Ziekenhuis Hoe verspreid je het gedachtengoed van Lean/ Lean Six Sigma binnen een organisatie met 3000 medewerkers? Binnen deze workshop wordt de Leanreis van het Martini Ziekenhuis letterlijk doorlopen. De deelnemers krijgen zicht op de valkuilen en successen, de tools en trainingen die worden ingezet en de rol van de arts. Verder is er ruimte om als deelnemers van elkaar te leren. 13. DE LEAN LEIDER ALS VERBINDER Charlotte Derksen, Leanadviseur en ad interim Lean leider / Jasper Klaver, Leanadviseur GGZ Drenthe Voor iedereen die zich verbonden voelt met Lean basis Lean kennis Lessons learned van een organisatie die 3 jaar geleden het gedachtegoed van Lean omarmde en onderweg leiders verbindend laat zijn in het Lean denken en doen. En de zoektocht naar hoe je leiderschap binnen een ieder aanwakkert. We gaan o.a. reflecteren op welke (verbindende) rol leiderschap binnen jouw organisatie heeft in Lean denken en doen.

5 14. VERBINDING VAN PROFESSIONALS AAN DE KOERS VAN DE ORGANISATIE Sjoerd van der Zee, directeur P&O en adviseurs Margriet, Sybolt, Esther en Alice van Martini Ziekenhuis De beste zorg vraagt om de beste professionals. In de workshop wordt de HR Agenda afgeleid van strategie van de organisatie - op inspirerende wijze gepresenteerd waarna de deelnemers kunnen kiezen voor verdere verdieping op de volgende onderwerpen: Strategische personeelsplanning / personeelsvoorziening Sterk in je werk (duurzame inzetbaarheid) Leiderschap en cultuur 15. ONTWERP IN 45 MIN JOUW IDEALE LEAN ORGANISATIE Renate Moes en Bodei Stufken, verbeterleiders Isala Voor artsen, managers, Lean coaches basis Lean kennis Wil je weten hoe je de Lean strategie binnen een organisatie kan verbinden? Hoe verhouden de losse puzzelstukjes zich tot elkaar? In deze workshop ga je op interactieve wijze met elkaar brainstormen over het ontwerp van de meest ideale Lean zorginstelling. Met elkaar bepaal je niet alleen de structuur maar ook wat er voor nodig is om de ambitie te realiseren. De laatste vraag zal (uiteraard) gaan over welke eerste stap je kunt zetten binnen jouw eigen organisatie. Daarnaast zullen we het huidige Isala model presenteren, vertellen over de obstakels en successen die we afgelopen jaren tegen zijn gekomen en welke stappen we komend jaar gaan zetten. 16. LEREN VAN ORANGE BELT PROJECTEN Marjolijn Elzinga, coördinator Apotheek Martini Ziekenhuis en enkele Orange Belt collega s Enkele Orange Belts van het Martini Ziekenhuis presenteren als onderdeel van hun opleiding hun eigen project. Deelnemers aan deze workshop leren van ervaringen van de belts van het MZH over: Welke projecten er worden opgepakt en wat de persoonlijke drijfveer van de Orange Belt is. Wat zijn successen en valkuilen zijn bij het uitvoeren van een Orange Belt project volgens de DMAIC methode. Hoe medewerkers hierbij worden betrokken. Daarnaast krijgen de deelnemers inzicht in de opbouw van de training tot Orange Belt. Er is gelegenheid tot het uitwisselen van kennis over de opleiding tot Orange Belt. Zijn er (grote) verschillen met andere organisaties? Wat kunnen we hierin van elkaar leren om op een (nog) hoger niveau van verbeteren te komen?

6 17. WELK EFFECT HEBBEN EMPOWERMENT INITIATIEVEN OP DE VERANDERINGSBEREIDHEID VAN MEDEWERKERS? Dr. Oskar Roemeling, docent/onderzoeker Rijksuniversiteit Groningen/ MSc. Ewoud Stapersma Rijksuniversiteit Groningen / High Select Voor personen die werkzaam zijn in teams, bijvoorbeeld projectleiders basis Lean kennis. Tijdens deze interactieve workshop worden deelnemers meegenomen op een zoektocht naar de rol van empowerment. Wat is de relatie met veranderingsbereidheid en weerstand? We gaan kijken op welke manier, binnen Lean veranderingsprojecten, een verbinding gemaakt kan worden met collega s. De rol van empowerment en leren van elkaars ervaringen staat centraal. Wat kun je doen om empowerment te bevorderen binnen (project)teams om zo continue verbeterinitiatieven op lange termijn succesvol uit te kunnen voeren? 18. LEAN LEIDERSCHAP: WIE VRAAGT WORDT BETER! Dr. Kjeld H. Aij, MBA, directeur divisie Acute Zorg, VUmc/AMC Voor leidinggevenden die het Lean instrumentarium kennen, ervaringen hebben opgedaan met verbeterprojecten en willen groeien in hun leiderschapskwaliteiten gevorderde Lean kennis Ware Lean Leiders houden hun zorgorganisatie (afdeling of team) gezond. Maar wanneer ben je een Lean Leider, wat doe je dan, of doe je dan juist niet? Kjeld Aij schreef er op basis van zijn eigen ervaringen en onderzoek - het boek Wie vraagt wordt beter over. In deze interactieve workshop ligt de focus op hoe je als regisseur mensen verbindt door juist een stapje terug te nemen en hoe je met (gemeenschappelijke) taal en heldere communicatie verschillen kunt overbruggen. 19. HET DOORGRONDEN VAN LEAN DOOR 4 ZIEKENHUIZEN IN 3 DAGEN IN 1 BEDRIJF Drs. Stan Janssen MCM, programmamanager Operational Excellence Elkerliek Ziekenhuis / Marc Rouppe van der Voort, manager Lean en Zorglogistiek Antonius Ziekenhuis Je werkt al een tijd met Lean en hebt interesse in hoe de Lean principes in het (bestuurlijk) systeem worden opgenomen gevorderde Lean kennis of expert Eind juni togen 4 ziekenhuis naar Jeff Kaas in Seattle om zich te laten onderdompelen in de bedrijfscultuur van Kaas Tailored RvB-leden, specialisten, verpleegkundigen en managers hebben de Lean cultuur en -systeem van dit bedrijf doorgrond (hoofd), eigen gemaakt (hart) en vertaald naar hun eigen ziekenhuis (handen). In deze workshop willen we jullie meenemen waarom we dit bezoek wilden. Wat hebben we daar geleerd? In dialoog willen we de kenmerken van onze verhalen van de (4) deelnemende ziekenhuizen met jullie delen, welke vragen roept dit op om als zorgorganisatie naar de systeemfase van Lean te komen.

7 20. LEAN WERKEN AAN ZINNIGE ZORG Charlotte Oldenburg, innovatiemanager Coöperatie VGZ / Hannelore Schouten, programmamanager Westfriesgasthuis / Waterland ziekenhuis Met name interessant voor (top)managers, bestuur, Leancoaches/ trainers basis Lean kennis Een zorginstelling heeft gekozen voor een Lean implementatie. Dat is een weg van de lange adem. Echter, er ontstaan ook steeds nieuwe bewegingen en programma s: Zinnige Zorg, Zorg op de juiste plek, Value Based Healthcare etc. Hoe verbindt je nu al deze ontwikkelingen zonder de ingezette Lean reis te verbreken? Aan de hand van een actuele casus van het West Fries Gasthuis / Waterland ziekenhuis en Coöperatie VGZ laten we zien hoe deze ontwikkelingen juist verbinding kunnen opleveren. Hier is Lean juist ingezet om invulling te geven aan beweging Zinnig Zorg. Hierbij geven we vanuit zowel het perspectief van de verzekeraar als de zorgorganisatie aan hoe we dit hebben aangepakt, welke tools we hierbij inzetten en wat de lessons learned zijn. Vervolgens gaan we in de workshop aan de hand van stellingen met de aanwezigen in gesprek over hoe je met een Lean bril naar verschillende strategische ontwikkelingen kan kijken en daarop in kan spelen. Daarbij besteden we ook expliciet aandacht aan de relatie tussen zorgverzekeraar en zorgorganisatie.

Lidz Jaarcongres 2018

Lidz Jaarcongres 2018 Lidz Jaarcongres 2018 PLENAIRE SPREKER JE HOEFT NIET ZIEK TE ZIJN OM BETER TE WORDEN Paul Rulkens, high performance expert Paul Rulkens is een expert op het gebied van high performance: het halen van zakelijk

Nadere informatie

Martini Ziekenhuis Groningen. Lean Six Sigma. Unit Procesmanagement & Verbeteren, Lidz jaarcongres, 16 november Suzanne Kars

Martini Ziekenhuis Groningen. Lean Six Sigma. Unit Procesmanagement & Verbeteren, Lidz jaarcongres, 16 november Suzanne Kars Martini Ziekenhuis Groningen Lean Six Sigma Unit Procesmanagement & Verbeteren, Lidz jaarcongres, 16 november Suzanne Kars Agenda Voorstellen Gewaagd doel 2020 Lean reis Waarde voor de patiënt Gewaagd

Nadere informatie

Lean Six Sigma Martiniziekenhuis

Lean Six Sigma Martiniziekenhuis Lean Six Sigma Martiniziekenhuis Suzanne Kars Expertisecentrum Continu Verbeteren COPE 2016 Programma Inleiding Noodzaak tot reductie variabiliteit & continu verbeteren LSS programma in het Martini Ziekenhuis

Nadere informatie

Lean trainingen. De trainingen gefaciliteerd door 12Mprove worden momenteel gemiddeld beoordeeld met een 9,4.

Lean trainingen. De trainingen gefaciliteerd door 12Mprove worden momenteel gemiddeld beoordeeld met een 9,4. Lean trainingen De trainingen zitten vol met actiegericht leren. Geen powerpoint - trainingen, maar met veel gebruik van flip- overs en tekeningen. Deze trainingen verzorgen wij samen met onze samenwerkingspartner

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet symposium Continu Verbeteren. Donderdag 31 oktober 2019 ETZ Elisabeth

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet symposium Continu Verbeteren. Donderdag 31 oktober 2019 ETZ Elisabeth Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet symposium Continu Verbeteren Donderdag 31 oktober 2019 ETZ Elisabeth PROGRAMMA Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet 09:00 10:00 uur Victor Mids, illusionist en arts (niet

Nadere informatie

Lidz Jaarcongres. De kracht van de verbinding Samen voor de beste zorg

Lidz Jaarcongres. De kracht van de verbinding Samen voor de beste zorg Lidz Jaarcongres De kracht van de verbinding Samen voor de beste zorg 16 november 2018 Welkom in het Martini Ziekenhuis We vragen je te letten op de volgende zaken Patiëntenvervoer gaat in de liften altijd

Nadere informatie

Integrale verbinding in de regio

Integrale verbinding in de regio Integrale verbinding in de regio Maximale waarde toevoegen aan de zorg voor de kwetsbare oudere patiënt. Lean denken en werken in de regio Gerry de Valk (Projectleider Medische zaken - Alliade) Engelien

Nadere informatie

LEAN MANAGEMENT Wat is Lean? Lean staat voor mager of slank, hetgeen voor bedrijven vertaald kan worden in snellere, goedkopere en kwalitatief betere processen. Lean heeft als primaire focus het elimineren

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

Brochure Lean Trainingen 2017

Brochure Lean Trainingen 2017 Brochure Lean Trainingen 2017 Fijn dat je interesse hebt in onze trainingen! Lean Public ontwikkelt mens en organisatie vanuit de Leanfilosofie. Wij geloven in de kracht van Lean en zien het als onze missie

Nadere informatie

Wie vraagt. wordt beter! Kjeld Aij. Ware lean leiders houden hun zorgorganisatie gezond. onder redactie van Petra ter Veer en Annelies Kruse

Wie vraagt. wordt beter! Kjeld Aij. Ware lean leiders houden hun zorgorganisatie gezond. onder redactie van Petra ter Veer en Annelies Kruse 3 Wie vraagt wordt beter! Ware lean leiders houden hun zorgorganisatie gezond Kjeld Aij onder redactie van Petra ter Veer en Annelies Kruse 4 COLOFON Auteur dr. Kjeld Harald Aij, MBA Concept en redactie

Nadere informatie

Lean Finance Management Green Belt Training

Lean Finance Management Green Belt Training Lean Finance Management Green Belt Training Aan het stuur met Lean Management Informatie die echt werkt - Verbeterpotentieel in kaart - Met jouw Lean project succesvol aan de slag Drs. Louis Brackel RC,

Nadere informatie

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat Training Lean Green Belt Incompany Inclusief Green Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil

Nadere informatie

Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen

Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen Workshop Kernkwadranten Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen Wil jij jezelf beter leren kennen? Wil jij weten wat jouw sterke eigenschappen zijn en hoe je deze kunt benutten?

Nadere informatie

Lean Management voor de eerstelijnsgezondheidszorg

Lean Management voor de eerstelijnsgezondheidszorg Roset Twente Jaarverslag 2015 - Regionale Ondersteunings Structuur Eerstelijnszorg Twente Programma Lean Management voor de eerstelijnsgezondheidszorg In de Lean filosofie staat de behoefte of waarde voor

Nadere informatie

CONTACTPERSONEN BIJEENKOMST 9 NOVEMBER 2017

CONTACTPERSONEN BIJEENKOMST 9 NOVEMBER 2017 CONTACTPERSONEN BIJEENKOMST 9 NOVEMBER 2017 PROGRAMMA 16.00 uur 16.15 uur 16.30 uur 16.50 uur 17.00 uur 17.45 uur 18.10 uur 18.30 uur Ontvangst met frisdrank Welkom, korte terugblik op het congres Introductie

Nadere informatie

Lean Six Sigma in de Reinier de Graaf Groep

Lean Six Sigma in de Reinier de Graaf Groep Lean Six Sigma in de Reinier de Graaf Groep Bijeenkomst LEAN Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden 13-1-2011 Dit is de voettekst 1 13 januari 2011 Inleiding 13-1-2011 Dit is de voettekst 2 Kennismaken John

Nadere informatie

Geen Woorden maar Daden. Bertwin Bonenberg consultant Hotflo Peter Smit Clustermanager Martini Ziekenhuis

Geen Woorden maar Daden. Bertwin Bonenberg consultant Hotflo Peter Smit Clustermanager Martini Ziekenhuis Geen Woorden maar Daden Bertwin Bonenberg consultant Hotflo Peter Smit Clustermanager Martini Ziekenhuis Opbouw Het waarom De opdracht De focus Het plan De visie De plan uitwerking Het fundament De marshmallow

Nadere informatie

Integraal capaciteitsmanagement (ICM) Leonie Dunning

Integraal capaciteitsmanagement (ICM) Leonie Dunning Martini Ziekenhuis Groningen Integraal capaciteitsmanagement (ICM) Leonie Dunning Martini Ziekenhuis Groningen Topklinisch opleidingsziekenhuis Brede excellente basiszorg 8 expertisegebieden Martini Ziekenhuis

Nadere informatie

Druk op de spoedbedden: Eerste ervaringen met tactisch en integraal plannen St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein / Utrecht / Woerden

Druk op de spoedbedden: Eerste ervaringen met tactisch en integraal plannen St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein / Utrecht / Woerden Druk op de spoedbedden: Eerste ervaringen met tactisch en integraal plannen St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein / Utrecht / Woerden Spoedzorg invitational, 25 oktober 2016 Dr. Marc Rouppe van der Voort,

Nadere informatie

Trial and Error - Acht jaar procesverbeteren

Trial and Error - Acht jaar procesverbeteren Trial and Error - Acht jaar procesverbeteren Trial and Error - Acht jaar procesverbeteren Start Lean Six Sigma UMCG at the Universitair Medisch Centrum Groningen dr. Gerard Niemeijer CMC g.c.niemeijer@umcg.nl

Nadere informatie

Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team

Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team Workshop Man/vrouw energie Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team Vrouwen zijn gevoelig, snel emotioneel. Mannen zijn zakelijk, hard en direct. Klopt dit? Hoe is

Nadere informatie

Lean Manager: Oei, ik groei!

Lean Manager: Oei, ik groei! Lean Manager: Oei, ik groei! Versie juni 2014 Even voorstellen Elske Heeren Master Blackbelt en consultant Operational Excellence Carlo Theunissen Blackbelt en consultant Operational Excellence Wat gaan

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

Interim Management in de zorg

Interim Management in de zorg Vreemde ogen helpen Interim Management in de zorg Vreemde ogen helpen! Het gericht inzetten van een interim manager kan helpen uw problemen op te lossen of uw strategie te realiseren. Soms is het noodzakelijk

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Integraal of Huisartsgeneeskundig?

Integraal of Huisartsgeneeskundig? Integraal of Huisartsgeneeskundig? Blik op zorg-ict vanuit vier verschillende kanten Bas Leerink 7 april 2017 Verantwoording Vanuit 4 verschillende rollen/gezichtspunten 4 ontwikkelingen die van invloed

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

Overzicht van Lean voor de Overheid. Training / Workshop. Yokoten

Overzicht van Lean voor de Overheid. Training / Workshop. Yokoten Yokoten bertteeuwen@yokoten.nl 06-53593984 Overzicht van Lean voor de Overheid Trainingen en Workshops Beinsdorppolderweg 13 2807 KS Gouda www.yokoten.nl Yokoten verzorgt voor u allerlei in-company trainingen

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Strafrechtk ten. versterkt & versnelt. Opleidingen. Opleidingsprogramma Continu Verbeteren

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Strafrechtk ten. versterkt & versnelt. Opleidingen. Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Ministerie van Veiligheid en Justitie Strafrechtk ten Opleidingen versterkt & versnelt Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Het programma SV&V is gestart in 2011.

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Training Projectmanagement, effectief en succesvol Als projectleider ben je een spin in het web, moet je alle ballen hoog houden en moeten je ogen en oren overal zitten. En dan

Nadere informatie

LEAN bij de overheid 2 oktober 2015

LEAN bij de overheid 2 oktober 2015 LEAN bij de overheid 2 oktober 2015 Programma SV&V: Mark Blaauw Charlotte Kuijs Programma SV&V Doel: Te komen tot verbetering en versnelling van de werkprocessen binnen de strafrechtketen. Met de methodiek

Nadere informatie

samen beslissen Het 10-stappenplan voor U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten?

samen beslissen Het 10-stappenplan voor U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten? Het 10-stappenplan voor samen beslissen U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten? Hier vindt u een stappenplan dat kan helpen bij de implementatie

Nadere informatie

Proloog: een kankergeschiedenis 11 Je moet het ook allemaal maar zelf uitzoeken Ab Hermans. 1 Introductie 19 Jos Benders en Marc Rouppe van der Voort

Proloog: een kankergeschiedenis 11 Je moet het ook allemaal maar zelf uitzoeken Ab Hermans. 1 Introductie 19 Jos Benders en Marc Rouppe van der Voort Inhoud Proloog: een kankergeschiedenis 11 Je moet het ook allemaal maar zelf uitzoeken Ab Hermans 1 Introductie 19 Verspreiding lean in de Nederlandse zorg 23 2 Tussen verbeteren en continu verbeteren

Nadere informatie

Werken op en aan een Lean Airport Schiphol Voorwaarden en valkuilen voor succes

Werken op en aan een Lean Airport Schiphol Voorwaarden en valkuilen voor succes Werken op en aan een Lean Airport Schiphol Voorwaarden en valkuilen voor succes Ex-Manager Lean & Six Sigma Programma Theo van Heijningen 26 september 2017 Schipholwaarden Betrouwbaar Efficient Duurzaam

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Klazien Verboom-Teeuwissen Geboortedatum: 08-10-1961 Curriculum Vitae Klazien Verboom PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Klazien Verboom-Teeuwissen Adres Stadhouderslaan 22 3761 EL Soest Geboortedatum 08

Nadere informatie

Lean thinking op de SEH: ervaringen in het AMC. Dr. ir. Remco Rosmulder

Lean thinking op de SEH: ervaringen in het AMC. Dr. ir. Remco Rosmulder Lean thinking op de SEH: ervaringen in het AMC Dr. ir. Remco Rosmulder Hoogste urgentie 2 van 31 En de overige 95% van de patiënten? 3 van 31 Uitdagingen Hoe kunnen we meer doen van wat we al goed doen?

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

HOE KRIJG IK ARTSEN MEE?

HOE KRIJG IK ARTSEN MEE? Deze WORKSHOP vormt onderdeel van het teamwork curriculum 'TeamSHOPP'. TeamSHOPP is een wetenschappelijk onderbouwd en op-maat toe te passen curriculum dat multidisciplinaire zorgteams ondersteunt in het

Nadere informatie

Traineeship Healthcare Young Professional Program

Traineeship Healthcare Young Professional Program W E R K E N A A N J E P E R S O O N L I J K E E N P R O F E S S I O N E L E O N T W I K K E L I N G E N I M P A C T M A K E N O P D E O U D E R E N Z O R G Traineeship Healthcare Young Professional Program

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

W H I T E P A P E R. Wat is capaciteitsmanagement, waar liggen de uitdagingen en wat zijn de succesfactoren?

W H I T E P A P E R. Wat is capaciteitsmanagement, waar liggen de uitdagingen en wat zijn de succesfactoren? W H I T E P A P E R Wat is capaciteitsmanagement, waar liggen de uitdagingen en wat zijn de succesfactoren? Met deze vragen gingen Studelta-pioniers werkzaam in zeven verschillende ziekenhuizen op pad.

Nadere informatie

NFU-master. Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg

NFU-master. Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg 2016-2018 De master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg De zorg heeft initiatiefnemers en leiders in kwaliteit en veiligheid van zorg nodig.

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Havenpolikliniek: van bedreiging naar kans. 6 december 2018 SRZ Congres

Havenpolikliniek: van bedreiging naar kans. 6 december 2018 SRZ Congres Havenpolikliniek: van bedreiging naar kans 6 december 2018 SRZ Congres Terug naar het begin: de aanleiding planvorming Oud Haven/Haven 2.0 Overdracht van zorg vanaf 1/10/17 Intrekken Wtzi per 1/1/18 Haven

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Werksessies. Projectmatig werken Douwe Hatenboer (adviseur Twynstra Gudde) en Henrike de Vries (senior verpleegkundige Meander MC)

Werksessies. Projectmatig werken Douwe Hatenboer (adviseur Twynstra Gudde) en Henrike de Vries (senior verpleegkundige Meander MC) Werksessies Projectmatig werken Douwe Hatenboer (adviseur Twynstra Gudde) en Henrike de Vries (senior verpleegkundige Meander MC) Hoe ga je om met werk? Is je werk een kwestie van routine of improviseer

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. 2-daagse Masterclass. De Excellerende Zorgorganisatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. 2-daagse Masterclass. De Excellerende Zorgorganisatie De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. 2-daagse Masterclass De Excellerende Zorgorganisatie Brochure De Excellerende Zorgorganisatie CBO 2013 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ)

Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ) Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ) Warme overdracht ziekenhuis naar thuis 23 juni 2016 Isala Agenda Voorstellen Over de transmurale zorgbrug De praktijk à zorgbrug in Isala, Zwolle Geleerde lessen Isala

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Masterclass Bouwmeester

Masterclass Bouwmeester > Wegens succes vervolgd! Masterclass Bouwmeester Realiseren van maatschappelijke opgaven vraagt bouwmeesterschap! Pionieren aan een geheel nieuwe rol binnen je organisatie Doorgronden en toepassen van

Nadere informatie

CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND

CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND CONVENANT NETWERK PALLIATIEVE ZORG MEPPEL STEENWIJKERLAND Convenant palliatieve zorg Meppel / Steenwijkerland 1-7 Samenwerkingsovereenkomst netwerk voor palliatieve zorg in de regio Meppel Steenwijkerland

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Betere resultaten door minder verspilling. Door: Koen Rippen

Betere resultaten door minder verspilling. Door: Koen Rippen Betere resultaten door minder verspilling Door: Koen Rippen Onze overtuiging Elke onderneming TopFIT! Eerlijk, eenvoudig en effectief Wij denken ondernemend Welk doel wil de ondernemer bereiken en wat

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

Je strategische positie in de organisatie. Eline de Kok RN MSc, Adviseur Innovatie V&VN

Je strategische positie in de organisatie. Eline de Kok RN MSc, Adviseur Innovatie V&VN Je strategische positie in de organisatie Eline de Kok RN MSc, Adviseur Innovatie V&VN 18 september 2017 Wie zijn aanwezig? Heeft al een VAR o.i.d.? Is gestart met oprichten VAR? Besloten dat er een VAR

Nadere informatie

Martini Ziekenhuis Groningen. Martini Borstcentrum LIDZ dag

Martini Ziekenhuis Groningen. Martini Borstcentrum LIDZ dag Martini Ziekenhuis Groningen Martini Borstcentrum LIDZ dag Lianne Hosman Annette van der Velden unithoofd internist oncoloog / Vz TBWG Programma Bestuurders Gemba Borstcentrum Rondleiding Borstcentrum

Nadere informatie

Meer handen aan het bed door innovatieve logistiek

Meer handen aan het bed door innovatieve logistiek . Masterclass Meer handen aan het bed door innovatieve logistiek donderdag 29 November 2018 Zorglogistiek tbv Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg DUUR 10.00 16:00 INCLUSIEF lunch, koffie & thee LOCATIE Breda

Nadere informatie

De werkelijke waarde van Lean Cvision perspective

De werkelijke waarde van Lean Cvision perspective De werkelijke waarde van Lean Cvision perspective Sinds de jaren 90 is Lean in opkomst in Nederland. Vooral het afgelopen decennium heeft Lean de weg gevonden naar Nederlandse organisaties. Ondanks de

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Feedback Feedback, reflecteren om te kunnen groeien Opbouwende kritiek; zo wordt feedback ook vaak genoemd. Het is bedoeld zodat anderen, of jij zelf iets leren, ergens bewust van worden. Het

Nadere informatie

Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland. Drs Freek.L.A. Korver MBA

Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland. Drs Freek.L.A. Korver MBA Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland Drs Freek.L.A. Korver MBA In Friesland wordt gewerkt aan een duurzaam zorglandschap Friesland Voorop is een samenwerking tussen alle Friese zorgaanbieders, de Friesland

Nadere informatie

Training Soft skills voor technici

Training Soft skills voor technici Training Soft skills voor technici Soft skills voor technici, sterker door persoonlijke vaardigheden Je bent goed in je werk. Je bent vakinhoudelijk een expert en op de hoogte van de ontwikkelingen op

Nadere informatie

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Ellen van Steekelenburg, Femke Beelen, 5 oktober 2017 Onze bijdrage in grote lijnen: Positieve

Nadere informatie

Value-based healthcare en Lean vanuit wetenschappelijk perspectief

Value-based healthcare en Lean vanuit wetenschappelijk perspectief 30/11/2018 1 Value-based healthcare en Lean vanuit wetenschappelijk perspectief Kees Ahaus Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Economie & Bedrijfskunde 16 november 2018 30/11/2018 2 Het vraagstuk Hoe

Nadere informatie

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Workshop Zakelijk flirten Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Hoe spontaan ben jij op een netwerkbijeenkomst? Durf jij uit je comfortzone te komen? Soms kan dat net een verschil

Nadere informatie

KIPZ The Next Level Functiedifferentiatie: het veranderkundige vraagstuk?!

KIPZ The Next Level Functiedifferentiatie: het veranderkundige vraagstuk?! KIPZ The Next Level Functiedifferentiatie: het veranderkundige vraagstuk?! 9 november 2017 José Geerdink Elze Bent Bertien Molenaar Rhebergen Wat gaan we doen? Tijd Programma 11:10 Welkom! 11:10 11:20

Nadere informatie

Hoezo Buitengewoon? Wideke Nijdam Zorgmanager ETZ. Marieke van Bommel Hoofd Communicatie ETZ. Mike Janssen Branddoctors Mixe

Hoezo Buitengewoon? Wideke Nijdam Zorgmanager ETZ. Marieke van Bommel Hoofd Communicatie ETZ. Mike Janssen Branddoctors Mixe Hoezo Buitengewoon? Wideke Nijdam Zorgmanager ETZ Marieke van Bommel Hoofd Communicatie ETZ Mike Janssen Branddoctors Mixe mike@branddoctors.com ICURO - NIAZ High level trefdag, 16 december 2016 Branddoctors

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

UITKOMSTEN WORKSHOP BORGING LEAN CVISION / LSSN 01-11-2012

UITKOMSTEN WORKSHOP BORGING LEAN CVISION / LSSN 01-11-2012 UITKOMSTEN WORKSHOP BORGING LEAN CVISION / LSSN 01-11-2012 KLEUR KIEZEN / GEEL Borgen kan alleen als er een mindset is bij iedereen. Bij ons lukt de startup van Lean nog niet. Dus moeten we een cultuurverandering

Nadere informatie

Procesverbetering in de Zorg

Procesverbetering in de Zorg PICA Procesverbetering in de Zorg Zorglogistiek & Hoger Beroeps Onderwijs Peter Maas Geesteranus Hogeschool Windesheim 11 januari 2010 Kennismaken Christelijke Hogeschool Windesheim, Zwolle Brede Hogeschool,

Nadere informatie

Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé

Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé Workshop Persoonlijke doelen stellen Workshop Persoonlijke doelen stellen: sturing en overzicht, zakelijk en privé Wanneer jij weet wat jouw persoonlijke doelen zijn, haal jij meer resultaat uit jezelf

Nadere informatie

Continu verbeteren. Coaching Kata MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: 2015 ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Continu verbeteren. Coaching Kata MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: 2015 ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Continu verbeteren Coaching Kata MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: 2015 ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Coaching Kata Cultuur en gedragsverandering zijn de sleutels tot succesvolle Lean initiatieven

Nadere informatie

Waardegedreven en persoonsgerichte zorg: zorg die verder reikt

Waardegedreven en persoonsgerichte zorg: zorg die verder reikt SRZ-congres Veiligheid & Kwaliteit Waardegedreven en persoonsgerichte zorg: zorg die verder reikt Datum Locatie Doelgroep Dagvoorzitter Donderdag 7 december 2017 van 15.00 20.00 uur Erasmus Paviljoen Rotterdam

Nadere informatie

Bureauprofiel. Work, flow, fun

Bureauprofiel. Work, flow, fun Bureauprofiel Work, flow, fun Onze missie Bouwen aan betrouwbare overheidsorganisaties Met een heldere strategie Elke dag een stapje beter Door overdracht van kennis en ervaring Omdat verbeteren en ontwikkelen

Nadere informatie

Product Catalogus 2017 / 2018

Product Catalogus 2017 / 2018 Product Catalogus 2017 / 2018 Voor wie werkt de Lean Smederij? Alhoewel de meeste (middel)grote bedrijven al op een of andere manier met Lean werken, gaat dit zeker niet op voor het Midden- en Kleinbedrijf,

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Lean Six Sigma in de gezondheidszorg. Mij een zorg!

Lean Six Sigma in de gezondheidszorg. Mij een zorg! Lean Six Sigma in de gezondheidszorg. Mij een zorg! Bron: leandenkenindezorg.blogspot.nl Bron: www.zorgvisie.nl Nadat Lean Six Sigma aanvankelijk werd omarmd door het bedrijfsleven zijn ook ziekenhuizen

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Workshop passie en missie, meer energie en motivatie Iedereen heeft iets, of meerdere dingen, waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Wanneer jij weet wat jouw passie en missie

Nadere informatie

Samen Beter. Op weg naar 2020

Samen Beter. Op weg naar 2020 Samen Beter Op weg naar 2020 Ambitie BovenIJ ziekenhuis 2020 Op weg naar 2020 wil het BovenIJ ziekenhuis met en voor alle bewoners van Amsterdam-Noord e.o. bijdragen aan een betere gezondheid en een betere

Nadere informatie

Verbeter uw operationele rendement. Joris Aalberse BDO Consultants

Verbeter uw operationele rendement. Joris Aalberse BDO Consultants Verbeter uw operationele rendement Joris Aalberse BDO Consultants Joris Aalberse Professionele ervaring: Procesoptimalisatie in service en productie Lean Six Sigma Black Belt Ruime ervaring in diverse

Nadere informatie

Uitdagingen voor de informatieprofessional. zorg. Hoe ondersteunen we de digitale reis van de patiënt?

Uitdagingen voor de informatieprofessional. zorg. Hoe ondersteunen we de digitale reis van de patiënt? Uitdagingen voor de informatieprofessional in de zorg Hoe ondersteunen we de digitale reis van de patiënt? Digivaardig in de zorg: Werkgroep ICT-er Digitalisering wordt belangrijker in de zorg Iedereen

Nadere informatie

Lean Six Sigma trainingen voor HR-professionals

Lean Six Sigma trainingen voor HR-professionals Feit: Lean-trajecten zijn succesvoller als HR betrokken is. HR speelt een cruciale rol bij het introduceren van Lean in een organisatie. Het is de smeerolie die draagvlak creëert, iedereen aan boord houdt

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Een cultuur van continu verbeteren uitbouwen op basis van UZALean. Michaël Vanmechelen OK-Manager & Lean Coach Studienamiddag Zorgbeleid 08/03/2018

Een cultuur van continu verbeteren uitbouwen op basis van UZALean. Michaël Vanmechelen OK-Manager & Lean Coach Studienamiddag Zorgbeleid 08/03/2018 Een cultuur van continu verbeteren uitbouwen op basis van UZALean Michaël Vanmechelen OK-Manager & Lean Coach Studienamiddag Zorgbeleid 08/03/2018 UZALean journey Een model voor Lean Healthcare Indirect

Nadere informatie

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS Deze energieke, tweedaagse training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Design Thinking principes, de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Van wens naar werkelijkheid

Van wens naar werkelijkheid Van wens naar werkelijkheid Inventarisatie lopende (zorgpad) projecten in Nederland Bart Noort Promovendus Rijksuniversiteit Groningen Faculteit Economie en Bedrijfskunde Een inventarisatie: Wat gebeurt

Nadere informatie

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Een onderzoeksinitiatief van House of Performance in samenwerking met de Universiteit Twente Voorwoord Beste lezer, Vele organisaties

Nadere informatie