WELKOM BIJ DE EXTRA STAP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM BIJ DE EXTRA STAP"

Transcriptie

1 WELKOM BIJ DE EXTRA STAP

2 Aanbod voor trainers & coaches die een extra stap willen maken: activiteiten met een herkenbaar logo; succesvolle producten; uitgebreide coaching en begeleiding; groot netwerk; collega's met gunfactor; terug verdien model. Wordt dit logo mede van jou?

3 Wie is Karakter, wie ben ik? Karakter B.V. is Harry G. Selier een zeer ervaren belevenistrainer en coach. Ik heb ervaringen opgedaan als hrm manager, docent HR op verschillende Hogescholen en trainer/coach binnen de overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Specifiek heb ik mijn sporen verdiend in de Automotive en werk nauw samen met Ford Nederland, de Broekhuisgroep en de Innovam. Mijn conclusie is dat het denken van de medewerker in een "vast script" zit met als gevolg te weinig innovatie, vernieuwing en te weinig persoonlijke kracht. Om tot werkelijk resultaat te komen moet het denkscript worden doorbroken en ontwikkeld. Het handelen van de medewerker mag scherper en attenter en het persoonlijk leiderschap krachtiger en kwetsbaarder. Zo ontwikkelde ik de methodiek losdenken, anders denken en omdenken met als basis het realiseren van persoonlijke balans en jezelf kunnen coachen. Dit totaal heb ik gebundeld in het Model Toekomstdenken en geef daarin lezingen, workshops, trainingen, de Masterclasses Toekomstdenken e.a. Mijn basis is In de inspirerende omgeving van Landgoed Stakenberg in Elspeet waar de natuur leidend is, maak ik maximaal gebruik van de mogelijkheden: paardenspiegel met eigen paarden, de prachtige bossen en verstrekkende heide, een goede keuken, outdoor-opdrachten, wellness en een gezellig pub. Daarnaast maak ik in het Westen gebruik van de faciliteiten van het SWA gebouw in Alphen aan den Rijn Vanuit Karakter begeleid ik organisaties en individuen naar de Toekomst. Het openbuigen van de oogkleppen en letterlijk de blikverbreding geeft nieuwe energie en kansen. Vanuit oprechte betrokkenheid en enthousiasme krijg ik mensen in beweging. Daarnaast ben ik de grondlegger van wijzijnbeschikbaar B.V., een digitaal platvorm, waarin mensen hun karakter profileren d.m.v. video. Ik ben inmiddels in mijn 65e levensjaar gekomen en ga mijn pad verleggen. De tijd is rijp om mijn gedachtengoed te delen, mijn producten ter beschikking te stellen en daar waar nodig te begeleiden en te ondersteunen.

4 Wie ben jij? Je bent eigen ondernemer of je bent van plan het te worden; Trainen en coachen zit in je bloed; Je houdt van beleven, te ontvangen en te geven;. Je bent toe aan een vernieuwende, overzichtelijke en extra stap; Je wilt samen met collega's intensief begeleid worden; je bent leergierig en in staat om de basis van de logische niveaus (NLP) en de praktische niveaus om te zetten in belevenistrainingen en/of coaching; Je bent authentiek, je gebruikt je persoonlijk leiderschap, doet aan zelfcoaching en persoonlijke balans en weet echt te verbinden cq. bent bereid om dit alles aan te gaan; Je vindt het leuk om te netwerken en je te profileren, lezingen te geven en op te vallen; Je staat open voor ontwikkeling, kritiek en het aanpassen van je script; Je bent positief ingesteld en houdt van humor; Je bent in staat om een eigen identiteit aan Karakter.nl te geven; Je vindt het leuk om naast indoor veel outdoor te faciliteren; Je vindt het interessant om de Magie van het Moment te gaan ontdekken en door te geven; Je vindt het interessant om het gevoel van paarden te ontdekken; Je gunt je Karakter collega bij teveel werk (een) opdracht(en) met een wederzijds afgesproken gunfee; Je wilt succesvol zijn; Je bent bereid om je kwetsbaar op te stellen en daar waar nodig om ondersteuning te vragen; Je bent gezond in hart en geest; Je hebt energie, passie en je bent mensenmens; Je houdt van uitdagingen; Je wilt je leervermogen prikkelen; Je wilt je grenzen verleggen.

5 De investering is Toekomstdenken: trainingsfee van maandelijks ex. BTW (26 maanden); vanaf 1 juli 2016 per maandelijks: 5% van de bruto omzet (alleen de karakteractiviteiten) minus (26 x) het bedrag van ex. BTW. 26 x reiskosten, lunchkosten, e.d. Wat ontvang je daarvoor? 26 dagen intensieve training: intensieve basistraining van 20 dagen in Toekomstdenken; 3 dagen individuele training in coaching in 6 dagdelen; 3 dagen individuele training in talentengesprekken in 6 dagdelen; optie: 3 dagen individuele training in de paardenspiegel in 6 dagdelen ; optie: 4 dagen individuele training in Managemennen in 8 dagdelen; exclusief recht voor talentenanalyses bij wijzijnbeschikbaar.nu; mede-eigenaar en werkmap/reader van Verkoper naar Topverkoper; mede-eigenaar en werkmap/reader van Team naar Topteam; mede-eigenaar en werkmap/reader van Masterclass Toekomstdenken; optie: mede-eigenaar training en werkmap de Paardenspiegel; optie: mede-eigenaar training en werkmap Managemennen; mede-eigenaar van alle outdoor opdrachten; persoonlijke videopresentatie karakter.wijzijnbeschikbaar.nu; groot netwerk w.o. ruim 6600 gelinkten; meelopen in trainingen; mede-eigenaar van logo, etc. ondersteuning en helpdesk; alles wat je maar kunt bedenken om er een succes van te maken. geluk.

6 De inhoud van de Karakterprogramma's? een beeld vanuit een offerte Zelfcoaching Uiteraard heeft uw medewerker (hij = zij) ervaring met de branche, kent zijn klanten goed, zit boven op de resultaten en is gewend om snel te reageren op ontwikkelingen. Hij kent de acties tot in het detail; er ontgaat hem weinig. Voornamelijk worden zijn talenten aangesproken op: probleemoplossend vermogen, praktische intelligentie, kennis van de bedrijfstak, de (lokale) markt, de producten, diensten en systemen, omgangsvormen, respect en representativiteit. In de toekomst worden voor uw medewerker en uzelf andere talenten belangrijker zoals besluitvaardigheid vanuit authenticiteit, denken en doen vanuit persoonlijk leiderschap, klantgericht werken vanuit duurzaam ontmoeten en echt verbinden. Oftewel naast inhoud, proces en relatie gebruik maken van gevoel, creatie en essentie. De leervragen die hierbij horen zijn: benut uw medewerker zijn persoonlijk leiderschap en authenticiteit maximaal? welk ander gedrag en nieuwe vaardigheden heeft uw medewerker nodig om de klant duurzaam te ontmoeten? welke talenten heeft uw medewerker nodig voor het realiseren van nieuwe klanten? Hoe gaat hij zelfcoaching toepassen? Persoonlijke balans In de toekomst kijkt uw medewerker dagelijks gemiddeld 20 keer op zijn (zijn=haar) smartphone, checkt 2 keer zijn Facebook-account. Hij volgt Twitter, LinkedIn en zelfs Instagram, gebruikt talloze apps en consumeert al doende talloze video s, foto s en zo n woorden. Hij verwerkt nu al 20 keer zoveel informatie als 20 jaar geleden en is inmiddels net zoveel tijd online actief als dat hij aan slapen besteedt. En zelfs dat gebeurt niet meer ongestoord; bij twee van de drie ligt de GSM s nachts onder handbereik. Dit alles is niet zonder gevolgen. Hij heeft langzamerhand een kortere aandachtspanne dan een goudvis, zijn IQ daalt door het continue checken van en hij ondervindt de negatieve effecten van de door licht en geluiden van de GSM en de straling van WiFi gestoorde slaapritme. Internet is FastFood voor de geest. Hij snackt tweets en filmpjes, snaait feitjes. Het heeft grote invloed op de persoonlijke balans.

7 De leervragen die hierbij horen zijn: Hoe doorbreekt de medewerker zijn "vaste"script? Hoe realiseert hij zijn persoonlijke balans? Toekomstdenken Toekomstdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws en verandert zo het script. Je stapt in je denken uit je werkplek en je directe werkomgeving en je richt je op een breder domein. In dat domein kom je van alles tegen om onderscheidend, anders en met name vernieuwend te denken. De leervragen die hierbij horen zijn: hoe bereikt uw medewerker de unieke sales en aftersales? hoe wordt uw klant fan van uw organisatie? welke van de 15 tips in Toekomstdenken zijn van toepassing voor uw bedrijf? Karakter BV heeft vanuit haar jarenlange ervaring de inspirerende 2-daagse Masterclass Toekomstdenken opgezet om deze leervragen te beantwoorden. Bewustwording en veranderingen doe je in het NU om morgen het verschil te maken. Deze Masterclass is 22 uur beleven en geeft u handvatten en inzichten voor de toekomst. De Masterclass start met een persoonlijk introductiegesprek met de trainer en wordt 2 maanden na de 2-daagse afgesloten met het realiseren van een concreet en exclusief Toekomstadvies. Bij het persoonlijk gesprek ontvangt de medewerker de opdracht om een symbool mee te nemen naar de tweedaagse. De Masterclass vindt plaats midden in de bossen op Landgoed Stakenberg te Elspeet. Verzorging (koffie & thee met lekkers, ijswater, stevig ontbijt, uitgebreide lunches, lekkere snack en 3 gangen diner) en accommodatie (ruime parkeerplaats, nette toiletten, lichte en ruime trainingsruimte en luxe overnachting in eigen kamer) zit tevens in ons aanbod. Daarnaast ontvangt u een reader, waarin u ervaringen noteert, de theoretische inkadering na kunt lezen en een format, waarmee het Toekomstadvies kan worden gerealiseerd. Door de interactieve en exclusieve opzet is de groepsgrootte maximaal 14 deelnemers.

8 Je bent geïnteresseerd? Maak jezelf kenbaar en laat me verrassen door je authenticiteit en gedrevenheid in je notitie en dan ontmoeten we elkaar om samen na te gaan of dit een juiste stap voor je is. Stuur je mail naar Welkom! Harry G. Selier; ; Landgoed Stakenberg 86, 8075 RH Elspeet bijlage 20 dagen Leergang Karakter Praktitioner 2016

9 Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016 ontdekken. ontmoeten. ontplooien. ontplooien DE LEERGANG VOOR TRAINERS, COACHES, ENTREPENEURS E.A. Landgoed Stakenberg Elspeet zaterdag 16 januari 2016 startdag 13 vrijdagen om de 3 weken in individuele dagdelen in & 23 december 2016 de slotdagen

10 De Uitleg Het kost veel meer energie om dingen tegen te houden het geeft energie om vanuit eigen kracht(en) te werken! Hoe gaan mensen met zichzelf en met elkaar om. Dat is het uitgangspunt. Oftewel: de relatie gaat voor de inhoud. In veel opleidingen en verandertrajecten zien we dat er veel tijd en geld gestoken wordt in de inhoud van de betrokkenen, zoals cognitieve kennis of competentieontwikkeling. Dit is zeker belangrijk, echter niet het vertrekpunt om ontwikkelingen en veranderingen te doen slagen. Uitgangspunt is dat mensen voor eigen kwaliteiten en krachten uitkomen en dat minder krachtige eigenschappen kwetsbaar getoond kunnen worden. Als er een omgeving ontstaat waarin mensen op die manier kunnen samenwerken, ontstaan er vanzelf bewegingen om elkaar aan te vullen. Als mensen de tijd en ruimte nemen om elkaar echt te ontmoeten, blijkt dat er door deze ontmoeting veel meer energie vrijkomt om schijnbaar onoplosbare problemen te doen verdwijnen. Dit gebeurt veel vaker door een verbeterde relatie met jezelf of met elkaar, en zonder al te veel (cognitieve) kennis. Een lege trainingsmap en een volle rugzak met actieve werkvormen Learning by doing is het motto. In het aanbod tref je outdoor-opdrachten, voorstellen aan de hand van een symbool, verhalen maken bij het kampvuur, ontmoetingen via het Talentengesprek, het spiegelen met paarden en ga zo maar door. En niet omdat het een uitje is, neen omdat het functioneel is voor de ontwikkeling van het individu en van de groep. Actieve werkvormen zijn uitermate geschikt om te laten beleven hoe het is om samen te werken. Door achteraf het proces te evalueren en de spiegel respectvol te tonen, maakt elk individu zelf de transfer naar het persoonlijke en het professionele leven. Dit gebeurt eisend naar elkaar, echter wel met de verantwoordelijkheid bij de juiste persoon. Er is niets vervelender dan een trainer die op de plaats gaat zitten van de manager, afgezien van het feit dat een dergelijk relationele (vaak onbewuste) afspraak desastreus kan zijn voor het rendement van de training. Schematisch ziet een ontwikkelingstraject er als volgt uit: De Ontdekking De Ontmoeting

11 De Ontknoping De Ontplooiing Het O-kwadrant Ontdekken Ontmoeten Ontplooien - Ontknopen Bij de begeleiding van organisaties, teams en personen werk ik altijd op het snijvlak van: Organisatie dynamieken Professionele vraagstukken Persoonlijke thema s Een mens heeft, net als een organisatie en een team, een aantal vaste patronen in zijn gedrag (het persoonlijke script). De vraag die door een organisatie bij een begeleidingsinstituut wordt neergelegd komt vanuit dit script. Het is dus essentieel dat het scriptmatige gedrag boven tafel komt. In een ontwikkelingstraject is het als begeleider van belang de organisatie te dienen door een scriptvrije ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor komt er bij de deelnemer potentieel vrij om meer keuzes en alternatieven te zien en initiatieven zelf op te pakken vanuit een eigen vrije wil en ambitie. Nadeel van scriptmatig gedrag is het vastzitten en geen alternatieven zien voor een nieuw script. De scriptvrije ontwikkeling hanteer ik door de organisatiedynamieken en de persoonlijke thema s in te sluiten in de Leergang.

12

13 Plan van Aanpak In het Programma doorlopen we het O-kwadrant. Het O-kwadrant staat voor Ontdekken, Ontmoeten, Ontplooien en Ontknopen. Per kwadrant bied ik een krachtig instrument aan in begrijpelijke taal, waarin de kwaliteit van het materiaal en de ervaring van de begeleider meer effect sorteren door de opzet en de sfeer. Immers de vorm waarin een inhoudelijke goede begeleiding is gegoten, is een belangrijke voorwaarde voor effectiviteit. Het belangrijkste uitgangspunt is dat ik werk met de aanwezige talenten en kwaliteiten van de deelnemers. U krijgt geen nieuwe management theorieën over u heen, die veel vaker dienen voor de veiligheid van de begeleiders dan voor de persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk ik met het model van de logische niveaus van Bateson. De kracht van dit model zit in de combinatie van eenvoud en essentie, op het onderscheid waarop leren, veranderingen en ontwikkeling zich voordoen. De ontwikkeling richt zich op omgeving, gedrag en competenties, omdat de meetbare output daar zichtbaar wordt (dit noemen we buitenkant leren) én op overtuigingen, identiteit en zingeving (dit noemen we binnenkant leren). De Ontdekking Alle deelnemers en de trainers nemen een symbool mee om zich voor te stellen. Het symbool geeft een beeld over het karakter, over de kwaliteiten en over de mindere kwaliteiten. Het symbool zegt ook iets over hoe iemand als mens in het werk en in het privé leven staat. Door het presenteren van het symbool aan de teamgenoten, ontstaat er meer interesse en respect door elkaar op een andere manier te leren kennen. Ieder teamlid krijgt zijn eigen plek. Kleur bekennen In het Talentengesprek maakt de deelnemer een bewustwordingsproces door van zijn of haar kennis, kunde, eigenschappen en omstandigheden. De uitkomst is een kleurenscala van ervaringen, mogelijkheden, wensen en verwachtingen. De deelnemer bekent kleur en er vindt een bewustwording plaats van krachtige en minder krachtige talenten. Het Talentengesprek wordt vervolgd met een MBTI (= een type indicator) en een rapportage. MBTI bestaat uit een vragenlijst. Uit de gegeven antwoorden ontstaat een karakterschets. Er is direct feedback van de begeleider. Tenslotte worden door de begeleider en de deelnemer de basiscompetenties en de competenties van de eigen rol met de uitkomsten van het Talentengesprek/MBTI gemeten: wat is goed en wat kan beter? Tevens wordt er een Paspoort naar de Toekomst uitgedeeld.

14 De Ontmoeting In de ontmoeting werken we met paarden. Een paard gaat elke ontmoeting neutraal aan en bepaald dan of hij zijn leiderschap afstaat. Dit is afhankelijk van de manier van presenteren. Wie bent u in de ontmoeting met het paard? En hoe uit u dat in lichaamstaal, intonatie, geloof en zelfvertrouwen? Ik heb daarvoor 12 spelregels ontwikkeld, die u in staat stellen om echt de ontmoeting aan te gaan. Zo werkt het ook met mensen. Bent u bereid om op sommige momenten het leiderschap af te staan? Dit element dient om u inzicht te geven in hoe u uw ontmoeting met collega s kunt optimaliseren. Uw identiteit start met het kunnen aangaan van echte ontmoetingen! De Ontplooiing In de ontplooiing kijken we naar de teaming standaard. Deze bestaat uit Voorbereiding, Communicatie, Wie, Uitvoering, Nazorg en Emotie & Fun. De meeste deelnemers zijn uitstekend in de uitvoering, maar vaak minder in een aantal andere aspecten van de teaming standaard. Voor een succesvolle realisatie van doelstellingen is een goede teaming standaard een absolute voorwaarde. Er worden een aantal opdrachten uitgevoerd, zodat de deelnemers per opdracht kunnen groeien als team en als individu. De Ontknoping In de ontknoping integreren we de opgedane ervaringen met de persoonlijke doelstellingen. Via het realiseren van een haal & breng matrix worden de uiteindelijke acties, waaraan iedereen zijn commitment geeft, bepaald.

15

16 Het Programma Deel I Het Fundament. Elke organisatie, team of individu heeft een aantal vaste patronen in het gedrag: het Script. De vraag die elke organisatie bij een externe coach/trainer van Karakter neerlegt, komt vanuit dit script. Het is dus essentieel dat het scriptmatig gedrag van alle deelnemers boven tafel komt. 'Een ieder wordt bejegend naar de wijze waarop je zelf optreedt' We verleggen de focus van individuele kennis naar relationele kennis door het gebruik van het Symbool, de Paardenspiegel en krachtige Outdoor opdrachten. De Paardenspiegel verschaft een helder inzicht in de positie van de deelnemers, in het proactief handelen in diverse situaties, in het sneller en sterker te werk gaan vanuit de eigen overtuiging, in het echt kunnen verbinden, in een duidelijke communicatie met meer energie en gevoel, in vernieuwend gedrag met meer zelfreflectie en hogere concentratie, en in het nemen van eigen verantwoordelijkheid. We verleggen in Deel II de focus van relationele kennis naar duurzaam verbinden. Pas als er besef van veiligheid is, ontstaat ruimte; pas als er besef van ruimte is ontstaat respect; pas als er besef van respect is, ontstaat verbinding. De deelnemers zijn na dit deel in staat sneller en sterker vanuit wederzijdse overtuiging te werk te gaan, ze kunnen makkelijker een wederzijds 'gun'contract realiseren, zich meer inleven in de collega of klant en beter luisteren, ze kunnen collega s en klanten positief verrassen en een nog krachtiger relatie opbouwen door sneller en/of beter te handelen. Het resultaat is een nieuw relationeel contract om zo de collega/klant duurzaam te ontmoeten en te verbinden. In deel III nemen we praktijkvoorbeelden als oefenstof, waarbij de groep letterlijk gaat denken vanuit een nieuw perspectief, een nieuwe omgeving, een nieuw uitgangspunt. Je kunt mensen niets leren, je kan helpen het in zichzelf te vinden (Galileo) bij de thema's losdenken en anders denken zijn er bij elk thema 2 individuele dagdelen om specifieke onderwerpen op maat te behandelen.

17 Eigen unieke trainingslocatie Sinds mei 2015 werkt Karakter vanuit een eigen trainingslocatie: Landgoed Stakenberg in Elspeet. Hier wordt het nuttige en het aangename verenigd. Bij aankomst ruik je dennengeur, je geniet van de lunch en aan het einde van de dag de Berenburg. Het programma is afhankelijk van de vraag, waarbij de deelnemers zelf de basis vormen.

18 DATA KARAKTER PRACTITIONER HET FUNDAMENT 16 januari februari maart april april 13 mei + 2 individuele dagdelen. Investering 8 x = x = reader 15.00; totaal excl. BTW Het Certificaat Karakter Praktitioner Het Fundament geeft u het recht om de aangereikte methodieken van karakteranalyses / mbti te gebruiken

19 DATA KARAKTER PRACTITIONER ANDERS DENKEN 03 juni juni augustus september oktober oktober individuele dagdelen Investering 8 x = x = reader 15.00; totaal excl. BTW Het Certificaat Karakter Praktitioner deel II geeft u het recht om de aangereikte methodieken in Anders Denken te gebruiken

20 DATA KARAKTER PRACTITIONER OMDENKEN 18 november december & 23 december 2016 Investering 4 x = x = overnachting 1 x reader 15.00; totaal excl. BTW Het Certificaat Karakter Praktitioner deel III geeft u het recht om de aangereikte Omdenk methodieken te gebruiken

21 Totale Investering 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen training & coaching 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen met of zonder paarden 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen lunches 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen aal 10 belevenissen 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen taart 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen outdoor opdrachten op de hei 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen reader 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen eigen parkeerplaats 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen afsluitende borrel(s) 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen intensieve ontwikkeling 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen koffie, thee, water, fris 16 groepsdagen + 4 individuele dagdelen gelukkig zijn. 20 x = x (accomodaties/lunches) = x reader ad = x overnachten 50.00; totaal excl. 21% BTW.

Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016

Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016 Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016 ontdekken. ontmoeten. ontplooien. ontplooien DE LEERGANG VOOR TRAINERS, COACHES, ENTREPENEURS E.A. Landgoed Stakenberg Elspeet zaterdag 16 januari 2016 startdag

Nadere informatie

Aanbod voor trainers & coaches die een volgende stap willen maken:

Aanbod voor trainers & coaches die een volgende stap willen maken: Aanbod voor trainers & coaches die een volgende stap willen maken: een eigen bedrijf met een herkenbaar logo; succesvolle producten; uitgebreide coaching en begeleiding; groot netwerk; 11 collega's met

Nadere informatie

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive 2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive voor Eigenaren/Directeuren zelfcoaching. persoonlijke balans. omdenken. toekomstadvies Inleiding. Zelfcoaching Uiteraard heeft uw medewerker (hij = zij) ervaring

Nadere informatie

HET PERSOONLIJK LEIDERSCHAP van..

HET PERSOONLIJK LEIDERSCHAP van.. HET PERSOONLIJK LEIDERSCHAP van.. authenticiteit. duurzaam ontmoeten. kwetsbaarheid Vertel het me en ik zal het vergeten Laat het me zien en ik zal het onthouden Betrek me en ik zal geïnspireerd raken

Nadere informatie

2-daagse Training Van Team naar Topteam

2-daagse Training Van Team naar Topteam 2-daagse Training Van Team naar Topteam VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK ME EN IK ZAL GEÏNSPIREERD RAKEN LAAT HET ME BELEVEN EN IK ZAL EEN STAP MAKEN

Nadere informatie

Masterclass Van Team naar Topteam Automotive

Masterclass Van Team naar Topteam Automotive Masterclass Van Team naar Topteam Automotive VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK ME EN IK ZAL GEÏNSPIREERD RAKEN LAAT HET ME BELEVEN EN IK ZAL EEN STAP

Nadere informatie

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive open inschrijvingen midweek & weekend 2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive 22 uur beleven. kwaliteit. eindtentamen. concreet Toekomstadvies VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN

Nadere informatie

Persoonlijke Balans. de Magie van het Moment. bootcamp. paardenspiegel. yoga. heidewandeling. Landgoed Stakenberg te Elspeet

Persoonlijke Balans. de Magie van het Moment. bootcamp. paardenspiegel. yoga. heidewandeling. Landgoed Stakenberg te Elspeet Persoonlijke Balans de Magie van het Moment bootcamp. paardenspiegel. yoga. heidewandeling Landgoed Stakenberg te Elspeet alle dagen in de maanden juli en augustus 2015 Introductieprijs slechts 199,- ex

Nadere informatie

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive midweek & weekend 2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive 22 uur beleven. kwaliteit. eindtentamen. concreet Toekomstadvies VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN

Nadere informatie

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive

2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive midweek & weekend 2-daagse Masterclass Toekomstdenken Automotive 22 uur beleven. kwaliteit. eindtentamen. concreet Toekomstadvies VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN

Nadere informatie

BROCHURE Karakter Praktitioner 2015-2016

BROCHURE Karakter Praktitioner 2015-2016 BROCHURE Karakter Praktitioner 2015-2016 ontdekken. ontmoeten. ontplooien. ontplooien DÉ LEERGANG VOOR MANAGERS, ENTREPENEURS, TRAINERS, BUSINESS EXPERTS Landgoed Stakenberg Elspeet BEELDVORMING Na 20

Nadere informatie

2-daagse Masterclass Omdenken in Sales

2-daagse Masterclass Omdenken in Sales 2-daagse Masterclass Omdenken in Sales 22 uur beleven. kwaliteit. eindtentamen. concreet Toekomstadvies VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK ME EN IK ZAL

Nadere informatie

Karakter Praktitioner Eigenaarschap I

Karakter Praktitioner Eigenaarschap I Karakter Praktitioner Eigenaarschap I op Weg naar het Eigen Unieke Extra Balans. Leiderschap. Omdenken. Eigenaarschap. Toekomst VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN

Nadere informatie

Karakter Praktitioner trainer & coach

Karakter Praktitioner trainer & coach Karakter Praktitioner trainer & coach VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK ME EN IK ZAL GEÏNSPIREERD RAKEN LAAT HET ME BELEVEN EN IK ZAL EEN STAP MAKEN CONFUCIUS

Nadere informatie

2 - daagse. Karakter Praktitioner Basiscoach. met begeleide praktijktoetsing en terugkomdag DÉ LEERGANG VOOR BEGINNENDE COACHES EN TRAINERS

2 - daagse. Karakter Praktitioner Basiscoach. met begeleide praktijktoetsing en terugkomdag DÉ LEERGANG VOOR BEGINNENDE COACHES EN TRAINERS 2 - daagse Karakter Praktitioner Basiscoach met begeleide praktijktoetsing en terugkomdag DÉ LEERGANG VOOR BEGINNENDE COACHES EN TRAINERS Landgoed Stakenberg Elspeet VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN

Nadere informatie

ONS SCHOOLTEAM IN DE 21 E EEUW

ONS SCHOOLTEAM IN DE 21 E EEUW PRACTICUM ONS SCHOOLTEAM IN DE 21 E EEUW VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK ME EN IK ZAL GEÏNSPIREERD RAKEN LAAT HET ME BELEVEN EN IK ZAL EEN STAP MAKEN

Nadere informatie

TOPVERKOPER AUTOMOTIVE

TOPVERKOPER AUTOMOTIVE TOPVERKOPER AUTOMOTIVE authentiek & analist. boeier & binder. communicator & creator. mens & marketeer. proactief & proceslezer. terriër & theedrinker. verbinder & verleider. m/v Heb geen zelfmedelijden;

Nadere informatie

PRACTICUM HET SCHOOLTEAM

PRACTICUM HET SCHOOLTEAM PRACTICUM HET SCHOOLTEAM Communiceren. Kritisch denken. Problemen oplossen. Samenwerken. Creatief Denken. Zelfregulering VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK

Nadere informatie

Karakter Praktitioner

Karakter Praktitioner Karakter Praktitioner Begin elke dag met een doel; Wees altijd vriendelijk; Doe altijd meer dan nodig; Wees alert voor elke kans. Lach op momenten van haat en boosheid; Concentreer je op één iets; Wees

Nadere informatie

DE NIEUWE RECEPTIONISTE (V/M) of beter DE RECEPTIEMANAGER AUTOMOTIVE VEERKRACHT. BINDKRACHT. SPANKRACHT. MAGISCHE KRACHT.

DE NIEUWE RECEPTIONISTE (V/M) of beter DE RECEPTIEMANAGER AUTOMOTIVE VEERKRACHT. BINDKRACHT. SPANKRACHT. MAGISCHE KRACHT. DE NIEUWE RECEPTIONISTE (V/M) of beter DE RECEPTIEMANAGER AUTOMOTIVE VEERKRACHT. BINDKRACHT. SPANKRACHT. MAGISCHE KRACHT. 20 V-KRACHT TRAILER 1 Tekst, beeld, ontwerp en opmaak Karakteracademy BV KVK: 62451790

Nadere informatie

KARAKTERKRAKER voor selectie en vervolgstappen

KARAKTERKRAKER voor selectie en vervolgstappen KARAKTERKRAKER voor selectie en vervolgstappen meten van 20 onzichtbare talenten Harry G. Selier en de Karakterkraker Harry Selier is zeer ervaren en kent als geen ander de bedrijfs- en mensprocessen binnen

Nadere informatie

TEAMDOUCHE werken met onzichtbare talenten

TEAMDOUCHE werken met onzichtbare talenten TEAMDOUCHE werken met onzichtbare talenten Harry G. Selier en de Teamdouche Harry Selier is een zeer ervaren teambuilder en kent als geen ander de bedrijfsen mensprocessen binnen organisaties. In zijn

Nadere informatie

1-daagse MASTERCLASS DE NIEUWE RECEPTIONISTE AUTOMOTIVE VEERKRACHT. BINDKRACHT. SPANKRACHT. MAGISCHE KRACHT. 20 V-KRACHT

1-daagse MASTERCLASS DE NIEUWE RECEPTIONISTE AUTOMOTIVE VEERKRACHT. BINDKRACHT. SPANKRACHT. MAGISCHE KRACHT. 20 V-KRACHT 1-daagse MASTERCLASS DE NIEUWE RECEPTIONISTE AUTOMOTIVE VEERKRACHT. BINDKRACHT. SPANKRACHT. MAGISCHE KRACHT. 20 V-KRACHT 14 MEI / 4 juni 2019 Geïnteresseerd? Een mailtje naar harryselier@karakteracademy.nl

Nadere informatie

Portfolio Automotive

Portfolio Automotive Portfolio Automotive beleven. kwaliteit. incompany VERTEL HET ME EN IK ZAL HET VERGETEN LAAT HET ME ZIEN EN IK ZAL HET ONTHOUDEN BETREK ME EN IK ZAL GEÏNSPIREERD RAKEN LAAT HET ME BELEVEN EN IK ZAL EEN

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap in de reflectie zie je de bron Effectief Leiderschap.. een persoonlijke audit U geeft leiding aan een team, een project of een afdeling. U hebt veel kennis, u

Nadere informatie

2-daagse MASTERCLASS TOPVERKOPER AUTOMOTIVE

2-daagse MASTERCLASS TOPVERKOPER AUTOMOTIVE 2-daagse MASTERCLASS TOPVERKOPER AUTOMOTIVE authentiek & analist. boeier & binder. communicator & creator. mens & marketeer. proactief & proceslezer. terriër & theedrinker. verbinder & verleider. m/v Heb

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren Lééf je dag Prikkelende workshops om samen te leren Vier je dag, vier het moment Wilt u een personeelsbijeenkomst organiseren waarbij u ontspanning combineert met leren? Kies dan voor de workshops van

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

Hoe motivatie werkt en draagvlak groeit

Hoe motivatie werkt en draagvlak groeit Hoe motivatie werkt en draagvlak groeit Toelichting Hierbij een compilatie van diverse artikelen over motivatie, draagvlak en verandertrajecten voor de interne coördinator cultuureducatie ICC. 1 Hoe werkt

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 Health Balance Group Generaal Eisenhowerweg 4, 5056 CR Berkel-Enschot, Nederland T: +31 6 11424494 - I: www.healthbalance.nu - E: info@healthbalance.nu Voorwoord Je

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014)

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Inleiding De kern van (autisme)vriendelijke communicatie is echt contact, gebaseerd op

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Online Life Coaching Opleiding

Online Life Coaching Opleiding Online Life Coaching Opleiding De Life Coaching Opleiding laat je in 2 maanden ongelooflijk veel groeien en alle kennis verzamelen die je nodig hebt als Life Coach om jezelf en anderen succesvol te begeleiden

Nadere informatie

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Training en coaching Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Waarvoor kies je bij Move by Coaching? Move by Coaching helpt mensen en organisaties om, in deze wereld waarin zoveel belemmeringen kunnen

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Jouw jaar, omdat je het verdient!

Jouw jaar, omdat je het verdient! Jouw jaar. Jouw jaar, omdat je het verdient! Ontwikkeling is een onderdeel van Hemels van der Hart en helpt organisaties, teams en individuen zicht te krijgen op hun volle potentie en deze meer in te zetten

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

EMOTIONELE INTELLIGENTIE EMOTIONELE INTELLIGENTIE drs. S. van den Eshof 1 SITUATIE Wat zijn emoties en welke invloed hebben ze op ons leven? Sommige mensen worden bestempeld als over-emotioneel, terwijl anderen van zichzelf vinden

Nadere informatie

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf.

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf. Vandaag Winst maken is het hoogste doel. Er heerst controle en hiërarchie. Klanten worden bediend. Met de omgeving is geen tot reactief contact. Het gaat goed zoals het gaat. Maar hoelang nog? Slechts

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Angelique Schueler & Inez Dirkzwager Juni

Nadere informatie

Passie en Effect. Passie. themabijeenkomst 55. Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin

Passie en Effect. Passie. themabijeenkomst 55. Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin Passie en Effect themabijeenkomst 55 TQC-Net Blad 1 Passie Bezieling Inspiratie Hartstocht Vuur Geestdrift Enthousiasme Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin Blad 2 1 1. Vraagstelling

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites Jouw Training Online Wiepke de Jong Online Business Trainer Online Training Websites INLEIDING BEDRIJFSLEVEN DIENST INNOVATIE MARKETING PROCES VERBETERING INTERNET MOGELIJKHEDEN JOUW TRAINING ONLINE INTERNET

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

APPRECIATIVE INQUIRY Conversaties die bijdragen aan succesvol leren, veranderen en vernieuwen

APPRECIATIVE INQUIRY Conversaties die bijdragen aan succesvol leren, veranderen en vernieuwen Nieuwsbrief oktober 2015 APPRECIATIVE INQUIRY Conversaties die bijdragen aan succesvol leren, veranderen en vernieuwen Beste , Appreciative Inquiry (Waarderend Actieonderzoek) is al jarenlang

Nadere informatie

leergang leren en veranderen met nieuwe media

leergang leren en veranderen met nieuwe media leergang leren en veranderen met nieuwe media Online of blended training ontwikkelen Visie op nieuwe vormen van leren in je organisatie Begeleiden van (online) communities Digitale didactiek in je lessenreeks

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze Inspireren, Leren & Werken Werken aan een nieuwe werkwijze WIE, WAT, WAAR? BOOTCAMP JEUGDWERK 2014 BLZ 4 DAG 4 DONDERDAG 4 SEPTEMBER BLZ 8 DAG 1 MAANDAG 1 SEPTEMBER BLZ 5 DAG 5 VRIJDAG 5 SEPTEMBER BLZ

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

2-daagse MASTERCLASS DE NIEUWE MANAGER AUTOMOTIVE

2-daagse MASTERCLASS DE NIEUWE MANAGER AUTOMOTIVE 2-daagse MASTERCLASS DE NIEUWE MANAGER AUTOMOTIVE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP. PERSOONLIJKE BALANS. PERSOONLIJK SCRIPT AUTHENTICITEIT. DUURZAAM ONTMOETEN. OMDENKEN. EIGENAARSCHAP Vertel het me en ik zal het

Nadere informatie

Ten tweede geven we uitleg over het talenten en competentiepaspoort. Deze compacte rapportage is een goede aanvulling op de standaar TMA rapportages

Ten tweede geven we uitleg over het talenten en competentiepaspoort. Deze compacte rapportage is een goede aanvulling op de standaar TMA rapportages UITLEG RAPPORTAGE PERFORMANCE MATRIX EN TALENTEN- & COMPETENTIEPASPOORT In dit document willen we een korte uitleg geven over twee nieuwe TMA rapportages. Ten eerste geven we informatie over de rapportage

Nadere informatie

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT Iedereen werkt samen: met collega s in de organisatie en met externe partijen. In projectteams, met leidinggevenden en met medewerkers om leiding aan te geven. Ook privé werk

Nadere informatie

Succesvoller in één Dag

Succesvoller in één Dag De SCN workshop Succesvoller in één Dag Met resultaatgarantie! Foto: Jos Schuurman Rob P. van Dort, Algemeen Directeur Rob van Dort is sinds 1995 ondernemer en oprichter van SCN. Succes Coach in Sales,

Nadere informatie