De opleiding tot NLP Practitioner

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De opleiding tot NLP Practitioner"

Transcriptie

1 De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht kan worden. Gedrag, emoties en communicatie komen voor een groot gedeelte onbewust tot stand door herhaling van wat je eerder hebt gedaan en het volgen van ingesleten patronen. Dat betekent dat als mensen emoties ervaren, met anderen communiceren of bepaald gedrag laten zien, dit een structuur heeft en volgens een bepaald patroon verloopt. NLP leert je om die patronen (structuren) aan te passen als deze niet het gewenste resultaat opleveren, zodat je effectiever wordt en in staat bent om een prettiger leven te leiden. Wat leer je tijdens deze opleiding? 1. De regels van het NLP spel Je leert om de 8 vooronderstellingen van NLP in je dagelijkse gedrag te laten zien. Deze vooronderstellingen zijn: Uit de reactie die iemand geeft kun je de kwaliteit van je eigen communicatie opmaken; Het is vaak zinvoller om het proces van onze ervaringen te veranderen, dan de inhoud van onze ervaringen; De kaart is niet het gebied (er gebeurt meer om je heen dan je denkt en opvalt); Iedereen heeft alles in zich om veranderingen en verbeteringen in gang te zetten; Of je jouw doel wel of niet bereikt, elk resultaat en elk gedrag is een prestatie (er bestaat geen falen, alleen feedback waar je iets mee kunt); Elk gedrag wordt gemotiveerd door een positieve intentie en is waardevol binnen een bepaalde context; Mensen maken onderscheid in hun omgeving en gedrag door middel van zintuigen; We twijfelen niet aan de positieve karaktereigenschappen van een individu; we kunnen wel twijfelen aan de waarde van zijn gedrag. 2. Direct een goed contact maken met anderen en dit goede contact in stand houden Direct een goed contact maken met anderen en dit goede contact in stand houden, door middel van zogenaamd (natuurlijk) rapport. Je leert om bij anderen reacties uit te lokken door verbale en non-verbale communicatie bewust te gebruiken. Daarmee bied je beide partijen de gelegenheid om hun doel gezamenlijk te bereiken.

2 3. Hoe je beslissingen neemt en hoe je anderen daarbij helpt de representatie systemen Mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde manier van communiceren. Ze gebruiken daarbij het ene zintuig meer dan de andere (horen, zien of voelen). Als je weet welk zintuig iemand overwegend gebruikt, dan kun je jouw eigen communicatie daarop laten aansluiten en meer vertrouwen bij de ander creëren. Met als gevolg een vlotter verlopende communicatie en meer bereidheid bij de ander om je te helpen of met je samen te werken. 4. De sleutel om het beste uit jezelf te halen Submodaliteiten gebruiken: specifieker zijn in hoe je jezelf motiveert; Tijdlijnen gebruiken: het heden, verleden en toekomst een positievere betekenis geven en voor jezelf vormgeven; Overtuigingen die je belemmeren leren veranderen en er nieuwe motiverende overtuigingen voor in de plaats zetten; Patronen doorbreken en nieuwe patronen installeren. 5. Strategieën ontwikkelen voor een goed en gelukkig leven Strategieën ontwikkelen voor een gelukkig leven. Denk bijvoorbeeld aan hoe je jezelf motiveert, hoe je leert en hoe je goede beslissingen neemt. Persoonlijke strategieën leren herkennen, uitlokken, gebruiken en installeren. 6. Effectief zijn in elke situatie ankeren Effectief zijn in elke situatie: ankeren. Ankers stellen je in staat om jezelf direct in een bepaalde stemming te brengen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan daadkracht, nieuwsgierigheid, besluitvaardigheid, zelfverzekerdheid, etc. Elke stemming die kan helpen in een bepaalde situatie kan zo worden opgeroepen. Je leert ankers bij jezelf en anderen te installeren, uit te lokken en te gebruiken. 7. Die informatie krijgen die je wilt, nodig hebt of interessant vind - chunking Leren om te denken en te communiceren op detailniveau of juist op een wat globaler niveau. Dit helpt bij het vinden van oplossingen bij een probleem of het vinden van een antwoord op een vraag. Het geeft ook meer inzicht bij het vormgeven van je persoonlijke doelen. 8. Een ander perspectief om meer te keuzes te creëren Leren om wat je ervaart vanuit een ander perspectief te zien, zodat je meer keuzes en mogelijkheden voor jezelf of iemand anders creëert. 9. Controleer en gebruik je emoties Emoties die bij vervelende situaties of ervaringen die in de toekomst kunnen ontstaan leren verminderen (dissociatie), zodat je in staat blijft om actie te ondernemen. Emoties bij plezierige situaties en ervaringen leer je te versterken (associatie), waardoor een leuke herinnering ook echt een leuke herinnering blijft.

3 10. Jezelf en anderen positief beïnvloeden met taal De taal die je gebruikt als je met jezelf of anderen communiceert is van invloed op hoe je jezelf voelt en welke resultaten je behaald. Je leert om heel specifiek je eigen gedachten onder woorden te brengen en dat ook bij anderen uit te lokken. Daarnaast ben je na afloop in staat om anderen onbewust datgene te laten leren waar ze de meeste behoefte aan hebben. Het gebruik van metaforen helpt je om heel snel iets te leren. 11. Je toekomst vormgeven en waar maken Inspirerende en motiverende doelen leren stellen waar je echt voor in actie komt; Vanuit een aantal niveaus meer inzicht krijgen in je doel(en) en op elk niveau weten wat je nodig hebt; Toegang krijgen tot de bronnen (kwaliteiten) in jezelf en hoe je deze uitbouwt en inzet; Het outcome model: richting en focus geven aan wat je wilt bereiken en stapsgewijs werken aan je toekomst en het vertrouwen daarin. Hoe wordt deze opleiding gegeven? We gebruiken wat theorie, veel interactieve oefeningen, onbewust leren en demonstraties. Je oefent de vaardigheden met elkaar in een veilige omgeving. Er zijn altijd twee trainers aanwezig om je te helpen. Iedereen mag eerst elke vaardigheid proberen. Daarna passen we de stukjes in elkaar. NLP is geen intellectuele oefening, je moet het doen om het te leren. De opleiding is dus heel praktisch van aard. Daarnaast is sfeer bij het aanleren van iets nieuws erg belangrijk. Mensen leren sneller als ze zichzelf goed voelen en zijn dan veel eerder bereid om iets nieuws te proberen. Humor, aandacht op vooruitgang en een leuke sfeer zijn dan ook belangrijke onderdelen binnen de opleiding. Wie geven deze opleiding? Deze opleiding wordt gegeven door twee zeer ervaren trainers en coaches: Bjørn Vos en Meike Sjouerman. Bjørn Vos is directeur van de Academy for Life Leadership ( en vennoot van Now Let s Play. Hij is al meer dan 10 jaar trainer en coach van ondernemers, executives en managers. Bjørn is NLP trainer en coach en persoonlijk door Richard Bandler opgeleid, gecertificeerd en gelicenseerd. Meike Sjouerman is directrice van Sjouerman Coaching ( en vennoot van Now Let s Play. Zij is al meer dan 5 jaar trainer en coach en heeft daarnaast meer dan 8 jaar ervaring in HRM, coaching, als vertrouwenspersoon en is daarvoor werkzaam geweest in de crisishulpverlening. Meike is NLP trainer en coach en persoonlijk opgeleid, gecertificeerd en gelicenseerd door Richard Bandler.

4 Hoe wordt de kwaliteit van deze opleiding gewaarborgd? De opleiding staat zowel qua inhoud als qua vorm onder toezicht van de Society of NLP, de oudste en meest gerespecteerde NLP organisatie ter wereld. Heb je een vooropleiding nodig? Nee. NLP is voor iedereen en door iedereen te begrijpen en te leren. Is er een theoretisch examen? Nee, wel een praktijkexamen. NLP is een praktische methode. Je wordt tijdens de opleiding dagelijks gevolgd in de vooruitgang die je boekt en krijgt persoonlijke feedback om jezelf nog sneller te ontwikkelen. Als je laat zien dat je NLP in je dagelijkse gedrag hebt geïntegreerd, aantoonbare vooruitgang hebt geboekt en in het praktijkexamen toont dat je NLP kunt toepassen, ben je voor de opleiding geslaagd. Krijg je een certificaat? Ja. Als tijdens de opleiding blijkt dat je NLP in je dagelijkse gedrag hebt geïntegreerd en uit het praktijkexamen blijkt dat je NLP kunt toepassen, ontvang je het NLP Practitioner certificaat. Elk certificaat is door de trainers en door Dr. Richard Bandler persoonlijk ondertekend en draagt het officiële logo van de Society of NLP. Het certificaat is internationaal erkend en biedt wereldwijd toegang tot de certificering als NLP Master Practitioner. Hoe lang duurt de opleiding en wat zijn de data? De opleiding duurt 8 dagen, verdeeld over twee blokken van 4 dagen. Op de laatste dag is het praktijkexamen en de uitreiking van de certificaten. Tussen de twee blokken zitten 4 weken waarin je met het geleerde in de praktijk aan de slag gaat. Blok 1: donderdag 5 februari tot en met zondag 8 februari 2009 Blok 2: dinsdag 10 maart tot en met vrijdag 13 maart 2009 Locatie? De Venweide, Brugseheide 10, 5556 XW Valkenswaard. Zie:

5 Lestijden? We beginnen om uur. Rond uur dineren we samen en daarna gaan we nog even verder. Op de zondag in het eerste blok en de vrijdag in het tweede blok stoppen we om uur. Er is een ochtend- en een middagpauze van 20 minuten en een gezellige lunch van een uur. Hoeveel investeer je in je persoonlijke ontwikkeling? 2.000,-- (excl. BTW). Gespreide betaling is mogelijk na overleg en goedkeuring. Wat krijg je voor die investering? De opleiding, het certificaat, je werkboek, ontbijt, lunches, diners, overnachtingen, onbeperkt koffie, thee, gekoeld water, vers fruit en heel veel plezier. De overnachting is inclusief Elke deelnemer heeft een eigen kamer met douche, wastafel met warm water, toilet, 2 kledingkasten en draadloos internet met werktafel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om samen een kamer te delen. Er is bewust voor gekozen om de groep ook 's avonds bij elkaar te houden. Na het diner gaan we vaak nog een paar uur door en we sluiten de dag samen af door gezellig in de bar (of bij de open haard) een drankje te drinken. Als je dan nog naar huis zou gaan en er 's ochtends weer vroeg uit zou moeten, is dat heel vermoeiend en dat kan ten koste gaan van je vooruitgang. Je zult merken dat juist omdat je ook blijft overnachten je heel ontspannen en gericht bezig bent met je opleiding en je eigen ontwikkeling veel sneller gaat. Contactgegevens Now Let s Play, NLP Opleidingen Nederland Postbus AG Eindhoven Telefoon: Contactpersonen: Bjørn Vos en Meike Sjouerman nlp@ditisnlp.nl

Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming

Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming Studieprogramma 2015 Lelystad, april 2015-1 - Inleiding... 3 Hoe en waarom NLP leren?... 4 Subjectiviteit en ervaring... 4 Trainen en ervaren... 4

Nadere informatie

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit & Business NLP Basics Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit hovelingsjanse is de interdisciplinaire organisatie die meerwaarde biedt op het gebied van veranderen: door van dichtbij die verandering

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming TM

Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming TM Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming TM Informatie en studieprogramma 2016 aanmelden: splendesco.nl/nlp-practitioner Alle informatie in deze brochure is onder voorbehoud van fouten. Inleiding

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

NLP Practitioner: De weg naar succes!

NLP Practitioner: De weg naar succes! NLP Practitioner: De weg naar succes! Kracht ervaren en gebruiken Sneller en diepgaander communiceren Emoties leren beheersen Onderscheidend zijn Genieten van het leven Jouw eigen weg leren gaan Waarom

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

NLP Master Practitioner Opleiding. Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie

NLP Master Practitioner Opleiding. Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie NLP Master Practitioner Opleiding Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Examenreglement NLP Practitioner/NLP Business Practitioner.

Examenreglement NLP Practitioner/NLP Business Practitioner. Examenreglement NLP Practitioner/NLP Business Practitioner. De NLP Practitioner wordt afgesloten met een examen zodat voor zowel de cursist als instituut inzicht wordt verkregen in het huidige kennisniveau

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

LICENSED NLP PRACTITIONER

LICENSED NLP PRACTITIONER Never underestimate the power of planting a seed : LICENSED NLP PRACTITIONER 2019 Briseïs Scheiner In het kort: Met deze NLP Practitioner krijg je het volgende: je leert het beste uit je zelf te halen

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Exameneisen NLP Practitioner

Exameneisen NLP Practitioner Exameneisen NLP Practitioner Het examen Onze opleiding wordt afgesloten met een toetsmoment. Wij vinden het belangrijk dat elke deelnemer voor zichzelf helder heeft waar hij/zij staat ten opzichte van

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2016

NLP PRACTITIONER 2016 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van ISEMI is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Wat is NLP en wat kan ik ermee?

Wat is NLP en wat kan ik ermee? Neuro Linguïstisch Programmeren jouw opleiding jouw training jouw coaching Wat is NLP en wat kan ik ermee? Persoonlijke ontwikkeling Echt veranderen Je dromen realiseren De beste versie van jezelf worden

Nadere informatie

Professioneel Effectief & Persoonlijk

Professioneel Effectief & Persoonlijk Professioneel Effectief & Persoonlijk Academie voor NLP NLP Master Practitioner Beweeg mee met je Perspectief Academie voor NLP De Academie voor NLP staat voor persoonlijke ontwikkeling van mensen. Wij

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

TranceArt Academie NLP opleidingen 2014/2015

TranceArt Academie NLP opleidingen 2014/2015 TranceArt Academie NLP opleidingen 2014/2015 DE opleiding voor NLP- ers Internationaal erkende trainingen: NLP Practitioner NLP Master Practitioner Fotografie: Ben Sauer Dit is een uitgave van de TranceArt

Nadere informatie

Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner

Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner Faculteit Economie en Management Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner NLP NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren (Bandler en Grinder,

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

Gecertificeerde NLP Master Practitioner (Business)

Gecertificeerde NLP Master Practitioner (Business) Gecertificeerde NLP Master Practitioner (Business) Design Human Engineering Trance en Hypnose Professioneel coachen en leidinggeven Presenteren en Storytelling Systemisch werken Master uw communicatie

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Professioneel Effectief & Persoonlijk

Professioneel Effectief & Persoonlijk Professioneel Effectief & Persoonlijk Data & Prijzen Opleidingen 2013-2014 w010113ep Academie voor NLP is onderdeel van Personal Development Janse Overzicht opleidingsaanbod - NLP Practitioner - NLP Master

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

SCHEINERTRAINING PRESENTEERT: DE NLP-ZOMERPRACTITIONER OP TEXEL Briseïs Scheiner

SCHEINERTRAINING PRESENTEERT: DE NLP-ZOMERPRACTITIONER OP TEXEL Briseïs Scheiner : DE NLP-ZOMERPRACTITIONER OP TEXEL 2019 Briseïs Scheiner In het kort: Met deze NLP Practitioner krijg je het volgende: je leert het beste uit jezelf te halen je leert je brein, gevoel, en emoties goed

Nadere informatie

Het gedragmodel. 1. Inleiding

Het gedragmodel. 1. Inleiding Het gedragmodel 1. Inleiding Het gedragmodel is een NLP-techiek, ontwikkeld door Peter Dalmeijer (zie www.vidarte.nl) en Paul Lenferink. Het model leert ons feedback te geven waarbij we anderen op hun

Nadere informatie

NLP Zomeropleiding Word binnen een week NLP Practitioner!

NLP Zomeropleiding Word binnen een week NLP Practitioner! NLP Zomeropleiding Word binnen een week NLP Practitioner! Sprankelend leren spreken Aansluiten op anderen Uitstraling versterken Onderscheidend zijn Succesvolle relaties In zeven dagen uw practitioner!

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING?

WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING? Opleiding persoonlijke ontwikkeling WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING? Effectief communiceren met behulp van NLP Academie voor Psychologica Investeer in je eigen vermogens De kracht van communicatie

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap Persoonlijk Leiderschap 10-DAAGS PROGRAMMA Een effectieve, krachtige, opleiding om het beste uit jezelf en daarmee ook uit anderen te halen Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 Persoonlijk leiderschap

Nadere informatie

NLP: communicatie & coaching

NLP: communicatie & coaching NLP: communicatie & coaching NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) wordt als communicatietechniek gebruikt in verschillende vakgebieden: verandermanagement, educatie, training, sales, persoonlijk leiderschap,

Nadere informatie

WAT IS DE KRACHT VAN DE NLP TRAININGEN VAN MINDABLE?

WAT IS DE KRACHT VAN DE NLP TRAININGEN VAN MINDABLE? NLP PRACTIONERSOPLEIDING VAN MINDABLE WAT IS DE KRACHT VAN DE NLP TRAININGEN VAN MINDABLE? Deze trainingen richten zich op mensen, die de impact van hun communicatie willen vergroten en tegelijkertijd

Nadere informatie

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox.

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. NLP-practitioner Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. Geef vorm aan jou mooiste wereld Mindable is een begrip als het gaat om bewustzijnsontwikkelingstrainingen en effectieve communicatie.

Nadere informatie

De kracht van NLP. Praktische informatie Data: 12, 13 mei en 10 juni 2014. Investering: 450,- inclusief koffie, thee, lunch en syllabus

De kracht van NLP. Praktische informatie Data: 12, 13 mei en 10 juni 2014. Investering: 450,- inclusief koffie, thee, lunch en syllabus De kracht van NLP 13-1-2014 De kracht van NLP Hoe werken jouw denkpatronen, je taalgebruik en hoe beïnvloeden deze elementen jouw gedrag? Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gaat over deze wisselwerking.

Nadere informatie

Gecertificeerde NLP Master Practitioner (Business)

Gecertificeerde NLP Master Practitioner (Business) Gecertificeerde NLP Master Practitioner (Business) Opleidingsprogramma 2017 Design Human Engineering Trance en Hypnose Professioneel coachen en leidinggeven Presenteren en Storytelling Systemisch werken

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat Training Lean Yellow Belt Inclusief Yellow Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt

Training Lean Yellow Belt Training Lean Yellow Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt begeleiden naar continue verbetering

Nadere informatie

NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT DE SPIRITUELE NLP ZOMER PRACTITIONER

NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT DE SPIRITUELE NLP ZOMER PRACTITIONER NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT DE SPIRITUELE NLP ZOMER PRACTITIONER Met deze Spirituele Zomer NLP Practitioner krijg je het volgende: je leert het beste uit je zelf te kunnen halen; je leert je brein, gevoel

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1 faalangst de baas! training www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl 2 KINDERPRAKTIJK LANDSMEER FAALANGST DE BAAS! TRAINING 3 faalangst de Baas! training

Nadere informatie

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken Effectief Communiceren met NLP Effectief communiceren is niet zo moeilijk,

Nadere informatie

NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT DE NLP en KIDS PRACTITIONER Briseïs Scheiner

NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT DE NLP en KIDS PRACTITIONER Briseïs Scheiner DE NLP en KIDS PRACTITIONER 2018 Briseïs Scheiner In het kort: Deze opleiding is voor alle opvoeders bedoeld om kinderen nog beter te kunnen ondersteunen en hoe je gemakkelijk basis NLP technieken aan

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd?

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken (5 dagen) Het is voor vrijwel iedereen een uitdaging om in de hectiek van alledag waarin veel informatie op je af komt je werk zo aan

Nadere informatie

Opleiding Life Practitioner Praktische informatie

Opleiding Life Practitioner Praktische informatie Doel Kennismaken met de principes en methodologie van NLP en Systemisch werk. Toepassen van NLP Practitioner technieken (combinatie van NLP bouwstenen). Verwerven van competentie binnen communicatieprocessen.

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR Verdiepingstraining Humor in professionele communicatie: focus op de mediator Introductie Wij definiëren humor in het professioneel communicatieproces

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Specialist Development Leergang: KOERS

Specialist Development Leergang: KOERS Specialist Development leergang KOERS Pagina 1 van 7 Specialist Development Leergang: KOERS "The future belongs to those who see possibilities before they become obvious." De Specialist Development Leergang

Nadere informatie

Succesvoller in één Dag

Succesvoller in één Dag De SCN workshop Succesvoller in één Dag Met resultaatgarantie! Foto: Jos Schuurman Rob P. van Dort, Algemeen Directeur Rob van Dort is sinds 1995 ondernemer en oprichter van SCN. Succes Coach in Sales,

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach 2 Wat is het EOCP Het Europees Opleidingscentrum Paardencoaches is hét opleidingcentrum voor mensen die willen coachen met paarden of al paardencoach zijn. Het

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

IK WERK AAN PERSOONLIJKE GROEI!

IK WERK AAN PERSOONLIJKE GROEI! IK WERK AAN PERSOONLIJKE GROEI! AVONDOPLEIDING NLP PRACTITIONER 2015 EXPRESS YOUR IK HEB MEZELF GEVONDEN! EXPLORE WITH YOUR Response Instituut Response Instituut staat in Nederland te boek als een toonaangevend

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Aan het einde van deze training ben je in staat om zelfs de meest ongeïnteresseerde

Aan het einde van deze training ben je in staat om zelfs de meest ongeïnteresseerde TRAINING 8 MEI 2014 INHOUD Welke functie of beroep je ook hebt en in welke branche je ook actief bent, communicatie is een belangrijk onderdeel van je werk. We beginnen s ochtends vroeg met communiceren

Nadere informatie

8 NLP Vooronderstellingen. Ben Licher, RaVisie. Geschreven en gepubliceerd op www.nlpmij.nl

8 NLP Vooronderstellingen. Ben Licher, RaVisie. Geschreven en gepubliceerd op www.nlpmij.nl 8 NLP Vooronderstellingen Ben Licher, RaVisie Geschreven en gepubliceerd op www.nlpmij.nl zomer 2007 1 (1) De 8 NLP vooronderstellingen vrijdag, juni 2007, 18:28:47 Ben Licher Zoals ik al eens schreef

Nadere informatie

NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT: DE NLP MASTER PRACTITIONER Briseïs Scheiner

NLP.AMSTERDAM PRESENTEERT: DE NLP MASTER PRACTITIONER Briseïs Scheiner DE NLP MASTER PRACTITIONER 2019 Briseïs Scheiner In het kort: Met deze NLP Master Practitioner krijg je het volgende: je leert het beste uit de NLP technieken te halen en er creatief mee om te gaan je

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding

NLP Practitioner Opleiding NLP Practitioner Opleiding gecombineerd met Lichaamswerk en Systemisch Werk voor je persoonlijke en professionele groei vijftien zaterdagen van oktober 2013 mei 2014 o.l.v. Lara van den Hooff Internationaal

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode (ZKM) Een wijze van coaching die je helpt te onderzoeken wat je inspireert en wat je belemmert. Het leidt tot een ander perspectief, duurzame keuzes en effectief

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Lichaamsgericht dagen

Lichaamsgericht dagen Lichaamsgericht dagen Workshops over de kracht van adem. Trainer Het leven van Marian van Breukelen staat in het teken van bewegen en van verbinding tussen lichaam en geest. Ze heeft zo'n dertig jaar

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Creëer een gezonde WORK LIFE balans

Creëer een gezonde WORK LIFE balans Creëer een gezonde WORK LIFE balans d.m.v. SELFCOACHING Spreker: Kris Colpaert Waarom work-life balans? 1 Rendement Gezonde spanning Breekpunt Last signalen Karwei Verveling Alarm signalen Burden Belasting

Nadere informatie

IK WERK AAN PERSOONLIJKE GROEI!

IK WERK AAN PERSOONLIJKE GROEI! NLP MASTER PRACTITIONER VOORJAAR 2016 IK WERK AAN PERSOONLIJKE GROEI! EXPRESS YOUR IK HEB MEZELF GEVONDEN? EXPLORE WITH YOUR Response Instituut Response Instituut staat in Nederland te boek als een toonaangevend

Nadere informatie

Business practitioner in 12 dagen Een dynamische mix tussen theorie en praktijk. Toepassingen. Dag 1: Anders naar business kijken. Dag 1: Anders leren

Business practitioner in 12 dagen Een dynamische mix tussen theorie en praktijk. Toepassingen. Dag 1: Anders naar business kijken. Dag 1: Anders leren Business practitioner in 12 dagen Een dynamische mix tussen theorie en praktijk Toepassingen Dag 1: Anders naar business kijken Inhoud: Wat is NLP? Modelling: de kunst van het observeren en nabootsen tot

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

De Roos Summer School presenteert: de Spirituele NLP Practitioner Opleiding 2014 Joost van der Leij

De Roos Summer School presenteert: de Spirituele NLP Practitioner Opleiding 2014 Joost van der Leij De Roos Summer School presenteert: de Spirituele NLP Practitioner Opleiding 2014 Joost van der Leij De Roos opent in de zomer haar deuren met de Summer School! In plaats van verlichting te zoeken in verre

Nadere informatie

Februari 2012 Workshop Eviont

Februari 2012 Workshop Eviont Het Brein heeft een doel nodig! Februari 2012 Workshop Eviont Het Brein heeft een doel nodig! Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...2 LEESWIJZER...3 INLEIDING...4 STAP 1: HET KADER...5 STAP 2: STATE, GEDRAG EN

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN Intensieve training De la Salle Centrum, Brussel-Dilbeek, 6-8 mei 2016 Waarom een training in vragen stellen? In het gesprek met een cliënt, collega, student of patiënt

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie