Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013."

Transcriptie

1 Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig de leden: B.G.P. van den Berg, C.C. Bilars-Don, C.J.M. Bodewes, M.J. Bras, C.J.N. Duin, K. Fiseler, B. Gezer, A.E.M Gouma-Bervoets, A.P.M. van Groeningen-Rühl, J. den Hartog, P. Heinink, K.L.M. Hazeveld, B. Kat, mr. V.G.A. Kellenaar, P.N.M. Meiland, W.G. Paardekooper, P.J. van Popta, L.P.T. Stam, R.S.A. Waijers, mr. P.W.G.F. ten Westeneind, en H.A.M. Witte. J.F.C. van Leeuwen. drs. M. van Engelshoven-Huls. J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en F.H.J. Koster. C. Berghuis, R.J.J. Boer, M.B. Joosten en M.L. Kerssens. 1 Vaststelling agenda. De agenda is ongewijzigd vastgesteld. 2 Vragen van de CDA-fractie over het uitstel van de bouw van de torenflat op het terrein van het voormalig stadskantoor. De vragen zijn afdoende beantwoord. 3 Mededelingen en ingekomen stukken. De volgende stukken zijn ter afdoening doorgezonden aan het college van burgemeester en wethouders: A. Brief van Land- en Tuinbouw Organisatie Noord te Haarlem, d.d. 17 juni 2013, betreffende een zienswijze omtrent ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) B. Brief van H. Hulscher en A.L.C. Hulscher-Luidenga te Beverwijk, d.d. 20 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) C. Brief van L.G.J. van Straten en A.M. van Straten-Harte te Beverwijk, d.d. 20 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) D. Brief van C.M. Arisz, K. Hoekstra en M.A. Hoekstra te Beverwijk, d.d. 20 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) E. Brief van H.G. Boreel en L.W. Boreel te Heemstede, d.d. 19 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) F. Brief van L.P.A. Langendijk te Beverwijk, d.d. 19 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN )

2 G. Brief van Mees Ruimte en Milieu te Zoetermeer namens Paardencrematorium Westerhout, d.d. 21 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) H. Brief van H.A.M. Witte te Beverwijk, d.d. 21 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) I. Brief van J.M. de Wilde te Beverwijk, d.d. 20 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) J. Brief van R. Scholten te Beverwijk, d.d. 20 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) K. Brief van T.M.C. Burger te Beverwijk, d.d. 21 juni 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerpbestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) L. Brief van J. van Os te Overveen, d.d. 28 juni 2013, betreffende een zienswijze op Ontwerpbestemmingsplan Kagerweg. (IN ) M. Brief van de provincie Noord-Holland, d.d. 17 juli 2013, betreffende een verzoek om reactie op de concept provinciale Verordening systematische toezichtinformatie Noord-Holland. (IN ) N. Brief van Patina, de heer M. Kwantes, d.d. 6 augustus 2013, betreffende zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kagerweg / structuurvisie buisleidingen. (INT ) O. Brief van TenneT TSO b.v. d.d. 07 augustus 2013, betreffende een zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kagerweg. (IN ) P. Brief van de heer ir. K.V. van der Nat van Peutz B.V., d.d. 7 augustus 2013 betreffende een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Kagerweg. (IN ) Q. Brief van de heer of mevrouw P.L. Mens, d.d. 19 augustus 2013, betreffende de uitvoering van het parkeerbeleid. (IN ) R. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 20 augustus 2013, betreffende het verzoek om voorlopige voorziening van Kampeervereniging Vondeloord t.a.v. het Bestemmingsplan Wijk aan Zee. (IN ) S. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 20 augustus 2013, betreffende het beroepschrift van Kampeervereniging Vondeloord tegen het Bestemmingsplan Wijk aan Zee. (IN ) T. Brief van de Centrale Cliëntenraad Viva Zorggroep te Velsen-Noord, d.d. 4 september 2013, betreffende de overgang van AWBZ-taken naar gemeenten in samenwerking met relevante partijen. (IN ) De volgende stukken zijn ter advisering doorgezonden aan het college van burgemeester en wethouders: U. Brief van het Afvalschap IJmond-Zaanstreek te Zaandam, d.d. 23 juli 2013, betreffende aanbieding van de jaarstukken (IN )

3 V. Brief van het Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied te Amsterdam, d.d. 30 augustus 2013, betreffende aanbieding van de conceptbegroting (IN ) Het volgende stuk is doorgezonden aan de agendacommissie ter agendering voor een commissievergadering: W. van burgemeester Weerwind van Velsen namens de vier IJmondburgemeesters, d.d. 8 juli 2013, betreffende aanbieding van het rapport Kansenonderzoek IJmondgemeenten. (IN ) De afzenders van de volgende brieven ontvangen een antwoord waarin wordt verwezen naar de verklaring over de stedenband Wronki op de website van Beverwijk: X. van W. Spruit te Beverwijk, d.d. 16 juni 2013, betreffende de stedenband met Wronki. (IN ) Y. van R. van Hulten te Haarlem, d.d. 24 juni 2013, betreffende een reactie op een artikel in Noordhollands Dagblad over de discussie rond de stedenband met Wronki tijdens de raadsvergadering van 20 juni (IN ) Z. van C. van Laaren te Beverwijk, d.d. 24 juni 2013, betreffende een adhesiebetuiging aan dhr. Spruit van de Stichting Stedenband Wronki. (IN ) AA. van Y. Bouma te Beverwijk, d.d. 24 juni 2013, betreffende een adhesiebetuiging aan dhr. Spruit van de Stichting Stedenband Wronki. (IN ) BB. van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki, d.d. 6 juli 2013, betreffende toezending van de in mei in Wronki ondertekende akte. (IN ) CC. Brief van de vice-burgemeester van Wronki, d.d. 17 juli 2013, betreffende opheldering van misverstanden inzake het verblijf van de Beverwijkse delegatie van 30 april tot 4 mei 2013.(IN ) DD. van de heer T. Ziolek, d.d. 4 augustus 2013, Public letter betreffende Wronki stedenband. (Z ) De volgende stukken zijn voor kennisgeving aangenomen: EE. Brief van het college van b&w, d.d. 10 juni 2013 (verzonden 18 juni 2013), betreffende de jaarstukken Gemeenschappelijke regeling ReinUnie. (UIT ) FF. Brief van het college van b&w, d.d. 4 juni 2013 (verzonden 18 juni 2013), betreffende het jaarverslag Wet Kinderopvang (UIT ) GG. Brief van het PWN te Velserbroek, d.d. 17 juni 2013, betreffende de mededeling dat het ontwerpbestemmingsplan Wijk aan Zee, zoals dit momenteel ter inzage ligt, geen aanleiding vormt tot het maken van opmerkingen. (IN )

4 HH. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 17 juni 2013, betreffende ledenbrief 13/059 Werkgeverschap veiligheidsregio s. (IN ) II. Afschrift van de aan het college van b&w van de Verenigde Communistische Partij van Nederland, d.d. 18 juni 2013, betreffende bestrijding jeugdwerkloosheid. (IN ) JJ. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 19 juni 2013, betreffende ledenbrief 13/060 Modelverordening winkeltijden (IN ) KK. van W.A. Spruit te Beverwijk, d.d. 23 juni 2013, betreffende het verzoek om excuses n.a.v. uitlatingen gedaan in de raadsvergadering van 20 juni (IN ) LL. Brief van het college van b&w, d.d. 10 juni 2013 (verzonden 25 juni 2013), betreffende de voortgang Visie Luchtkwaliteit. (UIT ) MM. Brief van het college van b&w, d.d. 25 juni 2013, betreffende de uitwerking van de meicirculaire. (UIT ) NN. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 27 juni 2013, betreffende ledenbrief 13/061 Bestuurlijke afspraken openbare bibliotheekwerk en conceptwetsvoorstel. (IN ) OO. Brief van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) te Velsen- Zuid, d.d. 27 juni 2013, betreffende aanbieding van de door het algemeen bestuur vastgestelde financiële jaarstukken (IN ) PP. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten / LOGA, d.d. 4 juli 2013, betreffende ledenbrief 13/062 CAR-UWO wijzigingen i.v.m. verandering regeling werktijden. (IN ) QQ. van Stedenlink te Deventer, d.d. 5 juli 2013, betreffende aanbieding van de samenvatting van het rapport onderzoek consequentie opwaarderen kabelnetten. (IN ) RR. Brief van het college van b&w, d.d. 9 juli 2013, betreffende de meerjarenprognose egalisatiereserve parkeren juni (UIT ) SS. Brief van het college van b&w, d.d. 2 juli, verzonden 9 juli 2013, betreffende de beantwoording van raadsvragen d.d. 20 juni (UIT ) TT. Brief van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, d.d. 5 juli 2013, betreffende de stemmingsprocedure bij aanbevelingen inzake de burgemeester. (IN ) UU. Afschrift van de brief van de Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te Den Haag aan het college van b&w, d.d. 16 juli 2013, betreffende aanbieding van het rapport over signaal, sanctie en incasso. (IN ) VV. Brief van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, d.d. 15 juli 2013, betreffende een circulaire met diverse wijzigingen in de rechtspositie van politieke ambtsdragers. (IN )

5 WW. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 19 juli 2013, betreffende ledenbrief 13/064 Regionale transitiearrangementen jeugdzorg. (IN ) XX. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 19 juli 2013, betreffende ledenbrief 13/065 N.a.v. Resolutie Een vitale lokale samenleving. (IN ) YY. Brief van het college van b&w, d.d. 23 juli 2013, betreffende het eindverslag regionaal project mantelzorgondersteuning. (UIT ) ZZ. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 22 juli 2013, betreffende het ter informatie toezenden van kopieën van beroepschriften inzake het beroep dat het college van B&W van Beverwijk heeft ingesteld tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland tot een reactieve aanwijzing op het bestemmingsplan Haven de Pijp Parallelweg. (IN ) AAA. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 25 juli 2013, betreffende ledenbrief 13/067 Model Marktverordening (IN ) BBB. van de Belangenvereniging Vrij Wonen te Bergentheim, d.d. 20 juli 2013, betreffende het verzoek de woonforensenbelasting niet te verhogen. (IN ) CCC. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 23 juli 2013, betreffende ledenbrief 13/066 Burgernet: nieuwe mogelijkheden om burgers te betrekken bij veiligheid. (IN ) DDD. Brief van het college van b&w, d.d. 16 juli, verzonden 23 juli 2013, betreffende toezending van de planning uitvoering onderhoudswerken (UIT ) EEE. Brief van de heer J. Mellies d.d. 6 augustus 2013, betreffende uitblijven reactie de heer R. Boer. (IN ) FFF. Brief Milieudienst IJmond d.d. 7 augustus 2013, uitnodiging raadsbijeenkomst 28 augustus. (IN ) GGG. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 22 augustus 2013, betreffende ledenbrief 13/068 Ondersteuning beschikbaar voor opstellen transitiearrangementen jeugd. (IN ) HHH. van de Sociale Alliantie te Helden, d.d. 21 augustus 2013, betreffende het verzoek in de kaderstellende rol aandacht te schenken aan de betrokkenheid van vertegenwoordigers van groepen uit het sociaal domein. (IN ) III. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 26 augustus 2013, betreffende kennisgeving van een beroepschrift inzake het bestemmingsplan Wijk aan Zee. (IN ) JJJ. Memo, d.d. 7 augustus 2013, aan het seniorenconvent met betrekking tot interbestuurlijk toezicht. (C )

6 KKK. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 29 augustus 2013, betreffende kennisgeving van intrekking van een beroepschrift inzake het bestemmingsplan Wijk aan Zee (ons nr. IN ). (IN ) LLL. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 29 augustus 2013, betreffende ledenbrief 13/069 Ambassadeurs van gemeentelijke samenwerking. (IN ) MMM. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 3 september 2013, betreffende ledenbrief 13/070 Raamovereenkomst verpakkingen: uitkering zwerfafvalvergoeding. (IN ) NNN. van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 4 september 2013, betreffende ledenbrief 13/071 Visitatiecommissie samenwerking in de waterketen. (IN ) OOO. Brief van de Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ontvangen d.d. 10 september 2013, betreffende aanbieding van het rapport Regierol gemeenten bij regionaal arbeidsmarktbeleid. (IN en IN ). PPP. Brief van de Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam ReinUnie, te Heemskerk, d.d. 6 september 2013, betreffende aanbieding van de definitief vastgesteld jaarrekening 2012 en begroting (IN ) QQQ. Brief van J. Mellies te Velsen-Noord, ontvangen d.d. 9 september 2013, betreffende de liberale waarden van de VVD. (IN ) RRR. Brief van de Kinderombudsman te Den Haag, d.d. september 2013 (ontvangen 11 september 2013), betreffende aanbieding van de Kinderrechtenmonitor (IN en IN ) SSS. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 11 september 2013, betreffende kennisgeving van intrekking van een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan Wijk aan Zee (ons nr. IN ). (IN ) TTT. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 12 september 2013, betreffende kennisgeving van aanhouding van de procedure rond het beroepschrift inzake de reactieve aanwijzing bestemmingsplan Haven de De Pijp-Parallelweg. (IN ) 4 Wijziging gemeenschappelijke regeling Milieudienst IJmond. Dit raadsvoorstel / -besluit is als hamerstuk behandeld en zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 5 Wijziging gemeenschappelijke regeling CNB Noordzeekanaalgebied. Dit raadsvoorstel / -besluit is als hamerstuk behandeld en zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 6 Wijziging reglement van orde raadscommissies. Dit raadsvoorstel / -besluit is als hamerstuk behandeld en zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld.

7 7 Normenkader inzake financiële rechtmatigheid. Dit raadsvoorstel / -besluit is als hamerstuk behandeld en zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 8 Meerjarenprogramma grondexploitaties. 9 Onderzoek subsidiebeleid rekenkamercommissie. Het dictum van het raadsbesluit is gewijzigd in: De conclusies van het rapport over te nemen; De aanbevelingen van het rapport betreffende het versterken van de informatievoorziening naar de raad ten behoeve van de beoordeling van de doelmatigheid, door te verwijzen ter bespreking en invulling, naar het seniorenconvent. 10 Begroting Cocensus Onderwijsachterstandenbeleid. Motie: De gemeenteraad heeft de volgende motie aangenomen: Overwegende dat: Dat op 18 september jl bij de behandeling van dit raadsvoorstel naar voren kwam dat het instrument Lokaal Educatieve Agenda in Beverwijk nog steeds niet werkt. Dat de raad van Beverwijk, vanaf 2006 heeft aangedrongen dit nieuwe sturingsinstrument, een Lokale Educatieve Agenda in Beverwijk en in de regio ingevoerd te krijgen en dat hiervoor door de opeenvolgende wethouders onderwijs ook inspanningen zijn verricht, maar dat de Samenwerkingsverbanden van de scholen kennelijk afhoudend blijven. Dat Beverwijk al jaren uit eigen middelen extra gelden ter beschikking stelt voor de zorgstructuur en onderwijsachterstanden op de scholen en deze inspanningen zich dan toch ook zouden moeten kunnen vertalen naar een gezamenlijke wens tot een overleg structuur met een breed geagendeerde agenda. Dat in het belang van de ontwikkeling van een evenwichtig jeugdbeleid met een doorlopende leerlijn van 0 tot 23/27jaar de invoering van een goed werkende Lokaal Educatieve Agenda essentieel is. Verzoekt het college: alsnog doch in ieder geval voor 1 januari 2015, tot de invoering van een goed werkende Lokaal Educatieve Agenda te komen; en gaat over tot de orde van de dag. Toezegging: Wethouder Erol zegt toe de uitkomst van het LEA-overleg terug te koppelen naar de commissie. 12 Jaarverslag 2012 en begroting 2014 van de gemeenschappelijke regeling Afvalschap IJmond Zaanstreek. Toezegging: Wethouder Koster zegt toe de vragen uit de commissievergadering over het personeel van de HVC alsnog schriftelijk te beantwoorden.

8 13 Instellen IJmondraadscommissie. 14 Sluiting. De vergadering is om uur geëindigd.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig de leden: B.G.P. van den

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013. Overzicht 7 november 2013: Aanwezige leden: Voorzitter:

Nadere informatie

J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. J. den Hartog, R.S.A. Waijers, B. Gezer

J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. J. den Hartog, R.S.A. Waijers, B. Gezer Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 december 2013, voortgezet op dinsdag 7 januari 2014. 19 december 2013: Aanwezige leden: Voorzitter:

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013. Aanwezige leden: C. Berghuis, R.J.J. Boer, M.J. Bras, C.J.N. Duin, K. Fiseler, B. Gezer

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 26 september 2013 t.b.v. Raad

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 26 september 2013 t.b.v. Raad Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 26 september 2013 t.b.v. Raad Gemeentebladnummer: 2013/43 Vergaderdatum: 26 september 2013 Agendapunt: 19 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op dinsdag 19 december 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op dinsdag 19 december 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op dinsdag 19 december 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 1998 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 1998 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 1998 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A. Bal, K.B. Benning,

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink (vanaf agendapunt 8), B.G.P. van den

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2005 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2005 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2005 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2002 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2002 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2002 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

M. van Engelshoven-Huls. T. De Rudder, H. Erol, J.W.J. Dorenbos-de Hen en C.G. van Weel-Niesten. K.L.M. Hazeveld, A.M. Middelhoff.

M. van Engelshoven-Huls. T. De Rudder, H. Erol, J.W.J. Dorenbos-de Hen en C.G. van Weel-Niesten. K.L.M. Hazeveld, A.M. Middelhoff. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 maart, voortgezet op woensdag 25 maart 2015 (vanaf agendapunt 15). Overzicht 19 maart 2015: Aanwezige

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis,

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2004 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2004 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2004 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A. Bal, K.B. Benning, F.S.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Stroomschema ma financiering zorg 2000

Stroomschema ma financiering zorg 2000 0m08 08 Stroomschema ma financiering zorg 2000 Publicatiedatum CBS-website: 26 november 2009 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. = gegevens ontbreken * = voorlopig cijfer x = geheim = nihil = (indien

Nadere informatie

Stroomschema ma financiering zorg 2003

Stroomschema ma financiering zorg 2003 0m08 08 Stroomschema ma financiering zorg 2003 Publicatiedatum CBS-website: 26 november 2009 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. = gegevens ontbreken * = voorlopig cijfer x = geheim = nihil = (indien

Nadere informatie

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.)

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Raadsvergadering d.d. 19 maart 2015 Bijlage bij agendapunt 03 03 Mededelingen en

Nadere informatie

Diplomalijst gastouders

Diplomalijst gastouders Diplomalijst gastouders Diploma s op mbo-2 niveau: a) Helpende breed 2 b) Helpende sociaal agogisch werk 2 c) Helpende welzijn 2 d) Helpende Zorg en Welzijn 2 e) Verzorgingsassistent(e) Diploma s op mbo-3

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2006 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2006 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2006 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

Stroomschema ma financiering zorg 2007

Stroomschema ma financiering zorg 2007 0m08 08 Stroomschema ma financiering zorg 2007 Publicatiedatum CBS-website: 26 november 2009 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. = gegevens ontbreken * = voorlopig cijfer x = geheim = nihil = (indien

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2012

Stroomschema financiering zorg 2012 Stroomschema financiering zorg 2012 6-10-2013 gepubliceerd op cbs.nl CBS Stroomschema financiering zorg 2012 1 20.553 II Overheid Instellingen Gezinnen/werknemers Bedrijven Incl. niet-ingezetenen 5.289

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2011

Stroomschema financiering zorg 2011 Webartikel 2013 Stroomschema financiering zorg 2011 09-08-2013 gepubliceerd op cbs.nl Gezinnen/werknemers Incl. niet-ingezetenen 17.423 II 2 5.248 PP 1.716 QQ 0 16.246 RR 1 1 4.447 EEE 10.147C CC 112 HH

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 december 2018.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 december 2018. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 december 2018. (Herziene versie) Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016. Maandag 7 november 2016: Aanwezige leden: J.A.L. Backer,

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2010 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2010 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2010 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2008 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2008 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2008 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2007 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012

Stroomschema financiering zorg 2007 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Stroomschema financiering zorg 2007 121 Publicatiedatum CBS-website: 3 september 2012 Den Haag/Heerlen Verklaring van tekens. gegevens ontbreken * voorlopig cijfer ** nader voorlopig cijfer x geheim nihil

Nadere informatie

02. Vaststelling agenda Ordevoorstel van dhr. Fiseler om agendapunt 9 en 10 om te wisselen. Voorstel wordt niet gehonoreerd.

02. Vaststelling agenda Ordevoorstel van dhr. Fiseler om agendapunt 9 en 10 om te wisselen. Voorstel wordt niet gehonoreerd. Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer (RES) op donderdag 8 september 2011 in het stadskantoor van Beverwijk. Aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

: J.W.J. Dorenbos-de Hen. : H. Erol en drs. F.J.A. Frowijn. Ambtelijke ondersteuning : M. Engelsma, Th. Jansen en C. Oud.

: J.W.J. Dorenbos-de Hen. : H. Erol en drs. F.J.A. Frowijn. Ambtelijke ondersteuning : M. Engelsma, Th. Jansen en C. Oud. 2010/67564 Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Onderwijs, Sociale Zaken, Cultuur en Welzijn van de gemeente Beverwijk, gehouden op dinsdag 9 november 2010, aanvang 19.30 uur, in het

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013 Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013 Gemeentebladnummer: 2013/ 07 Vergaderdatum: 4 april 2013 Agendapunt: 8 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Stroomschema financiering zorg 2004

Stroomschema financiering zorg 2004 Paper Stroomschema financiering zorg 2004 November 2017 CBS Paper, 1 Bedragen in mln euro 2 0 0 4 Huishoudens (incl. zelfstandigen) 1.358 YY Overheid (als herverdeler) Vennootschappen/ Werkgevers Buitenland

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013 Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013 Gemeentebladnummer: 2013/01 Vergaderdatum: 21 februari 2013 Agendapunt: Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Overzicht van ingekomen stukken en informatienota's

Overzicht van ingekomen stukken en informatienota's Griffie-info 03-07-2014 1. Afschrift van de brief van de Rechtbank Gelderland met als bijlagen de stukken die aan het dossier inzake Woerdsestraat 1b en 1c te Gendt zijn toegevoegd. 2. Besluitenlijst van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

*Z03122E3FC4* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Gemeenteraad / 25283

*Z03122E3FC4* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Gemeenteraad / 25283 *Z03122E3FC4* Registratienummer: Gemeenteraad 10-07-2014 / 25283 Lijst van ingekomen stukken Raadsvergadering : 10 juli 2014 Registratienummer : 25283 Agendanummer : 03 Sluitingsdatum : 26 juni 2014 Onderwerp

Nadere informatie

Mw. Dorenbos deelt mee dat er vanmiddag een deal is gesloten met Heliomare waarin zij aangeven commitment te hebben met het raadsbesluit.

Mw. Dorenbos deelt mee dat er vanmiddag een deal is gesloten met Heliomare waarin zij aangeven commitment te hebben met het raadsbesluit. Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer (RES) op donderdag 13 oktober 2011 in het Stadskantoor van Beverwijk. Aanwezig: Voorzitter: dhr. W.G. Paardekooper;

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevr. LH.M. van Ruijven van Leeuwen, burgemeester de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5 Gemeenteraad Onderwerp: Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF11.20071 Agendapunt: 5 De raad der gemeente Heerenveen; Overwegende dat op grond van artikel 22

Nadere informatie

handi Het spel Iedereen gelijke kansen.

handi Het spel Iedereen gelijke kansen. Het spel Iedereen gelijke kansen. Voorbereiding Druk de kaartjes af, knip uit, vouw en kleef toe Sorteer de kaartjes per type: Het spel Spelbenodigdheden Een zeszijdige dobbelsteen De kaartjes gesorteerd

Nadere informatie

Voorstel van de voorzitter inzake vaststellen wijze van afdoening van de lijst ingekomen stukken over de periode van 31-05-2013 tot en met 05-09-2013

Voorstel van de voorzitter inzake vaststellen wijze van afdoening van de lijst ingekomen stukken over de periode van 31-05-2013 tot en met 05-09-2013 Voorstel van de voorzitter inzake vaststellen wijze van afdoening van de lijst ingekomen stukken over de periode van 31-05-2013 tot en met 05-09-2013 Gemeenteblad nr. : 2013/60 Behandelend ambt. : CELAK,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpenerwaard Nr. 180939 19 juli 2019 Verordening van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard houdende regels omtrent Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa)

1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa) Agenda Raadscommissie Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 7 september 2006 19:00 uur, locatie raadszaal Voorzitter : 1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa) 2 Vaststelling

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 17 januari 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Vergadering van B en W

Vergadering van B en W Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AFWEZIG 12/08/2015 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer Drs. N.J. Verveen Wethouders Goldhoorn en Spil BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest d.d. 15 januari 2019

besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest d.d. 15 januari 2019 besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest d.d. 15 januari 2019 Aanwezig: - Burgemeester mevrouw W.J.A. Verkleij - Wethouder C.M. Beentjes - Wethouder

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 Agenda 4 -- Notulen van de raadsvergadering van 12 juni 2014. 6 -- Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Geachte commissieleden, Namens de plv.

Nadere informatie

Plangebied Het voorliggende bestemmingsplan betreft de kern Middelbeers. Het plangebied is als volgt begrensd:

Plangebied Het voorliggende bestemmingsplan betreft de kern Middelbeers. Het plangebied is als volgt begrensd: Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 27 mei 2008 Registratienummer: 2008/35 Agendapunt nummer: 15 Onderwerp Bestemmingsplan "Kom Middelbeers" Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

In artikel 3:16 lid 2 worden de woorden hoofdstuk 9a, 9b, 9d of 9e vervangen door: hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f.

In artikel 3:16 lid 2 worden de woorden hoofdstuk 9a, 9b, 9d of 9e vervangen door: hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f. CAR-teksten Bijlage bij ledenbrief TAZ/U201900344 A B In artikel 3:16 lid 2 worden de woorden hoofdstuk 9a, 9b, 9d of 9e vervangen door: hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f. Artikel 9a:11 wordt, inclusief koptekst,

Nadere informatie

RUBRIEK A (Vindplaats: map ingekomen stukken I) Goedkeuring of weigering goedkeuring van raadsbesluiten (door rechter of hogere overheid).

RUBRIEK A (Vindplaats: map ingekomen stukken I) Goedkeuring of weigering goedkeuring van raadsbesluiten (door rechter of hogere overheid). goog GEMEENTERAAD Lijst ingekomen stukken - vastgesteld - Raadsvergadering 15 december 2011 Periode 27 oktober 2011 t/m 7 december 2011 De volgende stukken liggen voor de leden van de raad ter inzage:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

2010/ Inventarisatie sprekers voor de verschillende agendapunten De sprekers worden geïnventariseerd.

2010/ Inventarisatie sprekers voor de verschillende agendapunten De sprekers worden geïnventariseerd. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer in het Stadskantoor te Beverwijk op donderdag 2 september 2010. Voorzitter: dhr. W.G. Paardekooper; Secretaris:

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

: H. Erol, F.H.J. Koster en F.J.A. Frowijn

: H. Erol, F.H.J. Koster en F.J.A. Frowijn 2010/24110 Notulen van de openbare vergadering van de gezamenlijke raadscommissies (Comité Generaal) van de gemeente Beverwijk, gehouden op maandag 12 april 2010, aanvang 19.30 uur, in het Stadskantoor,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 1 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Overzicht gedane toezeggingen tijdens raads- en commissievergaderingen vanaf 1 september 2012

Overzicht gedane toezeggingen tijdens raads- en commissievergaderingen vanaf 1 september 2012 INT-13-00300 Overzicht gedane toezeggingen tijdens raads- en commissieen vanaf 1 september nr. Datum Gremium Onderwerp Toezegging Afgedaan Via 109 29-10- Raadscie Bestemmingsplan Groene Westrand Weth.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Gemeentebladnummer: 2014/14 Vergaderdatum: 20 februari 2014 Agendapunt: 16 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie. 1. Besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 2 juni Ongewijzigd vastgesteld.

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie. 1. Besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 2 juni Ongewijzigd vastgesteld. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van maandag 8 juni 2009 Aanwezig Aanvang : G.A.A.J. Janssen, voorzitter P.A. de Regt, wethouder H.J. Flieringa, wethouder L.P.T. Honders,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls.

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls. 2012/1619-1 - Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk gehouden op donderdag 8 december 2011 om 19.30 uur in het Stadskantoor, President Kennedyplein 1, Beverwijk.

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 NO. INGEKOMEN INGEKOMEN VAN OMSCHRIJVING VOORSTEL 1. 06-07-2015 B&W Raadsmededeling 112/2015 Inzending Gelderse Prijs Kwaliteit 2016. 2. 06-07-2015

Nadere informatie

Raadsgriffier

Raadsgriffier Onderwerp Lijsten van Ingekomen stukken voor de gemeenteraad Datum raadsvergadering Donderdag 15 april 2010 Agendapunt 3 Inlichtingen bij Tel.nr. Email Raadsgriffier 0418 681 612 griffie@zaltbommel.nl

Nadere informatie

*Z012CF7DC2D* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Z -13-02050 / 3071

*Z012CF7DC2D* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Z -13-02050 / 3071 *Z012CF7DC2D* Registratienummer: Z -13-02050 / 3071 Lijst van ingekomen stukken Raadsvergadering : 25 april 2013 Registratienummer : 3071 Agendanummer : 3 Datum : 11 april 2013 Onderwerp : Ingekomen stukken

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Agenda en notulen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen. Datum: 5 juni 2013 Weeknummer: 23. Forum Ruimte 13 juni 2013

Agenda en notulen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen. Datum: 5 juni 2013 Weeknummer: 23. Forum Ruimte 13 juni 2013 Agenda en notulen Forum Ruimte 13 juni 2013 Op donderdag 13 juni 2013 vindt het forum Ruimte plaats. Locatie: Tjark Rikscentrum Eerbeek De onderwerpen die op de agenda staan: Vragenronde Ter kennisname

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 december 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010 Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Voorgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 11 oktober 2010 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 11 oktober 2010 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Raadsvoorstel -061 Datum raadsvergadering : 11 oktober Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Onderwerp : ngekomen stukken anaf 31 augustus t/m 30 september zijn o.m. de onderstaande

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Betreft: wijze van afdoening ingekomen stukken. Datum: 28 mei De raad besluit:

Voorstel aan de raad. Betreft: wijze van afdoening ingekomen stukken. Datum: 28 mei De raad besluit: Voorstel aan de raad Datum: 28 mei 2014 Betreft: wijze van afdoening ingekomen stukken De raad besluit: - de ingekomen stukken over de periode van 18 april tot en met 22 mei 2014 te behandelen zoals voorgesteld.

Nadere informatie

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls.

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls. 2012/24501 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk gehouden op donderdag 5 april 2012 om 19.30 uur in het Stadskantoor, Stationsplein 48, Beverwijk Aanwezige leden : B.G.P.

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 29 mei 2018 Week 22 Aanwezig: L. Kroon, J. Kaars, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie