Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014."

Transcriptie

1 Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig de leden: B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C. Bilars-Don, C.J.M. Bodewes, R.J.J. Boer, M.J. Bras, C.J.N. Duin, K. Fiseler, B. Gezer, A.E.M. Gouma-Bervoets, J. den Hartog, K.L.M. Hazeveld, P. Heinink, R.F. Jansen, M.B. Joosten, B. Kat, mr. V.G.A. Kellenaar, W.G. Paardekooper, P.J. van Popta, L.P.T. Stam, R.S.A. Waijers, mr. P.W.G.F. ten Westeneind en H.A.M. Witte. J.F.C. van Leeuwen. M. van Engelshoven-Huls. J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. A.P.M. van Groeningen en P.N.M. Meiland, 1 Vaststelling agenda. Dhr. Den Hartog dient een motie in omtrent de door de NS voorgenomen wijziging van dienstregeling rond Beverwijk. In verband met de verlate aanwezigheid van wethouder Koster wordt eerst agendapunt 9 behandeld en daarna de agendapunten 2, 7 en 8. Voor agendapunt 6 hebben zich geen sprekers gemeld. Omdat de burgemeester portefeuillehouder is van agendapunt 9, wordt de vergadering tijdens dit agendapunt voorgezeten door mw. Witte. De agenda is voor het overige ongewijzigd vastgesteld. 2 Vragen van de VVD-fractie over de verkeersonveilige situaties in de Baanstraat, Jan Alsweg, Trijntje Kemp-Haanstraat en de Arendsweg. Toezegging: Wethouder Koster zegt toe dat het zebrapad hoek Baanstraat - Jan Alsweg beter zichtbaar wordt gemaakt d.m.v. een waarschuwingsbord erboven. De vragen zijn voorts afdoende beantwoord. 3 Mededelingen en ingekomen stukken. De volgende stukken zijn ter afdoening doorgezonden aan het college van burgemeester en wethouders: A. Brieven van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 3, 10 en 10 februari 2014, betreffende toezending van kopieën van processtukken in het beroep tegen de vaststelling van het Bestemmingsplan Wijk aan Zee. (IN /IN /IN ) B. Brief van de Werkgroep Buitenlandse Vrouwen IJmond-Noord te Heemskerk, d.d. 14 februari 2014, betreffende een subsidieverzoek. (IN ) C. Brief van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 20 februari 2014, betreffende het verzoek om toezending van stukken inzake het beroep tegen de vaststelling van het Bestemmingsplan Groene Westrand. (IN )

2 D. Brief van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 27 februari 2014, betreffende een uitnodiging voor de zitting inzake een beroepschrift tegen de vaststelling van het Bestemmingsplan Bomenbuurt, Vondelkwartier en Akerendam. (IN ) Het volgende stuk is doorgeleid naar de agendacommissie ter agendering voor een commissievergadering: E. Brief van de Rekenkamercommissie Beverwijk, d.d. 25 februari 2014, betreffende de aanbieding van haar jaarverslag 2013 & Jaarplan (IN ) De volgende stukken zijn voor kennisgeving aangenomen: F. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 22 januari 2014, betreffende de resultaten onderzoek gezondheid en luchtkwaliteit. (UIT ) H. van dhr. G.A.W. Hubers, d.d. 23 januari 2014, betreffende de mededeling dat hij ontslag neemt als steunfractielid van Democraten Beverwijk. (IN ) I. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 21 januari (verzonden 28 januari) 2014, betreffende passend onderwijs. (UIT ) J. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 30 januari 2014, betreffende de overgang aansluiting Commissie Klokkenluiders Gemeentelijke Overheid (CKGO) naar Onderzoeksraad. (IN ) K. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 31 januari 2014, betreffende ledenbrief 14/006 reactie Kabinet op ledenpeiling. (IN ) L. Brief van het college van b&w van Beverwijk, verzonden 4 februari 2014, betreffende verslagen 2013 van de archivaris van Beverwijk. (UIT ) M. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 6 februari 2014, betreffende ledenbrief 14/007 bedragen leerlingenvervoer. (IN ) N. van de Stichting Beverwijk Centrum, d.d. 6 februari 2014, betreffende bezwaar tegen het tarief parkeervergunningen bedrijven. (IN /65) O. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 3 februari 2014 verzonden 11 februari 2014, betreffende het Milieuwerkprogramma (UIT ) P. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 3 februari 2014 verzonden 11 februari 2014, betreffende de Monitoringsrapportage NSL (UIT ) Q. Brief van het Gehandicapten Platform Beverwijk, ontvangen d.d. 12 februari 2014, betreffende het jaarverslag (IN ) R. van de gemeente Hengelo, d.d. 12 februari 2014, betreffende een motie rond de afkeuring van schalie- en steenkoolgas. (IN ) S. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d.11 februari 2014, betreffende ledenbrief 14/008 aandachtspunten voor gemeentelijk cultuurbeleid. (IN )

3 T. van de gemeente Wormerland, d.d. 13 februari 2014, betreffende een motie rond van schalie- en steenkoolgas. (IN ) U. Brief van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, d.d. 17 februari 2014 betreffende collegevorming en benoeming wethouders. (IN ) V. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 18 februari 2014, betreffende aanbieding van de Handreiking voor toepassing van de Wet Gemeenschappelijke regelingen. (IN / IN ) W. Brieven van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 20, 24 en 27 februari 2014, betreffende de mededeling dat beroep is ingesteld tegen de vaststelling van het Bestemmingsplan Groene Westrand. (IN / IN / IN /IN ) X. Brief van de onderzoeksraad Integriteit Overheid, d.d. 19 februari 2014, betreffende de melding dat de gemeente Beverwijk per 1 januari jl. is aangesloten bij deze raad. (IN ) Y. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 25 februari 2014, betreffende aanbieding van het boek De coöperatie in de publieke en semipublieke sector. (IN ) Z. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d.27 februari 2014, betreffende ledenbrief 14/010 Bestuurlijke afspraken cliëntondersteuning Wmo. (IN ) AA. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d.27 februari 2014, betreffende ledenbrief 14/011 BTW-gevolgen decentralisaties. (IN ) BB. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 18 februari 2014 (verzonden 4 maart 2014), betreffende de Rapportage 213a. (UIT ) CC. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 25 februari 2014 (verzonden 4 maart 2014), betreffende de Managementletter (UIT ) DD. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 24 februari 2014 (verzonden 4 maart 2014), betreffende de Stand van zaken IJmondiale voorbereiding Participatiewet. (UIT ) EE. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 24 februari 2014 (verzonden 4 maart 2014), betreffende de Stand van zaken verkenning erfpacht RKZ. (UIT ) FF. Brief van het college van b&w van Beverwijk, d.d. 26 februari 2014 (verzonden 4 maart 2014), betreffende de Pilot woonruimteverdeling. (UIT ) Het volgende stuk is doorgezonden aan het college van B&W met het verzoek de rekentool in te vullen voor de gemeente Beverwijk en het resultaat daarvan terug te koppelen aan de gemeenteraad: G. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 20 januari 2014, betreffende de aanbiedingsbrief handreiking Houdbare Gemeentefinanciën. (IN /34)

4 4 Vaststelling Bestemmingsplan Noorderweg 13. Dit raadsvoorstel / -besluit is als hamerstuk behandeld en zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 5 Uitwerking decembercirculaire. Dit raadsvoorstel / -besluit is als hamerstuk behandeld en zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 6 Afwikkeling Broekpolder. Dit raadsvoorstel / -besluit is zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 7 Regionale mobiliteitsvisie IJmond Bereikbaar Motie: De gemeenteraad heeft de volgende motie aangenomen: Constaterende dat: - De Nederlandse Spoorwegen hebben aangekondigd het treinaanbod tussen Beverwijk, Haarlem en Amsterdam per 2015 wil versoberen; - De Nederlandse Spoorwegen hebben aangekondigd volgend jaar te gaan snijden in de dienstregeling tussen Beverwijk, Haarlem en Amsterdam; - Dit tot gevolg heeft dat de Intercity Alkmaar Beverwijk- Haarlem wordt gedegradeerd tot een sprinter (stoptrein) en er buiten de spits geen directe verbinding meer zal zijn tussen Beverwijk en Amsterdam; - De reistijden behoorlijk toenemen; - De voorzieningen in de sprinter stoptreinen onvoldoende zijn (geen toilet) - Dit voorstel het probleem van de overvolle treinen in deze regio niet oplost; - Dit voorstel past in een zorgwekkende trend van verslechtering van de treinverbindingen in westelijk Noord-Holland: 1. Rond 2000 is de intercity naar Utrecht vanaf Haarlem al opgeheven, waardoor het reizen naar Utrecht vanuit onze regio meer reistijd vergt; 2. In 2011 de intercity Alkmaar - Haarlem - Den Haag CS al is opgeheven; 3. Tegelijk met de opheffing van de bovengenoemde intercity, is er ook geen aansluiting meer op de intercityverbinding tussen Haarlem en Den Haag CS. Overwegende dat: Het voor de ontwikkeling van de stad Beverwijk, de omliggende gemeenten en de brede regio Noord-Holland Noord een slechte ontwikkeling is: De bereikbaarheid van voor de stad en de regio van groot belang is; Het voor inwoners van Beverwijk en de brede regio, die in Amsterdam, Haarlem, Leiden of Den Haag werken deze verbinding uitermate verslechtert; Van oordeel dat: Maximale invloed moet worden uitgeoefend op de directie van de Nederlandse Spoorwegen; Dat hierbij actief de samenwerking met het bedrijfsleven en politici uit de regio moet worden gezocht; Verzoekt het college om: Direct in contact te treden met de directie van de Nederlandse Spoorwegen;

5 Hierbij te bewerkstelligen dat de plannen voor versobering van het treinaanbod van tafel gaan 8 Vaststellen Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sportaccommodaties Toezegging: Wethouder Koster zegt toe met een overzicht te komen, waarin is opgenomen waar het geld van de sportvoorzieningen, zoals in de begroting opgenomen, aan wordt besteed. Aandachtspunt: Dhr. Heinink wordt geacht niet aan de stemming te hebben deelgenomen. 9 Tweede verordening tot wijziging Legesverordening Toezegging: Burgemeester Van Leeuwen zegt toe in een publicatie op de gemeentepagina uitleg te geven over de hoogte van de leges en dat deze zijn geheven op een hoger niveau van 0,80 ct. In de publicatie wordt aangegeven dat bezwaar mogelijk is tegen deze te hoge lege en dat een bewaarschrift kan worden ingediend. Met de bezwaarschriften wordt vervolgens soepel omgegaan. 10 Omvorming groepen peuterspeelzalen Stg. Welzijn Beverwijk. Motie: De gemeenteraad heeft de volgende motie aangenomen: overwegende dat: er een structureel tekort op de begroting van de peuterspeelzalen is ontstaan; dit tekort vanaf 2015 wordt opgelost door met homogene groepen te gaan werken; er dan voor 2014 nog een tekort van resteert; het wenselijk is dat dit tekort middels een eenmalige aanvullende subsidie wordt weggenomen; verzoekt het college om bij de besprekingen met de Stichting Welzijn over de totale begroting 2014, de wens van de raad te betrekken; en gaat over tot de orde van de dag De fractie van D66 wordt geacht te hebben tegengestemd. 11 Sluiting. De vergadering is om uur beëindigd.

J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. J. den Hartog, R.S.A. Waijers, B. Gezer

J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. J. den Hartog, R.S.A. Waijers, B. Gezer Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 december 2013, voortgezet op dinsdag 7 januari 2014. 19 december 2013: Aanwezige leden: Voorzitter:

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013. Overzicht 7 november 2013: Aanwezige leden: Voorzitter:

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016. Maandag 7 november 2016: Aanwezige leden: J.A.L. Backer,

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A. Bal, K.B. Benning,

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink (vanaf agendapunt 8), B.G.P. van den

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig de leden: B.G.P. van den

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013. Aanwezige leden: C. Berghuis, R.J.J. Boer, M.J. Bras, C.J.N. Duin, K. Fiseler, B. Gezer

Nadere informatie

M. van Engelshoven-Huls. T. De Rudder, H. Erol, J.W.J. Dorenbos-de Hen en C.G. van Weel-Niesten. K.L.M. Hazeveld, A.M. Middelhoff.

M. van Engelshoven-Huls. T. De Rudder, H. Erol, J.W.J. Dorenbos-de Hen en C.G. van Weel-Niesten. K.L.M. Hazeveld, A.M. Middelhoff. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 maart, voortgezet op woensdag 25 maart 2015 (vanaf agendapunt 15). Overzicht 19 maart 2015: Aanwezige

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A. Bal, K.B. Benning, F.S.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Gemeentebladnummer: 2014/14 Vergaderdatum: 20 februari 2014 Agendapunt: 16 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.)

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Raadsvergadering d.d. 19 maart 2015 Bijlage bij agendapunt 03 03 Mededelingen en

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis,

Nadere informatie

: J.W.J. Dorenbos-de Hen. : H. Erol en drs. F.J.A. Frowijn. Ambtelijke ondersteuning : M. Engelsma, Th. Jansen en C. Oud.

: J.W.J. Dorenbos-de Hen. : H. Erol en drs. F.J.A. Frowijn. Ambtelijke ondersteuning : M. Engelsma, Th. Jansen en C. Oud. 2010/67564 Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Onderwijs, Sociale Zaken, Cultuur en Welzijn van de gemeente Beverwijk, gehouden op dinsdag 9 november 2010, aanvang 19.30 uur, in het

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

02. Vaststelling agenda Ordevoorstel van dhr. Fiseler om agendapunt 9 en 10 om te wisselen. Voorstel wordt niet gehonoreerd.

02. Vaststelling agenda Ordevoorstel van dhr. Fiseler om agendapunt 9 en 10 om te wisselen. Voorstel wordt niet gehonoreerd. Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer (RES) op donderdag 8 september 2011 in het stadskantoor van Beverwijk. Aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

: H. Erol, F.H.J. Koster en F.J.A. Frowijn

: H. Erol, F.H.J. Koster en F.J.A. Frowijn 2010/24110 Notulen van de openbare vergadering van de gezamenlijke raadscommissies (Comité Generaal) van de gemeente Beverwijk, gehouden op maandag 12 april 2010, aanvang 19.30 uur, in het Stadskantoor,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 26 februari 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 6 maart 2014 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-1-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 1 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevr. LH.M. van Ruijven van Leeuwen, burgemeester de

Nadere informatie

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls.

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls. 2012/1619-1 - Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk gehouden op donderdag 8 december 2011 om 19.30 uur in het Stadskantoor, President Kennedyplein 1, Beverwijk.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 29 november 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 december 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls.

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls. 2012/24501 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk gehouden op donderdag 5 april 2012 om 19.30 uur in het Stadskantoor, Stationsplein 48, Beverwijk Aanwezige leden : B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 17 januari 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa)

1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa) Agenda Raadscommissie Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 7 september 2006 19:00 uur, locatie raadszaal Voorzitter : 1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa) 2 Vaststelling

Nadere informatie

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Made, maart 2002 Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Commissievergadering d.d. 21 maart 2002 Agendapunt: Onderwerp: Verordening behandeling bezwaarschriften Toelichting: Advies commissie: Uw

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 23-2-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5 Gemeenteraad Onderwerp: Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF11.20071 Agendapunt: 5 De raad der gemeente Heerenveen; Overwegende dat op grond van artikel 22

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1353865 Datum: 7 maart 2017 Domein / Team: MAAD / MOWM Portefeuillehouder: E. Tijmstra, R. Helm, H. Rotgans Behandeld door: E.H. Talsma Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011 1 Aanwezig: De leden: K.G.W. Broekman, A.J. van Dijk, J.M.A. Eilert-Herbrink, J.G. Ellenbroek, A.J. van

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving : M.L. Kerssens en K.L.M. Hazeveld. : A.P.M. van Groeningen-Rühl

Afwezig met kennisgeving : M.L. Kerssens en K.L.M. Hazeveld. : A.P.M. van Groeningen-Rühl 2012/23491 1 Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Onderwijs, Sociale Zaken, Cultuur en Welzijn van de gemeente Beverwijk, gehouden op dinsdag 17 april 2012, aanvang 19.30 uur, in het

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Raadsvoorstel *Z01C3C9D81F* Aan de raad Documentnummer : INT-15-18695 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Inleiding In het door het college

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 5 juni 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening G E M E E N T E N O O R D E N V E L D Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei 2014 1. Opening 2. Vaststellen agenda» De voorzitter stelt voor om agendapunt 7 als eerste behandelen wegens de spreekrechtbijdrage

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

2010/ Inventarisatie sprekers voor de verschillende agendapunten De sprekers worden geïnventariseerd.

2010/ Inventarisatie sprekers voor de verschillende agendapunten De sprekers worden geïnventariseerd. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer in het Stadskantoor te Beverwijk op donderdag 2 september 2010. Voorzitter: dhr. W.G. Paardekooper; Secretaris:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

DOORLOPENDE LIJST VAN INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN VOOR DE RAAD (rondetafelgesprekken van ) Raad van

DOORLOPENDE LIJST VAN INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN VOOR DE RAAD (rondetafelgesprekken van ) Raad van Categorie A1 : Voorstellen aan de gemeenteraad 2017-011 21 feb. Raadsvoorstel reactie op evaluatie samenwerking U10 gemeenten W.M. de Jong 2017-013 21 feb. Raadsvoorstel steunbetuiging UNESCO nominatie

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar.

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar. De voorzitter van de opiniërende bijeenkomst nodigt u uit voor de opiniërende bijeenkomst van dinsdag 25 februari. Aanvang 20.00 uur, raadzaal in het Raadhuis, Dr. Langeveldplein 30, Sliedrecht Voorafgaand

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2012-375 Datum raadsvergadering : 22 november 2012 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Raadsvoorstel 2012-375 Datum raadsvergadering : 22 november 2012 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Raadsvoorstel 2012-375 Datum raadsvergadering : 22 november 2012 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Onderwerp : ngekomen stukken anaf 20 september 2012 t/m 13 november 2012 zijn

Nadere informatie

Raadsvergadering 29 september Voorstel tot Het bespreken van de lijst van ingekomen en ter inzage gelegde stukken en mededelingen

Raadsvergadering 29 september Voorstel tot Het bespreken van de lijst van ingekomen en ter inzage gelegde stukken en mededelingen RAADSVOORSTEL Datum en nummer 29 september 2005, nummer 052/2005 Raadsvergadering 29 september 2005 Agendapunt 5 Programmaveld Programma 8: Bestuur Portefeuillehouder C.J.M. de Bruin Wettelijke basis Artikel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 De raad, het college, de burgemeester en de gemeenteambtenaar, belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, van de gemeente Maassluis; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden

Nadere informatie

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007)

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007) Verordening behandeling bezwaarschriften ISD Bollenstreek Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007) De raad der gemeente Noordwijk; gelezen het

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van dinsdag 20 september 2011 Aanwezig Afwezig: Aanvang : H.J. Flieringa, voorzitter C.I. Korbijn-Schop, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen.

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen. Vergadering Oordeelsvorming Burger 09-02-2017 Plaats: Trouwzaal Tijd: 20:00-23:15 Voorzitter: mw. H.C. Pasterkamp Voorzitter agendapunt 11d: dhr. E. Bus Griffier: mw S. Dewkalie 1 Opening. tijd: 20.00

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 11-12-2018 TIJDSTIP : 09.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen A.M. Beekhuizen W.N.A. Joosten J.J.F.M. Gardeniers

Nadere informatie

*Z02EB5BE18E* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Z -13-19457 / 22684

*Z02EB5BE18E* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Z -13-19457 / 22684 *Z02EB5BE18E* Registratienummer: Z -13-19457 / 22684 Lijst van ingekomen stukken Raadsvergadering : 5 juni 2014 Registratienummer : 22684 Agendanummer : 03 Sluitingsdatum : 22 mei 2014 Onderwerp : Ingekomen

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Geachte commissieleden, Namens de plv.

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

bescuursrci GEMEENTE DEM HELDER INGEKOMEN 2 8 JULI 2(M Uw kenmerk

bescuursrci GEMEENTE DEM HELDER INGEKOMEN 2 8 JULI 2(M Uw kenmerk I^aaci van State bescuursrci GEMEENTE DEM HELDER INGEKOMEN 2 8 JULI 2(M Raad van de gemeente Den Helder Postbus 36 1780 AA DEN HELDER Stuknummer: AI14.05807 Datum 25 juli 2014 Ons nummer 201403443/2/R1

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen.

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Gemeentebladnummer: 2012/ 14 Vergaderdatum: 10 mei 2012 Agendapunt: 17. Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie Aan de Raad Inleiding Ter voldoening

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie