Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni 2013."

Transcriptie

1 Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 juni Aanwezige leden: C. Berghuis, R.J.J. Boer, M.J. Bras, C.J.N. Duin, K. Fiseler, B. Gezer (vanaf agendapunt 3), A.E.M Gouma- Bervoets, A.P.M. van Groeningen-Rühl, J. den Hartog, K.L.M. Hazeveld, P. Heinink, B. Kat, M.L. Kerssens (t/m agendapunt 14), P.N.M. Meiland, W.G. Paardekooper, P.J. van Popta, mr. P.W.G.F. ten Westeneind, R.S.A. Waijers en H.A.M. Witte. Voorzitter: J.F.C. van Leeuwen. Griffier: drs. M. van Engelshoven-Huls. Wethouders: Afwezig de leden: J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en F.H.J. Koster. B.G.P. van den Berg, C.C. Bilars-Don, C.J.M. Bodewes M.B. Joosten, mr. V.G.A. Kellenaar, en L.P.T. Stam. 1 Vaststelling agenda. De voorzitter deelt mee dat hij i.v.m. de beantwoording van de VVD-vragen bij agendapunt 2 het voorzitterschap bij dat agendapunt overdraagt aan mevrouw Witte. De VVD-fractie wil een motie vreemd aan de orde van de dag indienen. Volgens het reglement van orde moet een dergelijke motie aan het eind van de raadsvergadering worden behandeld. Met toestemming van de vergadering wordt de motie echter na agendapunt 2 behandeld. Voorts deelt de voorzitter mee dat voor agendapunt 18 geen sprekers zijn aangemeld en dat dit punt dus samen met de hamerstukken als afgehandeld wordt beschouwd. Voor het overige wordt de agenda ongewijzigd vastgesteld. 2 Vragen van de VVD-fractie over dhr. W. Spruit van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki. De vragen zijn door het college afdoende beantwoord. Motie van de fracties van PvdA-VVD-CDA-GL over Wronki in vergadering bijeen op 20 juni 2013 Wetende: dat de gemeente Beverwijk in 1999 een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met het gemeentebestuur van Wronki; dat door de Stichting stedenband Beverwijk-Wronki, regelmatig de indruk wordt gewekt dat Beverwijk wel een stedenband onderhoud met het gemeentebestuur van Wronki ; dat daardoor, zowel bij de inwoners en het bestuur van Wronki en van Beverwijk onnodig verkeerde verwachtingen worden gewekt; Stedenbanden, gezien de veranderde politieke situatie in Europa, nog maar beperkte betekenis hebben; dat de gemeente Beverwijk geen Stedenband heeft gehad en ook niet heeft met Wronki; het college op te dragen het gemeentebestuur van Wronki en de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki van de inhoud van deze motie op de hoogte te stellen;

2 het college op te dragen de samenwerkingsovereenkomst met Wronki op te zeggen. 3 Mededelingen en ingekomen stukken. De volgende stukken zijn ter afdoening doorgezonden aan het college van burgemeester en wethouders: A. Brief van Das Rechtsbijstand namens Bloemenhandel R. Scheelings, d.d. 25 april 2013, betreffende een zienswijze m.b.t. het ontwerpbestemmingsplan Stationsgebied 2012, (IN ) B. Brief van H.M. de Wildt te Beverwijk, d.d. 1 mei 2013, betreffende een zienswijze op het Ontwerp Bestemmingsplan Projectlocatie Beneluxlaan (IN ) C. Brief van M. Procee te Wijk aan Zee, d.d. 2 mei 2013, betreffende het verzoek om schriftelijke bevestiging van de bestemmingswijziging voor Dorpsduinen 11a als het bestemmingsplan is vastgesteld. (IN ) D. Brief van Tastan Investment B.V. te Zaandam, d.d. 8 mei 2013, betreffende bezwaar tegen het ontwerpbestemmingsplan Stationsgebied (IN ) E. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 22 mei 2013, betreffende het verzoek om toezending van stukken voor het beroep dat het college van B&W van Beverwijk heeft ingesteld tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland tot een reactieve aanwijzing op het bestemmingsplan Haven de Pijp Parallelweg. (IN ) F. Brief van de Werkgroep Buitenlandse Vrouwen, d.d. 26 mei 2013, betreffende een subsidieaanvraag. (IN ) G. Brief van de Stichting Scouting Beverwijk, d.d. 24 mei 2013, betreffende een zienswijze op het bestemmingsplan Groene Westrand. (IN ) H. Brief en fax van Das Rechtsbijstand te Zaandam, namens J. de Ridder uit Beverwijk, d.d. 30 mei 2013, betreffende het tijdelijke gebouw afdeling psychiatrie Rode Kruis Ziekenhuis achter de Beeckzanglaan (PAAZ). (IN en IN ) I. Brief van de Stichting Ons Witte Huis te Wijk aan Zee, d.d. 3 juni 2013, betreffende een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Wijk aan Zee. (IN ) J. Brief van Exploitatiemij. F.A.M. de Ridder B.V. te Castricum, d.d. 30 mei 2013, betreffende het verzoek om medewerking voor het plaatsen van strandhuisjes voor mindervaliden aan de noordzijde van de strandopgang Relweg te Wijk aan Zee. (IN ) Het volgende stuk is ter afdoening doorgezonden aan de Werkgeverscommissie Griffie gemeente Beverwijk: K. Brief van de vereniging van Griffiers, d.d. 27 mei 2013, betreffende de aanstelling in algemene dienst van de griffier en het griffiepersoneel. (IN )

3 Het volgende stuk is ter advisering doorgezonden aan het college van burgemeester en wethouders: L. Brief van de Gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam ReinUnie te Heemskerk, d.d. 22 april 2013, betreffende aanbieding van de jaarrekening 2012, begroting 2014 en de voorjaarsrapportage (IN ) De volgende stukken worden betrokken bij de discussie rond de jaarrekening 2012: M. Brief van Deloitte Accountants te Alkmaar, d.d. 16 mei 2013, betreffende de controleverklaring jaarrekening (IN ) N. Brief van Deloitte Accountants te Alkmaar, d.d. 17 mei 2013, betreffende het accountantsverslag over de gemeentelijke jaarrekening (IN ) O. Brief van het college van b&w, d.d. 29 mei 2013 (verzonden 3 juni 2013), Reactienota financiële stukken voorjaar (UIT ) De volgende stukken zijn voor kennisgeving aan genomen: P. Brief van de Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ontvangen 25 april 2013, betreffende aanbieding van de programmarapportages Werk en Inkomen. (IN ) Q. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 24 april 2013, betreffende ledenbrief 13/038 Indexering en wijziging subsidies welzijn en cultuur (IN ) R. Brief van Heliomare, d.d. 25 april 2013, betreffende een reactie op het raadsvoorstel Finale verantwoording KJC. (IN ) S. Brief van het college van b&w, d.d. 24 april 2013 (verzonden 29 april 2013), betreffende de jaarrapportage Centrum Jeugd en Gezin IJmond (UIT ) T. Afschrift van de brief aan het college van b&w van M.A.M. Janssen-Kortekaas te Heemskerk, d.d. 25 april 2013, betreffende een fietsongeval hoek Beatrixlaan/Vennelaan te Beverwijk op 10 april jl. (IN ) U. Brief van het Samenwerkend Toezicht Jeugd van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, d.d. mei 2013 (ontvangen 3 mei 2013) betreffende aanbieding van het rapport Leren van calamiteiten. (IN ) V. Afschrift van de brief aan het college van b&w van de Stichting Voedselbank IJmond-Noord te Beverwijk, d.d. 2 mei 2013, betreffende de indiening van het jaarverslag en de jaarstukken (IN ) W. Brief van het college van b&w, d.d. 22 april 2013 (verzonden 7 mei 2013), betreffende antwoord op raadsvraag verstrekken ondernemerskredieten. (UIT ) X. Brief van het college van b&w, d.d. 29 april 2013 (verzonden 7 mei 2013), betreffende voorbereidingen Verordening toeristenbelasting (UIT )

4 Y. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 7 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/039 Horizontale verantwoording Archiefwet 1995 op Waarstaatjegemeente.nl. (IN ) Z. Brief van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland, d.d. 14 mei 2013, betreffende het advies om tegen het besluit te stemmen om de 2 e tranche van de uitbreiding van de gemeentelijke monumentenlijst met twee jaar uit te stellen. (IN ) AA. Fax van Vissers Advocatuur, namens Flamingo Casino Beverwijk, d.d. 15 mei 2013, betreffende de aanpassing van de APV tijdens de raadsvergadering van 16 mei jl. (IN ) BB. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 15 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/044 Wet tot wijziging van de Crisis en herstelwet en diverse andere wetten. (IN ) CC. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 16 mei 2013, betreffende toezending van haar financieel jaarverslag (IN ) DD. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 17 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/046 Stand van zaken decentralisaties. (IN ) EE. Afschrift van de brief aan het college van b&w van J. Huijboom, maatschappelijk werker van Revalidatiecentrum Heliomare, d.d. 17 mei 2013, betreffende de strandafgang aan de Relweg in Wijk aan Zee. (IN ) FF. Brief van het college van b&w, d.d. 13 mei 2013 (verzonden 21 mei 2013), betreffende beantwoording vragen uit de raadscommissie van 25 april 2013 m.b.t. de jaarstukken van het RAUM. (UIT ) GG. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 22 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/048 Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG. (IN ) HH. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 22 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/051 Cameratoezicht: mogelijkheid tot deelname aan programma Live View. (IN ) II. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 22 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/049 Voortgang samenwerking in de afvalwaterketen. (IN ) JJ. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 22 mei 2013, betreffende de mededeling dat het college van B&W van Beverwijk beroep heeft ingesteld tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland tot een reactieve aanwijzing op het bestemmingsplan Haven de Pijp Parallelweg. (IN ) KK. van de gemeente Oldenzaal, d.d. 23 mei 2013, betreffende een raadsmotie over een alternatief op het woonakkoord om te komen tot een investeringsafhankelijke heffing voor woningbouwcorporaties. (IN ) LL. Brief van Stichting Ons Witte Huis te Wijk aan Zee, d.d. 22 mei 2013, betreffende het verzoek een zodanig voorbehoud op de verordening starterslening te maken

5 dat aan de drie te verkopen nieuwbouwwoningen van het project De Zeeduinen een starterslening verstrekt zal worden. (IN ) MM. Brief van het college van b&w, d.d. 21 mei 2013 (verzonden 28 mei 2013), betreffende de samenwerkingsovereenkomst Regionaal Economisch Bureau. (UIT ) NN. Brief van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs IJmond, d.d. 27 mei 2013, betreffende toezending van het jaarverslag (IN ) OO. Brief van de raadsgriffier van Beverwijk, d.d. 30 mei 2013, betreffende de melding dat het Seniorenconvent de fractiebudgetten 2012 definitief heeft vastgesteld. PP. Brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, d.d. 29 mei 2013, betreffende ledenbrief 13/054 Investeer in uw basis op orde. (IN ) QQ. Brief van Prodemos te Den Haag, d.d. 23 mei 2013, betreffende deelname aan de Dag van de Democratie op locatie. (IN ) RR. Brief van het college van b&w, d.d. 24 mei 2013 (verzonden 3 juni 2013), betreffende AWBZ decentralisatie. (UIT ) SS. Brief van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 30 mei 2013, betreffende de melding dat de Fa. G. Kruk Holding B.V. en anderen beroep hebben aangetekend tegen het besluit van GS van Noord-Holland inzake de reactieve aanwijzing bestemmingsplan Haven de Pijp-Parallelweg. (IN ) 4 Bestemmingsplan Convenantlocatie Beneluxlaan. 5 Beheersverordening Marlo Center-Oranjebuurt. 6 Wijziging Parkeernormen en Uitvoeringsregels Jaarstukken 2012, jaarverslag 2012 en begroting 2014 Milieudienst IJmond. 8 Het gebruik van zonnepanelen stimuleren. 9 Beheersverordening Groene Oostrand. 10 Concept-jaarrekening Centraal Nautisch Beheer.

6 11 Jaarstukken Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) 12 Wijziging Gemeenschappelijke Regeling VRK 13 Dekkingsplan Brandweer Kennemerland 14 Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bomenbuurt, Vondelkwartier en Akerendam. in vergadering bijeen op 20 juni 2013; dat het Nova-college deel uit maakt van het plangebied Bomenbuurt, Vondelkwartier en Akerendam; het grote ruimtebeslag, de bedrijvigheid alsmede de verkeersbewegingen en de parkeerbehoefte; mede in aanmerking nemend de wens om het plangebied een groenere uitstraling te geven; de vrijgekomen ruimte in het Stationsgebied door het afhaken van Heliomare, dan wel het nog niet benutten van ruimte in de Broekpolder die gereserveerd was voor het SSPB, dan wel andere mogelijke ruimte. Het college de opdracht te geven de mogelijkheden te onderzoeken het NOVAcollege te verplaatsen naar andere locaties binnen Beverwijk en met name die plaatsen te onderzoeken die gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Daarover uiterlijk in november 2013 de raad te informeren. in vergadering bijeen op 20 juni 2013, behandelend het bestemmingsplan Bomenbuurt, Vondelkwartier en Akerendam (BVA) dat in het voorliggende bestemmingsplan het gebied waar het PAAZ is gevestigd, en wat kan worden aangeduid als De tuinen achter het Zusterhuis, buiten het bestemmingsplan is gehouden; dat daarmee de vigerende bestemming bijzondere woondoeleinden, ook na het vaststellen van het bestemmingsplan BVA gehandhaafd blijft; dat de functies wonen in een groene en karaktervolle omgeving en de functies die aan het ziekenhuis gerelateerd zijn door elkaar lopen; dat het gebruik van de panden Vondellaan strijdig is met de bestemming in het vigerende bestemmingsplan; dat op basis van toezeggingen en gewekte verwachtingen bij omwonenden, deze bestemming van de tuinen van het Zusterhuis gewijzigd zou moeten worden; het karakter van het Vondelkwartier en de omgeving, een groene invulling van het gebied wenselijk maakt;

7 dat de huidige bebouwing en de huidige bouwbestemming en functies daarin niet passend zijn; dat het college wordt gevraagd om met het Rode Kruisziekenhuis afspraken te maken teneinde overeenstemming te bereiken zodat de Akerendamlaan als demarcatielijn geldt voor enerzijds de activiteiten van het Rode Kruisziekenhuis en anderzijds de woonwijk, met een groenkarakter passend binnen de context van de omgeving. Toezegging: Wethouder Koster zegt toe dat hij met de eigenaren van Beijerlust in overleg zal treden teneinde zo veel mogelijk aan hun zienswijzen tegemoet te komen. Dit raadsvoorstel / -besluit is ongewijzigd vastgesteld. 15 Vaststelling Visie Noordzeekanaalgebied (NZKG). in vergadering bijeen op 20 juni 2013, behandelend de visie Noordzeekanaalgebied. dat in de voorliggende visie een keuze is gemaakt om de Houtrakpolder aan te wijzen als mogelijke locatie voor havenuitbreiding. In algemene termen wordt wel aangegeven dat daarbij voorwaarden gesteld kunnen worden echter deze worden niet nader ingevuld. dat destijds in het Streekplan Noord-Holland Zuid strenge voorwaarden zijn gesteld aan een eventuele ontwikkeling van de Wijkermeerpolder. dat het college wordt gevraagd om de visie 2040 Noordzeekanaalgebied te bevorderen dat meetbare voorwaarden worden opgenomen bij een eventuele havenuitbreiding in de Houtrakpolder. in vergadering bijeen op 20 juni 2013, behandelend de visie Noordzeekanaalgebied. dat in de Visie wordt gekozen voor (hoog) stedelijk woonwerkgebied, waardoor bedrijventerreinen kunnen worden getransformeerd naar gecombineerd woonwerkgebied. dat de ondernemers hun zorgen hebben uitgesproken over het ontbreken van heldere criteria, voorwaarden en compenserende maatregelen voor een eventuele transformatie van bedrijventerreinen en dat daardoor onzekerheden ontstaan die nadelig zijn op de bereidheid tot investeren en daarmee de werkgelegenheid en mogelijk ook milieu. dat het college wordt gevraagd om de visie 2040 Noordzeekanaalgebied te bevorderen dat heldere criteria, voorwaarden en compenserende maatregelen worden geformuleerd bij een eventuele transformatie van bedrijventerreinen naar gecombineerd woonwerkgebied, in overleg met het bedrijfsleven.

8 in vergadering bijeen op 20 juni 2013, behandelend de visie Noordzeekanaalgebied. dat het gebied Coen- en Vlothavens tenminste tot 2029 niet actief worden getransformeerd en dat besluitvorming daarover nog minimaal 13 jaar op zich zal laten wachten. dat eenzelfde onduidelijkheid geldt ten aanzien van de Coen- en Vlothavens waarbij bovendien extra onduidelijkheid bestaat aangezien de lopende erfpachtcontracten tot eind 21e eeuw zijn gesloten. dat het college wordt gevraagd om de visie 2040 Noordzeekanaalgebied te bevorderen dat de Coen- Vlothavens niet actief zullen worden getransformeerd. In die zin dat de passage over eventueel besluitvorming over 13 jaar en de limitering tot 2029 van dit besluit komen te vervallen. in vergadering bijeen op 20 juni 2013, behandelend de visie Noordzeekanaalgebied. dat in de voorliggende visie wordt geconstateerd, dat in de IJmond er op verschillende plaatsen een overschrijding van de grenswaarde voor fijn stof is. dat deze overschrijding onder andere wordt veroorzaakt door de in de visie genoemde havenactiviteiten in IJmuiden (lichtercapaciteit van o.a. kolen, cruiseschepen), het wegennetwerk, waaronder de A22 en Tatasteel dat in de visie wordt afgesproken de fijnstofbelasting in de IJmond te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren dat Nederland in 2015 aan de Europese fijnstofnormen moet voldoen dat het college wordt gevraagd om vooruitlopend op / anticiperend op de visie 2040 Noordzeekanaalgebied alles in het werk te stellen om op zo n kort mogelijke termijn te starten met de uitvoering van maatregelen gericht op het verminderen van de fijnstofbelasting in de IJmond, in het bijzonder door aan te dringen op walstroom faciliteiten in de haven van IJmuiden en een afwaardering van de A22. Dit raadsvoorstel / -besluit is ongewijzigd vastgesteld 16 Jaarstukken gemeenschappelijke regeling ReinUnie. Dit raadsvoorstel / -besluit is ongewijzigd vastgesteld. 17 Verordening starterslening gemeente Beverwijk. Toezegging: Wethouder Dorenbos zegt toe de aanvragen te monitoren en dit terug te koppelen naar de raad. Dit raadsvoorstel / -besluit is ongewijzigd vastgesteld.

9 18 Toetreding gemeenten tot nieuwe gemeenschappelijke regeling Cocensus per Dit raadsvoorstel / -besluit is zonder nadere bespreking ongewijzigd vastgesteld. 19 Handhavingsverordening Wet werk en bijstand. Toezegging: Wethouder Erol zegt toe de raad een memo te sturen over de gevolgen van de verhoging van de aangiftedrempel van naar voor bestaande situaties. Dit raadsvoorstel / -besluit is ongewijzigd vastgesteld. 20 Vaststelling notulen besloten raadsvergadering 16 mei Deze notulen hebben alleen voor Beverwijkse raadsleden ter inzage bij de raadsgriffier gelegen. De notulen zijn conform vastgesteld. 21 Vaststelling 1e deel notulen openbare raadsvergadering 16 mei Dit deel van de notulen is conform vastgesteld. 22 Sluiting. De vergadering is om uur geëindigd.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 13 maart 2014. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig de leden: B.G.P. van den

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 7 november 2013 en maandag 11 november 2013. Overzicht 7 november 2013: Aanwezige leden: Voorzitter:

Nadere informatie

J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. J. den Hartog, R.S.A. Waijers, B. Gezer

J.W.J. Dorenbos-de Hen, H. Erol en mr. F.H.J. Koster. J. den Hartog, R.S.A. Waijers, B. Gezer Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 december 2013, voortgezet op dinsdag 7 januari 2014. 19 december 2013: Aanwezige leden: Voorzitter:

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 5 oktober 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig de leden: B.G.P. van den

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 oktober 2014. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op dinsdag 19 december 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op dinsdag 19 december 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op dinsdag 19 december 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 februari 2019. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A. Bal, K.B. Benning,

Nadere informatie

M. van Engelshoven-Huls. T. De Rudder, H. Erol, J.W.J. Dorenbos-de Hen en C.G. van Weel-Niesten. K.L.M. Hazeveld, A.M. Middelhoff.

M. van Engelshoven-Huls. T. De Rudder, H. Erol, J.W.J. Dorenbos-de Hen en C.G. van Weel-Niesten. K.L.M. Hazeveld, A.M. Middelhoff. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 maart, voortgezet op woensdag 25 maart 2015 (vanaf agendapunt 15). Overzicht 19 maart 2015: Aanwezige

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 30 juni 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 november 2016. Maandag 7 november 2016: Aanwezige leden: J.A.L. Backer,

Nadere informatie

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.)

Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Gewijzigde lijst van mededelingen en ingekomen stukken (N.B.: De wijziging betreft toevoeging van het stuk onder nr. CC.) Raadsvergadering d.d. 19 maart 2015 Bijlage bij agendapunt 03 03 Mededelingen en

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 december 2018.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 december 2018. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 20 december 2018. (Herziene versie) Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 19 april 2018. Aanwezige leden: Voorzitter: Griffier: Wethouders: Afwezig: A. Bal, K.B. Benning, F.S.

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink (vanaf agendapunt 8), B.G.P. van den

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 2 februari 2017. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis, C.C.

Nadere informatie

: J.W.J. Dorenbos-de Hen. : H. Erol en drs. F.J.A. Frowijn. Ambtelijke ondersteuning : M. Engelsma, Th. Jansen en C. Oud.

: J.W.J. Dorenbos-de Hen. : H. Erol en drs. F.J.A. Frowijn. Ambtelijke ondersteuning : M. Engelsma, Th. Jansen en C. Oud. 2010/67564 Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Onderwijs, Sociale Zaken, Cultuur en Welzijn van de gemeente Beverwijk, gehouden op dinsdag 9 november 2010, aanvang 19.30 uur, in het

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

02. Vaststelling agenda Ordevoorstel van dhr. Fiseler om agendapunt 9 en 10 om te wisselen. Voorstel wordt niet gehonoreerd.

02. Vaststelling agenda Ordevoorstel van dhr. Fiseler om agendapunt 9 en 10 om te wisselen. Voorstel wordt niet gehonoreerd. Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer (RES) op donderdag 8 september 2011 in het stadskantoor van Beverwijk. Aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 29 september 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink, B.G.P. van den Berg, C. Berghuis,

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 1 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5 Gemeenteraad Onderwerp: Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF11.20071 Agendapunt: 5 De raad der gemeente Heerenveen; Overwegende dat op grond van artikel 22

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

: H. Erol, F.H.J. Koster en F.J.A. Frowijn

: H. Erol, F.H.J. Koster en F.J.A. Frowijn 2010/24110 Notulen van de openbare vergadering van de gezamenlijke raadscommissies (Comité Generaal) van de gemeente Beverwijk, gehouden op maandag 12 april 2010, aanvang 19.30 uur, in het Stadskantoor,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201844 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Trouwlocaties Hengelo Aan de raad wordt voorgesteld: de 'Criteria trouwlocaties gemeente

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 Agenda 4 -- Notulen van de raadsvergadering van 12 juni 2014. 6 -- Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Overzicht inkomende en uitgaande stukken

Overzicht inkomende en uitgaande stukken Bijlage A bij agendapunt 04: Inkomende en uitgaande stukken [AB20180219-04] Overzicht inkomende en uitgaande stukken Inkomende stukken Onderwerp BDuR 2016 Afzender Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Mw. Dorenbos deelt mee dat er vanmiddag een deal is gesloten met Heliomare waarin zij aangeven commitment te hebben met het raadsbesluit.

Mw. Dorenbos deelt mee dat er vanmiddag een deal is gesloten met Heliomare waarin zij aangeven commitment te hebben met het raadsbesluit. Notulen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer (RES) op donderdag 13 oktober 2011 in het Stadskantoor van Beverwijk. Aanwezig: Voorzitter: dhr. W.G. Paardekooper;

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders:

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders: VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent mevrouw D.H. Schmalschläger de heer H.

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Raadsgriffier 0418 681 612 griffie@zaltbommel.nl

Raadsgriffier 0418 681 612 griffie@zaltbommel.nl Onderwerp Lijsten van Ingekomen stukken voor de gemeenteraad Datum raadsvergadering Donderdag 25 augustus 2011 Agendapunt 3a Inlichtingen bij Tel.nr. Email Raadsgriffier 0418 681 612 griffie@zaltbommel.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevr. LH.M. van Ruijven van Leeuwen, burgemeester de

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Betreft: wijze van afdoening ingekomen stukken. Datum: 28 mei De raad besluit:

Voorstel aan de raad. Betreft: wijze van afdoening ingekomen stukken. Datum: 28 mei De raad besluit: Voorstel aan de raad Datum: 28 mei 2014 Betreft: wijze van afdoening ingekomen stukken De raad besluit: - de ingekomen stukken over de periode van 18 april tot en met 22 mei 2014 te behandelen zoals voorgesteld.

Nadere informatie

2010/ Inventarisatie sprekers voor de verschillende agendapunten De sprekers worden geïnventariseerd.

2010/ Inventarisatie sprekers voor de verschillende agendapunten De sprekers worden geïnventariseerd. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte, Economie en Stadsbeheer in het Stadskantoor te Beverwijk op donderdag 2 september 2010. Voorzitter: dhr. W.G. Paardekooper; Secretaris:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder F. Bal OPENBARE PERS BESLUITENLIJST

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst Weeknr. 32 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: H. W.M. KLITSIE, WND. BURGEMEESTER J. BOLTE, WETHOUDER R. VAN HEMERT, WETHOUDER

Nadere informatie

Agenda en notulen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen. Datum: 5 juni 2013 Weeknummer: 23. Forum Ruimte 13 juni 2013

Agenda en notulen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen. Datum: 5 juni 2013 Weeknummer: 23. Forum Ruimte 13 juni 2013 Agenda en notulen Forum Ruimte 13 juni 2013 Op donderdag 13 juni 2013 vindt het forum Ruimte plaats. Locatie: Tjark Rikscentrum Eerbeek De onderwerpen die op de agenda staan: Vragenronde Ter kennisname

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 14 mei 2013

Advies en besluitenlijst 14 mei 2013 Instantie BW Datum 14 mei 2013 Tijdstip 09.00 uur Weeknummer week 20. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. N.A.M. Groenewegen (wethouder), dhr. E.G. Mulder (wethouder), mevr. J.L.M. Vlekke (secretaris).

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda

Nadere informatie

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls.

Voorzitter : J.F.C. van Leeuwen. Griffier : drs. M. van Engelshoven-Huls. 2012/1619-1 - Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk gehouden op donderdag 8 december 2011 om 19.30 uur in het Stadskantoor, President Kennedyplein 1, Beverwijk.

Nadere informatie

Op uitnodiging zijn mede aanwezig de wethouders A. de Gans (CDA) en C. den Ouden (PZ), evenals loco-gemeentesecretaris J. W. Harland.

Op uitnodiging zijn mede aanwezig de wethouders A. de Gans (CDA) en C. den Ouden (PZ), evenals loco-gemeentesecretaris J. W. Harland. Notulen van de vergadering van de raad der gemeente Zoeterwoude, gehouden op donderdag 28 mei 2014 om 22:00 uur. Voorzitter: mevrouw E.G.E.M. Bloemen, voorzitter; Griffier: mevrouw G.J. Schouten-Buijs,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen.

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Gemeentebladnummer: 2012/40 Vergaderdatum: 28 juni 2012 Agendapunt: 18 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie Aan de Raad Inleiding Ter voldoening

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Gemeentebladnummer: 2014/14 Vergaderdatum: 20 februari 2014 Agendapunt: 16 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

*Z03122E3FC4* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Gemeenteraad / 25283

*Z03122E3FC4* Lijst van ingekomen stukken. Registratienummer: Gemeenteraad / 25283 *Z03122E3FC4* Registratienummer: Gemeenteraad 10-07-2014 / 25283 Lijst van ingekomen stukken Raadsvergadering : 10 juli 2014 Registratienummer : 25283 Agendanummer : 03 Sluitingsdatum : 26 juni 2014 Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2012-375 Datum raadsvergadering : 22 november 2012 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Raadsvoorstel 2012-375 Datum raadsvergadering : 22 november 2012 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Raadsvoorstel 2012-375 Datum raadsvergadering : 22 november 2012 Aan de leden van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Onderwerp : ngekomen stukken anaf 20 september 2012 t/m 13 november 2012 zijn

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Middelen d.d. 6 februari 2012 Aanwezigen: Mevrouw V.C.M. Stam-de Nijs (voorzitter), mevrouw H.E. Nieman (loco raadsgriffier), de heer E.S. van der Laan (VVD),

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, partiële herziening Campo terrein

Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, partiële herziening Campo terrein RAADSVOORSTEL Doel: besluitvormend v o o r s t e l n u m m e r v e r g a d e r i n g r e g i s t r a t i e n u m m e r 172344 p o r t e f e u i l l e h o u d e r b e h a n d e l e n d a m b t e n a a r

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus

Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Raadsvoorstel *Z010C0D5F16* Aan de raad Documentnummer : INT-14-11233 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Toetreding Den Helder tot Cocensus Inleiding Sinds 2010 is de gemeente Beverwijk aangesloten

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Port. houder Onderwerp Cluster. Besluit: Het college stemt in met de besluitenlijst van 12 juni 2017.

Port. houder Onderwerp Cluster. Besluit: Het college stemt in met de besluitenlijst van 12 juni 2017. Besluitenlijst voor de vergadering van Burgemeester en Wethouders d.d. 20 juni 2017 Aanwezig: Ambtelijk: Weterings, Van Mazijk (loco-secretaris), Nederstigt, Horn, Elzakalai,, Steffens-van de Water, Reinders

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen.

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Gemeentebladnummer: 2012/ 14 Vergaderdatum: 10 mei 2012 Agendapunt: 17. Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie Aan de Raad Inleiding Ter voldoening

Nadere informatie

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris)

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris) Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 17 mei 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. N. Boersma ( Fractie 2014),

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Kennis te nemen van de jaarrekening en het jaarverslag 2011 In te stemmen met de concept begroting 2013 met inachtneming van eventuele zienswijzen

Kennis te nemen van de jaarrekening en het jaarverslag 2011 In te stemmen met de concept begroting 2013 met inachtneming van eventuele zienswijzen Besluitenlijst gemeenteraad Noordenveld van 14 juni 2012 1. Opening 2. Vaststellen agenda Besluit: de agenda wordt ongewijzigd vastgesteld 3. Vaststelling besluitenlijst van de vergadering 30 mei 2012

Nadere informatie