INHOUDSTAFEL C-ZAM/OPT MULTI Gebruikersgids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSTAFEL C-ZAM/OPT MULTI Gebruikersgids"

Transcriptie

1 Even bijtanken

2 C-ZAM/OPT MULTI

3 Gebruikersgids

4 INHOUDSTAFEL C-ZAM/OPT MULTI Gebruikersgids 1 Inleiding 2 Opstelling 3 Onderdelenvan het lokale netwerk 3.1. C-ZAM/SMASH BOX MODEM SITE MANAGER HUB 3.2. Pompcontroller (geen Banksys-toestel) 3.3. C-ZAM/SMASH Classic met petroleumsoftware (optioneel) 3.4. Logging Printer ( Star Printer ) 3.5. C-ZAM/OPT Multi 4 Opstarten van de toepassingen op de C-ZAM/Multi 4.1. De terminal openen 4.2. Het gebruik van de hoofdschakelaar 5 De papierrol vervangen 6 Mogelijke foutboodschappen, technische problemen en oplossingen 6.1. Technische problemen: printer Papierstoring Geen afdruk op papier 7 Het reinigen van de kaartlezer 8 Het gebruik van de SITE MANAGER 8.1. Financiële tellers - afsluiting 8.2. Het ticket 8.3. Papier vervangen op de SITE MANAGER 9 Bijlagen 9.1. C-ZAM/SMASH BOX 9.2. Logging printer ( Star printer ) Het gebruik van de printer Het papier vervangen op de logging printer Vervangen van het inktlint op de logging printer 9.3. Kaartincidentcodes 10 Eigenschappen van uw terminal(s) 11 Notities /04 V.U.: Marina De Moerlooze, Banksys Haachtsesteenweg Brussel

5 1 INLEIDING C-ZAM/OPT MULTI - GEBRUIKERSGIDS Wij feliciteren u met uw keuze voor de C-ZAM/OPT Multi (Outdoor Petrol Terminal). De C-ZAM/OPT Multi biedt heel wat mogelijkheden. Het is een hoogtechnologisch toestel dat gebaseerd is op de succesvolle C-ZAM/SPIN. Deze terminal aanvaardt niet alleen Bancontact/Mister Cash-kaarten, maar ook andere kaarten en toepassingen zoals ondernemings- en tankkaarten. In deze handleiding bekijken we de verschillende componenten van de installatie en hoe u ze dient te gebruiken. Voor de goede werking van de terminal, raden wij u ten stelligste aan uw terminal steeds aangesloten te laten op de communicatiekabel en het elektriciteitsnet.

6 2 OPSTELLING C-ZAM/OPT MULTI-GEBRUIKERSGIDS In het station installeren de technici van Banksys een lokaal netwerk. Op dit netwerk verbinden ze de verschillende onderdelen die nodig zijn voor het goede verloop van alle transacties uitgevoerd aan een pomp. Dit netwerk staat op zijn beurt in verbinding met het centraal systeem van Banksys. Hieronder vindt u een voorbeeld van een opstelling. C-ZAM/SMASH BOX Aparte console (optioneel) BANKSYS C-ZAM/OPT Multi C-ZAM/SMASH Classic met petroleumsoftware POMP CONTROLLER STAR PRINTER

7 3 ONDERDELEN VAN HET LOKALE NETWERK 3.1. C-ZAM/SMASH BOX De mounting rack bevat verschillende onderdelen die voor uw lokaal netwerk van essentieel belang zijn. Hieronder vindt u een korte beschrijving van deze onderdelen. In bijlage wordt kort uitgelegd welke actie u met deze module kunt uitvoeren MODEM Dit is een MOdulator-DEModulator, waarmee een computer informatie kan uitwisselen met een andere computer via het openbare telefoonnet of, in het geval van een C-ZAM/OPT Multi, over een privé-netwerk SITE MANAGER SITE MANAGER is een C-ZAM/SMASH-terminal, die wordt uitgerust met een routerkaart. De console bepaalt via welke route het netwerkverkeer op zijn bestemming moet aankomen. Via deze terminal kunnen ook gegevens over het netwerk, over de terminals en over de totalen van de verschillende transacties worden opgevraagd HUB Via deze verdeeldoos worden de verschillende onderdelen aan het netwerk gekoppeld Pompcontroller (geen Banksys-toestel) De pompcontroller is het toestel dat, onder meer, een controle uitvoert over het afhaken en inhaken op de pompen en over de brandstofafnames C-ZAM/SMASH Classic met petroleumsoftware (optioneel) Dit is een betaalterminal die op het netwerk aangesloten kan worden voor alle transacties in de shop zelf.

8 3.4. ONDERDELEN VAN HET LOKALE NETWERK 3.4. Logging printer ( Star Printer ) Op deze printer worden zowel transacties als eventuele foutberichten afgedrukt. Deze kan worden aangesloten op het netwerk. Onder punt vindt u de procedure hoe u het papier op deze printer kunt vervangen en op welke manier u een nieuw inktlint kunt installeren C-ZAM/OPT Multi Uiteindelijk wordt op het netwerk de C-ZAM/OPT Multibetaalterminal aangesloten waarop de kaarthouder transacties uitvoert en een pomp selecteert. Deze betaalterminal staat niet rechtstreeks in verbinding met de pomp.

9 4 OPSTARTEN VAN DE TOEPASSINGEN OP DE C-ZAM/OPT MULTI 4.1. De terminal openen U opent de terminal met de bijgeleverde sleutel. Draai de sleutel en laat hem in het slot zitten terwijl u de voorkant van de C-ZAM/OPT Multi naar voren kantelt. Zorg ervoor dat het toestel tijdens het openen onder stroom blijft staan Het gebruik van de hoofdschakelaar Met de hoofdschakelaar, die zich op de achterwand binnen in het toestel bevindt, kunt u het toestel aan- of uitschakelen. Doe dit enkel op vraag van een medewerker van Banksys. Wanneer de schakelaar in de AAN-positie staat, brandt het rode lichtje boven de schakelaar.

10 5 DE PAPIERROL VERVANGEN Let op! Wanneer u een nieuwe rol papier gebruikt, knip dan steeds de eerste 30 cm van de rol af, dit om te vermijden dat de lijmlaag die erop zit de printkop zou beschadigen. 1. Open de C-ZAM/OPT MULTI zoals beschreven in punt (4.1.). U ziet de bijna lege rol. 2. Knip de rol papier door en druk op de rode line feed-toets om het laatste stuk uit de printer te verwijderen. 3. Haal de oude rol uit de printer en plaats de nieuwe in de houder. Steek het uiteinde van het papier zo ver mogelijk in de gleuf. 4. Druk op de rode line feed-toets tot een stuk papier langs de voorkant uit de C-ZAM/OPT Multi komt. Druk vervolgens op de zwarte cut-toets (naast de rode) om het papier af te snijden.

11 5 DE PAPIERROL VERVANGEN 5. Sluit de C-ZAM/OPT Multi en trek het papier uit de gleuf. Papier bestellen? Voor verdeelpunten consulteer onze website U kunt ook bellen naar Belangrijk! Gebruik steeds het door Banksys goedgekeurde papier, te herkennen aan de afdruk van het Banksys-logo op de achterkant van de rol. Enkel met dit papier kunnen we de goede werking van uw printer garanderen.

12 6 MOGELIJKE FOUTBOODSCHAPPEN, TECHNISCHE PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN 6.1. Technische problemen: printer Papierstoring In het geval van een papierstoring kunt u de printer openen en het geblokkeerde stuk papier verwijderen. De printer kan op twee verschillende plaatsen worden geopend: 1. Papierstoring in het transportgedeelte: 1. Open de C-ZAM/OPT Multi Open de printer door aan het metalen hendeltje te trekken aan de zijkant van de printer (1). De printer kantelt nu naar achter (2). 2. In het transportgedeelte vinden we het geblokkeerde papier. Verwijder het voorzichtig en sluit eerst de printer alvorens de C-ZAM/OPT Multi opnieuw te sluiten. 2. Papierstoring ter hoogte van de printkop: 1. Open de C-ZAM/OPT Multi. Open de printer door het metalen hendeltje aan de voorzijde van de printer naar links te schuiven. De printer kantelt nu gedeeltelijk naar achter. 2. Aan de printkop vinden we het geblokkeerde papier. Verwijder dit voorzichtig en zet de printer eerst terug in beginstand alvorens de C-ZAM/OPT Multi opnieuw te sluiten.

13 MOGELIJKE FOUTBOODSCHAPPEN, TECHNISCHE PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN Geen afdruk op papier Kijk na of het papier correct in de printer steekt. De rol moet op de juiste manier op de printer gemonteerd worden. Gebruikt u het juiste papier? Voor een correcte afdruk moet er thermisch papier van Banksys in de printer gebruikt worden. U kunt het papier herkennen aan het Banksyslogo dat op de achterkant van de rol werd afgedrukt. Indien bovenstaande punten het probleem niet verhelpen, neem dan contact op met de helpdesk van Banksys op het nummer

14 7 HET REINIGEN VAN DE KAARTLEZER De C-ZAM/OPT Multi is de eerste terminal op de Belgische markt die chipkaarten kan aanvaarden in een terminal die buiten opgesteld staat. Hierdoor is de elektronica onderhevig aan de weersinvloeden. Voor een optimale werking raden we u dan ook aan regelmatig de kaartlezer te reinigen met behulp van de door Banksys goedgekeurde reinigingskaarten. Reinigingskaarten voor de chipcontacten Banksys adviseert het gebruik van de reinigingskaarten van het type DISKO. Gebruiksaanwijzing: - Stop de reinigingskaart in de kaartlezer zoals een normale bankkaart met de blauwe zijde naar u toe. Hou met één hand de reinigingskaart vast en beweeg met de andere hand de blauwe strip heen en weer (maximum 5 keer). Door de beweging zullen de chipcontacten gezuiverd worden zonder ze te beschadigen - U kan deze kaart maximum 12 keer gebruiken. Daarna dient ze vervangen te worden door een nieuwe - Na elke reinigingsbeurt kan achteraan een kruisje geplaatst worden in het daartoe voorziene veld. Zo weet u wanneer de reinigingskaart dient vervangen te worden.

15 7 HET REINIGEN VAN DE KAARTLEZER Reinigingskaarten voor de magneetstriplezer Banksys adviseert het gebruik van de reinigingskaarten van het type DISKO. Gebruiksaanwijzing: - Stop de reinigingskaart in de kaartlezer zoals met de normale bankkaart en verwijder deze - Eventueel 1 maal herhalen - U kan deze kaart minimum 4 keer hergebruiken voor optimale reiniging. Bestellen van de reinigingskaarten? Voor verdeelpunten consulteer onze website U kunt ook bellen naar Belangrijk! Gebruik steeds de door Banksys goedgekeurde reinigingskaarten. Enkel met deze kaarten kunnen we de goede werking van uw kaartlezer garanderen.

16 8 HET GEBRUIK VAN DE SITE MANAGER Op het netwerk in het station vinden we, zoals eerder besproken, een mounting rack met daarin een C-ZAM/SMASH terug. Deze terminal, uitgerust met software die u toelaat om het financieel beheer van uw station te voeren, noemen we de Site Manager. De financiële gegevens worden centraal opgeslagen bij Banksys. Wanneer u deze gegevens opvraagt, zal de terminal in contact treden met Banksys en de gegevens opvragen en afdrukken op de optionele C-ZAM/SMASHprinter en de STAR-printer. Voert u simultane afsluitingen uit via de pompcontroller, dan is onderstaande procedure niet nodig Financiële tellers afsluiting Wanneer u op het einde van de dag de financiële tellers opvraagt en afdrukt, bekomt u een duidelijk overzicht van de transacties per type kaart. Na de afsluiting staan alle tellers automatisch terug op nul, klaar voor een nieuwe financiële periode. Om het ticket te bekomen en de huidige boekhoudkundige periode af te sluiten, gaat u als volgt te werk: KAART LEZEN TYPES MANUEEL Druk op <MENU> 1- BANKSYS 2- LAATSTE VERRICHT. 3- TERMINAL SETUP Kies <1- BANKSYS> 1- FINANCIELE TELLERS 2- JOURNALEN 3- PARAMETERS 4- POMPCONTROLLER

17 8.1. HET GEBRUIK VAN DE SITE MANAGER Kies <1- FINANCIELE TELLERS> 1- AFSLUITING Kies <1- AFSLUITING> De terminal contacteert Banksys voor de gegevens van de afsluiting EEN OGENBLIK AUB De afsluiting werd aanvaard, de gegevens worden opgestuurd en het balansticket wordt afgedrukt AFSLUITING BANKSYS AANVAARD Druk op <OK> en vervolgens op <STOP> tot u terug op het beginscherm komt AFSLUITING BEEINDIGD < OK> Opgelet! Voert u simultane afsluitingen uit via de pompcontroller, dan is bovenstaande procedure niet nodig.

18 8.2. HET GEBRUIK VAN DE SITE MANAGER 8.2. Het ticket: Hieronder vindt u een voorbeeld van een ticket, gevraagd op de hieronder vermelde manier. PERIODE 123 BEEINDIGD FINANCIELE TELLERS TERMINAL: CONSOLIDATIE SITE TELLER: Bancontact/Mca EUR #trx: 187 BEDRAG TELLER: Cenat EUR #trx: 58 BEDRAG Resultaat van de aanvraag tot afsluiting Terminalnummer Type van de kaart Aantal transacties en totaalbedrag voor dit type kaart BEDRAG EUR #rrx: 245 BEDRAG Aantal transacties en totaalbedrag voor alle kaarten Als u een ticket opvraagt, zonder dat er in de periode transacties werden uitgevoerd, wordt dit op het ticket vermeld. PERIODE 123 BEEINDIGD FINANCIELE TELLERS TERMINAL: CONSOLIDATIE SITE GEEN TELLERS

19 8.3. HET GEBRUIK VAN DE SITE MANAGER 8.3. Papier vervangen op de SITE MANAGER 1. Op de foto ziet u de handelaarsmodule gecombineerd met een printer. U ziet de ontgrendelingsknop en twee inkepingen. 2. Trek met uw wijsvinger de ontgrendelingsknop naar u toe, terwijl u gelijktijdig met uw andere hand het papierdeksel bij de inkepingen omhoog trekt. 3. Het deksel klapt omhoog en u ziet nu het papiercompartiment met de resterende papierhuls. 4. Plaats een nieuwe rol in het compartiment en trek het papier er een vijftal centimeter uit. Papier bestellen? Voor verdeelpunten consulteer onze website 5. Sluit het deksel door er stevig op te drukken tot het vastklikt. U kunt ook bellen naar

20 9 BIJLAGEN 9.1. C-ZAM/SMASH BOX Deze module bevat zoals reeds eerder besproken, enkele onderdelen van het netwerk: een router, een modem en een HUB. Deze box kan op een vlak oppervlak geplaatst worden, of gemonteerd worden aan een wand. In bepaalde omstandigheden kan een Banksys-medewerker u vragen om deze module uit en aan te schakelen. De hoofdschakelaar van de C-ZAM/SMASH BOX bevindt zich aan de voorzijde of, indien de module aan de wand is bevestigd, aan de onderzijde. Via deze schakelaar kan de hele C-ZAM/SMASH BOX aan- en uitgezet worden. Let op: doe dit enkel op vraag van een medewerker van Banksys! Hoofdschakelaar

21 9.2. BIJLAGEN 9.2. Logging printer ( Star Printer ) De logging printer, ook Star Printer genoemd, houdt alles bij wat er op het netwerk gebeurt. Zowel normaal verlopen transacties als alle manipulaties worden door deze printer geregistreerd. Het is daarom ook essentieel dat deze printer steeds van papier is voorzien. In dit hoofdstuk bespreken we de werking van deze printer, de manier waarop u het papier kunt vervangen en tenslotte hoe u een nieuw inktlint in de printer plaatst Het gebruik van de printer Deksel achterkant Deksel voorkant ON/OFFschakelaar Controlepaneel Controlepaneel 1. Dit lampje licht op als de printer in dienst staat ( ON LINE ). 2. Het alarmlampje brandt bij gebrek aan papier en knippert wanneer er zich een technische storing voordoet. In dit laatste geval hoort u een bieptoon. Controleer of het deksel aan de voorkant correct geplaatst werd. Druk vervolgens op de toets ON LINE. Indien het probleem hierdoor niet verdwijnt, schakel de stroom dan uit en start opnieuw op ( ON/OFF -schakelaar). Druk op de ON LINE -toets 3. Het lampje POWER licht op als het toestel onder spanning staat. 4. Met behulp van de ON LINE -toets wordt het toestel in dienst of buiten dienst geplaatst. 5. De FEED -toets laat het papier vooruit schuiven. Let op, deze toets werkt zowel in ON LINE (in dienst)-, als in OFF LINE (buiten dienst)-toestand.

22 BIJLAGEN Het papier vervangen op de logging printer Deksel Controlepaneel 1. Open het deksel aan de achterzijde. 2. Verwijder het oprolmechanisme en scheur het papier. 3. Licht het schrijftafeltje op. 4. Scheur het papier gelijk af en verwijder de lege rol. Druk op FEED. Het resterende papier wordt uit het mechanisme verwijderd. 5. Neem een nieuwe rol en knip het begin recht af. 6. Plaats de nieuwe rol in zijn bedding. Steek de aanzet van het papier in de aangeduide gleuf.

23 BIJLAGEN 7. Druk op de FEED -toets. Het papier schuift vooruit. 8. Plaats het schrijftafeltje terug. 9. Glij de aanzet van het papier in de daarvoor voorziene gleuf van het oprolmechanisme. 10. Rol het papier een eindje op. 11. Duw het oprolmechanisme in zijn bedding. 12. Druk op de FEED -toets. 13. Plaats het deksel aan de achterzijde terug.

24 BIJLAGEN Vervangen van het inktlint op de logging printer Deksel voorzijde Inktcassette Power off 1. Schakel de stroom uit en verwijder het deksel aan de voorzijde. 2. Verwijder de oude inktcassette. 3. Span het nieuwe lint op. Gebruik daarvoor het knopje bovenop de cassette. Geleiders Lint Printkop 4. Plaats de nieuwe cassette in haar bedding. Deksel OK 5. Glijd het lint tussen de printkop en de geleiders. NOK Power off 6. Span het lint een tweede maal. Plaats het deksel aan de voorkant terug en schakel de stroom aan. Papier bestellen? Voor verdeelpunten consulteer onze website U kunt ook bellen naar

25 9.3. BIJLAGEN 9.3. Kaartincidentcodes Op de logging printer worden niet enkel alle transacties afgedrukt, maar tevens alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen tijdens een transactie. Deze problemen worden voorafgegaan door een foutcode. Hieronder vindt u een overzicht van deze codes. 1302: KAART NOG NIET GECREEERD OF LANGER DAN 6 MAANDEN UIT HET KAARTENBESTAND 1331: KAART VAN EEN GROEP IN VERZET 1332: KAART: VERZETCODE = IN TE HOUDEN OF STAND = REEDS INGEHOUDEN 1334: KAART DIE MOEST INGEHOUDEN WORDEN OP POS (GENOODZAAKTE TERUGGAVE) 1336: STAAT VAN DE KAART: INGEHOUDEN 1337: VERZET REKENING: INHOUDING TOEBEHORENDE KAART 1341: KAART LANGER DAN 1 MAAND VERVALLEN 1422: POMPCONTROLLER: GETANKT VOOR 0 EUR 2100: KAART VERGETEN NA KEUZE VAN DE POMP 2300: TIME-OUT CLIENT 2301: TIME-OUT CLIENT + PIN RETRY COUNT = : TIME-OUT CLIENT + PIN RETRY COUNT = : STOP CLIENT 2401: STOP + PIN RETRY COUNT = : STOP + PIN RETRY COUNT = : STOP CLIENT BIJ POMPNUMMERKEUZE 2404: STOP CLIENT NA POMPKEUZE 2405: STOP CLIENT BIJ KM-INGAVE 2406: STOP CLIENT BIJ REF-INGAVE 2407: STOP CLIENT NA TERUGTREKKING KAART 2500: HARDWARE/SOFTWARE-PROBLEEM

26 9.3. BIJLAGEN 2600: WEKELIJKS BESCHIKBAAR ONVOLDOENDE 2701: ANDERE TRANSACTIE BEZIG VOOR DEZE KAART 2703: ANDERE TRANSACTIE BEZIG VOOR DEZE REKENING 2704: KAART NOG NIET GEAFFECTEERD 2705: GEDESAFFECTEERDE KAART 2706: KAART VAN EEN ONGEKENDE UITGEVER 2707: 3 FOUTIEVE GEHEIME CODES 2708: KAART NOG NIET GELDIG 2710: KAARTTYPE NIET AANVAARD OP DE BETROKKEN TERMINAL 2714: KAARTUITGEVER EN CLIENT NIET AANVAARD OP DEZE TERMINAL 2715: GEEN TOEGANG TOT DIT TYPE VAN TERMINAL 2716: TANKKAART NOG NIET VERBONDEN AAN EEN KLANT 2720: SALDO KAART KLEINER DAN HET BEDRAG VAN DE TRANSACTIE 2721: BESCHIKBAAR MINDER DAN 2,5 EUR (AANVRAAG OP PTO) 2722: KAART INGETROKKEN VOOR MAXIMUM 6 MAANDEN 2723: BESCHIKBAAR OVERTREFT BEDRAG TOEGESTAAN VOOR TERMINALTYPE (AANVRAAG) 2731: VERZET GROEP = TERUGGAVE VAN DE KAARTEN 2732: VERZET KAART = TERUGGAVE 2737: VERZET REKENING = TERUGGAVE VAN DE ERAAN VERBONDEN KAARTEN 2738: TESTKAART/- TERMINAL 2742: KAART MAXIMUM 1 MAAND VERVALLEN 2745: INQUIRY NUMMERPROBLEEM 2771: MAXIMUM/REKENING/PERIODIEK VOLLEDIG UITGEGEVEN 2772: MAXIMUM/KAART/PERIODIEK OP POS VOLLEDIG OPGEBRUIKT

27 9.3. BIJLAGEN 2775: MAXIMUM GEDEGRADEERD/REKENING/PERIODIEK VOLLEDIG OPGEBRUIKT 2777: GEEN TANKBEURT MEER MOGELIJK 2778: GEEN EENHEIDSPRIJZEN BESCHIKBAAR 2779: INCOHERENTIE KAART/REKENING 2780: GEEN BESCHIKBARE AUTORISATIE (SHELL FW II) 2786: DEP ONBESCHIKBAAR 2787: COMMUNICATIEPROBLEMEN MET EXTERN NETWERK 2788: TIME OUT OP ANTWOORD VAN EXTERNE NETWERK 2789: 3 FOUTIEVE KILOMETERSTANDEN 2790: 1 FOUTIEVE PIN-POGING OP EXTERNE NETWERK 2793: ANDER NET DAN BANKSYS 2794: ISO-2 PISTE NIET AANVAARDBAAR 2795: KAARTTYPE NIET AANVAARD VOOR DIT TYPE VAN TERMINAL 2796: KAART NIET AANVAARD OP DEZE TERMINAL (PTO, EFT, REST) 2797: WEIGERING WEGENS FUNCTIECODE VAN DE KAART (PTO, REST) 2798: STATIONKAART NIET TOEGELATEN OP DIT STATION 2799: TECHNISCH PROBLEEM IN HET CENTRAAL SYSTEEM 3315: TX ONDERBROKEN WEGENS PIN SCRAMBLER-FOUT 7000: PROBLEEM POMPCONTROLLER 7001: PROBLEEM POMPCONTROLLER: PROTOCOL ERROR, POLLING VERLOREN NA SELECTIE KANAAL 7002: PROBLEEM POMPCONTROLLER: PROTOCOL ERROR, POLLING VERLOREN NA POMPKEUZE 7003: PROBLEEM POMPCONTROLLER: PROTOCOL ERROR, POLLING VERLOREN NA KREDIETBERICHT 7004: PROBLEEM POMPCONTROLLER: PROTOCOL ERROR, POLLING VERLOREN NA TIME-OUT STOP

28 9.3. BIJLAGEN 7005: PROBLEEM POMPCONTROLLER: PROTOCOL ERROR, POLLING VERLOREN NA ANTWOORD OP KREDIETBERICHT 7008: PROBLEEM PUMPCONTROLLER: PROTOCOL ERROR, POLLING VERLOREN NA HET WACHTEN OP DE TRANSACTIE (TRX) 7100: TIME-OUT AFHAKEN 7200: TRX MET BEDRAG EN AANTAL LITERS = : TRX MET BEDRAG = 0 EN AANTAL LITERS > : TRX BUITEN PROTOCOL 7600: VERRICHTING VERLOREN DOOR DE POMPCONTROLLER 7700: AFGEHAAKTE POMP VERSCHILLEND VAN GESELECTEERDE POMP 7800: FORMAAT FOUT (NIET-NUMERIEK) POMPCONTROLLER 8800: VERRICHTING MET POMPNUMMER NIET GEKOZEN 8900: VERRICHTING VAN DE MPD-POMP ZONDER PRODUCT- CODE 9100: ISO-2 ONGELDIG 9200: ISO-2 FORMAAT ONGELDIG 9300: VOERTUIG KAART INGEBRACHT VOOR PERSOONLIJKE KAART 9400: TIME OUT VOERTUIG KAART 9450: GEEN VOERTUIG KAART LEZER VOOR C-INQ 9500: ANDERE KAART DAN VOERTUIG KAART NA PERSOONLIJKE KAART 9600: ANDERE LEESFOUT 9700: OVERRUN IN LEESOPERATIE

29 10 EIGENSCHAPPEN VAN UW TERMINAL(S) Vul tijdens de installatie hier de gegevens in die betrekking hebben op uw terminal(s), of laat deze invullen door een technicus van Banksys. uw terminalnummer(s): SITE MANAGER:... C-ZAM/OPT Multi 1:... C-ZAM/OPT Multi 2:... C-ZAM/OPT Multi 3:... C-ZAM/OPT Multi 4:... Voor technisch advies kunt u terecht op het nummer:

30 11 NOTITIES

31 Gooi uw batterij niet bij het huishoudelijk afval maar bezorg ze aan het juiste recyclage kanaal. Gooi uw terminal niet weg, geef hem niet weg of verkoop hem niet. Uw terminal bevat materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Deze moeten verwerkt worden door een professionele instantie.

INHOUDSTAFEL C-ZAM/OPT MONO Gebruikersgids

INHOUDSTAFEL C-ZAM/OPT MONO Gebruikersgids Even bijtanken C-ZAM/OPT MONO Gebruikersgids INHOUDSTAFEL C-ZAM/OPT MONO Gebruikersgids 1 Inleiding 2 Opstelling 3 Onderdelen van het lokale netwerk 3.1. Modem 3.2. SITE MANAGER 3.3. Pompcontroller (geen

Nadere informatie

C-ZAM/OPT SMASH Classic met petroleumsoftware

C-ZAM/OPT SMASH Classic met petroleumsoftware Even bijtanken C-ZAM/OPT SMASH Classic met petroleumsoftware Transactiegids INHOUDSTAFEL C-ZAM/SMASH Classic Transactiegids 1 Inleiding 2 Opstarten van de toepassingen van de terminal 2.1. Terminal opstarten

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 570 + VX 820) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 570 + VX 820) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Smart (VX 570 + VX 820) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen

Nadere informatie

Handleiding RC1802 pagina 1 v. 6. HANDLEIDING RC1802 Prikklok

Handleiding RC1802 pagina 1 v. 6. HANDLEIDING RC1802 Prikklok Handleiding RC1802 pagina 1 v. 6 HANDLEIDING RC1802 Prikklok Registreren Keuze kolom De Star zal de registratie afdrukken in de kolom waarvan het lampje opgelicht is. De kolom selectie kan automatisch

Nadere informatie

YOMANI MU. verkorte handleiding

YOMANI MU. verkorte handleiding YOMANI MU verkorte handleiding Versie 2 oktober 2012 1. Aansluiten bekabeling A) Aansluiten communicatiekabel Plaats de UTP/CAT-5 (Ethernet) kabel in de Ethernet poort van de terminal. Verbind vervolgens

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Budget (VX 520) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Budget (VX 520) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Budget (VX 520) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen als

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 520 + VX 820) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 520 + VX 820) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Smart (VX 520 + VX 820) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen

Nadere informatie

Addendum voor tankstations YOMANI. colourful. innovation

Addendum voor tankstations YOMANI. colourful. innovation Addendum voor tankstations YOMANI colourful innovation De informatie in dit document kan eventueel aangepast worden zonder enige verwittiging en mag niet gezien worden als een verbintenis van Atos Worldline

Nadere informatie

Handleiding KP100a en KP210Di

Handleiding KP100a en KP210Di pagina 1 v. 6 1. Registreren Keuze kolom - De klok zal de registratie afdrukken in de kolom waarvan het lampje opgelicht is. - De kolom selectie kan automatisch of manueel gebeuren. - Bij een manuele selectie

Nadere informatie

CCV Mobile. Quick Start Guide. WiFi & 4G (V400M)

CCV Mobile. Quick Start Guide.   WiFi & 4G (V400M) CCV Mobile Quick Start Guide WiFi & 4G (V400M) www.ccv.nl Introductie Met de V400M betaalautomaat kun je transacties verwerken met betaalkaarten, spaar- en klantenkaarten. De betaalautomaat is toekomstvast

Nadere informatie

ELECTRONISCH KASREGISTER

ELECTRONISCH KASREGISTER CASIO ELECTRONISCH KASREGISTER 240 CR HANDLEIDING 1. DE EERSTE INSTALLATIE: ----------------------------------------- BELANGRIJK: voor iedere programmatie, steek de stekker in het stopcontact en installeer

Nadere informatie

Het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) op uw betaalterminal

Het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) op uw betaalterminal Het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) op uw betaalterminal eid V 1.2 Haachtsesteenweg 1442 B-1130 Brussel - België www.banksys.be www.banksys.be/handelaars Redactie: Roel Cresens Verantwoordelijke

Nadere informatie

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken.

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken. Beste Klant, Proficiat met de van uw nieuwe betaalterminal. U hebt gekozen voor een toestel dat u in staat stelt om uw betalingen te kunnen ontvangen naar de meest recente normen. Deze handleiding werd

Nadere informatie

Handleiding gebruik kassaterminal

Handleiding gebruik kassaterminal Handleiding gebruik kassaterminal Oktober 2015 Inhoudsopgave Het aanzetten van de kassaterminal... 3 Storten daggeld in kassalade... 3 Werking kassaterminal... 4 Correctie omzetboeking... 5 Clubcard DeetosSnel...

Nadere informatie

Handleiding MPT-1 HANDLEIDING Handleiding MPT-1 pag. 1 / 17

Handleiding MPT-1 HANDLEIDING Handleiding MPT-1 pag. 1 / 17 Handleiding MPT-1 HANDLEIDING Handleiding MPT-1 pag. 1 / 17 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. BETALINGEN MET KAART... 3 2. 1. Chipkaarten... 3 2. 2. Magneetkaarten... 3 2. 3. Speciale kaarten... 3 3.

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Uitpakken Papier en folie laden Aansluiten Testen U kunt ook instructie video s and How To pagina s bekijken op www.idstation.eu Page 1 Uitpakken Installatie handleiding ID station

Nadere informatie

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken.

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken. Beste Klant, Proficiat met de van uw nieuwe betaalterminal. U hebt gekozen voor een toestel dat u in staat stelt om uw betalingen te kunnen ontvangen naar de meest recente normen. Deze handleiding werd

Nadere informatie

CCV Budget Verkorte gebruikershandleiding

CCV Budget Verkorte gebruikershandleiding CCV Budget Verkorte gebruikershandleiding VX 50 1 Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen als er

Nadere informatie

V400m Quick Start Guide

V400m Quick Start Guide www.pindirect.nl V00m Quick Start Guide Introductie Met de V00M betaalautomaat kun je transacties verwerken met betaalkaarten, spaar- en klantenkaarten. De betaal-automaat is toekomstvast en voldoet aan

Nadere informatie

C-ZAM/OPT SMASH Classic met petroleumsoftware

C-ZAM/OPT SMASH Classic met petroleumsoftware Even bijtanken C-ZAM/OPT SMASH Classic met petroleumsoftware Gebruikersgids INHOUDSTAFEL C-ZAM/SMASH Classic Gebruikersgids 1 Inleiding 2 Basismodule en onderdelen 2.1. Basismodule 2.2. De uitbatersmodule

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de Budgetmeter applicatie XENTA/YOMANI. innovation. cubed

Gebruikershandleiding voor de Budgetmeter applicatie XENTA/YOMANI. innovation. cubed Gebruikershandleiding voor de Budgetmeter applicatie XENTA/YOMANI innovation cubed De informatie in dit document kan eventueel aangepast worden zonder enige verwittiging en mag niet gezien worden als een

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Chipknip Oplaadpunt TR5000 CK. Gebruikershandleiding

Chipknip Oplaadpunt TR5000 CK. Gebruikershandleiding Chipknip Oplaadpunt TR5000 CK Gebruikershandleiding bestandsnaam: revisiedatum: 22-07-2010 MAN0 TR5000CK NLED 0103.doc Voor meer informatie: Kijk op de website van Magna Carta http://www.magnacarta.nl/

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

Gebruikerhandleiding voor de Gift & Loyalty kaart Applicatie XENTA/YOMANI. colorful. innovation

Gebruikerhandleiding voor de Gift & Loyalty kaart Applicatie XENTA/YOMANI. colorful. innovation Gebruikerhandleiding voor de Gift & Loyalty kaart Applicatie XENTA/YOMANI colorful innovation De informatie in dit document kan eventueel aangepast worden zonder enige verwittiging en mag niet gezien worden

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX VX 820)

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX VX 820) Verkorte gebruikershandleiding CCV Smart (VX 570 + VX 820) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Mobile GPRS & WiFi (VX 680) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Mobile GPRS & WiFi (VX 680) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Mobile GPRS & WiFi (VX 680) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt

Nadere informatie

Korte Handleiding iwl250

Korte Handleiding iwl250 Korte Handleiding iwl250 iwl250 - WLAN versie Pagina 1 van 8 Installatie van de terminal Waarschuwing Deze betaalterminal bevat een batterij. Houdt deze batterij weg van explosieve materialen. Opladen

Nadere informatie

Omzetten XENTA MU van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL)

Omzetten XENTA MU van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) Omzetten XENTA MU van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) 1. Voorbereiding Voordat met de omzetting van de XENTA kan beginnen dient u eerst een aantal handelingen te verrichten om de PIN en Chipknip applicaties

Nadere informatie

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Welkom! U vindt volgende info in deze brochure: het antwoord op de meest gestelde vragen over Proximus TV en internet. Hou ze altijd bij de hand! In geval

Nadere informatie

Gids bij de installatie (verkort)

Gids bij de installatie (verkort) Gids bij de installatie (verkort) Voor de installatie Dit apparaat moet worden geplaatst op een bureau of tafel in de buurt van een 220 Volt stopcontact met randaarde. Zet de voorkant van de machine zo

Nadere informatie

Omzetten XENTA SDLE van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL)

Omzetten XENTA SDLE van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) Omzetten XENTA SDLE van PSTN (analoog) naar TCP/IP (DSL) 1. Voorbereiding Voordat met de omzetting van de XENTA kan beginnen dient u eerst een aantal handelingen te verrichten om de PIN en Chipknip applicaties

Nadere informatie

Energie in enkele minuten

Energie in enkele minuten Energie in enkele minuten Uw budgetmeterkaart opladen met een betaalterminal Inhoud Inleiding... 3 stap 1: Uw betaling verrichten... 4 stap 2: Uw budgetmeterkaart opladen... 6 Hoe moet ik handelen bij

Nadere informatie

Energie in enkele minuten

Energie in enkele minuten Energie in enkele minuten Uw budgetmeterkaart opladen met een betaalterminal Inleiding Inhoud Vanaf de lente van 2013 kunt u uw budgetmeterkaart opladen via een Xenta-betaalterminal, zoals hier geïllustreerd.

Nadere informatie

Deutsche Bank. Veilig online bankieren met uw sprekende digipass. Handleiding

Deutsche Bank. Veilig online bankieren met uw sprekende digipass. Handleiding Deutsche Bank Veilig online bankieren met uw sprekende digipass Handleiding Inhoud Wat is een sprekende digipass?...3 De toetsen van uw sprekende digipass...4 De taal van uw sprekende digipass veranderen...6

Nadere informatie

Installatie-instructie. Vx520

Installatie-instructie. Vx520 Installatie-instructie INSTALLEREN VAN DE BETAALAUTOMAAT 1.1. Geleverde onderdelen Is de betaalautomaat als plug & play-pakket aan u geleverd, dan hebt u de volgende onderdelen ontvangen. Overzicht van

Nadere informatie

Handleiding Vaste betaalautomaat

Handleiding Vaste betaalautomaat Handleiding Vaste betaalautomaat Welkom bij SEPAY Hartelijk dank voor uw vertrouwen in SEPAY! U heeft gekozen voor een zeer betrouwbare betaalautomaat van SEPAY die voldoet aan alle veiligheidseisen van

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het dvd-station 7440910005 7440910005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies Lees

Nadere informatie

HELP-DESK : 0900 / 70.300. KEYWARE PayFix 4/6. Handleiding. www.keyware.com. 1 P a g e

HELP-DESK : 0900 / 70.300. KEYWARE PayFix 4/6. Handleiding. www.keyware.com. 1 P a g e HELP-DESK : 0900 / 70.300 KEYWARE PayFix 4/6 Handleiding www.keyware.com 1 P a g e 0. Inhoud 0. Inhoud... 2 1. Algemene Info... 3 1.1. Terminal... 3 1.2. Terminal Display... 4 1.3 Terminal Keyboard...

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het vasteschijfstation 7440930005 7440930005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10 Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart versie 1.4.20.10 Versie 05/09/2013 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Overzicht aansluitingen/toetsen 5 2. Overdrachtticket 6 3. Connectiemogelijkheden 7 4. Transactiemenu

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.)

Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.) Beknopte handleiding Zorg dat u alle items hebt die worden getoond in Afbeelding 1. (De etiketten in het pakket kunnen verschillend zijn.) Garantiekaart Beknopte handleiding Lithium-batterij D1 etikettencassette

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Artema Hybrid Kombi. Beknopte handleiding. Functiebeschrijving. Papierrol vervangen

Artema Hybrid Kombi. Beknopte handleiding. Functiebeschrijving. Papierrol vervangen Artema Hybrid Kombi Beknopte handleiding unctiebeschrijving Papiervak van de thermische printer Klep papiervakdeksel Hybride kaartlezer Display Menutoetsen unctietoets Bevestigingstoets Correctietoets

Nadere informatie

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING V.0 I. Algemeen - De gegevens opgeslagen in de tachograaf moeten minstens

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Bar Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 8 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu in het

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Jaloezieën

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Jaloezieën voor Luxaflex Jaloezieën 16/25 mm Luxaflex Lightline Ondulette www.luxaflex.com NL Algemene informatie Het is van belang dat u de volgende montage- en bedieningsinstructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden

Nadere informatie

HOE PLAATS IK MIJN PAPIER CORRECT IN DE PLOTTER HP DESIGNJET 500?

HOE PLAATS IK MIJN PAPIER CORRECT IN DE PLOTTER HP DESIGNJET 500? HOE PLAATS IK MIJN PAPIER CORRECT IN DE PLOTTER HP DESIGNJET 500? Dit is de HP DesignJet 500 met HPGL2-kaart van de vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen. Hij helpt je bij het plotten (= printen)

Nadere informatie

XENTISSIMO SIM-KAARTWISSEL

XENTISSIMO SIM-KAARTWISSEL Manual 15.005 XENTISSIMO SIM-KAARTWISSEL WL WHITELABEL Versie 1 (2015) GSM Algemeen Versie 1.0 12-05-2015 First Version (RBL) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Verwijderen huidige SIM-kaart... 4 3 Plaatsen

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS

PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS OPGELET : bewaar NOOIT de sleutels in de kluis 1. Snelstartprocedure a. Plaats een 9-Volt batterij b. Geef de code in : 1-2-3-4-5-6-7-8 # c. Draai de hendel voordat het groene

Nadere informatie

Berichten op het voorpaneel

Berichten op het voorpaneel en op het voorpaneel In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Statusberichten" op pagina 4-61 "Foutberichten en waarschuwingen" op pagina 4-62 Het voorpaneel van de printer biedt informatie en hulp

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Verwijder

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Het

Nadere informatie

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit Printerproblemen Een aantal printerproblemen is eenvoudig te verhelpen. Als de printer niet reageert, controleer dan eerst of: de printer is ingeschakeld; het netsnoer is aangesloten op het stopcontact;

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

CCV Smart Verkorte gebruikershandleiding

CCV Smart Verkorte gebruikershandleiding CCV Smart Verkorte gebruikershandleiding VX 520 + VX 820 1 Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen

Nadere informatie

Handleiding Mobiele betaalautomaat

Handleiding Mobiele betaalautomaat Handleiding Mobiele betaalautomaat Welkom bij SEPAY Hartelijk dank voor uw vertrouwen in SEPAY! U heeft gekozen voor een zeer betrouwbare betaalautomaat van SEPAY die voldoet aan alle veiligheidseisen

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX VX 820)

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX VX 820) Verkorte rte gebruikershandleiding CCV Smart (VX 520 + VX 820) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt

Nadere informatie

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz v1.8 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting

Nadere informatie

OPTAC - DigiSave BEKNOPTE HANDLEIDING

OPTAC - DigiSave BEKNOPTE HANDLEIDING OPTAC - DigiSave Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEKNOPTE HANDLEIDING V.0 I. Algemeen De gegevens opgeslagen in de tachograaf en in de chauffeurskaart

Nadere informatie

Installatie-instructie. Vx520 + Vx820

Installatie-instructie. Vx520 + Vx820 Installatie-instructie 1 INSTALLEREN VAN DE BETAALAUTOMAAT 1.1. Geleverde onderdelen Is de betaalautomaat als plug & play-pakket aan u geleverd, dan hebt u de volgende onderdelen ontvangen. Overicht van

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van een draadloos LAN-netwerkkaart 7440900005 7440900005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

MENU: via de toets (linksonder op het toetsenbord) krijgt u toegang tot het menu van de betaalautomaat.

MENU: via de toets (linksonder op het toetsenbord) krijgt u toegang tot het menu van de betaalautomaat. 14.008 WORLDLINE V5 GEBRUIKERSHANDLEIDING YOMANI Gefeliciteerd met uw nieuwe YOMANI betaalautomaat. U ontvangt uw YOMANI betaalautomaat volledig gebruiksklaar. Het enige dat u hoeft te doen, is de automaat

Nadere informatie

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Als het lampje Als het lampje knippert zijn een of meer cartridges bijna leeg. brandt, zijn een of meer cartridges leeg. Vervang de betreffende cartridges. Als

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING SHINE. De functies, vorm en uitzicht kunnen voorafgaande mededeling worden. gewijzigd voor kwaliteits verbeteringen.

GEBRUIKSHANDLEIDING SHINE. De functies, vorm en uitzicht kunnen voorafgaande mededeling worden. gewijzigd voor kwaliteits verbeteringen. GEBRUIKSHANDLEIDING SHINE De functies, vorm en uitzicht kunnen voorafgaande mededeling worden gewijzigd voor kwaliteits verbeteringen. Safety Feature NIET GESCHIKT VOOR BUITENTOEPASSINGEN PROBEER HET TOESTEL

Nadere informatie

Installatie-instructie. Vx680

Installatie-instructie. Vx680 Installatie-instructie 1. INSTALLEREN VAN DE BETAALAUTOMAAT 2.1. Geleverde onderdelen Is de betaalautomaat als plug & play-pakket aan u geleverd, dan hebt u de volgende onderdelen ontvangen. Overzicht

Nadere informatie

Handleiding aansluiten CBizz Fiber

Handleiding aansluiten CBizz Fiber Handleiding aansluiten CBizz Fiber Handleiding aansluiten CBizz Fiber v2.1 Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting is

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING FRESHMARX 9417

BEKNOPTE HANDLEIDING FRESHMARX 9417 BEKNOPTE HANDLEIDING FRESHMARX 9417 Raadpleeg voor uitgebreidere informatie de Bedieningshandleiding op onze website (www.monarch.averydennison.com). Lees de veiligheidsinformatie over de printer in het

Nadere informatie

Multi Level Software Sloten

Multi Level Software Sloten Multi Level Software Sloten EM2050 EM3050 EM3550 Gebruikershandleiding V01 NE M LOCKS BV Vlijtstraat 40 7005 BN Doetinchem Nederland www.m-locks.com 2 www.m-locks.com Multi Level Software Locks V01 NE

Nadere informatie

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL Inhoud INSTALLATIE...2 AANMELDEN...3 WACHTWOORDEN MANAGEN...4 ALARM IN- EN UITSCHAKELEN...6 FUNCTIES...8 SPECIFICATIES...9 WACHTWOORD RESETTEN...9 1 INSTALLATIE Meegeleverd:

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

Handleiding Prestan AED UltraTrainer

Handleiding Prestan AED UltraTrainer Handleiding Prestan AED UltraTrainer Handleiding AED UltraTrainer De Prestan AED UltraTrainer is voorgeprogrammeerd met een Nederlands/Engels module en bevat 3C s batterijen, 1 set volwassen-/kindertrainingselektroden,

Nadere informatie

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Versie 18/11/2014 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Connectiemogelijkheden 5 2. Transactiemenu 6 2.1. Procentkorting toekennen 7 2.2. Bonkorting toekennen 8 2.3. Waardekorting

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

RETOURPINNEN V1

RETOURPINNEN V1 14.017 RETOURPINNEN V1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Overzicht betaalautomaten... 4 3. Activeren en gebruik retourpinnen t.b.v. YOMANI en YOXIMO met BE Suite... 6 4. Activeren en gebruik retourpinnen

Nadere informatie

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz v3.0 Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting

Nadere informatie

Hulp nodig? Glasvezel

Hulp nodig? Glasvezel Hulp nodig? Glasvezel Stk 18040100 - Ref. Macaron - 01/2018 1 REC HD RADIO > TV > Welkom! Vragen over Proximus TV, internet of telefonie? In deze brochure zal je zeker het antwoord vinden! Houd ze altijd

Nadere informatie

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden De meeste papierstoringen kunt u vermijden door zorgvuldig het materiaal waarop u afdrukt te kiezen en dit materiaal op de juiste wijze te laden. (Zie de suggesties in Tips voor het voorkomen van papierstoringen.)

Nadere informatie

Papierstoringen. Phaser 6200-kleurenlaserprinter

Papierstoringen. Phaser 6200-kleurenlaserprinter Phaser 6200-kleurenlaserprinter Papierstoringen Naast de informatie over het voorkomen van storingen en de redenen van een papierstoring, bevat deze sectie ook instructies voor het oplossen van de volgende

Nadere informatie

HELP-DESK : 0900 / KEYWARE PayAway 2. Handleiding V P a g e

HELP-DESK : 0900 / KEYWARE PayAway 2. Handleiding V P a g e HELP-DESK : 0900 / 70.300 KEYWARE PayAway 2 Handleiding V2.1 www.keyware.com 1 P a g e 0. Inhoud 0. Inhoud... 2 1. Algemene Info... 4 1.1. Terminal... 4 1.2. Basis aansluiting... 5 1.3 Terminal Display...

Nadere informatie

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden De meeste papierstoringen kunt u vermijden door zorgvuldig het materiaal waarop u afdrukt te kiezen en dit materiaal op de juiste wijze te laden. (Zie de suggesties in Tips ter voorkoming van papierstoringen.)

Nadere informatie

Veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie Veiligheidsinformatie Dit product mag uitsluitend worden gebruikt in landen waarvoor door de bevoegde wetgeving specifieke toestemming is afgegeven. Dit is herkenbaar aan de sticker aan de achterzijde

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Instructie Versie 1 TS12. SIM-KAARTWISSEL van XENTISSIMO naar YOXIMO

Instructie Versie 1 TS12. SIM-KAARTWISSEL van XENTISSIMO naar YOXIMO Instructie 19.005 Versie 1 TS12 SIM-KAARTWISSEL van XENTISSIMO naar YOXIMO Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene menu-informatie... 4 3. Instructie stap 1 Draai de dagtotalen uit... 5 stap 2 Controleer

Nadere informatie

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer HP DeskJet 720C Series printer Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer Gefeliciteerd met de aanschaf van uw HP DeskJet 720C serie printer! De doos behoort het volgende te bevatten.

Nadere informatie

Onderhoudsinstructie. Vx520

Onderhoudsinstructie. Vx520 Onderhoudsinstructie 1. Onderhoud 1.1. Onderhouden van de betaalautomaat Om de levensduur van de apparatuur te verlengen kan het raadzaam zijn om uw betaalautomaat periodiek te reinigen. Dit is afhankelijk

Nadere informatie

Genexis Platinum modem handleiding

Genexis Platinum modem handleiding Eenvoudig en snel aansluiten Genexis Platinum modem handleiding Glasvezel Aan/uit knop De aan/uit knop zit op de achterzijde van uw glasvezelmodem. Hiermee zet u het modem aan of uit. Reset knop De reset

Nadere informatie

1 C M E v o H a n d b o e k e n T e c h n i s c h e B e s c h r i j v i n g

1 C M E v o H a n d b o e k e n T e c h n i s c h e B e s c h r i j v i n g 1 C M E v o H a n d b o e k e n T e c h n i s c h e B e s c h r i j v i n g Beschrijving CM EVO Lyfra is trots om zijn gloednieuwe tool voor te stellen. CM Evo is een onlineverkoopsysteem voor elektronische

Nadere informatie

Zo werkt de bankautomaat

Zo werkt de bankautomaat Zo werkt de bankautomaat Inleiding Wat met een bankautomaat doen Een bankautomaat is een toestel bij de bank waarmee je zelf je geld beheert. Met de bankautomaat kan je altijd: bekijken welk bedrag op

Nadere informatie

Basis handleiding 3D printen

Basis handleiding 3D printen 1 Basis handleiding 3D printen Snelstart Uitpakken van de printer 3D printen 2 Haal de printer en de losse onderdelen uit de doos. Draai het plateau omhoog. Verwijder de verpakking van de controller. Hang

Nadere informatie

healthcare Gebruikershandleiding Medicatiebox CL

healthcare Gebruikershandleiding Medicatiebox CL healthcare Your best friend in Gebruikershandleiding Medicatiebox CL 1. Handleiding Voordat u begint met het gebruiken van de medicatiebox CL wordt aangeraden eerst de Quick Guide door te lezen van de

Nadere informatie

Breedformaatprinter Teriostar LP-2050-serie. Multifunctioneel model LP-2050-MF. Printermodel LP-2050. Snelle referentiegids U00123351603

Breedformaatprinter Teriostar LP-2050-serie. Multifunctioneel model LP-2050-MF. Printermodel LP-2050. Snelle referentiegids U00123351603 Breedformaatprinter Teriostar LP-2050-serie Multifunctioneel model LP-2050-MF Printermodel LP-2050 Snelle referentiegids U00123351603 Inleiding Uw printer is een Teriostar LP-2050-serie breedformaatprinter.

Nadere informatie

Installatiegids. Mobile Coverage Extender Pro

Installatiegids. Mobile Coverage Extender Pro Installatiegids Mobile Coverage Extender Pro Stk 18040104 - Ref. Mangue - 07/2015 1 Geniet van een beter gsm-bereik in uw kantoor of bedrijf. Om de Mobile Coverage Extender Pro te kunnen gebruiken moet

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding PARKSTAD ENTERTAINMENT gebruikershandleiding Karaoke sets type 1 & type 2 Inhoud 1. Installatie 2. Opstarten en bediening 3. MP3 speler (BPM Studio) 4. Overige programma s 5. Overige configuraties 6. Storing

Nadere informatie