Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden"

Transcriptie

1 De meeste papierstoringen kunt u vermijden door zorgvuldig het materiaal waarop u afdrukt te kiezen en dit materiaal op de juiste wijze te laden. (Zie de suggesties in Tips ter voorkoming van papierstoringen.) Mocht het papier toch vastlopen, voer dan de stappen uit die in dit gedeelte worden beschreven. U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. Druk vervolgens op Start om door te gaan met afdrukken. Als Corr. pap. storing is ingesteld op Aan of Auto, wordt de vastgelopen pagina opnieuw afgedrukt. Als u Auto hebt geselecteerd, is het echter niet zeker dat de pagina opnieuw wordt afgedrukt. Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden In het diagram op pagina 2 ziet u welke baan het papier aflegt door de printer en de opties. Ook wordt weergegeven op welke plaatsen papierstoringen kunnen optreden. Welke baan het papier aflegt, hangt af van de geselecteerde papierbron en uitvoerlade. 1

2 Opmerking: Als papier vastloopt in de universeellader, wordt het bericht 250 Papier vast weergegeven. In de afbeelding wordt het bericht 260 Papier vast weergegeven voor een storing in de optionele enveloppenlader. Beide soorten storingen doen zich op dezelfde manier voor. 260 Papier vast 250 Papier vast 24x Papier vast 201 Papier vast 200 Papier vast 230 Papier vast Opmerking: Het bericht 24x Papier vast kan worden weergegeven voor elk van de papierladen, waaronder de ladenkast voor 2000 vel (x geeft aan in welke lade de papierstoring zich voordoet). Papier kan vastlopen tussen twee of drie laden, op het hellende vlak van een lade of tussen een lade, de lade voor dubbelzijdig afdrukken en de geïntegreerde lade van de printer. 27x Papier vast 28x Papier vast 202 Papier vast 230 Papier vast 2 Opmerking: Het bericht 27x Papier vast kan worden weergegeven voor de optionele uitvoerlader (weergegeven in de afbeelding), de uitvoerlader met vijf laden of de hogecapaciteitsuitvoerlader (x geeft de uitvoeroptie aan). Papier kan in elk van de uitvoeropties op de weergegeven plaatsen vastlopen. Opmerking: Het bericht 28x Papier vast wordt alleen weergegeven voor de afwerklade.

3 Vastgelopen papier verwijderen 3 Door de kleppen te openen, de papierladen te verwijderen en de opties te verwijderen, krijgt u toegang tot de plaatsen waar papier is vastgelopen. Als u een universeellader hebt geïnstalleerd, wordt deze zichtbaar als de onderste voorklep is geopend. In de afbeelding ziet u de locatie van de papierbronnen en de plaatsen waar papier kan vastlopen. Uitvoerlader met vijf laden, achterklep Optionele uitvoerlader, achterklep (Hoge-capaciteitsuitvoerlader en afwerklade niet weergegeven) Achterklep van de printer Optionele lade voor dubbelzijdig afdrukken, achterklep Onderste voorklep (omlaag als u een enveloppenlader hebt geïnstalleerd) Geïntegreerde lade Bovenste voorklep Enveloppenlader Optionele lade voor dubbelzijdig afdrukken, voorklep Optionele papierladen Opmerking: Alle afbeeldingen in dit gedeelte tonen de standaardconfiguratie van de printer, tenzij het noodzakelijk is invoer- of uitvoeropties te tonen.

4 200 en 201 Papier vast Verwijder cart Een bericht 200 Papier vast geeft aan dat het papier is vastgelopen in het gebied onder de tonercartridge. De cartridge moet worden verwijderd. Een bericht 201 Papier vast geeft aan dat het papier verder in de printer is vastgelopen. Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. 1 Druk de ontgrendelingshendels in om de bovenste en onderste voorklep van de printer te openen. 4 LET OP! Het achterste gedeelte in de printer is heet.

5 2 Pak de cartridge vast bij de handgreep en trek deze omhoog naar de bovenste voorklep. Trek de cartridge vervolgens recht naar buiten toe. 5 Waarschuwing: Raak nooit de photoconductor-trommel op de onderkant van de tonercartridge aan. Gebruik de handgreep op de cartridge, zodat u dit gebied niet hoeft aan te raken. Leg de tonercartridge opzij. Opmerking: Laat de cartridge niet te lang in het licht liggen. 3 Duw de ontgrendelingshendel van de papiertransportrol voorzichtig naar de achterkant van de printer.

6 6 4 Trek het papier omhoog en naar u toe. Opmerking: De toner op het papier kan vlekken op uw huid of kleding maken. Stop met trekken als het papier niet meteen in beweging komt wanneer u trekt. In dit geval moet u het papier via de achterklep verwijderen. Raadpleeg Tussen de enveloppenlader en de printer voor meer informatie.

7 7 5 Plaats de cartridge terug. 6 Sluit de bovenste en onderste voorklep.

8 202 Papier vast Open achterklep Papierstoringen waarvoor het bericht 202 Papier vast verschijnt, moeten worden opgelost door de achterklep van de printer te openen. Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. Klik op de plaats waar het papier is vastgelopen voor instructies over het verhelpen van de papierstoring. 8 Papier heeft standaarduitvoerlade nog niet bereikt Afdrukmateriaal bevindt zich gedeeltelijk in standaarduitvoerlade

9 Papier heeft standaarduitvoerlade nog niet bereikt 1 Open de achterklep. 9 2 Kijk welk gedeelte van het papier zichtbaar is en bepaal aan de hand daarvan hoe u het papier het beste kunt verwijderen.

10 Als het middelste deel van het papier zichtbaar is, pakt u het papier aan beide zijden vast en trekt u het voorzichtig recht naar buiten. 10 Als het papier zich nog ter hoogte van het verhittingsstation bevindt, opent u de bovenste voorklep om het papier te verwijderen.

11 Als het uiteinde van het papier zichtbaar is, trekt u het papier recht naar buiten. 11 Stop met trekken als het papier niet meteen in beweging komt wanneer u trekt. Verwijder de tonercartridge en trek het papier vervolgens uit de printer. 3 Sluit de achterklep.

12 12 Afdrukmateriaal bevindt zich gedeeltelijk in standaarduitvoerlade Trek het papier recht naar buiten.

13 Stop met trekken als het papier niet meteen in beweging komt wanneer u trekt. Open de bovenste voorklep en trek het vastgelopen papier naar buiten. 13

14 230 Papier vast Ctrl dubbelz Papierstoringen waarvoor het bericht 230 Papier vast verschijnt, moeten worden opgelost door de voorklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken te openen. Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. 1 Open de achterklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken. 14

15 2 Kijk onder de achterklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken of u de rand van het papier ziet, zodat u kunt vaststellen hoe het papier is vastgelopen. Als een kort stuk papier zichtbaar is naast de binnenzijde van de lade voor dubbelzijdig afdrukken, pakt u dit vast en trekt u het naar buiten. Raadpleeg stap 6 als u het papier niet kunt vastpakken. Als slechts een kort stuk papier zichtbaar is aan de achterzijde van de printer, kunt u hier beter niet aan trekken. U kunt het papier dan waarschijnlijk gemakkelijker verwijderen in de printer zelf. Raadpleeg 200 en 201 Papier vast Verwijder cart voor instructies. Als het papier grotendeels zichtbaar is, gaat u door met de volgende stappen. 3 Trek het papier omhoog en naar u toe als het zich in deze positie bevindt. 15

16 4 Trek het papier naar beneden en naar buiten als het zich in deze positie bevindt Sluit de achterklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken. Zorg dat de klep op zijn plaats klikt.

17 6 Zoek de uitsparingen aan beide zijden van de voorklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken. 7 Trek de voorklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken voorzichtig recht naar buiten. 17

18 8 Als de rand van het papier zichtbaar is, trekt u het papier recht naar boven en naar buiten. 18 Als het papier niet zichtbaar is, gaat u verder met stap 9. Anders sluit u de voorklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken.

19 19 9 Schuif de geïntegreerde lade naar buiten. 10 Verwijder vellen papier die in de voorklep van de lade voor dubbelzijdig afdrukken liggen. Binnenkant van de lade voor dubbelzijdig afdrukken 11 Schuif de voorklep weer terug, tegen de lade voor dubbelzijdig afdrukken aan. Zorg dat de klep op zijn plaats klikt. 12 Schuif de geïntegreerde lade terug in de printer.

20 24x Papier vast Ctrl lade x Het bericht 24x Papier vast wordt weergegeven voor papierstoringen op vier plaatsen (de x staat voor het ladenummer van de lade waar de storing is opgetreden). 20 Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. Klik op de plaats waar het papier is vastgelopen voor instructies over het verhelpen van de papierstoring. Op het hellende vlak van een lade of tussen twee laden Tussen drie laden (Dit kan gebeuren als u papier van het formaat Legal in de laden gebruikt of als u een optionele ladekast voor 250 vel en tevens andere optionele laden hebt geïnstalleerd.) Tussen een lade, de lade voor dubbelzijdig afdrukken en de geïntegreerde lade Tussen de enveloppenlader en de printer In de ladekast voor 2000 vel

21 Op het hellende vlak van een lade of tussen twee laden 21 1 Trek de papierlade half uit het ladehuis. 2 Kijk hoe het papier is vastgelopen en bepaal aan de hand daarvan hoe u het papier het beste kunt verwijderen: Als het papier op het hellende vlak aan de voorzijde van de lade ligt, trekt u het papier recht naar buiten.

22 Als het papier zich in het doorvoergebied tussen twee laden bevindt, trekt u het papier recht naar boven en naar buiten. 22 Als u de uiteinden van het afdrukmateriaal niet ziet, raadpleegt u Tussen drie laden om de papierstoring te verhelpen. 3 Schuif de papierlade terug in het ladehuis.

23 Tussen drie laden 23 Een dergelijke papierstoring kan zich voordoen als u Legal-papier in de laden gebruikt of als u een optionele ladekast voor 250 vel en tevens andere optionele laden hebt geïnstalleerd. 1 Trek de papierlade uit het ladehuis. Als slechts een kort stuk van het papier zichtbaar is, kunt u het papier beter niet naar beneden trekken. 2 Schuif de papierlade voorzichtig terug in het ladehuis. 3 Trek de papierlade uit het ladehuis dat zich boven de lade bevindt die u zojuist hebt gesloten.

24 4 Trek het papier naar boven of naar beneden. Als het in de ene richting niet gemakkelijk gaat, probeert u de andere richting Schuif de papierlade terug in het ladehuis. Opmerking: Bij dit soort papierstoringen is het mogelijk dat het papier ook onder de cartridge is vastgelopen. Verwijder de cartridge en eventueel vastgelopen papier en plaats de cartridge weer terug.

25 Tussen een lade, de lade voor dubbelzijdig afdrukken en de geïntegreerde lade 25 1 Trek de papierlade uit het ladehuis. Als slechts een kort stuk van het papier zichtbaar is, kunt u het papier beter niet naar beneden trekken.

26 2 Trek de voorklep langzaam recht van de lade voor dubbelzijdig afdrukken vandaan. 26

27 3 Trek de geïntegreerde lade uit de printer. Als u de rand van het papier in de geïntegreerde lade ziet: a Trek het papier naar beneden en naar buiten. 27 b Schuif de lade volledig in de printer. c Schuif de voorklep weer terug, tegen de lade voor dubbelzijdig afdrukken aan. Zorg dat de klep op zijn plaats klikt. Als u de rand van het papier niet in de geïntegreerde lade ziet: a Duw de lade terug in de printer.

28 b Open de bovenste en onderste voorklep van de printer. 28 c Verwijder de cartridge. Waarschuwing: Raak nooit de photoconductor-trommel op de onderkant van de tonercartridge aan. Gebruik de handgreep op de cartridge, zodat u de onderkant niet hoeft aan te raken. U moet nu de voorrand van het papier kunnen zien. Opmerking: De toner op het papier kan vlekken op uw huid of kleding maken.

29 d Duw de ontgrendelingshendel van de papiertransportrol voorzichtig naar de achterkant van de printer. 29

30 e Trek het papier eruit. 30

31 f Plaats de cartridge terug. Lijn de geleiders van de cartridge uit met de sleuven op de cartridgehouder. Bepaal de juiste positie met behulp van de gekleurde pijlen aan de binnenzijde van de printer. Laat de cartridge voorzichtig naar beneden zakken totdat deze vastklikt. 31 g Sluit de bovenste en onderste voorklep van de printer. h Schuif de papierlade volledig in de printer.

32 In de ladekast voor 2000 vel 1 Open de laadklep. 2 Druk op de liftknop. 3 Verwijder het vastgelopen papier. Verwijder het papier volledig uit de papierbaan van de lade en de printer. 32 Liftknop 4 Zorg ervoor dat de stapel papier netjes is uitgelijnd om te voorkomen dat het papier opnieuw vastloopt. 5 Sluit de klep. 6 Wacht een paar seconden tot de lift boven is. 7 Druk vervolgens op Start om door te gaan met afdrukken.

33 250 Papier vast Ctrl U-lader Trek het vastgelopen afdrukmateriaal langzaam recht uit de universeellader. Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. 33

34 260 Papier vast Ctrl env-lader Enveloppen kunnen op twee plaatsen vastlopen. Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. 34 Klik op de plaats waar het papier is vastgelopen voor instructies over het verhelpen van de papierstoring. Tijdens de invoer van de enveloppen in de enveloppenlader Tussen de enveloppenlader en de printer

35 Tijdens de invoer van de enveloppen in de enveloppenlader Bij de invoer van enveloppen in de enveloppenlader, wordt telkens de onderste envelop ingevoerd. De onderste envelop is in dit geval dus vastgelopen. 1 Til het envelopgewicht op. 2 Kantel het envelopgewicht terug naar de printer. 3 Verwijder de stapel enveloppen uit de enveloppenlader. 4 Trek de vastgelopen envelop recht naar u toe Plaats de stapel enveloppen opnieuw in de enveloppenlader. 6 Pas de positie van de enveloppengeleider aan.

36 7 Laat het envelopgewicht op de stapel zakken. 36 Opmerking: Als de enveloppen blijven vastlopen, herhaalt u deze stappen en voert u één envelop in tussen stap 4 en 5. Misschien wordt het probleem hierdoor verholpen.

37 Tussen de enveloppenlader en de printer 1 Til het envelopgewicht op. 2 Kantel het envelopgewicht terug naar de printer. 3 Verwijder de stapel enveloppen uit de enveloppenlader. 4 Plaats de enveloppensteun in de gesloten stand. 37

38 5 Open de bovenste voorklep van de printer Trek de enveloppenlader een klein beetje omhoog en vervolgens recht uit de printer. Leg de lader ergens neer.

39 7 Trek de envelop recht uit de printer. 39 Opmerking: Het is mogelijk dat u de cartridge moet verwijderen om de envelop eruit te kunnen trekken. Zie het gedeelte over het terugplaatsen van de cartridge voor instructies. 8 Plaats de enveloppenlader terug. Zorg dat deze op zijn plaats klikt. 9 Sluit de bovenste voorklep van de printer. 10 Plaats de stapel enveloppen opnieuw in de enveloppenlader. 11 Pas de positie van de enveloppengeleider aan. 12 Laat het envelopgewicht op de stapel zakken.

40 27x Papier vast Ctrl uitv-lade x Het bericht 27x Papier vast wordt weergegeven voor papierstoringen op twee plaatsen (de x staat voor het nummer van de lade waar de storing is opgetreden). Opmerking: U kunt een papierstoring alleen verhelpen door de papierbaan volledig vrij te maken. In uitvoeropties (optionele uitvoerlader, hoge-capaciteitsuitvoerlader of uitvoerlader met vijf laden) kan papier op de volgende plaatsen vastlopen: 40 In een optionele uitvoerlade Tussen uitvoeropties

41 In een optionele uitvoerlade 41 Papier loopt vast als het wordt uitgevoerd naar een optionele uitvoerlade en: Een groot gedeelte van het papier is zichtbaar Een klein gedeelte van het papier is zichtbaar

42 Een groot gedeelte van het papier is zichtbaar 1 Trek het papier recht naar buiten. Stop met trekken als het papier niet meteen in beweging komt wanneer u trekt. Ga door met de volgende stap. 42

43 2 Duw de achterklepvergrendelingen van de uitvoeropties naar het midden toe. Laat de achterklep open vallen. Opmerking: Open beide achterkleppen als het papier is vastgelopen in een hoge-capaciteitsuitvoerlader. 43

44 3 Maak het papier los als het vastzit in de papiertransportrollen en trek het papier vervolgens recht naar buiten. 4 Sluit bij alle uitvoeropties de achterklep. 44

45 Een klein gedeelte van het papier is zichtbaar 45 Probeer het papier uit de voorkant van de lade te trekken. Ga als volgt te werk als dit niet lukt: 1 Duw de achterklepvergrendelingen van de uitvoeropties naar het midden toe. Laat de achterklep open vallen. 2 Herhaal dit voor de uitvoeroptie die is geïnstalleerd boven de optie waarin het papier is vastgelopen. Opmerking: Open beide achterkleppen als het papier is vastgelopen in een hoge-capaciteitsuitvoerlader.

46 3 Trek het papier recht uit de uitvoeroptie Sluit bij alle uitvoeropties de achterklep. Controleer of alle vergrendelingen zijn gesloten.

47 Tussen uitvoeropties 47 1 Duw de achterklepvergrendelingen van de uitvoeropties naar het midden toe. Laat de achterklep open vallen. 2 Herhaal dit voor de uitvoeroptie die is geïnstalleerd boven de optie waarin het papier is vastgelopen. Opmerking: Als het papier is vastgelopen in een hoge-capaciteitsuitvoerlader, moet u mogelijk beide achterkleppen van deze lader openen.

48 3 Trek het papier recht uit de uitvoeroptie Sluit bij alle uitvoeropties de achterklep. Controleer of alle vergrendelingen zijn gesloten.

49 28x Papier vast 49 Storingen in de optionele afwerklade kunnen leiden tot een bericht in de reeks 28x Papier vast, waarbij de x staat voor het gebied waar de storing zich heeft voorgedaan. De tweede regel van het bedieningspaneel geeft aan waar de storing zich heeft voorgedaan. Voorbeelden van berichten in de reeks 28x Papier vast zijn: 280 Papier vast Ctrl afwerklade 281 Papier vast Ctrl afwerklade Opmerking: Zie Nietjesstoringen verhelpen voor informatie over berichten in de reeks 28x Storing nietjes.

50 280 Papier vast Ctrl afwerklade 1 Duw de achterklepvergrendelingen van de afwerklade naar het midden toe. Laat de achterklep open vallen. 50

51 2 Trek het papier recht uit de afwerklade Sluit de achterklep. Controleer of de vergrendelingen zijn gesloten.

52 281 Papier vast Ctrl afwerklade 1 Kantel de klep op de uitvoerlade van de afwerklade omhoog tot deze in verticale stand is vergrendeld. 52

53 2 Trek het papier recht naar buiten Sluit de klep op de uitvoerlade van de afwerklade.

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden

Plaatsen waar papierstoringen kunnen optreden De meeste papierstoringen kunt u vermijden door zorgvuldig het materiaal waarop u afdrukt te kiezen en dit materiaal op de juiste wijze te laden. (Zie de suggesties in Tips voor het voorkomen van papierstoringen.)

Nadere informatie

Gebieden waar het papier kan vastlopen

Gebieden waar het papier kan vastlopen De meeste papierstoringen kunt u vermijden door zorgvuldig de afdrukmedia te kiezen en deze media op de juiste manier te laden. Mocht het papier toch vastlopen, voer dan de stappen uit die in dit gedeelte

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

De universeellader accepteert papier met de volgende afmetingen: breedte 69,85 mm tot 229 mm. lengte 127 mm tot 355,6 mm

De universeellader accepteert papier met de volgende afmetingen: breedte 69,85 mm tot 229 mm. lengte 127 mm tot 355,6 mm De universeellader is geschikt voor papier van diverse formaten en soorten, zoals transparanten, briefkaarten, memokaarten en enveloppen. Deze lade is handig als u enkelzijdig wilt afdrukken op papier

Nadere informatie

Vastgelopen papier verwijderen

Vastgelopen papier verwijderen Als er afdrukmateriaal in de printer vastloopt, geeft het lampje Paper Jam [Papier vast] aan dat u de papierbaan moet vrijmaken. 1 Als er afdrukmateriaal vanuit lade 1 wordt ingevoerd op het moment dat

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

Naslagkaart. Papier in de printer plaatsen. Laden vullen

Naslagkaart. Papier in de printer plaatsen. Laden vullen Naslagkaart 2 Stel de papiergeleiders in op het papierformaat dat u wilt plaatsen. 4 Plaats de stapel papier met de afdrukzijde naar beneden en zorg ervoor dat de zijgeleiders goed tegen het papier zitten.

Nadere informatie

2 Druk de lengtegeleiders in en schuif deze naar de juiste positie voor het formaat papier dat u wilt plaatsen.

2 Druk de lengtegeleiders in en schuif deze naar de juiste positie voor het formaat papier dat u wilt plaatsen. Laserprinter 2 Druk de lengtegeleiders in en schuif deze naar de juiste positie voor het formaat papier dat u wilt plaatsen. Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen De standaardlade of

Nadere informatie

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken

Een fax verzenden. Het bedieningspaneel gebruiken. De computer gebruiken Naslagkaart Bezig met kopiëren Kopieën maken 1 Plaats een origineel document in de ADF-lade of op de Opmerking: Zorg ervoor dat het papierformaat van het origineel en de uitvoer hetzelfde zijn. Zo voorkomt

Nadere informatie

Media laden. Afdrukken. Afdrukmaterialen. Toebehoren. Problemen oplossen. Beheer

Media laden. Afdrukken. Afdrukmaterialen. Toebehoren. Problemen oplossen. Beheer In de volgende tabellen wordt beschreven welk afdrukmateriaal u kunt gebruiken en in welke hoeveelheden. Ook vindt u hier informatie over de wijze waarop u de media in de lade of lader moet plaatsen. Klik

Nadere informatie

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren.

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren. Naslagkaart Bezig met kopiëren Een kopie maken 1 Plaats een origineel document in de ADF-lade of op de glasplaat. Opmerking: Zorg ervoor dat het papierformaat van het origineel en de uitvoer hetzelfde

Nadere informatie

LET OP KANS OP LETSEL:

LET OP KANS OP LETSEL: Pagina 1 van 19 Help bij afdrukken Papier in de lade voor 250 vel of 550 vel plaatsen LET OP KANS OP LETSEL: Zorg ervoor dat u papier afzonderlijk in elke lade plaatst om instabiliteit van de apparatuur

Nadere informatie

Vastgelopen papier verwijderen 1

Vastgelopen papier verwijderen 1 Vastgelopen papier verwijderen 1 Door de juiste media voor de printer kiezen en deze op de juiste manier te laden kunt u meeste papierstoringen voorkomen. Een papierstoring kan de volgende oorzaken hebben:

Nadere informatie

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit Printerproblemen Een aantal printerproblemen is eenvoudig te verhelpen. Als de printer niet reageert, controleer dan eerst of: de printer is ingeschakeld; het netsnoer is aangesloten op het stopcontact;

Nadere informatie

Universeellader vullen

Universeellader vullen De universeellader is geschikt voor afdrukmedia van diverse formaten en soorten, zoals transparanten en enveloppen. Deze lade is handig als u enkelzijdig wilt afdrukken op papier met een briefhoofd, gekleurd

Nadere informatie

Naslagkaart. Informatie over het bedieningspaneel. Betekenis van de lampjes op het bedieningspaneel. Naslagkaart

Naslagkaart. Informatie over het bedieningspaneel. Betekenis van de lampjes op het bedieningspaneel. Naslagkaart Naslagkaart Informatie over het bedieningspaneel Het bedieningspaneel van de printer heeft twee knoppen en zes lampjes (de knop Doorgaan fungeert als knop en als lampje). De lampjes geven de status van

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger als u met de voorgestelde oplossing het probleem niet verhelpt. Taak is niet afgedrukt of de verkeerde tekens zijn afgedrukt. Controleer of Gereed wordt

Nadere informatie

Printer verplaatsen. Printer verplaatsen 1. Kabels loskoppelen. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. 1 Zet de printer uit.

Printer verplaatsen. Printer verplaatsen 1. Kabels loskoppelen. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. 1 Zet de printer uit. Printer verplaatsen Printer verplaatsen 1 Als u de printer wilt verplaatsen, moet u eerst de toebehoren en aangesloten opties verwijderen om schade aan de printer te voorkomen. U verwijdert de opties en

Nadere informatie

Papierstoringen. Phaser 6200-kleurenlaserprinter

Papierstoringen. Phaser 6200-kleurenlaserprinter Phaser 6200-kleurenlaserprinter Papierstoringen Naast de informatie over het voorkomen van storingen en de redenen van een papierstoring, bevat deze sectie ook instructies voor het oplossen van de volgende

Nadere informatie

In lade 1. Papier laden. Afdrukken. 1 Schuif de achterste papiersteun uit totdat u een klik hoort. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen

In lade 1. Papier laden. Afdrukken. 1 Schuif de achterste papiersteun uit totdat u een klik hoort. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen In lade 1 1 Schuif de achterste papiersteun uit totdat u een klik hoort. 1 2 Buig de vellen enkele malen om de vellen los te maken. Waaier ze vervolgens uit. 3 Als u briefhoofdpapier wilt gebruiken, moet

Nadere informatie

Specificaties afdrukmateriaal

Specificaties afdrukmateriaal De volgende tabellen bevatten informatie over standaardpapierbronnen, optionele papierbronnen en uitvoeropties voor het model printer dat u hebt aangeschaft. Daarbij wordt aangegeven welke papierformaten

Nadere informatie

Berichten op het voorpaneel

Berichten op het voorpaneel en op het voorpaneel In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Statusberichten" op pagina 4-61 "Foutberichten en waarschuwingen" op pagina 4-62 Het voorpaneel van de printer biedt informatie en hulp

Nadere informatie

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X Pagina van 5 Help afdrukmat. Papierformaten die door de printer worden ondersteund Opmerking: Wanneer u afdrukt op papier dat minder dan 0 mm (8,3 inch) breed is, is het mogelijk dat de printer na verloop

Nadere informatie

Papier, karton of etiketten laden Transparanten laden Enveloppen laden

Papier, karton of etiketten laden Transparanten laden Enveloppen laden Klik op een onderwerp om direct naar de laadinstructies te gaan. Papier, karton of etiketten laden Transparanten laden Enveloppen laden Media laden 1 De procedure voor het plaatsen van papier is voor beide

Nadere informatie

Papierstoringen. Papier is vastgelopen bij de uitgang en Papier is vastgelopen aan de achterzijde. Phaser 4500-laserprinter

Papierstoringen. Papier is vastgelopen bij de uitgang en Papier is vastgelopen aan de achterzijde. Phaser 4500-laserprinter Papierstoringen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Papier is vastgelopen bij de uitgang en Papier is vastgelopen aan de achterzijde op pagina 4-3 Papier is vastgelopen bij de uitgang en Papier

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Laser-MFP Naslagkaart Kopiëren Snel kopiëren documentinvoer (ADF) of met de bedrukte zijde naar beneden (zoals knipsels uit tijdschriften) in de ADF. Gebruik in plaats plaatst, moet u de papiergeleiders

Nadere informatie

Naslagkaart. Printeroverzicht. Naslagkaart

Naslagkaart. Printeroverzicht. Naslagkaart Naslagkaart Printeroverzicht 7 6 5 4 1 1 Uitvoerlade voor 150 vel 2 Lade voor 250 vel 3 Lader voor 250 vel of lader voor 550 vel (optioneel) 4 Handmatige invoer 5 Voorklep 6 Bedieningspaneel 7 Papiersteun

Nadere informatie

Supplies vervangen. Supplies vervangen 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Supplies vervangen. Supplies vervangen 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Supplies vervangen Supplies vervangen 1 Klik hieronder op een onderwerp voor meer informatie over afzonderlijke opties. Tonercartridges Photoconductor-eenheid Olieflacon Overloopfles Verhittingsstation

Nadere informatie

Berichten op het voorpaneel

Berichten op het voorpaneel en op het voorpaneel In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Statusberichten op pagina 4-31 Foutberichten en waarschuwingen op pagina 4-32 Het voorpaneel van de printer biedt informatie en hulp

Nadere informatie

Als u werkt met geladen lettertypen, controleer dan of de lettertypen worden ondersteund door de printer, de hostcomputer en het softwareprogramma.

Als u werkt met geladen lettertypen, controleer dan of de lettertypen worden ondersteund door de printer, de hostcomputer en het softwareprogramma. Pagina 1 van 13 Handleiding voor afdrukkwaliteit Neem contact op met onze klantenservice als u het probleem niet kunt oplossen met deze suggesties. Mogelijk moet een printeronderdeel worden afgesteld of

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Photoconductor-eenheid vervangen

Photoconductor-eenheid vervangen De printer controleert de levensduur van de photoconductor-eenheden. Als het verhittingsstation versleten raakt, geeft de printer het bericht 84 Ph.cond. zwart op of 84 Ph.cond. kleur op weer. Dit betekent

Nadere informatie

Naslagkaart. Naslagkaart A63P Q - 1 -

Naslagkaart. Naslagkaart A63P Q - 1 - Naslagkaart 2013. 5 A63P-9561-01Q - 1 - Inhoudsopgave 1 Omgaan met de printer... 3 Het bedieningspaneel van de printer gebruiken... 3 Informatie over de combinaties van lampjes op het bedieningspaneel

Nadere informatie

Berichten op het voorpaneel

Berichten op het voorpaneel Berichten op het voorpaneel In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Statusberichten op pagina 4-25 Foutberichten en waarschuwingen op pagina 4-26 Het voorpaneel van de printer biedt informatie en

Nadere informatie

Xerox Nuvera Papierstoring verhelpen

Xerox Nuvera Papierstoring verhelpen Software 11.6 Oktober 2012 702P00802 Xerox Nuvera Papierstoring verhelpen Xerox Nuvera 100/120/144/157 EA Production System Xerox Nuvera 100/120/144 MX Production System Xerox Nuvera 100/120/144/157 EA

Nadere informatie

Problemen met afdrukkwaliteit oplossen

Problemen met afdrukkwaliteit oplossen met afdrukkwaliteit Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger als de voorgestelde oplossing het probleem niet verhelpt. 1 De afdruk is te licht. De toner is mogelijk bijna op. Om de resterende toner

Nadere informatie

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen DX-C200 Verkorte Handleiding Namen en locaties De kopieerfunctie gebruiken De scannerfunctie gebruiken De faxfunctie gebruiken Problemen oplossen Papierstoringen oplossen Inktcartridges Lees deze handleiding

Nadere informatie

Dynamic balance. www.develop.eu. Snelgids. ineo 3301P

Dynamic balance. www.develop.eu. Snelgids. ineo 3301P Dynamic balance www.develop.eu Snelgids ineo 3301P Inhoudsopgave 1 Omgaan met de printer... 2 Het bedieningspaneel van de printer gebruiken... 2 De kleuren van de slaapknop and het indicatorlampje begrijpen...

Nadere informatie

Naslagkaart. Naslagkaart A63N Q - 1 -

Naslagkaart. Naslagkaart A63N Q - 1 - Naslagkaart 2013. 5 A63N-9561-01Q - 1 - Inhoudsopgave 1 Omgaan met de printer... 3 Het bedieningspaneel van de printer gebruiken... 3 Uitleg over de kleuren van het indicatielampje en het lampje van de

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Papier plaatsen in lade 1 (MPT)' op pagina 2-12 'Papier plaatsen in de laden 2-5' op pagina 2-17 'De nietmachine gebruiken' op pagina

Nadere informatie

Papier, karton of etiketten laden. Briefhoofdpapier laden. Transparanten laden

Papier, karton of etiketten laden. Briefhoofdpapier laden. Transparanten laden De printer geeft aan wanneer het papier moet worden bijgevuld. Als er minder dan 50 vellen papier in een lade zitten, wordt het bericht Lade x bijna op op de display weergegeven, waarbij x verwijst naar

Nadere informatie

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z In het kunt u instellen welke papiersoort in de laden is geplaatst en aangeven wat de standaardpapierbron en -uitvoerlade zijn. Selecteer voor meer informatie een menu-item: 1 Ken srt/lade toe Laden config

Nadere informatie

Selecteer voor meer informatie een menu-item:

Selecteer voor meer informatie een menu-item: In het kunt u instellen welke papiersoort in de laden is geplaatst aangeven wat de standaardpapierbron en -uitvoerlade zijn. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Ken srt/lade toe Papier laden

Nadere informatie

ABCDE ABCDE ABCDE. Handleiding voor afdrukkwaliteit. Problemen met afdrukkwaliteit opsporen. Onregelmatigheden in de afdruk

ABCDE ABCDE ABCDE. Handleiding voor afdrukkwaliteit. Problemen met afdrukkwaliteit opsporen. Onregelmatigheden in de afdruk Pagina 1 van 8 Handleiding voor afdrukkwaliteit U kunt veel problemen met de afdrukkwaliteit verhelpen door supplies of printeronderdelen te vervangen die bijna het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Nadere informatie

Lege Pagina's N/vel: volgorde Sorteren N/vel: afdrukken Exemplaren N/vel: beeld Dubbelzijdig Scheidingspags Bindz dubbelz Bron scheid.

Lege Pagina's N/vel: volgorde Sorteren N/vel: afdrukken Exemplaren N/vel: beeld Dubbelzijdig Scheidingspags Bindz dubbelz Bron scheid. In het menu Afwerking kunt u aangeven hoe de printer de afdrukktaak moet uitvoeren. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Lege Pagina's N/vel: volgorde Sorteren N/vel: afdrukken Exemplaren N/vel:

Nadere informatie

Betekenis van printerberichten 1

Betekenis van printerberichten 1 Betekenis van printerberichten 1 Wanneer de printer aandacht vereist, wordt een bericht weergegeven op het bedieningspaneel. Als u het Windows-statusvenster voor het stuurprogramma hebt geïnstalleerd,

Nadere informatie

HP LaserJet P2050-serie-printer. Paper and Print Media Guide

HP LaserJet P2050-serie-printer. Paper and Print Media Guide HP LaserJet P2050-serie-printer Paper and Print Media Guide HP LaserJet P2050-serie-printer Handleiding voor papier en afdrukmateriaal Copyright en licentie 2008 Copyright Hewlett-Packard Development

Nadere informatie

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z In het menu Afwerking kunt u aangeven hoe de printer de afdrukktaak moet uitvoeren. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Lege pagina's N/vel: afdrukken 1 Sorteren Exemplaren Dubbelzijdig Bindz

Nadere informatie

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Speciale afdrukmethoden en - materialen Speciale afdrukmethoden en - materialen In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 16. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 19. Transparanten

Nadere informatie

Verhittingsstation vervangen

Verhittingsstation vervangen De levensduur van het verhittingsstation wordt constant gecontroleerd door de printer. Als het verhittingsstation bijna is versleten, geeft de printer het bericht 80 Verh.station versleten weer. Dit bericht

Nadere informatie

Handleiding voor afdrukkwaliteit

Handleiding voor afdrukkwaliteit Pagina 1 van 7 Handleiding voor afdrukkwaliteit Veel problemen met de afdrukkwaliteit kunnen worden opgelost door supplies of printeronderdelen te vervangen die bijna het einde van hun levensduur hebben

Nadere informatie

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Phaser 6200-kleurenlaserprinter Laden In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Papier in de laden 1 tot en met 3 plaatsen zie pagina 2. Papier in de multifunctionele lade plaatsen zie

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Verwijder

Nadere informatie

Problemen met afdrukkwaliteit

Problemen met afdrukkwaliteit 1 Afdruk is te licht, of afbeeldingen en/of tekens vertonen lege plekken. Controleer of u de juiste afdrukmedia gebruikt. Gebruik media uit een nieuw pak. Zie Richtlijnen voor media. Controleer of u de

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Stap 1 Verwijder alle beschermende materialen. Stap 2 Doe de scannereenheid langzaam dicht. Let op: moet u zorgvuldig in acht nemen om lichamelijk letsel te voorkomen. 1 De printer aanzetten

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Versie 1.0 Juli 2008 LX-kantoorafwerkeenheid Handleiding voor de gebruiker Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network en Windows Server zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van

Nadere informatie

Geheugenkaarten en optiekaarten verwijderen

Geheugenkaarten en optiekaarten verwijderen Hieronder vindt u een aantal instructies voor het verwijderen van geheugenkaarten en optiekaarten. De volgende afbeelding laat de plaats van de verschillende connectors zien. Connector voor vaste schijf

Nadere informatie

HP LaserJet P2030-serie-printer. Paper and Print Media Guide

HP LaserJet P2030-serie-printer. Paper and Print Media Guide HP LaserJet P2030-serie-printer Paper and Print Media Guide HP LaserJet P2030-serie-printer Handleiding voor papier en afdrukmateriaal Copyright en licentie 2008 Copyright Hewlett-Packard Development

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Uitpakken Papier en folie laden Aansluiten Testen U kunt ook instructie video s and How To pagina s bekijken op www.idstation.eu Page 1 Uitpakken Installatie handleiding ID station

Nadere informatie

Klep van systeemkaart verwijderen

Klep van systeemkaart verwijderen Met de volgende procedure verwijdert u eenvoudig de geïnstalleerde geheugen- en interfaceopties: 1 Zet de printer uit. 2 Haal het netsnoer van de printer uit het stopcontact. 1 3 Ontkoppel de parallelle

Nadere informatie

Gids bij de installatie (verkort)

Gids bij de installatie (verkort) Gids bij de installatie (verkort) Voor de installatie Dit apparaat moet worden geplaatst op een bureau of tafel in de buurt van een 220 Volt stopcontact met randaarde. Zet de voorkant van de machine zo

Nadere informatie

Printkoppen reinigen. Afdrukken. 1 Druk op Menu> totdat het menu Extra wordt weergegeven. Afdrukmaterialen. 2 Druk op Select (Selecteren).

Printkoppen reinigen. Afdrukken. 1 Druk op Menu> totdat het menu Extra wordt weergegeven. Afdrukmaterialen. 2 Druk op Select (Selecteren). Als er bij het afdrukken strepen of andere problemen met de afdrukkwaliteit optreden, dient u allereerst te controleren of de printkoppen juist zijn geplaatst: 1 Druk op Menu> totdat het menu Extra wordt

Nadere informatie

Handleiding voor Drum Vervangen

Handleiding voor Drum Vervangen d r m v e r v a n g e n MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Handleiding voor Drum Vervangen Vervang de beeld drum-cartridges. Stel de toner of de tonercartridge niet bloot aan vuur. De toner kan

Nadere informatie

Onderhoud. Onderhoud

Onderhoud. Onderhoud Onderhoud In deze sectie wordt het volgende besproken: Inkt toevoegen op pagina 7-32 De afvallade legen op pagina 7-36 De onderhoudskit vervangen op pagina 7-39 Het mes voor het losmaken van papier reinigen

Nadere informatie

Printerinstellingen. Energiebesparing activeren. Uitvoeropties selecteren. Phaser 5500-laserprinter

Printerinstellingen. Energiebesparing activeren. Uitvoeropties selecteren. Phaser 5500-laserprinter Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Energiebesparing activeren" op pagina 1-13 "Uitvoeropties selecteren" op pagina 1-13 "Toegang tot de instellingen op het voorpaneel verhinderen"

Nadere informatie

Naslagkaart. Bedieningspaneel. Deze naslagkaart afdrukken. Pagina 1 van 8

Naslagkaart. Bedieningspaneel. Deze naslagkaart afdrukken. Pagina 1 van 8 Pagina 1 van 8 Naslagkaart Bedieningspaneel 1 Menu 2 Selecteren 3 Terug 4 Start 5 Stop 6 Druk op Menu als u: vanuit de werkstand Gereed naar de menu's wilt gaan; door de menu's of de waarden wilt bladeren;

Nadere informatie

U-lader config Papierstructuur Aangepaste srtn Papiersoort Beschermenvelop Papiergewicht Papier laden Ander formaat. Papierformaat Univrsle install

U-lader config Papierstructuur Aangepaste srtn Papiersoort Beschermenvelop Papiergewicht Papier laden Ander formaat. Papierformaat Univrsle install In het Papiermenu kunt u instellen welke papiersoort in de laden is geplaatst aangeven wat de standaardpapierbron is. Selecteer voor meer informatie een menu-item: U-lader config Papierstructuur Aangepaste

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP LASERJET 8150MFP http://nl.yourpdfguides.com/dref/911881

Uw gebruiksaanwijzing. HP LASERJET 8150MFP http://nl.yourpdfguides.com/dref/911881 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

LASERJET PRO 400 MFP. Naslaggids M425

LASERJET PRO 400 MFP. Naslaggids M425 LASERJET PRO 400 MFP Naslaggids M425 Kopieerkwaliteit optimaliseren De volgende instellingen voor kopieerkwaliteit zijn beschikbaar: Aut. selectie: Gebruik deze instelling als u de kwaliteit van de kopie

Nadere informatie

Speciaal papier. Afdrukken op glanspapier. Richtlijnen. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Speciaal papier. Afdrukken op glanspapier. Richtlijnen. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Speciaal papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukken op glanspapier' op pagina 2-60 'Afdrukken op papier voor digitale foto's' op pagina 2-65 'Afdrukken op briefkaarten en driebladige

Nadere informatie

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan:

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan: 25 Onderhoud Schoonmaken In dit onderdeel vindt u voorschriften omtrent het schoonmaken van de Xerox DocuColor 2006. De panelen schoonmaken De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier in lade 1 laden" op pagina 2-11 "Papier plaatsen in lade 2, 3 of 4" op pagina 2-14 "Factoren die de prestaties van de printer

Nadere informatie

Media plaatsen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Media plaatsen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Media plaatsen Dit hoofdstuk omvat: Ondersteunde media op pagina 2-2 Media plaatsen in lade 1 op pagina 2-7 Media plaatsen in lade 2, 3 en 4 op pagina 2-13 Copyright 2005 Xerox Corporation. Alle rechten

Nadere informatie

EPSON. Knowledge Base. Status- en foutberichten for Alc 4000

EPSON. Knowledge Base. Status- en foutberichten for Alc 4000 Status- en foutberichten for Alc 4000-1-Regulering printer -2-Annuleer afdruktaken -3-Afdruktaak annuleren -4-Duplex niet mogelijk -5-Controleer transp. -6-Contr. papierformaat -7-Contr. papiersoort -8-C-tonercrtg

Nadere informatie

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden.

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden. Pagina 1 van 5 Snel kopiëren 1 Plaats een origineel document met de bedrukte zijde naar boven en de korte zijde als eerste in de ADF-lade of met de bedrukte zijde naar beneden op de glasplaat. Opmerkingen:

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Het

Nadere informatie

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Als het lampje Als het lampje knippert zijn een of meer cartridges bijna leeg. brandt, zijn een of meer cartridges leeg. Vervang de betreffende cartridges. Als

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Opmerking Als u vaak voorbedrukt papier gebruikt, dienen de papierinvoerrollers vaker te worden gereinigd.

Opmerking Als u vaak voorbedrukt papier gebruikt, dienen de papierinvoerrollers vaker te worden gereinigd. Ondersteund papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Richtlijnen" op pagina 2-2 "Papier dat de printer kan beschadigen" op pagina 2-2 "Lade instellen" op pagina 2-3 "Ondersteund papier en

Nadere informatie

Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken Delen Feedback

Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken Delen Feedback 1 van 6 4-12-2013 12:36 Voor thuisgebruik Voor bedrijven Ondersteuning Zoeken HP Klantondersteuning Een 'Inktsysteemfout' en een '0x...' Foutmelding wordt weergegeven op het bedieningspaneel Afdrukken

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Problemen met de afdrukkwaliteit

Problemen met de afdrukkwaliteit Problemen met de afdrukkwaliteit In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Diagnose stellen van afdrukkwaliteitsproblemen op pagina 4-24 Steeds terugkerende defecten op pagina 4-29 Uw printer is ontworpen

Nadere informatie

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt.

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt. Onderhoud In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Inkt toevoegen" op pagina 4-19 "De afvallade legen" op pagina 4-23 "De onderhoudskit vervangen" op pagina 4-25 "Het mes voor het losmaken van papier

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen' op pagina 1-14 'Energiebesparing activeren' op pagina 1-15 'Intelligent Ready-modus

Nadere informatie

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Naslaggids M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Naslaggids M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Naslaggids M276 Kopieerkwaliteit optimaliseren De volgende instellingen voor kopieerkwaliteit zijn beschikbaar: Aut. selectie: Gebruik deze instelling als u de kwaliteit van

Nadere informatie

Problemen met de afdrukkwaliteit

Problemen met de afdrukkwaliteit Problemen met de afdrukkwaliteit Uw printer is ontworpen om altijd afdrukken van hoge kwaliteit te genereren. Als er problemen met de afdrukkwaliteit optreden, gebruikt u de informatie op deze pagina's

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Texas Instruments TI-92 Screen Cover

Texas Instruments TI-92 Screen Cover Texas Instruments TI-92 Screen Cover Vervanging Geschreven door: Daniel Maldonado ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 10 INTRODUCTIE In deze gids zullen we laten zien hoe de toegang tot en

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Geheugen. Opmerking: U kunt instructies op het internet vinden op

Geheugen. Opmerking: U kunt instructies op het internet vinden op Nederlands Instructies voor vervanging Volg de instructies in dit document nauwgezet. Als je dit niet doet, kan de apparatuur beschadigd raken en de garantie komen te vervallen. Opmerking: U kunt instructies

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van geheugenmodules 7429180005 7429180005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.)

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Deze handleiding beschrijft hoe je op een Xerox-Multifunctional via de handmatige

Nadere informatie

Texas Instruments TI-92 Beeldscherm

Texas Instruments TI-92 Beeldscherm Texas Instruments TI-92 Beeldscherm Replacement Geschreven door: Daniel Maldonado ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 11 INTRODUCTIE In deze gids zullen we laten zien hoe u het scherm te verwijderen

Nadere informatie

Aangepast papierformaat

Aangepast papierformaat Aangepast papierformaat In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Richtlijnen' op pagina 2-74 'Afdrukken op papier met een aangepast formaat vanuit lade 1 (MPT) of lade 2' op pagina 2-75 Richtlijnen

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Problemen oplossen

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Problemen oplossen MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Problemen oplossen 2009 TOSHIBA TEC CORPORATION Alle rechten voorbehouden In overeenstemming met het auteursrecht, mag deze handleiding op geen enkele wijze worden gereproduceerd

Nadere informatie

Afdrukken op hoge-resolutie fotopapier

Afdrukken op hoge-resolutie fotopapier Speciaal papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op hoge-resolutie fotopapier" op pagina 2-41 "Afdrukken op weerbestendig papier" op pagina 2-49 Afdrukken op hoge-resolutie fotopapier

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Het herstellen van Konica Minolta 2430DL Toner Detection Error

Het herstellen van Konica Minolta 2430DL Toner Detection Error Het herstellen van Konica Minolta 2430DL Toner Detection Error Het herstellen van Konica Minolta 2430DL Toner Detection Error Geschreven door: HoyeBoye INTRODUCTIE Printer fout presenteren met vermelding

Nadere informatie