Humanitas, Landelijk Bureau - P & O. Stagebeleid Humanitas 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Humanitas, Landelijk Bureau - P & O. Stagebeleid Humanitas 1"

Transcriptie

1 Humanitas, Landelijk Bureau - P & O Geschreven door Dolly Leemans Amsterdam, oktober 2011 Stagebeleid Humanitas 1 Visie Humanitas is een vrijwilligersorganisatie, waarin ook scholieren en studenten ingezet kunnen worden als vrijwilliger. Zij krijgen hierbij de bijbehorende ondersteuning. Vrijwilligers die hun vrijwilligerswerk mogen gebruiken voor studiepunten krijgen ook deze ondersteuning. De begeleiding voor de studie gebeurt vanuit het opleidingsinstituut. Humanitas wil als maatschappelijke organisatie een bijdrage leveren aan het opleiden van leerlingen/studenten op het gebied van Zorg, Welzijn, Maatschappelijke en Juridische Dienstverlening. Als uitgangspunt geldt dat de opbrengst van de stage of het onderzoek voor student en Humanitas in evenwicht is. Humanitas wil door het ondersteunen van leerlingen/studenten een kweekvijver vormen van aankomende professionals. Stagiaires kunnen door hun inbreng een bijdrage leveren aan een innovatieve en lerende organisatie en aan de verjonging van Humanitas. Soorten stages Humanitas kent verschillende vormen van stages 1. stage korter dan 3 maanden of minder dan 16 uur per week (ook wel snuffelstage) 2. stage langer dan 3 maanden en minimaal 16 uur per week 3. onderzoek- of afstudeeropdracht Niveau van opleidingen Leerlingen van diverse opleidingsniveaus kunnen bij Humanitas een stage aangeboden krijgen: VMBO, MBO, HBO en WO. Doel Iedere vorm van stage of studieopdracht heeft de volgende doelstelling, onderverdeeld naar belanghebbende. ORGANISATIEBELANG De resultaten van de stage of onderzoeksopdracht moeten een directe waarde hebben voor de bedrijfsvoering of beleidsontwikkeling van Humanitas. De werkzaamheden die afgesproken worden, kunnen dienen: 1 Het Stagebeleid Humanitas is met instemming van de Ondernemingsraad -d.d. 27 oktober herzien.

2 P & O / 2 van 5 als extra inzet bij een project of afdeling waarvoor kennis en/of ervaring nodig is die aansluit bij de expertise die al voorhanden is, als extra inzet bij een project of afdeling waarvoor voldoende expertise al voorhanden is, maar door het bieden van een stage of onderzoekopdracht op te hoogte blijven van trends en ontwikkelingen gaande bij diverse onderwijsinstellingen. als kennis en inzichten voor de organisatie opgedaan middels de verrichtte onderzoeken. BELANG STAGIAIR(E) 2 De stagiair(e) wordt in staat gesteld in een relatief beschermde omgeving onder begeleiding van een beroepskracht praktijkervaring op te doen. De stagiair(e) wordt de mogelijkheid geboden om binnen onze organisatie onderzoek te verrichten. MAATSCHAPPELIJK BELANG Meewerken aan een zo goed mogelijke aansluiting van de beroepsopleiding op de praktijk. Meewerken een kwalitatief en kwantitatief aanbod van aankomende beroepskrachten, m.n. in de sectoren Zorg, Welzijn, Maatschappelijke en Juridische Dienstverlening. Betrokken partijen Het tot stand komen en afronden van een stage of onderzoeksopdracht is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de onderwijsinstelling, Humanitas (in de persoon van de stagebegeleider) en de stagiair(e). HUMANITAS De organisatie (in de persoon van de begeleidende beroepskracht of gekwalificeerde vrijwilliger onder begeleiding van een beroepskracht) overlegt met de stagiair(e) de doelstelling en inhoud van de stage: in hoofdlijnen wordt vastgelegd welke resultaten en activiteiten worden verwacht en welke kennis, vaardigheden en middelen hiervoor nodig zijn. De stagebegeleider (beroepskracht) ondersteunt de stagiair(e) bij het behalen van de doelstellingen, waarbij er rekening mee wordt gehouden dat het leerproces de primaire doelstelling is. Het is dus van belang dat de stagebegeleider over voldoende kennis en vaardigheden beschikt 3 om die begeleiding te bieden die nodig geacht wordt. De begeleiding bestaat in elk geval uit (waarbij ruimte is voor) inwerk- en begeleidingsgesprekken, evaluatie en beoordeling van de stagiair(e). De gemaakte afspraken worden in de stageovereenkomst vastgelegd of als bijlage toegevoegd. DE STAGIAR(E) De stagiair(e) wordt geacht actief bij te dragen aan de opdrachtformulering, het begeleidingsproces en de uitvoering van de werkzaamheden. Hij/zij is zelf primair verantwoordelijk voor de inhoud en voortgang van de opdracht. Hiervoor kan hij/zij terecht bij de stagebegeleider van Humanitas. De 2 Onder stagiair(e) wordt tevens verstaan een student (HBO/WO) met een onderzoeks- of afstudeeropdracht. 3 Minimaal gelijk werk- en denkniveau als de door het opleidingsinstituut vereiste opleidingsniveau.

3 P & O / 3 van 5 stagiair(e) wordt geacht de informatie die verkregen wordt, uitsluitend te gebruiken voor de opdracht. Verslagen en andere informatie over Humanitas en haar cliënten (mits geanonimiseerd) mogen alleen ten bate van de opleiding gebruikt worden en na goedkeuring van de stagebegeleider van Humanitas. Gemaakte afspraken hierover worden vermeld in de stageovereenkomst. DE ONDERWIJSINSTELLING Van het onderwijsinstelling wordt verwacht dat zij de eisen, die gesteld worden aan een stageof afstudeeropdracht, duidelijk kenbaar maakt aan alle betrokken partijen. Daarnaast wordt van de onderwijsinstelling verwacht dat zij een begeleider aanwijst die als aanspreekpunt namens het onderwijsinstelling optreedt voor alle betrokkenen. De opleiding is er verantwoordelijk voor dat de stagiair(e) voldoende toegerust is om aan de stage te beginnen. RANDVOORWAARDEN Bij het aanstellen van een stagiair(e) geldt een aantal randvoorwaarden. - De stage mag de principes en/of licentie van een project niet in de weg staan; de projecthouder wordt voor aanvang van de stage gevraagd akkoord te gaan met de stageopdracht. - De stagiair(e) dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te tonen indien stagiair stage loopt bij project/activiteit waarvoor volgens Humanitas beleid VOG wordt gevraagd. - Gedurende de eerste fase van de stage zal de stagiair(e), afhankelijk van opdracht, opleidingsniveau en levenservaring, alleen onder toezicht van de stagebegeleider van Humanitas opereren. - Voor iedere stage wordt een stageovereenkomst afgesloten. - Het aantal uren in een bepaalde periode dient overeen te komen met de criteria vanuit het onderwijsinstelling en is zodanig dat het organisatiebelang (zie p.2) gewaarborgd blijft. Registratie stages en onderzoek- of afstudeeropdrachten Om als organisatie een goed beeld te krijgen van de stages (betaald en onbetaald) die de organisatie biedt, inclusief de onderzoek- of afstudeeropdrachten, wordt op centraal niveau (afdeling P&O) een registratie bijgehouden. Hiertoe sturen de organisatie-eenheden kopieën van de stageovereenkomsten naar P&O 4. Op basis van deze gegevens kan P&O jaarlijks een overzicht presenteren over het gedane aanbod aan studenten en de behaalde resultaten. Hiermee wordt inzichtelijke of het stagebeleid aansluit bij de gestelde visie en doelstellingen van Humanitas. Begrippen Stage Stagiair(e) leer- of onderzoeksopdracht vanuit een erkende (v)mbo, hbo of wetenschappelijke opleiding met een minimale duur van 3 maanden leerling of student van een erkende (v)mb, hbo of wetenschappelijke opleiding met een stageovereenkomst conform het stagebeleid. 4 Dit geldt in ieder geval voor de stages langer dan 3 maanden en minimaal 16 uur per week. In de toekomst als het kennisportaal operationeel is en registratie gemakkelijker wordt gaat dit ook gelden voor de stages korter dan 3 maanden of minder dan 16 uur per week.

4 P & O / 4 van 5 Stagebegeleider Opleidingsbegeleider Stagedoelstelling Stageresultaten de beroepskracht of gekwalificeerde vrijwilliger 5 van Humanitas die de stagiair(e) begeleidt en onder wiens verantwoordelijkheid de stagiair(e) valt. begeleider van de stagiair(e) vanuit de onderwijsinstelling. door de onderwijsinstelling geaccordeerde leer- of onderzoeksopdracht. de behaalde doelstellingen zoals geformuleerd in de leer- of onderzoeksopdracht. Praktische zaken Stagevergoeding Aan stages die tenminste 3 maanden duren en minimaal 16 uur per week omvatten en onderzoeksopdrachten op verzoek van Humanitas is een stagevergoeding verbonden. De normvergoeding bij Humanitas voor een stagiair(e) bedraagt 185,-- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek. Hiervan kan alleen afgeweken worden op verzoek van de stagiair(e). Dit - schriftelijke- verzoek dient met de aanstellingsdocumenten meegestuurd te worden naar de afdeling P&O. De vergoeding wordt door de salarisadministratie uitbetaald. Procedure Ten behoeve van een eenduidig beleid inzake stageplaatsen zijn onderstaande algemene richtlijnen vormgegeven. Bij de districtsmanager (bij landelijke projecten de projectleider) wordt akkoord gevraagd voor het aantrekken van een stagiair(e) met een voorstel omtrent omvang, inhoud en begeleiding van de stage. Vanuit het district worden afspraken gemaakt met de stagebegeleider van de onderwijsinstelling omtrent stageplan, evaluatie en begeleiding. In het district wordt in drievoud een stageovereenkomst opgemaakt die wordt ondertekend door de districtsmanager, de stagiair(e) en de onderwijsinstelling. In deze stageovereenkomst wordt opgenomen: stage- of onderzoeksperiode de stagebegeleider de opleidingsbegeleider inhoud (beschrijven taken/doelstelling of onderzoekopdracht) afspraken mbt de begeleiding (vorm/frequentie) bruto vergoedingsbedrag (indien van toepassing) werktijden vakantiedagen reiskosten woon-werkverkeer (indien van toepassing) eventuele andere vergoedingen bepalingen Humanitas eventuele bijzondere bepalingen. 5 Alleen als de vrijwilliger minstens de zelfde opleiding heeft genoten als de stagiair en als stagiair, opleiding en vrijwilliger akkoord gaan met de begeleiding door vrijwilliger en er een eindverantwoordelijke beroepskracht op de achtergrond aanwezig is.

5 P & O / 5 van 5 Ondertekening van de overeenkomsten wordt gedaan door de districtsmanager, bij landelijke projecten, de projectleider en bij het landelijk bureau door de manager bedrijfsvoering. Het districtskantoor, de stagiair(e) en de onderwijsinstelling ontvangen ieder een exemplaar van de overeenkomst incl. het stageplan. Indien er een stagevergoeding wordt betaald dient voor de administratieve afhandeling iedere stagiair(e) voor aanvang van de stage aangemeld te worden bij de afdeling P&O. Dit gebeurt door toezending van: kopie getekende stageovereenkomst ingevulde en door de districtsmanager ondertekende aanstellingsformulier stage ingevulde en door de stagiair(e) ondertekende formulier personeelsgegevens stage ingevulde en door de stagiair(e) ondertekende loonbelastingverklaring kopie van het geldig paspoort, voor gezien gesigneerd door de ontvanger N.b: Voor districtmanager kan ook worden gelezen: manager Bedrijfsvoering Landelijk Bureau. De organisatie-eenheid is verantwoordelijk voor een correcte vastlegging van afspraken middels de stageovereenkomst. Vergoedingen De stagiair(e) komt, zoals de beroepskrachten van Humanitas, in aanmerking voor vergoeding van gemaakte onkosten in het kader van de werkzaamheden conform de CAO Welzijnswerk. Over de mogelijkheden deze kosten te declareren worden vooraf afspraken gemaakt tussen de stagiair(e) en de begeleider. De kosten worden onder bijvoeging van bewijsstukken en na akkoord van de stagebegeleider middels het gangbare declaratieformulier gedeclareerd. Uitbetaling vindt door de salarisadministratie plaats. Uiteraard zal er naar gestreefd worden de stagiaire zo veel mogelijk gebruik te laten maken van de op de werkplek aanwezige apparatuur (computer, telefoon, kopieermachine) zodat de te declareren kosten zo gering mogelijk zijn. Aangezien de meeste stagiaires in het bezit zijn van een OV-jaarkaart worden de kosten die verband houden met woon-werkverkeer en dienstreizen in beginsel niet vergoed. Onbelaste vergoeding van deze kosten is in deze gevallen namelijk niet mogelijk. Is de stagiaire niet in het bezit van genoemde kaart, dan worden de kosten in verband met het reizen tussen de woon-werkplaats en de dienstreizen vergoed conform de reiskostenregeling voor beroepskrachten. Verzekeringen De stagiaire die een stagevergoeding ontvangt, is gedurende de stageperiode verzekerd voor de Wet Arbeidsongeschiktheidsvoorziening Jonggehandicapten(WAJONG) en de Ziektewet (ZW). De stagiair(e) is niet verzekerd volgens de Werkeloosheidswet (WW). Stagiaires die actief zijn voor Humanitas zijn via de bedrijfs WA-verzekering verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid in verband met de vervulling van de stageplaats.

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer stagebegeleiders en leidinggevenden In 2012 heeft de gemeente Emmen besloten een proactief stagebeleid te gaan voeren. Het actief aanbieden van

Nadere informatie

Kinderopvang Heyendael

Kinderopvang Heyendael Hoofdstuk: 5.5 (Personeel) Titel: Werkwijze en beleid tav stagiaires Procesbewaker: Praktijkopleider Bladzijden: 1 t/m 4 Kinderopvang Heyendael Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Soorten stageplekken 3. Organisatie

Nadere informatie

Regeling stages en werkervaringsplaatsen gemeente Brummen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen;

Regeling stages en werkervaringsplaatsen gemeente Brummen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen; CVDR Officiële uitgave van Brummen. Nr. CVDR413658_1 17 oktober 2017 Regeling stages en werkervaringsplaatsen gemeente Brummen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen; gelet

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vaststellen Stageregeling Deventer 1- Notagegevens Notanummer 2017-001548 Datum 29-09-2017 Programma: 11 Bedrijfsvoering Portefeuillehouder Burgemeester Team

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq STAGEBELEID Friesland Begeleid Wonen Ingezet vanaf: 01-05-2017 Laatst

Nadere informatie

LIO en Stageregeling Aloysius Stichting

LIO en Stageregeling Aloysius Stichting LIO en Stageregeling Aloysius Stichting Begripsbepalingen LIO Leraar in opleiding; d.w.z. een student op een lerarenopleiding of de Pabo. Stagiair Degene die aan een school is verbonden en met wie de LD

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Den Helder. Nr. 97978 19 juli 2016 Regeling stages gemeente Den Helder Regeling stages gemeente Den Helder Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Door het bieden van stageplaatsen waarborgt MOOI de relatie tussen het welzijnswerk en het onderwijs.

Door het bieden van stageplaatsen waarborgt MOOI de relatie tussen het welzijnswerk en het onderwijs. Inleiding Binnen MOOI wordt veel belang gehecht aan het bieden van stageplaatsen. Door het beschikbaar stellen van stageplaatsen krijgt MOOI te maken met vernieuwing: stagiairs hebben immers op school

Nadere informatie

Werkgever Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas.

Werkgever Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Binnenmaas. Nr. 118282 26 augustus 2016 Stageregeling gemeente Binnenmaas Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student

Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student Bijlage bij het B&W- besluit van 23 september 2014 (BD2014-007953) Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student De tekst van en toelichting

Nadere informatie

Stage lopen. bij Hof van Twente

Stage lopen. bij Hof van Twente Stage lopen bij Hof van Twente Versie 16 juni 2010 HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1.1 Algemeen Binnen de gemeente Hof van Twente wordt op diverse afdelingen stagiaires ingezet. Veelal vanuit de optiek dat leerlingen

Nadere informatie

Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014, 166)

Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014, 166) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 60952 29 oktober 2014 Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014,

Nadere informatie

Stage beleid Cavent. KD- 17 Stage beleid Cavent 2014-07- 01 Pagina 1

Stage beleid Cavent. KD- 17 Stage beleid Cavent 2014-07- 01 Pagina 1 Stage beleid Cavent KD- 17 Stage beleid Cavent 2014-07- 01 Pagina 1 Inleiding Cavent biedt leerlingen uit het (beroeps)onderwijs mogelijkheden om stage te lopen. Om de kwaliteit hiervan te waarborgen en

Nadere informatie

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Vaak kun je de stageovereenkomst van de opleiding gebruiken. Is die niet voorhanden, gebruik dan deze overeenkomst als uitgangspunt. 1. De onderwijsinstelling Naam

Nadere informatie

Stagehandleiding. Faculteit der Sociale Wetenschappen

Stagehandleiding. Faculteit der Sociale Wetenschappen Stagehandleiding Faculteit der Sociale Wetenschappen INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding en procedure 3 Doel van de stage en eisen stageplek 4 Introductie en huisregels 5 Begeleiding en kwaliteit 5 Voorzieningen,

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming Beroepspraktijkvorming schooljaar 2010 / 2011 Dit is een uitgave van Adres: Stationsstraat 25 8161 CP Epe Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl Augustus 2010 2 Inhoud pagina: 1. Procedure

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK. 1. Functies bij de praktijkopleiding

STAGEWERKBOEK. 1. Functies bij de praktijkopleiding STAGEWERKBOEK Dit stagewerkboek geeft de werkbegeleider meer inzicht in de organisatie van de stagebegeleiding. Het is een praktisch document dat hoort bij het stagebeleid. 1. Functies bij de praktijkopleiding

Nadere informatie

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018 Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming) 4 De gastouder 4 De

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen. Stagereglement masteropleidingen

Faculteit der Geesteswetenschappen. Stagereglement masteropleidingen Faculteit der Geesteswetenschappen Stagereglement masteropleidingen Inhoud Inleiding...3 Verantwoordelijkheid en taakverdeling...3 Aantal studiepunten...3 Plaats in de opleiding...3 Leerdoelen...3 Soort

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR374163_2. Stagebeleid ODR 2014

CVDR. Nr. CVDR374163_2. Stagebeleid ODR 2014 CVDR Officiële uitgave van Omgevingsdienst Rivierenland. Nr. CVDR374163_2 29 augustus 2017 Stagebeleid ODR 2014 Stagebeleid Omgevingsdienst Rivierenland 2014 Inleiding De Omgevingsdienst Rivierenland (verder

Nadere informatie

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau Stagebeleid Elite Gastouderbureau versie: mei 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding. 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming). 4 Overzicht van rollen,

Nadere informatie

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder:

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1. stichting: de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg

Nadere informatie

REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen

REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement worden geacht te zijn opgenomen de begripsbepalingen omschreven in artikel 1 van de CAO Stichting

Nadere informatie

STAGEBELEID. Personeel & Organisatie. Gemeente Harlingen

STAGEBELEID. Personeel & Organisatie. Gemeente Harlingen STAGEBELEID Personeel & Organisatie Gemeente Harlingen Inleiding De gemeente Harlingen staat positief tegenover het bieden van stageplaatsen. Het komt geregeld voor dat er pro actief of reactief stagiair(e)s

Nadere informatie

Stagebeleid Steunpunt GGZ Utrecht. d.d. 7 januari kenmerk:

Stagebeleid Steunpunt GGZ Utrecht. d.d. 7 januari kenmerk: Stagebeleid Steunpunt GGZ Utrecht d.d. 7 januari 2011 kenmerk: 1. Inleiding Het Steunpunt GGZ Utrecht levert een bijdrage aan de individuele ontwikkeling van studenten door het beschikbaar stellen van

Nadere informatie

Bestuur Stichting De Zevensprong

Bestuur Stichting De Zevensprong Stichting De Zevensprong Stagebeleid Auteur: Document nummer: 7SD-VER-0005 Versie: 1.0 Status: definitief Document datum: 30 september 2008 Aantal pagina s: 5 Document eigenaar: Bestuur Stichting De Zevensprong

Nadere informatie

De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie

De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie Het begeleiden van een stagiair is een investering op de lange termijn. Door voldoende stageplaatsen in huisartsenvoorzieningen

Nadere informatie

Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees. Voorblad. A. Opmerkingen

Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees. Voorblad. A. Opmerkingen Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees Voorblad A. Opmerkingen Artikel Wijzigingen (V) Communicatie 30.2 1. Artikel 5 regeling vergoeding buitenlandse stagiairs vervalt, valt voortaan onder de vergoedingen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein; gelet op de CAR-UWO, artikel 1:2a; besluit: vast te stellen

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein; gelet op de CAR-UWO, artikel 1:2a; besluit: vast te stellen CVDR Officiële uitgave van Nieuwegein. Nr. CVDR408037_1 22 mei 2018 Regeling stagiairs 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein; gelet op de CAR-UWO, artikel 1:2a; besluit: vast te

Nadere informatie

I. Algemene informatie

I. Algemene informatie STAGE BELEID 2011 I. Algemene informatie Kansen bieden op ontwikkeling Meester de Bruin richtte in 1926 De Mussen op met als doel om er voor te zorgen dat de kinderen in de Schilderswijk beter terecht

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een groot aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

Reglement Erkenning Leerbedrijven Curaçao

Reglement Erkenning Leerbedrijven Curaçao Reglement Erkenning Leerbedrijven Curaçao Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: KBB Leerbedrijf Reglement Student Onderwijsinstelling BPV Leermeester Praktijkbegeleider Het

Nadere informatie

Convenant Maatschappelijke Stage Gemeente Edam-Volendam

Convenant Maatschappelijke Stage Gemeente Edam-Volendam Partijen: Convenant Maatschappelijke Stage Gemeente Edam-Volendam Gemeente: Gemeente Edam-Volendam, vertegenwoordigd door mevrouw G. Kroon-Sombroek, portefeuillehouder Welzijn. Voortgezet onderwijs: Atlas

Nadere informatie

WAGENINGEN UNIVERSITEIT STAGE CONTRACT

WAGENINGEN UNIVERSITEIT STAGE CONTRACT WAGENINGEN UNIVERSITEIT STAGE CONTRACT STATUS VAN HET STAGE CONTRACT - Het stagecontract dient om de afspraken met betrekking tot het doen van een stage vast te leggen tussen student, departement en stage-instelling.

Nadere informatie

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE Deze formulieren zijn een onderdeel van de leerlingengids, en bestaat uit de volgende onderdelen: Eigen vacatureformulier/ handleiding keiindemaatschappij Stage overeenkomst

Nadere informatie

Stagebeleid Kindercentrumoverhoven 2012

Stagebeleid Kindercentrumoverhoven 2012 Stagebeleid Kindercentrumoverhoven 2012 Stagebeleid Kindercentrumoverhoven Si7ard Vastgesteld: 5 september 2012 Evalua>e: 13 september 2012 Eigenaar: prak>jkopleider Inhoudsopgave Inleiding Pag. 3 Wat

Nadere informatie

Beleid en/of Procesbeschrijvingen Kwaliteitshandboek Tilburg University Sports Center

Beleid en/of Procesbeschrijvingen Kwaliteitshandboek Tilburg University Sports Center Beleid en/of Procesbeschrijvingen Kwaliteitshandboek Tilburg University Sports Center Titel Hoofdproces: 4. Algemeen personeelsbeleid Tilburg University Sports Center Titel Deelproces: 4.11 Stagebeleid

Nadere informatie

STAGEBELEID SAMENWERKINGSVERBAND VO KOP VAN NOORD HOLLAND

STAGEBELEID SAMENWERKINGSVERBAND VO KOP VAN NOORD HOLLAND STAGEBELEID SAMENWERKINGSVERBAND VO KOP VAN NOORD HOLLAND Juni 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten stage 4 3. Stage aanbod 4 4. Wat kan de stagiaire verwachten 4 5. Aanmelding en

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam Toegepaste Psychologie zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden van studenten tot professionals.

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Stand van zaken stagebeleid gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven Betreft Stand van zaken stagebeleid gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer ZOR4O6O Inboeknummer robstor46z Dossiernummer o44.6o4 z november zoro Raadsinformatiebrief Betreft Stand van zaken stagebeleid gemeente Eindhoven Inleiding In juli 2009 is

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Formulieren Maatschappelijke Stage Schooljaar 2012-2013 Naam leerling : School: klas 1 EIGEN VACATURE-FORMULIER Stel dat je al voetbaltrainer

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz VMBO Maasland Adres: Commandeurskade 22 / Postbus 11

Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz VMBO Maasland Adres: Commandeurskade 22 / Postbus 11 Ondergetekende, Stagebieder, (bedrijf) Exemplaar voor de school! STAGE-OVEREENKOMST a. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnr.:... E mail:... Branche:. ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Stagebeleid Gemeente Halderberge

Stagebeleid Gemeente Halderberge Stagebeleid Gemeente Halderberge JANUARI 2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Begrippenlijst... 3 1. Onderwijssituatie... 3 5. Stagevergoeding... 5 6. Subsidies... 5 7. Financiële verantwoording Voor de stagevergoedingen

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming Beroepspraktijkvorming Statusoverzicht. OR q Instemming 13 juli 2004 --ter informatie---geen inhoudelijke wijzigingen op eerdere versie.wijzigingen betreffen q Advies slechts lay-out en enige operationele

Nadere informatie

De ideale stageplek voor de HBO en de MBO student

De ideale stageplek voor de HBO en de MBO student De ideale stageplek voor de HBO en de MBO student Aanleiding Het WOZ streeft naar kwalitatief en kwantitatief passend opleiden voor Zorg en Welzijn in West-Brabant 2020. Vanuit het werkoverleg zorg (WOZ)

Nadere informatie

De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door STAGEOVEREENKOMST (voor een stage van minimaal 150 uur en langer dan 1 maand) Ondergetekenden, De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze

Nadere informatie

MODEL STAGEOVEREENKOMST

MODEL STAGEOVEREENKOMST MODEL STAGEOVEREENKOMST Toelichting: Dit model gaat er vanuit dat de stage een verplichte of keuzestage betreft binnen het curriculum. Daar is vanuit TiU een stagedocent bij betrokken. Namens Tilburg University

Nadere informatie

Praktische handleiding MaS voor stagebiedende organisaties

Praktische handleiding MaS voor stagebiedende organisaties Praktische handleiding MaS voor stagebiedende organisaties Woerden, juli 2014 Auteur: Iris Meijerink Welzijn Woerden Rembrandtlaan 2 ǀ 3443 EG Woerden ǀ T 0348 421101 ǀ E i.meijerink@welzijnwoerden.nl

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID RIETVELD LYCEUM Vastgesteld in het schoolleidersoverleg d.d. 30 augustus 2010

VRIJWILLIGERSBELEID RIETVELD LYCEUM Vastgesteld in het schoolleidersoverleg d.d. 30 augustus 2010 VRIJWILLIGERSBELEID RIETVELD LYCEUM Vastgesteld in het schoolleidersoverleg d.d. 30 augustus 2010 Inleiding Vrijwilligerswerk op het Rietveld Lyceum is ontstaan vanuit een dringende behoefte aan extra

Nadere informatie

BPV Stagebeleid Kinderopvang t Olefantje Nieuwegracht

BPV Stagebeleid Kinderopvang t Olefantje Nieuwegracht BPV Stagebeleid Kinderopvang t Olefantje Nieuwegracht Kinderopvang t Olefantje heeft 3 vestigingen die door Calibris als leerbedrijf erkend zijn; Kinderdagverblijf t Olefantje Weerdsingel, Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Voor ieder kind het beste resultaat

Voor ieder kind het beste resultaat Hoofdlocatie: Flevo 194 9204 JT Drachten tel: 0512-510150 Dependance: Hunze 243 9204 BH Drachten tel: 0512-841938 e-mail: opo.info@opo-demeander.nl www.opo-demeander.nl Versie 05-06-2008 Stagebeleid O.b.s.

Nadere informatie

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement worden geacht te zijn opgenomen de begripsbepalingen omschreven in artikel 1

Nadere informatie

Instructiedocument studenten Stageregeling. Bedrijfskunde. expertisecentrum@fm.ru.nl

Instructiedocument studenten Stageregeling. Bedrijfskunde. expertisecentrum@fm.ru.nl Instructiedocument studenten Stageregeling Bedrijfskunde expertisecentrum@fm.ru.nl Introductie Als student Bedrijfskunde van de Radboud Universiteit Nijmegen is het mogelijk om studiepunten toegekend te

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Stagefonds Zorg

Vragen en antwoorden. Stagefonds Zorg Vragen en antwoorden Stagefonds Zorg Ik heb geen aankondigingsbrief ontvangen, wat moet ik doen? Neem contact op met DUS-I voor de toegang tot het online portaal: stagefonds@minvws.nl. Voor welke datum

Nadere informatie

Stageovereenkomst leerjaar 3

Stageovereenkomst leerjaar 3 Stageovereenkomst leerjaar 3 - Deze stageovereenkomst mag niet uit elkaar gehaald worden! - Het dient in drievoud ingevuld en ondertekend te worden. - Na het compleet ontvangen en de goedkeuring van de

Nadere informatie

STAGE-OVEREENKOMST. adres instelling waar stage wordt gelopen:.. naam vertegenwoordigende persoon:.. functie vertegenwoordigende persoon:.

STAGE-OVEREENKOMST. adres instelling waar stage wordt gelopen:.. naam vertegenwoordigende persoon:.. functie vertegenwoordigende persoon:. STAGE-OVEREENKOMST De ondergetekenden: a. naam instelling waar stage wordt gelopen:.. adres instelling waar stage wordt gelopen:.. Vertegenwoordigd door naam vertegenwoordigende persoon:.. functie vertegenwoordigende

Nadere informatie

ALGEMEEN BPV BELEID 1 ALGEMEEN

ALGEMEEN BPV BELEID 1 ALGEMEEN ALGEMEEN BPV BELEID 1 ALGEMEEN 1.1. Inleiding Het beleid beroepspraktijkvorming ofwel stagebeleid is geschreven voor stagiaires en medewerkers. Het stagebeleid wordt indien nodig geactualiseerd door de

Nadere informatie

Vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij SKO-Maasdal

Vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij SKO-Maasdal Vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij SKO-Maasdal Visie op vrijwilligerswerk Het werken met vrijwilligers is een bewuste keuze. Zij maken de maatschappelijke betrokkenheid van SKO-Maasdal zichtbaar en

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

SOB SOB SOB SOB SOB SOB. Den Haag Binckhorst, Laakhaven, Fruitweg. Den Haag Zichtenburg, Kerketuinen, Dekkershoek. Den Haag Centrum. Rijswijk.

SOB SOB SOB SOB SOB SOB. Den Haag Binckhorst, Laakhaven, Fruitweg. Den Haag Zichtenburg, Kerketuinen, Dekkershoek. Den Haag Centrum. Rijswijk. Den Haag Binckhorst, Laakhaven, Fruitweg Den Haag Zichtenburg, Kerketuinen, Dekkershoek Den Haag Centrum Rijswijk Zoetermeerse Stagekalender 2013-2014 Delft Zoetermeer Stedelijk College v. Doornenplantsoen

Nadere informatie

Stage op Praktijkschool Breda

Stage op Praktijkschool Breda Stage op Praktijkschool Breda VOORBEREIDING OP DE ARBEIDSMARKT Jongelui Welkom in de Grote mensenwereld En blijf groeien, stapje.. voor stapje. Stagebekwaam eind leerjaar 4? Ja Externe stage Nee Individueel

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding Visie Procedure Soorten stage Contract Verklaring omtrent Gedrag

Inhoudsopgave 1. Inleiding Visie Procedure Soorten stage Contract Verklaring omtrent Gedrag Stagebeleid 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie... 3 3. Procedure... 3 4. Soorten stage... 3 6. Contract... 4 7. Verklaring omtrent Gedrag... 4 8. Begeleiding... 4 9. Stagevergoeding... 4 10. Overige

Nadere informatie

Kopie ID/paspoort: (is verplicht, wordt naar gevraagd per mail in een later stadium) De Opleiding: Hogeschool. Faculteit /studierichting

Kopie ID/paspoort: (is verplicht, wordt naar gevraagd per mail in een later stadium) De Opleiding: Hogeschool. Faculteit /studierichting Stage-overeenkomst De ondertekenaars: De student/ stagiair: Naam Adres/ postcode /woonplaats Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Burgerlijke staat: (gehuwd/ongehuwd/samenwonend/alleenstaand)

Nadere informatie

Informatie voor aanbieders van werkplekken voor bachelor- en Associate degreestudenten

Informatie voor aanbieders van werkplekken voor bachelor- en Associate degreestudenten Werkplekleren Informatie voor aanbieders van werkplekken voor bachelor- en Associate degreestudenten Doel van deze brochure U bent benaderd door een student van Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen Stoas

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

beleid BEROEPSPRAKTIJKVORMING (BPV)

beleid BEROEPSPRAKTIJKVORMING (BPV) ALGEMEEN Bij Triodus doen we ons werk met hart en ziel, omdat we van ons vak houden, maar ook omdat we onze eigen talenten blijven ontwikkelen en nieuwsgierig in het leven staan. Dialoog en participatie

Nadere informatie

Beleid SKPC begeleiding van pedagogisch medewerkers in opleiding: BOL + BBL. Inleiding pag. 2. Soorten stages pag. 2

Beleid SKPC begeleiding van pedagogisch medewerkers in opleiding: BOL + BBL. Inleiding pag. 2. Soorten stages pag. 2 STAGEBELEID SKPC Beleid SKPC begeleiding van pedagogisch medewerkers in opleiding: BOL + BBL Inhoudsopgave: Inleiding pag. 2 Soorten stages pag. 2 Wat kan een student verwachten van SKPC? Plaatsingsprocedure

Nadere informatie

Stagereglement Faculteit Rechtsgeleerdheid

Stagereglement Faculteit Rechtsgeleerdheid Stagereglement Faculteit Rechtsgeleerdheid Artikel 1 Toepassingsbereik lid 1 Dit stagereglement is van toepassing op: a. een externe stage in de zin van: - een stage, aansluitend bij de bachelor- en masteropleidingen

Nadere informatie

Nieuwe regelingen in de Wav voor studenten en stagiairs. Liesbeth van Amersfoort Business Adviseur bij Arbeidsjuridische dienstverlening

Nieuwe regelingen in de Wav voor studenten en stagiairs. Liesbeth van Amersfoort Business Adviseur bij Arbeidsjuridische dienstverlening Nieuwe regelingen in de Wav voor studenten en stagiairs Liesbeth van Amersfoort Business Adviseur bij Arbeidsjuridische dienstverlening Totaal aantal verleende werkvergunningen (bron jaarverslag UWV) 2013:

Nadere informatie

Protocol Stagiaires / BPV

Protocol Stagiaires / BPV Protocol Stagiaires / BPV Beste Stagiaire, Binnen ZIJN Peuterspeelzalen vinden wij opleiden belangrijk om de juiste kwaliteit van peuterspeelzaalwerk nu en in de toekomst te kunnen blijven bieden. Wij

Nadere informatie

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool 1 Stageorganisatie Laurentius Praktijkschool De stages zijn een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma in VO 3, 4 /5 groep. De school heeft al vele jaren contacten met stagebedrijven en instellingen

Nadere informatie

Voortraject stageplaats bij gastouder

Voortraject stageplaats bij gastouder Stagevoorwaarden Inleiding. Wij bieden nu al jaren stageplaatsen aan voor stagiaires van verschillende niveaus. Vanaf 2010 mogen gastouders alleen nog maar studenten begeleiden van niveau 1 of 2. Mochten

Nadere informatie

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO STELLA MARIS COLLEGE 4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO 2013-2014 BEROEPSSTAGE NAAM: KLAS: MENTOR SCHOOL: EXTERN BEGELEIDER: Dit stage rapport wordt digitaal bewerkt en aangeleverd. Algemene informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

ZONDER AKKOORD VAN SCHOOL EN COMPLEET INGEVULDE STAGEOVEREEN- KOMSTEN KAN DE LEERLING GEEN START MAKEN MET STAGE LOPEN!

ZONDER AKKOORD VAN SCHOOL EN COMPLEET INGEVULDE STAGEOVEREEN- KOMSTEN KAN DE LEERLING GEEN START MAKEN MET STAGE LOPEN! Ondergetekende, Stagebieder, (bedrijf) Exemplaar voor de school! STAGE-OVEREENKOMST a. Naam:... Branche:. Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnr.:... E mail:... Opleidingsinstituut b. Naam:Lentiz Maaslandcollege

Nadere informatie

Als school in het voortgezet onderwijs heeft u waarschijnlijk al te maken met maatschappelijke stage of er op zijn minst iets van gehoord. Maatschappelijke stage is een vorm van leren waarbij alle jongeren

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

STAGEOVEREENKOMST

STAGEOVEREENKOMST Specifieke Lerarenopleiding KU Leuven Academisch Vormingscentrum voor Leraren Krakenstraat 3 - bus 5205 3000 Leuven STAGEOVEREENKOMST 2016-2017 Preservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding Gegevens

Nadere informatie

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht Stagehandleiding bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht herziene druk mei 2013 1 1. Gang van zaken rond de stage Een stage

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2019-2020 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

BACHELOR RECHTSGELEERDHEID AFSTUDEERRICHTING JURIDISCHE BESTUURSKUNDE. Bestuurskundig onderzoeksproject

BACHELOR RECHTSGELEERDHEID AFSTUDEERRICHTING JURIDISCHE BESTUURSKUNDE. Bestuurskundig onderzoeksproject Rijksuniversiteit Groningen Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde BACHELOR RECHTSGELEERDHEID AFSTUDEERRICHTING JURIDISCHE BESTUURSKUNDE Bestuurskundig onderzoeksproject Versie september

Nadere informatie

Informatie voor aanbieders van werkplekken voor bachelor- en Associate degreestudenten

Informatie voor aanbieders van werkplekken voor bachelor- en Associate degreestudenten Werkplekleren Informatie voor aanbieders van werkplekken voor bachelor- en Associate degreestudenten Doel van deze brochure U bent benaderd door een student van Aeres Hogeschool Wageningen met de vraag

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING DECLARATIE ONKOSTEN RAAD VAN BESTUUR ARQ PSYCHOTRAUMA EXPERT GROEP

UITVOERINGSREGELING DECLARATIE ONKOSTEN RAAD VAN BESTUUR ARQ PSYCHOTRAUMA EXPERT GROEP Dit document is onderdeel van het kwaliteitssysteem Documentbeheer UITVOERINGSREGELING DECLARATIE ONKOSTEN RAAD VAN BESTUUR ARQ PSYCHOTRAUMA EXPERT GROEP uitvoeringregeling declaratie onkosten raad van

Nadere informatie

Verkorte versie vrijwilligersbeleid van Zorgcoöperatie Graag Gedaan Leende

Verkorte versie vrijwilligersbeleid van Zorgcoöperatie Graag Gedaan Leende Verkorte versie vrijwilligersbeleid van Zorgcoöperatie Graag Gedaan Leende Inleiding Welkom bij Zorgcoöperatie Leende. Deze folder is voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor ZC GG Leende. Deze brochure

Nadere informatie

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 REGLEMENT HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 4 e versie Wijziging: OVDB, naamsverandering Calibris (wijziging niet specifiek kenbaar gemaakt bij cliënten)

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage Stappenplan Zoek een leuke stageplek. Ga zelf op zoek in je omgeving, kom naar de MAS markt (4 oktober 2018) op school of ga naar de MAS-vacaturebank: https://vacaturebanksvv.adsysco.nl.

Nadere informatie

BPV GIDS ICT Opleidingen

BPV GIDS ICT Opleidingen Versie 1.1 januari 2019 BPV GIDS ICT Opleidingen Stageperiode 2019 2 ICT-Beheerder / Netwerkbeheerder / Applicatieontwikkelaar Regio College Zaandam Inhoudsopgave Inleiding 3 Belangrijke data tijdens de

Nadere informatie

Regeling rechtspositie stagiairs provincie Gelderland

Regeling rechtspositie stagiairs provincie Gelderland CVDR Officiële uitgave van Gelderland. Nr. CVDR79491_2 6 december 2016 Regeling rechtspositie stagiairs provincie Gelderland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op artikel 125, tweede lid, van de

Nadere informatie