Ook een complexe financiële administratie moet natuurlijk kloppen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ook een complexe financiële administratie moet natuurlijk kloppen."

Transcriptie

1 Ook een complexe financiële administratie moet natuurlijk kloppen. Over inzicht, controle en uw ambities. laat onderwijs bedrijven

2 Activa Financiële stuurgegevens Subsidie? Facturen Passend onderwijs digitaliseren Inwerkperiodes Managementinformatie Kloppende jaarrekening Tussentijdse cijfers Bezuinigingen

3 Vragen, onduidelijkheden, lastige materie? Dan kunnen wij bij de beantwoording ervan samen met u het verschil maken. Vaak komen bepaalde processen en vraagstukken ieder jaar weer terug. Zo maakt u elk jaar een jaarverslag en gaat u na de zomervakanties alweer de begrotingsrondes in. Soms zijn de vraag stukken zo veelomvattend dat u er met uw eigen kracht(en) niet meer uitkomt. Wij van Merces helpen u graag met het beantwoorden en beheersen van complexe en veelomvattende vraagstukken in uw financiële administratie. Het moet kloppen. Dat kunnen wij u bieden. Wij zeggen alstublieft of liever... AUB. AUB Advies, Uitvoering & Bouwen Merces is dé financiële dienstverlener voor PO, VO, MBO en HBO. Maak snel een afspraak.

4 AUB Advies Uitvoering Bouwen En dat doen we als volgt: met Advies over uiteenlopende vaak complexe vraagstukken. We vragen en we vragen door, we analyseren de vraagstukken en komen met direct implementeerbaar advies. Geen hoogdravende rapporten maar bij de tijd, helder en vooral heel praktisch. bij de Uitvoering van uw financiële admini stratie, vastlegging of verantwoording. Heel simpel, we kunnen een aantal zaken voor u doen: vanaf het begin gegevens accuraat Invoeren en ordenen, alle gegevens samenstellen en samenvoegen tot een logisch geheel, daarna natuurlijk alles heel goed controleren (want alles moet gecheckt en gedubbelcheckt worden, daar zijn wij van overtuigd) om vervolgens deze gegevens aan te leveren aan interne organen of aan bepaalde externe instanties, en bij hen kunnen we ze ook presenteren of maatwerkgericht rapporteren. bij het Bouwen van uw administratie zodat u steeds meer controle en inzicht krijgt. Dat betekent dat we met u soms gaan snoeien om u te kunnen laten groeien, dat we bijvoorbeeld nieuwe administraties zorgvuldig voor u implementeren. We kunnen uiteenlopende rapportages voor u bouwen, zodat u niet achter de feiten aan hoeft te lopen. Wat kan Merces Hieronder hebben we de aandachtsgebieden uit onze dienstenportfolio verder uitgewerkt. Per onderdeel geven we aan waarmee we - samen met u - het verschil kunnen maken. Administratie opzetten Met andere woorden: efficiënt en effectief gaan werken. De basis en het startpunt voor een administratie is de inrichting. We helpen of begeleiden bij het opzetten van uw AO/IB, uw werkprocessen en het inrichten van de structuur van uw financiële pakket. Zo creëert u grip! Gaat u voor zo veel mogelijk standaardiseren? We kunnen het ter plekke met u bepalen. We verzorgen de implementatie van Exact Globe Next en brengen veel kennis mee van deze belangrijke, ondersteunende software. Wilt u feilloos rapporteren? Dan hebben wij Business Objects als rapportagetool, en we kunnen in rapportages zelfs personele administratie met uw financiële administratie gecombineerd opleveren. Voor uw digitale facturenstroom bevelen wij de software van ProActive aan. Let u ook op de correctie functiescheiding? Wie doet wat binnen een organisatie? Heeft u een handboek of beschrijving voor de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden? Anders zorgen wij er wel voor. En dan de informatievoorziening (scheduling) voor budgethouders en andere belanghebbenden. Heeft u er al over nagedacht hoe u ze op gezette tijden precies volgens hun behoefte kunt informeren? Wij beschikken over veel kennis en ervaring welke informatie doeltreffend is en wat beter kan in samenstelling en distributie.

5 Essentiële voorwaarden voor succes - een degelijke PDCA-cyclus - controle hebben én houden - beschikken over excellente managementinformatie - voldoen aan wet- en regelgeving - focus op eigen kwaliteit voor u doen? Administratie uitvoeren (werkplekondersteuning) Heeft u een goede AO/IB op poten? Maar heeft u (tijdelijk) een probleem met de invoercapaciteit of andere werkzaamheden? Denk dan eens aan de werkplekondersteuning die wij op onderscheidende wijze voor u kunnen doen. We doen veel meer dan een uitzendkracht zou doen. Bij Merces heeft u te maken met HBOgeschoolde professionals met ervaring en onderwijsexpertise. Die u ondersteunen met de bekende trits: volledigheid, tijdigheid en juistheid. Die ervoor zorgen dat u weer bij bent met inkoop, verkoop, kas en bank en de verwerking van alle financiële mutaties. Bovendien bent u verzekerd van gedegen tussentijdse controles. TIP Laat eens een Quickscan (audit) door ons doen om te bepalen of de uitvoering van uw AO/IB in orde is. Informatie bundelen tot een sterk en krachtig instrument. Dát vinden wij bij Merces belangrijk. Praktische vragen over Exact Globe Next? Geen probleem, we hebben tijdens kantooruren onze eigen Exact Servicedesk. Merces ontzorgt u omdat u zichzelf bedient, terwijl we er altijd zijn voor ondersteuning. We noemen dat geholpen zelfbediening. Interne informatievoorziening U heeft een goed ingerichte AO/IB en de uitvoering ervan is volledig, tijdig en juist. Binnen de organisatie willen bepaalde onderdelen van u weten hoe de zaken er ook financieel bij staan. Op welke manier zorgt u er nou voor dat alle betrokken partijen een juist en volledig beeld van hun onderdeel of zelfs van de gehele organisatie krijgen? Wij kennen de diverse soorten informatiebehoefte en zijn ervan overtuigd dat u daarom met maatwerk zult moeten rapporteren. De bekende MARAP s vormen dankzij onze adviezen en - als u dat wilt - onze werkzaamheden voor uw rapportages in Business Objects geen probleem meer. Wij kennen uw stakeholders, we Handjes te kort? Maak snel een afspraak.

6 Met ons bewezen werkprogramma kunt ú probleemloos een balansdossier samenstellen. zorgen dat u de controle krijgt en vooral houdt. Met onze diverse werk programma s houdt u tussentijds overzicht en kunt u heel praktisch bijblijven met de ontwikkelingen. Uiteraard is onze visie dat u altijd correct rapporteert, goed controleert (denk aan een goed dashboard) en adequaat bijstuurt. Externe verslaggeving U zult de informatie die uit uw AO/IB komt ook buiten uw organisatie (moeten) brengen. Merces rekent het opstellen en aan leveren van 100% correcte jaarrekeningen als één van zijn specialiteiten. We weten als geen ander alles over de meest actuele wet- en regelgeving, de controles die een accountant doet en de steeds veranderende eisen die de overheid (zoals DUO) stelt bij de aanlevering van de gevraagde informatie. We hebben daar werkprogramma s voor, die u precies begeleiden met de vastlegging. Denk hierbij aan het EFJ (Elektronisch Financiële Jaarverslag) en de diverse kengetallen. De cijfermatige onderbouwing van uw beleid is in goede handen. Als u wilt kunnen we deze onderbouwing namens u zelfs presenteren. Budgetteren en begroten Ook u moet slim begroten. Ook u heeft te maken met geoormerkte subsidies. Bij elke school in Nederland zijn de personeelskosten op het totale budget meer dan 80%. Wat hebben we nodig? Het begint met een degelijke AO/IB (die u samen met ons kunt opzetten). We kunnen u adviseren en helpen bij de begrotingstypes die uw organisatie nodig heeft. Denk aan: personele en materiële begrotingen, liquiditeitsbegrotingen en kosten- en opbrengstenbegrotingen. Wij zorgen daarbij voor een optimaal proces rondom zo n begroting. Wie doet wat wanneer, en met welk resultaat. Natuurlijk kunnen we u ook ondersteunen bij de meerjarenbegrotingen. Tussentijds wilt u weten hoe u ervoor staat: Merces is gespecialiseerd in uitputtingsoverzichten op diverse niveaus. Voor elke vraagstuk de juiste stuurinformatie, dat wilt u toch ook?

7 Elke euro telt Betalen en sparen U wilt grip op uw geldstromen. U onderkent de risico s die er op dit moment bestaan bij betalingen. En als u die niet heeft of onderkent, dan waarschuwen wij wel op tijd. Merces kent de weten regelgeving op dit gebied als een van de weinige partijen in Nederland. We zien de risico s bij onze relaties en helpen ze daar heel concreet bij, op onderscheidende wijze. Wilt u weten wat u het beste kunt doen met treasury en liquiditeit? Vraag het ons, we komen graag een keer langs om uw situatie te bekijken. Investeren U staat voor de keuze. Moet ik gaan investeren of toch nog even uitstellen? En op het gebied van bijvoorbeeld de huisvesting verandert er de komende jaren nogal wat. Daar wilt u geen risico s lopen. Neem contact met ons op. We kunnen de financiële resultaten van de investering voor u in beeld brengen zodat u gegronde keuzes kunt maken. Wat heeft de investering gekost en opgeleverd? Uw beleid van leermiddelen kan Merces vertalen in de juiste activaregistratie en heldere afschrijvingsoverzichten voor uw beleid. En de tijd die er tussenin ligt, krijgt u dankzij de expertise van Merces helder in beeld. TIP betrek ons ook in het selectieproces van uw FA-medewerkers. Uw voordeel is onze expertise over FA-competenties Training en opleiding Alle kennis die wij hebben opgebouwd voor het onderwijsveld, kunt u ook in de vorm van een training van ons krijgen. Bij u op locatie of bij ons in Tiel, dat maakt ons niet uit. Onderwerpen: subsidies, lump-sumfinanciering, Exact Globe Next, uw werkprocessen en de controles die u daarbij uitvoert. En natuurlijk alles wat we verder in deze brochure hebben genoemd. Neem contact op met ons over uw wensen en mogelijkheden. Wilt u een FA-medewerker ingewerkt hebben? Wij doen dat snel en efficiënt, bij u op de werkvloer. Dit jaar uw doelen bereiken? Maak snel een afspraak.

8 Merces is dé financiële dienstverlener in het onderwijs. Wat kunnen wij voor u doen? In het kort: Werkplekondersteuning (ter vervanging of als aanvulling) AO/IB opzetten en/of uitvoeren Interne informatievoorziening Externe verslaggeving Budgetteren en begroten Betalen en sparen Investeren Training en opleiding Merces werkt samen met ProActive, Exact Globe Next en Business Objects. Medelsestraat VA company/merces-b.v. Postbus HG Tiel T F laat onderwijs bedrijven

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

Slimme ondernemers kennen de weg...

Slimme ondernemers kennen de weg... Slimme ondernemers kennen de weg... Als je de route kent, kom je nog eens ergens......en bereiken zo trefzeker hun bestemming Verspeek/Mutsaers zorgt voor trefzekere (financiële) begeleiding van het MKB.

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n d e v e l o p m e n t p r o f f e s i o n a l p h p t r a i n i n g e n Een eerste kennismaking... Ibuildings is in1999 opgericht met als doel zich te specialiseren in het ontwikkelen van websites en webapplicaties.

Nadere informatie

FINANCIEEL MANAGEMENT

FINANCIEEL MANAGEMENT BDO CONSULTANTS FINANCIEEL MANAGEMENT Omdat mensen tellen. Financieel Management 3 FINANCIEEL MANAGEMENT DE CONTROLE OVER UW FINANCIËN Een effectief financieel beleid anticipeert op toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Is het echt nodig om de overstap te maken naar de nieuwste versie van onze applicatie? Volgens

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Accountancy. Profinis verzorgt:

Accountancy. Profinis verzorgt: Accountancy Wilt u weten hoe uw onderneming er financieel voor staat. Vraagt u zich af welke risico s uw onderneming loopt. Heeft u ondersteuning nodig in uw besprekingen met de bank of belastingdienst.

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

De juiste productinformatie

De juiste productinformatie Vooruitgang boeken met: De juiste productinformatie Alle productinformatie bij de hand Inhoud Accountancy & Administratieve diensten 4 Fiscaal advies 6 Salarisverwerking & Personeelsadvies 8 Specialistische

Nadere informatie

Onderzoek Stuurinformatie MKB. en invloed op dienstverlening

Onderzoek Stuurinformatie MKB. en invloed op dienstverlening Onderzoek Stuurinformatie MKB en invloed op dienstverlening Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 PROBLEEMANALYSE... 3 1.1 INLEIDING EN RELATIE MET AFSTUDEERSCRIPTIE... 3 1.2 PROBLEEMSTELLING... 3 1.3 DEELVRAGEN...

Nadere informatie

Omdat mensen tellen.

Omdat mensen tellen. BDO Consultants IT Omdat mensen tellen. IT 3 IT De motor van uw business Uw rendement is onze doelstelling. Met deze instelling gaan de IT-consultants van BDO dagelijks aan het werk. Het mag duidelijk

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn:

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn: in zes stappen voorblad Voorblad 1 Inleiding Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de mensen die het werk doen in de vereniging. De werkbladen

Nadere informatie

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op!

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op! Niet groter, maar slimmer en kleiner is het antwoord op onze huidige economische problemen. Abel accountants is een klein accountantskantoor. Bewust klein omdat wij geloven in persoonlijke contacten, een

Nadere informatie

Productomschrijvingen voor ondernemers

Productomschrijvingen voor ondernemers Ondernemers Productomschrijvingen voor ondernemers Als twee enthousiaste ondernemers zijn we in het voorjaar van 2014 gestart met het uitwerken van een business case om gerichte ondersteuning te kunnen

Nadere informatie

Zo zijn we aan de slag

Zo zijn we aan de slag Zo zijn we aan de slag Na 19 maart is er een procesakkoord opgesteld en een werkakkoord gesloten. In beide akkoorden wordt één ding helder: college en raad gaan anders werken. De samenleving wordt nauw

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

SHARED SERVICE MANAGEMENT

SHARED SERVICE MANAGEMENT SHARED SERVICE MANAGEMENT Service Management Simplified 2 SHARED SERVICE MANAGEMENT CONTENTS 03 AMPHIA DRAAGT ZORG VOOR DE TOEKOMST 07 KIES U ROUTE NAAR EEN PROFESSIONELERE DIENSTVERLENING 11 EEN STAP

Nadere informatie

Handleiding voor het opzetten en realiseren van een Samenwerkingsverband Shared Service Center

Handleiding voor het opzetten en realiseren van een Samenwerkingsverband Shared Service Center Optimale intergemeentelijke dienstverlening personeel & financiën Handleiding voor het opzetten en realiseren van een Samenwerkingsverband Shared Service Center Optimale intergemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Leiderschapstrainingen

Leiderschapstrainingen Leiderschapstrainingen De zorgsector maakt vele veranderingen door: naast veranderingen vanuit de overheid (financiering en andere wetswijzigingen) speelt ook de veranderende zorgvraag een rol. Zorginstellingen

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie