dé online facturenservice

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "dé online facturenservice"

Transcriptie

1 dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het is veiliger. Echter, digitaal factureren wordt pas echt een succes als uw klant er ook voordeel en gemak van heeft. Het versturen van een PDF factuur per is bijvoorbeeld wel handig voor u als factuurverzender, maar levert de factuurontvanger alleen maar meer werk op. Z factuur biedt zowel u als uw klant voordeel en gemak! Z factuur is dé online facturenservice waarmee u facturen eenvoudig online verwerkt en beheert. Z factuur is een open platform waar verzenders en ontvangers eenvoudig op kunnen aansluiten. Verzenders van facturen kunnen met Z factuur hun facturen digitaal verzenden. U kiest daarbij zelf voor de verzendoplossing die bij u past. Z factuur biedt factuurontvangers 1 loket waarin zij van verschillende bedrijven en organisaties digitaal de facturen kunnen ontvangen, beheren en archiveren. Hoe meer bedrijven zich aansluiten bij Z factuur, hoe interessanter het is voor factuurontvangers. Dat betekent dus ook een hogere acceptatiegraad bij uw klanten voor het digitaal ontvangen van uw factuur! De verhoogde service voor uw klanten blijkt uit het feit dat het Z factuur ontvangstloket gekoppeld is aan betaalsoftware van de meeste gangbare banken. Uw facturen komen bijvoorbeeld ook via het ontvangstloket van uw klant automatisch in de digitale nota omgeving van het internetbankiersysteem van de Rabobank, de Notabox. Tevens kunnen de facturen digitaalgestructureerd gekoppeld worden aan verschillende boekhoudsystemen en met de back office van de accountant van uw klant. De Belastingdienst heeft een goedkeurende verklaring voor Z factuur afgegeven. Dit betekent dat u en uw klanten de facturen niet meer hoeven te printen en zorgt er bovendien voor dat ze 7 jaar online beschikbaar zijn. Z factuur is een initiatief van:

2 Wat biedt Z factuur u als factuurverzender Z factuur is een online dienst die de elektronische afhandeling van facturenstromen tussen verzenders en ontvangers naadloos, veilig en tegen lagere kosten verzorgt. Dit betekent dat u als factuurverzender aanzienlijk kunt besparen op uw facturering. Bovendien is het mogelijk om via Z factuur zowel digitale facturen te verzenden als facturen op papier. Klanten die nog niet over een Z factuur abonnement beschikken, kunnen de factuur gewoon op papier blijven ontvangen. Indien u dit wenst, is het mogelijk om dit allemaal via Z factuur af te handelen. U hoeft dus zelf geen papieren facturen meer te versturen! Er worden uitgebreide mogelijkheden aangeboden voor de opmaak en distributie van uw facturen. Het factureren legt zo veel minder beslag op uw organisatie. Het archief van Z factuur voldoet voor de Belastingdienst aan de eisen die voor de bewaarplicht gesteld zijn. Printen en in mappen bewaren is dus niet meer nodig. Het Z factuur archief biedt u bovendien eenvoudig de mogelijkheid om snel een factuurzending of een individuele factuur in het archief terug te vinden. Indien u dit wenst, is het mogelijk uw klanten via Z factuur te laten reageren op uw factuur. U krijgt dan de feedback van uw klant en de betreffende factuur digitaal in uw mailbox en kunt deze zo eenvoudig afhandelen. Dit kunt u doen op het moment dat het u het best uitkomt en kan geheel via de mail plaatsvinden. Z factuur werkt op basis van de bancaire standaarden voor de elektronische betaalcheck. Dit betekent dat een betaling die bij u binnenkomt altijd direct gekoppeld is aan de factuur. Afletteren is dan niet meer nodig en kan u veel uitzoekwerk besparen! Als u selfbiller bent voor uw leveranciers, dan kunt u deze facturen standaard via Z factuur aan uw leveranciers aanbieden. Voordeel voor uw leveranciers is dat zij deze facturen direct gekoppeld hebben aan de betaalsystemen van de banken en optioneel aan hun boekhoudpakket. Uw voordeel Aansluiten bij Z factuur biedt u het voordeel van kostenbesparing, een volledige ondersteuning bij de aansluiting van uw systeem op Z factuur en een hoge acceptatiegraad bij uw klanten, omdat niet alleen uw factuur maar ook de facturen van veel andere bedrijven via Z factuur ontvangen kunnen worden.

3 De verzendmogelijkheden van Z factuur Z factuur onderscheidt verschillende soorten van verzenders en biedt voor elke verzender de juiste oplossing om digitaal te gaan factureren. Grote verzenders rs Op basis van een uitgebreide dienstencatalogus kan de verzender modulair diensten afnemen van Z factuur. Dit houdt in dat u in met de basisdienst de facturen digitaal verstuurt naar Z factuur ontvangers. Wanneer u dat wilt, kan Z factuur ook de opmaak van de PDF-factuur verzorgen evenals de distributie van uw papieren facturen naar de niet-z factuur ontvangers. U kiest zelf de aanvullende diensten die bij u en uw dienstverlening passen. Om aan de slag te gaan met Z factuur kunt u kiezen uit de sftp koppeling of de Webservice koppeling. Deze koppeling verzorgt vervolgens de uitwisseling van twee verschillende soorten gegevens: U legt één koppeling waarmee klantgegevens kunnen worden uitgewisseld zodat de match tussen uw klanten en de Z factuurdeelnemers kan worden gemaakt. Daarnaast legt u ook een koppeling waarmee u uw facturen naar Z factuur kunt sturen. Deze facturen verstuurt u in een EAV xml formaat, waarbij u ervoor kunt kiezen om ook direct de volledig opgemaakte factuur aan te leveren. Eventueel kunt u de opmaak van de factuur ook uitbesteden aan Z factuur. Wij zorgen dan voor een digitale factuur die indentiek is aan uw huidige papieren facturen. Kleine en grote verzenders die werken met een softwarepartner van Z factuur Z factuur heeft met verschillende leveranciers van financiële software samenwerking gezocht. Hierdoor is het mogelijk om standaardkoppelingen met Z factuur als module aan u als verzender van facturen te kunnen aanbieden. Uw voordeel is dat aansluiting bij Z factuur sneller en goedkoper kan dan via een maatwerkkoppeling. Het enige dat u hoeft te doen is het installeren van de Z factuurmodule in uw softwaresysteem. Na een eenvoudige registratie en configuratie kunt u vervolgens al aan de slag. Verzender is ook ontvanger van facturen Als verzender heeft u ook te maken met binnenkomende facturen. Als u interesse hebt om ook de binnenkomende facturen digitaal te ontvangen en te verwerken, neem dat contact op met de accountmanager. Accountantskantoren Accountants hebben de voordelen van Z factuur inmiddels ook ontdekt. Zij kunnen niet alleen kosten besparen met het digitaal verzenden van de eigen facturen, zij kunnen de service naar hun klanten verhogen, maar vooral ook de efficiency verhogen inzake het boeken en verwerken van de factuurinformatie van hun klanten.

4 Hoe werkt Z factuur voor uw klanten? Factuurontvangers kunnen hun facturen digitaal ontvangen, beheren en archiveren met Z factuur. Het facturenarchief in Z factuur blijft 7 jaar digitaal beschikbaar en voldoet daarmee aan de eisen die de Belastingdienst stelt. Het printen van de digitaal ontvangen facturen is hierdoor niet meer nodig. Daarnaast wordt de factuurverwerking voor uw klanten ook gemakkelijker, sneller en goedkoper. Doordat Z factuur factuurontvangers 1 loket biedt waarin zij de facturen van verschillende bedrijven kunnen ontvangen, wordt uw digitale factuur sneller en makkelijker door uw klanten geaccepteerd. Na inloggen komt uw klant in het tabblad mijn facturen en vindt daar een overzicht van alle gedigitaliseerde facturen. De goedgekeurde facturen kunnen met één muisklik doorgestuurd worden naar de Notabox van de Rabobank (internetbankieren) of het telebankierpakket van Rabobank, ABN AMRO, Fortis, en andere banken. Uw klanten hoeven daarbij geen gegevens meer handmatig in te voeren, wat de kans op fouten vermindert en (ook u) tijd bespaart. Om Z factuur nog gemakkelijker te maken worden er koppelingen gebouwd met verschillende financiële programma s. Voor factuurontvangers wordt het gebruik van Z factuur nog interessanter wanneer ook de digitale factuurinformatie uit Z factuur ingelezen kan gaan worden in hun boekhoudprogramma. Digitaal factureren Al vele bedrijven hebben geïnvesteerd in Z factuur. Wilt u weten welke bedrijven hun facturen versturen via Z factuur of hun intentie hebben uitgesproken om binnenkort via Z factuur te factureren, kijk dan in de rubriek factuurverzenders op onze website

5 dé online facturenservice De voordelen van Z factuur Verlaging kosten factureren - Z factuur verlaagt uw factureringskosten. Uw verzendkosten zijn lager, u heeft geen opslag meer van facturen en kunt eenvoudig en snel zoeken in het archief. Hoger serviceniveau naar uw klanten - Z factuur verhoogt de service naar uw klanten. Klanten kunnen sneller en eenvoudiger facturen betalen via de koppeling met tele- en internetbankieren, met minder kans op fouten en besparing in tijd voor uw klant en voor u. Koppelingen met bancaire standaarden - Z factuur biedt koppelingen met bancaire standaarden van de meest gangbare banken. Afletteren is met deze koppeling niet meer nodig wat u tijd bespaart. Billing Service Provider - Z factuur is een Billing Service Provider. Het gehele traject van factureren kan door Z factuur geregeld worden waardoor factureren binnen uw organisatie veel minder tijd en aandacht vraagt. Z factuur is veilig - Z factuur maakt gebruik van een beveiligde omgeving waarin u met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgt. Uw gegevens worden redundant opgeslagen en zijn altijd en overal online toegankelijk. Meer weten? Voor meer informatie en het aanvragen van een geheel vrijblijvende presentatie van de mogelijkheden van Z factuur kunt u contact opnemen met de Sales afdeling van ZET solutions B.V. Telefoonnummer: ZET solutions, Pascallaan 70, Postbus 18, 8200 AA Lelystad

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

E-Factureren voor het bedrijfsleven

E-Factureren voor het bedrijfsleven E-Factureren voor het bedrijfsleven Colofon Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Financiën en de belastingdienst hebben bijgedragen de totstandkoming van deze publicatie door financiering

Nadere informatie

Hoe begin ik met Reeleezee?

Hoe begin ik met Reeleezee? Hoe begin ik met Reeleezee? Met deze eenvoudige instructie bent u binnen vijf minuten aan de slag met uw eigen administratie. Zelfs als u niets van boekhouden weet. Boekhouden in Reeleezee lijkt sterk

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel

IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel Innovatief IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel Flexibel Kostenbesparend IP-Telefonie VastMobiel: maakt bellen goedkoper, makkelijker en biedt goede

Nadere informatie

KPN Secure Mail Dienstbeschrijving

KPN Secure Mail Dienstbeschrijving KPN Secure Mail Dienstbeschrijving 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1. Veiligheid en betrouwbaarheid 3 1.2. Gebruiksvriendelijkheid 3 1.3. Beheersbaarheid 3 1.4. Betaalbaarheid 3 2. Verzekerde kwaliteit

Nadere informatie

%RHNKRXGVRIWZDUHMDDUJHOHGHQHQQX %RHNKRXGHQEOLMIWERHNKRXGHQPDDUGHWHFKQLHN]RUJWYRRUYHHOYHUDQGHULQJHQ

%RHNKRXGVRIWZDUHMDDUJHOHGHQHQQX %RHNKRXGHQEOLMIWERHNKRXGHQPDDUGHWHFKQLHN]RUJWYRRUYHHOYHUDQGHULQJHQ %RHNKRXGVRIWZDUHMDDUJHOHGHQHQQX %RHNKRXGHQEOLMIWERHNKRXGHQPDDUGHWHFKQLHN]RUJWYRRUYHHOYHUDQGHULQJHQ 25 januari 2006 Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne Toen begin jaren 80 de PC de markt ging domineren

Nadere informatie

E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren. Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx

E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren. Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx Colofon Deze publicatie is kosteloos te bestellen en te downloaden op http://www.e-factureren.info ECP-EPN heeft Fou-Khan

Nadere informatie

Webservice meldingen ProUrl

Webservice meldingen ProUrl Productinformatie REMS REMS Algemeen REMS CloudComputing Systeem REMS CC systeem user REMS OnSite systeem user ControlPanel Verwerking Connectivity Auditing Organize Webservice meldingen ProUrl CRM Relaties

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

E-mail marketing en CRM. 21 redenen om ze te koppelen

E-mail marketing en CRM. 21 redenen om ze te koppelen E-mail marketing en CRM 21 redenen om ze te koppelen Deze eguide laat zien dat een koppeling tussen je CRMsoftware en e-mail marketingsoftware veel oplevert. Een koppeling van deze twee softwaresystemen

Nadere informatie

Alle informatie altijd en overal direct bij de hand. Document Management Systeem in SharePoint

Alle informatie altijd en overal direct bij de hand. Document Management Systeem in SharePoint Alle informatie altijd en overal direct bij de hand Document Management Systeem in SharePoint Het simpele gegeven alleen al, dat een gemiddelde medewerker op kantoor tot maar liefst acht uur per week besteedt

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

Online betalen via uw eigen bank

Online betalen via uw eigen bank Online betalen via uw eigen bank deelnemende banken MAKKELIJK VEILIG SNEL BETROUWBAAR Uw meest praktische manier van online betalen Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek

Nadere informatie

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD TO CLOUD OR NOT TO CLOUD DE VOOR- EN NADELEN VAN DIGITALE FACTUURVERWERKING IN DE CLOUD Organisatie Easy Systems B.V. Telefoon +31 (0)318 648 748 E-mail info@easysystems.nl Website www.easysystems.nl Auteur

Nadere informatie

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES Haal alles uit uw financiën www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 01 Weet waar u moet beginnen 02 De 4 stappen naar succes 2.1 Stap 1: Zorg voor

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Whitepaper aan de slag met e-facturatie. Omdat een managed service tijd en kosten kan besparen met elektronisch factureren

Whitepaper aan de slag met e-facturatie. Omdat een managed service tijd en kosten kan besparen met elektronisch factureren Whitepaper aan de slag met e-facturatie Omdat een managed service tijd en kosten kan besparen met elektronisch factureren Whitepaper aan de slag met e-facturatie Omdat een managed service tijd en kosten

Nadere informatie

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Speciaal voor MKB zakelijke dienstverlening en groothandels! In deze whitepaper wordt op een heel praktische wijze een aantal tips gegeven hoe ook kleine en middelgrote

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

Business Select. Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past

Business Select. Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Business Select Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Mobiele communicatie is niet meer weg te denken uit het moderne bedrijfsleven. U wilt goed

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

Flynth online Arbeidszaken.

Flynth online Arbeidszaken. Flynth online Arbeidszaken. Welkom bij Flynth Flynth adviseurs en accountants BV behoort tot de tien grootste aanbieders van advies- en accountantsdiensten in Nederland. Enthousiasme, betrokkenheid en

Nadere informatie