OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG"

Transcriptie

1 OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG Hoewel de voordelen van e-facturatie inmiddels wel bekend zijn, worstelen veel bedrijven nog steeds met de vraag: kost het mij niet teveel tijd? Daarom in deze whitepaper: de 5 eenvoudige stappen die je kunt zetten op weg naar slimmer, sneller en veiliger factureren.

2 INHOUD Overstappen naar e-facturatie in 5 stappen: het kan deze week nog Stap 1: Betrek je IT-afdeling bij de keuze voor e-facturatie Stap 2: Kies een PEPPOL Access Point dat bij je past Stap 3: Activeer je PEPPOL ID Stap 4: Maak zelf je UBL factuur Stap 5: Verstuur je factuur veilig met een SPF of API E-facturatie met Storecove SAMENVATTING De voordelen van e-facturatie zijn inmiddels wel bekend. Toch worstelen veel bedrijven nog steeds met de vraag: kost het mij niet teveel tijd? Daarom in deze whitepaper: de 5 eenvoudige stappen die je kunt zetten op weg naar slimmer, sneller en veiliger factureren. 1) Betrek je IT-afdeling bij de keuze voor e-facturatie. 2) Kies een PEPPOL Access Point dat bij je past. 3) Activeer je PEPPOL ID. 4) Maak zelf je UBL factuur. 5) Verstuur je factuur veilig met een SPF of API.

3 OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG Overstappen naar e-facturatie. De voordelen zijn bij veel bedrijven inmiddels wel bekend. E-facturatie is niet alleen ongelofelijk efficiënt, het is ook veilig en snel. De UBL (Universal Business Language), het standaard formaat van de digitale factuur, wordt gemakkelijk herkend en verwerkt door de meeste boekhoudprogramma s. Niet alleen jijzelf, maar ook de ontvangende partij, heeft daardoor veel minder administratieve rompslomp dan voorheen. Steeds vaker wordt e-facturatie dan ook gezien als een service die je biedt aan je klanten. Bijkomend voordeel: rekeningen verzonden via e-facturatie worden gemiddeld 16 dagen sneller betaald. Vanaf april 2019 is het UBL formaat voor facturen bovendien verplicht wanneer je werkt met Nederlandse overheidsinstellingen. Toch bestaat er voor veel organisaties nog een drempel om over te gaan op e-facturatie. De meest gehoorde reden voor uitstel: we moeten al zoveel met IT! Vaak bestaat het beeld dat beginnen met e-facturatie een enorm project is. Daarom in deze whitepaper: de 5 eenvoudige stappen die je kunt zetten op weg naar slimmer, sneller en veiliger factureren. Het kan deze week nog!

4 STAP 1: BETREK JE IT-AFDELING BIJ DE KEUZE VOOR E-FACTURATIE Een groot deel van de implementatie van e-facturatie komt voor rekening van de IT-afdeling. En vaak is het juist de IT-manager die al een overvolle agenda heeft. Heldere communicatie over wat er moet gebeuren om over te gaan op e-facturatie is dus belangrijk om de uitvoerende organisatie mee te krijgen. En eigenlijk valt het best wel mee. Het implementeren van e-facturatie levert eenmalig wat extra werk op voor de IT-manager, maar de uren die je als organisatie bespaart voor jezelf en voor je klanten wegen daar echt tegenop. Daarbij zijn er volop mogelijkheden om jezelf te laten begeleiden bij het doorlopen van de technische stappen die moeten worden gezet. Wij hebben klanten die binnen een dag zijn overgeschakeld op e-facturatie, maar ook in transities waarbij complexe koppelingen moeten worden gemaakt kan e-facturatie binnen twee maanden volledig worden geïmplementeerd.

5 STAP 2: KIES EEN PEPPOL ACCESS POINT DAT BIJ JE PAST PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) is het internationale netwerk dat wordt gebruikt door bijna alle Europese overheden en bedrijven die werken met e-facturatie. Via PEPPOL kun je bedrijfskritische documenten eenvoudig, veilig en efficiënt verzenden. Maar om e-facturen te kunnen versturen via het PEPPOL netwerk, moet je eerst aangesloten te zijn bij een Access Point. Een Access Point klinkt misschien als een doosje in de muur, maar in de wereld van e-facturatie is een Access Point een soort van telefoonprovider die ervoor zorgt dat je toegang hebt tot het PEPPOL netwerk. Er zijn ongeveer 200 Access Points waaruit je kunt kiezen als je aangesloten wil worden op PEPPOL. Maar waar let je op als een Acces Point kiest? Net zoals bij een internetprovider is de prijs vaak doorslaggevend. Maar het is ook wel prettig als een Acces Point technisch handig is met het koppelen van PEPPOL aan je eigen boekhoudsysteem. Om precies die reden kiezen bedrijven in Nederland vaak voor een Access Point dat veel ervaring heeft met de boekhoudpakketten die hier worden gebruikt.. Over het algemeen is het ook zinnig om te kijken naar referenties. Wie zijn er al aangesloten? Is men tevreden? En: valt het contract met een Acces Point ook snel op te zeggen wanneer de verwachtingen toch niet worden waargemaakt, of zit je er voor een jaar aan vast? NB: Let bij het vergelijken van Access Points ook op waar de servers staan! Facturen bevatten privacygevoelige data van je klanten en het sinds mei dit jaar (GDPR) is het dus ook verplicht om te werken met servers die binnen de EU staan.

6 STAP 3: ACTIVEER JE PEPPOL ID Na het kiezen van je Access Point is het tijd voor de volgende stap. Het aanmaken van een PEPPOL ID. Het aanmaken van een PEPPOL ID hoeft niet veel tijd te kosten. Je voert eenmalig je KVK-, BTW- en IBANnummer in - en vanaf dat moment kun je aan de slag. Het aanmaken van een PEPPOL ID kan dus binnen een dag. Sinds PEPPOL de nieuwe intenationale standaard is, vormt het de basis waarop in de komende jaren gaat worden voortgebouwd met e-facturatie. Vanaf april 2019 zijn alle Europese bedrijven verplicht om aan overheden facturen aan te leveren in UBL.

7 STAP 4: MAAK ZELF JE UBL FACTUUR Een van de redenen dat het verwerken van e-facturen zo efficiënt gaat, is dat ze allemaal hetzelfde standaardformaat hebben: UBL (Universal Business Language). Sommige boekhoudpakketten (Exact, Yuki, Snelstart), maken facturen automatisch aan in UBL. Maar gebruik je bijvoorbeeld SAP dan moet je facturen handmatig omzetten naar UBL. Je kunt als organisatie ook zelf je UBL facturen maken, al moet je daar dan wel een professional voor in dienst hebben die bovendien ook op de hoogte blijft van alle aanpassingen in de UBL-standaard (UBL 2.1 is nu de nieuwste versie). Als zelf UBL facturen maken niet je core business is, kun je dit ook uitbesteden aan een ervaren Access Point.

8 STAP 5: VERSTUUR JE FACTUUR VEILIG MET EEN SPF OF API E-facturen kun je op twee verschillende manieren versturen. Per , of via een API (application programming interface). Een API is een interface tussen je boekhoudprogramma en PEPPOL. Het koppelen van een API hoeft niet veel tijd te kosten zeker niet als je het laat doen door een Access Point dat verstand van zaken heeft. Voordeel van e-facturatie via een API is dat je ook direct de status kan opvragen van je e-facturen en dat je kan checken wie van je klanten al op PEPPOL is aangesloten. Wil je direct van start, dan is e-facturatie via de de snelste oplossing. Maar dit moet wel veilig gebeuren. Want net zoals je tekstberichten kunt laten versturen vanaf een adres van iemand anders, kan dit ook met e-facturen. Het protocol controleert namelijk niet standaard of de verzender van een wel de echte eigenaar is van het opgegeven domein. En je wil niet dat iemand anders valse facturen verstuurt vanaf jouw adres. Dit laatste kun je gemakkelijk voorkomen met een SPF record (Sender Policy Framework). Door een SPF record aan te maken in je domeinnaam, leg je vast welke servers en IP-adressen wel en geen s (en e-facturen) mogen versturen namens jouw domein. Ook het aanmaken van zo n SPF waarmee je veilig t, kan binnen een dag en ook hierbij kan een Access Point je organisatie goed begeleiden.

9 E-FACTURATIE MET STORECOVE Een overstap naar e-facturatie hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Alle hier genoemde 5 stappen kunnen in principe binnen één dag gemaakt worden. Met Storecove bieden wij e-facturatie ook als een kant-en-klare SaaS oplossing, waarmee je zelf direct aan de slag kan. Heb je een grote organisatie en moeten er complexe koppelingen gemaakt worden tussen je boekhoudprogramma en PEPPOL die net iets meer maatwerk vragen, neem dan een serieus Access Point in de arm. Met Storecove hebben wij veel ervaring in het begeleiden van bedrijven in hun overstap naar e-facturatie. Wij werken daarbij met een sandbox omgeving waarin het nieuwe systeem eerst grondig wordt getest voordat je live gaat. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Willem Stemfoort

10 Storecove helpt bedrijven en organisaties met de transitie naar slimmer, efficienter en veiliger e-factureren. Dat kan via onze kant-en-klare SaaS-oplossing waarmee je direct zelf aan de slag kan, maar ook begeleiden wij maatwerk-transities is meer complexe omgevingen. CONTACT storecove.com/companies +31 (0) Keizersgracht EZ Amsterdam

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners.

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. Exact Group B.V., 2018. All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING MET EXACT ONLINE Onno Slot, 10 oktober, Utrecht Exact Group B.V., 2018. All rights belong to their respective owners.

Nadere informatie

Elektronisch factureren in de praktijk

Elektronisch factureren in de praktijk Elektronisch factureren in de praktijk Een automatische administratie voor iedereen Wij zijn de standaard voor e-facturatie everbinding is simpel en voor iedereen Wij zijn niet bang om anders te zijn Waarom

Nadere informatie

Wat betekent PEPPOL voor de accountantspraktijk?

Wat betekent PEPPOL voor de accountantspraktijk? Wat betekent PEPPOL voor de accountantspraktijk? Henk van Koeverden bestuurslid Stichting Simplerinvoicing voorzitter Standaardisatieplatform e-factureren Inhoud E-factureren: Waar doen we het voor? De

Nadere informatie

En: Elektronisch factureren checklist voor gebruikers (en softwareleveranciers)

En: Elektronisch factureren checklist voor gebruikers (en softwareleveranciers) Inhoud gids 1. Begrippen; 2. Organisaties en initiatieven; 3. Standaarden; 4. Segmentatie; 5. Wet- en regelgeving; 6. Purchase-to-pay; 7. Gerelateerd; 8. Toepassingen; (> 35) 9. Voortgang; 10.Conclusies

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Yuki

Handleiding SEOshop - Yuki Handleiding SEOshop - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een factuur

Nadere informatie

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten. PDF per

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten. PDF per Ontwikkeling in de tijd Scannen en herkennen van boekingsdocumenten PDF per email Robotic accounting Elektronische factuurverwerking op basis van UBL (via email of netwerk zoals PEPPOL) Machine learning

Nadere informatie

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking Inleiding

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking Inleiding Inleiding Ontwikkeling in de tijd Scannen en herkennen van boekingsdocumenten PDF per email Elektronische factuurverwerking (bijv UBL.) Robotic accounting en Machine learning Scannen en herkennen Wie past

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Yuki

Handleiding MijnWebWinkel - Yuki Handleiding MijnWebWinkel - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in MijnWebWinkel automatisch

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Factuursturen

Handleiding SEOshop - Factuursturen Handleiding SEOshop - Factuursturen www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Factuursturen vs 1.0

Handleiding CCV Shop - Factuursturen vs 1.0 Handleiding CCV Shop - Factuursturen vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in CCV

Nadere informatie

Supplier Kit verzenden elektronische facturen voor leveranciers van SITA Nederland

Supplier Kit verzenden elektronische facturen voor leveranciers van SITA Nederland Supplier Kit E-Facturatie Supplier Kit verzenden elektronische facturen voor leveranciers van SITA Nederland Introductie E-Facturatie Verschillende verzendopties E-Factuur vereisten en informatie 2 (5)

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl

Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van PrestaShop naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in

Nadere informatie

Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl

Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van WooCommerce naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Factuursturen vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Factuursturen vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Factuursturen vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor bestellingen

Nadere informatie

Het belang van open platforms voor massa adoptie Informatiebijeenkomst Simplerinvoicing

Het belang van open platforms voor massa adoptie Informatiebijeenkomst Simplerinvoicing Het belang van open platforms voor massa adoptie Informatiebijeenkomst Simplerinvoicing 1 Informatiebijeenkomst Simplerinvoicing 10 mei 2016. Jaap Jan Nienhuis Simplerinvoicing. All rights reserved. Agenda

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Reeleezee

Handleiding SEOshop - Reeleezee Handleiding SEOshop - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch

Nadere informatie

In yoobi is het mogelijk om te koppelen met yuki. De volgende type koppelingen zijn hierbij beschikbaar:

In yoobi is het mogelijk om te koppelen met yuki. De volgende type koppelingen zijn hierbij beschikbaar: Productsheet: Yoobi - Yuki koppeling In yoobi is het mogelijk om te koppelen met yuki. De volgende type koppelingen zijn hierbij beschikbaar: 1. Automatisch betalingen verwerken 2. Aanbieden van xml facturen

Nadere informatie

Tarieven.

Tarieven. Tarieven www.yuki.nl Yuki tarieven In deze brochure vind je alle mogelijkheden van werken met Yuki, plus de bijbehorende tarieven. Soms kies je zelf een optie, andere prijzen zijn gerelateerd aan functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Acumulus

Handleiding SEOshop - Acumulus Handleiding SEOshop - Acumulus www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Acumulus. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een

Nadere informatie

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING NO HANDS ACCOUNTING JOS SUIJKENS 20 MINUTEN No hands accounting? 2 voorbeelden. NO HANDS ACCOUNTING? Haal de robot uit de mens... Reduceer repetitieve, routinematige handelingen door de inzet van software.

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - MoneyBird vs 1.0

Handleiding CCV Shop - MoneyBird vs 1.0 Handleiding CCV Shop - MoneyBird vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in CCV Shop automatisch

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl Handleiding OpenCart - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Yuki

Handleiding CCV Shop - Yuki Handleiding CCV Shop - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in CCV Shop automatisch een factuur

Nadere informatie

Handleiding WooCommerce - Yuki

Handleiding WooCommerce - Yuki Handleiding WooCommerce - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van WooCommerce naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in WooCommerce automatisch

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - Reeleezee

Handleiding OpenCart - Reeleezee Handleiding OpenCart - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart automatisch

Nadere informatie

Handleiding PrestaShop - Reeleezee

Handleiding PrestaShop - Reeleezee Handleiding PrestaShop - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van PrestaShop naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in PrestaShop automatisch

Nadere informatie

E-invoicing TU Delft. ICreative bv. Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van TU Delft. Auteur: Functie: ICreative bv Oortlaan WD Ede

E-invoicing TU Delft. ICreative bv. Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van TU Delft. Auteur: Functie: ICreative bv Oortlaan WD Ede ICreative bv E-invoicing TU Delft Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van TU Delft Finance, procurement & document solutions Versie: E-invoicing TU Delft Voorbeeld ICreative bv Oortlaan 2 6716

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Asperion vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Asperion vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Asperion vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar Asperion. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in MijnWebWinkel

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

Ontvangen en verwerken van e-facturen. Inzet Kofax platform voor het verwerken van facturen

Ontvangen en verwerken van e-facturen. Inzet Kofax platform voor het verwerken van facturen Ontvangen en verwerken van e-facturen Inzet Kofax platform voor het verwerken van facturen BMconsultants Datum: augustus 2017 Inhoud Inzet Kofax platform voor het verwerken van facturen... 1 Inhoud...

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

Digitale Transformatie in factureren Is jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld - november 2016

Digitale Transformatie in factureren Is jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld - november 2016 Digitale Transformatie in factureren Is jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld - november 2016 1 Digitale Transformatie in Factureren September 2016 Simplerinvoicing. All rights reserved. Jaap Jan

Nadere informatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie Voor ondernemers Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie DizzyData voor Ondernemers AUTOMATISCH BOEKHOUDEN VOOR INNOVATIEVE ONDERNEMER DizzyData is een slimme en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Voor accountants. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie

Voor accountants. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie Voor accountants Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie DizzyData voor accountants AUTOMATISCHE FACTUURHERKENNING, FACTUURAUTORISATIE EN E-FACTURATIE DizzyData is een slimme

Nadere informatie

Tarieven.

Tarieven. Tarieven www.yuki.nl Yuki tarieven In deze brochure vind je alle mogelijkheden van werken met Yuki, plus de bijbehorende tarieven. Soms kies je zelf een optie, andere prijzen zijn gerelateerd aan functionaliteit,

Nadere informatie

Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog. 21 mei 2019

Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog. 21 mei 2019 Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog. 21 mei 2019 Erik van Koeveringe programmabureau e-factureren PIANOo 1 AGENDA Status e-factureren Status gemeenten Onboarding 2 EVEN OPWARMEN Profielvraag

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - MoneyBird vs 1.1

Handleiding SEOshop - MoneyBird vs 1.1 Handleiding SEOshop - MoneyBird vs 1.1 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch

Nadere informatie

Het belang van open platforms voor massa adoptie Factuurcongres 2016

Het belang van open platforms voor massa adoptie Factuurcongres 2016 Het belang van open platforms voor massa adoptie Factuurcongres 2016 1 e-factureren. Het belang van open platforms voor e-factureren. Jaap Jan Nienhuis Simplerinvoicing. All rights reserved. E-facturatie.

Nadere informatie

Handleiding BiedMeer - Factuursturen vs 1.0

Handleiding BiedMeer - Factuursturen vs 1.0 Handleiding BiedMeer - Factuursturen vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van BiedMeer naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in BiedMeer

Nadere informatie

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business E-BOOK App Strakke administratie in minder tijd Meer inzicht en meer tijd voor je core business INLEIDING Dank voor je interesse in het e-book Strakke administratie in minder tijd. Dit boek krijg je van

Nadere informatie

E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland

E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland Welkom Proquro klanten! Agenda 10.00 11:30 Ontwikkelingen, visie en productlancering Proquro e Facturen

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

suremail strategy, deliverability & infrastructure Email Authenticatie EMMA-nl Workshop 13-10-2009 Maarten Oelering

suremail strategy, deliverability & infrastructure Email Authenticatie EMMA-nl Workshop 13-10-2009 Maarten Oelering suremail strategy, deliverability & infrastructure Email Authenticatie EMMA-nl Workshop 13-10-2009 Maarten Oelering Agenda Email authenticatie Waarom is het een must? SPF, SIDF, DK, DKIM: overeenkomsten

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT 5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT Na enkele jaren ervaring met de cloud, realiseren zowel gebruikers als leveranciers zich dat enkele van de vaakst gehoorde mythes over cloud computing eenvoudigweg... niet waar

Nadere informatie

E-invoicing Bilderberg

E-invoicing Bilderberg ICreative bv Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van Bilderberg Finance, procurement & document solutions Versie: 1.5 ICreative bv Oortlaan 2 6716 WD Ede Met ICreative kiest u voor een duurzame

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Twinfield

Handleiding SEOshop - Twinfield Handleiding SEOshop - Twinfield www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Twinfield verkooptransacties. Bestellingen die in SEOshop de status Betaald

Nadere informatie

Handleiding Magento - Factuursturen

Handleiding Magento - Factuursturen Handleiding Magento - Factuursturen www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Magento naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor facturen in Magento automatisch

Nadere informatie

E-invoicing Bilderberg

E-invoicing Bilderberg ICreative bv Informatiepakket e-invoicing voor leveranciers van Bilderberg Finance, procurement & document solutions Versie: 1.5 ICreative bv Oortlaan 2 6716 WD Ede Met ICreative kiest u voor een duurzame

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

White Paper. De inrichting van je administratie KEURMERK ERKENDE ADMINISTRATIE- EN BELASTINGDESKUNDIGEN GECERTIFICEERD GECERTIFICEERD

White Paper. De inrichting van je administratie KEURMERK ERKENDE ADMINISTRATIE- EN BELASTINGDESKUNDIGEN GECERTIFICEERD GECERTIFICEERD ecertificeerd White Paper De inrichting van je administratie KEURMERK ERKENDE ADMINISTRATIE- EN BELASTINGDESKUNDIGEN GECERTIFICEERD GECERTIFICEERD De inrichting van je administratie In een eerdere blog

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - Yuki

Handleiding OpenCart - Yuki Handleiding OpenCart - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart automatisch een factuur

Nadere informatie

No hands accounting. Ellen Bogaert & Werner Temmerman 2018 EXACT

No hands accounting. Ellen Bogaert & Werner Temmerman 2018 EXACT No hands accounting Ellen Bogaert & Werner Temmerman 2018 EXACT Future Finance - The Digital CFO Exact Group B.V., 2017. All rights belong to their respective owners. (R)evolutie van boekhoudsoftware

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Twinfield vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Twinfield vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Twinfield vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar Twinfield. Er bestaan twee verschillende koppelingen van

Nadere informatie

Slimmer werken met SETU

Slimmer werken met SETU Slimmer werken met SETU Efficiënt gegevens digitaal uitwisselen tussen aanbieders en afnemers van flexibele arbeidskrachten? Dat kan met de SETU-standaarden voor elektronisch berichtenverkeer in de flexbranche.

Nadere informatie

De kracht van 500+ uitzendbureaus. Maak kennis met UBplus op www.uitzendsoftware.com

De kracht van 500+ uitzendbureaus. Maak kennis met UBplus op www.uitzendsoftware.com De kracht van 500+ uitzendbureaus. Maak kennis met UBplus op www.uitzendsoftware.com UBplus versimpelt en versnelt Met UBplus haalt u een compleet softwarepakket in huis. Het programma is volledig toegespitst

Nadere informatie

Whitepaper Bespaar tijd met de export MT940

Whitepaper Bespaar tijd met de export MT940 Whitepaper Bespaar tijd met de export MT940 Inhoudsopgave INLEIDING... 2 MT940 ALGEMEEN.... 3 MT940 EXPORT FILE... 3 AUTOMATISCHE KOPPELING... 4 WELKE BOEKHOUDSYSTEMEN?... 4 SPECIFICATIES MT940 EXPORT...

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Handleiding Magento - Yuki

Handleiding Magento - Yuki Handleiding Magento - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Magento naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor facturen in Magento automatisch een factuur of

Nadere informatie

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Cloud computing als administratieve dienstverlening Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Onderwerpen 1. Kort voorstellen 2. Verschillen traditioneel kantoor en accountantskantoor van de toekomst 3. Welke

Nadere informatie

E-FACTURATIE: DÉ MOVE VOOR 2018 OF EEN HOOP KABAAL MET WEINIG ACTIE?

E-FACTURATIE: DÉ MOVE VOOR 2018 OF EEN HOOP KABAAL MET WEINIG ACTIE? E-FACTURATIE: DÉ MOVE VOOR 2018 OF EEN HOOP KABAAL MET WEINIG ACTIE? WHITEPAPER E-FACTURATIE 2 INHOUD» De feiten en cijfers van e-facturatie 4» De drie meest voorkomende drempels die e-facturatie oproept

Nadere informatie

Hessel Kuik CEO Bizcuit

Hessel Kuik CEO Bizcuit Hessel Kuik CEO Bizcuit ROBOTIC ACCOUNTING? - PDF via Scan & Herken - Factuur / bon scannen in app - UBL inlezen of mailen - Facturen ophalen (Storecove) - Peppol netwerk - Blockchain? - Factureren vanuit

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie

Exact Online. Handleiding Versie Exact Online Handleiding Versie 2.3 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter.

Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter. Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter. 2 Eenvoudigweg beter. Betere eenvoud. We willen samen zaken doen beter en eenvoudiger maken met een modern, wereldwijd ERP-systeem dat ons helpt om

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - MoneyBird

Handleiding OpenCart - MoneyBird Handleiding OpenCart - MoneyBird www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart automatisch

Nadere informatie

UBL: de voordelen voor de ontvanger

UBL: de voordelen voor de ontvanger De voordelen van UBL e-factureren en UBL Ready - Versie 1.02 10 oktober 2016 ================================================================================ [ De tekst is onderdeel van het document Handleiding

Nadere informatie

Hessel Kuik CEO Bizcuit

Hessel Kuik CEO Bizcuit Hessel Kuik CEO Bizcuit Boekhouden & Bankieren HESSEL KUIK Opleiding 2009-2010 Certified Management Accountant (CMA) 2006-2007 Register Controller (RC) 1999-2005 Technische Bedrijfskunde, afstudeerrichtingen

Nadere informatie

Expert/M Plus Facturatie via PEPPOL. taasoftware.wolterskluwer.be

Expert/M Plus Facturatie via PEPPOL. taasoftware.wolterskluwer.be Expert/M Plus Facturatie via PEPPOL taasoftware.wolterskluwer.be Inhoudsopgave INLEIDING... 2 OVERZICHT... 3 1. E-INVOICING LINK INSTELLEN... 3 1.1. Registreren op het e-invoicing portaal... 3 1.2. e-invoicing

Nadere informatie

Hét tipping point van e-facturatie. Exclusive 2016

Hét tipping point van e-facturatie. Exclusive 2016 Hét tipping point van e-facturatie Exclusive 2016 exclusive 2016 Hét tipping point van e-facturatie Sprekers exclusive 2016 Henk Overbosch Consultant Verandermanagement bij DOCCO IT Mohamed Amri Manager

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Twinfield

Handleiding CCV Shop - Twinfield Handleiding CCV Shop - Twinfield www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting BELANGRIJK: Bij het installeren van de koppeling tussen CCV Shop en Twinfield doen wij een aantal aannamen. Deze aannamen betreffen

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Vesting Finance Klantgericht factureren

Vesting Finance Klantgericht factureren Vesting Finance Klantgericht factureren Facturatie is een belangrijk element van uw bedrijfsvoering, maar niet iets dat u per se in huis moet hebben. Het is immers niet waar uw bedrijf in is gespecialiseerd.

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

Elektronisch factureren met Z factuur. 10 Okt.2011

Elektronisch factureren met Z factuur. 10 Okt.2011 Elektronisch factureren met Z factuur 10 Okt.2011 Kernvragen Wat is digitaal en wat is elektronisch? Wat is nou een S@les in de Bouw standaard, en wat heb ik er aan? Is het wel betrouwbaar? Zijn er risico

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017 Auteur:

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 Inhoudsopgave Voorwoord... VII 1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 1.1. Is een boekhouding verplicht?... 1 1.1.1. Waarom een boekhouding?... 1 1.1.2. Wat zit in een

Nadere informatie

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency Makkelijk en efficiënt samenwerken met uw klant. U werkt allebei in dezelfde administratie. U kijkt mee, controleert en corrigeert waar nodig. Zo blijft

Nadere informatie

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency Makkelijk en efficiënt samenwerken met jouw klant? Dat doe je met SnelStart Accountant, het facturatie- en boekhoudpakket voor elk accountants- en administratiekantoor,

Nadere informatie

Handleiding. Exact Online Handel- Magento. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E:

Handleiding. Exact Online Handel- Magento. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E: Handleiding Exact Online Handel- Magento iwebdevelopment Klokgebouw 253 5617AC Eindhoven E: info@iwebdevelopment.nl Inleiding Bedankt dat u heeft gekozen voor een koppeling van iwebdevelopment, in dit

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Mijnwebwinkel naar Exact Online - pakket Boekhouden Premium. Deze koppeling

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - MoneyBird vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - MoneyBird vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - MoneyBird vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Asperion

Handleiding SEOshop - Asperion Handleiding SEOshop - Asperion www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Asperion. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een

Nadere informatie

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website:

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website: Er vinden de komende tijd grote veranderingen plaats binnen het Europese betalingsverkeer, welke ook gevolgen hebben voor het gebruik van CASH. Wij willen u graag op de hoogte stellen dat CASH deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

Innovatieve factuurverwerking

Innovatieve factuurverwerking Innovatieve factuurverwerking Inkoopfacturen automatisch in administraties verwerken met UBL Cloud Van alle inkoopfacturen die geboekt moeten worden in de administratie, wordt nog steeds het hoogste percentage

Nadere informatie

Handleiding WooCommerce - Twinfield

Handleiding WooCommerce - Twinfield Handleiding WooCommerce - Twinfield www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van WooCommerce naar Twinfield. Er bestaan twee verschillende koppelingen van WooCommerce

Nadere informatie

Q&A uit het webinar van maandag 27 juni 2016 Zie voor een videoverslag : https://youtu.be/n6w918q5efo

Q&A uit het webinar van maandag 27 juni 2016 Zie voor een videoverslag : https://youtu.be/n6w918q5efo Vragen- en en uit het KING-webinar over e-factureren van 27 juni 2016 1 Papieren facturen moeten nu x-aantal jaren bewaard blijven. Hoe is met e-facturen geborgd dat voldaan wordt aan bijv. de archiefwet,

Nadere informatie

OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN. TIM ROEMER Managing Director

OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN. TIM ROEMER Managing Director OPTIMAAL MAILINGS VERSTUREN TIM ROEMER Managing Director EVEN VOORSTELLEN Tim Roemer Scoot Media Onderdeel van De Telefoongids First-Impressions.nl & Affiliatepartners.nl 300 adverteerders 200.000 leads

Nadere informatie

U Word je eigen Chief Paperless Officer (CPO)

U Word je eigen Chief Paperless Officer (CPO) 1 U Word je eigen Chief Paperless Officer (CPO) Alles wat je moet weten om papierloos te kunnen werken met je ipad Een ipad is een ideaal instrument om papierloos, of in ieder geval papierarm, te werken.

Nadere informatie

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016 Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking 21 september 2016 HLB Van Daal & Partners, opgericht in 1979, is een ambitieuze accountants- en belastingadviesorganisatie

Nadere informatie

Voorwaarden elektronisch factureren Bijlage bij aanbestedingsdocumenten en inkoopovereenkomsten

Voorwaarden elektronisch factureren Bijlage bij aanbestedingsdocumenten en inkoopovereenkomsten Voorwaarden elektronisch factureren Bijlage bij aanbestedingsdocumenten en inkoopovereenkomsten Versie 1.0 Datum 31 januari 2017 Status Colofon Afzendgegevens Auteurs Directie Informatisering en Inkoop

Nadere informatie

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning.

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning. Checklist 1. Businessplan Strategie en doelstelling, kosten en planning. Check 2. Juridische Voorwaarden KvK, Belastingdienst formulieren downloaden en invullen. Handelsnaam verzinnen. Domeinnaam registreren.

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

Privacy verklaring. Beste lezer,

Privacy verklaring. Beste lezer, Neonstraat 2a 7463 PE Rijssen [t] 0548-760 205 [e] info@brndz.nl www.brndz.nl Privacy verklaring Datum: 26 november 2018 Betreft: Privacy verklaring Pagina: 1/6 Beste lezer, Je leest op dit moment de privacy

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie