In een marktspel win je door op een onder- scheidende manier waarde te creëren voor klanten Bram den Engelsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In een marktspel win je door op een onder- scheidende manier waarde te creëren voor klanten Bram den Engelsen"

Transcriptie

1 In de zorgsector wordt een nieuw spel gespeeld, het spel van de markt. Om daarin succes te hebben moet een zorgorganisatie marktgericht zijn. In de zin van klantgericht én concurrentiegericht. En, wie in het nieuwe marktspel wil winnen, moet zorgmarketing in de vingers hebben. In een marktspel win je door op een onder- scheidende manier waarde te creëren voor klanten Bram den Engelsen Passie Zorgaanbieders kenmerken zich door een sterke passie voor hun vak en voor hun klant, de patiënt of cliënt. In andere sectoren moeten bedrijven vaak alles uit de kast halen om hun medewerkers meer passie bij te brengen. In de gezondheidszorg is dit vanzelfsprekend. Een mooier fundament kun je vanuit marketingperspectief nauwelijks hebben. Dat schept ook een verplichting. Zorgmarketing, als nieuwe discipline, draagt bij aan de verdere professionalisering van het management van zorgorganisaties. Die professionalisering mag echter niet de passie van zorgverleners aantasten, maar moet die passie juist prikkelen en richten. Zodat de patiënt en de zorg beter af zijn. Waardecreatie Gezondheid is het hoogste goed van alle mensen. De behoeften op het gebied van ziektepreventie, herstel van gezondheid en verbetering van levenskwaliteit bij beperkingen nemen sterk toe. In economische termen is sprake van een heuse groeimarkt. Dit gezichtspunt wordt overschaduwd door de begrijpelijke bezorgdheid over dat deel van de gezondheidsmarkt dat via collectieve middelen wordt gefinancierd. Maar het laat onverlet dat er voor zorgaanbieders veel mogelijkheden zijn om op een onderscheidende manier in te spelen op de zorg- en gezondheidsbehoeften van hun klanten. En dat is wat bij zorgmarketing centraal staat: excelleren in waardecreatie op gezondheidsgebied.

2 Keuzes maken Concurreren op prijs alleen is een doodlopende weg. In een concurrentiespel wint uiteindelijk de zorgverlener die voor de klant de beste resultaten per geïnvesteerde euro boekt. Resultaten op het gebied van gezondheid (herstel, complicaties, pijn, functioneren, kwaliteit van leven) én op het gebied van klantwaardering. Niemand kan in alles de beste zijn. Wie wil winnen zal keuzes moeten maken in termen van zorgaanbod en doelgroepen. Keuzes die zowel extern als intern richting geven en verschil maken. Expertise bundelen Om al die nieuwe vragen te kunnen beantwoorden zoekt de zorgsector naar bruikbare inzichten uit andere sectoren, zoals op het gebied van marktstrategie, marketing en branding. Het klakkeloos toepassen van markt- en marketingprincipes in de zorgsector is verleidelijk, maar kortzichtig. Zeker als die toepassing niet wordt gecombineerd met diepgaande kennis van de sector. Twynstra Gudde bundelt ruime marketingexpertise met meer dan veertig jaar ervaring als organisatieadviesbureau in de gezondheidszorg. Advies en begeleiding bij zorgmarketing staan bij Twynstra Gudde dan ook niet op zich. Ze zijn gekoppeld aan kennis en ervaring op het gebied van strategie en besturing, fusie en samenwerking, proceslogistiek en bedrijfsvoering, huisvesting, organisatiecultuur en talentontwikkeling. Onze zorgmarketingadviseurs zijn actief in alle deelsectoren van de gezondheidszorg. Niemand kan succes hebben door het iedere klant op alle fronten naar de zin te maken Janneke van der Kruijs Nieuwe vragen De nieuwe marktwerkelijkheid in de zorgsector roept nieuwe vragen op - Wie zijn eigenlijk onze klanten? De zorgverzekeraars, de doorverwijzende artsen en specialisten, de gemeente, of toch de patiënt en cliënt? - Wat weten wij over onze klanten? Hoe kunnen wij daar meer over te weten komen. Zijn er in hun houding, voorkeuren en gedrag patronen te onderkennen? Wie neemt de beslissing over tot welke zorgaanbieder de patiënt zich wendt? Gaan cliënten massaal gebruik maken van internet om zich te oriënteren en voor te bereiden op hun rol als mondige en kritische zorgconsument? Waarop beoordelen klanten ons? - Wie zijn onze concurrenten en hoe kunnen wij ons van hen onderscheiden? - Welke strategieën zijn er mogelijk in het nieuwe marktspel? Welke positionering past bij onze identiteit en ambities? - Hoe creëren wij op een onderscheidende manier waarde voor onze klanten? Welke zorg- en serviceconcepten moeten wij bieden? En hoe kunnen wij daar de beste resultaten voor patiënten en cliënten mee behalen? - Welk merkenbeleid moeten wij voeren en hoe gaan wij ons profileren? - Hoe kunnen wij bestaande klanten behouden en nieuwe klanten aantrekken? - Hoe maak je een richtinggevend en inspirerend zorgmarketingplan? - Hoe organiseren wij de marketingfunctie op een efficiënte manier? - Hoe maken wij onze zorgorganisatie meer markt- en klantgericht?

3 Zorgmarketing wordt kerndiscipline Onderscheidende aanpak Positioneren, profileren, verankeren Marketing wordt een kerndiscipline voor Als u met Twynstra Gudde samenwerkt op het Zorgmarketingvraagstukken komen neer op: organisaties die succesvol willen zijn in de gebied van zorgmarketing bent u verzekerd - positionering: hoe stemmen wij onze ambitie, zorgmarkt. In tegenstelling tot wat sommigen van een visie en aanpak die expliciet rekening identiteit, middelen en competenties af op de denken komt marketing niet neer op u vraagt houdt met de bijzonderheden en dynamiek van klantvraag en concurrentie en wij draaien, waarbij de organisatie zich de zorgmarkt en de onzekerheid die deze met - profilering: hoe profileren wij onze proposities in onmogelijke bochten moet wringen om de zich meebrengt. In plaats van statische markt- op een relevante, aantrekkelijke, geloofwaar- klant toch maar koning te laten zijn. Zorg- analyses gebruiken wij bijvoorbeeld scena- dige en onderscheidende manier Wij adviseren en verzorgen het (project- marketing kenmerkt zich door een externe rio s en spelsimulaties om hiervoor gevoel en - verankering: hoe verankeren wij de marketing- of tijdelijk) management op verschillende, oriëntatie (klant en concurrent) en is gericht op begrip te krijgen. En om te ervaren dat strate- strategie intern? samenhangende terreinen (zie figuur). onderscheidende waardecreatie. Zorgmarketing gie zich met name uit in gedrag, in interactie beantwoordt de strategische vraag: wat willen met andere spelers. Wij hanteren desgewenst wij (waarom) voor welke klanten betekenen, en wat betekent dat voor onze organisatie? Dat gebeurt via een proces waarbij de identi- werkvormen die het mogelijk maken grotere groepen binnen de organisatie te betrekken bij strategieontwikkeling en beleidsvorming. En Positionering en marktstrategie teit, middelen en competenties van de aanbie- wij houden bij het maken van plannen en het der en specifieke klantvragen op elkaar worden ontwikkelen van ideeën altijd rekening met de afgestemd. Met als doel: de beste resultaten (in vertaalslag naar de praktijk. Ook voor zorg- termen van zorg en klantbeleving) per geïnves- marketing geldt ons motto: Anders denken, teerde euro. Zorgmarketing is zo één van de gewoon doen. leidende perspectieven bij strategieontwikkeling, organisatie-inrichting, bedrijfsvoering en cultuurverandering. Marketingbeleid Identiteit en branding Communicatiebeleid Marketingorganisatie Klantgerichtheid en merkgedrag De kernvraag is: wat wilt en kunt u voor welke klanten betekenen? En wat betekent dat voor uw organisatie? Bram den Engelsen

4 Positionering en marktstrategie Strategievorming verzandt te vaak in een deprimerende discussie over de bestemming (waar gaan we precies naar toe). Een goed strategieproces geeft op een inspirerende wijze de richting aan (welke kant gaan wij uit). Strategie is niet statisch maar gaat over de positionering en koers in een dynamische en turbulente omgeving. Vanuit die filosofie helpen wij u om antwoord te geven op de marktstrategische kernvraag: wat wilt u als zorgaanbieder voor welke klanten betekenen? Met welke zorg- en serviceconcepten kunt u betere resultaten behalen dan de concurrentie? Het antwoord is pas helder als ook duidelijk is welke doelgroepen u niet wilt bedienen en welke zorg en diensten u niet gaat aanbieden. Wij ondersteunen bij interne en externe analyses (klanten, concurrentie, markt, omgeving), marktsegmentatie en doelgroepkeuze, positionering en klantgerichtheidstrategie en portfoliobeleid (zorg-doelgroepcombinaties). Communicatiebeleid Als u goed nagedacht heeft over wat u de klant wilt beloven en in staat bent om die beloften waar te maken, dan kunt u zich gaan profileren: uw belofte op een onderscheidende wijze communiceren. Onze adviseurs en managers helpen u bij het bepalen van doelen op het gebied van kennis, houding en gedrag van relevante stakeholders. En bij het realiseren van die doelen door de juiste mix van boodschappen en communicatiemiddelen. Een marketingplan moet richting geven, inspireren en tot actie leiden Martijn Hulst Marketinginformatie Zonder informatie kun je geen keuzes maken. Zonder informatie weet je niet of je op de goede weg bent. Maar te veel informatie vertroebelt. Dus ook op marketinggebied is de eerste vraag: wat wilt u weten, waarom wilt u dat weten, en wat gaat u met die wetenschap doen? Vanuit dat besef adviseren wij u over de opzet van marktonderzoek. En wij helpen u bij het verzamelen en bijhouden van relevante informatie voor het ontwikkelen en evalueren van marktstrategie en marketingbeleid. Marketingbeleid Een marketingplan moet tot actie leiden en marketingbeleid is pas goed is als het zich in de praktijk kan bewijzen. Tegen die achtergrond vertalen onze adviseurs de ondernemings- en marktstrategie in strategische en tactische marketing- en verkoopplannen. Op het niveau van divisies, clusters, regio s en specialismen. Met u en voor u. Identiteit en branding (merkenbeleid) Sterke merken zijn stevig gewortelde associatienetwerken in het hoofd van de klant. Ze zijn van invloed op diens houding en gedrag en daarmee krachtige marketinginstrumenten. Merken zijn dus heel wat meer dan namen en logo s. Wij adviseren u bij het ontdekken en bepalen van een relevante, geloofwaardige, aantrekkelijke en onderscheidende breinpositie bij de klant en bij overige stakeholders. Onze adviseurs ondersteunen bij bekendheidsen imago-onderzoek; bij het bepalen van de merkidentiteit en merkpositionering en het vaststellen van de merkenstructuur (aantal merken en onderlinge verhoudingen). Marketingorganisatie Marketing is een mentaliteit waarvan de hele organisatie doordrongen moet zijn. Maar dat neemt niet weg dat er ergens in de organisatie specifieke marketingverantwoordelijkheden en -taken moeten worden neergelegd. Dat kan op allerlei manieren. De beste manier is die welke bij uw organisatie en marktsituatie past. Geen mal maar maatwerk dus. Zo ondersteunen wij u bij het vormgeven van de organisatorische functies die zich met marketing, branding, communicatie, accountmanagement of verkoop bezighouden. En desgewenst leveren wij de tijdelijke bemensing. Klantgerichtheid en merkgedrag Een helder beleid en een adequate marketingorganisatie zijn noodzakelijk, maar niet voldoende voor succes. Uit de wereld van dienstenmarketing, die veel aanknopingspunten biedt voor zorgmarketing, is bekend dat medewerkers een belangrijke rol vervullen bij klanttevredenheid en -loyaliteit. Die inzichten gebruiken wij als wij u begeleiden bij het versterken van de klantgerichtheid en het marktbesef binnen de organisatie en bij het ontwikkelen van medewerkers tot merkambassadeurs. Daarbij ligt het aangrijpingspunt uiteraard bij de breed aanwezige passie van zorgprofessionals voor hun vak en voor de patiënt en cliënt. Wij helpen u om nog meer rendement uit die passie voor de zorg te halen.

5 Samen met onze opdrachtgevers komen tot nieuwe antwoorden op vragen, tot het creëren van kansen. Dat betekent goed luisteren, durven doorvragen en kritisch blijven. Eigenschappen die onze adviseurs en managers kenmerken. Zodat u de juiste strategische keuzes kunt maken. Resultaat: een andere, verfrissende kijk op uw vraagstuk, met oplossingen die echt werken. Onze mensen staan u terzijde. Twynstra Gudde staat erachter. Wilt u meer weten? Voor meer informatie over zorgmarketing kunt u bellen ( ) of een sturen naar: Bram den Engelsen (ben@tg.nl) Martijn Hulst (hul@tg.nl) Janneke van der Kruijs (jkq@tg.nl) Kijk ook op Twynstra Gudde Stationsplein LE Amersfoort Postbus AX Amersfoort Tel Fax info@tg.nl

Marketing voor zorgverleners

Marketing voor zorgverleners Marketing voor zorgverleners Reeks Medicus en Management Redactie: Drs. C.C. van Beek MCM Eerder verschenen in deze reeks: Basics Management voor medici Management van het patiëntenproces Management van

Nadere informatie

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling Ruimte voor ontwikkeling Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling U WILT UW GEBIED ONTWIKKELEN. DAT ROEP VEEL VRAGEN OP: HOE PAK IK DAT AAN? EN IS HET FINANCIEEL WEL HAALBAAR IN DEZE

Nadere informatie

Marketing in de zorg

Marketing in de zorg Marketing in de zorg 4 Inhoud Waarom marketing in de zorg? 1 2 3 4 De marketinguitdaging bij Pluryn Van visie naar actie naar resultaat Strategische positie van marketing P. 9 - Marktgerichtheid en

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Deel I. Perspectieven op cultuurverandering

Deel I. Perspectieven op cultuurverandering Deel I Perspectieven op cultuurverandering 1 Perspectieven op organisatiecultuur 2 Veranderend denken over cultuurverandering 3 Aanleidingen voor cultuurverandering 4 Conclusies Hoofdstuk 4 Conclusies

Nadere informatie

Marketingstrategie. Zorgvisiecongres Diagnose 2025. Breukelen 22-6-2011 Bram den Engelsen

Marketingstrategie. Zorgvisiecongres Diagnose 2025. Breukelen 22-6-2011 Bram den Engelsen Zorgvisiecongres Diagnose 2025 Breukelen 22-6-2011 Bram den Engelsen Inhoud 1. Lustrum: 5 jaar marktwerking, 5 jaar marketing 2. Marketingstrategie, nu en straks 2 Marktwerking vraagt om marketing opofferingen

Nadere informatie

Zorgmarketing in drie stappen Karel Jan Alsem. Zorgmarketingplatform 21 juni 2017

Zorgmarketing in drie stappen Karel Jan Alsem. Zorgmarketingplatform 21 juni 2017 Zorgmarketing in drie stappen Karel Jan Alsem Zorgmarketingplatform 21 juni 2017 Over Karel Jan Alsem Lector Marketing op Hanzehogeschool Groningen, docent Marketing op de Rijksuniversiteit Groningen en

Nadere informatie

Zorgmarketingfestival

Zorgmarketingfestival Zorgmarketingfestival drs. Lucie Boonekamp 23 juni 2011 Strategische Zorgmarketing anno 2011 nog in de kinderschoenen.? Hoezo marketing voor zorginstellingen? Een zelftest vooraf.. score: 1 = volmondig

Nadere informatie

DE RUIT VAN KLANTGERICHTHEID IN DE ZORG

DE RUIT VAN KLANTGERICHTHEID IN DE ZORG DE RUIT VAN KLANTGERICHTHEID IN DE ZORG 8 OKTOBER 2009 OVER KLANTGERICHTHEID BRON: WWW.STUDIOBONTEKOE.NL INTRO Klantgerichtheid programma s en trajecten op maat INTRO Zorgorganisatie De klant staat centraal

Nadere informatie

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt:

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt: Wabo effectief ?Hoe Zo! >> Het toepassen van de Wabo is meer dan alleen de IT-structuur aanpassen, de procedures herzien en/of de processen opnieuw beschrijven en herinrichten. Het zijn de medewerkers

Nadere informatie

DE BEZIELDE ORGANISATIE Quick scan. thechangecollective.nl info@thechangecollective.nl +31202613954

DE BEZIELDE ORGANISATIE Quick scan. thechangecollective.nl info@thechangecollective.nl +31202613954 DE BEZIELDE ORGANISATIE Quick scan thechangecollective.nl info@thechangecollective.nl +31202613954 Waarom de quick scan? Snelle analyse van eigen organisatie Vernieuwend inzicht in de oplossing voor een

Nadere informatie

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol?

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijnszorg Combinatie generieke eerstelijnszorg en specialistische tweedelijnszorg - Generalistische invalshoek : uitbreiding geïntegreerde eerstelijns

Nadere informatie

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Klantgerichtheid Selecteren van een klant Wanneer u hoog scoort op 'selecteren

Nadere informatie

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with Alphega apotheek Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement In partnership with De kracht van een internationaal netwerk voor vernieuwende zorg Alphega apotheek is het internationale leidende netwerk

Nadere informatie

STRATEGIEONTWIKKELING

STRATEGIEONTWIKKELING STRATEGIEONTWIKKELING drs. P.W. Stolze 1 SITUATIE Strategie geeft in het algemeen richting aan een organisatie of organisatie-eenheid in haar omgeving (wat gaan we doen) en vormt een richtsnoer voor de

Nadere informatie

WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN

WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN WIJ ZIJN > BOOM WIJ CREËREN > BRAND, IDENTITY & PACKAGING DESIGN WIJ > VERSTERKEN, INSPIREREN & MAKEN TROTS WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN

Nadere informatie

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland september 13 Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. (Albert Einstein, 1879-1955) M e r k c o a

Nadere informatie

Zorgmarketingplatform.nl. Zorgmarketing in de praktijk. 7 juni 2007. Welkom!

Zorgmarketingplatform.nl. Zorgmarketing in de praktijk. 7 juni 2007. Welkom! Zorgmarketingplatform.nl Zorgmarketing in de praktijk 7 juni 2007 Welkom! Programma 16.30 Opening en introductie 16.45 Zorgmarketing Onderzoek 2007 17.30 Invoeren van marketing 18.15 Broodjesbuffet 19.00

Nadere informatie

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Een blik op onze identiteit en onze toekomst Informatie voor medewerkers 2 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid Inhoud

Nadere informatie

perspectief op vitale zorg een frisse wind

perspectief op vitale zorg een frisse wind perspectief op vitale zorg een frisse wind productzorg U weet het, wij weten het: Nederland is een welvarend land met een goede gezondheidszorg en mede daardoor worden wij steeds ouder. Dat is prachtig,

Nadere informatie

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS ÉÉN VAN ONZE EXPERTS Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste uit

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Introducing strategy

Hoofdstuk 1: Introducing strategy Hoofdstuk 1: Introducing strategy Wat is strategie? Definitie Porter: Concurrentiestrategie = verzameling van verschillende activiteiten kiezen om een unieke waardemix te brengen. Onderscheid tussen operationele

Nadere informatie

turning data into profit knowhowmarketing

turning data into profit knowhowmarketing turning data into profit knowhowmarketing Kennis over de markt, de klant, de concurrent en de effectiviteit van marketing wordt steeds belangrijker. Succesvolle bedrijven gebruiken deze kennis om snel

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding. Een goede Missie, Visie en Strategie (MVS) bestaat uit twee gedeelten: Strategie Ontwikkeling en Strategie Implementatie.

Inleiding. Inleiding. Een goede Missie, Visie en Strategie (MVS) bestaat uit twee gedeelten: Strategie Ontwikkeling en Strategie Implementatie. Inleiding Inleiding Veel bedrijven hebben wel eens een Visie, Missie en Strategie uitgewerkt. Maar slechts weinig bedrijven hebben er ook daadwerkelijk voordeel van. Bij veel bedrijven is het niet meer

Nadere informatie

Resultaten Zorgmarketing Onderzoek

Resultaten Zorgmarketing Onderzoek Resultaten Zorgmarketing Onderzoek 2016 Vooraf Het Zorgmarketingplatform heeft eind 2015 een onderzoek uitgevoerd naar de stand van zaken van marketing in de gezondheidszorg. Dit onderzoek is eerder in

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Ambitie, groei en ontwikkeling

Ambitie, groei en ontwikkeling Duurzaam opleiden Profijt van investeringen YSC ondersteunt organisaties op verschillende manieren bij ontwikkelingsvraagstukken. Wij streven er naar de door u gewenste resultaten te ondersteunen, niet

Nadere informatie

Verder met je merk in een middag

Verder met je merk in een middag Verder met je merk in een middag Workshops over merken en positioneren door # Verder met je merk in een middag Veel merken hebben minder ruimte om aan hun uitstraling of positionering te werken. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Ilta van der Mast Naar een nieuw systeem van sociale volkshuisvesting

Ilta van der Mast Naar een nieuw systeem van sociale volkshuisvesting Ilta van der Mast Naar een nieuw systeem van sociale volkshuisvesting De wijze waarop de woningmarkt nu georganiseerd is met 2,4 miljoen sociale huurwoningen is niet meer houdbaar. We zullen naar een systeemverandering

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

In twee dagen een jaar verder

In twee dagen een jaar verder In twee dagen een jaar verder The 48 hrs by Laboratorivm Met The 48 hrs introduceert Laboratorivm een nieuwe methode om binnen 48 uur een diepgaande merkstrategie te ontwikkelen, inclusief creatieve vertalingen

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Gastvrijheid in de zorg maakt het verschil

Gastvrijheid in de zorg maakt het verschil 1 Gastvrijheid in de zorg maakt het verschil Facto congres 8 juni 2010 Amersfoort 4 juni 2010 Claudia Alflen Duo presentatie: het kader en de praktijk Het kader Belang voor facilitaire organisatie om toegevoegde

Nadere informatie

Profiel. Hoofd Communicatie Spaarne Gasthuis. 21 mei 2015. Opdrachtgever Spaarne Gasthuis

Profiel. Hoofd Communicatie Spaarne Gasthuis. 21 mei 2015. Opdrachtgever Spaarne Gasthuis Profiel Hoofd Communicatie Spaarne Gasthuis 21 mei 2015 Opdrachtgever Spaarne Gasthuis Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Meer kracht voor sport. Hoe kunnen sportorganisaties en overheden verder professionaliseren en beter samenwerken?

Meer kracht voor sport. Hoe kunnen sportorganisaties en overheden verder professionaliseren en beter samenwerken? Meer kracht voor sport Hoe kunnen sportorganisaties en overheden verder professionaliseren en beter samenwerken? Twynstra Gudde en het veld van sport LANDELIJK Gezondheid NISB Sport instituten Olympisch

Nadere informatie

SENIOR ADVISEUR STRATEGIE & INNOVATIE

SENIOR ADVISEUR STRATEGIE & INNOVATIE Consulting Exit #VACATURE SENIOR ADVISEUR STRATEGIE & INNOVATIE Het Spaarne Gasthuis, een van de beste ziekenhuizen van Nederland, heeft een nieuwe strategie ontwikkeld om zichzelf en haar regio goed te

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten)

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten) Doel van de functiefamilie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven aan externe klanten deze klanten oplossingen aan te reiken of maximaal te ondersteunen in het vinden van een

Nadere informatie

intensieve traject wordt niets aan het toeval overgelaten. Bij de opdrachtgever begint dit met diepgaand

intensieve traject wordt niets aan het toeval overgelaten. Bij de opdrachtgever begint dit met diepgaand Profiel FenterDaniëls bemiddelt sinds 1999 in personeel voor FINANCE posities. Dat doen wij voor vaste functies. Daarnaast ondersteunen wij organisaties met tijdelijk personeel. Onze wervings- en selectieprocedure

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het.

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe AMBITIEUS kun jij zijn? Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe confronterend kun jij zijn? Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Adviseren is soms ook confronteren. De kunst is om

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. Zicht op de toekomst. 22 september 2014

Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. Zicht op de toekomst. 22 september 2014 Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie 22 september 2014 Inhoud 1. Inleiding en aanleiding 2. Strategische outline 3. De markt en de vereniging 4. Strategische domeinen 5. Beweging 1. Inleiding en

Nadere informatie

Marketingmanagement. Marketing en bouw op scherpe en innovatieve wijze fuseren

Marketingmanagement. Marketing en bouw op scherpe en innovatieve wijze fuseren Marketingmanagement Marketing en bouw op scherpe en innovatieve wijze fuseren 1 2 3 Uit de praktijk Je hebt water En je hebt water Prijs 0,001 per liter Prijs 0,40 per liter Dezelfde grondstof levert 400

Nadere informatie

Voor organisaties die hun eigen weg willen gaan.

Voor organisaties die hun eigen weg willen gaan. Voor organisaties die hun eigen weg willen gaan. 1 Wij ontwerpen de beweging tussen u en uw doelgroep. Wij versterken de visie van onze klanten en vertalen dit naar waarde voor hun klanten. Dit doen we

Nadere informatie

Leidinggeven bij de stad Antwerpen

Leidinggeven bij de stad Antwerpen Visietekst Leidinggeven bij de stad Antwerpen 1. Inleiding Leidinggevenden zijn sleutelfiguren in onze organisatie. Zij hebben een voorbeeldfunctie, zorgen voor de vertaling van doelstellingen naar concrete

Nadere informatie

Strategische marketing planning

Strategische marketing planning Marketing F-cluster Succes met leren Leuk dat je onze bundels hebt gedownload. Met deze bundels hopen we dat het leren een stuk makkelijker wordt. We proberen de beste samenvattingen voor jou te selecteren.

Nadere informatie

Search, werving en selectie

Search, werving en selectie Search, werving en selectie voor vaste, tijdelijke én interim-functies in het publieke domein Samen naar beter. PublicSpirit PublicSpirit combineert bewezen deskundigheid op het gebied van search, werving,

Nadere informatie

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming Wie zijn we Impuls / Partners heeft jarenlange ervaring met ruimtelijke vraagstukken. Op alle schaalgroottes. Voor overheden, wooncoörporaties en marktpartijen. Wij hebben een passie voor complexe vraagstukken.

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

7 januari 2011. De noodzaak van marktwerking. Uw doelgroep vinden? Uw doelgroep vinden? Negatief Imago VVT-sector

7 januari 2011. De noodzaak van marktwerking. Uw doelgroep vinden? Uw doelgroep vinden? Negatief Imago VVT-sector De noodzaak van marktwerking Wie zijn uw doelgroepen? Uw doelgroep vinden, informeren en prikkelen Hoe zit het met andere stakeholders Van meer van hetzelfde naar relevant anders Uw doelgroep vinden? 14

Nadere informatie

VISIE OP DE ORGANISATIE

VISIE OP DE ORGANISATIE VISIE OP DE ORGANISATIE WE ZIJN ER ALS ORGANISATIE VOOR PUBLIEK, ONDERNEMERS, BESTUUR EN COLLEGA S 00 INHOUDSOPGAVE 0. Inhoudsopgave 2 1. Missie visie kernwaarden 3 2. Toelichting 4 3. De kernwaarden 5

Nadere informatie

vi sio nair [-zjoo`nèr] («Frans) de -woord (mannelijk) Letterlijk iemand met een vooruitziende blik. vi si ta tie [-zie` taa(t)sie] («Frans«Latijn)

vi sio nair [-zjoo`nèr] («Frans) de -woord (mannelijk) Letterlijk iemand met een vooruitziende blik. vi si ta tie [-zie` taa(t)sie] («Frans«Latijn) vi sio nair [-zjoo`nèr] («Frans) de -woord (mannelijk) Letterlijk iemand met een vooruitziende blik. vi si ta tie [-zie` taa(t)sie] («Frans«Latijn) de -woord (vrouwelijk) Letterlijk bezoek, meestal gebruikt

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK OUDERENZORG UW KLANTVRAAG IN BEELD.

MARKTONDERZOEK OUDERENZORG UW KLANTVRAAG IN BEELD. MARKTONDERZOEK OUDERENZORG UW KLANTVRAAG IN BEELD www.atosborne.nl AANLEIDING EN ACTUALITEIT Een reistijdenanalyse laat alle wijkverpleging klanten zien, die vanaf uw locatie binnen 15 minuten te bereiken

Nadere informatie

Een samenhangende kijk op samenwerking

Een samenhangende kijk op samenwerking Een samenhangende kijk op samenwerking Lenzen op samenwerking Soesterberg 14 november 2012 Audrey Rohen Samenwerken doet ertoe Geen enkele gemeente kan de grote vraagstukken van deze tijd alleen oplossen

Nadere informatie

Programma 9. Bestuur

Programma 9. Bestuur Programma 9 Aandeel programma 9 in totale begroting 17% Overige programma's 83% 55 Programma 9 Beleidsvelden Binnen het programma bestuur werken we met de volgende beleidsvelden: 1. sorganen 2. sondersteuning

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE STRATEGISCH BELEID 2013 2014 NAAR EEN EFFICIËNT EN ZICHTBAAR CENTRUM VOOR REVALIDATIE UMCG Centrum voor Revalidatie Strategisch beleidsplan 2013-2014 Vastgesteld op 1 november 2012 Vooraf Met het strategisch

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Bemanning Paraat voor Water Rijk. Promotie in het buitenland

Bemanning Paraat voor Water Rijk. Promotie in het buitenland Bemanning Paraat voor Water Rijk Promotie in het buitenland Even voorstellen Remco Wachelder Docent Marketing en luchtvaart NHTV Breda Op het programma: Bemanning paraat voor water rijk Markten voor expansie

Nadere informatie

Veendam, 3 april. Bijeenkomst 2

Veendam, 3 april. Bijeenkomst 2 Veendam, 3 april Bijeenkomst 2 Aan bod 09:00-10:00 : Jullie actiepunten: aanpak & obstakels? 10:00-11:00 : Je merk vastleggen: hoe vul je dat in? 11:00 - Afsluiting: onderwerpen / datum / plaats volgende

Nadere informatie

Profiel. Manager Zorg LVB. 22 juli Opdrachtgever Tragel Zorg

Profiel. Manager Zorg LVB. 22 juli Opdrachtgever Tragel Zorg Profiel Manager Zorg LVB 22 juli 2016 Opdrachtgever Tragel Zorg Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 06-29004723 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

Opbrengst vsv cafe 3 april talentontwikkeling Pagina 1

Opbrengst vsv cafe 3 april talentontwikkeling Pagina 1 Opbrengst van de werkgroepen tijdens het VSV Cafe 3 april met als Thema talentontwikkeling Stelling 1 Talentontwikkeling is de benadering om tot een positieve leerattitude te komen. Centraal staat de erkenning

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Maatschappelijk ondernemen in het sociale domein

Maatschappelijk ondernemen in het sociale domein Maatschappelijk ondernemen in het sociale domein Inleiding Er verandert veel in het sociale domein. Hieraan zijn debet de overheveling van de jeugdzorg en onderdelen van de AWBZ ( via de WMO ) naar de

Nadere informatie

Module 1 Marketing in de verzekeringsbranche

Module 1 Marketing in de verzekeringsbranche In een wereld waarin de klant steeds vaker koning is, worden bedrijven zich steeds meer bewust van de enorme waarde van het internet in de relatie met (potentiële) klanten. Ook in de financiële dienstverlening

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Profiel. Voorop in zorg voor jou. Manager Marketing & Communicatie. 5 juni 2019

Profiel. Voorop in zorg voor jou. Manager Marketing & Communicatie. 5 juni 2019 Profiel Manager Marketing & Communicatie 5 juni 2019 Voorop in zorg voor jou Opdrachtgever De heer prof. dr. W.H. van Harten Voorzitter Raad van Bestuur Voor meer informatie over de functie Janine Trompetter,

Nadere informatie

Jezelf Verkopen.? Jazeker! Uw winkel is uw visitekaartje

Jezelf Verkopen.? Jazeker! Uw winkel is uw visitekaartje Jezelf Verkopen.? Jazeker! Uw winkel is uw visitekaartje De eerste indruk.. Is niet alleen in de liefde bepalend. Maar ook in zaken. Als potentiele klanten voor het eerst met uw zaak te maken krijgen,

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Bouwen van een sterk merk. Presentatie 0318samen 10 juni 2014

Bouwen van een sterk merk. Presentatie 0318samen 10 juni 2014 Bouwen van een sterk merk.! Presentatie 0318samen 10 juni 2014 Bouwen van een sterk merk. #1 INTRODUCTIE #2 MERK #3 3 STAPPEN / MEERDERE MODELLEN Facts & figures. met 28 collega s werken we vanuit Veenendaal

Nadere informatie

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg 26 september 2018 Inleiding De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dit blijkt niet alleen uit disruptieve bewegingen die in het verleden zijn ontstaan, maar ook

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding 9 1.1 Voor wie is dit boek? 9 1.2 Doelstelling 11 1.3 Aanpak 11 1.4 Opzet 13

Inhoud. 1 Inleiding 9 1.1 Voor wie is dit boek? 9 1.2 Doelstelling 11 1.3 Aanpak 11 1.4 Opzet 13 Inhoud 1 Inleiding 9 1.1 Voor wie is dit boek? 9 1.2 Doelstelling 11 1.3 Aanpak 11 1.4 Opzet 13 2 Tevredenheid en beleid 15 2.1 Het doel van tevredenheid 16 2.2 Tevredenheid in de beleidscyclus 19 2.3

Nadere informatie

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten We know it takes a teamplayer to win Tijdelijke professionals duurzame resultaten RSM WMV Interim services 2/3 RSM WMV / Interim Services In de professionele interim-markt is er nadrukkelijk behoefte aan

Nadere informatie

Manager van nu... maar vooral van morgen

Manager van nu... maar vooral van morgen Manager van nu... maar vooral van morgen Leidinggeven met inhoud en in verbinding, met inspiratie, energie en plezier, en dat binnen je organisatie mogelijk maken Er kan zoveel meer Uitgaan van klanten,

Nadere informatie

17. Een veranderende omgeving vraagt om een nieuwe benadering.

17. Een veranderende omgeving vraagt om een nieuwe benadering. 17. Een veranderende omgeving vraagt om een nieuwe benadering. M.P.G. Hurks Origin Inleiding Algemeen kunnen we stellen dat er wereldwijd twee ontwikkelingen zijn die ondernemingen brengen tot een veranderende

Nadere informatie

Cultuurverandering. Van Oort & Ros Partners bij ontwikkeling. Inhoudsopgave 1. Visie op cultuurverandering 2. Schema Afstemming individu organisatie 5

Cultuurverandering. Van Oort & Ros Partners bij ontwikkeling. Inhoudsopgave 1. Visie op cultuurverandering 2. Schema Afstemming individu organisatie 5 Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Adres: Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen Website: www.vanoort-ros.nl E-mail: info@vanoort-ros.nl Telefoon: 072-5814749 Cultuurverandering Inhoudsopgave 1 Visie op cultuurverandering

Nadere informatie

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Merkrelaties fundament van duurzame business

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Merkrelaties fundament van duurzame business R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S Merkrelaties fundament van duurzame business Merkrelaties: Brandstof voor moderne organisaties Niet de individuen maar hun relaties maken het verschil

Nadere informatie

zit in onze genen Van 1 naar 50 landen en 2500 medewerkers

zit in onze genen Van 1 naar 50 landen en 2500 medewerkers We gaan vooruit! Van 1 naar 50 landen en 2500 medewerkers Vooruitgang zit in onze genen Niemand wil stilstaan. We willen vooruit. Door te ondernemen. Door grenzen te verkennen en te verleggen. Door te

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Module. Lestijden 160

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Module. Lestijden 160 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Marketing Module Algemene Marketing Code A5 Lestijden 160 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte totale studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling

Nadere informatie

Lokaal betrokken, regionaal verbonden

Lokaal betrokken, regionaal verbonden Lokaal betrokken, regionaal verbonden Beweeg de muis over de tekstblokken en klik Voorwoord Lokaal betrokken, regionaal verbonden Dat is de titel van het ondernemingsplan 2014-2018 van. Omdat dat is wat

Nadere informatie

Een marketingplan in twaalf stappen

Een marketingplan in twaalf stappen Reekx is gespecialiseerd in het adviseren van organisaties en detacheren van specialisten op het gebied van het efficiënt managen van informatiestromen. Kijk op onze website www.reekx.nl voor actuele informatie

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Jaarbericht auditoren SCOB. Zeven signaleringen over 2015

Jaarbericht auditoren SCOB. Zeven signaleringen over 2015 Jaarbericht auditoren SCOB Zeven signaleringen over 2015 Jaarbericht auditoren SCOB Zeven signaleringen over 2015 De negentien auditoren van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB) verzamelen

Nadere informatie

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business Merkrelaties: Brandstof voor moderne organisaties Niet de individuen maar hun relaties

Nadere informatie

Zorglandschap 2016 - De rol van IT bij gedwongen verandering

Zorglandschap 2016 - De rol van IT bij gedwongen verandering Zorglandschap 2016 - De rol van IT bij gedwongen verandering Zorgorganisaties worden uitgedaagd tot het leveren van betere zorg voor minder geld. De vraag naar zorg neemt toe, als gevolg van de vergrijzing

Nadere informatie

Dionne Puyman Versie: 1.3 Datum: AMBITIEPLAN REPUTATIE - 3

Dionne Puyman Versie: 1.3 Datum: AMBITIEPLAN REPUTATIE - 3 Dionne Puyman Versie: 1.3 Datum: 01-11-2018 AMBITIEPLAN 2019-2021 REPUTATIE - 3 Ambtieplan 2019-2021 Ambitie 3 - Reputatie 1. Kwalitatieve doorkijk naar 2025 2. Ontwikkelingen en Consequenties 3. Meerjaren

Nadere informatie

Toolkit bedrijfsvoering

Toolkit bedrijfsvoering Toolkit bedrijfsvoering Naar optimale zorg door gezonde bedrijfsvoering Verstand van Zorg Van transitie naar transformatie Gezonde bedrijfsvoering als succesfactor Continu goede én betaalbare zorg leveren?

Nadere informatie

Stilstaan bij vooruitgang

Stilstaan bij vooruitgang Stilstaan bij vooruitgang Thuis in duurzaam organiseren Duurzaam rendement is geld verdienen... en meer... Onze visie op duurzaamheid Duurzaamheid is een modewoord geworden. Om mee te gaan met de trend

Nadere informatie

SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING VINCO ENGINEERING

SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING VINCO ENGINEERING SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING MENSEN MAKEN HET VERSCHIL Als ze op de juiste plek zitten. In het juiste team. Als zij hun talent kunnen omzetten in toegevoegde waarde. Wij adviseren, ondersteunen

Nadere informatie

Het onderscheidend vermogen van Nederlandse bedrijven in beeld.

Het onderscheidend vermogen van Nederlandse bedrijven in beeld. Het onderscheidend vermogen van Nederlandse bedrijven in beeld. 2012 Voorwoord Oog op Onderscheidend Vermogen Wil je ook de trucs weten om succesvoller te worden? Dan is dit rapport iets voor jou. Dit

Nadere informatie

Van de macht van management naar de kracht van leiderschap

Van de macht van management naar de kracht van leiderschap Van de macht van management naar de kracht van leiderschap Inez Sales Juni 2011 INHOUDSOPGAVE Leiderschap... 3 1. Leiderschap en management... 4 2. Leiderschapstijl ten behoeve van de klant... 5 3. Leiderschapstijl

Nadere informatie

Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging

Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging De gezondheidszorg is continue in beweging, de afgelopen jaren is er veel veranderd en dat zal de komende jaren zeker zo blijven. De marktwerking,

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Junior Company op vmbo basis, kader en gemengd (profiel economie en ondernemen)

Junior Company op vmbo basis, kader en gemengd (profiel economie en ondernemen) Junior Company op vmbo basis, kader en gemengd (profiel economie en ondernemen) Tijdens Junior Company richten de leerlingen hun eigen company op en deze runnen ze één schooljaar. Ze verdelen functies,

Nadere informatie