Plan van aanpak Personal trainer app

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van aanpak Personal trainer app"

Transcriptie

1 Plan van aanpak Personal trainer app

2 Hoofdstukken Inhoudsopgave Blz. 1. Achtergronden Doel, doelgroep en eindresultaat 2,3,4 3. Projectactiviteiten Planning 6,7 5. Projectgrenzen Tussenproducten Kwaliteit Organisatie Kosten Risico s 13.

3 1. Achtergronden Vanuit het ministerie van volksgezondheid en welzijn en sport is er gevraagd om na te denken over een product, waardoor jongeren tussen de 18 en 24 jaar zich bewust worden van hun ongezonde leefstijl en een gezonde leefstijl gaan hanteren. De jongeren leven op dit moment te ongezond. De overheid denkt dat gezondheidszorg weer toe neemt. Veel jongeren hebben overgewicht door het niet sporten en ongezond eten. Ook krijgen zij sneller last van obesitas of hart- en vaatziekten. Uit het onderzoek is gebleken dat jongeren niet veel kennis op het gebied van een gezonde leefstijl hebben en dat sportscholen en gezond eten te duur zijn. Om te zorgen dat de aantallen minder worden, wil ik gebruik gaan maken van de Personal trainer app. Deze app is een combinatie van gezonde voeding en lichaamsbeweging. De app word op zo een manie gebruikt dat de jongeren zich bewust worden en het dan op een goede manier gaan uitvoeren. 1.

4 2. Doel De volgende doelstellingen voor de Personal trainer app zijn: - 20% van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar moeten een gezonde leefstijl hanteren binnen een tijdsbestek van 3 jaar, om zo de sterke toename van chronisch zieken terug te dringen. - Na 5 augustus 2015 moeten 8% van de jongeren de Personal trainer app dagelijks gebruiken. - Na 8 maanden moet de Personal trainer app bekent zijn onder de jongeren, zodat zij de app veel gaan downloadde. Doelgroep De doelgroep zijn jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Deze jongeren doen een BOL of BBL MBO opleiding of een HBO opleiding. Daarnaast hebben ze nog een bijbaan en gaan ze in hun weekend daar werken om geld te verdienen. Veel van deze jongeren hebben hun autorijbewijs al gehaald en rijden in een eigen auto of in die van hun ouders. Ze gaan elk weekend nog uit in de kroeg of discotheek met vrienden tot in de late uurtjes. Er gaat veel alcohol doorheen. Ook bezoeken zij graag feesten, zoals Lowlands of Pukkelpop. Ze kijken graag tv programma s als wie is de mol. De jongeren lezen vaak de metro en de spits, omdat ze veel met de trein reizen om naar school te komen. Als deze jongeren in de auto naar hun werk zitten luisteren zij graag naar radiozenders als, 538, skyradio of Q-music. 2.

5 Ijkpersoon Suzanne is een jonge vrouw van 20 jaar. Zij woont nog bij haar ouders maar wil graag als zij klaar is met haar opleiding op haar zelf wonen met haar vriend. Ze is bijna klaar met haar opleiding op niveau 3 Communicatie en wil hierna een opleiding niveau 4 Marketing en Communicatie gaan doen. Elke dag reist zij met de trein naar Alkmaar om naar school te gaan. Als Suzanne inde trein zit leest zij graag de Metro of de Spits, zodat de tijd wat sneller gaat. Ook heeft zij al een jaar haar rijbewijs en een eigen auto. Af en toe gaat zij dan ook met haar auto naar school en luistert zij naar radio 538. Suzanne werkt in de weekenden als caissière bij de Albertheijn in Breezand. Elke week op vrijdag en zaterdag gaat zij met de auto naar haar werk. Als zij naar acht uur werken weer thuis komt gaat ze met haar vriend tv kijken. Op zaterdag gaat zij in de avond met haar vriend en andere vrienden de kroeg in om lekker te dansen en veel alcohol te nuttige tot in de late uurtjes. Ook rookt zij een pakje Marlboro per dag. In de zomer gaat zij veel naar grote feesten zoals, Lowlands, Pinkpop en Pukkelpop. Suzanne sport niet en eet ook niet heel gezond. In de ochtend eet zij vaak een broodje en in de avond haar avond eten. Ze wil wel graag gezonder gaan leven maar vind het te duur om naar de sportschool te gaan. 3.

6 Eindresultaat Bij het voor het eerst openen van de App moet de persoon een aantal zaken invullen. Dat zijn: - Gewicht - Lengte - Inschatting gezond eten - Inschatting sporten De persoon krijgt na het invullen van deze gegevens een niveau. Vanaf dit niveau moet die gene proberen steeds een hoger niveau te bereiken. Nu kan de persoon beginnen met de App. Deze App is een combinatie van sport en gezond eten. Hij houd bij: - Het aantal kilometers die je per dag maakt en vraagt dan of je het aantal kilometers gelopen, gefietst, openbaar vervoer, met de scooter of met de auto hebt afgelegd. Als je dan bijvoorbeeld fietsen invult dan krijg je te zien hoeveel calorieën je verbrand hebt. Vul je auto in dan komt er een melding in beeld te staan op de fiets had uw calorieën verbrand. - Hoeveel calorieën je per dag eet. Is dat teveel dan krijg je een work-out van bijvoorbeeld 20 x buikspieroefeningen, 5km hardlopen enz. De jongeren kunnen ook zelf kiezen voor een work-out en dit inplannen op vaste dagen, zodat het zo gewoon mogelijk word. Er komt dan een keuze menu in beeld met daarin Conditie, spiermassa vergroten of combinatie van beide. De voeding word bijgehouden d oor middel van het scannen van het eten en drinken. Je kunt dan op het product klikken waarnaar het meteen door naar het overzicht gaat hoeveel calorieën enz. je hebt binnen gekregen. 4.

7 3. Projectactiviteiten Taak Concurrentie analyse Doel en doelgroep beschrijving Projectbeschrijving Bespreking Inhoud en interactie Functioneel ontwerp Grafisch ontwerp Technisch ontwerp Teksten plaatsen Vullen database Afbeeldingen Programmeren Preview App Commentaar verwerken Opleveren Personal trainer app Evalueren Duur (dagen) 2 Dagen 4 Dagen 3 Dagen 1 Dagen 5 Dagen 8 Dagen 8 Dagen 8 Dagen 5 Dagen 10 Dagen 4 Dagen 14 Dagen 2 Dag 2 Dag 1 Dag 1 Dag 5.

8 4.planning Concurrentie analyse Doel en doelgroep Concurrentie analyse Project beschrijving Inhoud en interactie Functioneel ontwerp Grafisch ontwerp Technisch ontwerp Vullen database Afbeelding plaatsen Teksten plaatsen Programmeren Preview Commentaar verwerken Opleveren Evalueren 6.

9

10 5.projectgrenzen Binnen dit project vallen wel de volgende zaken: - Het ontwikkelen van de Personal trainer app. - Het rapporteren van de gang van zaken en/of problemen. - Het uitgebreid testen van de Personal trainer app. - Het presenteren van de Personal trainer app. - Het afleveren van de Personal trainer app. - Het geven van technische ondersteuning. - Het vullen van de App met afbeeldingen, video s en tekst. - Het maken van de teksten. Binnen dit project vallen niet de volgende zaken: - Het onderhouden van de Personal trainer app. - Het maken van een trainingsschema voor ieder niveau. - Een voedingsschema maken. - Het filmen van de oefeningen die de gebruikers als hulpmiddel kunnen gebruiken. - Het maken van de foto s. Om onnodige discussies te voorkomen zijn er de volgende voorwaarden: - Er moeten projectleden beschikbaar zijn. - Er moet voldoende budget zijn. - Er moet toestemming zijn van de opdrachtgever. - Er moet een werkruimte/vergaderruimte aanwezig zijn. 8.

11 6. Tussenproducten Als tussenproducten worden de volgende producten opgeleverd aan de klant: 1. Eerst wordt er een moodbord gemaakt en gepresenteerd aan de klant, zodat het gevoel en de kleuren goed overeen komen met wat de klant verwacht. 2. Er worden schetsen gemaakt van de vormgeving, zodat de klant een beeld krijgt van zijn website. 3. Er worden teksten geschreven die op de Personal trainer app komen te staan. 4. Als dat allemaal goed gekeurd is door de klant wordt er een grafische ontwerp van de app gemaakt. Zo kan de klant zien hoe de app eruit komt te zien met tekst, kleuren, afbeeldingen en video s. Daarna word de website gemaakt. 5. Als laatst word de Personal trainer app gepresenteerd aan de klant en eventueel nog aangepast als de klant er nog niet tevreden mee is. 9.

12 7. Kwaliteit Eindproduct Het eindproduct van de Personal trainer app moet een kwalitatief goed product zijn en moet duidelijk laten zien dat de volgende punten bij de bouw van het product centraal hebben gestaan: - Veiligheid van de App. - Beschikbaarheid. - Betrouwbaarheid. - Snelheid. - Volledigheid. Controles Er zullen tijdens de loop van het project de volgende controles plaatsvinden om de afgesproken kwaliteit na te komen: - Terugkoppeling van tussenproducten aan de klant. 10.

13 8. Organisatie Activiteiten Het maken van een geschikte App (Grafisch vormgevers, Interactieve vormgevers, programmeurs, Tekst schrijvers): - Wensen en eisen van de klant opnemen. Het afwegen van de verschillen en een keuze maken (Manager of assistent manager): - Verschillen nagaan en afwegen. - Keuze maken. Het gereed maken van de App voor de aflevering (Grafisch vormgevers, Interactieve vormgevers, programmeurs, Tekst schrijvers): - App uitgebreid testen. - Vormgeving aanpassen aan de wensen van de klant. Het afleveren van de App (manager): - De App uitgebreid presenteren aan de klant. - De App afleveren. Organisatie Projectleden: - Job Lamp (interactief vormgever) - Frank Stor (interactief vormgever) - Vincent Gerritse (grafische vormgever) - Ruben Zincken (Programmeur) - Elisia Logman (tekstschrijver) - Stefanie Zincken (manager) - Romy Baden (assistent-manager) - Isabel Los (administratief medewerker) Al deze mensen zullen vijf dagen in de week beschikbaar zijn. Dit zijn de maandag t/m de vrijdag. Er zal tijdens het project mondeling gerapporteerd worden wat er nog moet gebeuren en wat er al gedaan is aan de manager. 11.

14 9. kosten Voor het maken van de Personal trainer app zijn er de volgende kosten aan verbonden. Onderwerpen Aantal uren Kosten Android app 160 uur euro ios app 160 uur euro Server/AP/Admin (t.b.v. content- en gebruiksbeheer) 180 uur euro Design 90 uur euro Totaal: euro 12.

15 10. Risico s Voorschriften en regels op de werkvloer Iedere werknemer dient zich hieraan te houden. Gebeurt dit niet dan wordt er een gesprek gehouden met de manager. Werkt dit niet dan volgt er ontslag. Zijn de resultaten duidelijk bij de werknemers Zijn de resultaten niet helemaal duidelijk kunnen de werknemers dit vragen aan de manager. Deadline Bij iedereen moet duidelijk zijn wanneer de deadline is. Programma s en computers Als de programma s waarin gewerkt wordt of de computers niet werken valt het project stil. Er worden andere computers op gezocht om toch de deadline te kunnen halen of er worden monteurs gebeld. Dit levert wel een vertraging op. Budget Als er te weinig budget is word overlegd met de opdrachtgever en een oplossing gezocht. 13.

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6.

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. Communicatieplan Inhoudsopgave Hoofdstukken Blz. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. 6. Organisatie 7. 7. Financieel overzicht 8,9. 8.

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

1. Analyse, beeldvorming en planning

1. Analyse, beeldvorming en planning 1. Analyse, beeldvorming en planning 1. Analyse en beeldvorming Een Internet Project Plan start met het verzamelen van zo veel mogelijk informatie. Deze informatie heb je nodig om volgende onderdelen van

Nadere informatie

Sportparticipatie en fysieke activiteit

Sportparticipatie en fysieke activiteit Sportparticipatie en fysieke activiteit Gepensioneerden Het doel van deze vragenlijst is wat meer te weten te komen over uw eigen sportbeoefening. Graag hadden wij op uw medewerking gerekend. Deze vragenlijst

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen Collega s activeren collega s De aanjager laat mensen meer bewegen Waarom hebben we aanjagers nodig? Veel mensen willen wel meer bewegen. Maar in de hectiek van alledag lukt dat vaak niet. Een klein zetje

Nadere informatie

Rapportage. Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike

Rapportage. Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike Rapportage Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike In opdracht van: Stadsregio Arnhem Nijmegen Datum: 11 februari 2013 Projectnummer: 2012171 Auteurs: Ronald Steenhoek & Marieke

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

WENSEN EN BEHOEFTEN HUIDIGE EN POTENTIËLE HARDLOPERS

WENSEN EN BEHOEFTEN HUIDIGE EN POTENTIËLE HARDLOPERS WENSEN EN BEHOEFTEN HUIDIGE EN POTENTIËLE HARDLOPERS In opdracht van NOC*NSF Bijlage bij rapportage Sportdeelname Index November 01 GfK 014 Sportdeelname Deelname Index Hardlooprapportage 1 Inleiding GfK

Nadere informatie

Vettepret. Onderzoek. Door: Mees en Sigrid MR1A

Vettepret. Onderzoek. Door: Mees en Sigrid MR1A Vettepret Onderzoek Door: Mees en Sigrid MR1A 14-07-17 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Belang van sport voor kinderen met overgewicht 4 Hoe komt het dat deze kinderen op jonge leeftijd al zo zwaar zijn 4 Bewegingspatroon

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2010

Nieuwsbrief december 2010 Nieuwsbrief december 2010 Omdat u deelnemer bent aan het Panel Samen Leven krijgt u deze nieuwsbrief. Over een jaar ontvangt u weer een Nieuwsbrief. Bedankt! Er zijn ook dit jaar weer vraaggesprekken geweest.

Nadere informatie

Handleiding Back2thegym App

Handleiding Back2thegym App Handleiding Back2thegym App Welkom bij ons nieuwe portaal! Via een e-mail heb je van ons een activatielink gekregen om jouw eigen Back2thegym account aan te maken. Als je een account hebt aangemaakt kun

Nadere informatie

2014, peiling 1 maart 2014

2014, peiling 1 maart 2014 resultaten 2014, peiling 1 maart 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben vragen

Nadere informatie

tern Handboek Mañuel Handboek plan van aanpak v0.1 Een plan van aanpak v0.9 Tim Logemann, junior developer

tern Handboek Mañuel Handboek plan van aanpak v0.1 Een plan van aanpak v0.9 Tim Logemann, junior developer Mañuel Handboek tern Handboek Een plan van aanpak v0.9 plan van aanpak v0.1 Tim Logemann, junior developer gemann, tim@mass.im junior developer ass.im 68048, W4Ax, 68048@glr.nl 4Ax, 68048@glr.nl mass.im,

Nadere informatie

Plan van Aanpak Film Vakcollege mens en Dienstverlenen

Plan van Aanpak Film Vakcollege mens en Dienstverlenen Plan van Aanpak Film Vakcollege mens en Dienstverlenen Anouk ten Boom en Amy- Rose Clark Inhoudsopgave Achtergronden... 2 Projectresultaat... 3 Projectactiviteiten... 4 projectgrenzen... 5 Tussenresultaten...

Nadere informatie

Plan van aanpak Toogle

Plan van aanpak Toogle Plan van aanpak Toogle Gemaakt door, Kevin Donkers Paul v.d. Linden Paul Eijsermans en Geert Tapperwijn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 2 Inleiding...3 3 Projectopdracht...4 4 Projectactiviteiten...5

Nadere informatie

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A Plan van Aanpak TI1A 1 Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteit... 5 Projectgrenzen... 6 Tussenresultaten... 7 Kwaliteit... 8 Projectorganisatie... 9 Planning... 10 Kosten

Nadere informatie

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan!

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Ontbijt broodnodig! Veel kinderen slaan s ochtends het ontbijt over. Terwijl het ontbijt juist voor hen misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak Inhoud Achtergronden... 2 Projectresultaat... 3 Projectactiviteit... 4 Projectgrenzen... 5 Tussenresultaat... 6 Milestones:... 6 Kwaliteiten... 7 Projectorganisatie... 8 Archivering... 8 Planning... 9

Nadere informatie

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1 Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759 24 september 2013 Versie 1 Aanleiding en probleemomschrijving: Het project wordt uitgevoerd omdat

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo Plan van aanpak Project : Project DropCo Bedrijf : DropCo Plaats, datum: 16 Januari 2013, Oostburg Opgesteld door: Projectgroep X [Bjornvansteenberghe] [0030610] [30610@scalda.nl] [Dave Krijnen] [0030659]

Nadere informatie

Overgewicht Inhoud Inleiding Oorzaken van overgewicht

Overgewicht Inhoud Inleiding Oorzaken van overgewicht Overgewicht Brochure over oorzaken, gevolgen en behandeling van overgewicht. Met eet- en beweegdagboekje. Inhoud Inleiding Oorzaken van overgewicht Gevolgen van overgewicht Meten en wegen BMI (Body Mass

Nadere informatie

CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle

CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in ZWOLLE Een onderzoek naar het eet- en beweeggedrag van leerlingen van de 2 e klas

Nadere informatie

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud Voorblad Inhoudsopgave Inhoud (INHOUD) Achtergronden We moeten een website voor een jonge catering en een party service bedrijf bouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verzorging van borrelhapjes en

Nadere informatie

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Alcoholgebruik Psychosociale gezondheid Genotmiddelen Voeding, bewegen en gewicht Seksueel gedrag Samenvatting en aanbevelingen Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Jongerenmonitor In 2011 is in de regio IJsselland

Nadere informatie

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen.

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen. Evaluatie: Usability test Inleiding We hebben verschillende testpersonen gebruikt om in het platform FRIS community onduidelijkheden weg te nemen. Het testen hebben we gedaan door middel van een prototype.

Nadere informatie

IRun2BFit. Mijn lijfstijl, mijn keuze.

IRun2BFit. Mijn lijfstijl, mijn keuze. IRun2BFit Informatie bijeenkomst ouders 27 november 2013 Presentatie IRun2BFit Praktische gang van zaken op school Vragen en discussie IRun2BFit Actief sinds 2006, idee Gerard Nijboer 2012/2013: deelname

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer: E-mail:

Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer: E-mail: Sporters intake formulier: Datum van invullen: Gegevens cliënt Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Plaats: Geslacht : M / V Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer:

Nadere informatie

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN - HOMEPAGE HEALTH FIRST CLUB HTTP://WWW.HEALTHFIRST.NL/ EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN Ben je opzoek naar een kleinschalige sportschool in Eindhoven met een relaxte sfeer en personal training? Ga

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender Te licht Bij kinderen is het lastig om aan te geven wanneer er sprake is van ondergewicht. Uw kind kan heel veel eten en toch ondergewicht hebben. Dit kan komen door een groeispurt, of door veel sporten.

Nadere informatie

31 Met Velo fietsen: praktisch

31 Met Velo fietsen: praktisch 31 Met Velo fietsen: praktisch VELO APP in real-time opzoeken in welke Velo-stations er beschikbare fietsen of vrije plaatsen zijn zoeken naar een Velo-station of specifieke locatie in Antwerpen en je

Nadere informatie

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9 Plan van aanpak Studenten Mediamanagement Groep 9 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergrond 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen en randvoorwaarden 6

Nadere informatie

Activity trackers. Meetresultaten Dag 1

Activity trackers. Meetresultaten Dag 1 Activity trackers De activity tracker dat ik heb gebruikt om mijn sporten te meten gedurende een week is een fitbit. Dit is een sporthorloge die door bluetooth verbonden is met je gsm en je bestuurd het

Nadere informatie

Lessenserie Netwerken bijlagen. Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo

Lessenserie Netwerken bijlagen. Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo 1 Lessenserie Netwerken bijlagen Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo 2 Voorwoord Voor u heeft u de bijlagen welke horen bij de lessenserie Netwerken. Bij sommige werkvormen uit deze lessenserie

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend)

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend) Plan van aanpak (Naam nog onbekend) Jenel Gyasi Mediacollege Amsterdam Vrijdag 22 mei 2015 Inhoudsopgave Inhoud van het plan van aanpak Inhoudsopgave Achtergronden Projectopdracht Projectactiviteiten Projectgrenzen

Nadere informatie

Mijn Uitdagingen SUCCES!

Mijn Uitdagingen SUCCES! Ben je toe aan meer? Dan zul je met onze uitdagingen wel even zoet zijn! Wij hebben voor jou allerlei leuke, spannende en motiverende uitdagingen op een rijtje gezet. Je kunt deze lijst gebruiken als een

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Crossmediale campagne

Crossmediale campagne Crossmediale campagne Goede voornemens 2014 Tom Wehkamp 1 1. Inhoud Contents 1. Inhoud... 2 2. Voorwoord... 3 3. Idee... 3 4. Aanpak... 5 5. Crossmedia... 6 6. Begroting... 8 Specificatie... 9 2 2. Voorwoord

Nadere informatie

Leefstijlprogramma Preventie Diabetes

Leefstijlprogramma Preventie Diabetes Leefstijlprogramma Preventie Diabetes Thuiszorg Groot Rijnland Voorkom diabetes nu?! Gezond leven, gezond blijven Diabetes is een steeds vaker voorkomende ziekte in Nederland. Het aantal patiënten met

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts.

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts. Wellness Guide Lichaamsbeweging Hoe kan lichaamsbeweging je leven verbeteren Voordelen Meer eigenwaarde Betere lichamelijke conditie Meer energie Beter geestelijk uithoudingsvermogen Gelukkiger in het

Nadere informatie

Mobiel blijven. óók met een beperking

Mobiel blijven. óók met een beperking Servicepunt Zorg Mobiel blijven óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld niet meer lopend naar de winkels of reizen

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017 Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting () voorjaar 2017 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' gestart: met subsidie van

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d PLAN VAN AANPAK Project conceptipedia animatie Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Het project...3 1.1 Achtergronden...3 1.2 Conceptbeschrijving...3 1.3 Opdrachtomschrijving...3

Nadere informatie

Waar het Programma om draait!

Waar het Programma om draait! Waar het Programma om draait! De kans is groot dat je het lichaam van een bekend persoon hebt gezien en dacht, WOW zo wil ik er ook uit zien. De kans is nog groter dat deze persoon is opgedragen om een

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

Dagelijks ontbijten en elke dag groente en fruit eten zijn gedragingen die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Dagelijks ontbijten en elke dag groente en fruit eten zijn gedragingen die bijdragen aan een gezonde leefstijl. De Vlieger 3 CHECKID ChecKid is een grootschalig leefstijlonderzoek onder basisschoolleerlingen in Zwolle. Het brengt (on)gezond gedrag, leefstijl en de leefomgeving van kinderen in Zwolle in kaart. ChecKid

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Solcon stopt met analoog

Solcon stopt met analoog Solcon stopt met analoog Informatie solcon.nl Inhoud 1. Hoe weet ik of ik nu het pag. 3 analoge TV-signaal gebruik? 2. Hoe weet ik of ik nu het pag. 3 analoge radio-signaal gebruik? 3. Welke acties moet

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

VOEDING, BEWEGEN EN GEWICHT

VOEDING, BEWEGEN EN GEWICHT IJsselland VOEDING, BEWEGEN EN GEWICHT Jongerenmonitor 2015 77% ontbijt dagelijks 10.3 jongeren School 13-14 jaar 15- jaar 76% een gezond gewicht 15% beweegt voldoende Genotmiddelen Psychosociale gezondheid

Nadere informatie

Zo eet uw peuter of kleuter met plezier

Zo eet uw peuter of kleuter met plezier Zo eet uw peuter of kleuter met plezier Kindergeneeskunde mca.nl Inhoudsopgave Uw kind zegt nee 3 Tips en adviezen 3 Uw vragen 6 Notities 7 Colofon Redactie: eetteam polikliniek kindergeneeskunde MCA afdeling

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit Projectgroepleden: Laurens Ruiter: laurens.ruiter@gmail.nl Dévit Schimmel:

Nadere informatie

4.1 Omcirkel het juiste antwoord.

4.1 Omcirkel het juiste antwoord. 4.1 Vraag 1 Het begrip vitaliteit heeft vooral te maken met... A. aankomen en afvallen B. gezondheid en geluk C. dansen en bewegen D. werk en carrière Vraag 2 Hoe vind je de meest betrouwbare informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10.

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Inhoudsopgave Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Planning 12. Kosten en baten 14. Risico s 15. 2 Achtergrond

Nadere informatie

Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app

Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app Codename Future, Waag Society en De Haagse Hogeschool Hebben de handen ineengeslagen om een prototype te ontwikkelen van

Nadere informatie

Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. 1.4 Doel(en) Utrecht, 17 februari 2010

Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. 1.4 Doel(en) Utrecht, 17 februari 2010 Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning Utrecht, 17 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Actieweek fietsbeloning Zaanstad / Amsterdam-Noord. Aan

Nadere informatie

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Alcoholgebruik Psychosociale gezondheid Genotmiddelen Voeding, bewegen en gewicht Seksueel gedrag Samenvatting en aanbevelingen Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Jongerenmonitor In 2011 is in de regio IJsselland

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Plan van aanpak Portfolio

Plan van aanpak Portfolio Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

Nadere informatie

Persoonlijk plan voor PGB-houders

Persoonlijk plan voor PGB-houders Persoonlijk plan voor PGB-houders Versie 1.0 Datum: 17 juli 2014 Status: Definitieve versie 1 Ontwikkeld door: Janneke Haan, Sabine Timmer, Marjolein Herps 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene gegevens...

Nadere informatie

Plan Van Aanpak. Naam: Noortje Jansen en Kinga Dlugosz Klas: MM2C Datum: 30-10-2014 Vak: Project management

Plan Van Aanpak. Naam: Noortje Jansen en Kinga Dlugosz Klas: MM2C Datum: 30-10-2014 Vak: Project management Plan Van Aanpak Naam: Noortje Jansen en Kinga Dlugosz Klas: MM2C Datum: 30-10-2014 Vak: Project management Debriefing Concept Inhoudsopgave 2t/m4 5t/m8 Projectactiviteiten 9 Planning 9 Organisatie (wie

Nadere informatie

Mijn zorgplan Preventie en behandeling Hart- en Vaatziekten

Mijn zorgplan Preventie en behandeling Hart- en Vaatziekten Mijn zorgplan Preventie en behandeling Hart- en Vaatziekten WWW.ZORROO.NL 1 Voorwoord Zorroo staat voor Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken. Wij zijn een organisatie die samen met uw huisarts en andere

Nadere informatie

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar

Monitor jongeren 12 tot 24 jaar Alcoholgebruik Psychosociale gezondheid Genotmiddelen Voeding, bewegen en gewicht Seksueel gedrag Samenvatting en aanbevelingen Monitor jongeren tot 24 jaar Jongerenmonitor In 2011 is in de regio IJsselland

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Docent: James M. Boekbinder

Docent: James M. Boekbinder Thema/Opdracht: Creëer een persona Ting Yuen (0777483) Klas 1A Docent: James M. Boekbinder Opdracht 1: Functional speciation Voor docenten - Het becijferen van het gemaakte werk - Feedback geven van het

Nadere informatie

Happy Weight stippenplan voor mensen met een beperking & gewichtsproblemen Workshop Vilans, 6 maart 2012

Happy Weight stippenplan voor mensen met een beperking & gewichtsproblemen Workshop Vilans, 6 maart 2012 Happy Weight stippenplan voor mensen met een beperking & gewichtsproblemen Workshop Vilans, 6 maart 2012 José Veen-Roelofs, kinderdiëtist/diëtist VG Happy Weight Stippenplan een programma ontwikkeld door

Nadere informatie

Zorgen: Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school, etc.

Zorgen: Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school, etc. HAVO / VWO Vanaf 14 t/m 18 Bus, tram, metro, fiets, trein Uitgaan, werken, internetten, huiswerk maken, MSN, Diploma halen Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school,

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : HINT

Plan van aanpak. Project : HINT Plan van aanpak Project : HINT Bedrijf : Hogeschool Rotterdam Plaats, datum: 20-02-2008 Opgesteld door: Jesper Monteny, Camiel Flohr, Rudolf Kromojahjo, Myrene Zuiderwijk Plan van Aanpak project HINT pagina

Nadere informatie

Aanbevolen apps/hulpmiddelen gericht op voeding en beweging

Aanbevolen apps/hulpmiddelen gericht op voeding en beweging Aanbevolen apps/hulpmiddelen gericht op voeding en beweging Er bestaan diverse apps om voeding per dag bij te houden en inzicht te krijgen in de samenstelling van voeding. Ook zijn er diverse stappentellers

Nadere informatie

VOORW OORD VOORWOORD. Omwille van de leesbaarheid staat in dit boekje steeds hij, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook zij lezen.

VOORW OORD VOORWOORD. Omwille van de leesbaarheid staat in dit boekje steeds hij, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook zij lezen. VOORW OORD VOORWOORD Over dit boekje Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 tot 18 jaar? Bij de titel van dit boekje vraag je je misschien af wat een kleuter te maken heeft met iemand die

Nadere informatie

Beste juf of meester,

Beste juf of meester, Beste juf of meester, De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat in heel Europa twee weken lang sport en bewegen in de schijnwerpers zet. Het wil iedereen laten zien hoe gezond en vooral

Nadere informatie

Information and Structure Dieet app. Bart Witting UvAID: MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp

Information and Structure Dieet app. Bart Witting UvAID: MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp Information and Structure Dieet app Bart Witting UvAID: 11003952 MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp De app Voor deze opdracht moesten we een app maken die je helpt bij je dieet. Ik ben

Nadere informatie

Handleiding Mijn Get Healthy

Handleiding Mijn Get Healthy Handleiding Mijn Get Healthy Inhoudsopgave 1. Voorpagina 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding 4. Inloggen & Homepage 5. Profielpagina & Accountinstellingen 6. Profielpagina & Accountinstellingen 7. Profielpagina

Nadere informatie

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO WMO Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO 3 WMO Mobiel blijven, óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Individueel project. Plan van aanpak v1. Sjoerd Hoeks Individueel project

Individueel project. Plan van aanpak v1. Sjoerd Hoeks Individueel project Individueel project Plan van aanpak v1 Sjoerd Hoeks 2076367 Individueel project INLEIDING In dit document beschrijf ik het plan van aanpak voor het ontwerptraject dat ik doorloop tijdens de verdieping

Nadere informatie

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Inhoudsopgave 1 Projectopdracht..3 2 Deliverables 4 3 Projectgrenzen/activiteiten

Nadere informatie

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Projectleider: Opdrachtgever: Plan van aanpak Schoolkrant Mediacollege Mei 2015 - Versie 1 Noortje Jansen Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Mediacollege Amsterdam +31208509500 info@ma-web.nl

Nadere informatie

Inspiratie voor een gezonde leefstijl.

Inspiratie voor een gezonde leefstijl. Health, Food, Body, Mind, Beauty & more Inspiratie voor een gezonde leefstijl. De Nationale GezondheidsBeurs 2 t/m 5 februari 2017 Jaarbeurs Utrecht exposantenbrochure De Nationale GezondheidsBeurs 2017:

Nadere informatie

1 Ik vind dat 2 Ik vind dat 3 Ik vind dat 4 Ik vind dat 5 Ik vind dat 6 Ik vind dat 7 Ik vind dat

1 Ik vind dat 2 Ik vind dat 3 Ik vind dat 4 Ik vind dat 5 Ik vind dat 6 Ik vind dat 7 Ik vind dat opdracht 1: KIES DE GOEDE REDEN 1 Ik vind dat benzine voor auto's duurder moet zijn,... a omdat dan minder mensen auto rijden. b omdat dan iedereen auto kan rijden. c omdat benzine niet lekker is. 2 Ik

Nadere informatie