Schoonmaakhandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoonmaakhandleiding"

Transcriptie

1 Schoonmaakhandleiding Business Line 100 Versie: Selecta B.V. Koeweistraat CD Waardenburg Tel: +31(418)

2 Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de gebruiker geeft u zeer belangrijke informatie en aanwijzingen voor het gebruik en normale onderhoud van deze automaat. U wordt verzocht om deze handleiding aandachtig te lezen, pas dan kunt u in alle veiligheid de beste resultaten verkrijgen. Dit boekje moet zorgvuldig worden bewaard in de nabijheid van de automaat, zodat elke gebruiker de gebruiksaanwijzing kan lezen. De handleiding moet bij elke verandering van plaats of van eigenaar bij de automaat blijven. Veiligheidsvoorschriften De aansluiting op het elektriciteitsnet en alle niet in deze handleiding beschreven werkzaamheden van onderhoud of reparatie, moeten noodzakelijkerwijze worden toevertrouwd aan vakkundig en bevoegd personeel, bekend met de specifieke risico's verbonden aan het gebruik van elektrische apparaten en tevens geïnstrueerd betreffende inachtneming van de hygiënische voorschriften. Installatie en servicedienst De aansluiting op het elektriciteitsnet en de eventuele onderhoudswerkzaamheden moeten verricht worden door gespecialiseerd personeel, geschoold voor het gebruik van het apparaat en bekend met de specifieke risico's die het gebruik van elektrische apparaten meebrengt. Hygiëne. 1. Was de handen voordat u de automaat gaat vullen of reinigen. 2. Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. 3. Gebruik de middelen die in de handleiding vermeldt staan. 4. Spuit nooit waterstralen in de richting van de automaat. 5. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. 6. Kijk ook naar de omgeving, wees er zeker van dat het werkblad schoon is.

3 Schoonmaak instructie Schoonmaak instructie voor de BLFB. Dit document is een korte beschrijving van de basis methode om bovengenoemde automaat een schoonmaak (hygiëne) beurt te geven. Kijk ook in het document Handleiding schoonmaak methode JD producten. Hygiëne Was je handen Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. Wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk eraan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Voorbereiding 1. Open de deur, draai de pijpjes van de uitgiftetrechters horizontaal (zie fig. 2). Til de ingrediëntcontainers (zie fig. 1.) een beetje op en neem ze uit de automaat. Demonteer 2. Mengkommen a. Verwijder de complete mengkommen en de mixers met de O-ringen (zie fig. 10.) b. Haal de mengkommen uit elkaar. c. Haal de slangetjes uit de uitgiftekop (zie fig. 12.) d. Doe alle plastic onderdelen in het afwaswater. 3. Deur a. Verwijder de lekbak b. Haal het rooster eruit. c. Demonteer de bekerhouder Schoonmaken 4. Binnenkant automaat a. Met een brede of grote borstel i. Borstel de bovenkant van de ruimte waar de ingrediëntcontainers staan, de overige onderdelen van boven naar beneden schoon. ii. Gebruik de sprayflacon voor de binnenkant om de onderdelen, wanden, binnenkant van de deur en vloer schoon te maken. b. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. Vergeet ook de binnenkant van de deur niet. 5. De buitenkant van de deur a. Gebruik de sprayflacon voor buitenkant van de deur, de zijkanten en de bovenkant. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. b. Maak alle gedemonteerde onderdelen goed schoon met het voorgeschreven schoonmaakmiddel en spoel ze goed na met schoonwater. c. Droog alle onderdelen zorgvuldig. 6. Maak de diverse onderdelen van de automaat goed schoon. Gebruik eventueel een borstel en een pijpenrager 7. Maak de onderdelen van de deur schoon.

4 Het vullen of bijvullen van de warme drankenautomaat BLFB. Was de handen en wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk er aan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Vullen 1. De ingrediëntcontainers kunnen in de automaat bijgevuld worden (zie fig.1.) De Ingrediëntcontainers kunnen ook aan de rand van de bekerruimte worden opgehangen. 2. De ingrediëntcontainer met de koffiebonen altijd in de automaat laten staan, dit voorkomt storingen. Kom niet aan de afstelknop voor de maling 3. Vul de ingrediënten bij. Schud de container zodat er geen klonten ontstaan in de container. Plaats de containers terug op hun plaats. 4. Zorg dat de uitgiftetrechters van de ingrediëntcontainers in de juiste posities zijn naar de mengkommen toe. Aanvullen bekers Let op: 5. Alvorens de bekers bijgevuld kunnen worden moet eerst de aandrukpanelen opzijgeschoven worden (zie fig.19.) 6. De hoogte van de bekers moet binnen het minimale en het maximale niveau blijven (zie sticker in de deur). 7. De kolom in het midden kan eventueel opengedraaid worden met de Toets PCC, zorg ervoor dat eerst de aandrukpanelen opzij zijn geduwd. Schoonmaken van de binnenkant 8. Neem de lekemmer uit (zie fig.8). 9. Plaats de lekemmer terug. 10. Hang vlotter erin terug met overloopslangen. 11. Maak alle oppervlaktes schoon. Schoonmaken van de Brewer 12. Demonteer de brewer door het slangetje van de watertoevoer los te draaien en de brewer uit te nemen. 13. Zorg dat de filters open staan.maak de brewer grondig schoon met de juiste schoonmaakmiddelen. (zie het document Handleiding schoonmaak methode JD producten. 14. Spoel goed na met schoonwater. 15. Monteer brewer terug. 16. Activeer het spoelprogramma en spoel brewer nogmaals. 17. Check of alles correct werkt Schoonmaken van de binnenkant van de deur. 18. Maak de binnenkant van de deur schoon Schoonmaken van de buitenkant 19. Neem bekerhouder (zie fig.9) aan de binnenkant eruit, maak hem schoon en plaats deze terug 20. Verwijder rooster (zie fig. 10 en 11) en maak deze schoon. 21. Maak de lekbak schoon. Spoelen van de automaat 22. Maak deurcontact en druk op toets PL. 23. Spoelen staat nu in de display, gebruik de keuzetoetsen van 1 t/m 6 voor het spoelen. Controle 24. Controleer na het spoelen of er geen lekkage is binnenin de automaat Schoonmaken van de buitenkant 25. Sluit de deur en maak de gehele buitenkant schoon. Administratie 26. Scan de gebruikte ingrediënten op de juiste manier. 27. Vul het HACCP boekje correct in. Check of de machine werkt 28. Test consumpties a) Selecteer een een kofie met suiker en melk, en controleer of er uit alle drie de mengkommen ingrediënten komen. b) Selecteer heet water

5 c) Test een kop koffie op smaak, geur, sterkte en temperatuur d) Check of er geen lekkages zijn. Maak de ruimte waar gewerkt is schoon en laat geen rommel achter. Doe een stap naar achteren en zorg dat je trots op je automaat kunt zijn.

6 De voorzijde van de automaat Met behulp van het bedieningspaneel op de deur, kan de automaat worden bediend. Door op één van de toetsen te drukken, kan de gewenste keuze worden gemaakt. Alleen de verlichte toetsen zijn beschikbaar om een keuze uit te maken. Voordat u een keuze maakt moet eerst een beker of kopje op de bekerplateau gezet worden. Indien u dit niet doet dan zal de automaat in display Plaats Beker aangeven. Zie fig. 1.

7 Overzicht van het onderdelen in machine: 1. Afdekkap (deksel) 2. Bonencontainer 3. Koffiemolen(indien aanwezig) 4. Uitlooptrechter van verse koffie 5. Zet systeem -brewer (CoEx) 6. Uitgiftearm 7. Lekbak 8. Producthouders (Containers) 9. Trechters 10. Mixer systeem 11. Bajonetsluiting mixer 12. Residusensor 13. Residubak 14. Filterkop met filterhouder

8 Servicepaneel: Het servicepaneel is geplaatst aan de binnenzijde van de deur. Dit paneel wordt gebruikt om de instellingen van de automaat te wijzigen. Bovendien wordt het servicepaneel gebruikt om de automaat bepaalde handelingen uit te laten voeren voor het onderhoud. Toets * Toets 7 Toets 8 Toets 4,5 en 6 Toets 9 = programmeer toets = spoelen brewer = draaien brewer = spoelen mixer (ligt aan het aantal mixers). = programma (voor spoelprogramma met pil en uitlezen tellerstanden.

9 Onderhoud Dagelijks onderhoud (of elk bezoek) Het niet uitvoeren van de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden heeft een nadelige invloed op de kwaliteit van de producten en kan storing van de automaat tot gevolg hebben. Werk volgens de Quick cleaning methode - Maak de buitenzijde van de automaat schoon met een zachte vochtige doek. Maak de uitlooptuitjes schoon: 1. Open de deur van de automaat. 2. Verwijder de uitlooptuitjes van de producthouders. 3. Maak de uitlooptuitjes van de producthouders schoon met een droog kwastje. Zorg ervoor dat ze droog teruggeplaatst worden. 4. Monteer de onderdelen terug op de producthouder Spoel het mixer(s) systeem: 1. Open de deur van de automaat. 2. Schakel de automaat in. 3. Plaats een kan onder de uitlooparm voor koffie (zie fig.1.) om het hete water op te vangen. 4. Druk op spoel toets voor de mixer van het servicepaneel. Heet water uit de boiler wordt, zolang deze toets wordt ingedrukt, in de mengkom van het mixersysteem gedoseerd. 5. Herhaal stap 4 totdat er schoon water uit de afgifte komt. 6. Herhaal stap 4 en 5 voor de andere mixer systemen. Spoelen van de brewer (indien aanwezig): 1. Open de deur van de automaat. 2. Schakel de automaat in. 3. Plaats een kan onder de uitloop om het hete water op te vangen. 4. Druk op de spoel toets voor de brewer van het servicepaneel. Heet water uit de boiler wordt in de brewer gedoseerd. 5. Herhaal stap 4 totdat er schoon water uit de uitloop komt, de brewer is dan voldoende gespoeld. 6. Sluit de deur van de automaat. Spoelen van de thee brewer (indien aanwezig): 1. Spoelen van de thee brewer. 2. Open de deur van de automaat. 3. Schakel de automaat in. 4. Plaats een kan onder de uitloop om het hete water op te vangen. 5. Druk op de spoel toets voor de thee brewer van het servicepaneel. 6. Het heet water uit de boiler wordt in de thee brewer gedoseerd. 7. Herhaal stap 5 totdat er schoon water uit de afgifte komt. 8. Sluit de deur van de automaat. 9. Sluit de deur en neem een testconsumptie om de automaat te testen. Het niet spoelen van de brewer kan onnodig storingen in het zet systemen veroorzaken! Legen van de vuilbak en interne lekbak: 1. Legen van de vuilbak en de lekbak onder de brewer 2. Open de deur van de automaat 3. Neem de vuilbak uit en maak deze leeg. 4. Neem de lekbak onder de brewer uit en maak deze leeg. 5. Maak de bodem van de automaat schoon met een droge kwast of, indien nodig, met een vochtige doek. 6. Plaats eerst de lekbak onder de brewer terug en daarna de vuilbak. Legen van de lekbak en schoonmaken bekerplateau: 1. Open de deur van de automaat. 2. Neem de lekbak en het rooster uit. 3. Spoel het rooster en de lekbak om in warm water. 4. Plaats de lekbak en het rooster terug. 5. Schoonmaken van de bekerplateau: Maak de bekerplateau schoon, neem eventueel het binnenwerk eruit.

10 Wekelijkse reiniging: Deep cleaning Voer dagelijkse reiniging uit. Uitnemen van het mixer systeem Voer de volgende procedure uit voor het uitnemen van het mixer systeem of de mixer systemen: 1. Open de deur van de automaat. 2. Overtuigt u zelf ervan dat de automaat is uitgeschakeld en niet onbedoeld ingeschakeld kan worden. 3. Klap het deksel van de automaat omhoog. 4. Neem de producthouders uit de automaat 5. Draai de bajonetsluiting tegen de klokrichting in open (ongeveer 10º) en trek de mixerkom naar u toe. 6. Neem het metalen afzuigbakje naar voren uit. 7. Terugplaatsen van het mixer systeem: Het monteren van de mixersystemen gaat in de omgekeerde volgorde van het demonteren.

11 Schoonmaken van de thee brewer (indien aanwezig) Voer de volgende procedure uit voor het uitnemen van de thee brewer: 1. Open de deur van de automaat. 2. Verwijder de uitloop van de brewer. 3. Neem de thee product houder uit de automaat. 4. Druk de houder onder de kom van de brewer naar beneden. 5. Trek de thee-brewer uit de automaat. 6. Maak de brewer en uitloop met warm water schoon. 7. Monteren thee brewer: Het monteren van de thee-brewer gaat in omgekeerde volgorde van het demonteren hiervan. Maak eerst alle onderdelen goed schoon voor u ze gaat monteren 8. Schakel de automaat in. 9. Plaats een kop of kan onder de uitgifte arm en spoel de brewer door. Schoonmaken producthouder en plateau 1. Neem de producthouders uit de automaat. 2. Maak de producthouders leeg. 3. Maak de producthouders aan de binnenzijde schoon met een droge kwast. 4. Neem het plateau, waarop de producthouders staan, af met een vochtige doek. 5. Vul de producthouders en plaats ze terug. 6. Sluit de deur. Display In het display kunnen de instellingen, foutmeldingen en tellerstanden getoond worden.

12 1. Reiniging de CoEx brewer (indien aanwezig): 1. De CoEx brewer moet wekelijks met een schoonmaak pil gespoeld worden. 2. Druk twee keer op de programmeer toets. 3. Selecteer de schoonmaakcyclus. 4. Plaats een schoonmaakpil in de CoEx-brewer. 5. Plaats een kan onder de uitgifte arm. 6. Druk op enter. 7. De schoonmaakcyclus wordt gestart en duurt ± 6 minuten. 8. Sluit de deur en neem een testconsumptie om de automaat te testen.

13 HACCP-sticker Algemene instructie QUICK & DEEP CLEANING Warme Drankenautomaten - Uitgevoerde werkzaamheden in het Witte HACCP-boekje aftekenen. - Voor aanvang werkzaamheden eerst handen en onderarmen wassen. - Verboden te roken. - Grondstoffen en producten gescheiden van schoonmaakmiddelen etc. vervoeren. - Geen ingrediënten, onderdelen of schoonmaakart. opslaan in de automaat. Werkzaamheden Quick Deep Visuele inspectie op schade, verlichting, ongedierte en lekkage Q 1 D 1 Deur openen Q 2 D 2 Sprayen in de mengkommen en verwijderen losse vervuiling Q 3 Alle onderdelen verwijderen D 3 Onderdelen inweken D 4 Bijvullen containers Q 4 D 5 Bijvullen bekers Q 5 D 6 Bekeruitgifte schoonmaken Q 6 Onderkant uitgiftekop schoonmaken Q 7 Bekermechanisme schoonmaken Q 8 D 7 Terugplaatsen van schone onderdelen D 8 Spoelen van de machine Q 9 D 9 Bodem schoonmaken Q 10 Binnenkant schoonmaken D 10 Legen en schoonmaken van de emmer of lekbak Q 11 D 11 Muntwisselaar controleren en schoonmaken Q 12 D 12 Controleren niveau munten Q 13 D 13 Buitenkant en omgeving automaat schoonmaken Q 14 D 14 Invullen HACCP-boekje Q 15 D 15 Testverkoop Q 16 D 16 Eventueel doorgeven van storingen Q 17 D 17

14 FAQ Vraag: Automaat doet niets Antwoord. Is de stekker er in de wandcontactdoos. Is de hoofdschakelaar aangezet (binnenkant automaat) Vraag: ik krijg alleen heetwater, wel koffie maar zonder melk. Antwoord. Ingrediëntcontainers bijvullen(indien leeg), Ingrediëntencontainers correct terugplaatsen. Schuif van uitgiftetrechter naar beneden schuiven Vraag: er komt niets uit de automaat. Antwoord. Staat de waterkraan open.

15 Bestellen Schoon maak middelen Quick Deep Toepas sing Suma D2.4 Suma D2.4 Onderdelen Reiniging in Emmer 4 liter water, maximaal15 min. Foto kwastje Ingrediënten Art.nr. Art.nr. Art.nr. Foto Selectadoekjes Art.nr. Art.nr. Art.nr.

16 Persoonlijke aantekeningen:

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789 Gebruikershandleiding Maart 2010 Artikelnummer 19789 Serienummer : Registratienummer : Telefoonnummer service : Leverancier : Inhoudsopgave Inleiding...4 Veiligheidsinstructies...5 Specificaties...7 Beschrijving

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE CORRECTE VERWERKING VAN HET PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET DE EUROPESE RICHTLIJN 2002/96/EC

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE CORRECTE VERWERKING VAN HET PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET DE EUROPESE RICHTLIJN 2002/96/EC INHOUD 1 BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT (zie pagina 3)................................75 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...............................................75 3 INSTALLATIE............................................................76

Nadere informatie

MANUALE DʼUSO INSTRUCTIONS MODE DʼEMPLOI

MANUALE DʼUSO INSTRUCTIONS MODE DʼEMPLOI MANUALE DʼUSO INSTRUCTIONS MODE DʼEMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZINGEN MANUAL DE INSTRUCCIONES MANUAL DE INSTRUÇÕES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ИНСТРУКЦИИ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKCJA

Nadere informatie

16 WIJZIGING EN INSTELLING PARAMETERS MENU...83

16 WIJZIGING EN INSTELLING PARAMETERS MENU...83 INHOUD 1 BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT (zie pagina 3)........................74 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.......................................74 3 INSTALLATIE....................................................75

Nadere informatie

IMPRESSA S50/4000/401 Gebruiksaanwijzing

IMPRESSA S50/4000/401 Gebruiksaanwijzing IMPRESSA S50/4000/401 Gebruiksaanwijzing Art. Nr. 62088 / 0019669 5/03 Jura Impressa S50/4000/401 Nederlands... 6 20 = Aanwijzing = Belangrijk = Tip Jura Elektroapparate AG, CH-4626 Niederbuchsiten, Internet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Win Equipment B.V. De Kronkels 31 3752 LM Bunschoten Nederland Tel.: +31 (0)33 299 22 66 Fax: +31 (0)33 299 22 50 E-mail: info@winequipment.nl Oorspronkelijke gebruiksaanwijzing 2 Documentnr.: P-1076 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bediening. Inbouwkoffieautomaten CVA 5060 CVA 5068. nl-nl. Lees beslist de gebruiksaanwijzing

Bediening. Inbouwkoffieautomaten CVA 5060 CVA 5068. nl-nl. Lees beslist de gebruiksaanwijzing Bediening Inbouwkoffieautomaten CVA 5060 CVA 5068 Lees beslist de gebruiksaanwijzing nl-nl voordat u uw apparaat plaatst, installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en u voorkomt onnodige

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Vrijstaande koffieautomaat CM 5200. nl-nl. Lees beslist de gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing. Vrijstaande koffieautomaat CM 5200. nl-nl. Lees beslist de gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing Vrijstaande koffieautomaat CM 5200 Lees beslist de gebruiksaanwijzing nl-nl voordat u uw apparaat plaatst, installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en u voorkomt schade

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing BARISTA PRO. Type 114. Programmeerbare espressomachine met maalwerk. Solis_BaristaPro_Betriebsanleitung_ned.indd 1 23.06.

Gebruiksaanwijzing BARISTA PRO. Type 114. Programmeerbare espressomachine met maalwerk. Solis_BaristaPro_Betriebsanleitung_ned.indd 1 23.06. Gebruiksaanwijzing BARISTA PRO Type 114 Programmeerbare espressomachine met maalwerk Solis_BaristaPro_Betriebsanleitung_ned.indd 1 23.06.11 13:33 Solis_BaristaPro_Betriebsanleitung_ned.indd 2 23.06.11

Nadere informatie

MACCHINA DA CAFFÈ COFFEE MAKER KAFFEEMASCHINE MACHINE À CAFÉ KOFFIEZETAPPARAAT CAFETERA MÁQUINA DE CAFÉ ª Ã À º

MACCHINA DA CAFFÈ COFFEE MAKER KAFFEEMASCHINE MACHINE À CAFÉ KOFFIEZETAPPARAAT CAFETERA MÁQUINA DE CAFÉ ª Ã À º I MACCHINA DA CAFFÈ COFFEE MAKER KAFFEEMASCHINE MACHINE À CAFÉ KOFFIEZETAPPARAAT CAFETERA MÁQUINA DE CAFÉ ª Ã À º êìëëäàâ KÁVÉFŐZŐGÉP âe TINA EKSPRES DO KAWY ESPRESSOMASKIN KAFFEMASKIN KAFFEMASKINE KAHVIAUTOMAATTI

Nadere informatie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Gebruiksaanwijzing: DRINKWELL NOOIT AANZETTEN ZONDER WATER! 1. Kijk aan

Nadere informatie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie 30106300aNL.fm Page 1 Friday, January 8, 2010 5:08 PM GEBRUIKSOMSCHRIJVING Deze wasmachine is uitsluitend bestemd voor het wassen en centrifugeren van in de machine wasbaar wasgoed, in hoeveelheden die

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT

BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT Aandachtig deze gebruiksaanwijzing doorlezen alvorens het apparaat te installeren en te gebruiken. Alleen op deze manier zullen de beste resultaten en de maximale veiligheid gegarandeerd kunnen worden.

Nadere informatie

Gebruiks- en montageaanwijzing

Gebruiks- en montageaanwijzing Gebruiks- en montageaanwijzing Inbouwkoffiezetautomaat CVA 6805 Lees absoluut de gebruiksaanwijzing voor u het toestel plaatst, nl-be installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en u voorkomt

Nadere informatie

SXS KOELKAST GEBRUIKERSHANDLEIDING

SXS KOELKAST GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING SXS KOELKAST Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt en bewaar het voor toekomstige referentie. www.lg.com Inleiding Inhoudsopgave Registratie

Nadere informatie

Handleiding voor het uitvoeren van een onderhoudsbeurt Toyota Aygo Benzine

Handleiding voor het uitvoeren van een onderhoudsbeurt Toyota Aygo Benzine Handleiding voor het uitvoeren van een onderhoudsbeurt Toyota Aygo Benzine In dit document leg ik in een aantal stappen uit hoe ik een onderhoudsbeurt uitvoer. Deze beurt bestaat uit het vervangen van

Nadere informatie

Nederlandse gebruiksaanwijzing van de Russell Hobbs brood bakmachine.

Nederlandse gebruiksaanwijzing van de Russell Hobbs brood bakmachine. Nederlandse gebruiksaanwijzing van de Russell Hobbs brood bakmachine. Veiligheidsvoorschriften Lees eerst de gebruiksaanwijzing aandachtig en geheel door voordat U het apparaat gaat gebruiken en bewaar

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q. airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem

INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q. airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor deze EUROM airconditioner gekozen hebt: u

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM versie 3.4 januari 2009 INHOUD 1. WAT IS VENT-O-SYSTEM? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MD 500H MINI RUPS DUMPER. Gebruiksaanwijzing. Voor nadere informatie zie www.matom.nl

MD 500H MINI RUPS DUMPER. Gebruiksaanwijzing. Voor nadere informatie zie www.matom.nl MD 500H MINI RUPS DUMPER Gebruiksaanwijzing Voor nadere informatie zie www.matom.nl Gebruiksaanwijzing LET OP! De motorolie en hydraulische olie is NORMAAL verwijderd voor transport (OF DE MACHINE IS STARTKLAAR

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIK EN INSTALLATIE. Vaillant Geyser MAG NL 9/1 OZ-DG met Atmosfeerbeveiliging

HANDLEIDING VOOR GEBRUIK EN INSTALLATIE. Vaillant Geyser MAG NL 9/1 OZ-DG met Atmosfeerbeveiliging HANDLEIDING VOOR GEBRUIK EN INSTALLATIE Vaillant Geyser MAG NL 9/1 OZ-DG met Atmosfeerbeveiliging Bewaar deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig en geef deze eventueel door aan de volgende eigenaar. Mevrouw,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2006.01 POPCORNMACHINE Lees voor het opzetten en gebruiken van het toestel de gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het toestel. Handel altijd

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING NL -B Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe rolstoel! Alle rolstoelen uit de Handicare-serie onderscheiden zich door hun kwaliteit en functionaliteit. We zijn buitengewoon

Nadere informatie

Rider 16. Gebruiksaanwijzing 101 91 33-36. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen.

Rider 16. Gebruiksaanwijzing 101 91 33-36. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen. Rider 16 Gebruiksaanwijzing Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen. 101 91 33-36 INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing voor Rider 16 Inleiding...

Nadere informatie

ModuLine 30 Klokthermostaat

ModuLine 30 Klokthermostaat Nefit houdt Nederland warm Gebruikers- en Installatie-instructie ModuLine 30 Klokthermostaat A B temperatuur instelknop programmatemperatuur tijdelijk verlagen programmatemperatuur tijdelijk verhogen dag

Nadere informatie

30GH 040-245 30GZ 040-245 Luchtgekoelde vloeistofkoelaggregaten. 50 Hz. Montage, Inbedrijfstelling, Onderhoud

30GH 040-245 30GZ 040-245 Luchtgekoelde vloeistofkoelaggregaten. 50 Hz. Montage, Inbedrijfstelling, Onderhoud 30GH 040-245 30GZ 040-245 Luchtgekoelde vloeistofkoelaggregaten 50 Hz Montage, Inbedrijfstelling, Onderhoud 1 INHOUD Pagina Checklist voor de inbedrijfstelling... 3 Afmetingen/benodigde vrije ruimte...

Nadere informatie

Athene Gebruiksaanwijzing

Athene Gebruiksaanwijzing Athene 25 Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen: a Hoorn b Toestel c Krulsnoer

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. MARYNEN MAR CMK 925 NL http://nl.yourpdfguides.com/dref/930433

Uw gebruiksaanwijzing. MARYNEN MAR CMK 925 NL http://nl.yourpdfguides.com/dref/930433 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

MS 16A Spuitpomp MS 26 Spuitpomp

MS 16A Spuitpomp MS 26 Spuitpomp MS 16A Spuitpomp MS 26 Spuitpomp Gebruiksaanwijzing 0473 Zorg ervoor dat de gebruiksaanwijzing gegeven wordt aan de persoon die verantwoordelijk is voor het gebruik van de spuitpomp. Uitgegeven door SIMS

Nadere informatie

INK-JET FAX FAX_LAB 650/680

INK-JET FAX FAX_LAB 650/680 INK-JET FAX FAX_LAB 650/680 GEBRUIKSAANWIJZING SAMENGESTELD/UITGEGEVEN/ Gedrukt in China. GEPRODUCEERD DOOR: Olivetti S.p.A. con unico azionista Code van de gebruiksaanwijzing: 381750K Gruppo Telecom Italia

Nadere informatie