Schoonmaakhandleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoonmaakhandleiding"

Transcriptie

1 Schoonmaakhandleiding Business Line 200 Versie: Selecta B.V. Koeweistraat CD Waardenburg Tel: +31(418)

2 Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de gebruiker geeft u zeer belangrijke informatie en aanwijzingen voor het gebruik en normale onderhoud van deze automaat. U wordt verzocht om deze handleiding aandachtig te lezen, pas dan kunt u in alle veiligheid de beste resultaten verkrijgen. Dit boekje moet zorgvuldig worden bewaard in de nabijheid van de automaat, zodat elke gebruiker de gebruiksaanwijzing kan lezen. De handleiding moet bij elke verandering van plaats of van eigenaar bij de automaat blijven. Veiligheidsvoorschriften De aansluiting op het elektriciteitsnet en alle niet in deze handleiding beschreven werkzaamheden van onderhoud of reparatie, moeten noodzakelijkerwijze worden toevertrouwd aan vakkundig en bevoegd personeel, bekend met de specifieke risico's verbonden aan het gebruik van elektrische apparaten en tevens geïnstrueerd betreffende inachtneming van de hygiënische voorschriften. Installatie en servicedienst De aansluiting op het elektriciteitsnet en de eventuele onderhoudswerkzaamheden moeten verricht worden door gespecialiseerd personeel, geschoold voor het gebruik van het apparaat en bekend met de specifieke risico's die het gebruik van elektrische apparaten meebrengt. Hygiëne. 1. Was de handen voordat u de automaat gaat vullen of reinigen. 2. Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. 3. Gebruik de middelen die in de handleiding vermeldt staan. 4. Spuit nooit waterstralen in de richting van de automaat. 5. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. 6. Kijk ook naar de omgeving, wees er zeker van dat het werkblad schoon is.

3 Schoonmaak instructie Schoonmaak instructie voor de BLFB. Dit document is een korte beschrijving van de basis methode om bovengenoemde automaat een schoonmaak (hygiëne) beurt te geven. Kijk ook in het document Handleiding schoonmaak methode JD producten. Hygiëne Was je handen Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. Wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk eraan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Voorbereiding 1. Open de deur, draai de pijpjes van de uitgiftetrechters horizontaal (zie fig. 2). Til de ingrediëntcontainers (zie fig. 1.) een beetje op en neem ze uit de automaat. Demonteer 2. Mengkommen a. Verwijder de complete mengkommen en de mixers met de O-ringen (zie fig. 10.) b. Haal de mengkommen uit elkaar. c. Haal de slangetjes uit de uitgiftekop (zie fig. 12.) d. Doe alle plastic onderdelen in het afwaswater. 3. Deur a. Verwijder de lekbak b. Haal het rooster eruit. c. Demonteer de bekerhouder Schoonmaken 4. Binnenkant automaat a. Met een brede of grote borstel i. Borstel de bovenkant van de ruimte waar de ingrediëntcontainers staan, de overige onderdelen van boven naar beneden schoon. ii. Gebruik de sprayflacon voor de binnenkant om de onderdelen, wanden, binnenkant van de deur en vloer schoon te maken. b. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. Vergeet ook de binnenkant van de deur niet. 5. De buitenkant van de deur a. Gebruik de sprayflacon voor buitenkant van de deur, de zijkanten en de bovenkant. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. b. Maak alle gedemonteerde onderdelen goed schoon met het voorgeschreven schoonmaakmiddel en spoel ze goed na met schoonwater. c. Droog alle onderdelen zorgvuldig. 6. Maak de diverse onderdelen van de automaat goed schoon. Gebruik eventueel een borstel en een pijpenrager 7. Maak de onderdelen van de deur schoon.

4 Het vullen of bijvullen van de warme drankenautomaat BLFB. Was de handen en wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk er aan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Vullen 1. De ingrediëntcontainers kunnen in de automaat bijgevuld worden (zie fig.1.) De Ingrediëntcontainers kunnen ook aan de rand van de bekerruimte worden opgehangen. 2. De ingrediëntcontainer met de koffiebonen altijd in de automaat laten staan, dit voorkomt storingen. Kom niet aan de afstelknop voor de maling 3. Vul de ingrediënten bij. Schud de container zodat er geen klonten ontstaan in de container. Plaats de containers terug op hun plaats. 4. Zorg dat de uitgiftetrechters van de ingrediëntcontainers in de juiste posities zijn naar de mengkommen toe. Aanvullen bekers Let op: 5. Alvorens de bekers bijgevuld kunnen worden moet eerst de aandrukpanelen opzijgeschoven worden (zie fig.19.) 6. De hoogte van de bekers moet binnen het minimale en het maximale niveau blijven (zie sticker in de deur). 7. De kolom in het midden kan eventueel opengedraaid worden met de Toets PCC, zorg ervoor dat eerst de aandrukpanelen opzij zijn geduwd. Schoonmaken van de binnenkant 8. Neem de lekemmer uit (zie fig.8). 9. Plaats de lekemmer terug. 10. Hang vlotter erin terug met overloopslangen. 11. Maak alle oppervlaktes schoon. Schoonmaken van de binnenkant van de deur. 12. Maak de binnenkant van de deur schoon Schoonmaken van de buitenkant 13. Neem bekerhouder (zie fig.9) aan de binnenkant eruit, maak hem schoon en plaats deze terug 14. Verwijder rooster (zie fig. 10 en 11) en maak deze schoon. 15. Maak de lekbak schoon. Spoelen van de automaat 16. Maak deurcontact en druk op toets PL. 17. Spoelen staat nu in de display, gebruik de keuzetoetsen van 1 t/m 6 voor het spoelen. Controle 18. Controleer na het spoelen of er geen lekkage is binnenin de automaat Schoonmaken van de buitenkant 19. Sluit de deur en maak de gehele buitenkant schoon. Administratie 20. Scan de gebruikte ingrediënten op de juiste manier. 21. Vul het HACCP boekje correct in. Check of de machine werkt 22. Test consumpties a) Selecteer een koffie met suiker en melk, en controleer of er uit alle drie de mengkommen ingrediënten komen. b) Selecteer heet water c) Test een kop koffie op smaak, geur, sterkte en temperatuur d) Check of er geen lekkages zijn. Maak de ruimte waar gewerkt is schoon en laat geen rommel achter. Doe een stap naar achteren en zorg dat je trots op je automaat kunt zijn.

5 De voorzijde van de automaat Met behulp van het bedieningspaneel op de deur, kan de automaat worden bediend. Door op één van de toetsen te drukken, kan de gewenste keuze worden gemaakt. Alleen de verlichte toetsen zijn beschikbaar om een keuze uit te maken. Voordat u een keuze maakt moet eerst een beker of kopje op de bekerplateau gezet worden. Indien u dit niet doet dan zal de automaat in display Plaats Beker aangeven. Zie fig. 1.

6 Overzicht van het onderdelen in machine: 1. Afdekkap (deksel) 2. Bonencontainer 3. Koffiemolen(indien aanwezig) 4. Uitlooptrechter van verse koffie 5. Zet systeem -brewer (CoEx) 6. Uitgiftearm 7. Lekbak 8. Producthouders (Containers) 9. Trechters 10. Mixer systeem 11. Bajonetsluiting mixer 12. Residusensor 13. Residubak 14. Filterkop met filterhouder

7 Servicepaneel: Het servicepaneel is geplaatst aan de binnenzijde van de deur. Dit paneel wordt gebruikt om de instellingen van de automaat te wijzigen. Bovendien wordt het servicepaneel gebruikt om de automaat bepaalde handelingen uit te laten voeren voor het onderhoud. Toets * Toets 7 Toets 8 Toets 4,5 en 6 Toets 9 = programmeer toets = spoelen brewer = draaien brewer = spoelen mixer (ligt aan het aantal mixers). = programma (voor spoelprogramma met pil en uitlezen tellerstanden.

8 Onderhoud Dagelijks onderhoud (of elk bezoek) Het niet uitvoeren van de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden heeft een nadelige invloed op de kwaliteit van de producten en kan storing van de automaat tot gevolg hebben. Werk volgens de Quick cleaning methode - Maak de buitenzijde van de automaat schoon met een zachte vochtige doek. Maak de uitlooptuitjes schoon: 1. Open de deur van de automaat. 2. Verwijder de uitlooptuitjes van de producthouders. 3. Maak de uitlooptuitjes van de producthouders schoon met een droog kwastje. Zorg ervoor dat ze droog teruggeplaatst worden. 4. Monteer de onderdelen terug op de producthouder Spoel het mixer(s) systeem: 1. Open de deur van de automaat. 2. Schakel de automaat in. 3. Plaats een kan onder de uitlooparm voor koffie (zie fig.1.) om het hete water op te vangen. 4. Druk op spoel toets voor de mixer van het servicepaneel. Heet water uit de boiler wordt, zolang deze toets wordt ingedrukt, in de mengkom van het mixersysteem gedoseerd. 5. Herhaal stap 4 totdat er schoon water uit de afgifte komt. 6. Herhaal stap 4 en 5 voor de andere mixer systemen. 7. Sluit de deur en neem een testconsumptie om de automaat te testen. Legen van de interne lekbak: 1. Legen van de lekbak, binnenin de automaat. 2. Open de deur van de automaat 3. Neem de lekbak eruit en maak deze leeg. 4. Maak de bodem van de automaat schoon met een droge kwast of, indien nodig, met een vochtige doek. 5. Plaats de lekbak terug. Legen van de lekbak en schoonmaken bekerplateau: 1. Open de deur van de automaat. 2. Neem de lekbak en het rooster uit. 3. Spoel het rooster en de lekbak om in warm water. 4. Plaats de lekbak en het rooster terug. 5. Schoonmaken van de bekerplateau: Maak de bekerplateau schoon, neem eventueel het binnenwerk eruit.

9 Wekelijkse reiniging: Deep cleaning Voer dagelijkse reiniging uit. Uitnemen van het mixer systeem Voer de volgende procedure uit voor het uitnemen van het mixer systeem of de mixer systemen: 1. Open de deur van de automaat. 2. Overtuigt u zelf ervan dat de automaat is uitgeschakeld en niet onbedoeld ingeschakeld kan worden. 3. Klap het deksel van de automaat omhoog. 4. Neem de producthouders uit de automaat 5. Draai de bajonetsluiting tegen de klokrichting in open (ongeveer 10º) en trek de mixerkom naar u toe. 6. Neem het metalen afzuigbakje naar voren uit. 7. Terugplaatsen van het mixer systeem: Het monteren van de mixersystemen gaat in de omgekeerde volgorde van het demonteren.

10 Schoonmaken producthouder en plateau 1. Neem de producthouders uit de automaat. 2. Maak de producthouders leeg. 3. Maak de producthouders aan de binnenzijde schoon met een droge kwast. 4. Neem het plateau, waarop de producthouders staan, af met een vochtige doek. 5. Vul de producthouders en plaats ze terug. 6. Sluit de deur. Display In het display kunnen de instellingen, foutmeldingen en tellerstanden getoond worden.

11 1. HACCP-sticker Algemene instructie QUICK & DEEP CLEANING Warme Drankenautomaten - Uitgevoerde werkzaamheden in het Witte HACCP-boekje aftekenen. - Voor aanvang werkzaamheden eerst handen en onderarmen wassen. - Verboden te roken. - Grondstoffen en producten gescheiden van schoonmaakmiddelen etc. vervoeren. - Geen ingrediënten, onderdelen of schoonmaakart. opslaan in de automaat. Werkzaamheden Quick Deep Visuele inspectie op schade, verlichting, ongedierte en lekkage Q 1 D 1 Deur openen Q 2 D 2 Sprayen in de mengkommen en verwijderen losse vervuiling Q 3 Alle onderdelen verwijderen D 3 Onderdelen inweken D 4 Bijvullen containers Q 4 D 5 Bijvullen bekers Q 5 D 6 Bekeruitgifte schoonmaken Q 6 Onderkant uitgiftekop schoonmaken Q 7 Bekermechanisme schoonmaken Q 8 D 7 Terugplaatsen van schone onderdelen D 8 Spoelen van de machine Q 9 D 9 Bodem schoonmaken Q 10 Binnenkant schoonmaken D 10 Legen en schoonmaken van de emmer of lekbak Q 11 D 11 Muntwisselaar controleren en schoonmaken Q 12 D 12 Controleren niveau munten Q 13 D 13 Buitenkant en omgeving automaat schoonmaken Q 14 D 14 Invullen HACCP-boekje Q 15 D 15 Testverkoop Q 16 D 16 Eventueel doorgeven van storingen Q 17 D 17

12 FAQ Vraag: Automaat doet niets Antwoord. Is de stekker er in de wandcontactdoos. Is de hoofdschakelaar aangezet (binnenkant automaat) Vraag: ik krijg alleen heetwater, wel koffie maar zonder melk. Antwoord. Ingrediëntcontainers bijvullen(indien leeg), Ingrediëntencontainers correct terugplaatsen. Schuif van uitgiftetrechter naar beneden schuiven Vraag: er komt niets uit de automaat. Antwoord. Staat de waterkraan open.

13 Bestellen Schoon maak middelen Quick Deep Toepas sing Suma D2.4 Suma D2.4 Onderdelen Reiniging in Emmer 4 liter water, maximaal15 min. Foto kwastje Ingrediënten Art.nr. Art.nr. Art.nr. Foto Selectadoekjes Art.nr. Art.nr. Art.nr.

14 Persoonlijke aantekeningen:

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Business Line 100 Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Amalfi Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Cremona Espresso Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemene informatie Belangrijk Inhoud van de handleiding

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Lazio bonen Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. Cremona XL

Schoonmaakhandleiding. Cremona XL Schoonmaakhandleiding Cremona XL Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de gebruiker

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. Cremona

Schoonmaakhandleiding. Cremona Schoonmaakhandleiding Cremona Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemene informatie Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze

Nadere informatie

CoEx Koffie automaat

CoEx Koffie automaat CoEx Koffie automaat Gebruikershandleiding Zet systeem: CoEx brewer Besturingsysteem: MoVec 2000 Automaat type: 9CND Revisie G, Nederlands Referentie: 5DUCH10m Uw leverancier is: De fabrikant van deze

Nadere informatie

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System Gebruikershandleiding 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN INHOUD HOOFDSTUK: 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN HOOFDSTUK: 2 BASIS ONDERDELEN HOOFDSTUK: 3 VULLEN PRODUCTEN HOOFDSTUK:

Nadere informatie

FilterFresh Koffie automaat

FilterFresh Koffie automaat FilterFresh Koffie automaat Gebruikershandleiding Zet systeem: UNI brewer Besturingsysteem: MoVec 2000 Automaat type: 9FND, 9FEC Revisie G, Nederlands Referentie: 5DUFH10m Uw leverancier is: De fabrikant

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 210 ES

Beknopte instructies Gallery 210 ES Beknopte instructies Gallery 210 ES 1 595258000 2011.10 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Koffiecontainer Instant-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 5 7. Bijzondere functies 6 - Volume

Nadere informatie

Virtu 20 serie. Koffie automaat

Virtu 20 serie. Koffie automaat Virtu 20 serie Koffie automaat Gebruikers handleiding Model: Virtu 20 Machine type: 9FND Revisie A, Nederlands Referentie: 5DUFNK10 Uw leverancier is: De fabrikant van de machine is: De Jong Duke Postbus

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 04.02 1 75522500 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koffiecontainer Brewer Hoofdschakelaar Schraper Filterplaathouder

Nadere informatie

Virtu 10 en 38 serie. Koffie automaat

Virtu 10 en 38 serie. Koffie automaat Virtu 10 en 38 serie Koffie automaat Gebruikers handleiding Model: Virtu 10 en 38 Machine type: 9INB Revisie A, Nederlands Referentie: 5DUINK10 Uw leverancier is: De fabrikant van de machine is: De Jong

Nadere informatie

Compact One. Gebruikershandleiding

Compact One. Gebruikershandleiding Compact One Gebruikershandleiding INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 2 2. Technische specificaties 3 3. Benaming componenten 4 4. Uitleg display-symbolen 5 5. Gebruik per kopje of glas 6 6. Gebruik per kan

Nadere informatie

Virtu 60 en 80 serie. Koffie automaat

Virtu 60 en 80 serie. Koffie automaat Virtu 60 en 80 serie Koffie automaat Gebruikers handleiding Model: Virtu 60 en 80 Machine type: 9CND Revisie A, Nederlands Referentie: 5DUCNK10 Uw leverancier is: De fabrikant van de machine is: De Jong

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. ST Tropez

Schoonmaakhandleiding. ST Tropez Schoonmaakhandleiding ST Tropez Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemeen Maak de automaat zowel van binnen- als van buitenkant

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING

GEBRUIKERS HANDLEIDING OMNIA GEBRUIKERS HANDLEIDING NESCAFÉ KOFFIE AUTOMAAT INHOUD pagina Veiligheidswaarschuwingen... 3 Vorst waarschuwing... 3 Heet water waarschuwing... 3 Doorspoelen van de automaat... 4 Reinigen van de mixersystemen...

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing Technische specificatie Benaming componenten Uitleg display-symbolen Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing Technische specificatie Benaming componenten Uitleg display-symbolen Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 6 7. Bijzondere functies 8 - BIT versie

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Dakar Tokyo Versie: DD-MM-JJJJ Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Dakar / Tokyo Bij een bezoek aan deze automaat gaan we er

Nadere informatie

Fortune: 0800-2355633

Fortune: 0800-2355633 Instructieboekje Passio S : 0800-2355633 2 Inhoudsopgave bladzijde 1 Inleiding 6 2 Veiligheidsvoorschriften 7 3 De koffieautomaat gebruiksklaar maken / installatie 8 3.1 Plaatsing van de koffieautomaat

Nadere informatie

Instant Koffie automaat

Instant Koffie automaat Instant Koffie automaat Gebruikershandleiding Besturingsysteem: MoVec 2000 Automaat type: 9INA, 9IEA Revisie G, Nederlands Referentie: 5DUI010m Uw leverancier is: De fabrikant van deze machine is: De Jong

Nadere informatie

6/30 Beverage System. Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding

6/30 Beverage System. Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding 6/30 Beverage System Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN INHOUD HOODSTUK: 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN HOOFDSTUK: 2 BASISONDERDELEN HOOFDSTUK: 3 VULLEN PRODUCTEN HOOFDSTUK:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C

Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C Pelican Rouge Coffee Solution Calandstraat 41, 3316 EA Dordrecht Postbus 900, 3300 AX Dordrecht Telefoon 078 6544 544 www.pelicanrouge.nl Gebruikershandleiding

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Cafitesse 2000 75509000 02.2004

GEBRUIKSAANWIJZING. Cafitesse 2000 75509000 02.2004 GEBRUIKSAANWIJZING Cafitesse 2000 75509000 02.2004 Inhoud INHOUD Inleiding... 4 Veiligheidsvoorschriften... 5 Technische gegevens... 6 Onderdelen van de machine... 8 Voorzijde van de machine... 8 Bedieningspaneel...

Nadere informatie

Snelle handleiding ES FB 9100

Snelle handleiding ES FB 9100 Snelle handleiding ES FB 9100 1 U0502NL00 Regelmatige en uitvoerige reiniging Open de deur Verwijder de onderste lekbak en de bovenplaat; reinig de onderdelen met een vochtige doek. Verwijder de afvalemmer

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding San Remo Versie: DD-MM-JJJJ Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl San Remo Bij een bezoek aan de combi automaat gaan we er vanuit

Nadere informatie

Beknopte instructies Cafitesse 110

Beknopte instructies Cafitesse 110 Beknopte instructies Cafitesse 110 35251300 01.2003 Beschrijving van de onderdelen van de Cafitesse Deksel van de koelruimte Plaat en reclamefoto Kaarthouder Aanduiding voor te lage temperatuur Keuzepaneel

Nadere informatie

Beknopte instructies Espresso 310

Beknopte instructies Espresso 310 Beknopte instructies Espresso 310 1 U0472NL00 2014.02 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Koffiecontainer Instant-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

Beknopte instructies Cafitesse 400

Beknopte instructies Cafitesse 400 Beknopte instructies Cafitesse 400 stop heißes wasser 35251600 01.2003 empty low temperatur empty heet water Beschrijving van de onderdelen van de dispenser Deksel van de koelruimte Servicepaneel Glasplaat

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789 Gebruikershandleiding Maart 2010 Artikelnummer 19789 Serienummer : Registratienummer : Telefoonnummer service : Leverancier : Inhoudsopgave Inleiding...4 Veiligheidsinstructies...5 Specificaties...7 Beschrijving

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Santa Fé Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 1041 81CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemeen Maak de automaat zowel van binnen- als van buitenkant

Nadere informatie

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 ZLQ WHU K OWH U *6 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ YRRU:LQWHUKDOWHU*DVWURQRP9DDWZDVPDFKLQH*6,QKRXGVRSJDYH

Nadere informatie

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7686/90 Gebruiksaanwijzing HD7692, HD7690, HD7686 2 1 48 Nederlands Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat gaat gebruiken. Bewaar de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410. Instant

Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410. Instant Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410 Instant 1 75519200 0501 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Behuizing Bovenste reclamepaneel Bedieningsmodule Deurslot Bekerplateau Onderste reclamepaneel Uitgiftemondstuk

Nadere informatie

Handleiding frisdrankautomaat. Vendo 100/217/254

Handleiding frisdrankautomaat. Vendo 100/217/254 Handleiding frisdrankautomaat Vendo 100/217/254 1 Inhoudsopgave 2 Pagina Omschrijving 2 Inhoudsopgave 3 Gebruik van deze handleiding 4 De automaat 5 In bedrijf stellen 6 Vullen van wisselgeldbuizen 7 Leegmaken

Nadere informatie

Onderhoud. Onderhoud

Onderhoud. Onderhoud Onderhoud In deze sectie wordt het volgende besproken: Inkt toevoegen op pagina 7-32 De afvallade legen op pagina 7-36 De onderhoudskit vervangen op pagina 7-39 Het mes voor het losmaken van papier reinigen

Nadere informatie

Fortune: 0800-2355633

Fortune: 0800-2355633 Instructieboekje Passio M / XL : 0800-2355633 2 Inhoudsopgave bladzijde 1 Inleiding 6 2 Veiligheidsvoorschriften 7 3 De koffieautomaat gebruiksklaar maken / installatie 8 3.1 Plaatsing van de koffieautomaat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ARMONIA

GEBRUIKSAANWIJZING ARMONIA Inhoud GEBRUIKSAANWIJZING ARMONIA Apparaatbeschrijving: Pagina 1 Inschakelen: Pagina 2 stoompijp: Pagina 3 Programmering: Pagina 8 Frontdeur openen: Pagina 1 Productbereidingen: Pagina 2 Reinigen: Pagina

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 310 IN

Beknopte instructies Gallery 310 IN Beknopte instructies Gallery 310 IN 06.2011 1 595226200 Onderdelen van de machine Behuizing Display Behuizing deur Deurslot Koppen station Bedienings module Koppen plateau Kannenplateau Uitgiftemondstukken

Nadere informatie

www.espressomonteur.nl Gebruiksaanwijzing Isomac Giada

www.espressomonteur.nl Gebruiksaanwijzing Isomac Giada www.espressomonteur.nl Gebruiksaanwijzing Isomac Giada 1. Beschrijving van het apparaat 1. AAN / UIT-schakelaar 2. Controlelampje 3. Koffie/heetwater schakelaar 4. Temperatuur controlelampje 5. Stoomschakelaar

Nadere informatie

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5.

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5. NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 210 B2C

Beknopte instructies Gallery 210 B2C Beknopte instructies Gallery 210 B2C 595257800 09.11 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koffiecontainer Sluiter Brewer Koppenplateau Kannenplateau

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7546/20 Gebruiksaanwijzing HD7546, HD7544 F1 G E D C H B A I 46 Nederlands Algemene beschrijving (fig. 1) A Aan/uitknop met lampje B Netsnoer C Koffiezetter D Waterniveauindicator E Waterreservoir

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels RR Trading B.V. 1 of 11 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 Panelen verwijderen... 4 Warmtewisselaar schoonmaken...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nova Espresso ETNA Coffee Equipment b.v.

Gebruiksaanwijzing Nova Espresso ETNA Coffee Equipment b.v. COFFEE TECHNOLOGIES Gebruiksaanwijzing Nova Espresso Gebruiksaanwijzing Nova Espresso Fabrikant: ETNA Coffee Equipment b.v. P.O. Box 146 7000 AC Doetinchem The Netherlands Leverancier: Articlecode: 000869096000

Nadere informatie

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin 1. Aan/uit schakelaar voor het apparaat (en onderste warmhoudplaatje) 2. Aan/uit schakelaar voor bovenste warmhoudplaatje 3. Warmhoudplaatje 4. Glazen kan, thermoskan

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker.

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker. GEBRUIK NL Wij danken u voor het kopen van een Rowenta waterkoker. Leest u de volgende instructies, die van toepassing zijn op al onze modellen, alstublieft zorgvuldig door en houd ze bij de hand. Open

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL WARME DRANKEN APPARAAT. Bolero 10/11F

Gebruiksaanwijzing NL WARME DRANKEN APPARAAT. Bolero 10/11F Gebruiksaanwijzing NL WARME DRANKEN APPARAAT Bolero 10/11F 1 2 22 9 8 10 3 22.2 22.1 20 7 4 6 21 5 2.1 2.4 2.5 2.3 2.2 11 4.1 4.1.1 19 18 17 12 13 14 4.3 4.2 4.4 4.5 4.6.1 4.6 4.7 4.8 16 15 55 200 115

Nadere informatie

Voedsel bereiden BAKKEN

Voedsel bereiden BAKKEN NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Koffieautomaat Siro Touch 800 serie

Koffieautomaat Siro Touch 800 serie Koffieautomaat Gebruikershandleiding Disclaimer Fabrikant: Hoewel alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn getroffen bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt J.M. de Jong Duke automatenfabriek

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Koffie automaat Siro Touch 1600 serie

Koffie automaat Siro Touch 1600 serie Koffie automaat Siro Touch 1600 serie CoEx brewer - Freshbrew Gebruikershandleiding User Manual NL Afbeelding: Filename: SiroTouch-1600_9CND_UserManual_5DUCNH10c_NL_v01-00.docx Disclaimer Fabrikant: Hoewel

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Coffee Machine Siro Touch 800 series

Coffee Machine Siro Touch 800 series Coffee Machine Dagelijkse en wekelijkse verse melk reinigingsinstructie Aanvullende gebruikershandleiding verse melk Machines Picture: Siro Touch 800 Filename: Disclaimer Fabrikant: Hoewel alle mogelijke

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CALLISTO

Gebruiksaanwijzing CALLISTO COFFEE TECHNOLOGIES Fabrikant: ETNA Coffee Equipment b.v. P.O. Box 146 7000 AC Doetinchem The Netherlands Leverancier: Articlecode: 000866163000 Status: Publish Revision: 4 COFFEE TECHNOLOGIES INHOUD 1

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Compact

Onderhoud RR Trading CV Compact Onderhoud RR Trading CV Compact RR Trading B.V. 1 of 18 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar reinigen...

Nadere informatie

Bravilor Bonamat RLX HEETWATER MODULE

Bravilor Bonamat RLX HEETWATER MODULE Bravilor Bonamat RLX HEETWATER MODULE 700.403.276A Bravilor Bonamat 04 2002 Bravilor Bonamat Pascalstraat 20 1704 RD Heerhugowaard Nederland Inhoudsopgave 1. Module 3 en 7 (heetwater)........................................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2008.02 Limo-konijn Leeftijd: 2 tot 14 Transportmaat: 50-70-90 cm Gewicht: 16 kg. Vermogen: 250watt Spanning: 230 volt Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 310

Beknopte instructies Gallery 310 Beknopte instructies Gallery 310 08.2010 1 75535700 Onderdelen van de machine Behuizing Display Behuizing deur Deurslot Koppen station Bedienings module Koppen plateau Kannenplateau Freshbrewingrediëntcontainer

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 02 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen

Nadere informatie

INSTRUCTIES/ HANDLEIDING BL400S SERIES BLENDER. Eat well, drink well and live well with Omega

INSTRUCTIES/ HANDLEIDING BL400S SERIES BLENDER. Eat well, drink well and live well with Omega INSTRUCTIES/ HANDLEIDING Eat well, drink well and live well with Omega BL400S SERIES BLENDER Nederlands, juni 2014 LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING ZORGVULDIG DOOR VOOR GEBRUIK BLENDER VEILIGHEID GEVAAR Elektriciteit

Nadere informatie

Gids bij de installatie (verkort)

Gids bij de installatie (verkort) Gids bij de installatie (verkort) Voor de installatie Dit apparaat moet worden geplaatst op een bureau of tafel in de buurt van een 220 Volt stopcontact met randaarde. Zet de voorkant van de machine zo

Nadere informatie

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan:

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan: 25 Onderhoud Schoonmaken In dit onderdeel vindt u voorschriften omtrent het schoonmaken van de Xerox DocuColor 2006. De panelen schoonmaken De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter

Nadere informatie

Koffie automaat Zia serie

Koffie automaat Zia serie Koffie automaat Instant Gebruikershandleiding User Manual NL Afbeelding: Filename: Zia-1000_9INB_UserManual_5DUINP10a_NL_v01-01.docx Disclaimer Fabrikant: Hoewel alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn

Nadere informatie

Inleiding. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie over het instellen, gebruik en onderhoud van uw Cup-a-Soup Mini.

Inleiding. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie over het instellen, gebruik en onderhoud van uw Cup-a-Soup Mini. Inleiding Hartelijk dank voor het aanschaffen van de Cup-a-Soup Mini. Met deze aanschaf heeft u altijd een heerlijk Cup-a-Soup moment binnen handbereik. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING QUICKMILL 820

GEBRUIKSAANWIJZING QUICKMILL 820 GEBRUIKSAANWIJZING QUICKMILL 820 Allereerst wil ik u van harte feliciteren met de door u aangeschafte Quickmill espressomachine. Om het apparaat zonder zorgen en langdurig te laten functioneren is het

Nadere informatie

7.000 Freshbrew serie Bean2cup serie met CoEx Brewer

7.000 Freshbrew serie Bean2cup serie met CoEx Brewer Koffieautomaat Zia 7.000 Freshbrew serie 9.000 Bean2cup serie met CoEx Brewer Gebruikershandleiding User Manual NL Zia 7000 Zia 9000 Artikelnummer: Filename: 5DUCEP10 Zia-7000-9000_9CEC_UserManual_5DUCEP10_NL_v01-00.docx

Nadere informatie

Onderhoud 92% pelletkachels

Onderhoud 92% pelletkachels Onderhoud 92% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen in de

Nadere informatie

Kortsluiting van de aanvoer- Defecte of niet (goed) aangesloten aanvoer- of retourtemperatuursensor. Geen doorstroming

Kortsluiting van de aanvoer- Defecte of niet (goed) aangesloten aanvoer- of retourtemperatuursensor. Geen doorstroming 4 STORINGEN 4.1 Algemeen De Remeha Avanta is uitgerust met een geavanceerde besturingsautomaat. Het hart van de besturing is een microprocessor, de Comfort Master, die de ketel zowel beveiligt als bestuurt.

Nadere informatie

Koffie automaat Zia serie

Koffie automaat Zia serie Koffie automaat CoEx Brewer - Bean to Cup Gebruikershandleiding User Manual NL Afbeelding: Filename: Zia-8000_9CND_UserManual_5DUCNP10b_NL_v01-00.docx Disclaimer Fabrikant: Hoewel alle mogelijke voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt.

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt. Onderhoud In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Inkt toevoegen" op pagina 4-19 "De afvallade legen" op pagina 4-23 "De onderhoudskit vervangen" op pagina 4-25 "Het mes voor het losmaken van papier

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini Salt

Gebruiksaanwijzing Mini Salt Gebruiksaanwijzing Mini Salt Informatie Elektrolyse apparaat Schrijf uw type van het elektrolyse apparaat in deze sheet Dit is belangrijk als u later vragen heeft over de werking van dit apparaat. Model

Nadere informatie

RLX HEETWATER/STOOM MODULE

RLX HEETWATER/STOOM MODULE Bravilor Bonamat RLX HEETWATER/STOOM MODULE 700.403.277 Bravilor Bonamat 12 2001 Bravilor Bonamat Pascalstraat 20 1704 RD Heerhugowaard Nederland Inhoudsopgave 1. Module 4 en 8 (heetwater/stoom).................................

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20 Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL HEETWATERAPPARAAT HWA 20 1 HWA 20 2 3 5 4 4 Fig. 1 GEBRUIKSAANWIJZING (NEDERLANDS) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het

Nadere informatie

Koffie automaat Siro Touch 300 serie

Koffie automaat Siro Touch 300 serie Koffie automaat Instant Gebruikershandleiding User Manual Afbeelding: Filename: SiroTouch-300_9INB_UserManual_5DUINH10a_NL_v01-11.docx Disclaimer Fabrikant: Hoewel alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn

Nadere informatie

IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing

IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing Eerste inbedrijfstelling Netschakelaar (aan achterkant) aan (I) Koffiebonen bijvullen Schakelaar indrukken Displaytekst: SPRACHE DEUTSCH Rotary Switch

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING GH-NAS-NL-01 COLOMBIA S / MONOSTAR AUTOMAAT Uw dealer: VOORWOORD Lees deze gebruikershandleiding aandachtig. Bewaar deze zorgvuldig op een voor alle gebruikers bereikbare plaats.

Nadere informatie

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing PHLILIPS HR2304/70 Gebruiksaanwijzing HR2304 1 24 Nederlands Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Als u volledig wilt profiteren van de ondersteuning die Philips biedt, registreer

Nadere informatie

Mod:FABY-2. Production code: FABY-2

Mod:FABY-2. Production code: FABY-2 11/2008 Mod:FABY-2 Production code: FABY-2 Handleiding met instructies Voordat u met de machine gaat werken, moet deze handleiding met aandacht gelezen worden. Het veronachtzamen van de aanwijzingen die

Nadere informatie

INHOUDS OPGAVE. GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) OPERATORHANDLEIDING

INHOUDS OPGAVE. GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) OPERATORHANDLEIDING QUICK START MANUAL INHOUDS OPGAVE GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) Machineonderdelen 4 Opstarten 4 Verpakking wisselen 5 Lekbak 5 Serving 6 Displayelementen 7 Uitschakelen 8 Dagelijkse eindreiniging

Nadere informatie

Algemene informatie. Tips: Voor uw veiligheid:

Algemene informatie. Tips: Voor uw veiligheid: Tips: - Gaat u de tuin ruim water geven, schuif de by-pass kraan dan dicht, vergeet niet om na het sproeien deze weer open te schuiven. - Twijfelt u of de ontharder het wel doet, kijk dan of er op uw thee

Nadere informatie

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent Handleiding Hogedrukpan 118011/118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Lees voor gebruik de instructies Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een

Nadere informatie

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Digitale bagageweger nr. 200-630 Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Veiligheidsinstructies Lees de in de onderhavige gebruikshandleiding opgenomen

Nadere informatie

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing KRUPS F380 Gebruiksaanwijzing 1 2 3 4 5 6 max. 30 cm 7 8 9 max. 3 /4 10 11 12 13 14 15 Nederland Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat dient aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Het voltage

Nadere informatie

T8 Art. 468. Gebruiksaanwijzing

T8 Art. 468. Gebruiksaanwijzing T8 Art. 468 Gebruiksaanwijzing Krups T8 a b c d e f g h i a: Vergrendelingshendel b: Veiligheidsknop c: Filterdeksel d: Filter e: Glazen koffiekan f: Afdekplaat g: Waterreservoir h: Aan/Uit-Schakelaar

Nadere informatie

Aqua Laser Stoomreiniger (art.nr. 808.378)

Aqua Laser Stoomreiniger (art.nr. 808.378) Gebruiksaanwijzing Aqua Laser Stoomreiniger (art.nr. 808.378) Lees voor het gebruik van de Aqua Laser stoomreiniger de veiligheidsvoorschriften goed door. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Bij het gebruik

Nadere informatie

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE HANDLEIDING VOOR REINIGING EN ONTSMETTING VOORBEHOUDEN VOOR DE GEAUTORISEERDE ONDERHOUDER 24859 ed. 07-2010 De repróductie van dit Handboek, ook alleen gedeeltelijk,

Nadere informatie

1. Schakelaar aan/uit, PID controler 11. Manometer

1. Schakelaar aan/uit, PID controler 11. Manometer Mod. 04005 Silvano Handleiding QM 4005 Graag bedanken wij u voor de aanschaf van ons product. Voor ingebruikname van de machine, raden we u aan deze handleiding aandachtig te lezen voor correct gebruik

Nadere informatie

De ETNA Nova Espresso heeft een capaciteit van ca. 100 consumpties per uur (120 ml).

De ETNA Nova Espresso heeft een capaciteit van ca. 100 consumpties per uur (120 ml). Vraag en Antwoord Onderwerp: Referentie: Rioba ETNA Nova Espresso Vraag en Antwoord Inleiding Kwaliteit, betrouwbaarheid en eenvoud zijn de kernwoorden van de nieuwe espresso koffieautomaat van de Makro,

Nadere informatie

Notice EO.qxp:bouilloire 1.qxp 19/09/07 15:18 Page 1 F GB D NL E I P DK N S FIN GR TR RC AR

Notice EO.qxp:bouilloire 1.qxp 19/09/07 15:18 Page 1  F GB D NL E I P DK N S FIN GR TR RC AR Notice 0827838 EO.qxp:bouilloire 1.qxp 19/09/07 15:18 Page 1 www.krups.com F GB D NL E I P DK N S FIN GR TR RC AR fig. 1 fig. 2 1 2 fig. 3 fig. 4 auto 2 1 fig. 5 1 2 on fig. 6 fig. 7 fig. 8 off off on

Nadere informatie

INLEIDING. Deze handleiding is bedoeld voor model VAC DYNAMIC van het merk SACH.

INLEIDING. Deze handleiding is bedoeld voor model VAC DYNAMIC van het merk SACH. INLEIDING Allereerst willen wij u bedanken voor uw keuze en vertrouwen in onze SACH producten. Ongeacht het gekozen model zult u plezier beleven aan dit technisch geavanceerde apparaat en bent u verzekerd

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie