Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie"

Transcriptie

1 Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Gebruiksaanwijzing: DRINKWELL NOOIT AANZETTEN ZONDER WATER! 1. Kijk aan de onderkant van de fontein of het motortje vast zit. (Fig.1) 2. Verwijder de cover aan de bovenkant en plaats de filter cardridge diagonaal (Fig.2 A en B). De onderkant van de filter is smaller dan de bovenkant en de zwarte zijde richting de buitenkant (richting het tuitje). Als het niet past dan heeft u de filter of verkeerd om van boven naar beneden of in het verkeerde gleufje aan de voorkant (1 gleufje terug plaatsen). Reinigen van de filter voor gebruik zal de losse stukjes houtskool helpen te verwijderen. Deze stukjes zijn niet schadelijk. 3. Vul de fontein met water, (beide, de schaal + het vak waar de filter zit). Zie stap Plaats de drinkwell op de gewenste plaats, wanneer deze geplaatst word op tapijt, carpet of laminaat gebruikt u dan een beschermende ondergrond onder de fontein.

2 5. Voordat u de drinkweel aansluit controleert u of de stekker en het snoer droog zijn, sluit u de drinkwell alleen aan op een geaard stopcontact. er zitten inkepingen voor het snoer aan beide zijden van de drinkwell de inkepingen zijn er om het snoer erdoor te laten gaan ze zijn er niet voor om het snoer op te rollen of vast te zetten. Dit kan het snoer beschadigen! Het snoer dient er verticaal doorheen te gaan. PROBEER NIET het snoer horizontaal met KRACHT in de inkepingen te duwen, dit kan het snoer beschadigen en kortsluiting creeren. 6. Voeg meer water in de schaal wanneer de fontein in geinstalleerd en aan staat. Voor een mogelijk geluidsarme werking van de fontein vul de schaal kompleet. Een zacht geruis tijdens de normale werking is te verwachten. 7. Stel de gewenste stroming sterkte in via de controlle knop, deze zit naast de kant in de schaal (minimale sterkte door instelling op 11 uur positie, maximale sterkte door instelling op 1 uur positie van de knop). 8. Wanneer nodig kunt u water in de schaal bijvullen (de schaal kan 50 Ounce: gemiddeld 1,47 Liter bevatten) bij normaal gebruik dient het waterpijl nooit tot onder het rooster op de bodem van de sterkte knop komen of de fontein kan droog komen te staan. Schoonmaken en onderhoud De fontein MOET worden schoongemaakt om normaal te blijven functioneren! Filters: 1. Filters dienen eens in iedere 6-8 weken te worden verwisseld. De filter dient vaker verwisseld te worden wanneer deze gebruikt word door honden. 2. Filters kunnen afgespoeld worden wanneer u het apparaat reinigd, NIET wassen met zeep omdat dit niet volledig verwijdert kan worden! 3. Filters zijn een bijproduct van deze fontein, voor gebruik van de fontein is een filter niet noodzakelijk.

3 Fontein: Het niet reinigen van het apparaat kan ertoe leiden dat het apparaat niet meer normaal functioneert. Reinig de fontein en de interne holte van de motor met zeep en water iedere 2 weken. Tussenin (wekelijks) haalt u het apparaat uit elkaar en reinigt de fontein met heet water. 1. Haal de stekker uit het stopcontact, verwijder de cover, en verwijder de filter. 2. Giet het water uit de fontein. 3. Verwijder de behuizing door de tabs aan de zijkanten in te drukken en omhaag te liften (Fig. 3). 4. De sterkte regulator en de statuur zitten niet meer vast wanneer de behuizing is verwijderd. 5. BELANGRIJK! The motor moet regematig gereinigd word of anders vervalt uw garantie. a. Houd de schaal op zijn kop en ontgrendel de motor uit zijn holte door uw vinger in het daarvoor bestemde keultje achter de motor (Fig. 4A), en trek de motor naar u toe zodat deze een kwart draait (Fig. 4B). Probeer niet de motor te verwijderen zonder deze eerst 90 te draaien, dit kan schade aan de fontein veroorzaken waardoor deze kan gaan lekken. b. Nu de motor is ontgrendeld is kan het eruit gehaald worden. Indien u dit lastig vind kunt u de moter aan de kant van de schaal eruit drukken. c. Voorzichtig kunt u nu de witte propellor uit de motor halen. Het moet er makkelijk uit kunnen glijden zonder weerstand. Verwijder haar en vuil dat om de propellor gewikkeld is en reinig de propellor met de rest van de onderdelen. d. Spoel met water en zeep het gat in de motor en maak schoon met een rond borstelltje, goed reinigen, u kunt de propeller weer vast zetten nadat deze is schoongemaakt. Spoel met de hand de rest van de onderdelen met zeep water. (Als uw afwasmachine te heet is dan raken de plastic onderdelen beschadigd daarom raden wij u aan deze met de hand te spoelen). Gebruik een speciaal fles borsteltje of aquarium borsteltje om de vierkante elektrodenbuis in de

4 6. behuizing schoon te maken. (Fig. 5) Het inelkaar zetten van de Fontein na het schoonmaken 1. Draai de schaal om. Herplaats de motor door de draden van de motor in het gat te drukken van de schaal. De motor gaat erin als deze evenwijdig aan de schaal (zoals deze was toen u het verwijderd heeft, Fig. 4B). Op op zijn plaats gedraaid te worden, de draden van de motor moeten voorbij de draden van de schaal worden geschoven, dus niet duwen zover u het erin gedrukt krijgt. 2. Draai de motor in zijn normale positie, door te draaien aan het gedeelte wat nu uitsteekt naar de schaal toe. De motor moet nou op de gelijke hoogte als de schaal zitten. 3. Plaats de stator over de nek van de motor (Fig.6). Zorg ervoor dat deze recht zit, (12 uur positie). 4. Plaats nu de sterkte controle knop en stator samen door de door deze op de juiste plaats op de stator te plaatsen (Fig.7). 5. Houd deze onderdelen vast met 1 hand terwijl u de behuizing met de andere hand (fig. 8). Zet de behuizing vast door deze bij de opening tussen de sterkte controle knop en stator te plaatsen. (Fig. 9) De behuizing zal nu op zijn plaats klikken. 6. Controleerd u het snoer op eventuele beschadigingen voordat u deze in het stopcontact steekt.

5 De Fontein en uw omgeving Indien u leeft in een vochtige omgeving en problemen heeft met schimmel en algen (de onderdelen kunnen dan slijmig aanvoelen) dan kunt u de onderdelen eenvoudig reinigen door deze in 10 minuten in een verdund bleekmiddel te leggen nadat u deze normaal gereinigd heeft. Spoel hiermee ook de behuizing van de motor door. Dit is ook een prima manier om uw fontein te desinfecteren. U moet zeker zijn dat alle onderdelen hierna heel goed gespoeld worden om alle chloor resten te verwijderen. Indien uw water erg hard is (veel kalk) dan kan het gebeuren dat u een witte aanslag ziet op de motor. Dit kan ervoor zorgen dat de propellor niet meer goed kan draaien. Om te voorkomen dat u hierdoor de motor dient te herplaatsen: a. Maak de motor vaker schoon b. Maak deze schoon met een azijn oplossing en laat de motor hierin enige tijd trekken. c. Gebruik gekookt water of mineraal water of een speciale water filter. Tips voor gebruik Wanneer u voor het eerste gebruik maakt van de Drinkwell Pet Fontein, dan zal uw huisdier mogelijkerweise eerst heel voorzichtig zijn met het gebruik van dit onbekende product. Nadat u de Fontein in gebruik heeft genomen laat uw huisdier zich hieraan wennen in zijn eigen omgeving. Sommige huisdieren hebben een paar dagen nodig voordat ze het apparaat gaan gebruiken bij sommige duurt het langer. Uw huisdier kan het prefereren de fontein niet op de gewoonlijke voedingsplaats te hebben staan. Probeer het dan ergens anders neer te zetten, zoals uw wasruimte of badkamer of een ander hoekje in uw keuken. Voor katten is het ook een ander idee om het op een hogere plaats te zetten in een geaccepteerde omgeving. Probeer ook eens ijsklontjes in de schaal te doen voor een fris en ijskoud water.

6 Veiligheidsinstructies van Fabrikant 1. Omdat het vermogen van de nieuwe generatie fonteinen verhoogd is, word het niet aangeraden het toestel lange tijd te laten lopen zonder dat iemand hier toezicht op kan houden. 2. Let op dat onderdelen niet door kinderen of dieren worden doorgeslikt of erop word gekauwd. 3. Standaard Veiligheids aanwijzingen: Probeer niet de motor zelf te repareren. U kunt het terugsturen indien u nog garantie heeft. Wanneer de stekker van de Fontein nat word stel dan de electriciteit uit in dat gedeelte van uw huis. Probeer de stekker niet uit het stopcontact te trekken. Om te voorkomen dat de Stekker nat word dient deze altijd boven het niveau van defontein te zijn. Contoleerd u de stekker en kabel altijd voor u deze in het stopcontact steekt, indien deze nat zijn dan dient u deze niet in het stopcontact te stoppen. Zet het apparaat niet aan wanneer deze beschadigd is aan de kabel of stekker. Wanneer een verlengingssnoer word gebruikt dan dient deze van goeie kwaliteit te zijn. Het verbruik van het apparaat bedaagd 6 Watt. U dient goed op te passen wanneer er kinderen vlakbij het apparaat spelen. Wanneer het apparaat niet gebruikt word dient u de stekker uit het stopcontact te halen, ook bij het schoonmaken of het verwijderen van gedeelten van het apparaat mag er geen stroom meer op het apparaat staan. Haal nooit de stekker uit het stopcontact door aan het snoer te trekken! Gebruik het apparaat niet voor andere dingen als waar het voor bedoeld is. Gebruik of bewaar het apparaat niet op een plaats waar het is vrijgesteld aan het weer of temperaturen onder 0. ALLEEN BINNEN GEBRUIKEN Lees altijd alle gebruiksaanwijzingen door. 4. Sommige katten kunnen gevoelig zijn voor het gebruik van plasticeten of water houders. Als uw kat na het gebruik van de Drinkwell allergie verschijnselen heeft stop dan met het gebruik van het apparaat en neem contact op met een dierenarts.

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie

VOORDAT U DE WASMACHINE IN GEBRUIK NEEMT 1.Verwijderen van de verpakking en inspectie 30106300aNL.fm Page 1 Friday, January 8, 2010 5:08 PM GEBRUIKSOMSCHRIJVING Deze wasmachine is uitsluitend bestemd voor het wassen en centrifugeren van in de machine wasbaar wasgoed, in hoeveelheden die

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q. airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem

INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q. airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem INSTRUCTIEBOEKJE WAC9Q WAC12Q - WAC18Q airconditioner (split-unit) wandmodel met met warmtepomp en snelkoppelsysteem 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor deze EUROM airconditioner gekozen hebt: u

Nadere informatie

Handleiding ECO.30. Kernboormachine

Handleiding ECO.30. Kernboormachine Handleiding ECO.30 Kernboormachine SERIE NO. AANKOOPDATUM Gefeliciteerd met de aanschaf van deze Euroboor ECO.30 kernboormachine. Deze machine is ontwikkeld om snel en efficiënt gaten in diverse staalsoorten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding r Gebruikershandleiding WAARSCHUWING om brand of elektrische schok te voorkomen, stelt u dit apparaat niet aan regen of vocht bloot. This product complies with the requirements of European Directive EMC

Nadere informatie

hp psc 2100 series all-in-one

hp psc 2100 series all-in-one all-in-one handleiding Copyright Hewlett-Packard Company 2002 Alle rechten voorbehouden. Geen enkel gedeelte uit dit document mag worden gefotokopieerd, verveelvoudigd of vertaald naar enige taal zonder

Nadere informatie

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen?

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Aan de binnenkant of aan de buitenkant? In de markt bestaan er verschillende manieren van werken en elke fabrikant kiest uiteindelijk voor de ene of de andere

Nadere informatie

HUDSON REED NL ALGEMEN HANDLEIDING VOOR 2 & 3 GREEPS INBOUW THERMOSTATISCHE DOUCHEKRAAN

HUDSON REED NL ALGEMEN HANDLEIDING VOOR 2 & 3 GREEPS INBOUW THERMOSTATISCHE DOUCHEKRAAN HUDSON REED NL ALGEMEN HANDLEIDING VOOR 2 & 3 GREEPS INBOUW THERMOSTATISCHE DOUCHEKRAAN Algemene Handleiding Hudson Reed 2&3 Greeps Inbouw Thermostatische Douchekraan Titel: 2&3 Greeps Inbouw Thermostatische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding Lees, voordat u dit apparaat in gebruik, neemt de hoofdstukken BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES (pag. 2), HET APPARAAT OP EEN VEILIGE MANIER GEBRUIKEN (pag. 3, 4 en 5) en BELANGRIJKE

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM versie 3.4 januari 2009 INHOUD 1. WAT IS VENT-O-SYSTEM? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

AGA VIER-TWEE SERIE - GEBRUIKERSHANDLEIDING (AARDGAS EN PROPAAN)

AGA VIER-TWEE SERIE - GEBRUIKERSHANDLEIDING (AARDGAS EN PROPAAN) AGA VIER-TWEE SERIE - GEBRUIKERSHANDLEIDING (AARDGAS EN PROPAAN) Bevat instructies voor onderhoud, installatie en gebruik en kookaanwijzingen DESN 513534 Onthoud dat als u een onderdeel van dit fornuis

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

Rider 16. Gebruiksaanwijzing 101 91 33-36. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen.

Rider 16. Gebruiksaanwijzing 101 91 33-36. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen. Rider 16 Gebruiksaanwijzing Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen. 101 91 33-36 INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing voor Rider 16 Inleiding...

Nadere informatie

Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio

Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio Gebruiksaanwijzing Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en begint niet te werken voor u alles duidelijk heeft begrepen. 101 91 58-36 INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met uw keuze voor BOSS ME-0 Guitar Multiple Effects. Voordat u dit apparaat in gebruik neemt, raden wij u aan u de secties getiteld HET APPARAAT OP EEN VEILIGE MANIER

Nadere informatie

Nederlandse gebruiksaanwijzing van de Russell Hobbs brood bakmachine.

Nederlandse gebruiksaanwijzing van de Russell Hobbs brood bakmachine. Nederlandse gebruiksaanwijzing van de Russell Hobbs brood bakmachine. Veiligheidsvoorschriften Lees eerst de gebruiksaanwijzing aandachtig en geheel door voordat U het apparaat gaat gebruiken en bewaar

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen.

Gebruiksaanwijzing Rider 15V2. Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Gebruiksaanwijzing Rider 15V2 Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Nederlands INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing voor Rider 15V2 Inleiding...

Nadere informatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie Handleiding voor de installateur MVS-15RH Woonhuisventilatie Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-15RH. De handleiding

Nadere informatie

hp pavilion f1503/f1703 15-inch/17-inch LCD-monitor

hp pavilion f1503/f1703 15-inch/17-inch LCD-monitor Kennisgeving Belangrijke veiligheidsvoorschriften Kenmerken van de f1503- monitor Kenmerken van de f1703- monitor De monitor uitpakken De monitor installeren Stuurprogramma s installeren De monitor gebruiken

Nadere informatie

Meterkast-memo. Ik geef u praktische tips en handige verwijzingen. Storingcoach

Meterkast-memo. Ik geef u praktische tips en handige verwijzingen. Storingcoach Meterkast-memo Ik geef u praktische tips en handige verwijzingen Storingcoach Over Poort6 Poort6 verhuurt ruim 7200 woningen in Gorinchem en Dalem. De woningcorporatie streeft ernaar dat de mensen graag

Nadere informatie

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome DS6600 NL Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijk 4 Veiligheid 4 Kennisgeving 5 2 Uw entertainmentsysteem met basisstation 7 Inleiding

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. MARYNEN MAR CMK 925 NL http://nl.yourpdfguides.com/dref/930433

Uw gebruiksaanwijzing. MARYNEN MAR CMK 925 NL http://nl.yourpdfguides.com/dref/930433 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Rider Pro 15 Pro 18 Pro 18 AWD

Gebruiksaanwijzing Rider Pro 15 Pro 18 Pro 18 AWD Gebruiksaanwijzing Rider Pro 15 Pro 18 Pro 18 AWD Neem de gebruiksaanwijzing grondig door en gebruik de machine niet voor u alles duidelijk heeft begrepen. Nederlands INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Fademaster 16 ORDERCODE 50406

Fademaster 16 ORDERCODE 50406 Fademaster 16 ORDERCODE 50406 V2 Proficiat! U kunt op Showtec vertrouwen voor meer geweldige show produkten. Wij ontwerpen en bouwen professionele lichtapparatuur voor de entertainment industrie. Nieuwe

Nadere informatie

DPR-17. NL Version 1

DPR-17. NL Version 1 DPR-17 Version 1 Inhoudsopgave Introductie... 94 Bedieningselementen... 95-97 De handheld ontvanger voor het eerst gebruiken... 98 Uw radio bediening DAB... 99 Een zender selecteren DAB... 100 Nieuwe zenders

Nadere informatie

Zo kunt u zelf tegelen

Zo kunt u zelf tegelen sanitair Zo kunt u zelf tegelen Zelf tegelen Afvoegen Overzicht assortiment tegellijmen en voegmiddelen Zo kunt u zelf tegelen Zelf een prachtige wand of vloer tegelen? Deze GAMMA folder wijst u de weg!

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Document revisie: 1.1 Publicatiedatum: juli 2004 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

[nl] Stûv 30-compact in

[nl] Stûv 30-compact in directions for use gebrauchsanweisung návod k použití mode d'emploi gebruiksaanwijzing istruzioni per l uso instrucciones de uso instruções de utilização directions for use gebrauchsanweisung návod k použití

Nadere informatie

[nl] Stûv 30-compact. instalace installation installatie installazione instalación instalação instalace installation installatie

[nl] Stûv 30-compact. instalace installation installatie installazione instalación instalação instalace installation installatie zione instalación instalação instalace installation installatie installazione instalación instalação installation installatie installazione instalación instalação instalace installation installatie installazione

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING NL -B Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe rolstoel! Alle rolstoelen uit de Handicare-serie onderscheiden zich door hun kwaliteit en functionaliteit. We zijn buitengewoon

Nadere informatie

Slakkenkorrels: niet zonder risico!

Slakkenkorrels: niet zonder risico! Slakkenkorrels: niet zonder risico! Praktische tips voor een correct gebruik en opslag, zonder risico voor uw huisdieren Hoe slakkenkorrels veilig gebruiken en opslaan? Iedereen met een tuin heeft het

Nadere informatie