Schoonmaakhandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoonmaakhandleiding"

Transcriptie

1 Schoonmaakhandleiding Cremona Espresso Versie: Selecta B.V. Koeweistraat CD Waardenburg Tel: +31(418)

2 Algemene informatie Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de gebruiker geeft u zeer belangrijke informatie en aanwijzingen voor het gebruik en normale onderhoud van deze automaat. U wordt verzocht om deze handleiding aandachtig te lezen, pas dan kunt u in alle veiligheid de beste resultaten verkrijgen. Dit boekje moet zorgvuldig worden bewaard in de nabijheid van de automaat, zodat elke gebruiker de gebruiksaanwijzing kan lezen. De handleiding moet bij elke verandering van plaats of van eigenaar bij de automaat blijven. Veiligheidsvoorschriften De aansluiting op het elektriciteitsnet en alle niet in deze handleiding beschreven werkzaamheden van onderhoud of reparatie, moeten noodzakelijkerwijze worden toevertrouwd aan vakkundig en bevoegd personeel, bekend met de specifieke risico's verbonden aan het gebruik van elektrische apparaten en tevens geïnstrueerd betreffende inachtneming van de hygiënische voorschriften. Installatie en servicedienst De aansluiting op het elektriciteitsnet en de eventuele onderhoudswerkzaamheden moeten verricht worden door gespecialiseerd personeel, geschoold voor het gebruik van het apparaat en bekend met de specifieke risico's die het gebruik van elektrische apparaten meebrengt.

3 Hygiëne. Het is van het grootste belang om de hygiëne regels in acht te nemen, zowel voor een goede werking van de automaat als wel om gezondheidsredenen. Zie ook de HACCP-sticker voor de juiste handelingen. Hygiëne / schoonmaak algemeen - Was de handen voordat u de automaat gaat vullen of reinigen. - Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. o Gebruik de middelen die in de handleiding vermeldt staan. o Spuit nooit waterstralen in de richting van de automaat. - Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. - Kijk ook naar de omgeving, wees er zeker van dat het werkblad schoon is.

4 Schoonmaak instructie Schoonmaak instructie voor de Cremona Espresso Dit document is een korte beschrijving van de basis methode om bovengenoemde automaat een schoonmaak (hygiëne) beurt te geven. Kijk ook in het document Handleiding schoonmaak methode JD producten.. Hygiëne. Was je handen. Vul de gootsteen of een emmer met warm water. Voeg het schoonmaakmiddel pas als laatste toe om te veel schuim te voorkomen. Spoel schoongemaakte onderdelen goed na met schoonwater. Wees er zeker van dat het werkblad schoon is. Denk er aan dat de sleutel van de automaat niet onbeheerd blijft zodat deze niet door iemand anders meegenomen kan worden. Voorbereiding 1. Open de deur, draai het pijpje van de uitgiftetrechter horizontaal (zie fig.2). Til de ingrediëntcontainer (zie fig.1.8.) een beetje op en neem ze uit de automaat. Demonteer a. Eerst lekbak verwijderen (Zie fig. 1.14). b. Maak slangetjes los van uitgifteplaat (Zie fig. 1.6 en fig. 4.). c. Neem uitgifteplaat eruit (Zie fig. 1.6). d. Neem geleideplaat eruit (Zie fig. 1.11). e. Brewer verwijderen door het slangetjes los te maken (zie fig.1.3.en 1.5) en de groene bevestigingsschroef (zie fig.1.5.) los te draaien. Spoel de brewer goed schoon. 2. Containertafel a. Verwijder de complete mengkommen en de mixers met de O-ringen (zie fig.3). b. Haal de mengkommen uit elkaar. c. Haal de slangetjes uit de uitgifteplaat (zie fig en 4) d. Haal de slangetjes en de uitgiftetuitjes los van elkaar. e. Doe alle plastic onderdelen in het afwaswater. 3. Deur a. Verwijder de lekbak (zie 1.14.) door deze iets op te tillen en naar je toe te trekken. b. Haal het rooster eruit. c. Demonteer het bekerplateau. Schoonmaken 4. Binnenkant automaat a. Met een brede of grote borstel i. Borstel de bovenkant van de koffiecontainer, de overige onderdelen van boven naar beneden schoon. ii. Gebruik de sprayflacon voor de binnenkant om de onderdelen, wanden, binnenkant van de deur en vloer schoon te maken. b. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. Vergeet ook de binnenkant van de deur niet. c. Maak alle gedemonteerde onderdelen goed schoon met het voorgeschreven schoonmaakmiddel en spoel ze goed na met schoonwater. d. Droog alle onderdelen zorgvuldig. 5. De buitenkant van de deur a. Gebruik de sprayflacon voor buitenkant van de deur, de zijkanten en de bovenkant. Droog de automaat met een schone papieren doek. Werk van boven naar beneden. 6. Maak de diverse onderdelen van de automaat goed schoon. Gebruik eventueel een borstel en een pijpenrager 7. Maak de onderdelen van de deur schoon. a. Zoals bekerplateau. Leegmaken Residubak. 8. Residubak alléén uitnemen en legen met een gesloten deur. Monteren en vullen 9. Binnenkant van de automaat

5 a. Plaats alle onderdelen terug zoals de brewer, geleideplaat (zie 1.11), mengkommen, uitgiftetrechter o-ringen enz. b. Schut voorzichtig de containers zodat de ingrediënten niet klonten. c. Vul de ingrediënten bij, maak de containers schoon aan de buitenkant en plaats ze terug. 10. De buitenkant van de deur a. Plaats de complete lekbak en de bekerhouder terug. Spoelen 11. Spoelen van de automaat a. Met geopende deur b. Maak deur contact met gele sleutel. c. Druk eerst op de onderste knop aan de binnenkant van de deur d. Druk hierna op de bovenste knop e. De machine gaat nu spoelen, zorg dat het spoelwater wordt opgevangen. f. Controleer of er geen lekkage is, de eventuele zeepresten, zijn nu ook weg. Administratie 12. Scan de gebruikte ingrediënten op de juiste manier 13. Vul het HACCP boekje correct in Check of de machine werkt 14. Test consumpties a) Selecteer een Cafe au lait, en controleer of de consumptie correct bereid wordt. b) Selecteer heet water c) Test een kop koffie op smaak, geur, sterkte en temperatuur d) Check of er geen lekkages zijn. 15. Maak de ruimte waar gewerkt is schoon en laat geen rommel achter. Doe een stap naar achteren en zorg dat je trots op je automaat kunt zijn. Hoofdschakelaar. 16. Aan de achtkant van de automaat is de hoofdschakelaar.

6 Binnenkant automaat Fig Koffie container. Niet verwijderen 1.2. Schuif koffie container Koppeling watertoevoer brewer, koperen gedeelte losdraaien 1.4. Koffie brewer 1.5. Groene bevestigingsschroef brewer 1.6. Bekerplateau 1.7. Uitgifteplaat met slangetjes 1.8. Ingrediëntcontainer 1.9. Uitgiftetrechter in correcte positie Mengkom met groene borgring Geleideplaat Drukpunt voor het verwijderen van de uitgifteplaat Fig Bekerplateau Lekbak, aan zijkanten vastpakken iets optillen en eruit trekken.

7 Mengkom Fig. 2. Uitgiftetrechter gedraaid.alleen voor uitnemen ingrediëntcontainer Groene borghendel van mengkom. Mixer Fig.3. Mixer met O-ring in rand Uitgifteplaat Fig. 4 Uitgifteplaat met slangetjes

8 Brewer Fig. 5. Bevestiging losdraaien en slangetje eruit trekken, voordat de brewer eruit genomen kan worden.

9 Uitlezen Tellerstanden. 17. Uitlezen tellerstand Cremona, (alle types) a. Deur openen b. Maak deur contact c. Bij opstarten Res Totaalstand (res is de totaal die gereset kan worden) d. In de binnenkantdeur zijn onder elkaar twee zwarte knoppen. e. Bovenste knop, spoelen f. Onderste knop, programma. 18. Uitleg van de smaaktoetsen aan de voorkant van de deur. a. Van links naar rechts b. Toets 1 stap terug min toets c. Toets 2 stap vooruit plus toest d. Toets 3 enter e. Toets 4 escape. Uitlezen tellerstanden: Druk aan de binnenkantdeur op de onderste zwarte knop in display menu 1 / statistieken Toets 3 in display menu 1.1 afdruk statist. Toets 2 in display menu 1.2 aangegeven rel. sta. Toets 2 in display menu 1.3 display statist Toets 3 in display menu compl(ete) selectie Toets 3 in display menu disp(lay) enkele selectie Toets 2 in display menu disp(lay) tot(ale) verkoop Toets 3 in display selectie nr.1 (is toets 1) = totaal plus getal Toets 2 in display selectie nr.2 (is toets 2) = totaal plus getal Enz. tot Totaal Hierna doorlopen met toets 2 (vooruit) alle smaken t/m totaal dit is totaal aantal verkochte consumpties plus eventuele test consumpties, gebruik toets 1 om een stap terug te doen. Mocht er een verkeerde toets zijn ingedrukt, druk dan opnieuw op de programma toets aan de binnenkant deur en begin opnieuw. 19. Uit programma: a. Onderste knop binnenkant deur. Er is ook een mechanische teller in de deur aanwezig.

10 HACCP-sticker Algemene instructie QUICK & DEEP CLEANING Warme Drankenautomaten - Uitgevoerde werkzaamheden in het Witte HACCP-boekje aftekenen. - Voor aanvang werkzaamheden eerst handen en onderarmen wassen. - Verboden te roken. - Grondstoffen en producten gescheiden van schoonmaakmiddelen etc. vervoeren. - Geen ingrediënten, onderdelen of schoonmaakart. opslaan in de automaat. Werkzaamheden Quick Deep Visuele inspectie op schade, verlichting, ongedierte en lekkage Q 1 D 1 Deur openen Q 2 D 2 Sprayen in de mengkommen en verwijderen losse vervuiling Q 3 Alle onderdelen verwijderen D 3 Onderdelen inweken D 4 Bijvullen containers Q 4 D 5 Bijvullen bekers Q 5 D 6 Bekeruitgifte schoonmaken Q 6 Onderkant uitgiftekop schoonmaken Q 7 Bekermechanisme schoonmaken Q 8 D 7 Terugplaatsen van schone onderdelen D 8 Spoelen van de machine Q 9 D 9 Bodem schoonmaken Q 10 Binnenkant schoonmaken D 10 Legen en schoonmaken van de emmer of lekbak Q 11 D 11 Muntwisselaar controleren en schoonmaken Q 12 D 12 Controleren niveau munten Q 13 D 13 Buitenkant en omgeving automaat schoonmaken Q 14 D 14 Invullen HACCP-boekje Q 15 D 15 Testverkoop Q 16 D 16 Eventueel doorgeven van storingen Q 17 D 17

11 FAQ Vraag: Automaat doet niets Antwoord. Is de stekker er in de wandcontactdoos. Is de hoofdschakelaar aangezet (achterkant automaat) Vraag: ik krijg alleen heetwater, geen koffie. Antwoord. Ingrediëntcontainers bijvullen(indien leeg), Ingrediëntencontainers correct terugplaatsen. Vraag: er komt niets uit de automaat. Antwoord. Staat de waterkraan open.

12 Bestellen Schoon maak Brewer Quick Deep Toepas sing middelen Schoonmaakpil / Schoonmaak Suma D2.4 Suma D2.4 Onderdelen Reiniging in Emmer 4 liter water, maximaal 15 min. sachet Art.nr. Art.nr. Art.nr. Foto kwastje Foto Selectadoekjes Ingrediënten Art.nr. Art.nr. Art.nr.

13 Persoonlijke aantekeningen:

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Amalfi Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. Cremona XL

Schoonmaakhandleiding. Cremona XL Schoonmaakhandleiding Cremona XL Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor de gebruiker

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Business Line 200 Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. Cremona

Schoonmaakhandleiding. Cremona Schoonmaakhandleiding Cremona Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemene informatie Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Business Line 100 Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Lazio bonen Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze handleiding voor

Nadere informatie

Beknopte handleiding 9200

Beknopte handleiding 9200 Beknopte handleiding 9200 1 U0562EN00 Regelmatige en grondige reinigingen Open de deur. Verwijder de onderste lekschaal en de bovenste plaat, reinig de onderdelen met een spray en een doekje.. Lekbak-teller

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. ST Tropez

Schoonmaakhandleiding. ST Tropez Schoonmaakhandleiding ST Tropez Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemeen Maak de automaat zowel van binnen- als van buitenkant

Nadere informatie

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System Gebruikershandleiding 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN INHOUD HOOFDSTUK: 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN HOOFDSTUK: 2 BASIS ONDERDELEN HOOFDSTUK: 3 VULLEN PRODUCTEN HOOFDSTUK:

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Dakar Tokyo Versie: DD-MM-JJJJ Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Dakar / Tokyo Bij een bezoek aan deze automaat gaan we er

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding San Remo Versie: DD-MM-JJJJ Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl San Remo Bij een bezoek aan de combi automaat gaan we er vanuit

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 04.02 1 75522500 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koffiecontainer Brewer Hoofdschakelaar Schraper Filterplaathouder

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding. Vancouver

Schoonmaakhandleiding. Vancouver Schoonmaakhandleiding Vancouver Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemene informatie Belangrijk Inhoud van de handleiding Deze

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 210 ES

Beknopte instructies Gallery 210 ES Beknopte instructies Gallery 210 ES 1 595258000 2011.10 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Koffiecontainer Instant-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Santa Fé Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 1041 81CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Algemeen Maak de automaat zowel van binnen- als van buitenkant

Nadere informatie

INHOUDS OPGAVE. GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) OPERATORHANDLEIDING

INHOUDS OPGAVE. GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) OPERATORHANDLEIDING QUICK START MANUAL INHOUDS OPGAVE GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) Machineonderdelen 4 Opstarten 4 Verpakking wisselen 5 Lekbak 5 Serving 6 Displayelementen 7 Uitschakelen 8 Dagelijkse eindreiniging

Nadere informatie

Schoonmaakhandleiding

Schoonmaakhandleiding Schoonmaakhandleiding Monte Carlo Versie: 01-08-2014 Selecta B.V. Koeweistraat 10 4181CD Waardenburg Tel: +31(418) 657 800 www.selectavending.nl Monte Carlo Bij een bezoek aan de snoep automaat gaan we

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 5 7. Bijzondere functies 6 - Volume

Nadere informatie

CoEx Koffie automaat

CoEx Koffie automaat CoEx Koffie automaat Gebruikershandleiding Zet systeem: CoEx brewer Besturingsysteem: MoVec 2000 Automaat type: 9CND Revisie G, Nederlands Referentie: 5DUCH10m Uw leverancier is: De fabrikant van deze

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing Technische specificatie Benaming componenten Uitleg display-symbolen Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing Technische specificatie Benaming componenten Uitleg display-symbolen Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 6 7. Bijzondere functies 8 - BIT versie

Nadere informatie

Fortune: 0800-2355633

Fortune: 0800-2355633 Instructieboekje Passio S : 0800-2355633 2 Inhoudsopgave bladzijde 1 Inleiding 6 2 Veiligheidsvoorschriften 7 3 De koffieautomaat gebruiksklaar maken / installatie 8 3.1 Plaatsing van de koffieautomaat

Nadere informatie

Virtu 20 serie. Koffie automaat

Virtu 20 serie. Koffie automaat Virtu 20 serie Koffie automaat Gebruikers handleiding Model: Virtu 20 Machine type: 9FND Revisie A, Nederlands Referentie: 5DUFNK10 Uw leverancier is: De fabrikant van de machine is: De Jong Duke Postbus

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING

GEBRUIKERS HANDLEIDING OMNIA GEBRUIKERS HANDLEIDING NESCAFÉ KOFFIE AUTOMAAT INHOUD pagina Veiligheidswaarschuwingen... 3 Vorst waarschuwing... 3 Heet water waarschuwing... 3 Doorspoelen van de automaat... 4 Reinigen van de mixersystemen...

Nadere informatie

Virtu 60 en 80 serie. Koffie automaat

Virtu 60 en 80 serie. Koffie automaat Virtu 60 en 80 serie Koffie automaat Gebruikers handleiding Model: Virtu 60 en 80 Machine type: 9CND Revisie A, Nederlands Referentie: 5DUCNK10 Uw leverancier is: De fabrikant van de machine is: De Jong

Nadere informatie

Virtu 10 en 38 serie. Koffie automaat

Virtu 10 en 38 serie. Koffie automaat Virtu 10 en 38 serie Koffie automaat Gebruikers handleiding Model: Virtu 10 en 38 Machine type: 9INB Revisie A, Nederlands Referentie: 5DUINK10 Uw leverancier is: De fabrikant van de machine is: De Jong

Nadere informatie

Compact One. Gebruikershandleiding

Compact One. Gebruikershandleiding Compact One Gebruikershandleiding INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 2 2. Technische specificaties 3 3. Benaming componenten 4 4. Uitleg display-symbolen 5 5. Gebruik per kopje of glas 6 6. Gebruik per kan

Nadere informatie

6/30 Beverage System. Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding

6/30 Beverage System. Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding 6/30 Beverage System Gebruikers & In-Cup Kwaliteit Handleiding 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN INHOUD HOODSTUK: 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN HOOFDSTUK: 2 BASISONDERDELEN HOOFDSTUK: 3 VULLEN PRODUCTEN HOOFDSTUK:

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels RR Trading B.V. 1 of 11 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 Panelen verwijderen... 4 Warmtewisselaar schoonmaken...

Nadere informatie

Coffee Machine Siro Touch 800 series

Coffee Machine Siro Touch 800 series Coffee Machine Dagelijkse en wekelijkse verse melk reinigingsinstructie Aanvullende gebruikershandleiding verse melk Machines Picture: Siro Touch 800 Filename: Disclaimer Fabrikant: Hoewel alle mogelijke

Nadere informatie

FilterFresh Koffie automaat

FilterFresh Koffie automaat FilterFresh Koffie automaat Gebruikershandleiding Zet systeem: UNI brewer Besturingsysteem: MoVec 2000 Automaat type: 9FND, 9FEC Revisie G, Nederlands Referentie: 5DUFH10m Uw leverancier is: De fabrikant

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL 1 2 3 4 5 Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het heetwaterapparaat. 1.16 Inleiding Dit

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Compact

Onderhoud RR Trading CV Compact Onderhoud RR Trading CV Compact RR Trading B.V. 1 of 18 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar reinigen...

Nadere informatie

Beknopte instructies Cafitesse 110

Beknopte instructies Cafitesse 110 Beknopte instructies Cafitesse 110 35251300 01.2003 Beschrijving van de onderdelen van de Cafitesse Deksel van de koelruimte Plaat en reclamefoto Kaarthouder Aanduiding voor te lage temperatuur Keuzepaneel

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

Onderhoud. Onderhoud

Onderhoud. Onderhoud Onderhoud In deze sectie wordt het volgende besproken: Inkt toevoegen op pagina 7-32 De afvallade legen op pagina 7-36 De onderhoudskit vervangen op pagina 7-39 Het mes voor het losmaken van papier reinigen

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels RR Trading B.V. 1 of 16 Rev. 01 Inhoud opgave Inhoudsopgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar

Nadere informatie

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin 1. Aan/uit schakelaar voor het apparaat (en onderste warmhoudplaatje) 2. Aan/uit schakelaar voor bovenste warmhoudplaatje 3. Warmhoudplaatje 4. Glazen kan, thermoskan

Nadere informatie

Fortune: 0800-2355633

Fortune: 0800-2355633 Instructieboekje Passio M / XL : 0800-2355633 2 Inhoudsopgave bladzijde 1 Inleiding 6 2 Veiligheidsvoorschriften 7 3 De koffieautomaat gebruiksklaar maken / installatie 8 3.1 Plaatsing van de koffieautomaat

Nadere informatie

Handleiding frisdrankautomaat. Vendo 100/217/254

Handleiding frisdrankautomaat. Vendo 100/217/254 Handleiding frisdrankautomaat Vendo 100/217/254 1 Inhoudsopgave 2 Pagina Omschrijving 2 Inhoudsopgave 3 Gebruik van deze handleiding 4 De automaat 5 In bedrijf stellen 6 Vullen van wisselgeldbuizen 7 Leegmaken

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Spoelen - Reinigen. Navigatieknoppen. Navigatieknoppen

Spoelen - Reinigen. Navigatieknoppen. Navigatieknoppen Spoelen - Reinigen Navigatieknoppen Navigatieknoppen In de operator- en reinigingsmodus worden 4 UI-knoppen gebruikt om naar de reinigingsmodus te gaan en door de menu's te navigeren. A STOP = terug B

Nadere informatie

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 02 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen

Nadere informatie

NESCAFÉ Fusion. NESCAFÉ Fusion Compact. Dranksystemen. Handleiding. Versie:

NESCAFÉ Fusion. NESCAFÉ Fusion Compact. Dranksystemen. Handleiding. Versie: NESCAFÉ Fusion Versie: 02-2019 NESCAFÉ Fusion Compact Dranksystemen Handleiding INDEX WAARSCHUWINGEN SECTIE: 1 INDEX EN WAARSCHUWINGEN SECTIE: 2 BASISONDERDELEN VAN DE MACHINE SECTIE: 3 VULLEN MET PRODUCTEN,

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

Beknopte instructies Cafitesse 400

Beknopte instructies Cafitesse 400 Beknopte instructies Cafitesse 400 stop heißes wasser 35251600 01.2003 empty low temperatur empty heet water Beschrijving van de onderdelen van de dispenser Deksel van de koelruimte Servicepaneel Glasplaat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Cafitesse 2000 75509000 02.2004

GEBRUIKSAANWIJZING. Cafitesse 2000 75509000 02.2004 GEBRUIKSAANWIJZING Cafitesse 2000 75509000 02.2004 Inhoud INHOUD Inleiding... 4 Veiligheidsvoorschriften... 5 Technische gegevens... 6 Onderdelen van de machine... 8 Voorzijde van de machine... 8 Bedieningspaneel...

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MX series Instructies voor het vervangen van de harde schijf www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u begint

Nadere informatie

Beknopte instructies Espresso 310

Beknopte instructies Espresso 310 Beknopte instructies Espresso 310 1 U0472NL00 2014.02 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Koffiecontainer Instant-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

Handleiding Sencotel machine

Handleiding Sencotel machine Handleiding Sencotel machine Model: GHZ-228 RP FULL BCB/RED 220 V. 50 Hz. Slush Puppie Benelux Eikenbos 6-8 5531 MZ Bladel Sencotel Machine Pagina 1 Inhoud Bedieningspaneel ---------------------------------------

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7686/90. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7686/90 Gebruiksaanwijzing HD7692, HD7690, HD7686 2 1 48 Nederlands Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat gaat gebruiken. Bewaar de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Snelle handleiding ES FB 9100

Snelle handleiding ES FB 9100 Snelle handleiding ES FB 9100 1 U0502NL00 Regelmatige en uitvoerige reiniging Open de deur Verwijder de onderste lekbak en de bovenplaat; reinig de onderdelen met een vochtige doek. Verwijder de afvalemmer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding SPIRIT Oliebollenmachine

Gebruikershandleiding SPIRIT Oliebollenmachine SPIRIT Oliebollenmachine Portion Support Fastfood Support bv Tel: +31 (0)33 299 4308 Amersfoorsteweg 130 Fax: +31 (0)33 299 4351 3864 NH Nijkerkerveen E-mail: info@fastfoodsupport.nl Nederland Website:

Nadere informatie

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 ZLQ WHU K OWH U *6 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ YRRU:LQWHUKDOWHU*DVWURQRP9DDWZDVPDFKLQH*6,QKRXGVRSJDYH

Nadere informatie

1 ste keer bardienst?

1 ste keer bardienst? 1 ste keer bardienst? Of weet u niet meer hoe het precies moet? Wilt u zich graag nuttig maken? Of heeft u misschien tips? Hier vindt u (bijna) alle bardienstinformatie Lees deze map in ieder geval goed

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410. Instant

Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410. Instant Beknopte gebruiksaanwijzing Gallery 410 Instant 1 75519200 0501 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Behuizing Bovenste reclamepaneel Bedieningsmodule Deurslot Bekerplateau Onderste reclamepaneel Uitgiftemondstuk

Nadere informatie

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Test- en hervulhandleiding

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Test- en hervulhandleiding Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Servicevoorschrift Pagina 2 van 6 Nr. Omschrijving S 2 DF 1 Borgpen 142 101 2. Drukindicator 501 816 3. Spindel met O-ring 142 082 4. Ventiel met 140 435 bevestigingsmoer

Nadere informatie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Gebruiksaanwijzing: DRINKWELL NOOIT AANZETTEN ZONDER WATER! 1. Kijk aan

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RTW100

Gebruiksaanwijzing RTW100 Gebruiksaanwijzing RTW100 Inhoudsopgave Technische gegevens Beschrijving apparaat Elektrische aansluiting Installatie en adviezen Beschrijving bedieningspaneel De eerste keer Adviezen Storingen en mogelijke

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 210 FB

Beknopte instructies Gallery 210 FB Beknopte instructies Gallery 210 FB 1 595258500 10.11 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Freshbrew-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C

Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C Gebruikershandleiding Virtu 2 Freshbrew CoEx / B2C Pelican Rouge Coffee Solution Calandstraat 41, 3316 EA Dordrecht Postbus 900, 3300 AX Dordrecht Telefoon 078 6544 544 www.pelicanrouge.nl Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van de harde schijf 7429170005 7429170005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Onderhoud 92% pelletkachels

Onderhoud 92% pelletkachels Onderhoud 92% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen in de

Nadere informatie

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 NL S019-FLN S 6 DN eco Uitgave 08/2008 NEN 2559

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 NL S019-FLN S 6 DN eco Uitgave 08/2008 NEN 2559 Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Servicevoorschrift Pagina 2 van 6 Tek.nr. S 6 DN eco 1 Borgpen 142 101 2. Drukindicator 501 817 3. Spindel met 142 082 0-Ring 4. Ventiel met 140 423 zeskant moer 5. 0-Ring

Nadere informatie

Kortsluiting van de aanvoer- Defecte of niet (goed) aangesloten aanvoer- of retourtemperatuursensor. Geen doorstroming

Kortsluiting van de aanvoer- Defecte of niet (goed) aangesloten aanvoer- of retourtemperatuursensor. Geen doorstroming 4 STORINGEN 4.1 Algemeen De Remeha Avanta is uitgerust met een geavanceerde besturingsautomaat. Het hart van de besturing is een microprocessor, de Comfort Master, die de ketel zowel beveiligt als bestuurt.

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Video Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Video Installatie handleiding 1. Zorg er voor dat de ipod vergrendeld is, voordat u verder gaat. 2. Het open maken van de ipod Video is een uitdaging, dus geef niet na één keer op. Maak het klemmetje aan de onderkant van de ipod los

Nadere informatie

Instant Koffie automaat

Instant Koffie automaat Instant Koffie automaat Gebruikershandleiding Besturingsysteem: MoVec 2000 Automaat type: 9INA, 9IEA Revisie G, Nederlands Referentie: 5DUI010m Uw leverancier is: De fabrikant van deze machine is: De Jong

Nadere informatie

A 10 FORM NO B

A 10 FORM NO B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nederlands Voor uw veiligheid Neem de veiligheids- en bedieningsvoorschriften

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - nl/ta- 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2008.02 Limo-konijn Leeftijd: 2 tot 14 Transportmaat: 50-70-90 cm Gewicht: 16 kg. Vermogen: 250watt Spanning: 230 volt Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel

Nadere informatie

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5.

BAKKEN BEschrijViNg G EEN snelle BErEidiNg Vóór het eerste gebruik fig.1. fig.2. fig.3. fig.4. fig.14. fig.6 fig.5. NL BAKKEN Laat het apparaat nooit werken in lege toestand. Houd u aan de aanbevolen hoeveelheden en leg niet te veel in de binnenpan. Dit apparaat is niet geschikt om op klassieke wijze te frituren (de

Nadere informatie

Gids bij de installatie (verkort)

Gids bij de installatie (verkort) Gids bij de installatie (verkort) Voor de installatie Dit apparaat moet worden geplaatst op een bureau of tafel in de buurt van een 220 Volt stopcontact met randaarde. Zet de voorkant van de machine zo

Nadere informatie

De ETNA Nova Espresso heeft een capaciteit van ca. 100 consumpties per uur (120 ml).

De ETNA Nova Espresso heeft een capaciteit van ca. 100 consumpties per uur (120 ml). Vraag en Antwoord Onderwerp: Referentie: Rioba ETNA Nova Espresso Vraag en Antwoord Inleiding Kwaliteit, betrouwbaarheid en eenvoud zijn de kernwoorden van de nieuwe espresso koffieautomaat van de Makro,

Nadere informatie

Het verwijderen van een portierslot * FORD FOCUS BOUWJAAR 2000 *

Het verwijderen van een portierslot * FORD FOCUS BOUWJAAR 2000 * Het verwijderen van een portierslot * FORD FOCUS BOUWJAAR 2000 * Verwijder het afdekdopje achter het portierhendel door er een kleine schroevendraaier achter te zettten en het dopje omhoog te wippen. Datum:

Nadere informatie

IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing

IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing IMPRESSA F50 / F5 / F505 Beknopte gebruiksaanwijzing Eerste inbedrijfstelling Netschakelaar (aan achterkant) aan (I) Koffiebonen bijvullen Schakelaar indrukken Displaytekst: SPRACHE DEUTSCH Rotary Switch

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 310 IN

Beknopte instructies Gallery 310 IN Beknopte instructies Gallery 310 IN 06.2011 1 595226200 Onderdelen van de machine Behuizing Display Behuizing deur Deurslot Koppen station Bedienings module Koppen plateau Kannenplateau Uitgiftemondstukken

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nova Espresso ETNA Coffee Equipment b.v.

Gebruiksaanwijzing Nova Espresso ETNA Coffee Equipment b.v. COFFEE TECHNOLOGIES Gebruiksaanwijzing Nova Espresso Gebruiksaanwijzing Nova Espresso Fabrikant: ETNA Coffee Equipment b.v. P.O. Box 146 7000 AC Doetinchem The Netherlands Leverancier: Articlecode: 000869096000

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2006.01 POPCORNMACHINE Lees voor het opzetten en gebruiken van het toestel de gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het toestel. Handel altijd

Nadere informatie

Frame midden ipod Video Installatie handleiding

Frame midden ipod Video Installatie handleiding 1. Zorg er voor dat de ipod vergrendeld is, voordat u verder gaat. 2. Het open maken van de ipod Video is een uitdaging, dus geef niet na één keer op. Maak het klemmetje aan de onderkant van de ipod los

Nadere informatie

Vraag en Antwoord. Inleiding

Vraag en Antwoord. Inleiding Vraag en Antwoord Onderwerp: Referentie: Rioba ETNA Mundo Vraag en Antwoord Inleiding Gemak en snelheid dient de mens en dit zijn de kernwoorden van de nieuwe no-nonsense koffieautomaat van de Makro, binnen

Nadere informatie

Radiator verwijderen of vervangen

Radiator verwijderen of vervangen Radiator verwijderen of vervangen Radiator verwijderen of vervangen Materialen Gereedschap Schroeven Pluggen Koppelingen Ontbramer Boorhamer IJzerzaag Rolmaat Waterpas Pijpsnijder Boormachine Waterpomptang

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CallBarrier

Gebruiksaanwijzing CallBarrier Gebruiksaanwijzing CallBarrier INHOUD blz Inleiding... 3 Werking van de CallBarrier... 4 Installatie van de CallBarrier... 5 Omschrijving toets en indicaties CallBarrier... 6 Uitleg van de opties... 7

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE HANDLEIDING VOOR REINIGING EN ONTSMETTING VOORBEHOUDEN VOOR DE GEAUTORISEERDE ONDERHOUDER 24859 ed. 07-2010 De repróductie van dit Handboek, ook alleen gedeeltelijk,

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent Handleiding Hogedrukpan 118011/118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Lees voor gebruik de instructies Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een

Nadere informatie

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt.

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt. Onderhoud In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Inkt toevoegen" op pagina 4-19 "De afvallade legen" op pagina 4-23 "De onderhoudskit vervangen" op pagina 4-25 "Het mes voor het losmaken van papier

Nadere informatie

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing SALAMANDER Gebruiksaanwijzing Art.no. 688.003 (AT-936) 1 INDEX Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0 Introductie 2 1 Functies & Gebruik 3 2 Product Specificaties 3 3 Vervoer & Opslag 3 4 Instructies 3 5 Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20 Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL HEETWATERAPPARAAT HWA 20 1 HWA 20 2 3 5 4 4 Fig. 1 GEBRUIKSAANWIJZING (NEDERLANDS) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het

Nadere informatie

REGISTREER UW GARANTIE ONLINE OP

REGISTREER UW GARANTIE ONLINE OP Model ODS-300 Henny Penny Olieafvoerwagen ODS-300.02 ODS-300.03 (Dutch) FM07-700-B 11-22-10 (Vertaalde documenten beschikbaar op bij de handleiding geleverde cd) GEBRUIKSHANDLEIDING REGISTREER UW GARANTIE

Nadere informatie

QUICKSTART. Inbedrijfstelling. Werking B90R

QUICKSTART. Inbedrijfstelling. Werking B90R QUIKSTRT 90R WRSHUWING it is slechts een korte handleiding! Lees voor het gebruik of onderhoud van het apparaat de bij het apparaat gevoegde gebruiksaanwijzing. ij niet-naleving van de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789

Gebruikershandleiding. Maart 2010 Artikelnummer 19789 Gebruikershandleiding Maart 2010 Artikelnummer 19789 Serienummer : Registratienummer : Telefoonnummer service : Leverancier : Inhoudsopgave Inleiding...4 Veiligheidsinstructies...5 Specificaties...7 Beschrijving

Nadere informatie

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan:

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan: 25 Onderhoud Schoonmaken In dit onderdeel vindt u voorschriften omtrent het schoonmaken van de Xerox DocuColor 2006. De panelen schoonmaken De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen maar gebruikt

Nadere informatie