Notulen extra Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 28 oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen extra Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 28 oktober 2010"

Transcriptie

1 ~ 1 ~ Beverwijk, 3 november 2010 Notulen extra Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 28 oktober 2010 Aanwezig: Het bestuur Huurdersplatform: Fred Koops (voorzitter), Lars Witkamp (penningmeester), Els Verhage, Chris Spanjaardt, Ina Kloosterman, Jacqueline de Ruiter, Wim van der Zon en Joop den Hollander Er waren 57 leden buiten het bestuur en de genodigden Robert Herder en Luc Tros (leden Raad van Commissarissen WOONopMAAT) en Mieke Joukes van WOONopMAAT Afmelding: Leden van het Huurdersplatform: Pieta Kamhoot, Joke van Tongeren, Johan Beier, T. Dekker, Nico Boone, Els Ellerkamp en bestuurslid Annette Leeuw Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Verslag Ledenvergadering de dato 21 april Concept Kaderregeling 6. Thema: Wijkinformatiebijeenkomsten (WIB) door Mieke Joukes van WOONopMAAT 7. Rondvraag 8. Sluiting

2 ~ 2 ~ 1. Opening Voorzitter Fred Koops opent de vergadering en heet iedereen welkom en in het bijzonder de heren Robert Herder en Luc Tros, leden van de Raad van Commissarissen van WOONopMAAT en onze gastspreker Mieke Joukes van WOONopMAAT. Mieke Joukes zal een inleiding houden over (WIB) nieuwe stijl. De voorzitter merkt nog op dat in de uitnodiging vermeld stond dat ook Sacha Schilthuizen van WOONopMAAT aanwezig zou zijn, maar dit is niet het geval. 2. Mededelingen: Achter de tafel zitten: voorzitter Fred Koops, penningmeester Lars Witkamp en 2 e vz.secr.pennm. Joop den Hollander. Het bestuur wordt gecomplementeerd door: Chris Spanjaardt, Wim van der Zon, Jacqueline de Ruiter, Els Verhage en Ina Kloosterman die allen in de zaal plaats hebben genomen. De secretaris Annette Leeuw is verhinderd. De voorzitter doet melding van het feit dat het bestuur van het Huurdersplatform opnieuw de heren Robert Herder en Luc Tros heeft voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van WOONopMAAT. Voor beide heren is dit hun laatste periode. In één van de komende bestuursvergadering zullen we discussiëren over de rol en positie van de Raad van Commissarissen en zal één van de heren hiervoor worden uitgenodigd. Wim van der Zon heeft een nieuw logo ontworpen, uw eventuele commentaren kunt u kwijt in de pauze. Els Verhage meldt dat het Huurdersplatform nu 1535 leden heeft. De voorzitter meldt dat het bestuur van het Huurdersplatform heeft besloten collectief lid te blijven van de Woonbond. De argumentatie hierbij is dat de Woonbond een grote toegevoegde waarde heeft. De penningmeester is in gesprek om tot een eenvoudigere financiële verantwoording te komen. Wat betreft het stopzetten van Propoints meldt de voorzitter dat het saldo aan niet ingeleverde Propoints zal worden overgemaakt naar een goed doel door WOONopMAAT. Als laatste meldt de voorzitter dat het bestuur in de voorjaarsvergadering van 2011 zal komen met een concept statuutwijziging betreffende de zittingsduur van bestuursleden.

3 ~ 3 ~ De motivatie hierbij is, dat onder andere door de nieuwe Overlegwet er veel meer taken en bevoegdheden zijn bijgekomen en dat daardoor de inwerktijd veel langer is geworden. Door een langere zittingsduur wordt de kwaliteit beter geborgd. De Woonbond heeft ons hierin geraadpleegd. De voorzitter merkt hierbij op dat dit niet voor hem geldt, daar hij geen actieve huurder meer is van WOONopMAAT. Hij vraagt mandaat aan de vergadering om aan te mogen blijven als voorzitter tot de voorjaarsvergadering. Dit mandaat wordt hem door de vergadering verleend. Dit betekent dat er actief gezocht moet worden naar een nieuwe voorzitter daar de huidige bestuursleden te kennen hebben gegeven niet de voorzittersrol te ambiëren. 3. Ingekomen stukken: Er zijn zeven meldingen van verhindering. 4. Verslag van 21 april 2010 Tekstueel: Blz. 1) Raad van Bestuur moet Raad van Commissarissen zijn. Blz. 3) De penningmeester Lars Witkamp merkt vooraf op dat het hier een gezamenlijk werk betreft. Gerard Castricum, de vorige penningmeester, heeft meer dan de helft voor zijn rekening genomen. Verder merkt hij op dat hij het niet geheel eens is met het resultaat. Hij heeft hierover gesproken met het accountantskantoor en de kascommissie. Dit heeft geresulteerd in een gecorrigeerd jaarverslag wat in de najaarsvergadering besproken zal worden. Vervangen door: De penningmeester Lars Witkamp merkt vooraf op dat het hier een gezamenlijk werk betreft. Gerard Castricum, de vorige penningmeester, heeft meer dan de helft voor zijn rekening genomen. Verder merkt hij op dat hij het niet geheel eens is met de boekingen onder de verschillende posten. Hij neemt hierover contact op met het accountantskantoor en de kascommissie. Blz.4) Jacqueline de Ruiter was actief in de SP en niet is. Zij is actief in Bewonerscommissie Maerelaan Blok 2. Blz.4) Cor Mink merkt op dat hij in de Ardennenlaan woont en uitzicht heeft op de westgevel van de Pantalon. Hij vraagt of de westgevel niet wat opgevrolijkt kan worden. Het woordje niet schrappen. De voorzitter bedankt de samensteller. Naar aanleiding van: Jos Dijcks merkt op dat hij zijn taak als lid van de kascontrolecommissie slecht kan uitvoeren daar hij een verwoed kampeerder is. De voorzitter merkt op dat er een reserve is aangesteld. Dus als Jos Dijcks niet kan is nog niets loos.

4 ~ 4 ~ Petra van Loon meldt dat er erg veel verloop is in de Bewonerscommissie en vraagt of ze alle mutaties telkens moet melden? Het antwoord is bevestigend. 5. Kaderregeling De voorzitter meldt dat in het kader van grote renovaties en sloop het bestuur van het Huurdersplatform en WOONopMAAT een kaderregeling aan het ontwerpen zijn. Het was de bedoeling deze kaderregeling in conceptvorm vandaag te bespreken. Maar door onvoorziene omstandigheden is deze nog niet gereed. Onderdelen van een kaderegeling zijn: Vangnet (hardheidsclausule); Terugkeer (wisselwoning); Huurgewenning; Fiscaal probleem huurgewenning bij huurtoeslag. Gefaseerde sloopdatum; Herstructureringsverklaring wordt samen vastgesteld met HP. Checklist (huisbezoek); Voorgesteld iets te doen met de trouwe huurdervergoeding in relatie met de administratiekosten van 150. In het kader van gedwongen vertrek past zo n hoge administratielast niet. Kosten verhuizing; Status, samenstelling Klankbordgroepen; Inspanningsverplichting klankbordgroepen. Ondersteuning aanwezig. HP aanwezig. Samenstelling op basis van representativiteit. Volgorde van toewijzing (fasering en woonduur); Bij meerdere opties op dezelfde woning geldt het criterium van woonduur. Bij meerdere gebouwen geldt fasering per blok en sociaal plan volgt stedenbouw. Wij hopen voor het einde van het jaar een kaderregeling in conceptvorm gereed te hebben en zullen hierover dan gaan communiceren. Henny Band vraagt wat er wordt verstaan onder grote renovaties? De voorzitter antwoordt dat er dan sprake is dat mensen hun woning uit moeten. 6. Inleiding Mieke Joukes over WIB en WIB nieuwe stijl Mieke Joukes begint met zich voor te stellen. Ze is werkzaam op de afdeling Sociale Woondiensten bij WOONopMAAT. Ook Sacha Schilthuizen is werkzaam op deze afdeling.

5 ~ 5 ~ Zij merkt op dat het Huurdersplatform heeft gevraagd of een van hen een presentatie wilde geven over de wijkinformatiebijeenkomsten tijdens de Algemene Ledenvergadering. Mieke Joukes is werkzaam als medewerker participatie. Het contact tussen huurder en verhuurder gebeurt op verschillende niveaus: Op individueel niveau: De individuele bewoner kan de individuele vragen kwijt bij het callcenter of de wijkopzichter. Klachten altijd melden via het callcenter of via de website van WOONopMAAT. Op complexniveau: Dan is er het overleg over zaken die een heel complex betreffen. Omdat Mieke het aanspreekpunt is voor bewonerscommissies en contactpersonen, worden deze zaken dus met haar besproken en zorgt zij dat deze zaken correct opgepakt en/of afgehandeld worden. Op beleidsniveau: Daar worden beleidszaken besproken met de directie van WOONopMAAT. Op dit moment zijn er 120 complexen, waarvan er ongeveer 60 door een commissie of contactpersoon worden vertegenwoordigd. Eén van de onderdelen van de functie participatie is het houden en organiseren van wijkinformatiebijeenkomsten voor de commissieleden en contactpersonen. Samen met het Huurdersplatform worden deze bijeenkomsten doorgenomen. De oorsprong van wijkinformatiebijeenkomsten stamt uit januari Tijdens een bijeenkomst waarin alle huurdersorganisaties en de directie van WOONopMAAT over de bewonersparticipatie binnen WOONopMAAT hebben gesproken, is er geconstateerd dat de bewonerscommissies goed geïnformeerd moeten zijn. Naar aanleiding hiervan is in overleg met het Huurdersplatform en WOONopMAAT besloten om wijkinformatiebijeenkomsten te gaan houden. Tussentijds kunnen de commissies natuurlijk altijd een overleg aanvragen als zich een bepaald probleem voordoet of als er vragen zijn die zij niet op een andere manier kwijt kunnen. Ook WOONopMAAT neemt initiatief om, indien nodig, tussentijds met de commissies rond te tafel te gaan zitten.

6 ~ 6 ~ WOONopMAAT heeft 5 wijken. Er zijn dus 2 x 5 bijeenkomsten per jaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden commissies goed geïnformeerd over zaken die in hun complex, wijk of buurt spelen. De 1 e bijeenkomst werd op 25 april 2002 gehouden. In het begin kon dit nog in het pand van WOONopMAAT, maar al gauw bleek de ruimte te krap en werd er naar een andere locatie uitgeweken. De bijeenkomsten beginnen om uur en eindigen meestal rond uur. Meestal is er sprake van een drukke agenda omdat we veel willen delen met de commissies. Tijdens deze bijeenkomsten is het onder andere de bedoeling dat het contact tussen commissies/contactpersonen en de meest betrokken medewerkers van WOONopMAAT tot stand komt. Belangrijke onderwerpen zijn: Waar zijn WOONopMAAT en het Huurdersplatform mee bezig? De commissies worden dus ook op de hoogte gebracht van beleidszaken. In de voorjaarswib wordt ook de planning van het onderhoudsprogramma besproken. Daarmee zijn de deelnemers op voorhand geïnformeerd wat er in hun complex plaats gaat vinden. Buiten alle informatie-uitwisselingen wordt er ook geschouwd. De complexen die voorgedragen worden zijn meestal de complexen in de eigen wijk. Deze worden door de deelnemers bekeken en besproken. De bewoners kunnen door de bril van WOONopMAAT kijken en WOONopMAAT door de bril van de bewoners. Tijdens de voorjaarswib wordt ook het wijkbudget besproken. Er kunnen zich namelijk wensen voordoen die in 1 e instantie buiten de verantwoordelijkheid van WOONopMAAT vallen en daarom op deze grond niet gehonoreerd worden door WOONopMAAT.

7 ~ 7 ~ Voor deze wensen, die de leefbaarheid in het complex kunnen vergroten, kunnen de bewonerscommissies of contactpersonen aanspraak maken op het wijkbudget van het Huurdersplatform. WOONopMAAT en het Huurdersplatform stellen een budget beschikbaar. Het gaat hier om een bepaald bedrag per woning om bewonerscommissies bepaalde keuzes te kunnen laten maken omtrent verbeterpunten in hun complex of buurt. Wel moeten deze ideeën aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld: Is er toestemming van WOONopMAAT nodig? Is er een vergunning van de gemeente nodig? Betreft het een idee voor de aanschaffing van een specifiek object? Dan kan een uitleencontract van kracht zijn. De aanvragen moeten uiterlijk drie weken voor de aanvang van de voorjaarswib bij het Huurdersplatform binnen zijn. De aanvragen moeten volledig zijn ingevuld. De offerte moet bijgevoegd zijn, inclusief eventueel arbeidsloon en BTW. De deelnemers van de bijeenkomsten, met uitzondering van de vertegenwoordigers van WOONopMAAT en het Huurdersplatform, stemmen over de ingediende ideeën waardoor zo n idee wel of niet gehonoreerd wordt. Voorbeelden van gerealiseerde ideeën zijn: Het aanschaffen van: o Planten en/of plantenbakken voor in de hal; o Kerstattributen voor in de hal; o Zitbanken in de hal; o Een defibrillator in de algemene ruimte met daarbij de kosten van de cursus behorende bij de defibrillator; o Materiaal voor hobbyactiviteiten; o Posters voor kale muren; o Keukenapparatuur voor algemeen gebruik in de ontmoetingsruimte en voor bijvoorbeeld het houden van nieuwjaarsrecepties.

8 ~ 8 ~ Tijdens de voorjaarswib wordt er meestal gezorgd voor een gastspreker, die een inleiding houdt over zijn of haar werkzaamheden. De onderwerpen komen meestal uit de kokers van de deelnemers zelf. Zo is er al een optreden geweest van de brandweercommandant en de ReinUnie. De boa s van de gemeente Heemskerk hebben presentaties gegeven maar ook collega s geven presentaties over bijvoorbeeld het verloop van een onderhoudsverzoek of hoe werkt een VVE. VVE staat overigens voor Vereniging van Eigenaars. Het gaat hierbij om kopers en huurders in één complex. Elke bijeenkomst wordt getracht de balans te vinden tussen droge kost en de andere activiteiten van de wijkinformatiebijeenkomsten. Zowel de voorjaar- en de najaarsbijeenkomsten worden goed bezocht en in het algemeen is men zeer tevreden over de opzet. Een punt van ontevredenheid is de onmogelijkheid om individuele kwesties aan te dragen. Maar ook specifieke punten geldend voor een complex kunnen niet worden behandeld. Dit heeft verschillende redenen: Tijdens de bijeenkomst zijn we niet aangesloten op het computersysteem van WOONopMAAT, dus kunnen niet ter plekke uitzoeken, bevestigen of ontkennen. Maar belangrijker nog, deze zaken kunnen elke dag gemeld worden via de reguliere kanalen. Daar is de wijkinformatiebijeenkomst niet geschikt voor. Omdat we bemerkten dat de bewonerscommissies toch graag over hun eigen complex willen praten hebben we in de voorjaarswib het voorstel gedaan om de najaarswijkinformatiebijeenkomsten te laten vervallen in de huidige vorm en daarvoor in de plaats persoonlijke complexmatige rondes te houden. Dit werd als een goed idee omarmd. Bij deze rondes zijn de contactpersonen, de wijkopzichter, het Huurdersplatform en Mieke Joukes aanwezig. In de voorjaarswib zal deze nieuwe werkwijze geëvalueerd worden. Mieke Joukes verteld verder dat tijdens één van de wijkinformatiebijeenkomsten de behoefte naar boven kwam van duidelijke woon- en leefregels. Naar aanleiding van deze wens is gezamenlijk besloten om daadwerkelijke woon- en leefregels op te stellen en in te voeren. Dit geldt met name in stapelbouw want daar heb je gemeenschappelijke ruimtes waar je samen voor verantwoordelijk bent. Gekoppeld aan deze algemene woon- en leefregels zit een TOP 10. Deze is per complex opgemaakt door de commissies, het Huurdersplatform en WOONopMAAT. Doelstelling is: LEEFBAARHEID VERBETEREN DAN WEL GOED TE HOUDEN. Mieke Joukes beëindigt hiermee haar inleiding en hoopt dat er meer inzicht is gekomen in het reilen en zeilen van wijkinformatiebijeenkomsten. De voorzitter bedankt Mieke Joukes voor haar uitgebreide inleiding en geeft aan dat na de pauze er de mogelijkheid bestaat om aan Mieke vragen te stellen. PAUZE

9 ~ 9 ~ Na de pauze heropent de voorzitter de vergadering en geeft de zaal het woord. Cor Mink vraagt of het karakter van de voorjaarswib nog wijzigt? Mieke Joukes geeft aan dat dit niet het geval is. Mw. Kramer van het Raamveld vraagt hoe je komt aan een Bewonerscommissie? Mieke Joukes geeft aan dat het initiatief bij de bewoners zelf ligt, maar dat er ondersteuning is van het Huurdersplatform en WOONopMAAT (Mieke). Mw. Krul vraagt hoe ze op de hoogte komt van de nieuwe bewoners? Mieke Joukes merkt hieromtrent op dat per kwartaal de mutatielijsten worden verstuurd naar de contactpersonen. Dhr. Uygun krijgt wel uitnodigingen en vraagt wie er verantwoordelijk voor de communicatie naar de bewoners in zijn complex? Mieke Joukes geeft aan dat dit de contactpersonen zijn, maar ook hier geldt dat ondersteuning mogelijk is. Mw. Jong Baw van de Koekoek vraagt of de vragen gesteld in de WIB nog worden beantwoord? Mieke Joukes merkt hieromtrent op dat dit wel het geval is, maar dat het soms wel even duurt omdat het soms gaat om ingrijpende zaken. Vanuit de zaal worden enkele vragen gesteld over de budgetcommissie. Jan Burghout geeft aan dat in de voorjaarswib per wijk 6500 beschikbaar is. Soms blijft er geld over en dat kan besteed worden door de budgetcommissie. Dit geldt voor zowel oude als nieuwe aanvragen. Martin Zuurbier heeft beluisterd dat de nieuwe werkwijze gezien moet worden als een proef. Mieke Joukes geeft aan dat er in het voorjaar geëvalueerd zal worden. Daar er geen vragen meer zijn wordt Mieke Joukes door Chris Spanjaardt bedankt voor haar bijdrage. Hij laat dit gepaard gaan met een boeket en een bon. 7. Rondvraag Mw. vdkruk vraagt of woningruil mag plaatsvinden? Mieke Joukes merkt hierbij op dat er dan wel toestemming moet zijn van WOONopMAAT en dat het minimaal 1 jaar moet duren. Robert Herder geeft aan dat er landelijke spelregels zijn. Vertegenwoordiger Blok7 verwijst naar de Nieuwsbrief over adviesrecht bij renovatie. Zij krijgen de informatie niet rechtstreeks van WOONopMAAT. De eigenaren hebben tegengestemd tegen nieuwe liftdeuren. De voorzitter merkt hieromtrent op dat het hier een complexvraag betreft. Afspraken maken als Bewonerscommissie met Mieke Joukes. Vertegenwoordiger Blok7 vraagt hoe er wordt omgegaan met leegstaande woningen? Afspraken maken als Bewonerscommissie met Mieke Joukes. Martin Zuurbier vraagt wanneer de eventuele verlenging van de zittingsduur van bestuursleden aan de orde komt? In de voorjaarsbijeenkomst van 2011 komt het bestuur met een voorstel. Dhr. Uygun vraagt naar de oorzaak van het opheffen van de Propoints? De voorzitter geeft aan dat het een duur systeem is. Er komt iets voor terug wat breder te besteden is en de waardering wordt hoger.

10 ~ 10 ~ Henny Band merkt op dat de kozijnen in haar complex in 2011 worden vervangen en vraagt of hieromtrent inspraak mogelijk is? Is een vraag voor WOONopMAAT. Henny Band geeft aan dat in het blad `Thuis in de IJmond` soms artikelen staan of over ontwikkelingen wordt gesproken die allang verlopen zijn. Mieke Joukes neemt dit mee. Cor Mink merkt op dat het woordje niet uit het vorige verslag is geschrapt, maar dat hij nog geen antwoord heeft gekregen. Is een vraag voor WOONopMAAT. Luc Tros wil terugkomen op liftdeuren van Blok 7. Hij merkt op dat de VVE, statuten hebben en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Waarschijnlijk is er sprake geweest van een algemene ledenvergadering waarbij het quorum niet aanwezig was. Hij stelt voor het opnieuw op de agenda te zetten. De voorzitter meldt dat het Huurdersplatform gaat praten met WOONopMAAT over huurders en kopers. 8. Sluiting Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering en bedankt een ieder voor zijn of haar inbreng. Hij nodigt een ieder uit voor een hapje en drankje om zo informeel met elkaar deze bijeenkomst te besluiten. Joop den Hollander, notulist

Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010

Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010 ~ 1 ~ Beverwijk, 30 april 2010 Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010 Aanwezig: Het bestuur Huurdersplatform: Fred Koops (voorzitter), Lars Witkamp, Annette de Leeuw,

Nadere informatie

Beste leden, Ik wens u tot slot als lid en huurder veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Fred Koops, voorzitter Huurdersplatform WoM

Beste leden, Ik wens u tot slot als lid en huurder veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Fred Koops, voorzitter Huurdersplatform WoM Beste leden, Met enige trots mag ik zeggen dat de ledenwerving die wij dit jaar hebben gehouden een enorm succes is geweest. De bestuursleden die hier verantwoordelijk voor zijn geweest komt alle lof toe,

Nadere informatie

Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..)

Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..) Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..) Definities: Bewonerscommissie: Contactpersoon: Wijkinformatiebijeenkomst: Complex: Huurdersplatform: Budgetcommissie:

Nadere informatie

VERENIGING HUURDERSPLATFORM WOONopMAAT

VERENIGING HUURDERSPLATFORM WOONopMAAT JAARVERSLAG 2010 SECRETARISSEN EN PENNINGMEESTER VERENIGING HUURDERSPLATFORM WOONopMAAT Jaarverslag secretarissen en penningmeester 2010 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord voorzitter 2. 3. 4. Het jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste huurders van WOONopMAAT

Beste huurders van WOONopMAAT Beste huurders van WOONopMAAT Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Huurdersplatform op 29 oktober 2009 heb ik namens het bestuur de toezegging gedaan dat wij op korte termijn met een actieve ledenwerfcampagne

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemengde complexen. 10 oktober 2017

Themabijeenkomst gemengde complexen. 10 oktober 2017 Themabijeenkomst gemengde complexen 10 oktober 2017 Wat gaan we doen vanavond: 19.30-20.00 u.: Algemene informatie en ontwikkelingen gemengde complexen 20.00-20.45 u.: Aanpassing Modelreglement en commentaar

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19. Valentijndal 3 5551 CT Valkenswaard Tel. 0402019753 Website: www.hbvvalkenswaard.nl email: info@hbvvalkenswaard.nl Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015

Nadere informatie

Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT 2010-2014

Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT 2010-2014 Beleidsplan Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT 2010-2014 Beleidsplan Huurdersplatform WoM, concept voor Algemene Ledenvergadering de dato 29-10-2009 Pagina 1 Inhoudsopgave 0 Samenvatting 1. Inleiding

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr.

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 9 mei 2018, aanvang 19.00 uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. 1 t/m 8 Aanwezig Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen Inhoudsopgave: Inleiding Samenstelling Algemeen Bestuur Adviezen en werkzaamheden Werkgroep Bewonerscommissies Werkgroep Communicatie Werkgroep Huuradvies Scholing Algemeen Bestuur Voordracht nieuw lid

Nadere informatie

Huurdersvereniging Twee Stromenland

Huurdersvereniging Twee Stromenland Huurdersvereniging Twee Stromenland Ledenvergadering 2016 met Jaarverslag 2015 Ledenvergadering huurdersvereniging Twee Stromenland 9 juni 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: De Ogtent, Remigiusplein 9 te

Nadere informatie

Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 23 april a.s.

Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 23 april a.s. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief,, 7 ddee jaargang,, nr.. 12,, april 2015 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 23 april 2015 in de Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden 152 te Beverwijk

Nadere informatie

Concept Verslag. Afwezig met berichtgeving. Omschrijving

Concept Verslag. Afwezig met berichtgeving. Omschrijving Concept Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 14 november 2018, aanvang 13.30 uur, gehouden Gebouw De Ark te Oost-Souburg Nr. 1 t/m 5 Aanwezig Zie presentielijst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT

Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 1 e jaargang, nr. 2, oktober2009 Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Beste leden Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf is de redactiecommissie met grote voortvarendheid aan de gang

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1

Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats. te Enschede. Maart Jaarverslag huurdersplatform 1 Jaarverslag Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats te Enschede Maart 2018 Jaarverslag huurdersplatform 1 1. Algemeen: De Vereniging Huurdersplatform De Woonplaats heeft ook in de belangen behartigd

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Verslag. : Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Brederode

Verslag. : Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Brederode Verslag Vergadering Datum : 13 mei 2013 Locatie Aanwezig Genodigd Afwezig Notulist Aantal pagina s : 5 : Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Brederode : De Rijp, Bloemendaal : Bestuur Huurdersvereniging

Nadere informatie

De Algemene Leden Vergadering heeft besloten de werkgroep participatie op te richten. De opdracht aan de werkgroep is door het bestuur geformuleerd:

De Algemene Leden Vergadering heeft besloten de werkgroep participatie op te richten. De opdracht aan de werkgroep is door het bestuur geformuleerd: RAPPORT WERKGROEP PARTICIPATIE 1. Opdracht werkgroep De Algemene Leden Vergadering heeft besloten de werkgroep participatie op te richten. De opdracht aan de werkgroep is door het bestuur geformuleerd:

Nadere informatie

handleiding

handleiding Er zijn op dit moment ongeveer 110 bewonerscommissies die samen met Eigen Haard actief zijn. De meeste bewonerscommissies zijn actieve, zelfstandige groepen die niet alleen met Eigen Haard samenwerken,

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur.

Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur. Notulen Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur. Totaal aantal stemmen: 150; aantal stemmen vertegenwoordigd: 30 (20 procent) Aanwezig Zie presentielijst Overig

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Bewonersparticipatie

Bewonersparticipatie Bewonersparticipatie Betrokken zijn bij uw buurt en wijk. U toch ook? In samenwerking met bewoners, gemeente Schiedam en andere partners werkt Woonplus aan de verbetering van het woon-, leef- en werkklimaat

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 11 maart 2015 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 11 maart 2015 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 11 maart 2015 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011)

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Datum : donderdag 25 november 2010, 19.00 uur Aanwezig : Annemarie Reintjes, voorzitter Bertus Damen en Michèl Post (bewonersvereniging

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN STALKAARSENFLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM,

NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN STALKAARSENFLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM, NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN FLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM, GEHOUDEN OP 22 JANUARI 2009 TE GORINCHEM LOCATIE SCHOLENGEMEENSCHAP GOMARUS

Nadere informatie

Convenant bewonerscommissies. Een handboek voor overleg tussen bewonerscommissies en de Sleutels

Convenant bewonerscommissies. Een handboek voor overleg tussen bewonerscommissies en de Sleutels Convenant bewonerscommissies Een handboek voor overleg tussen bewonerscommissies en de Sleutels Leiden, januari 01 Voorwoord Bewonerscommissies zijn voor de Sleutels een belangrijke gesprekspartner voor

Nadere informatie

Beste leden, Eveneens dank aan alle leden die zich al die jaren hebben ingezet.

Beste leden, Eveneens dank aan alle leden die zich al die jaren hebben ingezet. Beste leden, Het voorwoord in deze Nieuwsbrief zal naar mijn idee gedeeltelijk moeten bestaan uit de sociale problemen welke zijn ontstaan door het beleid van de regering. Het advies van alternatieve ideeën

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra.

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra. Nieuwsbrief maart 2009 nr.1. Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 26 maart 2009 2. POPEL Jaarverslag 2008 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. SIMA Service abonnement C.V.-installatie

Nadere informatie

Handleiding voor bewonerscommissies

Handleiding voor bewonerscommissies Handleiding voor bewonerscommissies I. Inleiding... 3 II. Visie op participatie... 3 III. Een bewonerscommissie oprichten... 3 A. Oprichten, hoe doe ik dat?... 4 B. De leden... 4 IV. Overleg... 5 A. Overleg

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet)

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet) Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 14 april 2011, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Van links naar rechts Mirjam Dangerman, Saby Pattipeilohy, Hans Ulrich (voorzitter) Elly van

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19. Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 14 augustus 2017 Bij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur Naam Aanwezig Afwezig Naam Aanwezig Afwezig Fred Fens X Anita

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van

Jaarverslag 2015 van Jaarverslag 2015 van Huurdersorganisatie Stichting Huurders Samen Sterk The image cannot be displayed. Your computer may not have enough memory to open the image, or the image may have been corrupted.

Nadere informatie

HUURDERSVERENIGINGEN

HUURDERSVERENIGINGEN 1 HUURDERSVERENIGINGEN Bestuursvergadering Huurdersorganisaties Nieuw Lekkerland L & W. Wonen. Woensdag 9 mei 2018. Aanvang 19.30. Locatie: Kantoor WS LWW. Aanwezig: Dick de Kock, Henk Otten, Paul Dzon,

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Beste leden, Tot zover mijn bijdrage en ik wens u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief.

Beste leden, Tot zover mijn bijdrage en ik wens u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Beste leden, In de najaarsvergadering heb ik aangegeven te (moeten) stoppen als voorzitter van het Huurdersplatform, omdat ik niet meer woonachtig ben in een huis van Woon op Maat en dat is namelijk een

Nadere informatie

Handleiding Bewonerscommissies

Handleiding Bewonerscommissies Handleiding Bewonerscommissies 2 Inleiding Denkt u met ons mee? Wij vinden dat het wonen zoveel mogelijk van, voor en door de mensen moet worden. We willen daarom weten wat u als huurder belangrijk vindt

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huurders Vereniging Woonbelang Postadres: Postbus 75, 6560 AB Groesbeek E-mail: info@hv-woonbelang.nl Telefoon: (024) 397 62 54 (van 19.00 tot 20.00 uur) Website: www.hv-woonbelang.nl Lid van de Nederlandse

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS

INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS INFORMATIEFOLDER VOOR HUURDERS Huurdersorganisatie Vulcanus www.ho-vulcanus.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. BEWONERSPARTICIPATIE...2 3. ROL BEWONERSCOMMISSIE...2 4. BEWONERSCOMMISSIE...3 Verkiezingsprocedure

Nadere informatie

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat?

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Nieuwezijds Voorburgwal 21- I 1012 RC Amsterdam tel. 020-625 80 46 e-mail: info@huurdersymere.amsterdam website: www.huurdersymere.amsterdam Huurders Ymere

Nadere informatie

HUURDERSVERENIGINGEN

HUURDERSVERENIGINGEN 1 HUURDERSVERENIGINGEN Bestuursvergadering Huurdersorganisaties Nieuw Lekkerland L & W. Wonen. Woensdag 11 april 2018. Aanvang 19.30. Locatie: Kantoor WS LWW. Aanwezig: Dick de Kock, Henk Otten, Paul Dzon,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld.

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld. VERSLAG Algemene Ledenvergadering Groen Wonen Vlist (GWV) Aanwezig 17 leden Raad van Commissarissen Groen Wonen Vlist: Joke Storm (voorzitter), Wim de Wit (vice-voorzitter), Harro Janssen, Christianne

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging

Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging huurcommissie, meer ouderen belanden na val op eerste hulp.

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

~ 1 ~ Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT

~ 1 ~ Beleidsplan. Vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT ~ 1 ~ Beleidsplan Vereniging Huurdersplatform van WOONopMAAT 2011-2014 ~ 2 ~ Inhoudsopgave Samenvatting 1. Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Doelstellingen en opbouw beleidsplan 1.3 Visie 2. Strategisch beleid.

Nadere informatie

Gecombineerde huur/koop complexen

Gecombineerde huur/koop complexen onderwerp Gecombineerde huur/koop complexen Datum april 2013 Aan Van 1 INLEIDING In de vastgoedportefeuille van Maasdelta Groep ontstaan door de verkoop van huurwoningen steeds meer complexen waarin huurders

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider.

Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider. Beste lezers, Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider. Het is fijn om binnen een team goed te kunnen functioneren

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

de heer S.I.J. van Apeldoorn bestuurslid mevrouw A.C. Trentelman bestuurslid mevrouw N. van de Kolk Woonbond

de heer S.I.J. van Apeldoorn bestuurslid mevrouw A.C. Trentelman bestuurslid mevrouw N. van de Kolk Woonbond NOTULEN Vergadering Jaarvergadering Centrale Huurdersraad (CHR) Aanwezig de heer H.W.M. Loeters voorzitter de heer C.E.N. Wolfkamp vice-voorzitter de heer J. Hetebrij secretaris de heer J.W. Vinke penningmeester

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema van activiteiten van de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de aangesloten afdelingen. (incl. algemeen vergaderschema) publicatie: 01-03 uitgave: 4 datum: april 2018 bestand: 01-03.docx Microsoft

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

LEDENVERGADERING VERENIGING KLANTENPLATFORM TRUDO

LEDENVERGADERING VERENIGING KLANTENPLATFORM TRUDO LEDENVERGADERING VERENIGING KLANTENPLATFORM TRUDO 29-03-2012 Aanwezig namens het Klantenplatform: Paul Kivits, Christ van de Donk, Marcel van Loon, Hans van den Elzen, Ria Muller, Carla Beulen (notulist)

Nadere informatie

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden 20 maart 2013, aanvang 19:30 uur.

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden 20 maart 2013, aanvang 19:30 uur. Notulen Aanwezig De heer R. Bongers en/of Mevrouw S. van de Broek, De heer T.V. Bramer, De heer A. Broeren, Mevrouw N.J.A. Kalkhoven, De heer K.L. Lee, De heer M.J.M. Maas, De heer R. Monde, De heer M.A.J.

Nadere informatie

Algemene bepalingen Doel en middelen Het bestuur en de bestuursbesluiten

Algemene bepalingen Doel en middelen Het bestuur en de bestuursbesluiten Algemene bepalingen Artikel 1 1. In dit reglement wordt verstaan onder: De SHR: de Stichting Huurdersraad De Goede Woning, gevestigd te Rijssen. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 851426049,

Nadere informatie

HUURDERSVERENIGINGEN

HUURDERSVERENIGINGEN 1 HUURDERSVERENIGINGEN Bestuursvergadering Huurdersorganisaties Nieuw Lekkerland L & W. Wonen. Donderdag 14 juni 2018. Aanvang 19.00. Locatie: Kantoor WS LWW. Aanwezig: Dick de Kock, Paul Dzon, Elly Voorwinden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Telefoon K.v.K Zoetermeer

Telefoon K.v.K Zoetermeer Huurders Belangenvereniging Vestia Zoetermeer Fonteinbos 1C 2715 XB Zoetermeer Telefoon 079-343 46 21 E-mail hbvz@ziggo.nl Giro 8327605 K.v.K Zoetermeer 27193942 www.hbvz.nl Notulen van de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Dit document is samengesteld om u te laten zien hoe een bewonerscommissie wordt opgericht, geïnstalleerd en ondersteund

Nadere informatie

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Dit document is samengesteld om u te laten zien hoe een bewonerscommissie wordt opgericht, geïnstalleerd en ondersteund

Nadere informatie

Notulen van de Algemene ledenvergadering, gehouden donderdag 22 februari 2018, aanvang 10:30 uur.

Notulen van de Algemene ledenvergadering, gehouden donderdag 22 februari 2018, aanvang 10:30 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 2; aantal stemmen vertegenwoordigd: 2 (100 procent) Aanwezig Woningen Hoek Prinsesseweg/Wilhelminakad (1) Volmacht afgegeven Project Trias B.V. (1) Overig aanwezig Mevrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie