Organisatieplan Abdijtunnel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Organisatieplan Abdijtunnel"

Transcriptie

1 Organisatieplan Abdijtunnel Controle Akkoord/Vastgesteld Datum Naam Projectteam Rob Wiersma Collegiale toets (peer) Rob Wiersma Auteur Robert van der Linde Documentstatus Revisie Uitgave datum Toelichting Auteur D Eerste uitgave Robert van der Linde

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding Achtergrond Doel Scope Aanpak Beheer Organisatieplan Leeswijzer Organisatie Wettelijk voorgeschreven functies Tunnelbeheerder Bevoegd Gezag Veiligheidsbeambte Organisatie Tunnelbeheer Provincie Noord-Holland Abdijtunnel Organisatie hulpdiensten Contactgegevens... 8 Bijlage A Functie- en competentieprofielen... 9 Formeel Tunnelbeheerder... 9 Programmamanager Tunnels Operationeel Tunnelbeheerder Coördinator Tunnelveiligheid Clusterhoofd Bediening en Bewaking Tunneloperator (TOP) Tunnelinspecteur (TIS) Functie- en competentieprofiel Clusterhoofd Technisch Beheer (TB) Medewerker Technisch Beheer (Civiel) Medewerker Technisch Beheer (Installaties)... 29

3 Organisatieplan project Abdijtunnel Inleiding 1.1. Achtergrond De Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels stelt het verplicht om als tunnelbeheerder te beschikken over een Veiligheidsbeheerplan. De Provincie Noord-Holland heeft naast de Abdijtunnel de Waterwolftunnel in beheer. Voor efficiëntie en eenduidigheid van beheer is het Veiligheidsbeheerplan van de Abdijtunnel op eenzelfde wijze opgebouwd als bij de Waterwolftunnel Doel Het doel van het Organisatieplan is om als onderdeel van het Veiligheidsbeheerplan aan te geven hoe het beheer en onderhoud van de Abdijtunnel is georganiseerd. De functies, taken en verantwoordelijkheden van de verschillende functionarissen worden in dit plan beschreven Scope Dit Organisatieplan maakt onderdeel uit van het Veiligheidsbeheerplan van de Abdijtunnel; het is uitsluitend van toepassing voor het beheer van de Abdijtunnel. Het gaat in op het moment dat de Abdijtunnel na renovatie wordt opengesteld. Voor eventuele, specifieke taken en verantwoordelijkheden tijdens calamiteiten wordt verwezen naar het Calamiteitenbestrijdingsplan Aanpak Omdat de Provincie Noord-Holland ook beheerder is van de Waterwolftunnel, sluit het Veiligheidsbeheerplan van de Abdijtunnel zoveel mogelijk aan op het Veiligheidsbeheerplan van de Waterwolftunnel. Het Organisatieplan van de Waterwolftunnel heeft als voorbeeld gediend bij het opstellen van dit plan. Voor de invulling van dit plan is gebruik gemaakt van de Leidraad Veiligheidsdocumentatie voor wegtunnels, zoals deze is bekendgemaakt in Bijlage 2, behorende bij de artikelen 5 en 6 van de Regeling aanvullende regels veiligheid wegtunnels. Daarnaast is het getoetst op de eisen die eraan gesteld zijn in het voor de Abdijtunnel van toepassing verklaarde toetskader van de Veiligheidsbeambte Beheer Organisatieplan Het beheer van het Organisatieplan is conform de beschrijving in het Veiligheidsmanagementplan Leeswijzer Het Veiligheidsmanagementplan is onderdeel van het Veiligheidsbeheerplan van de Abdijtunnel. In het schema op de volgende pagina wordt de samenhang van de verschillende deelplannen inzichtelijk gemaakt. Hoofdstuk 2 beschrijft de organisatie van de tunnelbeheerder. In de bijlagen zijn de functie- en competentieprofielen van de in hoofdstuk 2 beschreven functies nader uitgewerkt. Waar in dit document hij staat, wordt ook zij bedoeld.

4 Organisatieplan project Abdijtunnel 4 31

5 Organisatieplan project Abdijtunnel Organisatie 2.1. Wettelijk voorgeschreven functies Tunnelbeheerder De wet- en regelgeving schrijft voor dat elke tunnel een Tunnelbeheerder heeft. De beheerder van de weg in de tunnel is de tunnelbeheerder. Daarmee is voor de Abdijtunnel de Provincie Noord-Holland de Tunnelbeheerder. Het uitvoerend orgaan van de Provincie Noord-Holland zijn de Gedeputeerde Staten. Op 11 augustus 2009 hebben de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten om alle taken en bevoegdheden met betrekking tot het beheer en onderhoud van de Abdijtunnel onder te brengen bij de functie van directeur van de directie B&U Bevoegd Gezag Het College van B&Urgemeester en Wethouders van de gemeente, waarin het grootste deel van de tunnel ligt, is wettelijk het Bevoegd Gezag. Voor de Abdijtunnel is dit de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente Haarlemmermeer heeft haar taken voor vergunningverlening, toezicht en handhaving in het kader van de Warvw en de Wabo gemandateerd aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Veiligheidsbeambte De derde wettelijk voorgeschreven functie is de Veiligheidsbeambte. Op 19 oktober 2007 heeft de Tunnelbeheerder (toen nog Gedeputeerde Staten) een functionaris voor deze functie bij het Bevoegd Gezag voorgedragen (Rene van Treeck). Op 24 januari 2008 heeft het Bevoegd Gezag met deze voordracht ingestemd Organisatie Tunnelbeheer Provincie Noord-Holland Abdijtunnel In deze paragraaf wordt op hoofdlijnen de organisatie van de Provincie Noord-Holland beschreven. In de bijlagen wordt verder ingegaan op de verantwoordelijkheden en taken van de functies. De organisatie van de Tunnelbeheerder Abdijtunnel is weergegeven in onderstaand schema; hierin zijn ook gerelateerde betrokken partijen opgenomen.

6 Organisatieplan project Abdijtunnel 6 31 De Provincie Noord-Holland heeft de keuze gemaakt om zich te richten op sturen en programmeren. Zij voert het beheer daarmee op strategisch en tactisch niveau. Onder de Formeel Tunnelbeheerder (directeur B&U) is een Programmamanager Tunnels aangesteld, die de ambtelijke zaken leidt. Als voorzitter van het zogenaamde Tunnelteam wordt hij bijgestaan door een contractmanager, specialisten en een verkeersmanager. Gezamenlijk geven zij sturing aan de Managing Agent. Voor de operationele zaken is een externe partij gecontracteerd. Deze partij is de Managing Agent. De Managing Agent is niet alleen operationeel tunnelbeheerder van de Abdijtunnel, maar ook van de Waterwolftunnel. Daarmee wordt zoveel mogelijk tunnelkennis uitgewisseld. Binnen de organisatie van de Managing Agent zijn twee functies van Clusterhoofd (één voor Bediening en Bewaking en één voor Technisch Beheer) ingesteld. Deze zijn met name voor het beheer en beschikbaarheid van de tunnel. Daarnaast is er de functie van coördinator om additioneel toezicht te houden op de veiligheid. De operationeel tunnelbeheerder maakt de duidelijke afweging tussen deze twee (soms strijdige) belangen. Vanwege het karakter van de aanpassingen aan de Abdijtunnel is in het verleden een contractvorm gekozen, waarbij de meest voordelige aanbestedingsvorm een DBM-contract is gebleken. Het onderhoud is daardoor bij een aparte aannemerscombinatie ondergebracht. Deze combinatie wordt aangestuurd door de Managing Agent Organisatie hulpdiensten De Abdijtunnel valt binnen het gebied van de Veiligheidsregio Kennemerland. Incidenten worden via een centraal meldpunt (MICK) afgehandeld.

7 Organisatieplan project Abdijtunnel 7 31 De brandweertaken worden door twee korpsen ingevuld, te weten: brandweer Haarlemmermeer en brandweer Schiphol. Operationele afstemming tussen de twee korpsen ligt onder de verantwoordelijkheid van de brandweer Haarlemmermeer. Alle hulpdiensten, inclusief eventuele meldingen naar Schiphol worden via het MICK gecoördineerd. Zie het calamiteitenbestrijdingsplan voor meer details.

8 Organisatieplan project Abdijtunnel Contactgegevens Tunnelbeheerder Strategisch aanspreekpunt Programmamanager Operationeel aanspreekpunt Veiligheidsbeambte Provincie Noord-Holland vriesc@noord-holland.nl kandelaara@noord-holland.nl quirijnsg@noord-holland.nl treeckr@noord-holland.nl Bevoegd gezag Gemeente Haarlemmermeer Burgemeester Th. Wetering secretaresseburgemeester@haarlemmermeer.nl Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Marie-Anne.Eitjes@odnzkg.nl Hulpdiensten Aanspreekpunt Veiligheidsregio Kennemerland rjoustra@brandweerkennemerland.nl

9 Organisatieplan project Abdijtunnel 9 31 Bijlage A Functie- en competentieprofielen Formeel Tunnelbeheerder De functie van formeel Tunnelbeheerder wordt ingevuld door de Directeur B&U van de Provincie Noord- Holland. De formeel tunnelbeheerder heeft geen rol in de dagelijkse taken van de operationele organisatie. A. Doelstelling De Formeel Tunnelbeheerder is eindverantwoordelijk voor het operationeel houden van de Abdijtunnel. B. Plaats in de organisatie Provinciale staten (PS) Gedeputeerde Staten (GS) Algemeen Directeur / Provinciesecretaris Directie Beheer&Uitvoering / Formeel Tunnelbeheerder C. Functie-inhoud Taken De Formeel Tunnelbeheerder voert zijn taken uit conform de Wet Aanvullende Regels Veiligheid Wegtunnels. Specifieke (operationele) taken zijn elders belegd binnen de organisatie (zoals incidentevaluatie, multidisciplinaire oefenen, et cetera). De Formeel Tunnelbeheerder legt verantwoording af aan de Algemeen Directeur, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten. Verantwoordelijkheden De Formeel Tunnelbeheerder is verantwoordelijk voor: Verkrijgen en behouden van de openstellingsvergunning van de Abdijtunnel; het beheer van de Abdijtunnel; de uitvoering van de taken conform Wet Aanvullende Regels Veiligheid Wegtunnels. Bevoegdheden Ingrijpen op handelen Programmamanager Tunnels; D. Contacten Met de Programmamanager Tunnels, welke verantwoordelijkheid moet afleggen aan de Formeel Tunnelbeheerder; Met de Gedeputeerde Staten om verantwoording af te leggen over zijn werkzaamheden. E. Kader De Formeel Tunnelbeheerder legt verantwoording af aan de Gedeputeerd Staten en is gebonden bij het uitvoeren van zijn taken aan de strategische uitgangspunten van de organisatie, relevante wet- en regelgeving en jaarlijkse resultaatafspraken. F. Profiel Niet van toepassing. De functie van Formeel Tunnelbeheerder is belegd bij directeur B&U. Als de functionaris geschikt is bevonden om de functie van directeur B&U uit te voeren dan beschikt deze ook over de competenties om de taak van Formeel Tunnelbeheerder uit te voeren.

10 Organisatieplan project Abdijtunnel Programmamanager Tunnels De functie van Programmamanager Tunnels wordt ingevuld door 1 fte. A. Doelstelling De Programmamanager Tunnels is de schakel tussen de Provincie Noord-Holland en de operationele tunnelbeheerorganisatie, de Managing Agent. B. Plaats in de organisatie Provinciale Staten Gedeputeerde Staten Algemeen Directeur/ Provinciesecretaris Directie Beheer&Uitvoering / Formeel Tunnelbeheerder Programmamanager Tunnels C. Functie-inhoud Taken Zorgen dat SLA s (service levels, topdoelstelling) worden afgesproken, vastgelegd en beheerd met de rolhouders vanuit de Provincie Noord-Holland; Zorgen voor afstemming/doorzetting SLA s en PIN s (prestatie indicatoren) met/naar operationele tunnelbeheerorganisatie; Contractmanagement operationele tunnelbeheerorganisatie; Dagelijkse afstemming met operationele tunnelbeheerorganisatie (bijv. ten aanzien van wijzigingen, verbetervoorstellen, et cetera); Validatie van eisen van Formeel Tunnelbeheerder; Borging Veiligheidsbeheerplan in B&U organisatie; Verantwoording afleggen aan en informeren van Formeel Tunnelbeheerder. Verantwoordelijkheden De programmamanager is verantwoordelijk voor: Afstemmen en vastleggen van de SLA s (service levels, topdoelstelling); Contractuele aansturing van de operationele tunnelbeheerorganisatie. Bevoegdheden Nemen van maatregelen, indien operationele tunnelbeheerorganisatie niet aan contracteisen voldoet. D. Contacten Met de Formeel Tunnelbeheerder om verantwoording af te leggen over de stand van zaken en werkzaamheden; Met de operationeel tunnelbeheerder over contractuele afspraken; Met andere tunnelbeheerders in het landelijke tunnelbeheerdersoverleg. E. Kader De Programmamanager Tunnels legt verantwoording af aan de Formeel Tunnelbeheerder en is gebonden bij het uitvoeren van zijn taken aan de strategische uitgangspunten van de organisatie, contractuele eisen, relevante wet- en regelgeving en jaarlijkse resultaatafspraken. F. Profiel Kennis Academisch werk- en denkniveau; Ervaring in contractmanagement; Vaardigheden Ervaring en/of affiniteit met tunnels; Onderhandelingsvaardigheden. Competenties Besluitvaardigheid; Beslissingen durven nemen of acties ondernemen, ook bij niet volledige kennis van de gevolgen van de alternatieven, of bij sterk conflicterende belangen. Delegeren; Toedelen van verantwoordelijkheden aan medewerkers daarbij gebruik makend van aanwezige tijd, vaardigheden en potentieel van de medewerkers. Dominantie; Van nature invloed uitoefenen op anderen en als autoriteit geaccepteerd worden.

11 Organisatieplan project Abdijtunnel Operationeel Tunnelbeheerder De functie van operationeel Tunnelbeheerder wordt ingevuld door 1fte. De Operationeel Tunnelbeheerder zal in zijn werkzaamheden ondersteund worden door de Coördinator (tunnel)veiligheid. A. Doelstelling De Operationeel Tunnelbeheerder is verantwoordelijk voor de inrichting, het functioneren en de aansturing van alle operationele processen m.b.t. bediening & bewaking en technisch beheer van de Abdijtunnel en bijbehorende toegangswegen. De Operationeel Tunnelbeheerder is belast met de operationele verantwoordelijkheid van de Abdijtunnel. B. Plaats in de organisatie Formeel Tunnelbeheerder Programmamanager Tunnels Operationeel Tunnelbeheerder C. Functie-inhoud Taken Geeft integraal leiding aan de clusters bediening & bewaking en technisch beheer; Zorgt voor de totstandkoming van randvoorwaarden, uitgangspunten en prioriteiten t.a.v. de uitvoering van integrale inspecties en monitoring van de tunnel, infrastructuur, systemen en gebouwen; Zorgt voor toetsing en eventuele bijsturing van het door de aannemer opgestelde (meerjaren) onderhoudsplan; Adviseert de Formeel Tunnelbeheerder bij ingrijpende schade/calamiteiten over te nemen (corrigerende) maatregelen; Zorgt voor de voorbereiding en uitvoering van verbeteringswerken op en rondom aan- en afvoerwegen; Zorgt voor inrichting en ongestoord verloop van de processen m.b.t. bediening & bewaking van de tunnel en incidentmanagement; Ontwikkelt en realiseert middellange- en lange termijn visies op het gebied van technisch beheer, kwaliteitsbeleid en kwaliteitsborging; Geeft vorm en inhoud aan beleid en uitgangspunten inzake gebruik en veiligheid in en rond de tunnel; Voert in de regio op tactisch-operationeel niveau overleg met overheden, (hulpverlenings)- instanties en bedrijfsleven; Maakt in roosterdienst deel uit van de interne calamiteitenorganisatie (als calamiteiten coördinator). Verantwoordelijkheden De Operationeel Tunnelbeheerder is verantwoordelijk voor: Het behalen van overeengekomen cluster-resultaten, conform vastgestelde kwaliteitscriteria en binnen de toegewezen tijd en budget (personeel, materieel en financieel); De ontwikkeling en instandhouding van het onderhoudsmanagementsysteem; Uitvoering van planmatig technisch beheer van de tunnel, infrastructuur en gebouwen; Het functioneren van de interne calamiteitenorganisatie; De werving van personeel (indien van toepassing) om de volgende functies in te vullen: clusterhoofd B&B, clusterhoofd TB en de coördinator tunnelveiligheid. De opleiding, training en oefening (OTO) van de tunnelbeheerorganisatie; Het borgen van een lerende organisatie; Het organiseren van de evaluatie en nazorg voor de calamiteitenorganisatie nadat er een significant ongeval heeft plaatsgevonden in of om de Abdijtunnel. Bevoegdheden Binnen gegeven mandaat alle inhoudelijke en organisatorische beslissingen nemen die noodzakelijk zijn voor het optimaal functioneren van de operationele processen binnen de clusters bediening & bewaking en technisch beheer;

12 Organisatieplan project Abdijtunnel Het doorvoeren van verbetervoorstellen omtrent techniek, procedures, protocollen en werkafspraken. D. Contacten Met de Programmamanager Tunnels over alle strategische en tactische aspecten m.b.t. de primaire processen binnen de tunnelbeheerorganisatie; Met de leidinggevenden van de verschillende sectoren om werkwijzen af te stemmen en informatie uit te wisselen; Met de onderhoudsaannemer om te overleggen, te onderhandelen en af te stemmen over kaders, uitgangspunten, randvoorwaarde en geschillen m.b.t. technisch beheer van de tunnel en bijbehorende infrastructuur; Met in- en externe specialisten en materiedeskundigen over specifieke technische vraagstukken om werkwijzen af te stemmen en informatie uit te wisselen; Met regionale overheden en (hulpverlening)instanties over tactisch-operationele aspecten met betrekking tot gebruik en veiligheid van de tunnel om werkwijzen af te stemmen; met de Coördinator Tunnelveiligheid over veiligheid en Arbo-zaken. E. Kader De Operationeel Tunnelbeheerder legt verantwoording af aan de Programmamanager Tunnels en is gebonden aan de strategische uitgangspunten van de organisatie, relevante wet- en regelgeving en jaarlijkse resultaatafspraken. F. Profiel Kennis Academisch werk- en denkniveau; Voltooide opleiding elektrotechniek/werktuigbouwkunde; Kennis van veiligheids- en crisismanagement; VCA-VOL diploma. Vaardigheden In bezit van rijbewijs B; Ervaring en/of affiniteit met veiligheid en infrastructuur; Goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift; Leidinggevende ervaring. Competenties Assertiviteit; Op een niet kwetsende, tactvolle manier opkomen voor de eigen mening, behoeften of belangen. Delegeren; Toedelen van verantwoordelijkheden aan medewerkers daarbij gebruik makend van aanwezige tijd, vaardigheden en potentieel van de medewerkers. Integriteit; Handhaven van algemene of professionele sociale en ethische normen en waarden, ook bij druk van buitenaf om hiervan af te wijken. Mensgericht leiderschap; Op een stimulerende wijze richting en begeleiding geven aan medewerkers. Stijl en methode van leiding geven aanpassen aan betrokken individuen. Samenwerking stimuleren.

13 Organisatieplan project Abdijtunnel Coördinator Tunnelveiligheid De functie van Coördinator (tunnel)veiligheid wordt ingevuld door 1 fte. A. Doelstelling De Coördinator tunnelveiligheid ondersteunt de Operationeel Tunnelbeheerder in zijn taken. Daarnaast is de Coördinator tunnelveiligheid verantwoordelijk voor de invulling van het KAM-zorgsysteem (KAM coördinator) en heeft als taak het uitvoeren van het veiligheidsmanagement en de uitvoering van opleiden, trainen en oefenen (OTO). B. Plaats in de organisatie Formeel tunnelbeheerder Programmamanager tunnels Operationeel tunnelbeheerder Coördinator tunnelveiligheid C. Functie-inhoud Taken Zorgt voor het actueel houden van het veiligheidsdossier; Zorgt ervoor dat in samenwerking met de veiligheidsbeambte en de hulpdiensten oefeningen voor tunnelpersoneel en hulpdiensten worden georganiseerd; Checkt de behoefte van opleiding van het tunnelpersoneel bij de clusterhoofden (B&B en TB); Adviseert de tunnelbeheerder over de deelname van tunnelpersoneel aan voor hen relevante opleidingen en zorgt ervoor dat dit wordt uitgevoerd; Geeft uitvoering aan implementatie van de Arbowetgeving; Het opzetten, beheersen en verbeteren van het KAM-zorgsysteem; Zorgt ervoor dat significante incidenten geregistreerd en geëvalueerd worden en informeert de veiligheidsbeambte hierover; Is aanspreekpunt voor het onderwerp tunnelveiligheid (voor interne en externe partijen); Stemt periodiek af met bevoegd gezag en diens adviseurs over de lopende openstellingsvergunning; Maakt in roosterdienst deel uit van de interne calamiteitenorganisatie (als calamiteiten coördinator). Verantwoordelijkheden De Coördinator (tunnel)veiligheid is verantwoordelijk voor: Het uitvoeren van het veiligheidsmanagement conform het veiligheidsmanagementplan; de invulling van het KAM-zorgsysteem; de uitvoering van de jaarlijkse opleiding, training en oefening van de gehele tunnelbeheerorganisatie. Bevoegdheden Brengt aan de Operationeel Tunnelbeheerder gevraagd en ongevraagd advies uit over gesignaleerde knelpunten en verbeteringsacties op het gebied van tunnelveiligheid. D. Contacten Met de Operationeel Tunnelbeheerder, clusterhoofd B&B en TB om o.a. documentatie (wijzigingen/aanpassingen) af te stemmen; met regionale (hulpverlening)instanties over het vastleggen van gemaakte afspraken en procedures en protocollen. E. Kader De Coördinator Tunnelveiligheid legt verantwoording af aan de Operationeel Tunnelbeheerder en is gebonden aan de strategische uitgangspunten van de organisatie, relevante wet- en regelgeving en jaarlijkse resultaatsafspraken. F. Profiel Kennis

14 Organisatieplan project Abdijtunnel HBO werk- en denkniveau; VCA-VOL diploma. Vaardigheden In bezit van rijbewijs B; Ervaring en/of affiniteit met tunnelveiligheid en de bijbehorende wet- en regelgeving; Goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift. Competenties Integriteit; Handhaven van algemene of professionele sociale en ethische normen en waarden, ook bij druk van buitenaf om hiervan af te wijken. Gespreksvaardigheid; Het in gesprekken zodanig structureren, optreden en interveniëren dat het beoogde resultaat op effectieve wijze wordt bereikt. Besluitvaardigheid; Op een niet kwetsende, tactvolle manier opkomen voor de eigen mening, behoeften of belangen.

15 Organisatieplan project Abdijtunnel Clusterhoofd Bediening en Bewaking De functie van Clusterhoofd Bediening & Bewaking wordt ingevuld door 1fte. A. Doelstelling Het Clusterhoofd Bediening & Bewaking (B&B) is verantwoordelijk voor het aansturen en afstemmen van de operationele werkprocessen van de tunneloperators en de tunnelinspecteurs. Daarnaast geeft het Clusterhoofd B&B invulling aan personeelsroosters en -administratie. B. Plaats in de organisatie Formeel Tunnelbeheerder Programmamanager tunnels Operationeel tunnelbeheerder Clusterhoofd Bediening & Bewaking (B&B) C. Functie-inhoud Taken Geeft operationeel leiding aan de tunneloperators en aan de tunnelinspecteurs die betrokken zijn bij de Abdijtunnel, de hiërarchische leiding is afhankelijk van de passing in de staande provinciale organisatie; Treedt op als contactpersoon voor externe instanties in de regio aangaande verkeers- en incidentmanagement; Beoordeelt storingen op urgentie en verwijst indien noodzakelijk door naar Clusterhoofd TB; Zorgt voor afstemming met het Clusterhoofd TB over (planning van) onderhoud en bijbehorende verkeersmaatregelen; Signaleert knelpunten, analyseert deze en implementeert passende verbetermaatregelen met betrekking tot bewaking, bediening en onderhoud (in overleg met het clusterhoofd TB); Voert het operationeel personeelsmanagement (jaargesprekken, beoordelingen, selecteren van nieuwe medewerkers e.d.) uit (voor het cluster Bediening & Bewaking); Stelt aan de hand van wettelijke (arbeidstijden)regelingen en interne richtlijnen het dienstrooster op voor de volcontinudiensten van de tunneloperators en inspecteurs; Adviseert en coördineert de organisatie bij bijzonder vervoer door de tunnel; Maakt in roosterdienst deel uit van de interne calamiteitenorganisatie (als calamiteiten coördinator). Verantwoordelijkheden Het Clusterhoofd Bediening& Bewaking is verantwoordelijk voor: Het verloop van de dagelijkse werkprocessen van de operationele organisatie; De werving & selectie van nieuwe tunneloperators indien dit nodig is; Inwerktraject voor nieuw personeel in zijn/haar cluster. Bevoegdheden Het (indien nodig) bijsturen van activiteiten door andere leden van de calamiteitenorganisatie; Beslissingen nemen over sluiten en openen van tunnel bij en na een calamiteit; Het doen van verbetervoorstellen omtrent techniek, procedures/protocollen en werkafspraken welke betrekking hebben op de calamiteitenorganisatie. D. Contacten Met tunneloperators en inspecteurs om werkzaamheden af te stemmen en informatie uit wisselen over uitvoeringsaangelegenheden; Met externe instanties uit de regio over operationele aangelegenheden, zoals bediening van en verkeerafwikkeling in en rond de tunnel; Met clusterhoofd technisch beheer over (planning van) onderhoud en te nemen verkeersmaatregelen. E. Kader Het Clusterhoofd B&B neemt binnen het gegeven mandaat alle inhoudelijke en organisatorische beslissingen die noodzakelijk zijn voor het optimaal functioneren van de werkprocessen van de

16 Organisatieplan project Abdijtunnel tunneloperators en de tunnelinspecteurs. Het Clusterhoofd B&B legt verantwoording af aan de Operationeel Tunnelbeheerder. F. Profiel Kennis HBO werk- en denkniveau; Kennis van verkeersmanagement; Affiniteit met veiligheid en verkeer. Vaardigheden In bezit van rijbewijs B; Goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift; 24/7 planning/rooster systematiek; VCA-VOL diploma. Competenties Assertiviteit; Op een niet kwetsende, tactvolle manier opkomen voor eigen mening, behoeften of belangen. Besluitvaardigheid; Beslissingen durven nemen of acties ondernemen, ook bij niet volledig kennis van de gevolgen van alle alternatieven, of bij sterk conflicterende belangen. Coachen (ontwikkelingen); Stimuleren van het bereiken van persoonlijke doelen door de ontwikkeling van kennis, competenties en talenten. Daarnaast het stimuleren van het bereiken van functiedoelen. Flexibiliteit/ Aanpassingsvermogen; Zich gemakkelijk aan kunnen passen aan veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden, beleidswijzigingen en gedragingen van anderen. Gespreksvaardigheid; Het in gesprekken zodanig structureren, optreden en interveniëren dat het beoogde resultaat op effectieve wijze wordt bereikt. Stressbestendigheid; Effectief blijven presteren onder tijdsdruk, druk van meerdere of moeilijke taken, sociale druk, of bij tegenslag, teleurstelling, tegenspel of crisis.

17 Organisatieplan project Abdijtunnel Tunneloperator (TOP) De functie van Tunneloperator wordt uitgevoerd door 2 medewerkers in volcontinue dienst (Waterwolftunnel en Abdijtunnel samen). A. Doelstelling De Tunneloperator bedient en bewaakt de Abdijtunnel. Hij is gebonden aan de interne afgesproken procedures, processen en werkafspraken en regels op het gebied van administratieve organisatie, bewaken en afhandelen van verkeersstromen, veiligheid, incidentmeldingen en over het inschakelen van overheidshulpdiensten. B. Plaats in de organisatie Formeel Tunnelbeheerder Programmamanager Tunnels Operationeel Tunnelbeheerder Clusterhoofd B&B Tunneloperator C. Functie-inhoud Taken Algemeen Houdt met camera s en bedieningsystemen toezicht op (verkeers-)veiligheid binnen het invloedgebied van de tunnel(s), schouwt regelmatig het hele traject (elk half uur); Schouwt bij een melding het betreffende traject en beoordeelt op basis van het beeld welke actie eventueel te ondernemen; Logt meldingen en activiteiten in een daartoe uitgerust systeem; Meldt (technische) storingen die (van invloed zijn op het verkeer en/of incidenten) zich voordoen tijdens een incident/calamiteit aan storingsdienst (clusterhoofd B&B); Volgt instructies op van de tunnelinspecteur (in overleg) en de calamiteiten coördinator; volgt in geval van een incident/calamiteit instructies op van de tunnelinspecteur (in overleg), de calamiteiten coördinator en de overheidshulpdiensten; Controleert en reguleert de toegang tot de dienstengebouwen met behulp van beschikbare hulpmiddelen; Treft maatregelen in geval van storingen en bijzondere verkeerssituaties in en om de tunnel, ter voorkoming van escalatie; Handelt in geval van incidenten in de tunnelbuizen, op de toeleidende wegen, in dienstengebouwen en in technische ruimtes, conform het calamiteitenbestrijdingsplan. De taken die hieruit volgen zijn: - veilig stellen (treffen van maatregelen) in geval van incidenten; - melden van incidenten en communiceren met meldkamer(s) (conform geldende procedure) en interne calamiteitenorganisatie; - alarmeren en instrueren weggebruikers; - communiceert met, waarschuwt en informeert indien nodig weggebruikers en onderhoudspersoneel dat in de tunnel/ dienstengebouw aanwezig is; - verzamelt tijdens verloop van incident systematisch relevante informatie; - (ondersteunen bij) het inzetten van omleidingen (na overleg met tunnelinspecteur/cc en politie); - (ondersteunen bij) herstel en vrijgave van de tunnel; - levert een actieve bijdrage aan de evaluatie van incidenten en calamiteiten. Verkeersmanagement Sturen en geleiden van verkeer in normale omstandigheden. In geval van afwijkingen treft de operator maatregelen ter normalisering van de situatie. Hierbij kan het gaan om de volgende afwijkingen: file en fileterugslag, uitzonderlijk vervoer, te hoog voertuig, et cetera; Sturen en geleiden bij evenementen. In geval van evenementen treft de operator maatregelen uit de vooraf opgestelde regelscenario s; Sturen en geleiden bij slecht weer; Ondersteuning bij werk in uitvoering, aan de hand van de vooraf opgestelde regelscenario s;

18 Organisatieplan project Abdijtunnel Informeert de VC Wijde Blik en VC Utrecht over een (af-)sluiting van de tunnel en omleidingsroutes; Stemt intern af met de dienstdoende tunnelinspecteur(s); Levert een actieve bijdrage aan de evaluatie van regelscenario s. Storingen Treft verkeerskundige maatregelen in geval van technische storingen; Neemt contact op met Clusterhoofd B&B in geval van storingen (buitenkantooruren met de CC). Onderhoud Is actueel op de hoogte van planning onderhoud middels werkvergunningen; Treft operationele en verkeerskundige maatregelen ten behoeve van (on)geplande onderhoudswerkzaamheden. Omleidingen Inzetten van omleidingen; Afstemmen met betrokken partijen (Politie, VC Wijde Blik, VC Utrecht enz.); Stemt intern af met de dienstdoende tunnelinspecteur(s). Verantwoordelijkheden Het bedienen en bewaken van de Abdijtunnel en afhandelen van incidenten; Het inzetten van regelscenario s t.b.v. verkeersmanagement rondom de Abdijtunnel; Bespoedigen openstelling van de tunnel na incident/calamiteit; Zorgdragen dat op elk moment de post bezet is met tenminste 1 persoon; Bij einde dienst tijdens incident: dienst voortzetten, totdat incident onder controle is en overgedragen kan worden aan collega. Bevoegdheden Is bevoegd om de tunnel(buizen) af te sluiten (conform de gemaakte afspraken); is bevoegd om de tunnel(buizen) te openen (nadat overige partijen de tunnel(buizen) hebben vrijgegeven (overheidshulpdiensten/tunnelinspecteur/calamiteiten coördinator); het doen van verbetervoorstellen (over procedures/protocollen/werkwijze). D. Contacten Met het Clusterhoofd B&B; o.a. om verantwoording af te leggen, werkoverleg, vragen en onduidelijkheden te bespreken; Met de weggebruiker in geval van incidenten, veilig stellen en bij vragen of problemen; Met de tunnelinspecteur of de calamiteiten coördinator in geval van pechgevallen, overleg betreffende veilig stellen bij incident, omleidingen inzetten, vrijgave enz.; Met de meldkamer(s) om incidenten en calamiteiten te vermelden en om bij incidenten informatie uit te wisselen, aanwijzingen te geven en werkwijze af te stemmen met de overheidshulpdiensten; Met openbare hulpdiensten (brandweer, politie, GHOR) indien zij zich melden via de intercom bij afsluitbomen in geval van calamiteiten (de tunneloperator verschaft dan de toegang); Met clusterhoofd TB in geval van storingen die van invloed zijn op het verkeer/tunnelgebruik, incidenten, en betreffende opstellen en verwijderen van verkeersmaatregelen in de tunnel voor de uitvoering van de werkzaamheden; Met de wegverkeersleider op het moment dat situatie aanpassingen/aanvullingen op de maatregelen of regelscenario s vraagt. E. Kader De Tunneloperator is verantwoording schuldig aan het Clusterhoofd B& B en is gebonden aan de interne afgesproken procedures, processen en werkafspraken en regels op het gebied van administratieve organisatie, bewaken en afhandelen van verkeersstromen, veiligheid, incidentmeldingen en over het inschakelen van overheidshulpdiensten. F. Profiel Kennis MBO werk en denkniveau.

19 Organisatieplan project Abdijtunnel Vaardigheid Goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift; Kan werken met de bedienapplicatie van de Abdijtunnel (d.m.v. opleiding). Competenties Besluitvaardigheid (PNH competentie 4); Neemt beslissingen door middel van het ondernemen van acties of legt zich vast door middel van het uitspreken van meningen. Niveau 1: - Neemt besluiten bij voldoende informatie; - hakt knopen door als de gegevens voorhanden zijn, ook bij lastige keuzes; - ziet de consequenties van een besluit voor zichzelf en voor anderen; - voorziet tijdig de noodzaak van het nemen van besluiten; - neemt beslissingen op duidelijke wijze. Effectieve communicatie en impact (PNH competentie 19); Is in staat helder te communiceren, luistert en toont goede interpersoonlijke vaardigheden. Is zich bewust van de invloed van het eigen gedrag op de ander. Niveau 1: - Kan een boodschap duidelijk overbrengen en toont in gedrag belangstelling voor anderen; - Staat open voor andermans mening, ook als die afwijkt van de eigen mening of die van anderen; - Moedigt de gesprekspartner aan om zijn/haar verhaal of standpunt naar voren te brengen; - Laat merken naar de gesprekspartner te luisteren door de ander aan te kijken, samenvattingen te geven, vragen te stellen, et cetera; - Maakt in korte bewoordingen aan anderen duidelijk wat de kern van de boodschap is; - Maakt gebruik van begrijpelijke voorbeelden en illustraties om een verhaal te verduidelijken. Initiatief (PNH competentie 29); Handelt voordat iets wordt gevraagd en voordat omstandigheden tot actie dwingen. Zoekt kansen en onderneemt daarop actie. Niveau 1: - Doet, binnen de eigen werksituatie, meer dan gevraagd/verwacht wordt; - Doet in het werk meer dan strikt genomen van hem/haar verwacht wordt; - Komt uit zichzelf met voorstellen ter verbetering van het eigen werk; - Kijkt in het eigen werk en komt zo nodig in actie; - Onderneemt actie op zaken in de directe omgeving die anders en/of beter kunnen. Klantgerichtheid (PNH competentie 17); Laat zien vanuit het perspectief van de klant/gebruiker te denken en te handelen; speelt in op wensen en problemen van de klant/gebruiker. Niveau 1: - Heeft oog voor de wensen van de klant/afnemer; - luistert goed naar de wensen/problemen/klachten van de afnemer en vat de vraag goed samen; - stelt gerichte vragen om na te gaan wat de echte behoefte van de afnemer is; - checkt af of de gevraagde oplossing de juiste is, biedt zo nodig een alternatieve oplossing aan; - neemt een klacht van de klant serieus, blijft rustig, ook wanneer de afnemer ontevreden reageert; - toont begrip voor een klacht van de klant; zoekt naar mogelijke oplossingen, bespreekt die met de klant. Resultaatgerichtheid (PNH competentie 3); Is gericht op het realiseren van doelstellingen en resultaten. Toont zich hierin gemotiveerd en vasthoudend. Staat voor de juiste combinatie van denken, durven en doen. Niveau 1: - Is gericht op het behalen van korte termijn resultaten en werkt toe naar een duidelijk gedefinieerd doel; - Maakt in het werk duidelijke afspraken met anderen;

20 Organisatieplan project Abdijtunnel Zet in een gesprek een duidelijke lijn uit, maakt daarbij efficiënt gebruik van de beschikbare tijd; - Houdt vast aan de eigen doelstelling, ook wanneer anderen druk uitoefenen; - Werkt met duidelijke doelstellingen en rondt zaken af. Samenwerken (PNH competentie 21); Zoekt samenwerking met anderen en levert een actieve bijdrage in het formuleren en behalen van gemeenschappelijke doelen. Niveau 1: - Draagt bij aan een goede communicatie en samenwerking in een team; - Heeft oog voor ieders standpunt of visie; - Deelt relevante informatie en ervaringen binnen het team; - Stelt het gemeenschappelijk resultaat van het team boven het behalen van eigen resultaten; - Houdt rekening met de gevolgen die individuele acties voor anderen binnen het team kunnen hebben. Stressbestendigheid (PNH competentie 31); Blijft effectief presteren onder tijdsdruk, bij tegenslag, teleurstelling of tegenspel. Niveau 1: - Blijft onder tijdsdruk eigen werk snel en nauwkeurig afhandelen; - Blijft effectief werken wanneer onverwacht sprake is van een grote hoeveelheid werk; - Kan een bepaalde periode snel werken om de werkzaamheden op tijd af te hebben; - Blijft efficiënt en foutloos werken bij een verhoogde werkdruk; - Blijft ook onder tijdsdruk het eigen werk nauwkeurig afronden. Verantwoordelijkheid (PNH competentie 9); Aanvaardt het risico en neemt de consequenties van gemaakte afspraken. Geeft noch anderen, noch de omstandigheden de schuld wanneer doelen niet worden bereikt. Niveau 1: - Neemt de verantwoordelijkheid voor de het eigen werk; - Houdt zich aan afspraken ook wanneer er persoonlijke consequenties aan verbonden zijn; - Staat voor gemaakte afspraken, en dekt zich vooraf niet in voor eventuele verstoring; - Is altijd aanspreekbaar op een gemaakte afspraak; - Neemt de verantwoordelijkheid voor persoonlijke toezeggingen ten aanzien van op te leveren werk.

21 Organisatieplan project Abdijtunnel Tunnelinspecteur (TIS) De functie van Tunnelinspecteur is 24/7. Dit betekent een personeelsbezetting van 7 fte (Waterwolftunnel en Abdijtunnel samen). A. Doelstelling Het verrichten van inspecties in de tunnel en het bijbehorende traject. Het toezien op verkeerskundige uitvoering van onderhoud- en herstelwerkzaamheden in de tunnel en het optreden bij incidenten in en rondom de tunnel. B. Plaats in de organisatie Formeel tunnelbeheerder Programmamanager tunnels Operationeel tunnelbeheerder Clusterhoofd Bediening & Bewaking Tunnelinspecteur C. Functie-inhoud Taken Schouwt minimaal een keer per dienst het tunneltraject; Ondersteunt de politie bij het inzetten van omleidingsroutes; Signaleert/inventariseert ter plaatse consequenties betreffende een incident of calamiteit; Coördineert samen met de tunneloperator de afhandeling van incidenten en verkeersmaatregelen; Handelt volgens calamiteitenbestrijdingsplan. De taken die hieruit volgen zijn: - neemt contact op met tunneloperator in geval van incident in tunnel; - gaat bij calamiteiten ter plaatse (met uitzondering bij brand en/of rook(ontwikkeling); - eerste opvang van vluchtende weggebruikers (buiten de tunnel) in geval van evacuatie; - veilig stellen van weg-/tunnelgebruikers in geval van een incident in de tunnel, op last van de overheidshulpdiensten; - beoordeelt of er schade aan de constructie of installaties is; - neemt de taken van de calamiteiten coördinator waar tot diens komst. - assisteert de calamiteiten coördinator bij het opnemen en herstellen van schade; - geeft opdracht om schoonmaakwerkzaamheden uit te laten voeren; - schouwt de tunnel voor openstelling na een incident. Verantwoordelijkheden Maakt in dienstrooster deel uit van de calamiteitenorganisatie; afhandelen van kleine incidenten (pechgeval, afgevallen lading, ongevallen zonder letsel) in en om de tunnel (in samenwerking met politie) en ondersteuning bij grotere incidenten; bespoedigen openstelling van de tunnel na incident/calamiteit; bij einde dienst tijdens incident; dienst voortzetten totdat incident onder controle is en overgedragen kan worden aan collega; opkomsttijd van maximaal 15 minuten tussen 7:00-22:00 uur en een opkomsttijd van max. 30 minuten van 22:00 uur tot 7:00 uur (geconsigneerd). De detailinvulling is afhankelijk van de passing in de staande provinciale organisatie; neemt deel aan de opleiding calamiteitenorganisatie; levert een actieve bijdrage aan de incidentevaluatie. Bevoegdheden Mag de incidentbuis inrijden, mits er geen sprake is van rook/brand/gevaarlijke stoffen of lekkende vloeistoffen; eerste hulpverlening (indien als eerste aanwezig); indien in aanwezigheid brand ontstaat /is, blusmiddelen hanteren om vuur te blussen (NB: bij brand in tunnelbuis mag de tunnelinspecteur de tunnel niet in); tunnelbuis laten sluiten indien functionaris de situatie in de tunnel onvoldoende veilig acht om deze open te houden; het verkeer regelen (verkeersregelaar);

22 Organisatieplan project Abdijtunnel het doen van verbetervoorstellen (over procedures/protocollen/werkwijze); deelnemen aan het motorkapoverleg/copi totdat de calamiteiten coördinator is gearriveerd. D. Contacten Met Clusterhoofd B&B, om af te stemmen, informatie uit te wisselen over vragen en/of problemen betreffende het tunnelobject, of om organisatorische vragen. Met Clusterhoofd TB en de medewerkers TB civiel en installaties om af te stemmen, informatie uit te wisselen omtrent (gepland) onderhoud. Met weg- en tunnelgebruikers betreffende het verstrekken van informatie en/of het geven van aanwijzingen; Met Tunneloperator en calamiteiten coördinator i.v.m. de afhandeling van incidenten en calamiteiten; Met derden (o.a. overheidshulpdiensten, aannemers, bergers,)betreffende het optreden bij incidenten en/of calamiteiten. E. Kader De Tunnelinspecteur neemt beslissingen over de verkeerskundige wijze van uitvoeren van inspecties, het nemen van verkeersmaatregelen bij calamiteiten en het geven van aanwijzingen en het melden van knelpunten/problemen; Hij legt verantwoording af aan Clusterhoofd B&B en wordt in geval van incidenten in de tunnel opgeroepen/aangestuurd door de tunneloperator en/of calamiteiten coördinator. De Tunnelinspecteur dient binnen 15 minuten aanwezig te zijn in geval van een incident in de Abdijtunnel tussen 6:00-22:00 uur en binnen 30 minuten tussen 22:00-6:00 uur, dit in relatie tot de beschikbaarheid van de Abdijtunnel. De detailinvulling is afhankelijk van de passing in de staande provinciale organisatie. F. Profiel Kennis MBO werk en denkniveau; VCA-VOL diploma; diploma levensreddend handelen (eerste hulp, AED en brandbestrijding); diploma verkeersregelaar; opleiding IM; training CROW; training tunnelveiligheid; training omgaan met agressie en geweld. Vaardigheden In bezit van rijbewijs B en E; kan de tunnelinstallaties van de Abdijtunnel lokaal bedienen (d.m.v. opleiding); kan de weggebruiker veilig stellen in geval van een incident in de tunnel (d.m.v. opleiding); goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift; beheersing van Engelse en Duitse taal in woord. Besluitvaardigheid (PNH competentie 4); Neemt beslissingen door middel van het ondernemen van acties of legt zich vast door middel van het uitspreken van meningen. Niveau 1: - Neemt besluiten bij voldoende informatie; - Kakt knopen door als de gegevens voorhanden zijn, ook bij lastige keuzes; - Ziet de consequenties van een besluit voor zichzelf en voor anderen; - Voorziet tijdig de noodzaak van het nemen van besluiten; - Neemt beslissingen op duidelijke wijze. Effectieve communicatie en impact (PNH competentie 19); Is in staat helder te communiceren, luistert en toont goede interpersoonlijke vaardigheden. Is zich bewust van de invloed van het eigen gedrag op de ander. Niveau 1: - Kan een boodschap duidelijk overbrengen en toont in gedrag belangstelling voor anderen;

23 Organisatieplan project Abdijtunnel Staat open voor andermans mening, ook als die afwijkt van de eigen mening of die van anderen; - Moedigt de gesprekspartner aan om zijn/haar verhaal of standpunt naar voren te brengen; - Laat merken naar de gesprekspartner te luisteren door de ander aan te kijken, samenvattingen te geven, vragen te stellen etc.; - Maakt in korte bewoordingen aan anderen duidelijk wat de kern van de boodschap is; - Maakt gebruik van begrijpelijke voorbeelden en illustraties om een verhaal te verduidelijken; Klantgerichtheid (PNH competentie 17); Laat zien vanuit het perspectief van de klant/gebruiker te denken en te handelen; speelt in op wensen en problemen van de klant/gebruiker. Niveau 1: - Heeft oog voor de wensen van de klant/afnemer; - Luistert goed naar de wensen/problemen/klachten van de afnemer en vat de vraag goed samen; - Stelt gerichte vragen om na te gaan wat de echte behoefte van de afnemer is; - Checkt af of de gevraagde oplossing de juiste is, biedt zo nodig een alternatieve oplossing aan; - Neemt een klacht van de klant serieus; blijft rustig, ook wanneer de afnemer ontevreden reageert; - Toont begrip voor een klacht van de klant; zoekt naar mogelijke oplossingen, bespreekt die met de klant. Probleemanalyse (PNH competentie 23); Signaleert problemen; herkent belangrijke informatie; legt verband tussen gegevens. Spoort mogelijke oorzaken van problemen op en zoekt ter zake doende gegevens. Niveau 1: - Is in staat relevante gegevens te verzamelen; - Raadpleegt meerdere bronnen om de benodigde informatie te verzamelen; - Maakt een helder onderscheid tussen relevante en irrelevante informatie; - Vraagt en zoekt door wanneer de verkregen informatie niet volledig is; - Ordent de beschikbare informatie en brengt in kaart welke informatie nog ontbreekt; - Onderscheidt feiten van meningen en ideeën. Resultaatgerichtheid (PNH competentie 3); Is gericht op het realiseren van doelstellingen en resultaten. Toont zich hierin gemotiveerd en vasthoudend. Staat voor de juiste combinatie van denken, durven en doen. Niveau 1: - Is gericht op het behalen van korte termijn resultaten en werkt toe naar een duidelijk gedefinieerd doel; - Maakt in het werk duidelijke afspraken met anderen; - Zet in een gesprek een duidelijke lijn uit, maakt daarbij efficiënt gebruik van de beschikbare tijd; - Houdt vast aan de eigen doelstelling, ook wanneer anderen druk uitoefenen; - Werkt met duidelijke doelstellingen en rondt zaken af. Samenwerken (PNH competentie 21); Zoekt samenwerking met anderen en levert een actieve bijdrage in het formuleren en behalen van gemeenschappelijke doelen. Niveau 1: - Draagt bij aan een goede communicatie en samenwerking in een team; - Heeft oog voor ieders standpunt of visie; - Deelt relevante informatie en ervaringen binnen het team; - Stelt het gemeenschappelijk resultaat van het team boven het behalen van eigen resultaten; - Houdt rekening met de gevolgen die individuele acties voor anderen binnen het team kunnen hebben. Stressbestendigheid (PNH competentie 31); Blijft effectief presteren onder tijdsdruk, bij tegenslag, teleurstelling of tegenspel. Niveau 1: - Blijft onder tijdsdruk eigen werk snel en nauwkeurig afhandelen; - Blijft effectief werken wanneer onverwacht sprake is van een grote hoeveelheid werk;

24 Organisatieplan project Abdijtunnel Kan een bepaalde periode snel werken om de werkzaamheden op tijd af te hebben; - Blijft efficiënt en foutloos werken bij een verhoogde werkdruk; - Blijft ook onder tijdsdruk het eigen werk nauwkeurig afronden.

25 Organisatieplan project Abdijtunnel Functie- en competentieprofiel Clusterhoofd Technisch Beheer (TB) De functie van Clusterhoofd Technisch Beheer (TB) wordt ingevuld door 1 fte. A. Doelstelling Het zorgdragen voor de handhaving van de kwaliteit en levensduur van de tunnel inclusief de aansluitende wegen. B. Plaats van de functie Formeel Tunnelbeheerder Programmamanager Tunnels Operationeel Tunnelbeheerder Clusterhoofd Technisch Beheer C. Functie-inhoud Taken Voert contractmanagement (directievoering) op het technische beheer & onderhoudscontract(en); Bewaakt de kwaliteit van de door de medewerkers TB uitgevoerde werkzaamheden; Stelt management-, voortgangs-, en verantwoordingsrapportages op; Treedt op als aanspreekpunt en gesprekspartner voor in- en externe specialisten en materiedeskundigen; Vertegenwoordigt de beheerorganisatie in relevante in- en externe overlegvormen; Stelt ramingen op, beoordeelt en toets begrotingen en offertes; Geeft leiding aan medewerkers TB; Voert het tactisch beheer van onderhoudscontracten uit; Voert tactisch onderhoudsbeheer uit; Ontwikkelt en realiseert visies op het gebied van beheer en onderhoud, kwaliteitsbeleid en kwaliteitsborging; Bepaalt de behoefte aan opleiding, training en oefening van het technisch personeel en doet dit in overleg met de coördinator tunnelveiligheid; Maakt in dienstrooster deel uit van de calamiteitenorganisatie (in de rol van calamiteiten coördinator). Verantwoordelijkheden Het Clusterhoofd TB is verantwoordelijk voor: De prestatie-indicator kwaliteit en levensduur; De ontwikkeling en instandhouding van een onderhoudsmanagementsysteem; De uitvoering van het instandhoudingsplan (onderhouds- en operatieplan); Het risicomanagement op de contracten; De werving & selectie van nieuw personeel in het cluster Technisch Beheer (indien dit nodig is); Het inwerktraject voor nieuw personeel in zijn cluster. Bevoegdheden Stelt verbetervoorstellen op met betrekking tot technisch beheer en voert deze door (in overleg met de operationeel tunnelbeheerder); Het (indien nodig) bijsturen van activiteiten door andere leden van de calamiteitenorganisatie; Het doen van verbetervoorstellen omtrent procedures/protocollen en werkafspraken welke betrekking hebben op de calamiteitenorganisatie; Beslissingen nemen over sluiten en openen van tunnel bij/na een calamiteit. D. Contacten Met (weg)beheerders, overheden en particuliere bedrijven over het afstemmen van specifieke beheer-onderhoudsmaatregelen en over gezamenlijke doelen in relatie tot technisch beheer en onderhoud; Met externe specialisten, aannemers en leveranciers bij (contract) onderhandelingen. E. Kader

26 Organisatieplan project Abdijtunnel Het Clusterhoofd TB is verantwoordelijk voor alle contractmanagement en beheersingsprocessen die vallen onder zijn verantwoordelijkheden; Is inhoudelijk het eerste aanspreekpunt over de technische (onderhouds)disciplines van de tunnel; De functionaris neemt binnen gegeven kaders beslissingen over de planmatige opzet en uitvoering van technische beheer- en onderhoudsmaatregelen. F. Profiel Kennis HBO+ werk- en denkniveau; VCA-VOL diploma; Integrale kennis van elektro en mechanische tunnelinstallaties; Integrale kennis van schakel- en besturingstechnieken en datatransmissie; Integrale kennis van civiele tunneltechniek; Kennis van contractmanagement; Ruime kennis van onderhoudsmethodieken; Senior ervaringsniveau. Vaardigheden In bezit van rijbewijs B; Ervaring met elektro en mechanische tunnelinstallaties; Ervaring met civiele tunneltechniek; Ervaring met contractmanagement. Competenties Besluitvaardigheid; Beslissingen durven nemen of acties ondernemen, ook bij niet volledige kennis van de gevolgen van alle alternatieven, of bij sterk conflicterende belangen. Coachen (ontwikkelingen); Stimuleren van het bereiken van persoonlijke doelen door de ontwikkeling van kennis, competenties en talenten. Daarnaast het stimuleren van het bereiken van functiedoelen. Confronteren (Feedback kunnen geven); Op een directe manier het gedrag van de andere ter sprake brengen, zodat deze bewust wordt van zijn/haar gedrag en de effecten daarvan op anderen. Delegeren; Toedelen van verantwoordelijkheden aan medewerkers daarbij gebruik makend van aanwezige tijd, vaardigheden en potentieel van de medewerkers. Plannen en Organiseren; Op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en benodigde tijd, acties, middelen en mensen aangeven en vervolgens doelmatig organiseren om deze doelen te kunnen bereiken. Stressbestendigheid; Effectief blijven presteren onder tijdsdruk, druk van meerdere of moeilijke taken, sociale druk, of bij tegenslag, teleurstelling, tegenspel of crises. Taakgericht Leiderschap; Op een resultaat- en doelgerichte wijze richting en sturing geven aan medewerkers. Afdelings- en functiedoelen formuleren, taken verdelen, instructies geven, afspraken maken, voortgang bewaken en corrigeren.

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL FORMULIER FUNCTIEPROFIEL Basisgegevens Datum 9-6-2015 Naam van de functie: HR Manager Plaats in de organisatie Rapporteert aan of werkt onder leiding van: directie Geeft leiding aan: afdeling P&O Doel

Nadere informatie

OPLEIDEN, TRAINEN, OEFENEN

OPLEIDEN, TRAINEN, OEFENEN OPLEIDEN, TRAINEN, OEFENEN OTO Waterwolftunnel 07-11-13 1 Introductie NedMobiel is ondernemer in Tol, Tunnels en Exploitatie. Wij doen dit o.a. als adviseur en projectmanager bij overheden, bedrijven en

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

Managing Agent. Werkt het echt?

Managing Agent. Werkt het echt? Managing Agent Werkt het echt? Albert Kandelaar (provincie Noord-Holland), Summit: Mobility, Safety and Smart Centres as a Service Datum: 24 maart 2017 icentrale: Publiek-privaat initiatief voor transities

Nadere informatie

Competentie definities

Competentie definities Competentie definities Aanpassingsvermogen (Flexibiliteit): Zich gemakkelijk aan kunnen passen aan veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden, beleidswijzigingen en gedragingen

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Functieprofiel: Communicatiemedewerker stichting Opvoeden.nl

Functieprofiel: Communicatiemedewerker stichting Opvoeden.nl (definieve versie 22 januari 2018) Functieprofiel: Communicatiemedewerker stichting Opvoeden.nl Doel van de functie Ervoor zorgdragen dat zoveel mogelijk ouders en jongeren de betrouwbare opvoedinformatie

Nadere informatie

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld 3.2 Het Merk IK Les 12: Competenties Opdracht: Lees/bekijk eerst de les in de online omgeving. 1. Geef achter elke competentie eerst aan in percentages in welke mate deze competentie gewenst is met betrekking

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

MEDEWERKER ONDERSTEUNING

MEDEWERKER ONDERSTEUNING Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het bieden van ondersteuning aan een team op secretarieel, organisatorisch en administratief gebied om bij te dragen aan de teamdoelstellingen. Welke positie neem ik

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

Kwaliteiten en Vaardigheden

Kwaliteiten en Vaardigheden Kwaliteiten en Vaardigheden Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Doel: Als je deze les hebt doorgewerkt: Kun je uitleggen

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Stichting Kinderopvang Op Kop Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Door dhr. R. Terpstra Datum 5 december 2014 Functieomschrijving coördinator kinderopvang Algemene

Nadere informatie

Functiebeschrijving technisch administrateur (junior)

Functiebeschrijving technisch administrateur (junior) Functiebeschrijving technisch administrateur (junior) Doel Het tijdig en correct voeren van (sub-)administraties van de nieuwbouwprojecten, vastgoed onderhoud- en investeringsprojecten, het leveren van

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

Secretaresse Mei 2009

Secretaresse Mei 2009 Functienaam Vastgesteld: Secretaresse Mei 2009 Aard van de functie De secretaresse ondersteunt en faciliteert manager en (beleids)adviseurs. Zij voert haar werkzaamheden voornamelijk zelfstandig uit. Minder

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Beheerder. Afdeling: Wonen/Vastgoed Datum: 1 maart 2015 Pagina: 1 van 5

Beheerder. Afdeling: Wonen/Vastgoed Datum: 1 maart 2015 Pagina: 1 van 5 Beheerder Afdeling: Wonen/Vastgoed Datum: 1 maart 2015 Pagina: 1 van 5 Organisatorische context Idealis is dé studentenhuisvester van Wageningen en Ede. Wij bieden ruim 5000 huurders prettige en betaalbare

Nadere informatie

Portier/baliemedewerker

Portier/baliemedewerker Portier/baliemedewerker Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO)

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Operationeel Manager Codering 102 Organisatie Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Functieschaal

Nadere informatie

COMPETENTIECATALOGUS

COMPETENTIECATALOGUS Bijlage 1B bij de Regeling jaargesprekken Competentiecatalogus COMPETENTIECATALOGUS Competenties Klantgericht Toont zich bewust van wensen en belangen van de in- of externe klant, schept duidelijkheid

Nadere informatie

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01 Functieomschrijving office-coördinator Taken en Werkzaamheden Tot de aandachtsgebieden van office-coördinator behoren 'Beleid', Externe contacten, Communicatie en Relatiebeheer, Financiën, Advisering,

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

VACATURE-INVENTARISATIE

VACATURE-INVENTARISATIE VACATURE-INVENTARISATIE Algemeen Bedrijf: Adres: Telefoon: Reden vacature: uitdiensttreding huidige functionaris overplaatsing huidige functionaris promotie huidige functionaris uitbreiding Datum ingang

Nadere informatie

Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Functienaam : Niveau : 1. Typering Functiefamilie

Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Functienaam : Niveau : 1. Typering Functiefamilie Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 Inhoud: 1. Generieke functie 2. Functieprofiel 3. Competentieprofiel 1. Generieke functie GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Dienstverlening

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Het mede verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden.

Het mede verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden. Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld, Crisisopvangcentra Koetshuis

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

Algemeen technisch medewerker

Algemeen technisch medewerker Algemeen technisch medewerker Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk 2010-2013 volgens het kwalificatiedossier Jeugdzorg 2011. 1=startniveau, 2= aardig eindje op weg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak

Nadere informatie

KWALIFICATIEPROFIEL VOOR CENTRALIST MELDKAMER

KWALIFICATIEPROFIEL VOOR CENTRALIST MELDKAMER KWALIFICATIEPROFIEL VOOR CENTRALIST MELDKAMER werkzaam bij de brandweer Status Dit kwalificatieprofiel is op 5 maart 2009 te Arnhem vastgesteld door de Deelprojectgroep Kwaliteitsinstrumenten van het Project

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement aa. Functie specialist opleiden en oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub aa. Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen III Normfunctienaam Medewerker systemen III Code Peildatum N05.02.06 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Deze voorbeelden van een functieprofiel kunnen je prima helpen bij het opstellen van je eigen profiel We zijn er van overtuigd dat deze praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Vacature. Directeur. Basisschool Bernadette

Vacature. Directeur. Basisschool Bernadette Vacature Directeur Basisschool Bernadette Mariahout, 10 oktober 2017 Eenbes Basisonderwijs staat voor Samen vernieuwend leren. Met eigentijds onderwijs wordt aan kinderen een stevige basis meegegeven.

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Supplement f. Functie procesmanager multidisciplinair oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub f Besluit personeel

Nadere informatie

Functiefamilie Bedrijfsvoering, functiegroep Medewerker Facilitair Management

Functiefamilie Bedrijfsvoering, functiegroep Medewerker Facilitair Management Functiefamilie Bedrijfsvoering, functiegroep Medewerker Facilitair Management Versie: 1 november 2015 Functiefamilie Bedrijfsvoering Het ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van én adviseren over

Nadere informatie

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur.

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Organisatie Functieprofiel: Operationeel Manager De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Geeft leiding aan en werkt samen met de vrijwilligers en de

Nadere informatie

Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis

Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis Interselect Spijksedijk 18F 4207 GN Gorinchem 0183 693939 Pagina 1 van 13 / 21 maart 2007 / de heer B. Krol / Interselect 2007 BO competentietaal

Nadere informatie

Organisatieplan Multidisciplinaire crisisbeheersing en rampenbestrijding Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Organisatieplan Multidisciplinaire crisisbeheersing en rampenbestrijding Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek Organisatieplan Multidisciplinaire crisisbeheersing en rampenbestrijding Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek Datum 18 december 2014 Versie 1.0 Status Definitief Auteur Pieter Benschop, hoofd veiligheidsbureau

Nadere informatie

Leertaak Restaurant. Leertaak restaurant 4.1 Situatie:

Leertaak Restaurant. Leertaak restaurant 4.1 Situatie: Leertaak restaurant 4.1 Situatie: Aan de hand van deze leertaak verzorg je een maaltijd voor 16 gasten in het schoolrestaurant op afgesproken tijden. Bij de bottelier en de instructeur is eventuele informatie

Nadere informatie

Vacature. Locatiedirecteur. Daltonbasisschool t Otterke

Vacature. Locatiedirecteur. Daltonbasisschool t Otterke Vacature Locatiedirecteur Daltonbasisschool t Otterke Beek en Donk, 15-01-2018 Eenbes Basisonderwijs staat voor Samen vernieuwend leren. Met eigentijds onderwijs wordt aan kinderen een stevige basis meegegeven.

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen I Normfunctienaam Medewerker systemen I Code Peildatum N05.02.02 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

T: Instructies en procedures opvolgen. 1.2.Bereidt de uitvoering

T: Instructies en procedures opvolgen. 1.2.Bereidt de uitvoering VOORTGANGSRAPPORTAGE Onderwijsassistent BOL leerjaar 2 in 2011-2012 Verdiepingsfase OAS praktijk 2011-2013 volgens het Kwalificatiedossier 2010. naam: klas: Loopbaanbegeleider: 1= startniveau 2=aardig

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3 Functiebeschrijving Applicatiebeheerder Graad B1-B3 1 1 Applicatiebeheerder 1.1 Rol Als applicatiebeheerder ben je het aanspreekpunt voor het ontwerp, beheer en de instandhouding van de toegewezen applicaties.

Nadere informatie

Profiel personal coach WelSlagen Diversiteit

Profiel personal coach WelSlagen Diversiteit Datum 23-07- 2012 Versie: 1.0 Profiel personal coach WelSlagen Diversiteit Inleiding: De personal coach wordt ingezet om deelnemers van WelSlagen Diversiteit met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Toets uw eigen continuïteitsplan

Toets uw eigen continuïteitsplan Inspectiebericht Inspectie Openbare Orde en Veiligheid Jaargang 6, nummer 1 (maart 2010) 9 Toets uw eigen continuïteitsplan Deze vragenlijst is een gecomprimeerde en op onderdelen aangepaste versie van

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

stichting Opvoeden.nl

stichting Opvoeden.nl (definitieve versie: mei 2017) functieprofiel: Contentmanager stichting Opvoeden.nl Doel van de functie Het managen van de processen van contentbeheer en het bewaken van de voortgang ervan. Daarnaast mede

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Adviseur IV Normfunctienaam Adviseur IV Code Peildatum N03.01.08 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen

Nadere informatie

gestructureerd activiteitenprogramma, zodat dit goed leesbaar en hanteerbaar is.

gestructureerd activiteitenprogramma, zodat dit goed leesbaar en hanteerbaar is. VOORTGANGSRAPPORTAGE Praktijk PW 4 Jeugdzorg 2009-2011 naam: klas: loopbaanbegeleider: 1=startniveau, 2= aardig eindje onderweg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak 1 Opstellen van een activiteitenprogramma

Nadere informatie

Informatiemanager. Doel. Context

Informatiemanager. Doel. Context Informatiemanager Doel Ontwikkelen, in stand houden, evalueren, aanpassen en regisseren van het informatiemanagement, de digitale informatievoorziening en de ICT-facilitering van de instelling en/of de

Nadere informatie

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a Wat is het doel/de bestaansreden van de functie? : Het leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en ervoor zorgen dat strategische projecten geïmplementeerd

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Medior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

Hoofdconciërge CVO groep. CVO groep Zuidoost-Utrecht. Bedrijfsvoering -> Facilitaire Zaken

Hoofdconciërge CVO groep. CVO groep Zuidoost-Utrecht. Bedrijfsvoering -> Facilitaire Zaken Functie-informatie Blz. 1 Functienaam Organisatie CVO groep Zuidoost-Utrecht Onderdeel Onderwijsondersteuning Salarisschaal 5 Werkterrein Bedrijfsvoering -> Facilitaire Zaken Activiteiten Bedienen van

Nadere informatie

Hulpmiddel 6. Functieomschrijving vertrouwenspersoon

Hulpmiddel 6. Functieomschrijving vertrouwenspersoon Hulpmiddel 6 Functieomschrijving vertrouwenspersoon Arbocatalogus Particuliere Beveiliging 1-4-2012 Inhoudsopgave Functie omschrijving vertrouwenspersoon... 3 Taken vertrouwenspersoon... 3 Kwalificatie

Nadere informatie

Competentieontwikkeling Crisisteams Introductie presentatie ABLE BV

Competentieontwikkeling Crisisteams Introductie presentatie ABLE BV Competentieontwikkeling Crisisteams Introductie presentatie Doel introductiebijeenkomst: 1. Vertrouwd raken met competentiedenken t.a.v. Crisis Management Teams. 2. Inzicht krijgen in doel, functie, opzet

Nadere informatie

Assetmanagement. Resultaten maturityscan. 14 januari 2015

Assetmanagement. Resultaten maturityscan. 14 januari 2015 Assetmanagement Resultaten maturityscan 14 januari 2015 De 7 bouwstenen van Assetmanagement 2 22.Afwijkingen en herstelacties 23. Preventieve acties 24. Verbetermanagement 5.Leiderschap en betrokkenheid

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluiten: Vast te stellen de Verordening uitsluitend recht weg- en tunnelbeheer N434

PROVINCIAAL BLAD. Besluiten: Vast te stellen de Verordening uitsluitend recht weg- en tunnelbeheer N434 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Zuid-Holland Nr. 8916 3 december 2018 Verordening van Provinciale Staten van Zuid-Holland van 14 november 2018, PZH-2018-646944240 (DOS-2010-0019784)

Nadere informatie

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3)

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Rapporteert aan Geeft leiding aan 1. Doel van de functie Directeur Zorg - De coördinator IKZ is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie (met inbegrip

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Adjunct-algemeen directeur januari 2013 Opdrachtgever Nieuwstraat 23 A 1621 EA Hoorn Auteur P.P.J.G. Janssen Project 5POBA4560 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Adjunct-algemeen

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Senior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Senior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Senior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Senior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement b. Functie bevelvoerder Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub b Besluit personeel veiligheidsregio s 1.1

Nadere informatie

Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable?

Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable? Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable? Niet alle competenties zijn even gemakkelijk te trainen. Ook zijn ze niet allemaal op dezelfde wijze

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 3: Beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321 Leeromgeving

Nadere informatie

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Kerntaak 1 Organiseert het leerproces van de (lerende) medewerker in de praktijk Werkproces Prestatie-indicator Examenproduct

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen II Normfunctienaam Medewerker systemen II Code Peildatum N05.02.04 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Deskundige ICT - systeembeheerder

Deskundige ICT - systeembeheerder 1. FUNCTIEDOEL De deskundige ICT levert samen met zijn/haar collega s expertise informatie, diensten en producten af aan de interne klanten, met de nodige kwaliteitsvereisten, volgens de juiste procedures

Nadere informatie

Competentieprofiel Teamleider

Competentieprofiel Teamleider Competentieprofiel Teamleider 1 Competenties De teamleider bezit de volgende competenties: Overal waar zij staat, wordt ook hij bedoeld Integriteit Het hanteren en handhaven van algemeen aanvaarde en bedrijfsnormen

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Werkproces 1.1: Verzamelen en verwerken van ontwerpgegevens De commercieel technicus controleert of de aangeleverde ontwerpgegevens (zoals bijvoorbeeld een programma

Nadere informatie

Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties

Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties Toelichting Je persoonlijke ontwikkeling is een onderdeel in de individuele werkplannen. Om een gewenste ontwikkeling concreet te maken

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Functiebeschrijving Teammanager VGE Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts met goedkeuring van LIMOR

Nadere informatie

LEIDING GEVEN. Functiefamilie: Niveau: Doel van de functiefamilie

LEIDING GEVEN. Functiefamilie: Niveau: Doel van de functiefamilie Functiefamilie: Niveau: LEIDING GEVEN D Doel van de functiefamilie Instaan voor de coördinatie en de opvolging van de werkzaamheden van een administratieve of operationele entiteit waarin men medewerkers

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Officemanager. BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling

Officemanager. BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling Officemanager BSO Struin Opvang in de natuur zoekt een Duizendpoot een Spin in het web voor onze administratieve afdeling Het betreft een bestaande functie die opnieuw ingericht gaat worden. Je bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden. Competentiesvoorbeelden.nl versie

Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden. Competentiesvoorbeelden.nl versie Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden Competentiesvoorbeelden.nl versie 5.0 2019-2020 2 INHOUD Competenties: een korte introductie 7 Wat is een competentie? 7 Waar kan ik

Nadere informatie

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid Profiel gemeenteraadslid NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. ALGEMEEN Een D66 gemeenteraadslid is zich ervan bewust een mandaat te hebben van de kiezers en zal met overtuiging én

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Het werken aan en en de relatie daarvan met de voortgangsrapportage Gedurende de verdiepingsfase

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Wonen

Functiebeschrijving manager Wonen Functiebeschrijving manager Wonen Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Wonen, waartoe behoren het Klantcontactcentrum (KCC), Verhuur, Wijkaanpak, Individuele zorg en Dagelijks Onderhoud. Kern en uitdaging

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage

Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage Functie Graadnaam: medewerker technische dienst Functienaam: medewerker technische dienst Functiefamilie: technisch medewerkers Functionele loopbaan:

Nadere informatie

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Vastgesteld in de bestuursvergadering van 24 mei 2007 PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Binnen de voor de stichting geldende statuten en reglementen, is het College van Bestuur het bevoegd gezag van de stichting,

Nadere informatie

Resultaat Continuïteit bevorderd, zodanig dat de organisatie is staat is en blijft zijn missie, strategie en doelstellingen uit te voeren.

Resultaat Continuïteit bevorderd, zodanig dat de organisatie is staat is en blijft zijn missie, strategie en doelstellingen uit te voeren. Profiel directeurbestuurder Stichting KEaRN Beheer Inleiding De directeurbestuurder is eindverantwoordelijk en belast met de aansturing van alle beleidsgebieden van Stichting KEaRN Beheer. De directeurbestuurder

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid 2.1 KAM beleidsverklaring De directie van Axent Groen BV onderschrijft het volgende KAM-beleid: Het beleid is er op gericht te willen

Nadere informatie

VCA functie / aanwijzing FORMULIER. Formulier 131.14 Functieomschrijving Projectmanager (11) FUNCTIEOMSCHRIJVING. Organisatie

VCA functie / aanwijzing FORMULIER. Formulier 131.14 Functieomschrijving Projectmanager (11) FUNCTIEOMSCHRIJVING. Organisatie Formulier 131.14 Functieomschrijving Projectmanager (11) FUNCTIEOMSCHRIJVING Functie benaming Projectmanager (11) Aanwijzing verantwoording Installatie verantwoordelijke / VCA Coordinator / Opleider /

Nadere informatie

De type-functies en de bijbehorende competenties

De type-functies en de bijbehorende competenties IRISteam De type-functies en de bijbehorende competenties Le Service Ressources Humaines De type-functies 1. De competenties voor de functies van klasse 0... 3 Logistiek Assistent_Toc374542571 2. De competenties

Nadere informatie

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing. Netwerkkaart 17 Wegvervoer

Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing. Netwerkkaart 17 Wegvervoer Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing Netwerkkaart 17 Wegvervoer 17 Wegvervoer versie 2018 Crisistypen ongeval gevolgen van een ongeval voor het milieu verstoring openbare orde verstoring of aantasting

Nadere informatie

MODEL FUNCTIEOMSCHRIJVING VERTROUWENSPERSOON VAN DE LANDELIJKE VERENIGING VAN VERTROUWENSPERSONEN

MODEL FUNCTIEOMSCHRIJVING VERTROUWENSPERSOON VAN DE LANDELIJKE VERENIGING VAN VERTROUWENSPERSONEN MODEL FUNCTIEOMSCHRIJVING VERTROUWENSPERSOON VAN DE LANDELIJKE VERENIGING VAN VERTROUWENSPERSONEN Documentcode : LVV.M-002 Pagina 1 van 7 Functie omschrijving vertrouwenspersoon Taken vertrouwenspersoon

Nadere informatie