Profiel gemeenteraadslid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profiel gemeenteraadslid"

Transcriptie

1 Profiel gemeenteraadslid NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. ALGEMEEN Een D66 gemeenteraadslid is zich ervan bewust een mandaat te hebben van de kiezers en zal met overtuiging én bescheidenheid invulling geven aan de gegunde rol. Zij is een belangrijk en publiek gezicht van D66 in de gemeente en geeft daar invulling aan door zichtbaar te zijn voor de leden en voor inwoners. De voornaamste uitdaging is het programma en het gedachtegoed van D66 om te zetten in beleid. De voornaamste contacten zijn met de leden van de gemeenteraad, leden van D66 en met inwoners. VERANTWOORDELIJKHEDEN - Het raadslid staat in contact met de raad en de samenleving. - Het raadslid vormt zich een goed onderbouwde mening over vraagstukken die in de raad behandeld worden. - Het raadslid sluist de publieke agenda door naar de agenda van de raad en stelt daarbij prioriteiten. - Het raadslid geeft richting aan beleid binnen de gemeente. - Het raadslid controleert het college. - Het raadslid legt verantwoording af voor eigen functioneren. - Van het raadslid wordt verwacht dat zij actief campagne voert voor D66. COMPETENTIEPROFIEL Denken Leervermogen: Open staan voor nieuwe informatie, deze opnemen en toepassen. Initiatieven nemen om nieuwe informatie tot zich te kunnen nemen en van praktijkervaringen leren. - Neemt gemakkelijk nieuwe ideeën en informatie in zich op. - Vindt het belangrijk zich in het werk te kunnen ontplooien. - Evalueert continu eigen werk met het oog op verbetering. - Zoekt actief naar nieuwe ervaringen ontwikkeling te stimuleren. - Verdiept zich in ideeën en theorieën van anderen. - Neemt graag nieuwe taken op zich om er van te kunnen leren. Oordeelsvorming: Op basis van informatie en eigen analyse tot een weloverwogen standpunt of beslissing komen. - Betrekt benodigde informatie bij de oordeelsvorming. - Overziet de gevolgen van besluiten. - Heeft oog voor toekomstige ontwikkelingen. - Neemt tijd voor reflectie en overleg. - Beziet problemen vanuit meerdere invalshoeken. - Betrekt de mening (informatie) van de anderen bij het vormen van een mening. Visie: Vermogen zaken in een breder kader te zetten en uit te dragen; conceptueel en beleidsmatig denken met daarbij de lange termijn voor ogen.

2 - Kijkt over de grenzen van het hier en nu heen als het gaat om de toekomst van D66 en de samenleving. - Vertaalt externe ontwikkelingen in een sociaal-liberale visie voor de partij en samenleving. - Laat zich continu goed informeren over verschillende aspecten die van invloed zijn op het (partij)beleid. - Toont integriteit door te handelen in overeenstemming met transparante uitgangspunten. - Ziet in ontwikkelingen in markt en maatschappij kansen voor (partij)beleid. - Heeft een overkoepelende sociaal-liberale visie op de ontwikkeling van de partij en samenleving. - Ontwikkelt een weloverwogen strategische koers voor D66. Voelen Politieke sensitiviteit: Doorzien van maatschappelijke en politieke processen, zien van politieke kansen en gevaren, en beschikken over verbindend vermogen. [voelen] - Weet ideeën, posities en partijen te verbinden. - Is zich bewust van verschillende belangen die spelen. - Toont zich gevoelig voor onderhuidse processen en problemen. - Stelt eigen belang ondergeschikt aan het belang van D66. - Herkent sociaal-liberale kansen. - Weet anderen effectief te beïnvloeden. - Heeft inzicht in welke personen en groepen invloed hebben. Netwerkgerichtheid: Het vermogen te werken in teamverband en, zowel binnen als buiten dit team, relaties op te bouwen, te onderhouden en te benutten die nu of in de toekomst van belang kunnen zijn om werk gerelateerde doelen te realiseren. - Legt gemakkelijk contacten - Onderhoudt netwerkrelaties - Staat open voor kennismaking met nieuwe mensen - Is voor bekenden gemakkelijk toegankelijk - Beweegt zich makkelijk in uiteenlopende sociale situaties - Is wendbaar in lastige sociale situaties Kracht Ondernemerschap: Kansen en mogelijkheden signaleren en zelfstandig actie ondernemen. [kracht] - Onderneemt zelf actie indien daar aanleiding voor is. - Handelt op eigen initiatief. - Beschouwt bedreigingen als kansen. - Haakt onmiddellijk in op nieuwe ontwikkelingen. - Gaat risico s aan om een bepaald doel te behalen. - Ontplooit vanuit zichzelf nieuwe activiteiten. Onderhandelen: Het bereiken van een goed resultaat zonder relaties te schaden, wanneer sprake is van tegengestelde belangen. [kracht] - Ziet kansen om tot een gezamenlijk resultaat te komen. - Weet anderen effectief te beïnvloeden Bepaalt voorafgaand aan onderhandelingen reële doelen. - Weet de relatie te handhaven bij tegengestelde belangen.

3 - Kan verschillende belangen tegen elkaar afwegen. - Kan verschillende strategieën inzetten om tot een resultaat te komen. Overtuigingskracht: Een raadslid slaagt erin anderen te overtuigen van een idee, plan of standpunt en weet ze hier enthousiast voor te maken. - Weet door natuurlijk overwicht gemakkelijk instemming te verkrijgen. - Heeft weloverwogen argumenten voor plannen en besluiten. - Weet argumenten goed over te brengen. - Speelt effectief in op de argumenten van anderen - Brengt voorstellen met flair en vol overtuiging. - Weet anderen voor zich te winnen. ERVARING EN VEREISTEN Het raadslid heeft bij voorkeur al politieke ervaring, maar in ieder geval aantoonbare affiniteit met politiek. De professionele en persoonlijke ervaring sluiten aan bij de speerpunten van het D66 programma en het raadslid weet deze ervaring in te zetten in het gemeenteraadswerk. Het raadslid voelt zich comfortabel in het publieke debat. De communicatieve vaardigheden van het raadslid zijn uitstekend en het raadslid is gewend om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de toegewezen taken.

4 Profiel lijsttrekker NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. ALGEMEEN De lijsttrekker is het boegbeeld van D66 Utrecht, een gedreven sociaal-liberaal politicus, die inspireert en kiezers en leden aan de partij weet te binden. De lijsttrekker is communicatief sterk, debatteert op overtuigende, sympathieke wijze en kan goed omgaan met de media. De lijsttrekker geeft profiel aan de partij, waardoor deze zich duidelijk van andere partijen kan onderscheiden. In dat profiel zijn de richtingwijzers van D66 herkenbaar. Zij is een sociaal-liberaal in hart en nieren en weet het gedachtegoed verder te ontwikkelen. De lijsttrekker is in staat D66 voortdurend zichtbaar te maken en kan de politieke agenda zetten, terwijl ze tegelijkertijd resultaatgericht onderhandelaar is. De lijsttrekker heeft een breed draagvlak binnen de afdeling. Ze toont leiderschap, zowel in- als extern en straalt realisme en daadkracht uit. Ze zorgt voor een sterke positionering van D66, bent politiek strategisch onderlegd en gaat waar nodig strategische allianties met andere partijen aan. Daarnaast bouwt de lijsttrekker een coherente politieke agenda op voor de fractie en bewaakt koers en focus. ze geeft professioneel en adequaat leiding aan de fractie en weet van de fractie en goed samenwerkend team te maken. Ze is tevens verantwoordelijk voor goede samenwerking tussen fractie en medewerkers, en de afstemming met het afdelingsbestuur en andere geledingen. De lijsttrekker voldoet aan de kwalificaties als gemeenteraadslid (zie profiel gemeenteraadslid). Aanvullend voor de lijsttrekker geldt: - Heeft een brede en duidelijke politieke visie op de samenleving in Utrecht - Heeft en toont leiderschap en is aantoonbaar in staat een constructief samenwerkende fractie te creëren en leiden - Is sociaal liberaal in hart en nieren en een aansprekende persoonlijkheid met politieke ervaring en heeft zich bewezen in overtuigend agenderen en argumenteren - Is strategisch sterk en geeft politieke richting aan D66 Utrecht - Is transparant en integer en zich bewust van de kwetsbare politieke omgeving en voorbeeldfunctie

5 Profiel wethouder NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. ALGEMEEN Door het huidige duale systeem wordt het van een wethouder vereist zich zelfstandig op te stellen ten opzichte van de gemeenteraad en de eigen fractie. Zij toont hierbij leiderschap en gebondenheid in de gemeentelijke organisatie. De wethouder is een gedreven sociaal-liberale bestuurder, die zich herkent in het gedachtengoed van D66. Ze heeft politieke ervaring en affiniteit met de stad Utrecht. In de functie als bestuurder van een gemeente handelt een wethouder in woord en daad binnen algemeen aanvaardbare sociale en ethische normen en is wanneer nodig zelf daarop aanspreekbaar en durft ook anderen hierop aan te spreken. De wethouder is integer. Tevens wordt van de wethouder verwacht dat zij affiniteit heeft met het openbaar bestuur en met de belangen van de portefeuille die zij binnen het college behartigt. Zij durft compromissen te sluiten en van standpunten af te stappen wanneer dit beter is voor het belang van de gemeente. COMPETENTIEPROFIEL Buiten de bovenstaande basisvereisten en persoonlijkheidseigenschappen moet een wethouder beschikken over de volgende competenties. Denken Oordeelsvorming: Op basis van informatie en eigen analyse tot een weloverwogen standpunt of beslissing komen. - Betrekt benodigde informatie bij de oordeelsvorming. - Overziet de gevolgen van besluiten. - Heeft oog voor toekomstige ontwikkelingen. - Neemt tijd voor reflectie en overleg. - Beziet problemen vanuit meerdere invalshoeken. - Betrekt de mening (informatie) van de anderen bij het vormen van een mening. Leervermogen: Open staan voor nieuwe informatie, deze opnemen en toepassen. Initiatieven nemen om nieuwe informatie tot zich te kunnen nemen en van praktijkervaringen leren. - Neemt gemakkelijk nieuwe ideeën en informatie in zich op. - Vindt het belangrijk zich in het werk te kunnen ontplooien. - Evalueert continu eigen werk met het oog op verbetering. - Zoekt actief naar nieuwe ervaringen ontwikkeling te stimuleren. - Verdiept zich in ideeën en theorieën van anderen. - Neemt graag nieuwe taken op zich om er van te kunnen leren.

6 Visie: Vermogen zaken in een breder kader te zetten en uit te dragen; conceptueel en beleidsmatig denken met daarbij de lange termijn voor ogen. - Kijkt over de grenzen van het hier en nu heen als het gaat om de toekomst van de samenleving. - Vertaalt externe ontwikkelingen in een sociaal-liberale visie voor de partij en samenleving. - Laat zich continu goed informeren over verschillende aspecten die van invloed zijn op het (partij)beleid. - Toont integriteit door te handelen in overeenstemming met transparante uitgangspunten. - Ziet in ontwikkelingen in markt en maatschappij kansen voor (partij)beleid. - Heeft een overkoepelende sociaal-liberale visie op de ontwikkeling van de partij en samenleving. - Ontwikkelt een weloverwogen strategische koers voor de gemeente. Kracht Onderhandelen: Het bereiken van een goed resultaat zonder relaties te schaden, wanneer sprake is van tegengestelde belangen. - Ziet kansen om tot een gezamenlijk resultaat te komen. - Weet anderen effectief te beïnvloeden Bepaalt voorafgaand aan onderhandelingen reële doelen. - Weet de relatie te handhaven bij tegengestelde belangen. - Kan verschillende belangen tegen elkaar afwegen. - Kan verschillende strategieën inzetten om tot een resultaat te komen. Ondernemerschap: Kansen en mogelijkheden signaleren en zelfstandig actie ondernemen. - Onderneemt zelf actie indien daar aanleiding voor is. - Handelt op eigen initiatief. - Beschouwt bedreigingen als kansen. - Haakt onmiddellijk in op nieuwe ontwikkelingen. - Gaat risico s aan om een bepaald doel te behalen. - Ontplooit vanuit zichzelf nieuwe activiteiten. Verantwoordelijkheid: Verantwoording nemen voor aangegane verplichtingen en de consequenties van de verplichtingen dragen. - Staat achter de eigen beslissingen en accepteert de consequenties daarvan. - Neemt verantwoordelijkheid voor het eigen handelen. - Verdedigt genomen besluiten tegen kritiek. - Trekt verantwoordelijkheid naar zich toe. - Laat blijken aan anderen dat er op hem/haar gerekend kan worden bij het nakomen van verplichtingen. - Kan aangesproken worden op gemaakte fouten, neemt verantwoordelijkheid daarvoor en leert ervan.

7 Overtuigingskracht: Zij slaagt erin anderen te overtuigen van een idee, plan of standpunt en weet ze hier enthousiast voor te maken. - Weet door natuurlijk overwicht gemakkelijk instemming te verkrijgen. - Heeft weloverwogen argumenten voor plannen en besluiten. - Weet argumenten goed over te brengen. - Speelt effectief in op de argumenten van anderen - Brengt voorstellen met flair en vol overtuiging. - Weet anderen voor zich te winnen. Besluitvaardigheid: Beslissingen nemen door middel van het ondernemen van acties, of zich vastleggen door het uitspreken van meningen. - Hakt in lastige situaties knopen door om tot een beslissing te komen. - Is daadkrachtig wanneer er een richting moet worden gekozen. - Neemt beslissingen ook als hierdoor weerstand ontstaat. - Komt snel tot een weloverwogen keuze. - Creëert duidelijkheid door beslissingen te nemen. - Neemt besluiten om stagnatie te doorbreken. Voelen Politieke sensitiviteit: Doorzien van maatschappelijke en politieke processen, zien van politieke kansen en gevaren, en beschikken over verbindend vermogen. - Weet ideeën, posities en partijen te verbinden. - Is zich bewust van verschillende belangen die spelen. - Toont zich gevoelig voor onderhuidse processen en problemen. - Stelt eigen belang ondergeschikt aan het belang van de gemeente. - Herkent sociaal-liberale kansen. - Weet anderen effectief te beïnvloeden. - Heeft inzicht in welke personen en groepen invloed hebben.

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid 1 1 Profiel gemeenteraadslid 2NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. 3ALGEMEEN 4Een D66 gemeenteraadslid is gekozen door de inwoners van Utrecht en vertegenwoordigt hen op een 5integere

Nadere informatie

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8.

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. Vaststellen profielen raadsleden, lijsttrekker en wethouder Voor de gemeenteraadsverkiezingen hoort overeenkomstig artikel 6.13 van het Huishoudelijk reglement voorafgaand

Nadere informatie

Het raadslid zoekt de samenwerking met andere politieke partijen binnen de gemeenteraad om de gestelde doelen te realiseren.

Het raadslid zoekt de samenwerking met andere politieke partijen binnen de gemeenteraad om de gestelde doelen te realiseren. PROFIEL GEMEENTERAADSLID (NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden) Statement D66 Houten: Elk D66 raadslid is een sociaal liberaal in hart en nieren. Is toegankelijk en benaderbaar voor

Nadere informatie

Profiel van een raadslid

Profiel van een raadslid Profiel van een raadslid Basisvereisten en drijfveren voor een raadslid Het raadslid is toegewijd en loyaal aan D66 en aan de gemeente waarin hij zijn functie als raadslid vervult en de lokale afdeling

Nadere informatie

Het raadslid is integer en zorgt ervoor dat er geen belangenverstrengeling plaatsvindt met de betaalde werkkring of nevenfuncties.

Het raadslid is integer en zorgt ervoor dat er geen belangenverstrengeling plaatsvindt met de betaalde werkkring of nevenfuncties. Functieprofielen kandidaat raadslid, lijsttrekker en wethouder [Vastgesteld op AAV van 17 januari 2017] Wettelijke vereisten voor alle kandidaten: Kandidaat is ingezetene van de gemeente Kaag en Braassem

Nadere informatie

Functieprofiel Raadslid Rijk van Nijmegen

Functieprofiel Raadslid Rijk van Nijmegen Functieprofiel Raadslid Rijk van Nijmegen Overal waar hij staat wordt hij of zij bedoeld. Inleiding Dit document bevat de profielen die zijn opgesteld voor de verschillende politieke functies die binnen

Nadere informatie

De persoonlijkheidskenmerken. succesvol D66 er. Intelligent. Evenwichtig. Open van geest. Consciëntieus. Extravert. Initiatiefrijk

De persoonlijkheidskenmerken. succesvol D66 er. Intelligent. Evenwichtig. Open van geest. Consciëntieus. Extravert. Initiatiefrijk Omwille van de leesbaarheid wordt in dit document gesproken over hij. Overal waar hij staat wordt hij/zij bedoeld. De persoonlijkheidskenmerken van een succesvol D66 er De persoonlijkheidskenmerken van

Nadere informatie

Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder

Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder In aanloop naar de verkiezingen in 2014 is het goed om duidelijk vast te stellen waaraan (nieuwe) politieke kandidaten voor D66 moeten voldoen. Deze functieprofielen,

Nadere informatie

Profiel van de wethouder Kaag en Braassem 31 januari 2014

Profiel van de wethouder Kaag en Braassem 31 januari 2014 0. Context D66 zal voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Kaag en Braassem te houden op 19 maart 2014. Het bestuur van D66 Kaag en Braassem heeft gemeend een commissie

Nadere informatie

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Den Haag, op 15 november 2016 bijeen, besluit: 1. zelfstandig deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezing

Nadere informatie

Wetenschappelijk medewerker Mr. Hans van Mierlo Stichting. Inschaling: schaal 10-11 (naar BBRA) FTE: 0,8 (32 uur per week) Opleidingsniveau: WO

Wetenschappelijk medewerker Mr. Hans van Mierlo Stichting. Inschaling: schaal 10-11 (naar BBRA) FTE: 0,8 (32 uur per week) Opleidingsniveau: WO Wetenschappelijk medewerker Mr. Hans van Mierlo Stichting Inschaling: schaal 10-11 (naar BBRA) FTE: 0,8 (32 uur per week) Opleidingsniveau: WO Ervaringsniveau: Medior Context De Van Mierlo Stichting heeft

Nadere informatie

De persoonlijkheidskenmerken. succesvol D66 er. Intelligent. Evenwichtig. Open van geest. Consciëntieus. Extravert. Initiatiefrijk

De persoonlijkheidskenmerken. succesvol D66 er. Intelligent. Evenwichtig. Open van geest. Consciëntieus. Extravert. Initiatiefrijk Omwille van de leesbaarheid wordt in dit document gesproken over hij. Overal waar hij staat wordt hij/zij bedoeld. De persoonlijkheidskenmerken van een succesvol D66 er De persoonlijkheidskenmerken van

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. De persoonlijkheidskenmerken van een succesvol D66 er. 3. Kerncompetenties. 4. De profielen. Raadslid.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. De persoonlijkheidskenmerken van een succesvol D66 er. 3. Kerncompetenties. 4. De profielen. Raadslid. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De persoonlijkheidskenmerken van een succesvol D66 er 3. Kerncompetenties 4. De profielen Raadslid Wethouder Burgemeester Statenlid Gedeputeerde Tweede Kamerlid Eerste Kamerlid

Nadere informatie

De persoonlijkheidskenmerken van een ideale, succesvolle D66 er Vastgesteld op de AAV van 25 april 2013

De persoonlijkheidskenmerken van een ideale, succesvolle D66 er Vastgesteld op de AAV van 25 april 2013 De persoonlijkheidskenmerken van een ideale, succesvolle D66 er Binnen D66 zijn in 2011 landelijk de persoonlijkheidskenmerken van de ideale en succesvolle D66 politicus geformuleerd. Deze kenmerken kunnen

Nadere informatie

Vacatures Regiobestuur November 2016

Vacatures Regiobestuur November 2016 Vacatures Regiobestuur November 2016 Van het versterken van de bestuurskracht en samenwerking van ruim 50 lokale afdelingen, organiseren van opleidingen en regiocongressen tot inhoudelijke ontwikkeling

Nadere informatie

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren OR - competentieprofiel LNV Camiel Schols SBI training & advies Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

Nadere informatie

Bijlage 4: Invulformulier competenties. Gedragsniveau Beschrijving

Bijlage 4: Invulformulier competenties. Gedragsniveau Beschrijving bespreekbaar; - Doet zonodig concessies om tot een gezamenlijk uitgangspunt te komen. Resultaatgerichtheid Het vermogen om zich in te zetten voor beoogde resultaten en deze te realiseren. - Stelt zichzelf

Nadere informatie

10 onmisbare vaardigheden voor. de ambtenaar van de toekomst. 10 vaardigheden. Netwerken. Presenteren. Argumenteren 10. Verbinden.

10 onmisbare vaardigheden voor. de ambtenaar van de toekomst. 10 vaardigheden. Netwerken. Presenteren. Argumenteren 10. Verbinden. 10 vaardigheden 3 Netwerken 7 Presenteren 1 Argumenteren 10 Verbinden Beïnvloeden 4 Onderhandelen Onderzoeken Oplossingen zoeken voor partijen wil betrekken bij het dat u over de juiste capaciteiten beschikt

Nadere informatie

COMPETENTIECATALOGUS

COMPETENTIECATALOGUS Bijlage 1B bij de Regeling jaargesprekken Competentiecatalogus COMPETENTIECATALOGUS Competenties Klantgericht Toont zich bewust van wensen en belangen van de in- of externe klant, schept duidelijkheid

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Competentieprofiel teamleider

Competentieprofiel teamleider Competentieprofiel teamleider Sensitiviteit Zich bewust tonen van de gevoelens en behoeften van anderen en hun omgeving, en de eigen invloed hierop. OP Speelt in op achterliggende gevoelens en motivaties

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Competentieprofielen bestuurders FOG

Competentieprofielen bestuurders FOG Competentieprofielen bestuurders FOG INLEIDING Ten behoeve van het beschrijven van de competentieprofielen van bestuurders van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten hebben er meerdere gesprekken met de

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden... 2 1.2. Kenmerken directeur-bestuurder...

Nadere informatie

PROFIEL BESTUUR Bestuur

PROFIEL BESTUUR Bestuur PROFIEL BESTUUR Bestuur 1.a Bestuur Het bestuur bestaat uit het aantal genoemde personen conform de statuten artikel 21 lid 1. Het bestuur wordt benoemd door de RvC. Het bestuur is verantwoording verschuldigd

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Competentieprofiel wethouders

Competentieprofiel wethouders Competentieprofiel wethouders Inhoud 1. Inleiding 2 2. Competenties 3 3 Competenties Wethouder 5 Competenties 1. Analytisch vermogen 5 2. Oordeelsvorming 6 3. Overtuigingskracht 7 4. Inlevingsvermogen

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leidinggevende*: er zijn 6 hoofdrollen geïdentificeerd voor de leidinggevende en 3 niveaus van leiderschap, te weten strategisch, tactisch en operationeel.

Nadere informatie

Competenties directeur Nije Gaast

Competenties directeur Nije Gaast Competenties directeur Nije Gaast De s voor directeuren van Nije Gaast zijn vertaald in vijf basiss. De beschrijving is gebaseerd op de schoolleiderscompententies die landelijk zijn vastgesteld en zijn

Nadere informatie

Deelname aan verkiezingen 2018;

Deelname aan verkiezingen 2018; Deelname aan verkiezingen 2018; genomen besluiten afdeling D66 Haren op 14 december 2017 Inhoud I. Het deelnamebesluit II. De interne verkiezingen III. De lijstadviescommissie IV. De verkiezingscommissie

Nadere informatie

Bijlage 1. Profielen bestuurskandidaten

Bijlage 1. Profielen bestuurskandidaten Bijlage 1 Profielen bestuurskandidaten Dit document bevat profielen van de verschillende rollen in het regiobestuur van Flevoland. In de profielen worden de taken, verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

Nadere informatie

Functieprofiel Raadslid PACT Aalsmeer

Functieprofiel Raadslid PACT Aalsmeer Bestuur PACT Aalsmeer E-mail: info@pactaalsmeer.nl Internet: www.pactaalsmeer.nl Functieprofiel Raadslid PACT Aalsmeer De fractie van PACT Aalsmeer kent: fractiemedewerkers: leden met politieke affiniteit

Nadere informatie

Profielen bestuurskandidaten

Profielen bestuurskandidaten Profielen bestuurskandidaten Dit document bevat profielen van de verschillende rollen in regio- en afdelingsbesturen. In de profielen worden de taken, verantwoordelijkheden en resultaatgebieden per rol

Nadere informatie

Competentiewoordenboek. gemeente Hattem

Competentiewoordenboek. gemeente Hattem Competentiewoordenboek gemeente Hattem Inhoudsopgave Competentiewoordenboek... 1 Inleiding... 3 Indeling van competenties... 3 Gedragscompetenties... 4 A Analyseren... 4 1. Probleemanalyse... 4 2. Vernieuwingskracht...

Nadere informatie

REGIOBESTUUR VACATURES MEI 2017

REGIOBESTUUR VACATURES MEI 2017 Regiobestuur Zuid-Holland Van het versterken van de bestuurskracht van ruim 50 lokale afdelingen, organiseren van opleidingen en regiocongressen, tot inhoudelijke ontwikkeling en versterken van de zichtbaarheid

Nadere informatie

Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam

Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam Inleiding Deze handleiding is geschreven voor de regionale traineepool MRA en is een middel om de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Adviseur IV Normfunctienaam Adviseur IV Code Peildatum N03.01.08 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen

Nadere informatie

Profielschets Directeur - bestuurder Woonforte

Profielschets Directeur - bestuurder Woonforte Profielschets Directeur - bestuurder Woonforte ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel.035-5430088 Woonforte Woonforte is een lokale volkshuisvester met een stevige positie in de stad Alphen

Nadere informatie

Profielschets Directeur-bestuurder Stichting Woningbouw Achtkarspelen

Profielschets Directeur-bestuurder Stichting Woningbouw Achtkarspelen Profielschets Directeur-bestuurder Stichting Woningbouw Achtkarspelen ERLY the consulting company Datum: april 2019 Tel. 035-5430088 Inleiding Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) verhuurt 2980 woningen

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

Profielschets Directeur-bestuurder Maasvallei

Profielschets Directeur-bestuurder Maasvallei Profielschets Directeur-bestuurder Maasvallei ERLY the consulting company Datum: februari 2018 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Maasvallei is een woningcorporatie in Maastricht en heeft ongeveer 4.800

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL RAADSLID ROERMOND VOOR HET CDA

COMPETENTIEPROFIEL RAADSLID ROERMOND VOOR HET CDA COMPETENTIEPROFIEL RAADSLID ROERMOND VOOR HET CDA PAG 1 COMPETENTIEPROFIEL RAADSLID ROERMOND VOOR HET CDA INHOUD Hoofdstuk 1 Het profiel verklaard Wat zijn s? 2 Ideaalbeeld 3 Het profiel in relatie tot

Nadere informatie

U maakt deel uit van de strategische cel en rapporteert bijgevolg aan de strategisch coördinator.

U maakt deel uit van de strategische cel en rapporteert bijgevolg aan de strategisch coördinator. Programmamanager Doel van de functie: Als programmamanager bent u verantwoordelijk voor het portfolio veranderprojecten waarmee de stad een cultuuromslag beoogt i.f.v. de stadsorganisatie 3.0(*). Plaats

Nadere informatie

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling

CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling Nadat burgemeester Visser in 2013 terugtrad en waarnemend burgemeester Bats vanaf juni 2013 de functie vervult, zijn we nu op zoek naar een nieuwe, kroonbenoemde

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

Directeur / Bestuurder

Directeur / Bestuurder Vacature Stichting Rijnstad is op zoek naar een Directeur / Bestuurder Directeur / Bestuurder Stichting Rijnstad is per 1 januari 2020 opzoek naar een bestuurder. De bestuurder stelt als eindverantwoordelijke

Nadere informatie

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld 3.2 Het Merk IK Les 12: Competenties Opdracht: Lees/bekijk eerst de les in de online omgeving. 1. Geef achter elke competentie eerst aan in percentages in welke mate deze competentie gewenst is met betrekking

Nadere informatie

Competentieprofiel. Verpleegkundige

Competentieprofiel. Verpleegkundige Competentieprofiel Verpleegkundige Overzicht competenties Flexibel gedrag Inlevingsvermogen Integriteit Kwaliteitsgerichtheid Probleemanalyse Samenwerken Sociabiliteit Stressbestendigheid Vakgerichtheid

Nadere informatie

Functiedocument Senior projectontwikkelaar Wonen West Brabant oktober 2009 Pagina 1/5

Functiedocument Senior projectontwikkelaar Wonen West Brabant oktober 2009 Pagina 1/5 Fu nctiedocument: Senior projectontwikkelaar 2. initieert en onderhoudt contacteri met externe partijen inzake mogelijk te verwerven grondposities of de aankoop van onroerend goed 3. draagt bij aan de

Nadere informatie

Profiel lid Sectorraad FNV Zelfstandigen

Profiel lid Sectorraad FNV Zelfstandigen De Sectorraad Per 1 februari 2017 is FNV zelfstandigen gefuseerd met de FNV. Door de fusie is de (bestuurlijke) structuur van FNV Zelfstandigen gewijzigd. De sector FNV Zelfstandigen heeft een sectorraad,

Nadere informatie

Je ontwikkelt een gedeelde HR-visie en vertaalt deze in strategische doelstellingen, die passen binnen het strategisch meerjarenplan van KORTRIJK.

Je ontwikkelt een gedeelde HR-visie en vertaalt deze in strategische doelstellingen, die passen binnen het strategisch meerjarenplan van KORTRIJK. Functiebeschrijving HR - Manager KORTRIJK Functiegegevens Functiebenaming: Team: Loonschaal: HR-manager KORTRIJK P & O (Loon & Tijd + HR) A5a-A5b Plaats in de organisatie Je bent lid van het managementteam

Nadere informatie

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Vastgesteld in de bestuursvergadering van 24 mei 2007 PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Binnen de voor de stichting geldende statuten en reglementen, is het College van Bestuur het bevoegd gezag van de stichting,

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert C December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT C 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum)

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) In het kader van uw sollicitatie willen we graag een zicht krijgen op de kerncompetenties die VDAB van haar leidinggevenden verwacht.

Nadere informatie

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9)

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9) (1 van 9) Doorzettingsvermogen Dit is een eigenschap die elke topsporter bezit. Gaan voor het hoogst haalbare doel en hiervoor niet afwijken als er een teleurstelling of tegenslag is. Resultaatgerichtheid

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woonstichting Gendt. ERLY the consulting company Datum: juni 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc.

Profielschets. Directeur-bestuurder Woonstichting Gendt. ERLY the consulting company Datum: juni 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Profielschets Directeur-bestuurder Woonstichting Gendt ERLY the consulting company Datum: juni 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Katherine Diaz Inleiding Woonstichting Gendt (WSG) is een professioneel

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Management: Functiegroep Strategisch II: Overwegende functiekenmerken:

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Management: Functiegroep Strategisch II: Overwegende functiekenmerken: Functiebeschrijving Functienaam Strategisch manager II Normfunctienaam Strategisch manager II Code Peildatum N02.02.04 1-1-2013 Functiereeks Management Leidinggeven aan en organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Krachtvelden 30 januari Daan Demo

Krachtvelden 30 januari Daan Demo Krachtvelden 30 januari 2019 Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? Als je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden hebt en

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Strategisch leiderschapsprofiel voor specialisten

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Strategisch leiderschapsprofiel voor specialisten Strategisch leiderschapsprofiel voor specialisten Specialist: er zijn 4 hoofdrollen geïdentificeerd voor de specialist op het strategische niveau. Brandweer vakman leiderschap staat aan de basis van de

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Adviseur III Normfunctienaam Adviseur III Code Peildatum N03.01.06 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen

Nadere informatie

Landelijk Management Development politie en brandweer. kerncompetenties brandweer

Landelijk Management Development politie en brandweer. kerncompetenties brandweer 9 Landelijk Management Development politie en brandweer kerncompetenties brandweer Bureau LMD politie en brandweer Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bezoekadres Juliana van Stolberglaan 148 Den Haag t 070

Nadere informatie

Vragenlijst oefenleider

Vragenlijst oefenleider Competentiescan Werkboek Competentiegericht Oefenen Vragenlijst oefenleider Naam feedbackvrager: Functie feedbackvrager: Datum: Deze Competentiescan bevat: vragenlijst voor de competenties uit het competentieprofiel

Nadere informatie

Profielschets lid Provinciale Staten CDA Zuid Holland

Profielschets lid Provinciale Staten CDA Zuid Holland Profielschets lid Provinciale Staten CDA Zuid Holland Het CDA Zuid-Holland stelt de procedure open voor geïnteresseerden om zich te kandideren voor het lidmaatschap van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Nadere informatie

Kwaliteiten en Vaardigheden

Kwaliteiten en Vaardigheden Kwaliteiten en Vaardigheden Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Doel: Als je deze les hebt doorgewerkt: Kun je uitleggen

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A4 December 2009 LEIDINGGEVEND A4 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Competentieprofiel kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Generieke Competenties... 2 Affiniteit met kaderlidmaatschap... 2 Sociale vaardigheden... 2 Communicatie... 2 Lerend vermogen... 3 Initiatiefrijk... 3

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Omnia Wonen

Profielschets. Directeur-bestuurder Omnia Wonen Profielschets Directeur-bestuurder Omnia Wonen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Omnia Wonen Datum: 20 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Omnia Wonen in Harderwijk is een moderne

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

Profielschets lid Waterschap CDA Brabant

Profielschets lid Waterschap CDA Brabant Profielschets lid Waterschap CDA Brabant Toelichting De profielschets is in het kader van de werving, selectie en ontwikkeling van nieuwe kandidaten een belangrijk onderdeel. De profielschets geeft een

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld?

Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld? Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld? Concept-profielschets 1. Inleiding Wij zoeken een nieuwe burgemeester! Dit vanwege het vertrek van onze vorige burgemeester, de heer drs.

Nadere informatie

PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg

PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg Profielschets PvdA-LV Gemeenteraad 2014-2018 ten behoeve van de Adviescommissie Kandidaatstelling (ACK) vastgesteld in de ALV 25 maart 2013 Deze notitie bevat de profielschetsen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN PROFIEL. Meerschools directeur/beoogd clusterdirecteur

FUNCTIEBESCHRIJVING EN PROFIEL. Meerschools directeur/beoogd clusterdirecteur FUNCTIEBESCHRIJVING EN PROFIEL Meerschools directeur/beoogd clusterdirecteur 1. Functiebeschrijving en profiel Functienaam: Clusterdirecteur Organisatie: Veluwse Onderwijsgroep (VOG) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Strategisch coördinator

Strategisch coördinator Strategisch coördinator Doel van de functie: Als Strategisch coördinator bent u enerzijds verantwoordelijk voor de aansturing van de strategische cel. Anderzijds neemt u zelf ook een aantal taken/projecten

Nadere informatie

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners 1. Betrokken Kan zich inleven in situaties, luistert en erkent gevoelens en behoeften van anderen. 53.6% 2. Omgevingsbewust Kent de belangen in en buiten de

Nadere informatie

Deskundige ICT - systeembeheerder

Deskundige ICT - systeembeheerder 1. FUNCTIEDOEL De deskundige ICT levert samen met zijn/haar collega s expertise informatie, diensten en producten af aan de interne klanten, met de nodige kwaliteitsvereisten, volgens de juiste procedures

Nadere informatie

DRENTHE. Profielschets PvdA Statenlid. Inleiding. 1. Visie ideologie 2. Persoonlijke houding, inzet en competenties 3. Partijcultuur.

DRENTHE. Profielschets PvdA Statenlid. Inleiding. 1. Visie ideologie 2. Persoonlijke houding, inzet en competenties 3. Partijcultuur. Profielschets PvdA Statenlid Inleiding De in te stellen evaluatiecommissie zal dit profiel meetlat gebruiken bij de beoordeling van het functioneren van Statenleden. Minimaal tweemaal in een Statenperiode

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

Ontwikkeling van een competentieprofiel voor de medezeggenschapsorganen (LNV)

Ontwikkeling van een competentieprofiel voor de medezeggenschapsorganen (LNV) Ontwikkeling van een competentieprofiel voor de medezeggenschapsorganen (LNV) Camiel Schols SBI training & advies Inleiding Door het A&O fonds Rijk is een pilot medezeggenschap gestart. Hier nemen vier

Nadere informatie

Voor advies of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Personeelszaken van het instituut of de afdeling P&O NWO-I.

Voor advies of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Personeelszaken van het instituut of de afdeling P&O NWO-I. Voor advies of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Personeelszaken van het instituut of de afdeling P&O NWO-I. BE SMART, VOER EEN FUNCTIONERINGSGESPREK! Checklist voorbereiding

Nadere informatie

Competentie overzicht

Competentie overzicht Competentie overzicht Aanpassingsvermogen Blijft goed functioneren onder veranderende omstandigheden. Is bereid en in staat om zich te voegen naar nieuwe situaties; laat hierbij desnoods aanvankelijke

Nadere informatie

Teamrapportage. Competentiematch & teampotentieel. 17 mei 2017

Teamrapportage. Competentiematch & teampotentieel. 17 mei 2017 Teamrapportage Competentiematch & teampotentieel 17 mei 2017 Zuid-Hollandlaan 7 2596 AL Den Haag T 070 361 17 60 I www.dynamischbureau.nl E info@dynamsichbureau.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Geselecteerde

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LB) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER COLLEGE VAN BESTUUR

FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER COLLEGE VAN BESTUUR Functieprofiel FUNCTIENAA FUNCTIEPROFIEL FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER COLLEGE VAN BESTUUR Verus - Aardoom & de Jong Utrecht 10 mei 2017 Aardoom & de Jong is voor Verus op zoek naar een daadkrachtige Voorzitter

Nadere informatie

STRIKT PERSOONLIJK / VERTROUWELIJK

STRIKT PERSOONLIJK / VERTROUWELIJK STRIKT PERSOONLIJK / VERTROUWELIJK FUNCTIEPROFIELEN RAAD VAN BESTUUR VAN SAMENWERKING GLASVERZEKERING N.V. oktober 2016 Vriezenveen Klaas Pool, Sanne Lohman Pool Management & Organisatie DE ORGANISATIE

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A2 December 2009 LEIDINGGEVEND A2 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert A1 December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

Competentie- en indicatorenoverzicht Masteropleiding Leren en Innoveren Hogeschool Rotterdam IVL/Kenniskring Versterking Beroepsonderwijs

Competentie- en indicatorenoverzicht Masteropleiding Leren en Innoveren Hogeschool Rotterdam IVL/Kenniskring Versterking Beroepsonderwijs Competentie- en indicatorenoverzicht Masteropleiding Leren en Innoveren Hogeschool Rotterdam IVL/Kenniskring Versterking Beroepsonderwijs COMPETENTIES EN INDICATOREN 1 Interpersoonlijke competentie De

Nadere informatie

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld 1 Dit is de gemeente Gooise Meren Het startschot voor de gemeente Gooise Meren klonk op 1 januari 2016. De komende jaren is het zaak om de kracht van Gooise Meren

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders. HBV Dudok Wonen

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders. HBV Dudok Wonen Profielschets Lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurders HBV Dudok Wonen ERLY the consulting company Datum: januari 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Dudok Wonen & HBV Dudok Wonen Dudok Wonen

Nadere informatie

COMPETENTIE: SOCIAAL EN ADVIESVAARDIG

COMPETENTIE: SOCIAAL EN ADVIESVAARDIG Kern- en hoofdcompetenties Beleid en Advies met bandbreedte D Kerncompetenties: - professionaliteit en ontwikkeling, niveau 3 - klantgerichtheid en omgevingssensitiviteit, niveau 3 Hoofdcompetenties: -

Nadere informatie