Raadsvoorstel agendapunt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel agendapunt"

Transcriptie

1 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : Datum : 25 april 2016 Programma : Wonen en ruimte Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie bij : H.L.R. Pulles /tel.nr. : h.pulles@ijsselstein.nl/1669 Evaluatiedatum : 1 juli 2017 Onderwerp Verordening tot 1 ste wijziging van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht Gemeente IJsselstein Samenvatting Op 4 juni 2015 is de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente IJsselstein vastgesteld. Vanwege een wetswijziging in de Woningwet is het noodzakelijk om deze verordening nu aan te passen. Door de aanpassing sluiten de Woningwet en de Huisvestingsverordening weer op elkaar aan. Aangezien de verordening nu toch moet worden aangepast, wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een aantal technische wijzigingen door te voeren die vanuit praktijkervaring naar voren zijn gekomen. Inleiding Vanwege het in gaan van de nieuwe Huisvestingswet 2014 hebben vorig jaar zestien gemeenten van de regio Utrecht gezamenlijk een huisvestingsverordening opgesteld. Er is immers sprake van één regionale woningmarkt en op deze wijze wordt de woonruimte in de regio op een gelijke wijze verdeeld. Via de beleidsregels kan ieder gemeente lokale problemen aanpakken. Op 4 juni 2015 is de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente IJsselstein vastgesteld en op 1 juli 2015 inwerking getreden. Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Eén van de punten die in de Woningwet is opgenomen is dat woningcorporaties passend moeten toewijzen. Dit betekent dat huishoudens die recht hebben op huurtoeslag alleen huurwoningen met een huurprijs onder aftoppingsgrens mogen worden aangeboden. Dit is tegenstijdig met de huisvestingsverordening waarin woningen alleen met voorrang mogen worden aangeboden en er geen sprake mag zijn van uitsluiting. Wat willen we bereiken? Een eenduidige Huisvestingsverordening in de regio die aansluit bij de huidige wetgeving. Waarom willen we dit? 1. Argumenten De wetswijziging heeft betrekking op de Woningwet waarbij woningcorporaties woningen passend moeten toewijzen. Dit houdt het volgende in: Sociale huurwoningen zijn woningen met een kale huurprijs beneden de zogeheten liberalisatiegrens (1 januari 2015: 710,68). Voor de meeste huurders met huurtoeslag is die huur veel te hoog. Daarom is vastgelegd dat vanaf eind 2016 aan ten minste 95% van de huurders die recht hebben op huurtoeslag, een huurwoning met een huurprijs tot aan de aftoppingsgrens moet worden aangeboden.

2 Raadsvoorstel Blad: 2 van 6 De aftoppingsgrens is het maximumbedrag waarover de huurtoeslag wordt toegekend: voor een- en tweepersoonshuishoudens 575,87, voor meerpersoonshuishoudens 618,24. De regel bepaalt dat aan deze huishoudens alleen woningen onder die huurprijs aangeboden mogen worden. Vanaf 1 januari 2016 moeten de corporaties nieuwe verhuringen passend toewijzen. De Huisvestingsverordening komt nog niet overeen met deze wetgeving. Door de Huisvestingsverordening aan te passen sluiten de Woningwet en de Huisvestingsverordening weer op elkaar aan. 2. Alternatieven De Huisvestingsverordening niet aan te passen alleen ontstaat er dan verwarring voor woningzoekenden aangezien de Huisvestingsverordening dan niet in overeenstemming is met de Woningwet. Het kan dan zijn dat op basis van de Huisvestingsverordening een woningzoekende recht lijkt te hebben op een woning, maar dit door de Woningwet ter zijde wordt gesteld. 3. Kanttekeningen Vanuit de praktijk is er tegen onduidelijkheden aangelopen. Nu er een aanpassing nodig is op basis van een wijziging in wetgeving, is er gekozen om deze aanpassingen nu ook mee te nemen. Het is van belang om in te zien dat het hier niet om inhoudelijke wijzigingen gaat. Deze zullen eventueel later plaats vinden op basis van de uitkomsten van de evaluatie die na de zomer van dit jaar gepland staat. Afgesproken was bij de vaststelling van de verordening van 4 juni 2015 om na een jaar de verordening te evalueren op de effectiviteit van de maatregelingen en eventuele knelpunten. Wat gaat het kosten? N.v.t. Wat gaan we daarvoor doen? Iedere gemeente brengt de aangepaste Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 in route. Het gaat nu om technische aanpassingen. Na de zomer van dit jaar zal er een evaluatie plaats vinden van de verordening om de effectiviteit en knelpunten in kaart te brengen waarop afhankelijk van de uitkomsten in juli 2017 wederom een aanpassing zal plaats vinden. Communicatie voortraject De aanpassingen zijn op 28 januari 2016 ambtelijk besproken in U16 verband. Op 18 februari 2016 hebben de bestuurders van de zestien gemeenten aan de Bestuurstafel Wonen van de U10 ingestemd met de aanpassingen. De communicatie richting woningzoekenden wordt verzorgd via het woonruimteverdeelsysteem van Woningnet. Communicatie besluit De nieuwe regelgeving zal worden gecommuniceerd via de gemeentelijke website, de woningcorporatie en WoningNet. Voorstel Vaststellen van de verordening tot 1 ste wijziging van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht Gemeente IJsselstein

3 Raadsvoorstel Blad: 3 van 6 Hoogachtend, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN IJSSELSTEIN, De secretaris, De burgemeester, J. van Delden mr. P.J.M. van Domburg Overzicht bijlagen: - Bijlage bij het raadsbesluit - Toelichting wijzigingen ten opzichte van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente IJsselstein (vastgesteld 4 juni 2015)

4 Raadsbesluit blad : 4 van 6 De raad van de gemeente IJsselstein; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 25 april 2016, zaaknummer ; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; BESLUIT: Vast te stellen de verordening tot 1 ste wijziging van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht Gemeente IJsselstein: Artikel I. De Huisvestingsverordening Regio Utrecht Gemeente IJsselstein wordt gewijzigd als volgt: A. Artikel 1.1, Begripsbepalingen, sub 43 en 50 komt te luiden: 43 woningtype Appartement- parterre; Appartement vanaf 1e verdieping (met/zonder lift) Nultredenwoningen: woningen die zonder trap bereikbaar zijn evenals de wezenlijke voorzieningen, geschikt voor personen van 65 en ouder en voor personen met een functiebeperking. Deze categorie kan worden verbijzonderd naar de volgende drie typen woningen: o gelijkvloerse woningen o rollatorwoningen o rolstoeltoegankelijke woningen; 50 Student Woningzoekende die een voltijdsdopleiding volgt aan een in de regio Utrecht gevestigde instelling voor middelbaar- of hoger beroepsonderwijs of universitair onderwijs of deze opleiding niet langer dan 2 jaar geleden heeft afgerond en niet ouder is dan 30 jaar. B. Artikel komt te luiden: 1. Bij het verlenen van een huisvestingsvergunning wordt voorrang gegeven aan huishoudens met inachtneming van de tabel 1: Tabel 1 Leeftijd Huishoudengrootte Inkomen Huurprijs Tot de Eén persoon Tot en met ,68 pensioengerechtigde Twee personen Tot en met ,68 leeftijd Drie of meer personen Tot en met ,76 Vanaf pensioengerechtigde leeftijd Eén persoon Tot en met ,68 Twee personen Tot en met ,68 Drie of meer personen Tot en met ,76 2. De in artikel 2.4.1, lid 1 gebruikte huur en inkomensgrenzen worden jaarlijks, per 1 januari aangepast volgens de wet op de huurtoeslag. 3. Indien noodzakelijk, om aan de vereisten van de Woningwet te voldoen, kan een woningcorporatie huishoudens met een inkomen tot de maximale inkomensgrenzen uitsluiten voor woonruimte vanaf de aftoppingsgrenzen.

5 Raadsvoorstel Blad: 5 van 6 4. In afwijking van tabel 1 kan de woonruimte direct passend worden aangeboden, in dergelijke gevallen vervalt de voorrang op inkomen. C. Artikel Onderdeel B. Woningtype, 1 e lid woningtype Nultredenwoningen, komt te luiden: - Nultredenwoningen Voorrang voor woningzoekenden van 65 jaar en ouder of die geïndiceerd zijn op een door burgemeester en wethouders te bepalen wijze. D. In artikel Sub C., onder 2, wordt sub d. toegevoegd, dat luidt: d. In afwijking van lid c kunnen burgemeester en wethouders voorwaarden opstellen waarbij er geen wooncarrière is als de woningzoekende een functiebeperking heeft en de beoogde woning hiervoor beter passend is. E. In artikel worden de volgende wijzigingen aangebracht: a. In het eerste lid komt sub h te luiden: het inkomen is niet hoger dan het in artikel lid 3 opgenomen inkomen van het huishouden. b. In het derde lid, komt onderdeel A, sub b (Relatiebeëindiging) te luiden: Een urgentieaanvraag op grond van relatieverbreking kan worden ingediend: - bij echtscheiding door een verzoek tot echtscheiding of uitspraak voorlopige voorzieningen, maar uiterlijk drie maanden nadat de rechter de echtscheiding uitsprak; c. In het derde lid, komt onderdeel A, sub c (Financiële omstandigheden) te luiden: Ingezetenen, die de zorg voor minderjarige kinderen hebben en bij wie de kinderen geregistreerd staan, die buiten eigen schuld financieel in zodanige problemen zijn geraakt dat zij de woonlasten niet meer op kunnen brengen, kunnen uitsluitend in aanmerking komen voor urgentie indien de betrokkene daadwerkelijk in aanmerking komt voor een uitkering uit een gemeentelijke regeling, met daaraan verbonden de voorwaarde om te zien naar goedkopere woonruimte. De financiële problemen mogen niet direct het gevolg zijn van relatiebeëindiging. F. In artikel worden de volgende wijzigingen aangebracht: a. In het eerste lid wordt artikel 4.1.1: vervangen door artikel 3.1.1:. b. In het tweede lid wordt artikel lid 1 a vervangen door artikel lid 1 a. G. In artikel wordt de volgende wijziging aangebracht: In het eerste lid wordt artikel 4.2.1: vervangen door artikel H. In artikel wordt de volgende wijziging aangebracht: In het eerste lid, sub b. wordt artikel 4.2.4, lid 2 vervangen door artikel 3.2.4, lid 2.

6 Raadsvoorstel Blad: 6 van 6 I. In artikel 4.2 wordt de volgende wijzigingen aangebracht: a. In het eerste lid, sub a wordt artikel 4.1.2: vervangen door artikel 3.1.2; artikel vervangen door 3.2.2; artikel vervangen door : b. In het eerste lid, sub c wordt artikel 4.1.2: vervangen door artikel 3.1.2; artikel vervangen door 3.2.2; artikel vervangen door : c. In het eerste lid, sub d wordt artikel 4.1.2: vervangen door artikel 3.1.2; artikel vervangen door 3.2.2; artikel vervangen door : Artikel II Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van bekendmaking. Artikel IV Deze verordening wordt aangehaald als de verordening tot 1 ste wijziging van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht Gemeente IJsselstein. Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op 9 juni De griffier, De voorzitter, A.J.O. van Kooij mr. P.J.M. van Domburg

het Raadbesluit tot wijziging van de de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Nieuwegein

het Raadbesluit tot wijziging van de de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Nieuwegein 20 16-156 Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelet op artikel 4 van de Huisvestingswet 2014; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2016; besluit: vast te stellen:

Nadere informatie

Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015)

Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015) Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015) Overzicht: aanpassingen huisvestingsverordening per 1 juli 2016

Nadere informatie

Samenvatting. Toelichting. Bijlage 2; artikelsgewijze toelichting op wijzigingen. De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

Samenvatting. Toelichting. Bijlage 2; artikelsgewijze toelichting op wijzigingen. De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Samenvatting De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Overzicht 1: aanpassingen huisvestingsverordening per 1 juli 2016 I. Begripsbepalingen Artikel 1.1. Woningtype; student II. Huur

Nadere informatie

Wijziging Huisvestingsverordening regio Utrecht 2015 gemeente Utrecht

Wijziging Huisvestingsverordening regio Utrecht 2015 gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht. Nr. 100106 21 juli 2016 Wijziging Huisvestingsverordening regio Utrecht 2015 gemeente Utrecht besluit 1. In de begripsbepaling in de Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 342204 Datum : 23 augustus 2016 Programma : Bedrijfsvoering Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Raadsvoorstel (gewijzigde versie conform clustervergadering Ruimte van 19 mei 2015) agendapunt

Raadsvoorstel (gewijzigde versie conform clustervergadering Ruimte van 19 mei 2015) agendapunt Raadsvoorstel (gewijzigde versie conform clustervergadering Ruimte van 19 mei 2015) agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 141121 Datum : 26 mei 2015 Programma : wonen en ruimte

Nadere informatie

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in.

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in. Raadsvoorstel ^ _ Gemeente w e III K B tl l K Usselstein Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer "142784 Programma : Woon- en leefomgeving Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Wijk bij Duurstede

Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Wijk bij Duurstede Raadsvergadering, 23 juni 2015 Voorstel aan de Raad Nr.: 20150623 11 RV Agendapunt: 11 Datum: 28 april 2015 Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Wijk bij Duurstede Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016

Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016 Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016 De raad van de gemeente Heusden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 augustus 2016; gelet op de Huisvestingswet 2014;

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015, gemeente Woerden

Onderwerp: Wijziging Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015, gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 16R.00223 13 gemeente WOERDEN 16R.00223 Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 mei 2016 Portefeuillehouder(s): Wethouder M. Stolk Portefeuille(s): Volkshuisvesting Contactpersoon:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 409196 Datum : 31 januari 2017 Programma : 5. Inkomen jeugd en WMo Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Principe uitspraak over het onttrekken van een gedeelte van de Zomerdijk aan de openbaarheid.

Principe uitspraak over het onttrekken van een gedeelte van de Zomerdijk aan de openbaarheid. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 428924 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee informatie

Nadere informatie

VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE HUISVESTINGSVERORDENING REGIO UTRECHT 2015 GEMEENTE BUNNIK

VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE HUISVESTINGSVERORDENING REGIO UTRECHT 2015 GEMEENTE BUNNIK VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE HUISVESTINGSVERORDENING REGIO UTRECHT 2015 GEMEENTE BUNNIK De raad van de gemeente Bunnik, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 mei 2017 Gelet op artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging

Raadsvoorstel. HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging ill I Raadsvoorstel Gemeenteraad 6 September 2012 23 Kerkdriel, 27 juni 2012 HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging Onderwerp Verordening doelgroepen sociale woningbouw 2012 Beslispunten

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 116279 Datum : 3 februari 2015 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

; 13 mei 2019 : 27 mei ; dhr. J.C.H. Rensen ; Marije Willems

; 13 mei 2019 : 27 mei ; dhr. J.C.H. Rensen ; Marije Willems 2 7 MEI 2019 gemcenie RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-Jid Evaluatiedatum; ; 13 mei 2019 : 27 mei 2019 ;

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 7 april 2015; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 98220 Datum: 18 november 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen.

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen. Raadsvoorstel W C f(«c G II l C IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 432167 Programma : Bestuur en organisatie Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 550663 Datum : 1 mei 2018 Programma : Regie Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg Informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 248712 Datum : 2 februari 2016 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 11 juni 2015 15-032 Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing Huisvestingsverordeningen per 1 juli 2017

Onderwerp Aanpassing Huisvestingsverordeningen per 1 juli 2017 Onderwerp Aanpassing Huisvestingsverordeningen per 1 juli 2017 Overzicht aanpassingen I. Artikel 1.1. Begripsbepalingen II. Artikel 2.2.3 Lid 2 Met Een Verwijzing Naar De Ministeriële Regeling. III. Artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel blad : 1 van 7

Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer 525343 : 5 februari 2018 Blad Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum Bestuur

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10,

Nadere informatie

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht.

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht. Raadsvoorstel: 2015-1357 Onderwerp: Huisvestingsverordening Alblasserwaard- Vijfheerenlanden gemeente Gorinchem 2015 Datum: 23 april 2015 Portefeuillehouder: E.L. Dansen Raadsbijeenkomst: 9 juni 2015 Raadsvergadering:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Toelichting Nieuwe model gedragscode van de VNG, wat is anders ten opzichte van voorgaande code?

Toelichting Nieuwe model gedragscode van de VNG, wat is anders ten opzichte van voorgaande code? Raadsvoorstel agendapunt RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 386632 Datum : Programma : Bestuur, Organisatie en Dekkingsmiddelen Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 284467 Datum : 25 april 2016 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen.

1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Tabellen woonruimteverdeling 2013 Te besluiten om 1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen. Inleiding Deze nota

Nadere informatie

8. Economische binding: Een woningzoekende is economisch gebonden als bedoeld in artikel 14 lid 3 van de Wet.

8. Economische binding: Een woningzoekende is economisch gebonden als bedoeld in artikel 14 lid 3 van de Wet. Nr. Bestaand Nieuw 1. Artikel 1.1 Begripsbepaling 1. Aanbodmodel: Het selecteren van een kandidaat uit de ingekomen reacties van woningzoekenden op een in een advertentiemedium ter toewijzing aangeboden

Nadere informatie

Raadsvoorstel Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Pagina 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/24233 Datum : 20 november 2012 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. F. Cremer

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 202834 Datum : 17 november 2015 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Commissie Bezwaarschriften Woonruimteverdeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 286734 Datum : 25 april 2016 Programma : Wmo, Jeugd, W&I Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Dit is besloten in de openbare vergadering van de raad op 15 juni 2017.

GEMEENTEBLAD. Dit is besloten in de openbare vergadering van de raad op 15 juni 2017. Raadsbesluit Voorstelnummer: -040 De raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei nr. BWV17.0134 gelezen en besluit: 1. Kennis te nemen van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ; Huisvestingsverordening gemeente Harderwijk 2015 De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B15.000858; gelet op de artikelen 4, 5,

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 250089 Datum : 2 februari 2016 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum "WNMS

Besluit Raad Nr. Datum WNMS gerneente Besluit Raad Nr. Datum "WNMS RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum ; 8 juni 2015

Nadere informatie

De huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 vast te stellen.

De huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 vast te stellen. CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR370319_1 4 juli 2017 huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 Raadsbesluit 2015 - registratienummer: 2015-16976 DE RAAD DER GEMEENTE EPE gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen van de huisvestingsverordening per 1 juli 2017

Overzicht wijzigingen van de huisvestingsverordening per 1 juli 2017 Overzicht wijzigingen van de huisvestingsverordening per 1 juli 2017 A. artikel 1.1 wordt als volgt gewijzigd Lid 8 Economische binding: de binding van een persoon aan de woningmarktregio waarbij die persoon

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Velsen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Velsen Officiële naam regeling Huisvestingsverordening Velsen 2015 Citeertitel Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Onderwerp Zienswijze ontwerpbegroting 2018 en voorlopige jaarrekening 2016 PAUW Bedrijven

Onderwerp Zienswijze ontwerpbegroting 2018 en voorlopige jaarrekening 2016 PAUW Bedrijven Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt 15 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 447274 Datum: Programma : Wmo, Jeugd, W&l Blad : Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Van: N. Bink Tel nr: 8316 Nummer: 14A.00868

Van: N. Bink Tel nr: 8316 Nummer: 14A.00868 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: N. Bink Tel nr: 8316 Nummer: 14A.00868 Datum: 11 november 2014 Team: RBP Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. : 4 juli 2017 Blad. : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. : 4 juli 2017 Blad. : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 460565 Programma : Ruimte en samenleving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening

Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening Raadsvoorstel *Z0397B5520D* Aan de raad Documentnummer : INT-17-33252 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2014 hebben alle gemeenten

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 98220 Programma : Economie, werk en inkomen Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Financiële compensatie Hof van Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Financiële compensatie Hof van Bunnik

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Financiële compensatie Hof van Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Financiële compensatie Hof van Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-06-2016 16-037 Onderwerp Financiële compensatie Hof van Bunnik Aan de raad, Onderwerp Financiële compensatie Hof van Bunnik Gevraagde beslissing 1. Een bedrag van

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2013 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2014

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2013 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2014 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 19582 Datum : 26 november 2013 Algemene Middelen, paragraaf 5.7 Lokale Programma : Heffingen Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 549215 Programma : Wonen & Ruimte Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: Wethouder mr. N.P.L.M. Doesburg

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. ^ - _ Gemeente **} Usselstein. Aan de raad van de gemeente Usselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. ^ - _ Gemeente **} Usselstein. Aan de raad van de gemeente Usselstein Raadsvoorstel ^ - _ Gemeente **} Usselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer 157806 Datum: 1 juni 2015 Programma Bestuur, organisatie en dekkingsmiddelen Blad : 1 van 3 Cluster

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 469186 Datum : 22 augustus 2017 Programma : 3 Blad : 1 van 5 Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt ' L] Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 446994 Datum: 23 mei 2017 Programma Openbare Orde en Veiligheid Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur

Nadere informatie

In 2016 heeft uw gemeenteraad twee besluiten genomen met betrekking tot de begraafplaatsen in

In 2016 heeft uw gemeenteraad twee besluiten genomen met betrekking tot de begraafplaatsen in Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 425440 Programma : Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie bij : R.H.

Nadere informatie

agendanummer Gelezen het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk d.d. 17 februari 2015;

agendanummer Gelezen het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk d.d. 17 februari 2015; Gemeente Albrandswaard RAADSBESLUIT Onderwerp Verordening 'Woonruimtebe,, liddeling regio Rotterdam 2015' Commissie BBVnummer: 13212 Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 1735 Openbaar: openbaar De raad

Nadere informatie

gezien het advies van de raadscommissie d.d. 2 juni 2015; besluit vast te stellen de Huisvestingsverordening Terschelling 2015

gezien het advies van de raadscommissie d.d. 2 juni 2015; besluit vast te stellen de Huisvestingsverordening Terschelling 2015 Raadsbesluit Onderwerp: Huisvestingsverordening Terschelling 2015 Jaar/nummer: De raad van de gemeente Terschelling; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Terschelling d.d. 9 juni 2015

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Aanvullende uitgangspunten Woonvisie ; Haarlem, duurzame ongedeelde woonstad; BBV nr: 2015/387028

Raadsstuk. Onderwerp: Aanvullende uitgangspunten Woonvisie ; Haarlem, duurzame ongedeelde woonstad; BBV nr: 2015/387028 Raadsstuk Onderwerp: Aanvullende uitgangspunten Woonvisie 2012-2016; Haarlem, duurzame ongedeelde woonstad; BBV nr: 2015/387028 1. Inleiding Sinds de vaststelling van de Woonvisie 2012-2016 Haarlem, duurzame

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 296299 Datum : 27 juni 2016 Programma : Wonen en Ruimte Blad : 1 van 7 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

MEMO van college aan de raadscommissie

MEMO van college aan de raadscommissie MEMO van college aan de raadscommissie datum : 21 december 2010 aan : Algemene raadscommissie van : College onderwerp : jaarlijkse regionale aanpassing passendheidstabellen Huisvestingsverordening Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Doelgroepenverordenïng Sociale Woningbouw Noordwijk 2017 openbaar

Doelgroepenverordenïng Sociale Woningbouw Noordwijk 2017 openbaar NOORDWIJK Raadsbesluit Doelgroepenverordenïng Sociale Woningbouw 2017 openbaar Zaaknummer Datum opstellen Agendapunt Portefeuillehouder Teamleider Manager Datum vergadering : z/16/028649 D/9482 : 28 december

Nadere informatie

b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage 5 oktober

b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage 5 oktober Raadsvoorstel Portefeuillehouder Begrotingsprogramma N. Olland 2 Ruimtelijk Domein b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage 5 oktober 2015 5 2 rol raad Ter besluitvorming informatieavond 10

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Papendrecht 2005

Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Papendrecht Officiële naam regeling Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Citeertitel

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ U C f/i C C M L C IJsselstein agendapunt Zaaknummer : 534816 Programma Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. mr. N.P.L.M. Doesburg Informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Evaluatie pilot woonruimteverdeling

Evaluatie pilot woonruimteverdeling Evaluatie pilot woonruimteverdeling Aanleiding Sinds 1 januari 2015 is er een nieuwe Huisvestingswet van kracht. Deze nieuwe wet vraagt van gemeenten en woningcorporaties een herbezinning op eventuele

Nadere informatie

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^'

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^' ^ ^ ^^ivi^^^^^ gemeente \ B&W DM-nr. 2010/9146 Advies 100312 Versie: 1 Co^' Aox^ a< Verantwoordelijk Portefeuille Weth. Dr. T.J. Haan Mede verantw. Gemeentesecretaris Hoofdafdeling Auteur Lokale Beleidsruimte

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Alkmaar. Gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, d.d, ;.

Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Alkmaar. Gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, d.d, ;. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alkmaar Nr. 218055 16 oktober 2018 Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Alkmaar De raad van de gemeente Alkmaar; Gelet op het voorstel

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 523493 Programma Regie Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. drs. A M. de Regt Informatie bij : L. Kamphaus E-mail/tel.nr. :

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Bijlage 3 Toelichting wijzigingen ten opzichte van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (aangepast per 1 juli 2017)

Bijlage 3 Toelichting wijzigingen ten opzichte van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (aangepast per 1 juli 2017) Bijlage 3 wijzigingen ten opzichte van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (aangepast per 1 juli 2017) De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Onderwerp

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 9 november 2010

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 9 november 2010 VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 9 november 2010 Onderwerp: Verordening doelgroepen sociale woningbouw gemeente Nederweert 2010 Agendapunt 9d. Raadsvoorstelnummer 2010-73 Voorstel: Wij stellen uw raad

Nadere informatie

BESLUITEN. 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen.

BESLUITEN. 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen. Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanpassing Huisvestingsverordening inzake circulaire MG 2000-23 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0560/15

Nadere informatie

De Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Nieuwegein wordt als volgt gewijzigd:

De Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Nieuwegein wordt als volgt gewijzigd: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nieuwegein Nr. 115005 5 juli 2017 De raad van de gemeente Nieuwegein heeft op 22 juni de Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening regio Utrecht

Nadere informatie

Betaalbaarheid en passend toewijzen

Betaalbaarheid en passend toewijzen Corporatiedag 31 mei 2018 Betaalbaarheid en passend toewijzen Wat zeggen de cijfers uit de woonruimteverdeling? Steven Diemel Freja Aurik WoningNet Onderzoek & Advies Betaalbaarheid en passend toewijzen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR juni Onderwerp: Huisvestingsverordening regio Utrecht 2019, gemeente Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR juni Onderwerp: Huisvestingsverordening regio Utrecht 2019, gemeente Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-91 Raadsvergadering Zaaknummer 27 juni 2019 661282 Onderwerp: Huisvestingsverordening regio Utrecht 2019, gemeente Bunnik Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsverordening regio Utrecht

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 388112 Datum : 6 december 2016 Programma : Ruimte en wonen Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Huisvestingsverordening artikel Urgent woningzoekenden 1. Burgemeester en wethouders kunnen een in het register* ingeschreven woningzoekende

Huisvestingsverordening artikel Urgent woningzoekenden 1. Burgemeester en wethouders kunnen een in het register* ingeschreven woningzoekende 2 3 Huisvestingsverordening artikel 2.5.1 Urgent woningzoekenden 1. Burgemeester en wethouders kunnen een in het register* ingeschreven woningzoekende urgent verklaren, waarbij de volgende voorwaarden

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Intrekking van de Verordening toeslagen WWB Werk en Inkomen Lekstroom

Intrekking van de Verordening toeslagen WWB Werk en Inkomen Lekstroom Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Intrekking van de Verordening toe Datum 5 februari 2015 Werk en Inkomen Lekstroom gen WWB Raadsvoorstel Afdeling Str :egie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Agendapunt Onderwerp 7 Huisvestingsverordening gemeente Heerde 2015

Agendapunt Onderwerp 7 Huisvestingsverordening gemeente Heerde 2015 Raadsvoorstel Raadsvergadering Afdeling en opsteller 18 mei 2015 Leefomgeving/E. van Doorn/ 0650272283 /e.vandoorn@heerde.nl Commissie Ruimte Portefeuille 20 april 2015 Gerrit van Dijk Programma Ruimtelijke

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem

Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 44/2006 10 januari 2006 SO/bd 05/1135 Wijzigingen Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006 Aan de Raad der gemeente Haarlem 1.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving. Voorstel De verordening doelgroepen sociale woningbouw vast te stellen.

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving. Voorstel De verordening doelgroepen sociale woningbouw vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening doelgroepen sociale woningbouw Raadsvergadering : 7 juli 2010 Politieke markt d.d.: 26 mei 2010 Agendapunt : 4 Portef.houder : wethouder Swart Voorstelnummer : 348478

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Vaststellen van de Kwijtscheldingsregeling 2013 geldend voor door BSR geheven belastingen.

Voorgesteld besluit Vaststellen van de Kwijtscheldingsregeling 2013 geldend voor door BSR geheven belastingen. Raadsvergadering, 18 december 2012 Voorstel aan de Raad Nr: Agendapunt: Datum: 20121218 12RV 12 13 november 2012 Onderwerp: Kwijtscheldingsbeleid Onderdeel raadsprogramma: n.v.t. Portefeuillehouder: Jan

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Wmo, Jeugd en W&l Samenleving mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts M.J. van Zon

Wmo, Jeugd en W&l Samenleving mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts M.J. van Zon Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein M W s xt c C (I t c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum 407730

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 274625 Datum : 31 mei 2016 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Woonruimteverdeling 2015 Regio Utrecht. Naar een nieuwe Huisvestingsverordening

Woonruimteverdeling 2015 Regio Utrecht. Naar een nieuwe Huisvestingsverordening Woonruimteverdeling 2015 Regio Utrecht Naar een nieuwe Huisvestingsverordening Voorwoord De verdeling van sociale woonruimte is in de regio Utrecht een taak voor diverse partijen in zestien gemeenten.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie