VOP Vettenoordsepolder, Vlaardingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOP Vettenoordsepolder, Vlaardingen"

Transcriptie

1 Buurtverbeterplan VOP Vettenoordsepolder, Vlaardingen Buurtteam VOP

2 De VOP is een gezellig buurt die om verbetering vraagt De VOP is een hele gezellige en veelzijdige buurt. De meeste bewoners wonen er met plezier, maar er zijn ook punten van ergernis. Vorig jaar hebben wij in de VOP een buurtenquête uitgezet om bewoners te vragen naar hoe zij hun buurt ervaren. Uiteindelijk hebben 107 bewoners/gezinnen de enquête ingevuld. Vervolgens hebben wij als buurtteam de resultaten besproken, een ronde door de buurt gemaakt en met verschillende bewoners gesproken. In dit rapport gaan we in op de belangrijkste conclusies. Tevens worden er voorstellen gedaan hoe we de buurt kunnen verbeteren. Wij zullen de conclusies en voorstellen met de bewoners bespreken en vervolgens voorleggen aan onder andere de gemeente, scholen, Irado, woningcorporaties, politie en andere betrokken partijen. Wij zijn erg benieuwd naar reacties en aanvullende opmerkingen/voorstellen. Ook nodigen wij u graag uit om u bij ons buurtteam aan te sluiten. Zie: Namens het buurtteam, Jolanda Löke, Coördinator Buurtteam VOP Jolanda.loke@sp-vlaardingen.nl /

3 Samenvatting 1. Parkeerdruk Er zijn te veel auto s ten opzichte van het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Wij hebben een aantal voorstellen om deze overlast te beperken. 2. Fietsparkeren Fietsen staan her en der in de openbare ruimte, vaak zijn dat fietsen die al lange tijd niet zijn gebruikt. Zij verhinderen de doorgang voor minder validen en kinderwagens. Wij stellen voor dit probleem aan te pakken. 3. Hondenpoep De hondenpoep problematiek is in de VOP bovengemiddeld hoog. Er zijn sinds januari dit jaar aanvullende maatregelen genomen, maar is dit voldoende? 4. Zwerfvuil Er zwerft veel vuil rond. Samen kunnen wij dit een halt toeroepen. 5. Vuil naast de containers Grofvuil en vuilniszakken die naast de containers worden gezet. Het leidt tot onnodige ergernis in de buurt.

4 Aanleiding Een stad bestaat uit wijken, en een wijk bestaat uit buurten. Veel politieke partijen functioneren op stadsniveau. Als je de stad vanuit het stadhuis bestuurt sta je erg ver van de bewoners af. Daarnaast is het erg lastig om met een klein clubje de belangen van bewoners te behartigen. De SP werkt daarom op buurtniveau, van onderop. Buurtbewoners - die tevens lid zijn van de SP hebben het initiatief genomen om in de VOP een buurtteam op te richten. Niet vanuit politiek belang, maar vanuit het belang van de buurt en de buurtbewoners. Omdat wij denken dat de VOP beter kan, los van elke politieke kleur. Om een beeld te krijgen wat er bij u in de buurt speelt, wat er goed gaat en wat er beter kan hebben wij een buurtonderzoek gedaan. Doormiddel van een enquête, gesprekken en diverse buurtbezoeken hebben wij een zo n goed mogelijk beeld proberen te creëren. Deze conclusies inclusief concrete voorstellen (actiepunten) treft u in dit Buurtverbeterplan. Indien u na het lezen van onze ideeën enthousiast geworden bent om met de buurt aan de slag te gaan nodigen wij u graag uit. Wij houden u graag op de hoogte van de verdere initiatieven.

5 De VOP VOP is een afkorting voor Vettenoordsepolder. De naam Vettenoord komt van 'het vette oord'. Tot de aanleg van de dijken kwam Vlaardingen regelmatig tot aan de Zomerdijk onder water te staan wanneer de rivier buiten haar oevers trad. Hierdoor bleef er rivierklei achter. Aan deze 'vette klei' heeft de buurt zijn naam te danken. De woonbuurt heet officieel Vettenoordse polder Oost. Het bedrijventerrein in het westelijk deel van de polder heet Groot Vettenoord. In de VOP wonen zo'n bewoners, verdeeld over huishoudens. 44% van de woningen zijn huurwoningen, waarvan 34% in eigendom van woningcorporaties. 41% van de bewoners is allochtoon.

6 Rapportcijfers Hieronder treft u de rapportcijfers die de buurt krijgt aan de hand van de door de bewoners ingevulde enquête. Deze cijfers zijn tot stand gekomen aan de hand van 107 ingevulde enquêtes. Om de uitkomsten in perspectief te plaatsen hebben wij ter referentie dezelfde enquête gehouden in de buurten Holy: Kruidenbuurt (47 enquêtes) en Westwijk: Wetering (54 enquêtes). VOP Wetering Kruidenbuurt Onderhoud bestrating: 4,4 5,2 5,9 Schone straten: 4,5 5,4 5,6 Kwaliteit openbaar groen: 5,4 6,1 6,2 Aanbod speelruimte: 5,8 5,9 6 Veiligheid: 5,3 5,4 6,7 Parkeerruimte: 3,6 5,5 6,3 Verkeersveiligheid: 5,1 5,5 6,4 Beschikbaarheid Openbaar Vervoer: 6,7 7,8 7,3 Kwaliteit van de woning (huurwoningen): 6,0 5,8 7,2 Voorzieningen in de buurt: 4,9 5,8 5,1 45% van de geënquêteerden zou de VOP aanbevelen wanneer vrienden of familie op zoek zouden zijn naar een woning. (Tegenover 50% in de Wetering en 80% in de Kruidenbuurt)

7 Actiepunten 1. Parkeerruimte voor auto s Bewoners ondervinden problemen als gevolg van te weinig parkeerruimte. Zij moeten lang rondrijden voordat zij een parkeerplek hebben gevonden, maar ergeren zich ook aan bewoners die hun auto op een plek parkeren waar dit niet de bedoeling is, zoals op de stoep of precies op de hoek van de straat. Met name dit laatste kan ook tot gevaarlijke situaties leiden wanneer bijvoorbeeld hulpdiensten - zoals brandweer, politie en ambulance - niet naar behoren hun werk kunnen doen. Er wonen veel bewoners met een bedrijfsbus die deze graag dicht bij huis parkeren. Naast de extra parkeerdruk leidt dit ook vermindering van daglichtinval in de woningen. Een andere oorzaak voor de parkeerdruk is het feit dat de buurt aan de rand van een betaald parkeren gebied ligt. Bezoekers van het centrum die niet bereid zijn om een parkeerkaartje te betalen zien in de VOP een goedkoop parkeeralternatief. Medewerkers en bezoekers van het stadhuis hebben hier een groot aandeel in. Wij stellen daarom voor: Onderzoek te doen naar draagvlak en effecten van uitbreiding van het betaald parkeren in de VOP Aanleggen van een bewaakte parkeerplaats voor bedrijfsbussen buiten de woonbuurt Straathoeken afzetten met plantenbakken zodat parken daar onmogelijk wordt

8 2. Fiets parkeren De VOP is een echte fietsbuurt. Veel bewoners hebben een fiets en dat is gezien de parkeerdruk voor auto s een goed en gezond alternatief. Er staan in de buurt echter ook heel veel fietswrakken. Fietsen die al lange tijd niet zijn aangeraakt, lekke banden hebben en of de ketting geheel verroest is. Deze fietswrakken zijn lelijke en overbodige obstakels die parkeerruimte voor andere fietsen innemen. Veel fietsen staan in de openbare ruimte, soms op onhandige plekken. Doordat veel trottoirs smal zijn en er veel fietsen staan, kan het voor mensen met een rolstoel of een kinderwagen lastig zijn om een weg te banen. Wij stellen daarom het volgende voor: Meerdere keren per jaar fietswrakken opsporen en verwijderen. Meer fietsparkeermogelijkheden creëren.

9 3. Hondenpoep Hondenpoep is een grote bron van ergernis. In de VOP is hondenpoep op straat eerder gewoonte dan uitzondering. Uiteraard ligt hierbij de volledige verantwoordelijkheid bij de hondenbezitters. Voor hen geldt een opruimplicht. Het als hondenbezitter niet opruimen van hondenpoep is uitermate asociaal. Om dit gedrag te veranderen stellen wij het volgende voor: Actievere inzet van de stadswachten om overtreders te sanctioneren. *inmiddels is er ná de enquête door de gemeente besloten om meer geld beschikbaar te stellen voor extra stadswachten. Hondenpoep actiever op te ruimen doormiddel van de gemeentelijke poepzuiger. *inmiddels is er ná de enquête (1 januari) door de gemeente een extra hondenpoepzuiger aangeschaft. Extra ruimtes creëren waar honden vrij mogen lopen.

10 4. Zwerfvuil Wij hebben veel klachten ontvangen over zwerfvuil. Dit varieert van vuil op straat, bewoners die hun brievenbus opentrekken en de inhoud in de portiek laten slingeren, opslag van vuil en troep in stegen en rondzwervend grofvuil in de plantsoenen. Enerzijds dienen de vervuilers te worden aangesproken op hun gedrag, anderzijds kan het opruimen van zwerfvuil worden geïntensiveerd. De gemeente heeft de afgelopen jaren bezuinigd op het budget voor het opruimen voor zwerfvuil. Inmiddels is ná het afnemen van deze enquête door de gemeente weer wat extra geld hiervoor beschikbaar gesteld. De vraag is in hoeverre dit voldoende is. Een andere mogelijkheid is het opzetten van een Buurtbezem wijkdeal. Dit initiatief is ontstaan in de wijk Ambacht. Een groep enthousiaste bewoners zorgen samen dat de straat schoner is dan het niveau dat de gemeente aanbiedt. Dit door gezamenlijk met de bezem door de straat te gaan. De gemeente ondersteunt hen hierbij.

11 5. Vuil naast de containers Veel bewoners zetten hun afval naast de container. De aanleiding kan uiteenlopen. Soms gaat het om grofvuil dat niet in de container past, soms zit de container vol en wellicht is het soms gemakzucht. In alle gevallen gaat het om verkeerd gedrag van de bewoners zelf: Het is immers niet toegestaan om afval naast de container te plaatsen. Mogelijke verbetermaatregelen van buitenaf zouden kunnen zijn: - Regelmatiger de containers legen (Irado) - Intensiever controleren en boetes uitdelen (Lichtblauwe brigade, gemeente) - Vrijwilligers van de Buurtpreventie laten surveilleren, meldingen maken bij Irado, zelf vuil opruimen en bewoners op hun gedrag aanspreken. - Bewoners er op wijzen dat zij afval kleiner kunnen maken zodat er wel in past, of aanmelden bij Irado zodat het wordt opgehaald.

Buurtverbeterplan. Kruidenbuurt Holy Noord, Vlaardingen. Buurtteam Kruidenbuurt. Buurtverbeterplan Buurtteam Kruidenbuurt

Buurtverbeterplan. Kruidenbuurt Holy Noord, Vlaardingen. Buurtteam Kruidenbuurt. Buurtverbeterplan Buurtteam Kruidenbuurt Buurtverbeterplan Kruidenbuurt Holy Noord, Vlaardingen Buurtteam Kruidenbuurt De Kruidenbuurt kan beter. Begin dit jaar hebben wij in de Kruidenbuurt een buurtenquête uitgezet om bewoners te vragen naar

Nadere informatie

Buurtverbeterplan. Wetering Westwijk, Vlaardingen. Buurtteam Wetering. Buurtverbeterplan Buurtteam Wetering

Buurtverbeterplan. Wetering Westwijk, Vlaardingen. Buurtteam Wetering. Buurtverbeterplan Buurtteam Wetering Buurtverbeterplan Wetering Westwijk, Vlaardingen Buurtteam Wetering De Westwijk kan beter. Begin dit jaar hebben wij in de buurt Wetering een buurtenquête uitgezet om bewoners te vragen naar hoe zij hun

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

Wijkraadpleging Molenwijk. Gemeente Haarlem Augustus 2012

Wijkraadpleging Molenwijk. Gemeente Haarlem Augustus 2012 Gemeente Haarlem Augustus 2012 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6C 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2012-concept Datum : Augustus 2012 Opdrachtgever :

Nadere informatie

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Ontwikkeld door Welzijn Centraal en vrijwilligers. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leeuwarden, Woon Friesland

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Franse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In totaal

Nadere informatie

1 Handhaving in Westerpark

1 Handhaving in Westerpark 1 Handhaving in Westerpark Het vierde onderzoek onder het panel van stadsdeel Westerpark gaat over handhaving. Het stadsdeel wil weten of de bewoners van Westerpark tevreden zijn over bepaalde vormen van

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Parkeren Helpman Oost

Parkeren Helpman Oost Parkeren Helpman Oost Peiling betaald parkeren Kübra Ozisik November 2016 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding De gemeente Groningen ontvangt veelvuldig meldingen over parkeerdruk in Helpman

Nadere informatie

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht Inhoud 1. Conclusies en verbetersuggesties 2. Schoonhouden 3. Veiligheid en handhaving 4. Communicatie 5. Tevredenheid honden uitlaatvoorzieningen 6. Develpark en Noordpark

Nadere informatie

Toezicht en Handhaving in Assen

Toezicht en Handhaving in Assen Toezicht en Handhaving in Assen Een veilige en leefbare gemeente Als er iets mis gaat in de samenleving, gaat de vinger al snel naar de gemeente. Waren de vergunningen en het toezicht daarop in orde? En

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL

Bijlage VMBO-GL en TL Bijlage VMBO-GL en TL 2013 tijdvak 2 maatschappijleer 2 CSE GL en TL Tekstboekje GT-0323-a-13-2-b Analyse maatschappelijk vraagstuk: overlast door hondenpoep 5 10 15 20 tekst 1 Meeste gemeenten hebben

Nadere informatie

Factsheet ZONE. Straten in de gele zone:

Factsheet ZONE. Straten in de gele zone: Factsheet ZONE 1 Straten in de gele zone: Eisenhowerlaan 47 t/m 61 Catsheuvel De maatregelen voor de gele zone zijn van kracht vanaf zaterdagochtend 22 maart 00.00 uur. Vanaf dinsdagavond zijn de maatregelen

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Nulmeting pilot zwerfvuilproject. Resultaten van de bewonersenquête in de maisonettes van Meijhorst, Malvert en Neerbosch-Oost

Nulmeting pilot zwerfvuilproject. Resultaten van de bewonersenquête in de maisonettes van Meijhorst, Malvert en Neerbosch-Oost Resultaten van de bewonersenquête in de maisonettes van Meijhorst, Malvert en Neerbosch-Oost Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek september 2003 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Ondernemers De Houtwegen Heemskerk 19 September 2013 Agenda 16:30 17:00 Ontvangst met koffie 17:00 17:10 Opening 17:10 17:50 Keurmerk Veilig Ondernemen Cees van der Kolk 17:55 18:15

Nadere informatie

Wijkraadpleging 2006 Utrecht-Noordoost

Wijkraadpleging 2006 Utrecht-Noordoost Wijkraadpleging 2006 Utrecht-Noordoost Rapportage: DIMENSUS beleidsonderzoek Maart 2007 Projectnummer 265 Inhoud 1 Inleiding 2 2 Wat vinden bewoners het belangrijkste in Noordoost 3 3 Wijkspecifieke aspecten

Nadere informatie

Parkeren Tuinwijk Peiling betaald parkeren

Parkeren Tuinwijk Peiling betaald parkeren Parkeren Tuinwijk Peiling betaald parkeren Kübra Ozisik November 2016 Erik van der Werff www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding Al langere tijd krijgt de gemeente Groningen meldingen over parkeeroverlast

Nadere informatie

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar februari 2009. Evaluatie weekmarkt aan Het Dirk IV-plein te Hoornaar Aan de Gemeenteraad van Giessenlanden is toegezegd dat een evaluatie zou

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk

Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Taken... 3 2.1 Meldingen door burgers en ondernemers... 3 2.2 Hondenbeleid...

Nadere informatie

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie.

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie. Beste bewoner, Zoals u van ons gewend bent, houden we u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt. Ook in deze nieuwsbrief leest u alles over het laatste nieuws. Verbeteringen in

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid)

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Socialistische Partij Zoetermeer Stadhoudersring 12a 2713 GB ZOETERMEER

Nadere informatie

meeste mensen in de omgeving ruimen wel op Ja Ja Ja Weet niet soms ergens anders

meeste mensen in de omgeving ruimen wel op Ja Ja Ja Weet niet soms ergens anders NALEEF AANLIJN OPMERKING1 OPRUIM NALEEFOPR OPMERKING2 UITRENVELD UITREN VOLDOET OPMERKING3 CONTAINER KERN HOND AANLIJN OPMERKING4 WAAR POEP Haarsteeg veel mensen houden zich er wel Vlijmen nee aan Beetje

Nadere informatie

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein Zeiving-Zuid ( , 10:00) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein Zeiving-Zuid ( , 10:00) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw Resultaten Stresstest Bedrijventerrein Zeiving-Zuid (12-05-2015, 10:00) Schouw Route is een definitieve route Route is 0 kilometer lang Route 1 keer gelopen 4214 KZ Vuren Aanwezigen Politie Fons Spee Gemeente

Nadere informatie

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE U bent 1 van de eerste bewoners van de nieuwe wijk westergouwe. Aan u als pionier daarom een hartelijk welkom! Verschillende partijen werken aan de bouw, onderhoud en beheer

Nadere informatie

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

Enquête hondenbeleid Gemeente Lingewaard

Enquête hondenbeleid Gemeente Lingewaard Gemeente Lingewaard Doss.no. : 18CC131 Tilburg, 21 februari 2019 De AfvalSpiegel Kraaivenstraat 21-15 Postbus 10311 5000 JH Tilburg Tel: 085 773 19 95 E-mail: info@deafvalspiegel.nl Inhoudsopgave 1. Conclusies

Nadere informatie

Openbare ruimte Dordrecht

Openbare ruimte Dordrecht Openbare ruimte Dordrecht BEWONERSPANEL OVER PRIORITEITEN IN DE OPENBARE RUIMTE Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De kracht van de samenleving wordt steeds belangrijker. De gemeente Dordrecht

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 BUURTONDERZOEK Westvoorne Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 Hierbij gaven 46 bewoners aan de deur en 2 via het internet

Nadere informatie

Enquête hondenbeleid gemeente Heusden

Enquête hondenbeleid gemeente Heusden Enquête hondenbeleid gemeente Heusden Algemeen 1 In welke kern woont u? Doeveren Drunen Elshout Giersbergen Haarsteeg Hedikhuizen Heesbeen Herpt Heusden Nieuwkuijk Oudheusden Vlijmen Buitengebied 2 Heeft

Nadere informatie

Inspraak over handhaving voetpad Gemeente Almere Stadsbeheer

Inspraak over handhaving voetpad Gemeente Almere Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Inspraak over handhaving voetpad Gemeente Almere Stadsbeheer 5 april 2013 RA130569 Samenvatting Een inwoner van Almere woont aan een voetpad van het Bizonplantsoen. Bewoners

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Samenvatting De Leidse burgers hebben vijf aspecten beoordeeld, die betrekking hebben op het onderhoud van de stad en als zodanig onder de medeverantwoordelijkheid

Nadere informatie

in de buurt woonwijk De methen beter bekeken Buurt

in de buurt woonwijk De methen beter bekeken Buurt Buurten in de buurt woonwijk De methen beter bekeken IN de Buurt Woonwijk De Methen beter bekeken Zevenaar, juni 2009 Buurten IN de Buurt Woonwijk De Methen beter bekeken INLeidinG SP Zevenaar is door

Nadere informatie

ONDERZOEK GROENVOORZIENINGEN

ONDERZOEK GROENVOORZIENINGEN ONDERZOEK GROENVOORZIENINGEN ONDERZOEK INWONERPANEL SOEST GFK, JULI 2015 GfK 2015 Onderzoek Groenvoorzieningen Juli 2015 1 Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 Onderzoeksresultaten 3 Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017 Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017 Inhoud 1. Conclusies en verbetersuggesties 2. Schoonhouden 3. Veiligheid en handhaving 4. Communicatie 5. Tevredenheid honden uitlaatvoorzieningen 6. Voorlichtingscampagne

Nadere informatie

Onderzoek woonservicegebieden

Onderzoek woonservicegebieden Gemeente Dalfsen Onderzoek woonservicegebieden Kern: Lemelerveld Onderzoek uitgevoerd en opgesteld: - Lemelerveld: Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld - Dalfsen: Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen - Nieuwleusen:

Nadere informatie

Voel je thuis op straat!

Voel je thuis op straat! Voel je thuis op straat! 0-meting onder kinderen, jongeren en volwassenen in Bergen op Zoom Centrum Ron van Wonderen Nanne Boonstra Utrecht, september 2007 Verwey- Jonker Instituut 1 Samenvatting en conclusies

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 BUURTONDERZOEK Sportbuurt Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 Hierbij gaven 68 bewoners hun mening over hun buurt en over de voorgenomen bouw van een scholencluster

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Conclusies bewonersenquête buurtpreventie 2013.

Conclusies bewonersenquête buurtpreventie 2013. Conclusies bewonersenquête buurtpreventie 2013. De bewonersenquête van mei 2013 werd 280 personen/huishoudens ingevuld. Dit is nagenoeg evenveel als bij de enquête van 2009. Ook deze keer werden er weer

Nadere informatie

Van: PvdA Aan: College van B&W Datum: 5 september 2017 Betreft: artikel 51 vragen over groenbeheer Bijlage: foto s.

Van: PvdA Aan: College van B&W Datum: 5 september 2017 Betreft: artikel 51 vragen over groenbeheer Bijlage: foto s. Van: PvdA Aan: College van B&W Datum: 5 september 2017 Betreft: artikel 51 vragen over groenbeheer Bijlage: foto s Geacht college, Maassluis is een mooie, zeer dicht bevolkte stad en er werken dagelijks

Nadere informatie

Wijkrapport Quirijnstok en Heikant 2014 Wijkbezoek SP Tilburg September-oktober 2014

Wijkrapport Quirijnstok en Heikant 2014 Wijkbezoek SP Tilburg September-oktober 2014 Wijkrapport Quirijnstok en Heikant 2014 Wijkbezoek SP Tilburg September-oktober 2014 1 SP Wijkrapport Quirijnstok en Heikant Inleiding De SP is in september Quirijnstok en de Heikant in geweest om in gesprek

Nadere informatie

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Bezoekers over De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Oktober 2014 Gemeente Oss Team Onderzoek en Statistiek 1 Wat is de blauwe zone? De blauwe zone gaat lang parkeren van auto's tegen door

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over gemeente Súdwest Fryslân. Datum: 31 oktober Rapportnummer: 2011/326

Rapport. Rapport over een klacht over gemeente Súdwest Fryslân. Datum: 31 oktober Rapportnummer: 2011/326 Rapport Rapport over een klacht over gemeente Súdwest Fryslân. Datum: 31 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/326 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Súdwest Fryslân te weinig doet om het zwerfvuil,

Nadere informatie

Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem

Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem Zwerfvuil in de gemeente Tiel: een analyse van het probleem De gemeente Tiel krijgt uit een landelijk afvalfonds jaarlijks circa 50.000 om extra maatregelen te nemen ter voorkoming van zwerfvuil. Dit geld

Nadere informatie

Verkeerd neergezet afval

Verkeerd neergezet afval LeidenPanel Verkeerd neergezet afval BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding De gemeente Leiden gaat de komende tijd proberen om de overlast door verkeerd

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 Beste buren, Deze laatste nieuwsbrief van 2014 wil het VvE bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Correcte contactgegevens

Nadere informatie

Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid. Amendementen en preadviezen

Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid. Amendementen en preadviezen Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid Amendementen en preadviezen Donderdag 12 december stelt de ALV het verkiezingsprogramma van de PvdA Amsterdam-Zuid vast. In dit document treft

Nadere informatie

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein De Oven ( , 10:53) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein De Oven ( , 10:53) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw Resultaten Stresstest Bedrijventerrein De Oven (21-04-2015, 10:53) Schouw Route is een definitieve route Route is 3.14 kilometer lang Route 1 keer gelopen 4147 CR Lingewaal Aanwezigen Politie Frank Ebben

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 296299 Datum : 27 juni 2016 Programma : Wonen en Ruimte Blad : 1 van 7 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid LEEF Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid 1 2 Pilot Hondenbeleid Hondenbeleid > 10 jaar Vastgelegd in APV Evaluatie in afgelopen 3 jaar Projectgroep van Wijkkerngroep In kaart brengen Klachten (mail; Social

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Samenvatting De binnenstad van Leiden krijgt een voldoende (7,1) van de Leidenaren. Wanneer wordt gevraagd naar de ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, dan geven meer

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%. Samenvatting Parkeren 2016 Cluster Ruimte en Economie/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2016 is het

Nadere informatie

Enquête Een toegankelijke binnenstad

Enquête Een toegankelijke binnenstad Enquête Een toegankelijke binnenstad Gemeente Montfoort pakt de komende jaren de binnenstad van Montfoort aan. Daarbij is het voornaamste doel de binnenstad toegankelijker te maken voor ouderen en mensen

Nadere informatie

Buurtenquête De Posten - Oosterveld

Buurtenquête De Posten - Oosterveld Buurtenquête De Posten - Oosterveld Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem 29-3-2017 Inleiding Op 29 maart 2017 heeft de 1e burgerschouw 2017 in de wijk Oost-Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD

Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen Om invulling te geven aan de participatiemaatschappij is de gemeente Zwijndrecht op zoek naar

Nadere informatie

Meeuwenoverlast Het vervolg-2

Meeuwenoverlast Het vervolg-2 Meeuwenoverlast Het vervolg-2 Introductie en samenvatting Achtergrond van het onderzoek Inwoners van Haarlem klagen regelmatig over overlast van meeuwen. Dat blijkt uit klachten die de gemeente ontvangt

Nadere informatie

Analyse bewonersenquête Oude Pijp R.A van der Hulst

Analyse bewonersenquête Oude Pijp R.A van der Hulst Analyse bewonersenquête Oude Pijp 10-11-2016 R.A van der Hulst Inhoudsopgave Marie Heinekenplein 1 Gerard Doustraat 2 Sweelinckstraat 3 Hemonystraat 4 Tweede Jan vd Heijdenstraat 5 Ceintuurbaan-Sarphatipark

Nadere informatie

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL.

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. 2014 GEACHTE BEZOEKER/RECREANT GAASPERPLAS, MIDDELS DEZE ENQUÊTE WIL DE AFDELING TOEZICHT VAN GROENGEBIED AMSTELLAND MEER INZICHT KRIJGEN

Nadere informatie

Beoordeling schoonheid in Oud-West

Beoordeling schoonheid in Oud-West Beoordeling schoonheid in Oud-West Van 12 tot en met 18 februari 2009 kon u vragen beantwoorden over hoe schoon Oud- West en in het bijzonder uw buurt vindt. Net als bij de metingen in 2007 en 2008 kreeg

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Parkeren

Hoofdstuk 10 Parkeren Hoofdstuk 10 Parkeren Samenvatting Zeven op de tien Leidse huishoudens beschikken over één of meer auto s. Eén op de vijf huishoudens heeft te maken met betaald parkeren in de eigen straat of in aangrenzende

Nadere informatie

Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête maart 2006 t/m januari

Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête maart 2006 t/m januari Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête maart 2006 t/m januari 2007 1 In deze rapportage worden de resultaten beschreven uit de Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête voor de maand januari. Tevens

Nadere informatie

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren Openbare Werken Bewoner Straatnaam Ugchelen Telefoon 14 055 Doorkiesnummer (055) 580 2549 Telefax (055) 580 1176 E-mail o.martijn@apeldoorn.nl Datum 15 oktober 2010 Uw brief d.d. Ons kenmerk Betreft 2010-060141

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Bewonersenquête betaald parkeren Boomberg

Bewonersenquête betaald parkeren Boomberg Bewonersenquête betaald parkeren Boomberg Opgesteld in opdracht van: Gemeente Hilversum Amersfoort, 8 mei 2019 Projectnr: GM108 Kenmerk: Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Uitslag

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING

HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING COLOFON Wierden, november 2016 Het verhaal van ons t.a.v. Gemeente Wierden Postbus 43 7640 AA Wierden e-mail: hetverhaalvan@wierden.nl internet: www.hetverhaalvanons.nl

Nadere informatie

URBANOS. Experiment De Silleplein. Eerste ideeën tijdelijk inrichting. 6 maart 2017 DUURZAME STEDELIJK ONTWIKKELING.

URBANOS. Experiment De Silleplein. Eerste ideeën tijdelijk inrichting. 6 maart 2017 DUURZAME STEDELIJK ONTWIKKELING. Experiment De Silleplein Eerste ideeën tijdelijk inrichting 6 maart 2017 URBANOS DUURZAME STEDELIJK ONTWIKKELING Barentszstraat 40, 1013 NS Amsterdam T: +31 (0) 20 4218331 office@urbanos.nl www.urbanos.nl

Nadere informatie

THUIS IN HET ZUIDERKRUIS RAPPORTAGE VAN EEN BUURTENQUETE UITGEVOERD DOOR VEENENDAAL

THUIS IN HET ZUIDERKRUIS RAPPORTAGE VAN EEN BUURTENQUETE UITGEVOERD DOOR VEENENDAAL THUIS IN HET ZUIDERKRUIS RAPPORTAGE VAN EEN BUURTENQUETE UITGEVOERD DOOR VEENENDAAL INHOUDSOPGAVE SAMENVATTING: WERKWIJZE BUURTEN IN DE BUURT : DE VRAGENLIJST: UITSLAG IN CIJFERS: UITSLAG IN TEKST: Verhalen,

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 1 Paauwenburg 6-9-2017 Inleiding Op 6 september 2017 heeft de 2e burgerschouw 2017 in de wijk Paauwenburg plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Bewonersavond Koggepark

Bewonersavond Koggepark Bewonersavond Koggepark Woensdag 22 April Aanwezig: 17 bewoners, directeur Digitalis, De Stek, Mooizogoedzo, De Schoor Historie Koggepark Monique van Zandwijk, directeur basisschool de Digitalis startte

Nadere informatie

VRAGEN EN OPMERKINGEN VAN INWONERS TIJDENS INFORMATIEBIJEENKOMSTEN 25 APRIL EN 2 MEI JL, VOORZIEN VAN ANTWOORDEN GEMEENTE

VRAGEN EN OPMERKINGEN VAN INWONERS TIJDENS INFORMATIEBIJEENKOMSTEN 25 APRIL EN 2 MEI JL, VOORZIEN VAN ANTWOORDEN GEMEENTE VRAGEN EN OPMERKINGEN VAN INWONERS TIJDENS INFORMATIEBIJEENKOMSTEN 25 APRIL EN 2 MEI JL, VOORZIEN VAN ANTWOORDEN GEMEENTE Aan: College van Burgemeester en Wethouders Van: Erik Olijerhoek 16 augustus 2017

Nadere informatie

Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost

Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

Buurtenquête De Laares

Buurtenquête De Laares Buurtenquête De Laares Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

Woon- en leefregels Appartementen complex met lift en portiek

Woon- en leefregels Appartementen complex met lift en portiek Woon- en leefregels Appartementen complex met lift en portiek Woon- en leefregels Appartementen complex Inleiding Prettig wonen wordt nog plezieriger, als iedereen zijn steentje bijdraagt: de woningcorporatie

Nadere informatie

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei ONDERZOEK VEILIGHEID Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei 14 GfK 14 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei 14 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting. Onderzoeksresultaten Voorvallen en misdrijven Veiligheid

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Toezichthouders in de wijk

Toezichthouders in de wijk Toezichthouders in de wijk Hoe ervaren inwoners uit Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht de aanwezigheid van Toezichthouders? Inhoud: 1 Conclusies 2 Bekendheid 3 Effect 4 Waardering taken Hondengerelateerde

Nadere informatie

Kwaliteit Openbare Ruimte stadsdeel Oud-Zuid 2009

Kwaliteit Openbare Ruimte stadsdeel Oud-Zuid 2009 Kwaliteit Openbare Ruimte stadsdeel Oud-Zuid 2009 Projectnummer: 9249 In opdracht van: Stadsdeel Oud-Zuid Manilde van der Oord Clemens Wenneker Esther Jakobs Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Samenvatting Leidenaren vinden groen in de buurt en een rustige woonomgeving de meest prettige punten aan de inrichting van een wijk. Als grootste bron van irritatie wordt,

Nadere informatie

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens Resultaten peiling EnschedePanel Inleiding Voor de verbetering van de leefbaarheid en aanpak van de veiligheid in de wijken is in oktober 2015 een onderzoek verricht. In dezelfde periode is de landelijke

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Onderzoek parkeren 2019

Onderzoek parkeren 2019 Onderzoek parkeren 2019 ONDERZOEK PARKEREN 2019 April 2019 Samenstelling rapport: Mariëlle Bartels, afdeling JABO/Onderzoek en Statistiek In opdracht van: Desirée Kluyver, afdeling Stadsontwikkeling JABO/Onderzoek

Nadere informatie

Bewonersenquête betaald parkeren Jan van der Heijdenstraat

Bewonersenquête betaald parkeren Jan van der Heijdenstraat Bewonersenquête betaald parkeren Jan van der Heijdenstraat Gemeente Hilversum Mei 2018 T. Plat MA drs. A. van den Heuvel Projectnummer: PO002582 Correspondentienummer: DH-2505-9216 Inhoudsopgave HOOFDSTUK

Nadere informatie

Bent u aangesloten bij de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ)? Kunt u aangeven hoe uw onderneming er voor staat ten opzichte van pakweg 3 jaar geleden

Bent u aangesloten bij de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ)? Kunt u aangeven hoe uw onderneming er voor staat ten opzichte van pakweg 3 jaar geleden Uitkomsten van enquête onder ondernemers door Cees Pluimgraaff Bent u aangesloten bij de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ)? ja nee De straat waarin ik onderneem kent geen BIZ Kunt u aangeven hoe uw onderneming

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie