Buurtverbeterplan. Kruidenbuurt Holy Noord, Vlaardingen. Buurtteam Kruidenbuurt. Buurtverbeterplan Buurtteam Kruidenbuurt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Buurtverbeterplan. Kruidenbuurt Holy Noord, Vlaardingen. Buurtteam Kruidenbuurt. Buurtverbeterplan Buurtteam Kruidenbuurt"

Transcriptie

1 Buurtverbeterplan Kruidenbuurt Holy Noord, Vlaardingen Buurtteam Kruidenbuurt

2 De Kruidenbuurt kan beter. Begin dit jaar hebben wij in de Kruidenbuurt een buurtenquête uitgezet om bewoners te vragen naar hoe zij hun buurt ervaren. Uiteindelijk hebben 47 bewoners/gezinnen de enquête ingevuld. Vervolgens hebben wij als buurtteam de resultaten besproken en een ronde door de buurt gemaakt. In dit rapport gaan we in op de belangrijkste conclusies. Tevens worden er voorstellen gedaan hoe we de buurt kunnen verbeteren. Wij zullen de conclusies en voorstellen met de bewoners bespreken en vervolgens voorleggen aan onder andere de gemeente, scholen, Irado, woningcorporaties, politie en andere betrokken partijen. Wij zijn erg benieuwd naar reacties en aanvullende opmerkingen/voorstellen. Ook nodigen wij u graag uit om u bij ons buurtteam aan te sluiten. Zie: Namens het buurtteam, Hans Stolk, Coördinator Buurtteam Kruidenbuurt hans.stolk@sp-vlaardingen.nl /

3 Samenvatting 1. Huisvuil hoort in de container en niet er naast. Kom met maatregelen om deze ergernis aan te pakken. 2. Te hard rijden maakt de buurt onveilig, net als de parkeerchaos bij de scholen. Spreek automobilisten en scooterrijders aan en neem snelheid remmende maatregelen. 3. De bodem zakt hard, tegels liggen scheef. Een deel van de Kruidenbuurt is recent opgehoogd. Een ander deel nog niet. Met name de Adenauerlaan moet op hoogte worden gebracht. 4. Er slingert veel zwerfvuil rond. Zwerfvuil op straat en in de groenperken leidt tot veel irritatie. Vervuilers aanspreken, Wijkdeals oprichten met bewoners en of intensiveren van de opruimwerkzaamheden door de gemeente zouden kunnen bijdragen aan een schonere buurt. 5. Er is niets te doen. Zorg voor een buurtorganisatie en buurtactiviteiten. Bewoners geven het voorzieningenniveau een onvoldoende. Er is weinig te doen. Een actieve buurtorganisatie en buurtactiviteiten worden gemist. 6. Aanbod speelruimte is karig. Er zit een enorm kwaliteitsverschil tussen de verschillende speelplekken en de vraag is in hoeverre het aanbod aansluit bij de behoefte. Een inventarisatie en een opwaardering is gewenst.

4 Aanleiding Een stad bestaat uit wijken, en een wijk bestaat uit buurten. Veel politieke partijen functioneren op stadsniveau. Als je de stad vanuit het stadhuis bestuurt sta je erg ver van de bewoners af. Daarnaast is het erg lastig om met een klein clubje de belangen van bewoners te behartigen. De SP werkt daarom op buurtniveau, van onderop. Buurtbewoners - die tevens lid zijn van de SP hebben het initiatief genomen om in de Kruidenbuurt een buurtteam op te richten. Niet vanuit politiek belang, maar vanuit het belang van de buurt en de buurtbewoners. Omdat wij denken dat de Kruidenbuurt beter kan, los van elke politieke kleur. Om een beeld te krijgen wat er bij u in de buurt speelt, wat er goed gaat en wat er beter kan hebben wij een buurtonderzoek gedaan. Doormiddel van een enquête, gesprekken en diverse buurtbezoeken hebben wij een zo n goed mogelijk beeld proberen te creëren. Deze conclusies inclusief concrete voorstellen (actiepunten) treft u in dit Buurtverbeterplan. Indien u na het lezen van onze ideeën enthousiast geworden bent om met de buurt aan de slag te gaan nodigen wij u graag uit. Wij houden u graag op de hoogte van de verdere initiatieven.

5 De Kruidenbuurt De Kruidenbuurt is een buurt in de wijk Holy Noord (Vlaardingen). De bouw begon in Voor die tijd was dit gebied agrarische grond. De buurt bestaat uit zowel huur- (69%) als koopwoningen (31%). Er wonen zo'n bewoners verdeeld over 780 huishoudens. In deze buurt zijn twee scholen: De Singel (openbaar) en Het Anker (protestants). Het aantal auto s per huishouden is gemiddeld 0,9. 14% van de bewoners zijn van niet-westerse afkomst. 41% van alle huishoudens hebben thuiswonende kinderen. (Cijfers: CBS) In de buurt zelf zijn geen winkels, deze zijn wel te vinden in het nabijgelegen winkelcentrum De Loper. De buurt beschikt niet over een eigen buurthuis. Openbaar vervoer aansluitingen (bus en tram) zijn nabijgelegen. Bewoners en bezoekers kunnen gratis parkeren op maaiveld. In de buurt zijn een aantal speelplaatsen aanwezig, maar verschillen onderling in aanbod en kwaliteit. Er zijn geen buurtverenigingen- en activiteiten bekend.

6 Rapportcijfers Hieronder treft u de rapportcijfers die de buurt krijgt aan de hand van de door de bewoners ingevulde enquête. Om de uitkomsten in perspectief te plaatsen hebben wij ter referentie dezelfde enquête gehouden in de buurten Centrum: VOP (107 enquêtes) en Westwijk: Wetering (54 enquêtes). Kruidenbuurt VOP Wetering Onderhoud bestrating: 5,9 4,4 5,2 Schone straten: 5,6 4,5 5,4 Kwaliteit openbaar groen: 6,2 5,4 6,1 Aanbod speelruimte: 6 5,8 5,9 Veiligheid: 6,7 5,3 5,4 Parkeerruimte: 6,3 3,6 5,5 Verkeersveiligheid: 6,4 5,1 5,5 Beschikbaarheid Openbaar Vervoer: 7,3 6,7 7,8 Kwaliteit van de woning (huurwoningen): 7,2 6,0 5,8 Voorzieningen in de buurt: 5,1 4,9 5,8 80% van de geënquêteerden zou de Kruidenbuurt aanbevelen wanneer vrienden of familie op zoek zouden zijn naar een woning. (Tegenover 45% in de VOP en 50% in Wetering)

7 Actiepunten 1. Afval naast de containers Veel bewoners zetten hun afval naast de container. De aanleiding kan uiteenlopen. Soms gaat het om grofvuil dat niet in de container past, soms zit de container vol en wellicht is het soms gemakzucht. In alle gevallen gaat het om verkeerd gedrag van de bewoners zelf: Het is immers niet toegestaan om afval naast de container te plaatsen. Mogelijke verbetermaatregelen van buitenaf zouden kunnen zijn: - Regelmatiger de containers legen (Irado) - Intensiever controleren en boetes uitdelen (Lichtblauwe brigade, gemeente) - Vrijwilligers van de Buurtpreventie laten surveilleren, meldingen maken bij Irado, zelf vuil opruimen en bewoners op hun gedrag aanspreken. - Bewoners er op wijzen dat zij afval kleiner kunnen maken zodat er wel in past, of aanmelden bij Irado zodat het wordt opgehaald.

8 2. Parkeerdrukte bij de scholen en te hard rijden Rond de scholen (Singel en Het Anker) parkeren ouders bij het wegbrengen- en ophalen van hun kinderen op onveilige en hinderlijke plaatsen. Daarnaast wordt er op sommige plekken vaak te hard gereden. Met name op het Kruidenpad en het Fonteinkruid wordt erg hard gereden. De schoolleiding heeft een verantwoordelijkheid op het aanspreken van de ouders. Ook de politie (wijkagent) kan handhaven bij overtredingen. De gemeente zou met fysieke maatregelen het verkeerd parkeren en het te hard rijden kunnen bemoeilijken.

9 3. Verzakkingen en scheve tegels Een groot deel van de Kruidenbuurt is recent opgehoogd. Er zijn echter ook gebieden die ernstig verzakt zijn, met als gevolg: Scheve straten, scheefliggende tegels en hoge drempels bij portieken en woningen. Met name de Adenauerlaan is ernstig verzakt en vraagt om herstel. Voor mensen die slecht te been zijn en of afhankelijk zijn van een rollator of scootmobiel is dit gebied slecht toegankelijk. Geïnventariseerd moet worden welke straten opgehoogd dienen te worden en welke plekken hersteld moeten worden. De gemeente dient daar in haar begroting geld voor vrij te maken.

10 4. Zwerfvuil Op straat, rond de speelplekken, rond vuilcontainers en vooral in de groenperken is veel zwerfvuil te vinden. Dit leidt tot veel ergernis. Enerzijds dienen de vervuilers te worden aangesproken op hun gedrag, anderzijds kan het opruimen van zwerfvuil worden geïntensiveerd. De gemeente heeft de afgelopen jaren bezuinigd op het budget voor het opruimen voor zwerfvuil. Een voor de hand liggende oplossing is dat de gemeente dit budget weer verruimt. Een andere mogelijkheid is het opzetten van een Buurtbezem wijkdeal. Dit initiatief is ontstaan in de wijk Ambacht. Een groep enthousiaste bewoners zorgen samen dat de straat schoner is dan het niveau dat de gemeente aanbiedt. Dit door gezamenlijk met de bezem door de straat te gaan. De gemeente ondersteunt hen hierbij.

11 5. Tekort aan buurtactiviteiten Binnen de buurt is weinig te doen. Het nabijgelegen buurthuis is verdwenen. Er is in de buurt geen bewonersvereniging actief. Het ontbreken van buurtactiviteiten wordt erg gemist. Het opzetten van bewonersorganisatie en het organiseren van buurtactiviteiten kan de sociale samenhang versterken en asociaal gedrag beperken. Het brengt bewoners met elkaar in contact, bestrijdt eenzaamheid en verveling, en zorgt voor wat meer reuring. Hoewel dit van de inzet van de bewoners zelf afhankelijk is kunnen gemeente, corporaties en de scholen een bijdrage leveren in het initiëren, ondersteunen en faciliteren van een bewonersorganisatie en bewonersactiviteiten.

12 6. Speelruimte Geïnventariseerd moet worden welke leeftijdsgroepen rondom de diverse speelruimtes wonen en waar meer of minder behoefte is qua speeltoestellen of iets voor oudere kinderen en jeugd. Hoe komt het dat er enkele heel goed voorziene speelruimtes zijn en enkele met slechts één schommel of geheel zonder speeltoestel?

VOP Vettenoordsepolder, Vlaardingen

VOP Vettenoordsepolder, Vlaardingen Buurtverbeterplan VOP Vettenoordsepolder, Vlaardingen Buurtteam VOP De VOP is een gezellig buurt die om verbetering vraagt De VOP is een hele gezellige en veelzijdige buurt. De meeste bewoners wonen er

Nadere informatie

Buurtverbeterplan. Wetering Westwijk, Vlaardingen. Buurtteam Wetering. Buurtverbeterplan Buurtteam Wetering

Buurtverbeterplan. Wetering Westwijk, Vlaardingen. Buurtteam Wetering. Buurtverbeterplan Buurtteam Wetering Buurtverbeterplan Wetering Westwijk, Vlaardingen Buurtteam Wetering De Westwijk kan beter. Begin dit jaar hebben wij in de buurt Wetering een buurtenquête uitgezet om bewoners te vragen naar hoe zij hun

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

Buurtenquête De Posten - Oosterveld

Buurtenquête De Posten - Oosterveld Buurtenquête De Posten - Oosterveld Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Wijkraadpleging Molenwijk. Gemeente Haarlem Augustus 2012

Wijkraadpleging Molenwijk. Gemeente Haarlem Augustus 2012 Gemeente Haarlem Augustus 2012 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6C 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2012-concept Datum : Augustus 2012 Opdrachtgever :

Nadere informatie

Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost

Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 BUURTONDERZOEK Westvoorne Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 Hierbij gaven 46 bewoners aan de deur en 2 via het internet

Nadere informatie

Verkeerd neergezet afval

Verkeerd neergezet afval LeidenPanel Verkeerd neergezet afval BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding De gemeente Leiden gaat de komende tijd proberen om de overlast door verkeerd

Nadere informatie

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid)

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Socialistische Partij Zoetermeer Stadhoudersring 12a 2713 GB ZOETERMEER

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD

Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen Om invulling te geven aan de participatiemaatschappij is de gemeente Zwijndrecht op zoek naar

Nadere informatie

Thema s Omdat de resultaten en cijfers op wijkniveau erg uiteenlopen in onderwerp, is ervoor gekozen om deze onder te verdelen in 9 thema s:

Thema s Omdat de resultaten en cijfers op wijkniveau erg uiteenlopen in onderwerp, is ervoor gekozen om deze onder te verdelen in 9 thema s: Hoe is de wijkanalyse tot stand gekomen? Monitor Hilversum Begin december 2017 is de vragenlijst Monitor Hilversum naar 10.400 Hilversummers verstuurd. In totaal werden er 109 vragen voorgelegd over uiteenlopende

Nadere informatie

Nulmeting pilot zwerfvuilproject. Resultaten van de bewonersenquête in de maisonettes van Meijhorst, Malvert en Neerbosch-Oost

Nulmeting pilot zwerfvuilproject. Resultaten van de bewonersenquête in de maisonettes van Meijhorst, Malvert en Neerbosch-Oost Resultaten van de bewonersenquête in de maisonettes van Meijhorst, Malvert en Neerbosch-Oost Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek september 2003 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Voel je thuis op straat!

Voel je thuis op straat! Voel je thuis op straat! 0-meting onder kinderen, jongeren en volwassenen in Bergen op Zoom Centrum Ron van Wonderen Nanne Boonstra Utrecht, september 2007 Verwey- Jonker Instituut 1 Samenvatting en conclusies

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

ONDERWERPEN BURGERAKKOORD ROOSENDAAL

ONDERWERPEN BURGERAKKOORD ROOSENDAAL ONDERWERPEN BURGERAKKOORD ROOSENDAAL Gemeente Roosendaal Mei 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017/concept Datum Mei 2017

Nadere informatie

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Ontwikkeld door Welzijn Centraal en vrijwilligers. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leeuwarden, Woon Friesland

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 BUURTONDERZOEK Sportbuurt Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 Hierbij gaven 68 bewoners hun mening over hun buurt en over de voorgenomen bouw van een scholencluster

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK

LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK december 2013 Nieuw-Lotbroek nóg veiliger, schoner en kindvriendelijker Inleiding Nieuw-Lotbroek is een bijzondere Hoensbroekse volksbuurt. Een buurt waar mensen elkaar kennen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Buurtenquête Stroinkslanden Zuid

Buurtenquête Stroinkslanden Zuid Buurtenquête Stroinkslanden Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos

Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Buurtenquête Cascade en WoWaLo

Buurtenquête Cascade en WoWaLo Buurtenquête Cascade en WoWaLo Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Buurtenquête De Laares

Buurtenquête De Laares Buurtenquête De Laares Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

Reader Heer Oudelands Ambacht fase 2

Reader Heer Oudelands Ambacht fase 2 Reader Heer Oudelands Ambacht fase 2 De wijk Heer Oudelands ambacht heeft last van verzakkingen van de openbare ruimte en tuinen. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, riolering en de

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 T. Hendriks, F. Janssen, K. Reijnders Dorpsraad Meterik info@dorpsraadmeterik.nl 1 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Doel enquête 3 Verantwoording enquête 4 Hoofdpunten

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen 1 en 10, waarbij een hoog cijfer betekent

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Buurtenquête hostel Leidsche Maan

Buurtenquête hostel Leidsche Maan Buurtenquête hostel Leidsche Maan tussenmeting 2013 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht (GG&GD) DIMENSUS beleidsonderzoek April 2013 Projectnummer 527 Inhoud Samenvatting 3 Inleiding

Nadere informatie

Terugkoppeling enquête Velp Noordoost

Terugkoppeling enquête Velp Noordoost Terugkoppeling enquête Velp Noordoost Ik buurt mee!-lezing op 8 februari 2014 8,4 Dat is het gemiddelde cijfer waarmee u en uw buurtgenoten de buurt hebben beoordeeld. * De enquête is door 125 mensen ingevuld

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager J A A R P L A N 2 0 1 3 2 0 1 4 Thema Jongeren Vermindering overlast voetbalveld Frankenskamp Werkgroep Jeugd: Delia Brouwer Verantwoordelijke Vermindering overlast Vervangen van de metalen omheiningen

Nadere informatie

Buurtenquête Stevenfenne

Buurtenquête Stevenfenne Buurtenquête Stevenfenne Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

Resultaten: Leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving

Resultaten: Leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving Resultaten: Leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving In april 2016 werd het Parteon Panel gevraagd naar haar mening over de leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving.

Nadere informatie

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Almere datum 26 augustus 2013 aan Herman Gabriël Gemeente Almere van Brenda Boerema Ingenieursbureau Oranjewoud project Participatie zwerfafval projectnummer 234226.37

Nadere informatie

Uitgevoerd door Dimensus Huishoudelijke Hulp gemeente Oosterhout 2016

Uitgevoerd door Dimensus Huishoudelijke Hulp gemeente Oosterhout 2016 Uitgevoerd door Dimensus Huishoudelijke Hulp gemeente Oosterhout 2016 Inleiding Met de transities in het sociale domein in 2015 zijn de voorwaarden en criteria voor het verkrijgen van huishoudelijke hulp

Nadere informatie

Straten in Groningen

Straten in Groningen Straten in Groningen Laura de Jong Januari 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Verschillende groepen... 4 2.2 Tevredenheid

Nadere informatie

2015 Wijkplatform Velsen-Noord Onderzoek naar de Leefbaarheid

2015 Wijkplatform Velsen-Noord Onderzoek naar de Leefbaarheid Onderzoek naar de leefbaarheid Najaar 2015 www.wijkplatformsvelsen.nl/velsen-noord/ Wijkplatform Velsen-Noord Wijkplatform Velsen-Noord 1. Inleiding 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Opbouw rapport 3 2. Algemene toelichting

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u graag een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Onderzoek woonservicegebieden

Onderzoek woonservicegebieden Gemeente Dalfsen Onderzoek woonservicegebieden Kern: Lemelerveld Onderzoek uitgevoerd en opgesteld: - Lemelerveld: Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld - Dalfsen: Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen - Nieuwleusen:

Nadere informatie

Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht

Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht Evaluatie Buurtaanpak Koele Nacht Inhoudsopgave Inleiding:...3 Onderzoeksopzet:...3 Buurt:...3 Werkwijze en responds:...3 Vergelijking eerdere onderzoeken...3 Conclusies Buurtaanpak Koele Nacht...4 Uitkomsten

Nadere informatie

bron: Geoinformatie Kies een thema Wijkatlas Kattenbroek Wijkatlas Kattenbroek: aanleiding, kleurgebruik en peiljaren

bron: Geoinformatie Kies een thema Wijkatlas Kattenbroek Wijkatlas Kattenbroek: aanleiding, kleurgebruik en peiljaren bron: Geoinformatie Wijkatlas Kattenbroek De wijk Kattenbroek werd begin jaren '90 gebouwd als groeistadwijk. De wijk verwierf door de bijzondere architectuur (onder supervisie van stedenbouwkundige Bhalotra)

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING

HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING COLOFON Wierden, november 2016 Het verhaal van ons t.a.v. Gemeente Wierden Postbus 43 7640 AA Wierden e-mail: hetverhaalvan@wierden.nl internet: www.hetverhaalvanons.nl

Nadere informatie

Interactief bestuur. Omnibus 2015

Interactief bestuur. Omnibus 2015 Interactief bestuur Omnibus 2015 O&S April 2016 Samenvatting In september/oktober 2015 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s- Hertogenbosch een omnibusonderzoek gehouden. In dit

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Franse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In totaal

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss?

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss? Onderzoek Fietsen in het centrum van Oss? mei/juni 2018 Aanleiding Al van meet af aan waren de meningen verdeeld over het wel of niet fietsen in het centrum van Oss. De een vond het reuze-handig, de ander

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk

Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid 2007-2010 Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk 1. Inleiding...2 2. Het belang van een gemeentelijk integraal speelruimtebeleid...2 3. Missie en doelstellingen van

Nadere informatie

Leefbaarheid in Vlaardingen 2008

Leefbaarheid in Vlaardingen 2008 Leefbaarheid in Vlaardingen 2008 Beleving in perspectief In opdracht van Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking Vlaardingen Rebecca Wouters Annika Janse Esther Cozijnsen Januari

Nadere informatie

1. Sociale samenhang en verenigingsleven

1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. Sociale samenhang en verenigingsleven De inwoners kennen elkaar: mee Er is contact tussen de inwoners: mee Er zijn weinig conflicten tussen inwoners: mee Weinig inwoners leven in isolement: helemaal

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

buurtprofiel Schrijverswijk

buurtprofiel Schrijverswijk buurtprofiel Schrijverswijk bevolking De buurt Schrijverswijk in de wijk Veenendaal-Noordwest telde in 2016 1.420 inwoners; dat is ruim 2% van de Veenendaalse bevolking. Jongeren zijn oververtegenwoordigd:

Nadere informatie

Memo. aan. de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp. van. Veiligheid en wijken. 5 januari 2017

Memo. aan. de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp. van. Veiligheid en wijken. 5 januari 2017 Memo aan onderwerp van directie afdeling telefoon datum de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp Veiligheid en wijken 5 januari 2017 Memo Hierbij treft u een kort memo aan over de voortgang

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Veilige en leefbare straat

Veilige en leefbare straat Manifest CDA Molenwaard Veilige en leefbare straat Aanleiding Afgelopen jaar is CDA Molenwaard met een groot groen hart de dorpen ingetrokken met de vraag: Wat heeft u op uw hart? Uit de vele honderden

Nadere informatie

Wijkplan Zuidoost Engelenburg 2015

Wijkplan Zuidoost Engelenburg 2015 Wijkplan Zuidoost Engelenburg 2015 Wijkplan Zuidoost Engelenburg 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave: Onderzoek en analyse Conclusie Veiligheid. Sociale participatie Normen & waarden Wijkplan Zuidoost Engelenburg

Nadere informatie

Analyse bewonersenquête Oude Pijp R.A van der Hulst

Analyse bewonersenquête Oude Pijp R.A van der Hulst Analyse bewonersenquête Oude Pijp 10-11-2016 R.A van der Hulst Inhoudsopgave Marie Heinekenplein 1 Gerard Doustraat 2 Sweelinckstraat 3 Hemonystraat 4 Tweede Jan vd Heijdenstraat 5 Ceintuurbaan-Sarphatipark

Nadere informatie

Burgeradvies Veiligheid en Handhaving, Meerwijk

Burgeradvies Veiligheid en Handhaving, Meerwijk Burgeradvies Veiligheid en Handhaving, Meerwijk Op zaterdag 14 oktober 2017 hebben 35 inwoners van Meerwijk zich gebogen over de vraag waar de handhavers van de gemeente en de politie in 2018 hun aandacht

Nadere informatie

Wijkschouw Hogeland-Noord

Wijkschouw Hogeland-Noord Wijkschouw Hogeland-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

3 december december Aanvang 19:30 uur

3 december december Aanvang 19:30 uur Openbare bijeenkomst Dorpsraad Galder-Strijbeek Aanvang 19:30 uur Onderwerpen Dorpsraad Galder-Strijbeek Servicepunt Buurtpreventie gastspreker Frie van Rijsbergen, wijkagent Galder en Paul Sintnicolaas,

Nadere informatie

Onderzoek in de Gemeente Utrecht

Onderzoek in de Gemeente Utrecht Onderzoek in de Gemeente Utrecht Arthur Klink Hanneke Schreurs Nationaal Lichtcongres NSVV 24 november 2006 Inleiding Aanleiding onderzoek Doel onderzoek Onderzoek Opzet Resultaten Beoordeling verlichting

Nadere informatie

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Aanleiding Voor het opstellen van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) is het belangrijk om in

Nadere informatie

2014, peiling 4b november 2014

2014, peiling 4b november 2014 resultaten 2014, peiling 4b november 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Tijdens drie bijeenkomsten in november is bij bewoners en belanghebbenden opgehaald wat hun wensen en zorgen zijn over de voorstellen

Nadere informatie

Algemene inleiding 3. Inleiding Ambacht 5. Leefbaarheidsprojecten 2015 Ambacht 7

Algemene inleiding 3. Inleiding Ambacht 5. Leefbaarheidsprojecten 2015 Ambacht 7 2 0 1 5 Algemene inleiding 3 Inleiding Ambacht 5 Leefbaarheidsprojecten 2015 Ambacht 7 2 Inleiding Waarom doen wij aan leefbaarheid? Waterweg Wonen wil actief bewoners betrekken bij hun woon- en leefomgeving.

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen

Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen In het oostelijk deel van s-hertogenbosch ligt, midden in de polder, een nieuwe woonwijk: de Groote Wielen. In totaal komen er ongeveer 4.350 woningen, daarvan

Nadere informatie

In dit verkeersbulletin aandacht voor:

In dit verkeersbulletin aandacht voor: Het Vlaams Verkeer -------------------------------------Informatiebulletin van de Openbare Basisschool Emailadres: verkeersouders@devlaamsereus.nl ---5e Jaargang, nummer 8 -juni 2015- In dit verkeersbulletin

Nadere informatie

Wijk j sch c ouw u Tra r ns n burg r

Wijk j sch c ouw u Tra r ns n burg r Wijkschouw Transburg Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een wijkbeheerplan

Nadere informatie

Buurtfunctie SV De Schommel Molenaarsgraaf en Brandwijk Samenvatting resultaten enquête

Buurtfunctie SV De Schommel Molenaarsgraaf en Brandwijk Samenvatting resultaten enquête Buurtfunctie SV De Schommel Molenaarsgraaf en Brandwijk Samenvatting resultaten enquête Speeltuinvereniging De Schommel Van Arkelstraat 13a 2973 AJ Molenaarsgraaf 28 juni 2013 Inhoud 1. Aanleiding... 2

Nadere informatie

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL.

ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. ENQUÊTE BEZOEKERS GAASPERPLAS ONDERWERP SCHOON, VEILIG EN HEEL. 2014 GEACHTE BEZOEKER/RECREANT GAASPERPLAS, MIDDELS DEZE ENQUÊTE WIL DE AFDELING TOEZICHT VAN GROENGEBIED AMSTELLAND MEER INZICHT KRIJGEN

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Vinkel grenst in het noorden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Na een herindeling in 1993 viel het grootste gedeelte onder de gemeente Maasdonk. Begin

Nadere informatie

De effecten van fysieke en sociale interventies in de wijk op het welbevinden van ouderen

De effecten van fysieke en sociale interventies in de wijk op het welbevinden van ouderen De effecten van fysieke en sociale interventies in de wijk op het welbevinden van ouderen Conclusie: Onderzoek Woonservicewijk Wijkselectie Veldwerk Resultaten Conclusies Verbeterpunten Wat zijn de effecten

Nadere informatie

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2016

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Empel Empel ligt ten noordoosten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit een ouder en een nieuwer gedeelte. De eerste woningen zijn in 1946 gebouwd. Deze oorspronkelijke kern

Nadere informatie

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2018

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Engelen Engelen ligt ten noordwesten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit de dorpen Engelen en Bokhoven. Ook staat de wijk bekend om de kastelen. Engelen heeft zich in de

Nadere informatie

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Leefbaarheidsplan Holy 2016

Leefbaarheidsplan Holy 2016 Leefbaarheidsplan Holy 2016 2 Algemene inleiding 3 Inleiding Holy 5 Leefbaarheidsprojecten 2016 Holy 7 3 Inleiding Waarom doen wij aan leefbaarheid? Onze missie, verwoord in ons nieuwe bedrijfsplan, geeft

Nadere informatie

WAT VINDT UTRECHT-ZUID?

WAT VINDT UTRECHT-ZUID? WAT VINDT UTRECHT-ZUID? Wijkraadpleging Utrecht-Zuid December 2017 www.ioresearch.nl WIE ZIJN WIJ? I&O Research Onderzoek en advies, voor overheid en non-profit 7 de bureau van Nederland (nr. 1 bij overheid)

Nadere informatie

Reflectie en adviezen enquête Wonen in Amsterdam

Reflectie en adviezen enquête Wonen in Amsterdam Reflectie en adviezen enquête Wonen in Amsterdam 17 januari 2017 Inleiding De enquête van Cliëntenbelang Amsterdam Wonen in Amsterdam laat een aantal ervaringen zien van inwoners van Amsterdam. Ruim tweederde

Nadere informatie

Betrokkenheid van buurtbewoners. Uitgevoerd door Dimensus in opdracht van gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest Vergelijking gemeenten 2015

Betrokkenheid van buurtbewoners. Uitgevoerd door Dimensus in opdracht van gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest Vergelijking gemeenten 2015 Leefbaarheid Jeugdhulp Sociaal Team Vrijwilligerswerk Mantelzorg Actief in de buurt Betrokkenheid van buurtbewoners Burenhulp Zelfredzaamheid Sociale contacten Financiële situatie Uitgevoerd door Dimensus

Nadere informatie

Het geheel moet meer worden dan de som der delen

Het geheel moet meer worden dan de som der delen Bijlage 2. Het geheel moet meer worden dan de som der delen 26-08-09 1 Inleiding 3 Werkwijze 4 Resultaten ouders 5 De steekproef Uitkomsten gesloten vragen ouders Uitkomsten open vragen ouders Resultaten

Nadere informatie

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Zuilen-Noord wil samen werken aan leefbaarheid

Zuilen-Noord wil samen werken aan leefbaarheid Zuilen-Noord wil samen werken aan leefbaarheid Bewoners van de buurt rond de C. Smeenkstraat vinden goede buurtcontacten belangrijk. Ook is er een breed gedragen verantwoordelijkheidsgevoel voor de wijk.

Nadere informatie

Wijkschouw Bothoven deel C

Wijkschouw Bothoven deel C Wijkschouw Bothoven deel C Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 Vereniging Maarlandbewoners Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 1/36 Waarom een enquête? In de algemene ledenvergadering van 2009 is het bestuur gevraagd naar een toekomstvisie. 2/36 Huidigige visie

Nadere informatie

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 December 2016 Kenniscentrum MVS Gemeente Schiedam E n q u ê t e h e r i n r i c h t i n g B o t e n b u u r t P a g i n a 1 Inleiding De gemeente Schiedam voert in

Nadere informatie